abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_176637877
Het valt ook tegen dat als je flink genesteld hebt tijdens de zwangerschap je huis niet een half jaar schoon en opgeruimd blijft. ;)

Nanuke goed idee om weer te vertellen wat de reden is voor weglopen. Soms gaat hij heus wat nuttigs doen maar zie ik alleen maar dat hij alweer foetsie is. Hij verrast me ook weleens doordat bepaalde dingen wel gedaan zijn. :)

Het is inderdaad echt nog wennen allemaal. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben!
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_176638026
En die eerste weken ben je zelf ook redelijk aan huis gekluisterd. Als het lukt ook op tijd wat voor jezelf doen, dat doet ook goed. Wordt je wereld weer wat groter ;)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176638031
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 18:45 schreef Lemijn het volgende:
Die reacties van 'ik heb ook honger/slaap/pijn in m'n buik' trok ik ook heel slecht, en heb vriendelijk doch dringend verzocht om daarmee op te houden. Met de toevoeging dat het misschien niet heel redelijk was, en dat het best waar kon zijn allemaal, maar of hij het alsjeblieft aan iemand anders wilde vertellen, niet als reactie op mijn opmerkingen. Dat heeft geholpen gelukkig :Y. Was trouwens alleen in de slechte zwangerschapsweken en de kraamtijd maar oh, het maakte me echt zo boos!
Haha wat fijn om te weten dat dit vaker voorkomt! Vroeger zei ik altijd "hoi schoonmoeder" (zij is de pro hierin) en was hij wel weer klaar.

Ik word er niet eens altijd boos van, ga me dan afvragen of ik het makkelijker kan/moet maken voor hem.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 19:06:20 #229
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_176638225
Het meeste is al gezegd, pkm, maar vooral dat huishouden zou ik loslaten als ik jou was. Of verwacht hij dat je het doet? Dan zou ik 'm even snel vertellen waar hij zijn idee kan steken :{w Je bent nog vooral bezig met je baby tevreden houden en herstellen van de bevalling. Alles dat je op een dag meer doet dan baby voeden en verschonen is bonus.

Disclaimer: ik kan makkelijk praten. Man was eerste 8 weken vrij en ook nu pakt hij zonder enig aansporren de stofzuiger/dweil (die laatste heb ik zelfs nog nooit aangeraakt volgens mij) en tijdens zijn vakanties is hij degene die het huis eens grondig boent in plaats van snelsnel-wekelijkse doekje. En dan nog krijgt hij soms de wind van voren... #nogsteedshormonenhoopik
pi_176638325
Ohja, en het ging hier laatst over spijkerbroekjes voor die kleintjes toch?
Die rockt de mijne dus ook gewoon keihard in maatje 56! 8-)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_176638399
PKM lees goed wat Stroop zegt. Ik doe in ieder geval een +1. Vervelende situatie wel zo met je man.

De mijne heeft ook wel wat aansporing nodig, maar hij zegt zelf ook wel dat ik dat moet doen. Dat is er zo eentje die echt niet ziet dat er iets vies is ofzo. (Kan me er niks bij voorstellen maar goed :P )

Het huishouden komt echt wel weer. Ooit.. Was opvouwen doe ik trouwens tijdens serie kijken en soms overdag ook ‘samen’ met peuter. (Lees: die pakt alle roze kledingstukken en handdoeken en rent daarmee door het huis :') )
pi_176638412
Mnoh twist O+
  zaterdag 20 januari 2018 @ 19:26:40 #233
149959 SQ
snelle trees
pi_176638718
Over mannen... Ik heb me echt kapot geergerd aan de mijne nadat onze oudste was geboren. Ik herken veel dingen die gezegd worden. Maar achteraf besef ik me wel iets heel belangrijks.

Kijk, voor ons vrouwen verandert álles vanaf het moment dat de bevruchte eicel zich in onze baarmoeder vastbijt. Dan beginnen 9 maanden van lichamelijke verandering, hormonen, noem het maar op. Dan krijgen we als hoogtepunt een bevalling met als bonus een gigantische dosis adrenaline en hormonaal moederinstinct.

De man echter.... Voor de man verandert er allemaal niet zo veel. Ja, het vrouwtje reageert emotioneler en hij ziet zijn huis veranderen in een babyparadijs. Maar hij ervaart het niet, voelt het niet. En dan ineens is er een baby. En van de een op de andere dag staat zijn hele leven op zijn kop. Dat waar wij al maanden naartoe groeien is voor hem pas werkelijkheid op het moment dat die baby er is. En dat niet alleen, hij moet dat doen zónder al die adrenaline en hormonen.

