abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176664244
SyriŰ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŰ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŰ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŰ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŰ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŰ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŰ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŰ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŰ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŰ, LibiŰ, VAE, Saudi-ArabiŰ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŰ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŰ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŰ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŰ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŰ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŰrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŰren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_176664274
:o

quote:
Vytautas B
2 hours ago
Die Usa die Israel
:')
  zondag 21 januari 2018 @ 22:06:25 #3
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176664289
Denk dat we even een kaart aanpassinkje gaan krijgen in de SyriŰ map.Gele plekje linksboven dat groen gaat kleuren. :)
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176664296
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:58 schreef Rangono het volgende:
Voor mij is dit de weergave van de mentaliteit in het Midden-Oosten. Moraliteit als irrelevant beschouwen. O man...
Je weet klaarblijkelijk niet waar je het over hebt. Geef niet, want je bent niet thuis in de materie.

In internationale relaties en politieke filosofie (de studies) worden 'succesvolle' (of wellicht beter gezegd: effectieve) natiestaten gedefinieerd aan de hand van een aantal kaders: sterk centraal gezag, interne en externe legimiteit, veiligheid en het geweldsmonopolie. Daar tegenover staan failed-states, oftewel mislukte staten waar het centraal gezag niet of nauwelijks aanwezig is, of als legitiem wordt beschouwd.

Moraliteit is in de theorieŰn die gebruikt worden in die studies irrelevant voor het classificeren van natiestaten.
pi_176664322
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:06 schreef Stabiel het volgende:
Je weet klaarblijkelijk niet waar je het over hebt. Geef niet, want je bent niet thuis in de materie.
Dat had mijn intro kunnen zijn, na je meesterlijke intro vanochtend val je nu wel een beetje tegen Stabiel.
pi_176664341
Mag toch hopen dat de Turken weer terug naar Turkije geschoten worden. Zomaar ff de grens oversteken. :{
pi_176664365
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:09 schreef J0kkebr0k het volgende:
Mag toch hopen dat de Turken weer terug naar Turkije geschoten worden. Zomaar ff de grens oversteken. :{
Turkije zit al zo een 16 maanden over de grens.
pi_176664392
quote:
9s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:08 schreef Triggershot het volgende:
Dat had mijn intro kunnen zijn, na je meesterlijke intro vanochtend val je nu wel een beetje tegen Stabiel.
Het is al laat. 😪
pi_176664399
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:10 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Turkije zit al zo een 16 maanden over de grens.
Dan wordt het tijd.
pi_176664416
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:11 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Het is al laat. 😪
Troost je. Je UI wint het nog steeds wel van mijn kutkop.
pi_176664440
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:12 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Dan wordt het tijd.
Nederland ook hÚ trouwens. Ook onuitgenodigd aanwezig geweest en haar vreedzame bommen gedropt in SyriŰ.
pi_176664496
quote:
9s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:12 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Troost je. Je UI wint het nog steeds wel van mijn kutkop.
Lucky me.
pi_176664522
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:16 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Lucky me.
Ik bedoel uiteraard mijn eigen UI. Niet mijn knappe gezicht.
pi_176664577
quote:
Kurdistan to deploy Peshmerga to help Afrin against Turkey if possible, PUK official

A senior member of the ruling Patriotic Union of Kurdistan (PUK) said that they would like to send the Kurdish Peshmerga to help fellow Kurds in their “sacred resistance” against Turkey in Afrin, but this may not be possible given the current situation.

“Countries of the region, in particular Turkey, knows about our stance in Kobane,” Mala Bakhtiyar told reporters as he visited the Sulaimani office of the Democratic Union Party (PYD), the ruling party in Syrian Kurdistan or Rojava.

The Kurdistan Region, with the approval of Turkey and the US-led anti-ISIS Coalition, deployed its Peshmerga forces to help the Rojava fighters against ISIS in late 2014 in Kobane, a city that was under ISIS siege at the time.

“If we can, we will help Afrin now. If they allow us, we will deploy forces to Afrin,” Bakhtiyar said.

“But if they allow us, before deploying forces, we will send a delegation to Ankara for dialogue. We prefer dialogue over war,” the Kurdish official said.

He added that deploying forces to Afrin from the Kurdistan Region is almost impossible.
http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/21012018

Ik geloof er niks van :o

Dat zou betekenen dat Turkije de grens met Noord Irak sluit en alle handel per direct stopt met als gevolg dat ze zo goed als uit zullen hongeren.
pi_176664743
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:20 schreef Triggershot het volgende:
http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/21012018

Ik geloof er niks van :o

Dat zou betekenen dat Turkije de grens met Noord Irak sluit en alle handel per direct stopt met als gevolg dat ze zo goed als uit zullen hongeren.
Prietpraat voor binnenlandse consumptie. PUK is de tegenhanger van de PDK, en probeert zich met nationalistisch gebrul over Afrin af te zetten tegen de partij van Barzani, die nauwe banden met Turkije heeft en zich tot nu toe niet ferm heeft uitgesproken tegen het Turkse offensief. Beide partijen zijn verwikkeld in een interne strijd, en waar de PDK de PUK neerzet als een Iraanse proxy, probeert de PUK de PDK te beschimpelen als Turkse puppets.

