Ja! Maar dat is dan ook het enige.quote:Op zondag 28 januari 2018 12:27 schreef RobinOok het volgende:
De frietjes lijken me wel lekker, van die zoetige, fluffy dingen.
Oh sorry: Wachten tot er plek is.quote:
Alleen in Roermond. Het merkendorp moet je niet ingaan als duitsers of belgen vrij hebbenquote:Op zondag 28 januari 2018 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Oh, even onthouden. Daar hoef ik dus nooit naartoe.
Oeps. veranderd.quote:Op zondag 28 januari 2018 13:42 schreef Molo het volgende:
Ziet er op de tomatensaus/soep met zak in het midden na erg lekker uit Golfer! Echte naam van Bluezz heb je een keer genoemd, weet niet of dat een oepsje was.
Was ook erg lekker.quote:Zou die ossenhaas nu wel lusten
Jij zegt het, ik denk het. Ben ook een beetje verbaast dat Karina het smakelijk vond en er ging eten. Maar goed, als zij het maar best vond.quote:
echt.."deurbeleid" bij een eettoko.. Nou dan ga je er sowieso niet heen als men zich zo - ongeacht de reden - profileert alsof "ramen" eten bijzonder is.quote:Op zondag 28 januari 2018 13:06 schreef wdn het volgende:
Deurbeleid bij "Japans" ramenzaak in Roermond gebied.
Oh sorry: Wachten tot er plek is.
Merkendorp wordt ondergelopen door volk.
Letterlijk schuifelen dus bijna alle winkels hebben iemand voor de deur staan die mensen binnen laat naar gelang er ruimte is (en ja, en dat is ook bij de kledingzaken en derdelijke)
quote:Op zondag 28 januari 2018 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 27 januari 2018
Waar: La Forca in Haarlem
Prijs/kwaliteit: een dikke 8!
Lijkt me echt een super maal (ik vind jullie uit-eten-gaan-hobby zo leuk en altijd mooie recensies)quote:Op zondag 28 januari 2018 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 27 januari 2018
Waar: La Forca in Haarlem
Wat:
We waren al een paar keer eerder bij La Forca trattoria con enoteca geweest, maar tot nu toe nog geen recente recensie erover geschreven.
We begonnen met een glas witte Verdicchio en wat bruisend water.
Je kunt, behalve a la carte ook kiezen voor een meerkeuze-menu van de chef en daarnaast zijn er dagelijks nog aanbiedingen die op een krijtbord gepresenteerd worden. Allemaal authentieke Italiaanse gerechten die worden bereid on de leiding van chef/eigenaar Guiseppe Comes.
We besloten voor een combinatie van a la carte en het krijtbord te gaan.
Allereerst kwam er een kleine amuse op tafel:
[ afbeelding ]
Een crostini met een bolletje mozzarella, paddenstoel en kleine tomaten.
1e gerecht:
Bluezz koos van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Crespelle con ricotta e spinaci. Een flinterdun flensje gevuld met ricotta en spinazie met een tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas. Helemaal goed naar de smaak van Bluezz.
Voor mij, ook van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Insalata frutti die mare. Een koude salade met zeevruchten: langoustine, gamba, mossels, venusschelpen, scheermes en octopus met sla, olijven en rode ui. Heerlijk!
2e gerecht:
Voor Bluezz alweer van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Merluzzo su crema di cavelfiore. Kabeljauw op een crème van bloemkool met een bitterbal gevuld met risotto en bladerdeeg gevuld met kaas en spinazie. Erg lekker.
Voor mij een a la carte gerecht:
[ afbeelding ]
Tagliata di filetto con balsamico e parmigiano. Ossenhaas van de grill op rucola met balsamico-siroop en geschaafde Parmezaanse kaas en daarbij kleine tomaatjes.
Prima, net medium-rare gebakken, malse ossenhaas.
