abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_176643823
Voor de trouwe lezers van deel 1, gaan we hier gewoon lekker verder in deel 2! Voor het gemak even hieronder de meest belangrijke informatie uit de verschillende posts.

Goedemorgen!

Laat ik beginnen mij voor te stellen. In ben Floris en 34 jaar oud, woonachtig in het centrum van het land. Ik sta best wel zeker in het leven, heb een goede baan etcetera. Je kent het allemaal wel. Ik ben erg gelukkig en al geruime tijd single. Mijn laatste relatie dateert al weer van drie jaar geleden en sinds die tijd heb ik eigenlijk weinig interesse in vrouwen gehad, ik vond mijn leven prima zo, wilde even alleen zijn en gewoon genieten van de vrijheid (in de zin van: gewoon werken, geld uitgeven waaraan je wilt, geen verantwoording afleggen). Ik ben iemand die gek is van zijn werk en daar in op gaat.

Tot zeer recent was ik er van overtuigd dat ik nog heel lang single zou blijven. Tot voor kort. Een vrouw op mijn werk trekt ineens wel op een bijzondere manier aandacht. Ik werk bij een multinational en we hebben veel contact omdat we samen zaken doen. Zij is niet-Nederlands (wel west-Europees) en woont momenteel in de VS. Ik ken haar sinds 2015 maar sinds vlak voor kerst 2017 heb ik ik kriebels als ik aan haar denk of als ik met haar spreek aan de telefoon. Inmiddels hebben we, buiten het werk op, een mailsessie met als onderwerp “private”, waarin we van alles bespreken, van zaken op kantoor waar niemand verder iets mee te maken heeft, tot meer privé-achtinge zaken. Deze mailcorrespondentie is door haar opgestart. Ze mailde mij zelfs een keer: “I wished you were here, in the US office; would be fun! :)”. Op alle e-mails antwoordt ze binnen een paar minuten. Een goede mannelijke collega op kantoor heb ik dit in vertrouwen verteld en hij zegt dat het voor hem duidelijk is dat ze wel wat ziet in mij.

In ieder geval hebben we hebben een goed contact en volgens mij vindt zij dat ook. Later in 2018 komt zij terug in Europa wonen en zouden we elkaar weer wat meer “toevallig” tegen het lijf kunnen lopen.

Hoewel ik dus al lange tijd single ben en gelukkig ben, en totaal niet op zoek naar een relatie, krab ik me nu toch wel een beetje achter de oren....wat moet ik nu doen? Ze lijkt een droomvrouw te zijn voor mij, superlief karakter met de stijl die ik leuk vind, elegant en vrouwelijk etcetera.

Ik wilde eigenlijk niet wachten op een “toevallige” date met haar en het lot een handje helpen. Aanvankelijk dacht ik een valentijnskaartje te sturen (anoniem) maar toen bedacht ik me eigenlijk iets leukers: waarom zou ik niet gewoon “even” naar de VS vliegen (onder het mom van: ik moet daar toch zijn voor een belangrijke meeting) en dan een date met haar organiseren, zoals een etentje. Dan kunnen we altijd nog zien; of het wederzijds is of niet. Zo niet, dan even goede vrienden, zo wel, dan denk ik dat we een fantastische tijd kunnen hebben samen.

Nu ben ik natuurlijk niet de jongste meer en zij is ook van mijn leeftijd. Ik zit er sterk over te denken mijn bovengenoemde plan ten uitvoer te brengem maar vraag me af of het niet een beetje “over the top” is en wellicht benauwend voor haar.

Vraag aan jullie is eigenlijk: stel: je bevindt je in de situatie van deze dame, zou je het dan deze actie van mij waarderen?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

________

zo, eindelijk even tijd om alle reacties te lezen antwoorden (zoals ik al schreef, heb ik best een drukke baan (en zij ook)).

De variëteit aan reacties is overweldigend, evenals het aantal reacties. Heel veel dank daarvoor. Natuurlijk in de eerste plaats veel dank voor de serieuze reacties, daar heb ik echt wat aan, zowel aan de positieve als de negatieve. In de tweede plaats ook veel dank voor de meer ludieke reacties: ik heb erg gelachen over het “slipjesverzoek”, maar zoals je al begrijpen zal ik dat nooit ten uitvoer brengen.

