abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176445988
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]
pi_176445998
Die gekke gulden blijft maar stijgen :P
  vrijdag 12 januari 2018 @ 01:17:25 #3
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_176446009
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:16 schreef patrick_1980 het volgende:
Die gekke gulden blijft maar stijgen :P
Wordt waarschijnlijk gepumpt door een neger.
pi_176446027
registreer om deze reclame te verbergen
tenor.gif
pi_176446040
FUN, VEN en LSK gaan moon deze, en volgende maand.

Dat raiblocks is overigens ook maar een vaag iets he.. dat blijft nu hangen, zoals waves dat al weken doet... hopelijk gaan ze nog even moon voordat de Nucleus ICO start, dan ruil ik ze daar tegen in :)
Lambo of Rekt
  vrijdag 12 januari 2018 @ 01:27:31 #6
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_176446068
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:22 schreef EggsTC het volgende:
FUN, VEN en LSK gaan moon deze, en volgende maand.

Dat raiblocks is overigens ook maar een vaag iets he.. dat blijft nu hangen, zoals waves dat al weken doet... hopelijk gaan ze nog even moon voordat de Nucleus ICO start, dan ruil ik ze daar tegen in :)
HST gaat ook moon. Dit is het moment om in te kopen :Y
pi_176446076
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:22 schreef EggsTC het volgende:
FUN, VEN en LSK gaan moon deze, en volgende maand.

Dat raiblocks is overigens ook maar een vaag iets he.. dat blijft nu hangen, zoals waves dat al weken doet... hopelijk gaan ze nog even moon voordat de Nucleus ICO start, dan ruil ik ze daar tegen in :)
Ja dit. Twijfel ook wat ik met xrb ga doen. Denk gewoon lekker laten staan. :+
Koning.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 01:29:58 #8
474533 Joris5a
Als je bitch wil shillen
pi_176446080
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:22 schreef EggsTC het volgende:
FUN, VEN en LSK gaan moon deze, en volgende maand.

Dat raiblocks is overigens ook maar een vaag iets he.. dat blijft nu hangen, zoals waves dat al weken doet... hopelijk gaan ze nog even moon voordat de Nucleus ICO start, dan ruil ik ze daar tegen in :)
Waarom LSK? Staat niet heel veel op de planning toch in Januari?
015
  vrijdag 12 januari 2018 @ 01:30:27 #9
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_176446084
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:29 schreef Joris5a het volgende:

[..]

Waarom LSK? Staat niet heel veel op de planning toch in Januari?
hodl denk ik
  vrijdag 12 januari 2018 @ 01:30:51 #10
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_176446088
De daling mag nu wel stoppen :X
pi_176446142
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:30 schreef leolinedance het volgende:
De daling mag nu wel stoppen :X
Azi moet nog wakker worden toch.. :P
pi_176446151
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:43 schreef patrick_1980 het volgende:

[..]

Azi moet nog wakker worden toch.. :P
Dit keer hebben ze pech. Normaal deden EU en USA de prijzen boosten en zat Azi te cashen, nu mogen zij een keer :P
pi_176446155
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:45 schreef Kyran het volgende:

[..]

Dit keer hebben ze pech. Normaal deden EU en USA de prijzen boosten en zat Azi te cashen, nu mogen zij een keer :P
Ja das wel fair haha
  vrijdag 12 januari 2018 @ 02:12:21 #14
423984 defokkingfoker
Holy fucking shit
pi_176446227
Ff 1500 aan bitcoins gehaald

Voelt aan als monopolygeld :')
Ik ben geil
pi_176446286
Laatste beetje fiat in extra fun gestoken en een aantal lsk.
Koning.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 02:47:53 #16
138120 Yozzz
ireann go Brach
pi_176446295
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 02:39 schreef tha_dark het volgende:
Laatste beetje fiat in extra fun gestoken en een aantal lsk.
Mooi!
pi_176446310
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 02:12 schreef defokkingfoker het volgende:
Ff 1500 aan bitcoins gehaald

Voelt aan als monopolygeld :')
Welkom in de club :+

Of zat je al bij de club?
జ్ఞ‌ా
  vrijdag 12 januari 2018 @ 04:36:37 #18
391391 Basxt
~~WhatsApp Groepsbeheerder~~
pi_176446461
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 12:00 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Laat je ons weten hoe het is gegaan? Ben wel benieuwd.
Goed, heb dus zojuist voor het eerst een pump en dump meegemaakt. Laat ik een ding voorop stellen, je moet je koppie d'r hl goed bij houden. Orders vliegen met mach 6 voorbij en en elk klein tikfoutje kan je je centen kosten. Het hele geintje duurt ook max 3 minuten.

