abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176452140
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_176452162
Iemand kocht een shitload aan Viacoin.

Barbatos__ twitterde op vrijdag 12-01-2018 om 13:13:42 Someone bought at least 627,000 $VIA (worth $4,200,000) on Bittrex/Poloniex two weeks ago:https://t.co/tVTdNjZlBI… https://t.co/acfZSe6jhG reageer retweet
De geruchten zijn dat het Binance is.

qma6kNx.jpg

Dit is een signal bot. Deed eerder hetzelfde met iExec (RLC).

IPlr4EZ.jpg

https://support.binance.c(...)50932-iExec-RLC-RLC-

Als dit waar is, kan dit nog wel eens leuk gaan worden.

2CLGWfz.jpg
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_176452164
Klein gedeelte van mijn xrb verkocht. Nu even kijken waar het ingestoken gaat worden.
Koning.
pi_176452174
registreer om deze reclame te verbergen
Kom op VEN, nu niet achterblijven.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_176452199
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:49 schreef tha_dark het volgende:
Klein gedeelte van mijn xrb verkocht. Nu even kijken waar het ingestoken gaat worden.
Hier hetzelfde gedaan en in Enjin gestopt :)
pi_176452200
Enj, sub of lsk? :+
Koning.
pi_176452209
registreer om deze reclame te verbergen
Vanwaar het gebrek aan vertrouwen in Raiblocks vlak voor ie op Binance komt?
pi_176452213
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:51 schreef ColeJ het volgende:

[..]

Hier hetzelfde gedaan en in Enjin gestopt :)
Ja maar die is helaas net wel al flink gestegen.
Koning.
pi_176452216
Gisteren laat nog laatste beetje fiat wat ik in portfolio wilde steken gebruikt om ENJ en FUN te verdubbelen. Mooie zet geweest achteraf.

Straks wat winst van ENJ afpakken en in VEN pompen, want ENJ als 3e grootste in wallet was niet mijn bedoeling.
pi_176452226
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:51 schreef WanyeKest het volgende:
Vanwaar het gebrek aan vertrouwen in Raiblocks vlak voor ie op Binance komt?
Hier geen gebrek aan vertrouwen hoor. Heb er nog steeds genoeg.
Koning.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 13:53:08 #11
371833 BlauweTijger
Doet tegen iedereen stoer
pi_176452231
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:09 schreef Kyran het volgende:
ENJ gaat lekker. Als een listing op KuCoin dit kan doen met een relatief kleine coin dan ben ik wel erg benieuwd naar wat XRB gaat doen als die op Binance komt.
Viel mij ook op. En wat dacht je van INS. in 24 uur x8.5
En altijd het laatste woord.
pi_176452239
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:49 schreef dimmak het volgende:
Iemand kocht een shitload aan Viacoin.

Barbatos__ twitterde op vrijdag 12-01-2018 om 13:13:42 Someone bought at least 627,000 $VIA (worth $4,200,000) on Bittrex/Poloniex two weeks ago:https://t.co/tVTdNjZlBI…; https://t.co/acfZSe6jhG reageer retweet
De geruchten zijn dat het Binance is.

[ afbeelding ]

Dit is een signal bot. Deed eerder hetzelfde met iExec (RLC).

[ afbeelding ]

https://support.binance.c(...)50932-iExec-RLC-RLC-

Als dit waar is, kan dit nog wel eens leuk gaan worden.

[ afbeelding ]
Linkje naar die bot?
pi_176452249
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:52 schreef tha_dark het volgende:

[..]

Hier geen gebrek aan vertrouwen hoor. Heb er nog steeds genoeg.
Ah ok, viel me op dat een aantal mensen toch (een deel) dumpen. Groei gaat niet hard genoeg?
pi_176452250
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:49 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Kom op VEN, nu niet achterblijven.
Blijft denk ik rustig tot rebranding. Dan MOON
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_176452254
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:53 schreef kthxbye het volgende:

[..]

Linkje naar die bot?
Geen idee, dit zijn screens van iemand anders.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_176452263
Pas wel op met ENJ, om 15:00 op Kucoin en zou me weinig verbazen als ie dan even dipt :+
pi_176452274
Ik heb wat bitcoin over, FUN bijkopen of investeren in SUB?
pi_176452280
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:53 schreef WanyeKest het volgende:

[..]

Ah ok, viel me op dat een aantal mensen toch (een deel) dumpen. Groei gaat niet hard genoeg?
Van 20 cent naar bijna 30 dollar in notime. Ik verwacht eigenlijk dat ie dipt als ie op binance komt.
pi_176452288
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:55 schreef ColeJ het volgende:

[..]

Van 20 cent naar bijna 30 dollar in notime. Ik verwacht eigenlijk dat ie dipt als ie op binance komt.
Korte dip daarna zie ik nog genoeg groei.
Koning.
pi_176452297
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:54 schreef DazlerNL het volgende:
Ik heb wat bitcoin over, FUN bijkopen of investeren in SUB?
Meedoen met de Cole ICO. Kan je het ICO-adres sturen dan krijg je 10% tokenbonus, Meedoen kan in ethers en bitcoins. Mocht je interesse hebben, laat het me weten
pi_176452298
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:33 schreef TripleZ het volgende:

[..]

Nee joh, VEN bounced wel weer terug. Eind q1 100 USD! :D :o :o
Staat genoteerd
pi_176452299
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:54 schreef dimmak het volgende:

[..]

Geen idee, dit zijn screens van iemand anders.
Linkje naar de screens?
pi_176452330
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:56 schreef ColeJ het volgende:

[..]

Meedoen met de Cole ICO. Kan je het ICO-adres sturen dan krijg je 10% tokenbonus, Meedoen kan in ethers en bitcoins. Mocht je interesse hebben, laat het me weten
Naah, ik heb copy/paste whitepaper nog niet gezien. Plus ik ga graag mee met de hypecoins hier, kop niet te veel boven het maaiveld uitsteken. Maar ik gooi wel een muntje op. zoals iedere EKTE investeerder
pi_176452343
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:56 schreef kthxbye het volgende:

[..]

Linkje naar de screens?
Viacoin telegram.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_176452376
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:58 schreef DazlerNL het volgende:

[..]

Naah, ik heb copy/paste whitepaper nog niet gezien. Plus ik ga graag mee met de hypecoins hier, kop niet te veel boven het maaiveld uitsteken. Maar ik gooi wel een muntje op. zoals iedere EKTE investeerder
a9ed842f739e930dc8e9340bafbbaeaf77994c50c74fc6a86b046b54cb9b2c59.jpg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')