Nagerecht:
We besloten allebei te gaan voor hetzelfde nagerecht:
[ afbeelding ]
Spumone. Sorbetijs met prosecco een blaadje munt en een framboos. Een lekkere frisse afsluiting van de maaltijd.
Zoals we al eerder hadden ervaren is La Forca een prima Italiaans restaurant die niet voor niets hoge beoordelingen op diverse recensie-sites krijgt. Goed klaargemaakt authentiek eten en attente en vriendelijke bediening.
Totale kosten inclusief elk 2 glazen wijn en een fles bruisend water: 112 euro.
Prijs/kwaliteit: een dikke 8!
Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. Lamentabel.quote:
1 van de mooiste woorden aller tijden. Aan hoe het klinkt en voelt weet je precies wat het betekent. Zou iets vaker gebruikt moeten worden.quote:
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik nietquote:Op zondag 28 januari 2018 17:32 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
1 van de mooiste woorden aller tijden. Aan hoe het klinkt en voelt weet je precies wat het betekent. Zou iets vaker gebruikt moeten worden.
Ik vind overigens over het voer aldaar: een tientje of 7 met zijn 2'en en dan heb je erwtensoep, zalm en biefstuk...(wel voor grote eters.. de snert zou ik genoeg aan hebben) dat is belachelijk goedkoop. Het is dan logisch dat het niet enkel topklasse is want dat kan nooit uit.
Helemaal niet gek Karina. Het is een hoop voer voor de wat grotere eter.. Erwtensoep vooraf.. Maar voor die prijs inclusief de nodige biertjes helemaal niet verkeerd.quote:
Het eten is er best te doen. En het “deurbeleid” bestaat er uit dat ze je een plaatsje wijzen. Niet veel anders dan in veel andere eettentjes waar het druk is toch?quote:Op zondag 28 januari 2018 17:23 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Jij zegt het, ik denk het. Ben ook een beetje verbaast dat Karina het smakelijk vond en er ging eten. Maar goed, als zij het maar best vond.
[..]
echt.."deurbeleid" bij een eettoko.. Nou dan ga je er sowieso niet heen als men zich zo - ongeacht de reden - profileert alsof "ramen" eten bijzonder is.
Iwanius eet ramen bij Takumi Rotterdam.
[..]
Volgens mij niet. Ik zie prijs: 65 euro. Dat (pp) lijkt me wel iets logischer overigens. Maar ik ga ervan vanuit dat men de prijs vermeldt van de "Full Monty".quote:Op zondag 28 januari 2018 17:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik niet
Één bakje patat erbij, verder geen groenten of andere bijgerechten, geen nagerechten. Ok, het kán.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:41 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Volgens mij niet. Ik zie prijs: 65 euro. Dat (pp) lijkt me wel iets logischer overigens. Maar ik ga ervan vanuit dat men de prijs vermeldt van de "Full Monty".
Je hebt zeker een punt hoor. M.i. dan. Maar ik ben van de school dat ik zie (en betwijfelt of dat wel kan..) dat men tegen zeer marginale beloning ontzettend verwend wil worden. Dan zie je die 12 gangen en dan vindt men dat men genereus beloond heeft met 135 euro voor zijn 2'en... Als je dat uitrekent dan is dat dirt cheap en kan eigenlijk helemaal niet.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Één bakje patat erbij, verder geen groenten of andere bijgerechten, geen nagerechten. Ok, het kán.
Ik vind het nog steeds top dat mijn eetafspraak bij Loetje anders liep en dus niet door ging.
Een geroosterde casino boterham met een verrot klein kuipje boter en een plak zalm uit een pakje. Ik kan er thuis heus wel van genieten maar daarvoor ga ik dus niet uit eten.