Midden-Oosten. :')
pi_176664827
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:20 schreef Triggershot het volgende:

[..]

http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/21012018

Ik geloof er niks van :o

Dat zou betekenen dat Turkije de grens met Noord Irak sluit en alle handel per direct stopt met als gevolg dat ze zo goed als uit zullen hongeren.
Hoe willen ze daar nu dan komen?weer met een konvooi door turkije?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_176664861
quote:
4s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nederland ook hÚ trouwens. Ook onuitgenodigd aanwezig geweest en haar vreedzame bommen gedropt in SyriŰ.
Ook fout ja.
pi_176664875
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:34 schreef marsan het volgende:
Hoe willen ze daar nu dan komen?weer met een konvooi door turkije?
Faysh Khabur grensovergang.
  zondag 21 januari 2018 @ 22:44:16 #19
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665033
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 19:56 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De video geeft wel een goede samenvatting:


Natuurlijk is het campagne materiaal, maar ze zijn spijtig genoeg wel waar.

Sinds Erdogan is de economie, zorg en levenskwaliteit gigantisch vooruit gegaan, een ander belangrijk factor is dat de Turkse oppositieleiders verkiezingen blijven verliezen en maar niet aftreden, op wie zou jij dan stemmen als Turkse middenklasse?
Daarom is de British Deep State en zijn propagandamedia (met slaaf Arthur Spooner) zo ontzettend tegen Erdogan. Omdat het zijn mensen helpt betere leefomstandigheden te geven, in plaats van alles in te leveren.

1505897551179.jpg

recep-tayyip-erdogan-adnan-oktar-hukumet-destek-ergenekon.jpg

O+ O+ O+ O+ O+
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665045
Ik zou zo graag willen dat Erdogan na Gulen Adnan Oktar aanpakt, echt serieus. :')
pi_176665138
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:45 schreef Triggershot het volgende:
Ik zou zo graag willen dat Erdogan na Gulen Adnan Oktar aanpakt, echt serieus. :')
^O^
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  zondag 21 januari 2018 @ 22:49:48 #22
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665143
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:45 schreef Triggershot het volgende:
Ik zou zo graag willen dat Erdogan na Gulen Adnan Oktar aanpakt, echt serieus. :')
gaat niet gebeuren, achter de schermen leidt Adnan Oktar Recep Tayyip Erdogan. Oktar is the real brain behind Turkey.

Kijk maar: http://www.harunyahya.com/list/type/42/name/What-he-said-What-happened/category/73/orderBy/1/limit/20

Erdogan belt Oktar.

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665185
Met Oktar heb ik altijd het gevoel dat hij in een verkeerde tijdsperiode is geboren. Zou hij 2000 jaar geleden hebben we geleefd, dan zou hij ongetwijfeld de voorman van een grootse religie zijn geweest.
pi_176665208
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:51 schreef Stabiel het volgende:
Met Oktar heb ik altijd het gevoel dat hij in een verkeerde tijdsperiode is geboren. Zou hij 2000 jaar geleden hebben we geleefd, dan zou hij ongetwijfeld de voorman van een grootse religie zijn geweest.
cropped_content_adnan-oktar-kedicikleri-ile-yat-gezisine-cikti_TQIhnW3jOHZD1La.jpg
  zondag 21 januari 2018 @ 22:54:05 #25
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665230
quote:
17s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:52 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Jaloezie is een bitch.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665240
quote:
17s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:52 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zijn die vrouwen Turks of is het Oost Europees import?
pi_176665244
quote:
17s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:52 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dat bedoel ik. De man straalt een zekere vorm van goddelijke autoriteit uit.

Geen wonder dat Erdogan hem met rust laat...
pi_176665246
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:49 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

gaat niet gebeuren, achter de schermen leidt Adnan Oktar Recep Tayyip Erdogan. Oktar is the real brain behind Turkey.

Kijk maar: http://www.harunyahya.com/list/type/42/name/What-he-said-What-happened/category/73/orderBy/1/limit/20

Erdogan belt Oktar.

Jouw grote onfeilbare leider faalt gigantisch, hij noemt Erdogan een premier, terwijl Erdogan een president is. Binali is de basbakan ;(
  zondag 21 januari 2018 @ 22:55:12 #29
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665262
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jouw grote onfeilbare leider faalt gigantisch, hij noemt Erdogan een premier, terwijl Erdogan een president is. Binali is de basbakan ;(
Ouder filmpje, kijk datum. :') :')
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665263
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:54 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat bedoel ik. De man straalt een zekere vorm van goddelijke autoriteit uit.

