abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_176604922
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 08:12 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Dat houd in dat je lichaam in principe 1366kcal nodig is per dag als je in bed blijft liggen.
Let that sink in.

Tegenwoordig word er aangeraden om met TDEE te rekenen :) Maar whatever works for you.
Ik weet precies wat je bmr betekent, dus dat denigrerende "let that sink in" kan je gerust achterwege laten. Bij de calculator die ik gebruik heb ik ook beweging als weinig ingevuld en kwam ik op 1650 onderhoud uit (en dan dus op dagen dat ik sport extra wat ik met sporten verbrand).

Je tip over TDEE is wel fijn, dat kende ik nog niet. Al denk ik dat dat vergelijkbaar is met de beweging erbij invullen bij de bmr calculator die ik had gebruikt, als ik de ingevulde dingen vergelijk. Als ik een TDEE calculator invul, geeft hij bij beweging sedentary 1592 kcal aan. Ik heb zelf altijd het idee dat het accurater is om de sedentary aan te houden (want op niet sportdagen beweeg ik heel weinig dankzij kantoorbaan en 8 u achter de computer) en dan op sportdagen dat wat ik verbrand erbij op te tellen dan om bij zo'n calculator "moderate exercise" aan te vinken, aangezien dat slaat op "3 tot 5" keer sporten en het lijkt mij wel uitmaken of je 3 of 5 keer gaat en ook wat voor sport je dan doet en hoe lang en hoe intensief. Ik sport dus met hartslagband om en bereken daarmee de verbrande kcal.

Anyway, voor 1592 onderhoud met TDEE zit ik op niet-sportdagen (3 a 4 pw) dus, uitgaande van 750kcal per dag, gemiddeld 840kcal onder onderhoud. Op maandag verbrand ik zo'n 262 kcal, op woensdag 360, bij yoga op vrijdag zo'n 220. Dat betekent dus in een gemiddelde week met 3 keer sport dat ik gemiddeld per dag 960 kcal onder onderhoud eet en dat klopt dus wel ongeveer met mijn afvalsnelheid.

Voor een gezonde snelheid van afvallen wordt over het algemeen uitgegaan van een snelheid van 0.5 tot 1 kilo per week. Ik val nu keurig 1 kilo per week af.

Ik ben niet achterlijk hé, ik heb van tevoren dit allemaal berekend en gekeken hoeveel ik per dag zou mogen eten om rond de kilo per week te zitten. En vervolgens bedacht op welke manier ik dat denk vol te kunnen houden.

Ik vind het echt geen probleem als mensen vragen stellen over of het nu niet te snel gaat / ik wel voldoende voedingsstoffen binnen krijg of whatever, leg graag uit wat ik doe en waarom en waarop dat is gebaseerd, maar ik heb niet per se behoefte aan denigrerende opmerkingen en mensen die er vanuit gaan dat ik een of ander dom kutje ben die geen idee heeft van hoeveel kcal nodig voor onderhoud en gewoon denkt als ik nou maar bijna niks eet, val ik vast lekker snel af.

Edit: en misschien bedoelde je het niet zo en ben ik gewoon een beetje gevoelig voor mensen die makkelijk roepen ooh dit is veel te weinig ongezond etc, mensen die er vanuit gaan dat ik geen idee heb waar ik mee bezig ben en mensen die zeggen "joh gewoon 1500 kcal per dag gaan eten dan val je een halve kilo per week af!" want dat werkt voor mij dus gewoon niet zo, helaas.

[ Bericht 4% gewijzigd door vlindertje89 op 19-01-2018 09:14:26 ]
  vrijdag 19 januari 2018 @ 09:15:25 #202
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_176605150
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 09:02 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]

.

Edit: en misschien bedoelde je het niet zo en kwam dit gewoon nog even bovenop de "als dit klopt hoop ik niet dat het representatief is voor andere dagen" en ben ik gewoon een beetje gevoelig voor mensen die makkelijk roepen ooh dit is veel te weinig ongezond etc, en mensen die zeggen "joh gewoon 1500 kcal per dag gaan eten dan val je een halve kilo per week af!" want dat werkt voor mij dus gewoon niet zo, helaas.
Natuurlijk kan ik niet voor een ander spreken, en ik wil jou niet over een kam scheren met de rest van de wereld, maar regelmatig komen hier meisje langs (het zijn altijd meisjes tussen de 17 - 29 jaar) die af willen vallen door langere tijd zwaar onder het eigen onderhoud te gaan zitten. Als we hier dan opmerkingen over maken, reageren ze vaak net als jij: dat ze er goed over nagedacht hebben, niet dom zijn en prima weten waar ze mee bezig zijn. Het vervelende is dat later is het merendeel van de gevallen blijkt dat er toch veel meer aan de hand is dan het door middel van een dergelijk dieet willen afvallen alleen. Let wel: niet allemaal! En ik hoop oprecht dat jij bij het gezonde deel zit.