Net als een biefstuk die in een plens margarine ligt te zompen
was voor 2 personen. En dit was een pop-up restaurant van loetje.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik niet
Laag? In mijn regio is dat gewoon normaal hoor voor een simpel voor- en hoofdgerecht. Ik vind het er trouwens best lekker uitzien eigenlijk. Ja, je kan het thuis zelf ook klaarmaken, maar dat maakt mij niks uit. Soms is zo iets simpels als een stevige huismaaltijd gewoon hartstikke lekker!quote:
Voor Loetje zijn het lage bedragen jaquote:Op zondag 28 januari 2018 20:58 schreef Unites het volgende:
[..]
Laag? In mijn regio is dat gewoon normaal hoor voor een simpel voor- en hoofdgerecht. Ik vind het er trouwens best lekker uitzien eigenlijk. Ja, je kan het thuis zelf ook klaarmaken, maar dat maakt mij niks uit. Soms is zo iets simpels als een stevige huismaaltijd gewoon hartstikke lekker!
Tok tok miauwquote:Op zondag 28 januari 2018 22:25 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Voor Loetje zijn het lage bedragen ja
Dit jaquote:Op zondag 28 januari 2018 22:25 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Voor Loetje zijn het lage bedragen ja
Ik zou ze echt in m'n servet vouwen wanneer ik ze niet opkreegquote:Op maandag 29 januari 2018 23:17 schreef Gripper het volgende:
Ik was vorig weekend bij De Leest. Lang vooraf gereserveerd, en we hadden dus al een paar weken voorpret achter de rug toen we er zaterdag 20-1 eindelijk naartoe mochten
We waren samen met vrienden die er ook dol op zijn, en om het compleet te maken ook meteen maar een huisje op een vakantiepark vlakbij zodat het echt een lang weekend weg was.
Na een middag heerlijk in het bos spelen en hardlopen en fietsen schoven we om 19.00 vol verwachting aan bij meneer en mevrouw Boerma.
Wat ik zo leuk vind aan De Leest is dat ze niet met veel tamtam koken, maar dat alles juist zo beheerst en rustig in zn werk gaat. Het is geen FG, The Jane of De Librije, maar ze maken de mooiste dingen klaar in de keuken.
Het zit in een niet al te opvallend witte villa, gewoon op een centraal pleintje in Vaassen, naast het verenigingsgebouw van de kerk en tegenover een supermarkt.
We begonnen met een lekkere bubbel, en hadden natuurlijk allang bedacht dat we voor het meest uitgebreide menu met alles erop en eraan en bijpassende wijnen gingen: menu Micri.
Bij de champagne verschenen al snel de amuses op tafel, per 3 tegelijk en in 2 rondes.
Ronde 1:
Op de groene stenen een rolletje van heel dun filodeeg met een forel mousse. Super luchtig.
op de lepels een macaron met schuim van parmezaan en een zoetig sjalotje
Rechts een heel klein bladerdeeg gebakje met daarin nog wat met vis en olijf en tomaat en een bloempje
[ afbeelding ]
Ronde 2:
Op het blauwe bord een heel simpel maar vreselijk smaakvol gerechtje met tomaat, gel, mousse, sap, ijs, you name it. Smaakte heel erg naar tomaat Met een bolletje citroensorbet geloof ik
In het bruine bord een aardappelpureetje, ook weer super luchtig met daaronder een geroosterde uien compote.
En dat hele kleine dingetje rechts is iets met feta schuim en aardappelkrokantjes en wat bloempjes en scheuten
[ afbeelding ]
Daarna naar gang 1 van het menu.
Kingfish (iets tussen tonijn en snoekbaars in vond ik het) met avocado, appel, bergamot, ponzu, en tom kai kruiden.
Heel lekker, heel fris, en een mooie opener! De vis was geroosterd, dus de buitenkant zag er een beetje uit zoals een gegrillde ham. Hierbij een Italiaanse witte wijn.
[ afbeelding ]
Gang2: Langoustine, diverse wortels, pompoen, citroengras. Niet echt een duidelijke beschrijving verder omdat deze gang niet op de menukaart staat maar wel als extra in het uitgebreide menu zit. En weer italiaans wit
[ afbeelding ]
Gang3: Tarbot met vadouvan, knolselderij, lavas jus met daarin chorizo druppels, en kropsla. en plakjes rauwe champignons! Wederom Italiaans wit, ze zijn er dol op in Vaassen.