Klokslag 04:00 kreeg iedereen te horen dat de coin APX was. 0.0250000 BTC ingezet op een prijs van 0.02700000. Hierna sell orders geplaatst onder de pieken welke gemiddeld rond de 0.080000 zaten, met een maximale uitschieter van 0.29999998.

1.5 LTC ingezet, geindigd met 3.36 LTC.

Ja, het werkt, maar man ik zou dit niet veel vaker doen. Alleen al de stress en chaos die d'r bij komt kijken. _O- :')

Oh, en de late uren die de Amerikanen voor ons uitkiezen natuurlijk.
:Z
SOMEWHERE THERE IS A TREE, TIRELESSLY PRODUCING OXYGEN SO THAT YOU CAN STAY ALIVE. FIND IT AND APOLOGIZE.
pi_176446488
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 04:36 schreef Basxt het volgende:

[..]

Goed, heb dus zojuist voor het eerst een pump en dump meegemaakt. Laat ik een ding voorop stellen, je moet je koppie d'r hl goed bij houden. Orders vliegen met mach 6 voorbij en en elk klein tikfoutje kan je je centen kosten. Het hele geintje duurt ook max 3 minuten.

Klokslag 04:00 kreeg iedereen te horen dat de coin APX was. 0.0250000 BTC ingezet op een prijs van 0.02700000. Hierna sell orders geplaatst onder de pieken welke gemiddeld rond de 0.080000 zaten, met een maximale uitschieter van 0.29999998.

1.5 LTC ingezet, geindigd met 3.36 LTC.

Ja, het werkt, maar man ik zou dit niet veel vaker doen. Alleen al de stress en chaos die d'r bij komt kijken. _O- :')

Oh, en de late uren die de Amerikanen voor ons uitkiezen natuurlijk.
:Z
Good report :D

Niets voor mij dit nee...
జ్ఞ‌ా
  vrijdag 12 januari 2018 @ 06:36:29 #20
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_176446629
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:30 schreef leolinedance het volgende:
De daling mag nu wel stoppen :X
We gaan weer omhoog.

Laten we een minuut stilte houden voor deze 2 dagen. Dit nooit weer! :(
Op woensdag 9 juni 2010 09:38 schreef n3z het volgende: Nee. Ik vindt immigranten niet erg, maar aub alleen hoogopgeleide.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 07:01:34 #21
119165 satecl
Dorpsidioot.
pi_176446691
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 01:22 schreef EggsTC het volgende:
FUN, VEN en LSK gaan moon deze, en volgende maand.

Dat raiblocks is overigens ook maar een vaag iets he.. dat blijft nu hangen, zoals waves dat al weken doet... hopelijk gaan ze nog even moon voordat de Nucleus ICO start, dan ruil ik ze daar tegen in :)
FunFair bedoel je?
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_176446698
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 04:36 schreef Basxt het volgende:

[..]

Goed, heb dus zojuist voor het eerst een pump en dump meegemaakt. Laat ik een ding voorop stellen, je moet je koppie d'r hl goed bij houden. Orders vliegen met mach 6 voorbij en en elk klein tikfoutje kan je je centen kosten. Het hele geintje duurt ook max 3 minuten.

Klokslag 04:00 kreeg iedereen te horen dat de coin APX was. 0.0250000 BTC ingezet op een prijs van 0.02700000. Hierna sell orders geplaatst onder de pieken welke gemiddeld rond de 0.080000 zaten, met een maximale uitschieter van 0.29999998.

1.5 LTC ingezet, geindigd met 3.36 LTC.

Ja, het werkt, maar man ik zou dit niet veel vaker doen. Alleen al de stress en chaos die d'r bij komt kijken. _O- :')

Oh, en de late uren die de Amerikanen voor ons uitkiezen natuurlijk.
:Z
Dank voor je terugkoppeling. Goed om te horen dat je er winst op hebt kunnen maken. :)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_176446713
Groene morgen
pi_176446718
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 07:08 schreef Jed1Gam het volgende:
Groene morgen
Dat hoop ik maar. Het is nu vooral rood. _O-
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_176446741
Kijk dit is lekkerder wakker worden dan gisteren
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')