abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176385500
registreer om deze reclame te verbergen
Zwitserland is één van de zeven landen die het ESF mee opgezet heeft in 1956. Het eerste ESF werd in het Zwitserse Lugano georganiseerd en ook door het land gewonnen.
Inmiddels hebben ze het festival in totaal twee keer gewonnen (1956 en 1988) en twee keer georganiseerd (1956 en 1989).

De laatste jaren presteert het land niet al te goed. Sinds de invoering van de halve finales in 2004 heeft het land van de 14 deelnames vier keer de finale behaald met als beste plek een 8e plaats in 2005 (Vanilla Ninja - Cool Vibes). De laatste keer dat ze de finale haalde was in 2014 met Sebalter die het lied 'Hunter of stars' zong en daarmee op een 13e plek eindigde. De Zwitsers zijn zelfs vier keer als allerlaatste in de halve finale geëindigd. Ook in 2011 ging Anna Rossinelli in de finale naar huis met een laatste, 25e plek. Afgelopen jaar werd Timebelle met Apollo 12e.

De Zwitserse omroep SRG SSR heeft vandaag de 6 finalisten bekend gemaakt waarvan er één finalist Zwitserland zal gaan vertegenwoordigen op het ESF 2018.

De SRG SSR heeft gezocht naar een modern lied met een sterke, duidelijke en begrijpelijke boodschap. De 6 liedjes werden alle getest met verschillende vocalisten om elk nummer zo goed mogelijk over te kunnen brengen.

De nationale selectie vindt plaats op zondag 4 februari 2018 en de winnaar wordt bepaald door een 50/50 combinatie van televoters en stemmen van een internationale jury.

Dit zijn de 6 Zwitserse finalisten:

Zibbz - Stones

Angie Ott - A Thousand Times

Naeman - Kiss Me

Chiara Dubey - Secrets and Lies

Alejandro Reyes - Compass

Vanessa Iraci - Redlights
pi_176386150
Persoonlijk denk ik dat Zwitserland op deze manier wederom naast de finale gaat grijpen. Misschien kunnen 'Stones' of de looks van Naeman nog het verschil maken.

Mijn top 6:

1. Kiss me
2. Compass
3. A Thousand Times
4. Stones
5. Redlights
6. Secrets and Lies

En ik kom er zojuist ook achter door het bekijken van de filmpjes dat Alejandro Reyes zijn linkerhand mist, waar hij toch gitaar mee speelt :o
11ruek2.jpg
pi_176391046
Ik ben benieuwd hoe het live klinkt, maar het niveau lijkt redelijk voor Zwitserse standaarden. Redlights klinkt als iets wat de jury doorgaans geweldig vindt. Voor de rest heb ik niet echt een favoriet, al heeft de eenarmige bandiet helaas voor hem wel het minste liedje.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_176392807
registreer om deze reclame te verbergen
Stones vind ik het beste klinken, moet het wel live staan als een huis :)
Life can be a bitch, so like it..
pi_176392892
Ik vind het naar Zwitserse standaarden niet verkeerd, al hangt het er vanaf hoe het live klinkt, daar ligt nog wel eens het probleem. Persoonlijk vind ik Stones, Secrets and Lies, en Redlights de beste nummers.
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 14:57:24 #6
204179 grazz
..:: Amsterdam 2018 ::..
pi_176475509
Stones:Sterke coupletten waarin ik de 'mmhmm's' geweldig vind. Refrein klinkt als iets dat ik eerder heb gehoord, maar daardoor niet minder lekker. Goed nummer. Mijn favoriet in deze selectie.

A thousand times: Dit is iets waar ik van zou moeten houden, maar dat lukt me niet. Te cliché, te 2004-derig. Nee.

Kiss me en Compass vind ik beide aardige nummers; no hate, no love. Prima als achtergrond muziek. Zou zich vertalen naar rapportcijfer 6,5/7

Secrets and lies: Voor zo'n soort lied moet ik de juiste stemming hebben, anders vind ik er niet veel aan. Toevallig is vandaag zo'n dag ;-). Ik vind het vandaag (!) een erg mooi lied, dat iets nostalgisch oproept. Vleugje Disney. Doet wat dromerig aan.

Redlights: Dit vind ik zo'n nummer dat in de categorie 'safe choices' valt. Weinig op aan te merken, ligt goed in het gehoor, maar sta ik inmiddels op de bank te springen?...eh nee.
Namasté Alé!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')