[ afbeelding ]
Heerlijk gerecht, en een duidelijke voortzetting in de aziatische trant, qua geuren en smaken! Vooral de druppeltjes chorizo in de lavas (maggie smaak) waren bijzonder.
Gang4: Kabeljauw, met een romig schuim met eh.... eh... en merg en doperwten creme. Ook deze stond niet op de kaart dus kan niet meer ff terugspieken.
[ afbeelding ]
Gang 5: eendenlever, met een jelly eromheen (ik dacht framboos) en biet, appel, pitahaya vrucht en nog wat frisse ijspareltjes van iets erop. Echt bedoeld om de mond te verfrissen voor het hoofdgerecht. Daarbij een -mag ook wel bij lever he- zoetige catalaanse wijn uit de priorat, een van mn favoriete wijn regio's
[ afbeelding ]
En toen kwam gang 6.... Ik had me er al op verheugd. Maar een gerechtje met vlees deze avond, maar wat was ie lekker. Mais kip met truffel, pastinaak, geroosterde ui, koolrabi, en jus van pachang souchon (thee) Echt een gerecht om nooit meer te vergeten, daar heb je het nog jaren over De plakjes truffel smolten op je tong, en de kip was zo zacht gegaard... perfectie!
[ afbeelding ]
En toen we halverwege dat bord kwaren kwam er ook nog een dimsum van draadjesvlees van het pootje van de kip, ook weer met wat truffel en die lekkere jus. MMMMM. En ook het enige glas rode wijn van de avond erbij, een Italiaanse uit Puglia.
Gang 7, 8 en 9: Dessert in 3 gangen!
- Blauwe bes, in een mousse en dat weer ingepakt in een jam, als een soort halve paarse bol. Met basilicum sorbet, basilicum jus,
-mandarijn-olijfolie biscuit, bloedsinaasappel zure mat sorbet (ja, echt, dat snoepje waar je glazuur van van je tanden valt!) , nog meer bloedsinaasappel dingetjes, rabarber, mandarijn-kumquat gel. Allemaal erg fris en citrus-achtig dus.
-en als laatste rijst spongecake, lychee, citroengras, ananas, kaffir lime, mango en aloë vera. Nog ff laten zien wat die kok allemaal niet kan met aziatische dingetjes
Van t laatste heb ik geen foto. Lekker zoet dessertwijntje erbij, iets Duits.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En daarna werd de hele tafel volgezet tijdens de koffie met Friandises. Wat een feest.
Macarons, een koekje, bonbons, een schuimpje, tumtum, echt van alles.
[ afbeelding ]
We rolden zeer voldaan van tafel af, voldeden de gepeperde rekening, en pikten met onze dronken kop nog een macaron mee van een andere tafel waar een paar mensen het grootste deel van hun friandises had laten staan.
Fantastisch. Een 9.
Wat ik vooral zo knap vindt, is dat in elk gerecht een evenwicht zit, en dat smaken meerdere keren terugkomen tijdens de avond. In elke gang zit wel iets van het frisje, citroengrasje, waar Boerma zo om bekend staat. Alles perfect uitgevoerd en gegaard, en zonder al te veel opsmuk op een mooi bord geserveerd.
Wij hebben zelf nog van 1 bonbonnetje die we super lekker vonden een extra schaaltje gevraagd, daarna waren we wel echt afgetopt. Maar op hun tafel bleef echt meer dan de helft liggen, was ook een groep van 4quote:Op dinsdag 30 januari 2018 14:10 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Ik zou ze echt in m'n servet vouwen wanneer ik ze niet opkreeg
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.quote:Op zondag 18 februari 2018 13:43 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
Héroinequote:Op zondag 18 februari 2018 13:45 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
Hoe zal je anders "heldin" in het Frans vertalen?quote:Op zondag 18 februari 2018 13:50 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Blijf het apart vinden.