Voor mij is dit eerlijk gezegd een reden dat ik niet meer zo graag in Gezond Slank kom. We hebben ooit de naam aangepast omdat de nadruk hier ligt (lag?) op een gezonde levensstijl en een gezond lichaam en zeker niet op afvallen alleen. En zelf word ik altijd een beetje verdrietig van jonge meiden die op een dergelijke manier met hun lichaam bezig zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je iets van mijn mening aan hoeft te trekken. En ik hoop dat je er uiteindelijk zelf gelukkig mee bent, ook als je 20 jaar ouder bent. Er kwamen hier vroeger een paar dames die ook regelmatig op dergelijke manier afgevallen zijn, met als gevolg dat ze als 30+-er bijna helemaal niets meer kunnen eten omdat ze anders direct aankomen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 09:16:48 #203
248821 Rauw.
op je bord.
pi_176605173
Ik bedoel het niet denigrerend, eerder behulpzaam.
700kcal is voor mij één maaltijd, ik vind het bijzonder weinig.

Wat ik zeg, je moet het doen zoals je het zelf wil, maar ik zie naast veel eiwitten niet echt terug hoe je ooit op een "gezond" eetpatroon terugvalt... Maar daar zul je ook wel je eigen plan voor hebben.
"Wie niet voelen wil, moet maar luisteren"
  vrijdag 19 januari 2018 @ 09:19:10 #204
248821 Rauw.
op je bord.
pi_176605211
Ik kom hier over het algemeen ook voor het "gezond" deel om inspiratie op te doen.
Slank ben ik niet (heb de wens ook niet overigens maar dat is een ander verhaal)

Maar ik zie juist best veel ongezonde mentale issues en niet geheel fatsoenlijke eetpatronen terugkomen die meer plaats zouden hebben in het "dieettopic".

(niet om een discussie te starten wie waar thuis hoort etc.)
* Rauw. haalt voorzichtig knuppel weer uit hoenderhok
"Wie niet voelen wil, moet maar luisteren"
pi_176605241
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 09:19 schreef Rauw. het volgende:
Ik kom hier over het algemeen ook voor het "gezond" deel om inspiratie op te doen.
Slank ben ik niet (heb de wens ook niet overigens maar dat is een ander verhaal)

Maar ik zie juist best veel ongezonde mentale issues en niet geheel fatsoenlijke eetpatronen terugkomen die meer plaats zouden hebben in het "dieettopic".

(niet om een discussie te starten wie waar thuis hoort etc.)
* Rauw. haalt voorzichtig knuppel weer uit hoenderhok
Nu moet je ook uitleggen wat je bedoelt.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 09:26:49 #206
248821 Rauw.
op je bord.
pi_176605332
Niet recentelijk voorbeeld; Mensen die bij elke schommeling van de weegschaal alleen maar sla gaan eten.
"Wie niet voelen wil, moet maar luisteren"
pi_176605343
Misschien moet ik dan proberen het te zien als lief bedoelde bezorgdheid inderdaad, in plaats van als "aanval" op mijn verstand oid.

Ik heb ook eerder wel al uitgelegd waarom ik dit doe, en gezien wat ik ook inhoudelijk heb aangegeven nu en ook eerder had ik gedacht dat wel duidelijk was dat het klopt wat ik zeg / bereken.

Ik ben overigens 28 dus val nog net binnen je grens tinkepink, haha. En ik waardeer je post, hoor, jullie mening waardeer ik zeker en neem ik ook echt wel mee in mijn overwegingen. Ik vind dit dat een wat respectvollere manier van communiceren dan opmerkingen als "let that sink in". Vraag me dan gewoon of ik weet wat bmr betekent in plaats van er vanuit te gaan van niet.

