abonnement Unibet Coolblue
pi_176539406
Hoi! Ik waag het gewoon om een nieuw Venetië topic te openen, aangezien de vorige in geen acht jaar een update heeft gehad (als de zoekfunctie goed werkt....)

Ik ga van 28 feb tot 2 maa voor een bliksembezoek. Easyjet van AMS naar VCE, hotelletje vlak bij Mestre treinstation. Geheel lege agenda, allereerste bezoek. Brug der Zuchten en San Marco plein zullen uiteraard bezocht worden. Wie heeft er nog insider tips over de must-see's, do's and don'ts? Thema's: bezienswaardigheden, lokale specialiteiten eten en drinken (voorliefde voor cocktailbars!). Er zal niet geshopped worden, en een gondeltocht hoeft ook niet per se.

Random vragen: wat is de makkelijkste/goedkoopste manier om van en naar Mestre te komen? Bus? Trein? Meerdaagse OV kaart?
Het Casino: wel of niet?

Bij voorbaat dank voor de suggesties!
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_176540081
Venetië O+
Ik ben er vorig jaar 2 dagen geweest. Wij zaten op een camping net ten noordoosten van Mestre en van daaruit namen we de bus naar Venetië zelf.
Wij hebben simpelweg 2 dagen rondgewandeld. Alle steegjes in, gewoon kijken wat je tegenkomt. Het is een eiland, dus verdwalen kan maar tot zover ;)

Eind februari, begin maart is geen hoogseizoen, dus je kunt er nog prima rondlopen. Meer naar de zomer zit Venetië vol. Gewoon, vol. Maar dat zal je dus niet zien. Behalve bij beroemde plekken.

Tip: eet of drink niks op de toeristische plekken. Stervensduur en het eten is niet eens bijzonder lekker (toerisme, dus moet snelsnel). Ga een blokje om en koop daar wat. Of eet in de buurt van Mestre en neem een lunchpakketje mee naar Venetië.

Van Mestre kan je heel makkelijk per trein of bus naar Venetië komen. Ik zou geen meerdaagse OV-kaart nemen.

Je mag niet met een rugzak de Basilica San Marco in, dus voordat je in de rij gaat staan die ervoor staat, lever je rugzak af bij het afgiftepunt. Als je voor de basiliek staat, ga je naar de linkerzijkant ervan, draai je met je rug naar de zij-ingang van de basiliek en dan loop je recht vooruit. Daar een klein straatje in en het afgiftepunt is aan de rechterkant in dat straatje. Toegang is overigens gratis voor de basiliek (doen!), maar je moet entree betalen als je naar het balkon wilt en naar de schatkamer e.d.

Verder wat leuke korte video's over Venetië van Mark Wolters (heeft veel leuke reisvideos). Het zijn geen toeristische videos, maar meer "wat heb ik meegemaakt, wat moet je wel en wat moet je, volgens mij, niet doen en zien". Het zijn zijn persoonlijke reistips.

Oh, en veel plezier :)

PS: koop gelato. :9

[ Bericht 1% gewijzigd door spijkerbroek op 16-01-2018 12:42:17 ]
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_176541557
8 jaar is overdreven ;)

TRV / Venetie #1
  dinsdag 16 januari 2018 @ 16:00:00 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_176544373
Ik was niet zo enthousiast over Venetië, het stonk er, veel smoezelige vieze gebouwen, lawaaierige dieselmotorboten als taxi's, hordes toeristen, vreselijk duur. Maar goed, daar heb je verder niet veel aan :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')