Creck maar de volgende naam?
Andere naam verzinnen. Waarom moet je je restaurant heldin noemen?quote:Op zondag 18 februari 2018 14:03 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Hoe zal je anders "heldin" in het Frans vertalen?
Oh, cool! Dat Héroine zo fantastisch was.quote:Op zondag 18 februari 2018 13:43 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
Zegt een duveldrinkerquote:Op zondag 18 februari 2018 13:45 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
Ik ben dan ook maar 1x bij De Jong geweest, leuk restaurant, maar de gerechten van die dag vond ik wat minder. Kan natuurlijk als het menu steeds verandert. Bij Héroine waren ook niet alle gerechten even lekker, maar ze waren wel stuk voor stuk vol van smaak. Als geheel zeer tevreden geweest.quote:Op zondag 18 februari 2018 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, cool! Dat Héroine zo fantastisch was.
Jammer dan de Jong tegen viel. Ik denk wel eens dat ik minder enthousiast moet doen, omdat de verwachtingen door mij te hoog worden opgezweept en dan lijkt het alleen maar tegen te kunnen vallen. Een van de redenen dat wij zo'n fan van de Jong zijn is omdat het steeds weer anders is. Zo gingen we 4 weken later naar Héroine en daar hadden ze nog steeds hetzelfde menu ). Dat zal ons bij de Jong niet overkomen. Het is de verrassing en het bijzondere bij de Jong dat we leuk vinden, zonder dat het tot in de puntjes is uitgewerkt zoals bij Héroine en andere restaurants. Wat niet wil zeggen dat er geen "10-en" tussen zitten, maar soms is een gerecht ook wat minder. Ik vind dat niet erg, dat kan ook bijna niet anders als je zo vaak wisselt van gerechten.
Maar goed, Héroine dus fantastisch. Dat zullen ze fijn vinden. :-)
Hier mist de witte saus. Wortel-jerky zonder witte saus is kansloos. Ik stuur het altijd terug.quote:
Carpaccio van rivierkreeft. Was erg goed.quote:
ik vind dat niets er mooi uit ziet die fotoquote:Op zondag 25 februari 2018 21:09 schreef Tim86 het volgende:
Zalm ziet er ook niet zo mooi uit op deze foto..
Wel een prachtige poëtische zin dit. Je weet haast zeker dat die zin nog nooit eerder is opgeschreven in de geschiedenis van de mensheid. Ik vind dat altijd iets moois hebben wel.quote:Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit.
Wij hadden wat betere ervaring bij Lilith Coffee, maar aten dan ook de Egg Benedict en de pannenkoekjes met blauwe bessen en aardbeien, dus niet zo experimenteel.quote:Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.
Ik had de pannenkoekjes met rode biet, geitenkaas en spinazie. M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit. Niet eens mooi gelijk en rond. De toppings waren echt onwijs karig. Voor 4 dikke pannenkoekjes, zat er 1 kleine eetlepel zure room, 1 zo'n schijfje geitenkaas en een handje spinazie bij. Eigenlijk genoeg om 1 van die pannenkoekjes lekker te maken, niet vier.
M'n vriend had de versie met zalm. Iets beter. Iets meer beleg, meer smaak, maar nog steeds redelijk droge deegballen.
Waar: Lilith Coffee
Wanneer: Vandaag
Kosten: 30 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 5
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Aangezien ik daar niet vrolijk van werd, zijn we vanavond ook nog een pizzaatje gaan eten bij Gusto. En dat is m'n nieuwe favoriete pizza. Ik had een lekkere pizza met ham en mascarpone. Geen foto gemaakt.
Waar: Gusto
Wanneer: Vandaag
Kosten: 40 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 9
Dat gelul over allochtonen voor de ingang man, gaat toch fietsenquote:Op zondag 25 februari 2018 23:29 schreef Sadcopter het volgende:
[..]