Ik heb overigens juist vanwege je punt over gezond slank, voordat ik kwam meeposten nog gevraagd of dat goed was gezien mijn manier die misschien niet door iedereen als gezond wordt gezien. Ik vind verder niet dat ik verder op een ongezonde manier met mijn lichaam bezig ben, ik zorg ervoor dat ik wel voedingsstoffen en vitamines etc binnen krijg door de shakes en bars. Ik zou ook alleen maar sla kunnen gaan eten elke dag om op deze kcal te blijven, maar dat doe ik niet. Als ik dit een jaar lang zou doen, ja, dan is het ongezond, maar ik ben nu net 2 weken op deze manier bezig en als het op dit tempo doorgaat begin ik waarschijnlijk over een week of 6 al met opbouwen van kcal en afbouwen van maaltijdvervangers. En ik had officieel overgewicht toen ik startte met afvallen en bij bereiken streefgewicht heb ik een BMI van 21.2, dus ook niet dat ik streef naar een nog-net-niet ondergewicht oid.

Rauw, sorry dan dat ik het zo heb opgevat. Ik snap dat 700kcal voor anderen heel weinig is, maar ik hoop ook dat je je realiseert dat iedereens lichaam ook anders is. Als ik 700kcal per maaltijd zou eten kom ik aan ipv dat ik afval, dus dat 700 kcal voor jou heel weinig is betekent niet dat dat voor iedereen zo is. Of vooral: dat jij van 700kcal per dag misschien 3 kilo per week af zou vallen, betekent niet dat dat voor iedereen geldt.

Ik heb inderdaad ook bedacht hoe ik terug wil van dit naar normaal op onderhoud eten. Ik heb daar gisteren ook al iets over gezegd, als ik richting streefgewicht zit zal ik gaan afbouwen met het maaltijd vervangen door shake/bar en eerst naar 1000kcal per dag gaan, dan 1300 en dan 1600 (en dus afbouwen van 2 maaltijden vervangen naar 1 naar geen). Zoals ik gisteren al zei, een gezond gevarieerd eetpatroon van 1600 kcal per dag hou ik goed vol, maar als ik 11 kilo wil afvallen dan moet ik daar dus gedurende langere tijd onder gaan zitten. Ik heb al vier keer eerder geprobeerd dan rond 1100 te gaan zitten en dus te mikken op 0.5kg per week eraf, maar dat hou ik geen 22 weken vol. Is al vier keer mislukt. Dit keer dacht ik dus: ik doe wat anders. Mikken op 1 kilo per week, dan ben ik er veel sneller vanaf. Echter 750 per dag hou ik niet goed vol zonder de shakes/bars en in de shakes zitten ook een hoop vitamines ed zodat ik daar geen tekort van oploop.
Vandaar dus deze aanpak, maar ik ben me er, zoals gister ook gezegd, zeker van bewust dat snel afvallen risico geeft op jojo effect. En ik hoop dat dus te ondervangen door geleidelijk de kcal inname omhoog te gooien naar onderhoud ipv direct van de ene op andere dag, en door tegelijkertijd ook het vervangen van maaltijden door bar/shake geleidelijk af te bouwen zodat ik aan het einde van de rit overblijf met een normaal eetpatroon op mijn onderhoud.

[ Bericht 7% gewijzigd door vlindertje89 op 19-01-2018 09:38:08 ]
  vrijdag 19 januari 2018 @ 09:34:01 #208
248821 Rauw.
op je bord.
pi_176605438
Hoe dan ook Vlindertje, elke kg die je kwijt bent is de kans om hem voorgoed kwijt te zijn, ik hoop van harte dat je plan lukt!
"Wie niet voelen wil, moet maar luisteren"
pi_176605567
Dank je wel Rauw! Ik hoop het ook. En anders kom ik ook zeker wel eerlijk zeggen dat het plan goed klonk maar toch niet is gelukt :). Zo sportief ben ik dan ook wel weer.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 09:44:21 #210
248821 Rauw.
op je bord.
pi_176605652
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 09:40 schreef vlindertje89 het volgende:
Dank je wel Rauw! Ik hoop het ook. En anders kom ik ook zeker wel eerlijk zeggen dat het plan goed klonk maar toch niet is gelukt :). Zo sportief ben ik dan ook wel weer.
Dat gaat niet gebeuren, want je bent geen domme kut.
Je plan werkt, einde discussie. (dat is de mindset) ^O^
"Wie niet voelen wil, moet maar luisteren"
  Moderator vrijdag 19 januari 2018 @ 09:44:33 #211
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_176605656
Gisteren 11.000 stappen gelopen door een storm. Die tellen dubbel wat mij betreft. :7