Dus ja, mannen moeten wennen. En mannen hebben het ook best moeilijk, zij het op een heel andere dimensie. Maar geloof me, tegen de tijd dat die kleine 9 maanden is zijn ze er helemaal klaar voor ;)
disclaimer
pi_176638745
Goed gesproken Stormqueen. Zo voelt het inderdaad.
pi_176639103
En stel je verwachtingen bij. Mannen zien soms ECHT het zooitje niet waar jij je kapot aan ergert. Mijn ervaring is dat dat met communicatie te ondervangen is. Gewoon even vragen of hij iets wil doen. En verwacht dan niet dat het meteen gebeurt. Mijn man doet alles namelijk zonder mopperen, maar hij ziet het uit zichzelf echt niet.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  zaterdag 20 januari 2018 @ 19:46:54 #236
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176639128
Eens hoor, maar daarom moet je volgens mij juist doen wat hierboven al staat: praten. Deze dingen weer eens uitspreken, want ze stonden in de boekjes maar nu kan je tegen elkaar zeggen hoe herkenbaar het is. Elkaar weer het voordeel van de twijfel geven, soms iets voor de ander doen (kan piepklein zijn) en vertellen wat er allemaal wel goed gaat en hoe tof je kind is.
En ik vroeg dus om 1 onredelijk ding, zie hierboven :@.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 20 januari 2018 @ 19:50:11 #237
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176639200
Ik was ook wel onder de indruk van hoe ontzettend hun leven doorgaat. Er komt iets bij (kind + partner die ineens vooral moeder is) en er gaat meestal niks af. Bij ons wel: verlof, sociaal leven op z’n gat, sportschoenen komt stof op. Dat lijkt me ook niet simpel.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 20 januari 2018 @ 19:51:50 #238
149959 SQ
snelle trees
pi_176639232
praten helpt wel, maar toen mijn man opbiechtte dat hij zijn leven kut vond sinds de baby er was had ik dat liever niet geweten zeg maar :') het is wel goed gekomen, maar die 9 maanden zijn niet overdreven :@
disclaimer
pi_176639852
Ik merk ook echt dat man minder lekker/ontspannen in zijn vel zit sinds t kleintje er is. Hij is een leuke speel/muziekmaak/voorleespapa maar kan ook een "ik kan nu echt even niks van hem hebben, neem jij maar" papa zijn. Dat is soms wel zwaar, vooral omdat dat soort momenten vaak komen als ik ook moe/chagrijnig/afgefikt ben en dan zitten we maar n beetje te chagerijnen samen.

Vriend zorgt nu ook thuis voor t kapteintje terwijl ik vier dagen in de week werk, dus hij heeft ook echt wel zijn handen vol. Maar hij ervaart het wel als zwaarder dan ik geloof ik.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_176646549
Heb je al eens iets zonder flens gedaan pannenkoek? Dus dat hij een paar uur bij je man is? Wellicht dat hij dan in gaat zien hoeveel werk het kan zijn en er even alleen voor staan geeft hem ook meer zelfvertrouwen en daarnaast heb jij even rust. Bij mijn man ging het na de eerste keer zelf weg (met 3 weken oud) daarna veel beter! Maar de periode met een klein kind is even pittig voor je relatie. Zoals zijn vrienden hem vooraf vertelden "het eerste jaar is kut", al vond hij het na een maand of vier al leuker worden. En verder wat SQ zegt!

En strijken :') dat deed ik pre-kind al hooguit twee keer per jaar... Was opvouwen probeer ik man in zijn schoenen te schuiven, als de meiden niet heel vroeg wakker zijn lukt dat vaak ook wel.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_176648129
Bedankt dames! Heb gisteren tot vervelens toe met mijn man gepraat. Hij gaat proberen op vrije dagen 's morgens aan het huishouden etc. te beginnen. Hij wil best doen wat ik vraag maar dat kan ook morgen, of overmorgen. Dus bovenstaande, daar hebben we wat aan.