McDonald's is niet weg te slaan. Geef jezelf over.
Op dat stukje na was het een prima reviewquote:Op zondag 25 februari 2018 23:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat gelul over allochtonen voor de ingang man, gaat toch fietsen
echt heel slecht! Een big mac uit een doosje heeft meer gelijkenis met de foto dan dit.quote:Op zondag 25 februari 2018 23:12 schreef Myraela het volgende:
Die zalm was ook wel iets beter belegd, omdat daar tussen de pannenkoekjes nog wat zalm zat. Maar bij die met biet zat er tussen de pannenkoeken dus echt helemaal niets meer.
Ik geloof trouwens meteen dat de zoete versies wel lekker zijn, maar daar valt dan ook niets aan te verpesten. Deze smaken passen prima bij elkaar, maar dan moet je gewoon niet zo karig doen.
Ik vond online ook een foto van de pannenkoeken met biet, die er 1000x beter uitziet. Waar tussen de pannenkoeken nog wat zit, waar ze mooi gebakken zijn, en er tenminste nog echt biet ligt. Maar blijkbaar vonden zij dit beter.
[ afbeelding ]
Het ziet er ook zo droog uit dat ik dorst krijg van de fotoquote:Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.
Ik had de pannenkoekjes met rode biet, geitenkaas en spinazie. M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit. Niet eens mooi gelijk en rond. De toppings waren echt onwijs karig. Voor 4 dikke pannenkoekjes, zat er 1 kleine eetlepel zure room, 1 zo'n schijfje geitenkaas en een handje spinazie bij. Eigenlijk genoeg om 1 van die pannenkoekjes lekker te maken, niet vier.
M'n vriend had de versie met zalm. Iets beter. Iets meer beleg, meer smaak, maar nog steeds redelijk droge deegballen.
Waar: Lilith Coffee
Wanneer: Vandaag
Kosten: 30 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 5
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Aangezien ik daar niet vrolijk van werd, zijn we vanavond ook nog een pizzaatje gaan eten bij Gusto. En dat is m'n nieuwe favoriete pizza. Ik had een lekkere pizza met ham en mascarpone. Geen foto gemaakt.
Waar: Gusto
Wanneer: Vandaag
Kosten: 40 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 9
quote:Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.
[knip]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Via eetsite 50% korting op het gehele rekening.
Dat heet gewoon promotie. En promotie kost geld.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.
Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Rustig maarquote:Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.
Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Nee, volgens mij is het van een heel andere orde van grootte, mevrouw Ook. De intermediairs gaan door hun kracht qua internet degenen die de echte prestaties moeten leveren helemaal uitmelken. Ik zie dat in de geschiedenis zeer krachtig gebeuren en de kracht van het bereik van internet maakt die machinaties kwadratisch. De restaurants zijn de verliezende partij maar ook de consument. De parasiterende partijen de zich verkneukelende winnaars. En wij werken daar volop en zonder enkel voorbehoud aan mee. Want wij willen het voor de helft. Of de helft daarvan. Terwijl wij stiekem best beseffen dat dat eigenlijk niet "uit" kan. Maar dat boeit ons niets.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet gewoon promotie. En promotie kost geld.
Ze kunnen ook gaan flyeren of een advertentiecampagne starten. Kost ook geld.
Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.
Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Maar jij bent niet representatief. Jij bunkert voor 3 normale personen naar binnen om vervolgens alle andere borden ook nog even schoon te likken.quote:Op donderdag 1 maart 2018 22:03 schreef z80 het volgende:
Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
dan schuif je toch lekker je pizza naar binnen? prima toch als je daarmee tevreden bent? maar dan is het toch niet moeilijk om te snappen dan iemand anders iets anders wil dan dat?quote:Op donderdag 1 maart 2018 22:03 schreef z80 het volgende:
[..]
Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
Ik neem aan dat jij dus ook nooit de acties in de supermarkt neemt of net dat model tv koopt die op dat moment in de aanbieding is? Vast wel dus wees niet zo een moraalridder. Elke zaak kan zelf bepalen welke acties hij wel of niet houdt, zo ook in de horeca.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.
Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
In Brazilië is het moeilijker in te schatten wat uitkomt hequote:Op donderdag 1 maart 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in Brazilië voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
Huh? Zo zit ik dus niet in elkaar. Maar goed. De serveerster en 50% korting is een "vergelijking". Een hele slechte.quote:Op donderdag 1 maart 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in Brazilië voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
Zo kan je het ook zien.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 08:00 schreef MutedFaith het volgende:
Her enige dat dat artikel laat zien is dat er restauranthouders bestaan met een gebrek aan ondernemerschap, geen benul van marketing en een hoog calimerogehalte.
Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:55 schreef golfer het volgende:
Ik ga volgende week toch echt alleen maar omdat het de RestaurantWeek is met een aanbieding eten bij 2-sterrentent De Bokkedoorns.
We zijn er ook al 2x eerder geweest. Sinds 1 maart is er weer een nieuw team, chef-kok Roy Eijkelkamp en meestergastheer Peter Bruins.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:34 schreef Iwanius het volgende:
Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.
https://svhmeestertitels.(...)svh-meestergastheer/quote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:55 schreef Myraela het volgende:
Wat is een meestergastheer? Het klinkt zo onvriendelijk.
Eens kijken of de zeebaarsch nog op de kaart staatquote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:34 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.
Je hebt helemaal gelijk. Aangepast.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 17:20 schreef golfer het volgende:
Leuk. Weet je zeker dat bij die duif alleen pastinaak zat? Het lijkt namelijk erg op schorseneren.
Afgelopen weekend weer eens langs geweest. Eten was net als vorige keer wel ok, maar service enorm slecht. Een uur moeten wachten op wat pannenkoekjes, en als we er om klaagden, lag het volgens hun aan ons. Blijkbaar hebben we laat besteld en moeten we bijna een uur wachten, anderen die bestelden kregen het al na 10 minuten. Nadat ze zelf realiseerden dat ze fout zaten, kregen we niet eens een excuses. Is dus ook ons laatste keer dat we er heen gaan.quote:Op zondag 25 februari 2018 22:11 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Wij hadden wat betere ervaring bij Lilith Coffee, maar aten dan ook de Egg Benedict en de pannenkoekjes met blauwe bessen en aardbeien, dus niet zo experimenteel.
Rogvleugel! (wat ligt daar op, ei?)quote:Op zondag 4 maart 2018 11:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mevrouw Meijer in Rotterdam
Waar
Mevrouw Meijer in Rotterdam
Wat at je
Hij: Steak Preparé. Buikspek met zuurkool en mosterd. Rogvleugel met kappertjes en citroen
Ik : Cocktail van rivierkreeftjes, krab, grapefruit, avocado en saffraan. Kippenleverpate met granaatappel. Zeeduivelwangetjes met kokosmelk en sereh.
Impressie
Sympathiek buurtrestaurant, aardige bediening en kutakoestiek. De kaart is klein maar fijn. Beetje Frans georienteerd maar met subtiele twist. Alles was lekker, alleen die cocktail van rivierkreeftjes en krab sloeg eigenlijk nergens op, ingrediënten op een bord. Maar goed, het kan niet altijd feest zijn. :-)
Kosten
34 euro voor 3 gangen,40 euro voor 4 gangen. Dat is inclusief dessert, als je geen dessert wilt gaat er 1 euro van de prijs.
Cijfer
8
Simpelweg een citroenpartje.quote:
wel vaak lekker rogquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Conclusie: behalve de wat gedateerd aandoende inrichting is wel te merken dat de gerechten allemaal een wat moderner tintje dan een paar jaar geleden hebben gekregen.
De 2 Michelinsterren absoluut waard!