Nog even ter achtergrond: wij zijn weliswaar collega’s en werken wel in bepaalde zaken samen, maar zien elkaar weinig vanwege de afstand. We werken bij een groot internationaal bedrijf en het zou vanuit het bedrijf geen probleem zijn als wij een relatie zouden krijgen.

Ik heb zonder meer de mogelijkheid even naar de VS te reizen voor een date. Donderdag vliegen, vrijdag aldaar werken en diner, zaterdag sightseeing en zondag terug. Prima te doen en financieel geen probleem. Ik kan onderweg en daar nog werken dus dat gaat prima.

Ik zou er gewoon blanco naar toe gaan, en aangekondigd. Ik wil natuurlijk wel zeker weten dat ze tijd heeft. Mocht het niets zijn, dan heb ik alsnog een zeer geanimeerde avond met zeer leuke gesprekken en ga ik de dag daarna gewoon een leuke dag sightseeing doen. Is het wel leuk, tja, dan zie ik wel hoe het verder gaat. Ik ben er aan de ene kant laconiek in (want ik leid als single ook een leuk leven); aan de andere kant wil ik dit wel een kans geven omdat ze superleuk is.

Langzaam aan laat ik wel doorschemeren dat ik er aan kom. Ik heb haar vandaag al een tipje van de sluier opgelicht over de volgende trips... ze was meteen benieuwd en begon te hinten op komst naar de VS!

Overigens: ze is dus gewoon een Europese (Duitse) vrouw, dus geen problemen met verblijfsvergunningen etcetera in de EU. Vandaag ook voor het eerst een beetje in het Duits geschreven met haar; daar keek ze van op. Mijn tactiek voor nu is een beetje langzaam het vuur warm houden zodat haar interesse groter wordt. En dan zien we wel verder.

Ik houd jullie op de hoogte!

_______

Zo, alles in kannen en kruiken!

Ze is echt razend enthousiast (en dan te bedenken dat ze binnen het bedrijf best wel als een ijskonijn te boek staat). Nadere details volgen nog.

Zo, even tijd voor een update van mijn kant, want dat heeft het topic wel verdiend. Wat een aandacht (en mooie discussies over uiteenlopende onderwerpen)!

Om nog even bij het begin te beginnen en even wat misverstanden uit de wereld te helpen:

Het gaat dus om een dame die ik al ken, in levende lijve heb gezien, vaak spreek, vaak mee mail en mee samenwerk, en dat al drie jaar lang. Het is een Duitse dame, die in de VS woont (tijdelijk). Ik ben dus niet aan het daten via het internet met een Amerikaanse dame.

Ik vind haar hartstikke leuk dus vandaar mijn plan naar de VS te reizen en een bezoek aan kantoor aldaar te combineren met een nadere kennismaking met haar.

Deze week heb ik daar goede vorderingen mee gemaakt. De reis is gepland! Ik kom donderdag vroeg aan en vertrek zondagmiddag weer. Ik heb een aantal besprekingen gepland en....natuurlijk de dame in kwestie ingelicht. In één zin heb ik gezegd dat ik naar de VS kom (reden nog niet gemeld) en dat ik haar graag uitnodig voor een diner. Ze was direct laaiend enthousiast en zei volmondig JA! Daarna zei ze zelf meteen of ik het leuk zou vinden als ze mij de dag(en) daarna wat leuke plaatsen aldaar zou laten zien....waarop ik natuurlijk ook volmondig JA zei! Kortom, ik vind het allemaal leuk. Zij ook wel zo te merken; kreeg later nog een berichtje: you are very nice and cute...

Nu maar aftellen naar het vertrek. En ja, ik ga haar nog zeker vertellen dat ik dus voor haar ben gekomen.

Wordt vervolgd!

Hallo allemaal! Ben ik weer!

Wat een overweldigende reacties allemaal. Ik ben superblij dat ze zo positief heeft gereageerd op mijn initiatief. Ik ga pas over een paar weken (allebei druk met werk), maar kan eigenlijk gewoon niet wachten te gaan.

Tja, dat het slecht gaat aflopen, dat denk ik zeker niet! Ik heb er echt alle vertrouwen in dat het ontzettend leuk wordt en dat het niet mijn laatste trip naar NY zal zijn dit jaar. Ik ga er met veel zelfvertrouwen naar toe. Maar mocht het allemaal niet zo leuk zijn, so what? Dan heb ik gewoon een leuke tijd gehad en dan zien we wel weer verder (zoals ik in de begin schreef, was en ben ik gewoon een happy single).

Nu nog een geschikt restaurant vinden. We houden allebei van lekker culinair eten en een gezellige romantische sfeer. En ik vraag me nog af of ik die valentijnskaart zou sturen (anoniem). Daar ben ik nog niet over uit eigenlijk (misschien aardig om hier een nieuw topic voor te openen nu dit torpic dadelijk dicht gaat).

Ten slotte: ik ken de betekenis van het Duitse woord “geil”
  Spellchecker zaterdag 20 januari 2018 @ 22:55:25 #2
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_176644380
Zo, we gaan dus gewoon lekker verder in deel 2!

Ik zie enorm uit naar de ontmoeting en de rondleiding door haar door NY (eigenlijk hoop ik dat ik er weinig van zal zien en alleen maar oog hebben voor elkaar).

• Inmiddels ben ik het bezoek wat nader in detail aan het uitwerken, bedenken en voorbereiden. Zo gaan we dus op de eerste dag eten en dat zal ik regelen. Ik moet alleen nog een goed restaurant vinden. Iets spectaculairs. Waar je goed kan eten, mag best chique zijn want daar houden we allebei van. Liefst ook nog romantisch en niet te druk. Moet dat nog even uitzoeken maar mochten jullie tips hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag. Let wel: het is niet een standaard dame; ze houdt van pracht en praal en zal zoiets niet over the top vinden. Ik houd er overigens van haar met alle egards te behandelen: stoel aanschuiven etcetera (dit maakt altijd wel indruk op dames).

• Na het diner misschien nog ergens wat drinken in een bar of club. Zelfde locatievereisten als ten aanzien van het restaurant: mag luxe en decadent zijn.

• Dan natuurlijk de grote hamvraag wanneer ik daadwerkelijk voor mijn gevoelens ga uitkomen en hoe ik dit ga aanpakken. Dat is natuurlijk waar het hele bezoek om draait! Ik ben er nog niet helemaal over uit. In ieder geval wil ik dit wel laten blijken tijdens het diner. Hangt ook een beetje af van de setting. Ik denk niet alleen an verbale communicatie maar ook aan non-verbale communicatie (handje vastpakken had in het verleden altijd wel effect).

• Na het diner is het gewoon netjes ieder naar zijn/haar eigen bedje natuurlijk 😀. Ik wilde haar natuurlijk dan even thuis afzetten (ik heb altijd geleerd dat je een dame niet alleen over straat laat gaan als het niet nodig is; dus dat is een mooi excuus hiervoor) . Dan zien we wel weer verder ....😊

• Als alles goed is gegaan de vrijdagavond, wil ik haar wel op een of andere manier verrassen. Een stel mooie rode rozen vind ik wel mooi om te geven (misschien over the top, maar we zijn ten slotte in NY).

Wordt wederom vervolgd!
pi_176645401
Super dat je daar naar toe gaat! Echter, ga je niet een beetje snel met de rest? Kijk het daar gewoon aan.. wie weet klikt het straks toch net niet.
pi_176645541
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:43 schreef dudewhereismycar het volgende:
Super dat je daar naar toe gaat! Echter, ga je niet een beetje snel met de rest? Kijk het daar gewoon aan.. wie weet klikt het straks toch net niet.
Eens, maar ik sta er wel heel nuchter in; zie ook het andere topic. Ik wil gewoon een soort van draaiboek met plannen in mijn hoofd hebben voor het geval dat (ik ben nogal van het plannen en organiseren; plannen kunnen natuurlijk nog altijd niet gebruikt worden of in de (virtuele) prullenbak.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:50:04 #6
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_176645599
Ook al kennen jullie elkaar al een tijdje...het is toch een soort van eerste date. Helemaal tof dat je gaat en ze positief heeft gereageerd, maar meteen al je gevoelens eruit gooien voor haar op zo'n eerste date? Wellicht ligt het aan mij, maar ik zou dat wel erg snel vinden. Wat is er mis met gewoon een gezellige tijd hebben en de spontaniteit zn gang laten gaan? Handig om wel wat dingen vooraf te regelen, maar ik heb het idee dat je wat op de feiten voorop loopt..
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_176645671
Ik ga haar in ieder geval laten blijken dat ik haar wel leuk vind. Alle gevoelens eruit gooien is inderdaad veel te veel en wilde dat ook niet meteen doen. Hangt helemaal af van hoe het loopt.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:55:34 #8
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_176645753
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:52 schreef Ineensverliefd het volgende:
Ik ga haar in ieder geval laten blijken dat ik haar wel leuk vind. Alle gevoelens eruit gooien is inderdaad veel te veel en wilde dat ook niet meteen doen. Hangt helemaal af van hoe het loopt.
Je komt voor haar naar NY. Je hebt haar op een date gevraagd. Dat je haar leuk vind hoef je niet eens meer uit te spreken joh, dat is echt wel duidelijk ;)
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_176645875
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:55 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Je komt voor haar naar NY. Je hebt haar op een date gevraagd. Dat je haar leuk vind hoef je niet eens meer uit te spreken joh, dat is echt wel duidelijk ;)
Heb jij weer gelijk in 😃
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 21 januari 2018 @ 00:10:46 #10
163650 Greys
pi_176646137
Je hebt helemaal gelijk dat als de vonk er straks is dat je dat niet voor haar moet verbergen en dan kan je haar uiteraard laten merken wat je voelt.

Maar ga daar ajb niet te veel van te voren over nadenken en al helemaal niet plannen. Je zet een avontuurlijke stap, goed dat je de details van 'waar eten' etc goed wilt plannen maar laat het verder aan hoe het loopt. Je zegt bv 'ik wil haar dat wel echt laten merken tijdens het etentje', maar misschien hebben jullie dan wel veel te bespreken en gaan jullie daarna wandelen (ik noem maar wat) en is er dan ineens hét moment dat je haar hand pakt ofzo.

Ik bedoel maar, ga niet nu al plannen dat je dat tijdens het eten doet. Let it gooooo, let it gooooohoooooo enzo. :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_176646183
quote:
14s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:10 schreef Greys het volgende:
Je hebt helemaal gelijk dat als de vonk er straks is dat je dat niet voor haar moet verbergen en dan kan je haar uiteraard laten merken wat je voelt.

Maar ga daar ajb niet te veel van te voren over nadenken en al helemaal niet plannen. Je zet een avontuurlijke stap, goed dat je de details van 'waar eten' etc goed wilt plannen maar laat het verder aan hoe het loopt. Je zegt bv 'ik wil haar dat wel echt laten merken tijdens het etentje', maar misschien hebben jullie dan wel veel te bespreken en gaan jullie daarna wandelen (ik noem maar wat) en is er dan ineens hét moment dat je haar hand pakt ofzo.

Ik bedoel maar, ga niet nu al plannen dat je dat tijdens het eten doet. Let it gooooo, let it gooooohoooooo enzo. :P
Helemaal eens! Maar vind het gewoon zo leuk al plannen te maken; maakt de voorpret zo veel leuker! 😄
pi_176646569
Ik zou niet op dag 1 je gevoelens op tafel gooien, stel dat zei die niet heeft dan heb je geen leuke tijd in NY de dagen er na. Zoek een moment later in de week zou ik zeggen.
pi_176646666
Ik wacht gewoon lekker af hoe het allemaal verloopt. ik hoor altijd van mensen dat ik een goede prater ben en gesprekken prima kan sturen dus ben zeer benieuwd wanneer ik de leiding neem wat betreft dit onderwerp; of misschien wel inga op haar toespelingen.
pi_176648696
beetje offtopic maar waarschijnlijk moet je een ESTA aanvragen.

Door de shutdown van gister in amerika llopen deze aanvragen nu meestal vertraging op.

Dus houdt daar rekening mee.
pi_176649381
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 09:46 schreef tijdjes1234 het volgende:
beetje offtopic maar waarschijnlijk moet je een ESTA aanvragen.

Door de shutdown van gister in amerika llopen deze aanvragen nu meestal vertraging op.

Dus houdt daar rekening mee.
Esta is geen probleem in mijn geval.
pi_176650576
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:03 schreef Ineensverliefd het volgende:
Ik moet alleen nog een goed restaurant vinden. Iets spectaculairs. Waar je goed kan eten, mag best chique zijn want daar houden we allebei van. Liefst ook nog romantisch en niet te druk. Moet dat nog even uitzoeken maar mochten jullie tips hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag. Let wel: het is niet een standaard dame; ze houdt van pracht en praal en zal zoiets niet over the top vinden. Ik houd er overigens van haar met alle egards te behandelen: stoel aanschuiven etcetera (dit maakt altijd wel indruk op dames).

Tsja, romantiek en USA...
Vind je Trump romantisch? Nou, het antwoord zegt al genoeg.

Het is echt heel erg lastig, enige wat een keer fatsoenlijk op Europees romantisch dineren leek, was een "European style" restaurant in Orlando, FL, wat een beetje op hier leek. Maar verder lastig te vinden, een sjiek restaurant in Las Vegas was ook niks. Wel duur, en het interieur zag er luxe uit. Maar daar was alles mee gezegd. Beperkte kaart en gehaaste obers, want cash moet flowen.

Maar goed, NY ben ik niet wezen a la carte dineren. Wat wel positief is, dat NYC, in tegenstelling tot bv Florida meer heeft met gezond en groen. Dus goed voer moet zeker te vinden zijn.

Stel je vraag in TRV, dan krijg je vast goede antwoorden :)
Hier dus: TRV / New York City #87 Stand clear of the closing doors, please.
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  zondag 21 januari 2018 @ 12:47:18 #17
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_176651479
Topic gereekst ^O^.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  Spellchecker zondag 21 januari 2018 @ 12:53:15 #18
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_176653456
Wat een heerlijk feel good topic. TS, als je haar rozen wilt geven doe dat dan aan het einde van de avond. Niets vervelender voor haar dan een halve dag met een bos rozen te lopen.
pi_176654698
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:12 schreef Ineensverliefd het volgende:

[..]

Helemaal eens! Maar vind het gewoon zo leuk al plannen te maken; maakt de voorpret zo veel leuker! 😄
En die eerste zoen komt vanzelf wel. ;)
pi_176654723
Ik ben ook aan het daten met iemand. Volgende date komt wrs de eerste zoen.
pi_176655170
Over een toprestaurant. Eleven Madison Park is het beste van de usa.

Hier vind je een lijst van goede restaurants: https://www.google.nl/url(...)S0_377PeAqag&cf=1
Whatever...
pi_176664750
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:35 schreef praadje het volgende:
Wat een heerlijk feel good topic. TS, als je haar rozen wilt geven doe dat dan aan het einde van de avond. Niets vervelender voor haar dan een halve dag met een bos rozen te lopen.
eens, bloemen - als ik het al doe - zouden meer iets zijn na een geslaagde avond.
  zondag 21 januari 2018 @ 22:32:26 #24
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_176664801
Tuurlijk denk je over die dingen na. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen (ja goed, of niet natuurlijk). Meer dat je best weet hoe het zo hoort en hoe ze behandeld wil worden. Dus ik ben vooral benieuwd naar hoe het eindigt.
pi_176664886
Zo, daar ben ik weer even. wat een heerlijke voorpret heb ik van dit mooie tripje. Ik heb gewoon echt zin om daar naartoe te gaan, dat terwijl ik vakanties de laatste jaren meer een soort "heilig moeten" begon te vinden.

Inmiddels begin ze zich ook langzaam aan te bekommeren over waar ik overnachten zal....Ik heb mij nog maar even op de vlakte gehouden daarover 😀 Ze schreef wel iets in de trant van "je bent altijd welkom bij mij"....(was in het Duits).

Ik houd jullie op de hoogte.... ben zelf ook superbenieuwd hoe het verder gaat.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')