Inspanningen sinds laatste meting
• 11.000 stappen lopen

Inname sinds laatste meting
• Veel water
• Pistolet kip kerry (L)
• Pistolet moksi meti (L)
• Zuurkoolstamppot met een groenteburger en 3 el appelmoes (D)
• Glas aanmaaklimonade (D)
• 2 mokken thee met een 1/2 tl suiker (O)
• Dubbele volkoren boterham met oude kaas (O)
• Dubbele volkoren boterham met kalkoenborstfilet (O)

Nieuwe meetwaarden
• 19 januari 2018: 93,1 kg schoon aan de haak (gemeten na ontbijt).
• Afname t.o.v. laatste meting: 0,1 kg
• Afname t.o.v. start (2 januari 2018: 94,8 kg): 1,7 kg
• Aantal dagen nog te gaan tot doel: 120
• Aantal kilo's nog te gaan tot doel: 3,2 kg
• Gemiddeld afgevallen per dag: 100 gram
• Streefdoel afvallen per dag (op startdatum 2 januari): 35,8 gram
• Streefdoel afvallen per dag (na 17 dagen bezig): 26,7 gram

[ Bericht 2% gewijzigd door UIO_AMS op 19-01-2018 10:02:02 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_176605706
quote:
12s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 09:44 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Dat gaat niet gebeuren, want je bent geen domme kut.
Je plan werkt, einde discussie. (dat is de mindset) ^O^
Haha, hier moest ik dan wel om lachen. Je hebt helemaal gelijk ^O^

UIO, helemaal mee eens dat je stappen in de storm dubbel tellen! Goed bezig hoor! En je bent al over 1/3 van je doel joh, lekker!
pi_176606035
Overigens, allerlei mensen die op uiterst verantwoorde wijze gezond slank waren, hebben enige tijd later ook weer wat meer vetkwabjes dan gewenst.

Verslappen, in allerlei opzichten, is niet voorbehouden aan extremisten.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_176606435
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 10:03 schreef sigme het volgende:
Overigens, allerlei mensen die op uiterst verantwoorde wijze gezond slank waren, hebben enige tijd later ook weer wat meer vetkwabjes dan gewenst.

Verslappen, in allerlei opzichten, is niet voorbehouden aan extremisten.
Helemaal waar. Mensen gaan toch voor gemak. En lekker. Ik ben er zelf natuurlijk ook absoluut zo een.
pi_176606803
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 22:38 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Soort modern dertigersdilemma geloof ik, ik hoor het iig heul veel bij mensen die ik ken! Is er iets wat je graag zou doen?

En zouden er Antwoorden te vinden zijn in de Drentse woestenij? >:O Op bedevaart langs de hunebedden, Bartje en de Steen van Gees? (En ja, ik heb gewikipediaad :'))
:D Niet alle hunebedden maar rest allemaal al gezien.

Gewoon te veel vrijheid gehad denk ik. Als ik professioneel steentjes ketser had willen worden hadden m'n ouders daar ook vast niks tegenin gebracht.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 11:00:28 #216
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_176606953
Even voor al onze millenials hier: falen is oké. Echt.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 11:29:18 #217
248821 Rauw.
op je bord.
pi_176607516
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 10:49 schreef V1z0R het volgende:

[..]

:D Niet alle hunebedden maar rest allemaal al gezien.

Gewoon te veel vrijheid gehad denk ik. Als ik professioneel steentjes ketser had willen worden hadden m'n ouders daar ook vast niks tegenin gebracht.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ellert en Brammert!11
"Wie niet voelen wil, moet maar luisteren"
  Moderator vrijdag 19 januari 2018 @ 11:50:14 #218
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_176607895
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 09:46 schreef vlindertje89 het volgende:
UIO, helemaal mee eens dat je stappen in de storm dubbel tellen! Goed bezig hoor! En je bent al over 1/3 van je doel joh, lekker!
Zeker lekker! Dank je! Nu moet ik wel daarbij aantekenen dat ik voor de Kerstdagen ook rond de 93,5 kg woog. :P.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_176608030
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 10:03 schreef sigme het volgende:
Overigens, allerlei mensen die op uiterst verantwoorde wijze gezond slank waren, hebben enige tijd later ook weer wat meer vetkwabjes dan gewenst.

Verslappen, in allerlei opzichten, is niet voorbehouden aan extremisten.
Goed dat je ‘allerlei’ schreef, anders voelde ik mij aangesproken :D

Hier al jaren stabiel. Ok, ben momenteel wel twee kilo strakker dan vorig jaar. Maar een kleine banbbredte is ook gezond! En ik eet gezond EN lekker. Zo heb ik na de lunch zojuist drie!!!! Donuts zitten eten. En omdat ik verder gezond eet en veel sport weet ik dat ze totaal geen effect zullen hebben op de weegschaal of op mijn fysiek *O*
  vrijdag 19 januari 2018 @ 12:04:06 #220
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_176608154
Ik ben slanker dan vorig jaar. En wat minder slank op andere plekken. Ergo: er moet hoognodig gesport worden.
De 15 kilo die ik jaren geleden ben afgevallen is er gelukkig nooit meer bijgekomen.

Lijstje van gisteren
S. Half uurtje yoga + paar keer met de hond uit
O. 5 eetlepels havermout + 2 eetlepels cornflakes + melk
T. 2 koekjes + 3 vieze snoepjes bij het Van der Valk (lage bloedsuiker, ik moest echt wat eten)
L. Kipsalade van de Plus (met rijst, kip, nootjes, sla, eigen dressing)
T. Te veel zwart-wit-pastilles in de auto (zou de zak weg moeten gooien)
D. Grooooot bord Alu Saag (spinazie met kruiden en aardappel) met rijst + stuk brood + 2 stukjes ijsconfect

Lijstje van vandaag
O. Basische pap met melk (van de DM - soort Brinta maar dan niet van tarwe)
L. Thaise kip (diepvries) + 3 stukjes ijsconfect
T. Dat moet fruit worden
D. Dat moet minimaal groente, en misschien ook vlees worden
S. Hond uitlaten

Het vervelende is dat ik me echt ziek voel en moet werken en dat mijn kinderen eten op andere tijden dan mijn bioritme zegt dat het etenstijd is.

[ Bericht 70% gewijzigd door Tinkepink op 19-01-2018 12:47:35 ]
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_176615405
Beterschap Tink!

T: Kurkuma latte (havermelk met kurkuma, kaneel, gember poeder)
L: een wortel wrap met avocado, plakjes gerookte kipfilet, zelf gemaakt hummus + 1 tomaat en wat hummus. Paar plakjes gebraden gehakt.
T: 2 havermout/pindakaas/banaan koejes
D: oven schotel met kip, ui, erwtjes, knoflook, paprika, tomaat, creme fraiche, geitenkaas
T: witte wijn
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_176616521
Beterschap Tink, jammer dat je niet even de rust kunt pakken om weer op kracht te komen.
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 11:29 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Ellert en Brammert!11
_O-
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_176618543
Kantoorfietsdag

• uur fietsen
• 6 stuks fruit
• uur fietsen
• 2 bakken snert met rookworst
• stukje chocolade
• stuk boterkoek
• Westmalle tripel
• avondeten: sperziebonen met pindasaus, gesmoorde champignons, atjar, seroendeng etc
17duizend stappen (12duizend van het fietsen, de rest gestapt)
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_176618974
Lijstje:

S: 1,5 uur yogales geven
M1, 11:30 uur: chocolade-banaan-wey smoothie, 3 donuts, thee met melk
T: een appel en een koffie met melk
M2: oosters soepje met kipfilet en veel groenten. Cassave chips en ranja
T: baco en wat crackers denk ik

6000 stappen
Water moet nog een liter bij, maar heb soep op, dus geen drama
pi_176619316
65.4 nog steeds.

O: Twee sneetjes geroosterd, 2x jam, 1x kaas
L: Salade met kip, 1 Fanta
T: Abrikozenflap
D: Tonijnsalade, 4 volkorentoastjes

En veeeeeel water, want megadorst:
5.5 uur naar de Carolusthermen in Aken geweest. Lekker gezwoten in ons nakie 8-) en gezwommen. Of eigenlijk meer drijven.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')