9,5/10
[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-03-2018 00:52:09 ]There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Eeeeuh, soba-mayonaise? Is dat soba met mayonaise?quote:Op maandag 12 maart 2018 21:34 schreef stavromulabeta het volgende:
behalve dat het iets met soba-mayonaise was
Ik had een zelfde soort gevoel toen ik er at... Origineel om groente meer op de voorgrond te zetten, maar uitvoering kon beter.quote:
Ik kreeg het niet verzonnen, maar dat zal het zijn!quote:Op dinsdag 13 maart 2018 13:38 schreef golfer het volgende:
Ik vermoed eerder iets van miso-mayonaise.
Aan de sateh te zien, drie?quote:Op zaterdag 17 maart 2018 21:37 schreef RobinOok het volgende:
Voor hoeveel mensen was dat op de foto?
Ik zou denken dat het best kan, maar het kon niet.quote:
Herkenbaar en eens.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
Zeker niet goedkoop, maar zeker in Utrecht wel een van de betere plekken om te eten.
Die staat ook nog op mijn lijstje. Samen met Gastmaal die er naast zit.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
Dikke, bruine saus.quote:
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.quote:
quote:Op zaterdag 31 maart 2018 21:28 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bistro Saté (a ¤ 4,95) van de Snackbistro. was lekker
quote:
Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.
Dat is waar. Maar ik vind het evenzogoed een woest aantrekkelijke vrouw enkel door hoe en wat zij schrijft. Maar tegengas heeft zij nodig, zoveel is zeker.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 23:38 schreef renwan het volgende:
[..]
Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.
Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel.quote:
Sinds wanneer ben jij Surinaams?quote:Op zaterdag 31 maart 2018 23:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel.
quote:
Ik dacht altijd dat je dat wel wist.quote:
Nee, serieus. Geen idee.quote:
Hoe maak jij eigenlijk je foto's? Als ik 's avonds in een restaurant mijn eten wil fotograferen wordt het of heel donker/slechte kwaliteit of ben ik een hufter die met flits fotografeert.quote:
Er is in de basis niks mis met een goed jus. Maar ik denk ik deze dat Robin met name ageerde tegen de jus die men gemiddeld genomen bij de Surinaamse eethuisjes serveert, en die vol met maizena of andere 'donkere' troep zit waardoor het vaak zo een drabachtige substantie is en wordt die in de basis ook nog erg ongezond is.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro..
Wel heel prijzig voor 3 gangen. (kwam dat door de hoppescheuten?)quote:Op zaterdag 7 april 2018 11:04 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?
l'Ami Jac in Utrecht
[ afbeelding ]
Wat at je?
• Gepocheerde kalfshersenen met sauce tartare
• Hopscheuten met een gepocheerd ei en sauce hollandaise
• Kalfstong met zwezerik en snijbiet
[ afbeelding ]
Impressie?
De kalfhersenen waren niet helemaal mijn ding, maar dat was volgens mij vooral psychologisch (de structuur was nog goed te herkennen). Maar verder: Wow!
De hopscheuten hadden qua structuur en bitterheid iets van asperges, met een fantastisch luchtige hollandaise saus. Daar heeft iemand flink staan roeren. De tong was perfect klaargemaakt en in dunne plakjes geserveerd. De snijbiet was er mooi bij uitgezocht: een beetje bitter maar minder bitter dan normaal waardoor hij er erg goed bij paste.
De bediening is losjes, vriendelijk en komt een beetje chaotisch over (de eerste tien minuten had ik zoiets van ' euh?'), maar bij nader inzien toch uitermate professioneel, enthousiast en deskundig. Vooral het enthousiasme over de wijnen straalde er van af.
Daarnaast hebben ze een ruime en goed geselecteerde keuze aan dessertwijnen, wat ik bij sommige restaurants toch wel mis.
Kosten?
200 euro voor 2 personen (3 gangen), inclusief een mooie fles wijn, apperatiefjes vooraf en een dessertwijn als toetje.
Cijfer?
Zonder twijfel een 9.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |