abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176642360
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_176642447
Zeytin dalı, je weetz :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176642558
Nieuwe beelden van de Turkse bombardementen, Turkije gaat los.

http://www.hurriyet.com.t(...)oruntulendi-40716801
pi_176642591
quote]10s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 21:28 schreef Triggershot het volgende:

[..]

http://www.hurriyet.com.t(...)i-anliyoruz-40716735

"Eerste reactie van de VS: We snappen de Turkse veiligheidszorgen over de PKK"

Je moeder VS :')
[/quote]

Dat roepen ze reeds jaren maar ondertussen blijven investeren. Uit manbij moet de ypg ook nog terug trekken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176642828
tanklar-oncupinar-sinir-kapisindan-gecip-suriye-10477133_4433_m.jpg
tanklar-oncupinar-sinir-kapisindan-gecip-suriye-10477133_939_m.jpg
tanklar-oncupinar-sinir-kapisindan-gecip-suriye-10477133_6665_m.jpg
tanklar-oncupinar-sinir-kapisindan-gecip-suriye-10477133_4052_m.jpg

Turkije laat er geen gras over groeien en is zojuist met tanks de Syrische grens overgestoken, haast uit angst voor toenemende internationale druk op termijn?
pi_176643185
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 21:59 schreef Triggershot het volgende:
Nieuwe beelden van de Turkse bombardementen, Turkije gaat los.

http://www.hurriyet.com.t(...)oruntulendi-40716801
God o God. Hoe vaak ik die beelden wel niet de afgelopen jaren voorbij heb zien komen.


Hoeven we de Turkse media dus ook niet meer serieus te nemen. Jammer, want Hurriyet is doorgaans redelijk professioneel en objectief.
pi_176643211
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:20 schreef Stabiel het volgende:

[..]

God o God. Hoe vaak ik die beelden wel niet de afgelopen jaren voorbij heb zien komen.


Hoeven we de Turkse media dus ook niet meer serieus te nemen. Jammer, want Hurriyet is doorgaans redelijk objectief.
Kut Hurriyet.
pi_176643275
lummideast twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:21:38 #Syria - Reports of an explosion in the Turkish border town of Kilis, near the Syrian border, as Turkish armoured vehicles and tanks are crossing into Syria and start an offensive against Kurdish fighters in Afrin. https://t.co/lB0JuylbqX via @News_Executive https://t.co/5gCVZMQhH5 reageer retweet
pi_176643489
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:23 schreef Houtenbeen het volgende:
lummideast twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:21:38 #Syria - Reports of an explosion in the Turkish border town of Kilis, near the Syrian border, as Turkish armoured vehicles and tanks are crossing into Syria and start an offensive against Kurdish fighters in Afrin. https://t.co/lB0JuylbqX via @News_Executive https://t.co/5gCVZMQhH5 reageer retweet
Enige 'breaking news' over Kilis wat ik zie is
1804989_620x410.jpg

http://www.haberturk.com/(...)-isabet-etti-1804989
pi_176643565
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:32 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Enige 'breaking news' over Kilis wat ik zie is
[ afbeelding ]

http://www.haberturk.com/(...)-isabet-etti-1804989
MarQs__ twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:33:41 Update: Explosions reportedly Turkish howitzers firing into #Syria https://t.co/EOZ7ZrYHOv reageer retweet
pi_176643618
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:35 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

MarQs__ twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:33:41 Update: Explosions reportedly Turkish howitzers firing into #Syria https://t.co/EOZ7ZrYHOv reageer retweet
Vooralsnog niks op Turkse staatstelevisie, CNNTurk of andere commerciŽle zenders.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:37:15 #12
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176643670
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:37 schreef Drugshond het volgende:
Erdolf heeft dubbel verloren de Russen als zowel de USA snappen deze operatie niet. Die malloot snapt niks.
De Russen zouden het wel begrijpen.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:44:06 #14
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:46:28 #15
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176643945
Koerden weten echt nooit goed hun kansen in te schatten en wanneer even rustig aan te doen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_176644024
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:48 schreef marsan het volgende:
Koerden weten echt nooit goed hun kansen in te schatten en wanneer even rustig aan te doen.
Waren ze niet rustig dan?
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:52:40 #18
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176644058
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:48 schreef marsan het volgende:
Koerden weten echt nooit goed hun kansen in te schatten en wanneer even rustig aan te doen.
Vervang aub koerden eens door Erdolf. Dan staat je posting nog steeds als een huis.
pi_176644062
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:37 schreef Drugshond het volgende:
Erdolf heeft dubbel verloren de Russen als zowel de USA snappen deze operatie niet. Die malloot snapt niks.
Hoeven ze ook helemaal niet te snappen. Zolang ze niets ertegen doen is dat genoeg. En rusland heeft luchtruim vrij gegeven dacht ik. Dat afkeuren is voor de buhne. Ze moeten het Syrische regime en de Koerden ook beetje blij houden he.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176644157
quote:
Ja, want de Turken zijn niet gevoelig voor Russische dreigementen en apparatuur waarmee ze Turkse vliegtuigen meteen uit de lucht kunnen schieten. Schattig ben je wel.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:58:38 #21
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176644221
Wat heeft Turkije nou te vrezen van die Koerden in Efrin? Die gasten zitten daar opgesloten, zonder dat ze aan dikke wapens kunnen komen. Gewoon weer het zoveelste zinloze bloedvergieten en escalatie vanuit Turkije. Wat mij betreft gooien we ze uit de NAVO.
pi_176644310
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:58 schreef Richestorags het volgende:
Wat heeft Turkije nou te vrezen van die Koerden in Efrin? Die gasten zitten daar opgesloten, zonder dat ze aan dikke wapens kunnen komen. Gewoon weer het zoveelste zinloze bloedvergieten en escalatie vanuit Turkije. Wat mij betreft gooien we ze uit de NAVO.
Kunnen we jou niet van Fok! gooien?
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:03:08 #23
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176644355
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Kunnen we jou niet van Fok! gooien?
Start een petitie zou ik zeggen.
pi_176644496
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:03 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Start een petitie zou ik zeggen.

Even zinloos om te roepen dat je Turkije uit de navo gooit.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:08:13 #25
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176644497
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:56 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja, want de Turken zijn niet gevoelig voor Russische dreigementen en apparatuur waarmee ze Turkse vliegtuigen meteen uit de lucht kunnen schieten. Schattig ben je wel.
Daarom moeten die Islam new bee fascisten zo snel mogelijk uit de NAVO getrapt worden.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:09:28 #26
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176644532
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:08 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Even zinloos om te roepen dat je Turkije uit de navo gooit.
Nee hoor. Turkije is onder Erdogan veranderd in een onbetrouwbare dictatuur.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:09:41 #27
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:11:36 #28
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176644636
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:09 schreef Drugshond het volgende:
In een full colored war met Rusland is Turkije nergens,
Maar dat doet er nu ook totaal niet toe.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:16:21 #30
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176644768
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee hoor. Turkije is onder Erdogan veranderd in een onbetrouwbare dictatuur.
En jij zou nu ook in staat zijn om haarfijn uit te leggen in welke periode Turkije wel een betrouwbaar democratie was natuurlijk.
pi_176644811
Drugshond, het is echt jammer om jou zo van rationele genuanceerde user naar zo iets te veranderen. Maar dat terzijde.
pi_176644887
quote:
6s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:08 schreef Drugshond het volgende:
Daarom moeten die Islam new bee fascisten zo snel mogelijk uit de NAVO getrapt worden.
NAVO is niets meer dan ťťn militair verbond tussen gelijkgestemde landen over de strategische dreiging van Rusland.

Turkije uit de NAVO zorgt er niet voor dat het land plots haar buitenlandbeleid wijzigt. Sterker, Turkije zal hoogst waarschijnlijk een nog onafhankelijker koers varen dan het nu al doet.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:24:29 #34
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176645025
quote:
5s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:24 schreef Drugshond het volgende:
Het lijkt met evident dat Irak alsook SyriŽ nieuwe landsgrenzen gaan krijgen.
Het lijkt me evident dat je niet echt op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de regio. Irak blijft de komende decennia ongewijzigd qua landsgrenzen. Het heeft alle gebied op IS heroverd, en met succes een onafhankelijheidspoging van de Koerden voorkomen door Kirkuk terug te veroveren waardoor de Koerden economisch gezien afhankelijkheid zijn van Bagdad. Oh, en de verscheidene rapporten recentelijk over Erbil die de federale autoriteit vanuit Bagdad accepteert met betrekking tot de vlieghavens in de Koerdistan regio.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:30:20 #36
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176645078
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:18 schreef Triggershot het volgende:
Drugshond, het is echt jammer om jou zo van rationele genuanceerde user naar zo iets te veranderen. Maar dat terzijde.
Turkije is serieus heel (streng) anders geworden over de afgelopen 10 jr. En ik volg die blaaskaak totaal niet. Dan is mijn houding voluit anti. Turkije is echt +50 jr terug in de tijd gegaan.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:52:10 #37
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176645650
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:17 schreef Triggershot het volgende:

[..]

En jij zou nu ook in staat zijn om haarfijn uit te leggen in welke periode Turkije wel een betrouwbaar democratie was natuurlijk.
Ze zijn nooit een democratie geweest, alleen het huidige agressieve schreeuwerige sentiment wat Erdogan hanteert richting het Westen is nieuw. Vroeger was dat meer intern.

Wat vind je overigens van de invasie van Efrin?

[ Bericht 3% gewijzigd door Richestorags op 20-01-2018 23:57:52 ]
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:54:21 #38
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176645724
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:22 schreef Stabiel het volgende:

[..]

NAVO is niets meer dan ťťn militair verbond tussen gelijkgestemde landen over de strategische dreiging van Rusland.

Turkije uit de NAVO zorgt er niet voor dat het land plots haar buitenlandbeleid wijzigt. Sterker, Turkije zal hoogst waarschijnlijk een nog onafhankelijker koers varen dan het nu al doet.
Turkije zijn we toch al kwijt. Serieus, welk Westers land beschouwt Turkije nog als een bondgenoot? Iedereen kijk met argusogen naar ze.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:57:28 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176645808
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:30 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Turkije is serieus heel (streng) anders geworden over de afgelopen 10 jr. En ik volg die blaaskaak totaal niet. Dan is mijn houding voluit anti. Turkije is echt +50 jr terug in de tijd gegaan.
Het zou beter voor ze zijn als ze 200 jaar terug de tijd ingingen. Toen stelde het land nog wat voor ;)
pi_176646016
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:54 schreef Richestorags het volgende:
Turkije zijn we toch al kwijt. Serieus, welk Westers land beschouwt Turkije nog als een bondgenoot? Iedereen kijk met argusogen naar ze.
Sure. Maar iedereen beseft ook dat een Turkije dat compleet losgekoppeld is van het Westen een nog grotere irritatie/dreiging kan vormen.
pi_176646199
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:30 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Turkije is serieus heel (streng) anders geworden over de afgelopen 10 jr. En ik volg die blaaskaak totaal niet. Dan is mijn houding voluit anti. Turkije is echt +50 jr terug in de tijd gegaan.
10 jaar geleden kwam ik in Turkije en nu nog steeds meerdere malen langdurig per jaar. Turkije is er alleen maar op vooruitgegaan. Minder afhankelijk van andere landen, meer zelfredzaam en flink gegroeid in de productie en zorg. Dat journalist X niet mag roepen dat Erdogan een lul is boeit de Erdogan-aanhanger niet zo.
pi_176646248
quote:
Gepubliceerd: 26 april 2017 20:12

dafuq dude :?
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176646282
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze zijn nooit een democratie geweest, alleen het huidige agressieve schreeuwerige sentiment wat Erdogan hanteert richting het Westen is nieuw. Vroeger was dat meer intern.