Vannacht heb ik Flens ook wat meer aan mijn man overgelaten. Zo ging hij uiteindelijk bij de wieg liggen om hem gerust te stellen wanneer hij wakker schrok. Flens had ook weer last van scheetjes maar ik mocht lekker verder slapen. :)

Ik zal inderdaad ook weer iets moeten doen zonder Flens. Dan maar sporten, dat was tijdens de zwangerschap toch verrassend ontspannend. :D

Dat het voor mannen anders is dat snap ik wel. Hij dacht dat zijn leven door zou gaan + baby. Ik kreeg het hem ook niet aan zijn verstand gepeuterd. Hij moet het eens met andere vaders erover hebben, dat zou vast helpen!
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_176648133
Gisteravond zijn mijn ouders en broertje bij ons geweest voor een avondje Catan.
Hartstikke gezellig maar het begon vrij laat te worden dus ik zei: “Tjonge, dat wordt een kort nachtje zo.”
Vraagt mijn lieve, naïeve broertje: “moet je vroeg op dan?”
Ik keek hem zo aan van: ik heb een kleuter en een baby van 4 weken...wat denk je zelf!? :(
:')

Of mijn vader die zich afvraagt of ik de voeding van de baby niet een uurtje kan uitstellen ipv dat ze elke 2 á 2,5 uur vraagt.

Lief hè. Wat een goed idee. Dat ik daar zelf niet op gekomen was. O+

Hahaha... ;(
pi_176648146
Ja, je moet de baby ook gewoon even vragen of ze door wil slapen Venco. Dan wil ze dat vast. :Y
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_176648164
Maar hoezo slapen jouw kinderen dan niet uit na een late avond van jou? :{w dan heb je het vast niet lief genoeg gevraagd :+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zondag 21 januari 2018 @ 08:41:08 #245
149959 SQ
snelle trees
pi_176648170
Ik vind het al een topprestatie dat je 4 weken postpartum alweer kan catannen _O_

Hoe wij dat deden toen mijn dochter nog een baby was:




En dan bij toerbeurt de wipstoel wiebelen :')

[ Bericht 47% gewijzigd door SQ op 21-01-2018 08:49:27 ]
disclaimer
pi_176648369
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:41 schreef Stormqueen het volgende:
Ik vind het al een topprestatie dat je 4 weken postpartum alweer kan catannen _O_

Hoe wij dat deden toen mijn dochter nog een baby was:


[ afbeelding ]

En dan bij toerbeurt de wipstoel wiebelen :')
:D _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_176648416
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:41 schreef Stormqueen het volgende:
Ik vind het al een topprestatie dat je 4 weken postpartum alweer kan catannen _O_

Hoe wij dat deden toen mijn dochter nog een baby was:


[ afbeelding ]

En dan bij toerbeurt de wipstoel wiebelen :')
^O^
Mooi schilderij / foto ook op de achtergrond !

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_176648531
Gisterenmiddag voor het eerst met O. op visite buiten de deur geweest, naar opa, annex mijn schoonvader, die op tien minuten lopen woont. Op de terugweg voor lekkerbekjes langs de viskraam, en daarbij meteen onze zoon kunnen laten zien aan wat buren die in de rij stonden. :)
O. lijkt de kinderwagen echt fantastisch comfortabel te vinden: instant snurken zodra we de voortuin uitrijden. O+

Verder gisterenavond en vannacht beetje jengelig na drinken en veel strekken: mogelijk krampjes? Ik vind het sneu voor 'm.. Maar goed, uiteindelijk allemaal op te lossen door met O. rondlopen, zachtjes wiegen en ervoor zingen. De inspiratie voor zelfverzonnen liedjes was even op, dus ik kweelde vannacht het oeuvre van de Scissor Sisters :+
Had -ie bij de voeding rond drie uur ook nog een doorlekluier dus bedje verschonen een poepte -ie vervolgens met een bewonderenswaardig krachtig boogje alle spullen op de commode onder. Goeie nacht, wel :7 Ach ja, mocht onderhand ook wel eens een keer. 8-)
Let me see you stripped down to the bone
pi_176648741
Dat strekken was bij Timo inderdaad wel een teken van krampjes. En scissor sisters klink prima, hier maakt het ook niet uit wat je zingt, het zingen alleen is al genoeg.

Timo was gisteren bij mijn zus en sliep maar matig overdag. Daarentegen heeft ie vannacht van half 11 tot half 6 doorgeslapen! En daarna ook nog van 7 tot half 9. Zo fijn!!! O+
pi_176649109
Strikt genomen had je broertje vast wel gelijk Venco. Of hoefde je niet vroeg op? ;)

Tolstoi dat klinkt ook heftig. Ik kan me wel voorstellen dat je dan hebt getwijfeld om ermee te stoppen. Het helpt ook niet dat er zo weinig tijd is om je relatie weer te lijmen he?

Ik vind het moeilijk om weer vertrouwen in hem te hebben. Maar ik ga je advies opvolgen Lemijn, wat vaker het voordeel van de twijfel. En wat meer vertrouwen ook op Flens, hij is nou ook weer niet van suiker. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')