Geen wonder dat Erdogan hem met rust laat...
Precies zoals Mohammed het bedoelt had natuurlijk.
pi_176665276
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:55 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Ouder filmpje, kijk datum. :') :')
Published on Feb 26, 2017
  zondag 21 januari 2018 @ 22:57:30 #32
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665302
quote:
11s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:55 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Precies zoals Mohammed het bedoelt had natuurlijk.
Hij was moderner dan je denkt. laat je niet misleiden door het verkeerde fundamentalistische (hadith) geloof dat meer dan 300 jaar na de dood van Mohammed was verzonnen.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665323
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:57 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Hij was moderner dan je denkt. laat je niet misleiden door het verkeerde fundamentalistische (hadith) geloof dat meer dan 300 jaar na de dood van Mohammed was verzonnen.
Heb je ook zijn boek?
pi_176665324
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:57 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Hij was moderner dan je denkt. laat je niet misleiden door het verkeerde fundamentalistische (hadith) geloof dat meer dan 300 jaar na de dood van Mohammed was verzonnen.
Je hebt gelijk, ik laat de hadiths van 300 jaar na zijn dood voor wat het is en volg de opvattingen van een idioot die 1380 jaar later is geboren.
  zondag 21 januari 2018 @ 22:58:41 #35
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665332
quote:
14s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:56 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Published on Feb 26, 2017
Op Youtube ja, maar het filmpje was al jaren geleden te zien op A9tv. Ze hebben het ook over Seyh Nazim dat hij even ziek was, daarna was hij genezen. Seyh Nazim is al een tijd je dood.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  zondag 21 januari 2018 @ 22:59:09 #36
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665345
quote:
17s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:58 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Heb je ook zijn boek?
Ik volg hem sinds 1998 met al zijn boeken.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665347
quote:
17s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:58 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, ik laat de hadiths van 300 jaar na zijn dood voor wat het is en volg de opvattingen van een idioot die 1380 jaar later is geboren.
Lol
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_176665357
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:59 schreef TeenWolf het volgende:
Ik volg hem sinds 1998 met al zijn boeken.
War vind je van zijn evolutieleer?
  zondag 21 januari 2018 @ 23:00:23 #39
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665363
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:59 schreef Stabiel het volgende:

[..]

War vind je van zijn evolutieleer?
Zijn Creationisme bedoel je?
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665370
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 23:00 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Zijn Creationisme bedoel je?
Yes.
  zondag 21 januari 2018 @ 23:00:45 #41
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665373
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 23:00 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Yes.
^O^
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665391
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 22:58 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Op Youtube ja, maar het filmpje was al jaren geleden te zien op A9tv. Ze hebben het ook over Seyh Nazim dat hij even ziek was, daarna was hij genezen. Seyh Nazim is al een tijd je dood.
Je blijft je in creatieve bochten wringen, toch grappig dat de brein achter Erdogan op de voorgrond alles claimt, maar Erdogan nergens over hem spreekt. :')
  zondag 21 januari 2018 @ 23:02:12 #43
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665404
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 23:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je blijft je in creatieve bochten wringen, toch grappig dat de brein achter Erdogan op de voorgrond alles claimt, maar Erdogan nergens over hem spreekt. :')
Wacht maar 2023. ;)

http://www.harunyahya.com/list/type/42/name/What-he-said-What-happened/category/73/orderBy/1/limit/20
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665416
quote:
Mag je volgens Harun Yahya seks hebben voor het huwelijk?
  zondag 21 januari 2018 @ 23:03:31 #45
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665423
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 23:03 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Mag je volgens Harun Yahya seks hebben voor het huwelijk?
Noooooh man.

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665431
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 23:00 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

^O^
Bestaat er in Nederland een gemeenschap van volgelingen?
pi_176665451
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 23:03 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Bestaat er in Nederland een gemeenschap van volgelingen?
Jammer genoeg wel, hoewel het lang niet vergelijkbaar is met een Diyanet of Mili Gorus.
pi_176665461
quote:
Eve serieus, al die vrouwen daar geloven zij werkelijk in de boodschap van Harun Yahya of worden zij gehuurd?
  zondag 21 januari 2018 @ 23:07:22 #49
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176665474
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 23:06 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Eve serieus, al die vrouwen daar geloven zij werkelijk in de boodschap van Harun Yahya of worden zij gehuurd?
Nee volgen hem al jaren. Zijn ook hoog gestudeerd aan diverse universiteiten van Istanbul.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŰ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176665494
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 23:05 schreef Triggershot het volgende:
Jammer genoeg wel, hoewel het lang niet vergelijkbaar is met een Diyanet of Mili Gorus.
Ah. Jaren geleden kreeg iedereen bij ons in de studentenflat plots zijn boek in de brievenbus gegooid. Kennelijk zijn ze heilig overtuigend van hun eigen ideologische aantrekkingskracht.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')