Wat vind je overigens van de invasie van Efrin?
Dus Turkije was altijd al een onbetrouwbare dictatuur, maar is nu een luidruchtige onbetrouwbare dictatuur, begrijp ik je zo goed?

Puur theoretisch vanuit Turks-Erdogaans - voor de verandering hebben de meerdere oppositiepartijen er ook niet veel moeite mee - perspectief volledig gerechtvaardigd als je je bedenkt dat er 30.000 goed gewapende troepen zijn van een groep die je als terroristisch beschouwd, zelf ben ik persoonlijk geen voorstander van oorlog en geweld en denk ik dat alle opties tot dialoog niet tot het uiterste zijn benut.

[ Bericht 2% gewijzigd door Triggershot op 21-01-2018 00:22:26 ]
pi_176646289
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:15 schreef alilami het volgende:

[..]

Gepubliceerd: 26 april 2017 20:12

dafuq dude :?
Viel mij niet eens op _O-
pi_176646497
CNNTurk bevestigd dat gebouwen in Kilis door YPG raketten zijn geraakt. De burgemeester van Kilis heeft veiligheidsmaatregelen aangekondigd
  zondag 21 januari 2018 @ 00:47:53 #46
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_176646823
quote:
5s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:24 schreef Drugshond het volgende:
Het lijkt met evident dat Irak alsook SyriŽ nieuwe landsgrenzen gaan krijgen.
Nope. Afrin gaat op termijn gewoon naar Assad als de Turkse terroristenproxies klaar zijn met de koerden onder voorwaarden dat Assad de koerden verder onder de duim houdt. Assad en de Russen moeten de gelegenheidstroepen vanErdogan zelf opruimen, nadat Erdogan hun diensten niet meer nodig heeft. De turken stoppen de steun aan de terroristen in Idlib, Assad en de Russen krijgen dit nu op een presenteerblaadje. De amerikanen boeit het niet, want die zijn alleen geintereeseerd in Syrie ten oosten van de Eufraat om Iran dwars te zitten.

Dit is pure machtspolitiek, de koerden zijn het wisselgeld voor alle partijen.
pi_176647158
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:47 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Nope. Afrin gaat op termijn gewoon naar Assad als de Turkse terroristenproxies klaar zijn met de koerden onder voorwaarden dat Assad de koerden verder onder de duim houdt. Assad en de Russen moeten de gelegenheidstroepen vanErdogan zelf opruimen, nadat Erdogan hun diensten niet meer nodig heeft. De turken stoppen de steun aan de terroristen in Idlib, Assad en de Russen krijgen dit nu op een presenteerblaadje. De amerikanen boeit het niet, want die zijn alleen geintereeseerd in Syrie ten oosten van de Eufraat om Iran dwars te zitten.

Dit is pure machtspolitiek, de koerden zijn het wisselgeld voor alle partijen.
Mossad, KGB (ja, ja ik weet) CIA, MIT en Mukhabarat gaan jou vermoorden vanwege het lekken :o
pi_176647928
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:47 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Nope. Afrin gaat op termijn gewoon naar Assad als de Turkse terroristenproxies klaar zijn met de koerden onder voorwaarden dat Assad de koerden verder onder de duim houdt. Assad en de Russen moeten de gelegenheidstroepen vanErdogan zelf opruimen, nadat Erdogan hun diensten niet meer nodig heeft. De turken stoppen de steun aan de terroristen in Idlib, Assad en de Russen krijgen dit nu op een presenteerblaadje. De amerikanen boeit het niet, want die zijn alleen geintereeseerd in Syrie ten oosten van de Eufraat om Iran dwars te zitten.

Dit is pure machtspolitiek, de koerden zijn het wisselgeld voor alle partijen.
_O_
pi_176648726
Zijn weer een paar Turken onder hun snor vandaag gekropen in deze reeks _O-
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')