abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 13 januari 2018 @ 03:20:41 #1
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_176469594
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]
pi_176469823
Ik weet dat dit een ongelofelijke beginners vraag is maar ik ga hem toch stellen, wat zijn jullie verwachtingen omtrent VEN in de komende 90 dagen?
Ik ken iedereen, ik kan alles voor je regelen.
pi_176469896
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 04:31 schreef NoNickOne het volgende:
Ik weet dat dit een ongelofelijke beginners vraag is maar ik ga hem toch stellen, wat zijn jullie verwachtingen omtrent VEN in de komende 90 dagen?
Moet toch zeker 2 keer de helft kunnen doen lijkt me :)
pi_176469935
registreer om deze reclame te verbergen
Waltonchain is pleased to announce that we will be working with China Mobile IoT Alliance on a global initiative to incorporate Waltonchain IoT in 2018! $wtc #Waltonchain #global

WTC gaat lossss
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
  zaterdag 13 januari 2018 @ 06:16:46 #5
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_176469951
Haha wtc al over de $40.

Gaat een hele grote worden.
pi_176469957
Harde crash van VEN atm. Terug naar 43000
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_176469958
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 04:31 schreef NoNickOne het volgende:
Ik weet dat dit een ongelofelijke beginners vraag is maar ik ga hem toch stellen, wat zijn jullie verwachtingen omtrent VEN in de komende 90 dagen?
geen idee. Maar ik heb 40 procent van mijn portfolio in Ven. Dus wel vertrouwen. Denk dat ie voor wat het te bieden heeft en qua partners erg laag is gewaardeerd nu.
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_176469959
Netdc +430% sinds maandag
pi_176469963
Zijn er technische of legal doorbraken bij WTC? Dat deze zo hard stijgt en VEN tikken krijgt?
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_176469966
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 06:28 schreef Skv het volgende:
Zijn er technische of legal doorbraken bij WTC? Dat deze zo hard stijgt en VEN tikken krijgt?
Hele grote announcement gehad vannacht heb hem hier boven gezet paar posts terug
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
pi_176469968
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 06:31 schreef Seamonkey- het volgende:

[..]

Hele grote announcement gehad vannacht heb hem hier boven gezet paar posts terug
ah. Juist.
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_176469971
https://mobile.twitter.co(...)s/952027958058795009

We're excited to announce that thanks to an overwhelming amount of additional customers, and strategic development opportunities, the VeChain rebranding event will occur on Feb 26th, 2018, in Singapore. (link: https://cdn.vechain.com/vechain_global_rebranding_event.pdf) cdn.vechain.com/vechain_global…
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_176469976
Iedereen moet overigens kappen met dat VEN GAAT KEER 5 BIJ REBRAND WANT NEO. Dat gaat niet gebeuren en kan alleen maar leiden tot een dump.
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 06:42:57 #14
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_176469983
Rustig joh, VEN gaat echt nog wel 5x.

Voor zo ver ik begrijp wordt WTC nu meer een concurrent van IOTA dan van Vechain, wat alleen maar gunstig is voor Vechain.
pi_176469986
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 06:42 schreef SugeLucky het volgende:
Rustig joh, VEN gaat echt nog wel 5x.

Voor zo ver ik begrijp word WTC nu meer een concurrent van IOTA dan van Vechain, wat alleen maar gunstig is voor Vechain.
Ik snap hem nu. Stijging WTC is door nieuw partnership. Tegelijk meldt ven dat de rebrand Pas eind februari plaatsvindt. Dus goed nieuws voor de concurrent en uitstel bij VEN is Fomo op WTC en kleine dump op VEN.

Ik blijf lekker zitten overigens hoor :-)
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_176469988
Op Binance heeft iemand gisteren rond 2200 uur VEN zitten dumpen op 32500 sat :') Tikfoutje?
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 06:48:15 #17
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_176469993
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 06:45 schreef Skv het volgende:

[..]

Ik snap hem nu. Stijging WTC is door nieuw partnership. Tegelijk meldt ven dat de rebrand Pas eind februari plaatsvindt. Dus goed nieuws voor de concurrent en uitstel bij VEN is Fomo op WTC en kleine dump op VEN.

Ik blijf lekker zitten overigens hoor :-)
Daarom. Ik hold beiden overigens en zie voor beiden een grote toekomst.

Samenwerking met China Mobile schijnt een van de grootste announcements in crypto's te zijn tot op heden.

Wellicht niet verkeerd om er een aantal aan te schaffen nu de prijs nog relatief laag is of als ie een beetje dip nog.
pi_176470001
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 06:48 schreef SugeLucky het volgende:

[..]

Daarom. Ik hold beiden overigens en zie voor beiden een grote toekomst.

Samenwerking met China Mobile schijnt een van de grootste announcements in crypto's te zijn tot op heden.

Wellicht niet verkeerd om er een aantal aan te schaffen nu de prijs nog relatief laag is of als ie een beetje dip nog.
Lees her en der dat ze 100+ verwachten. Kan een hele grote worden idd. Heb iig nog wat bijgekocht :)
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
  zaterdag 13 januari 2018 @ 06:53:55 #19
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_176470007
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 06:52 schreef Seamonkey- het volgende:

[..]

Lees her en der dat ze 100+ verwachten. Kan een hele grote worden idd. Heb iig nog wat bijgekocht :)
Ze gaan voor top 4 crypto. Denk eerder dat het een $500+ gaat worden.
pi_176470017
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 06:53 schreef SugeLucky het volgende:

[..]

Ze gaan voor top 4 crypto. Denk eerder dat het een $500+ gaat worden.
Ik hoop het!
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
pi_176470025
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 06:48 schreef SugeLucky het volgende:

[..]

Daarom. Ik hold beiden overigens en zie voor beiden een grote toekomst.

Samenwerking met China Mobile schijnt een van de grootste announcements in crypto's te zijn tot op heden.

Wellicht niet verkeerd om er een aantal aan te schaffen nu de prijs nog relatief laag is of als ie een beetje dip nog.
ik verwacht op WTC nog wel een stijging vandaag. Als de rest van de wereld wakker is.
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_176470097
WTC wow helaas niet in bezit.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_176470188
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 07:45 schreef JeSuisDroppie het volgende:
WTC wow helaas niet in bezit.
Helaas vorige week nog 20 verkocht...ach kan niet alles :(

Wel vannacht mijn buy order voor 45 VEN extra aangetikt.

[ Bericht 5% gewijzigd door Patroon op 13-01-2018 08:28:49 ]
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_176470262
Alles gaat weer lekker, heb geen WTC, maar dit is alleen maar goed voor crypto. ^O^
pi_176470279
Ven moet nu wel even volhouden tot eind februari, een eeuwigheid in cryptoland
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')