Ik ben helaas vrij vanille qua gekke fratsen met eten maar zou graag nieuwe tips horen!quote:
Noem jij eens wat danquote:Op maandag 8 januari 2018 22:16 schreef MrsDuck het volgende:
Wat is er raar aan pindakaas met hagelslag? Of noten door de stamppot, werkt prima als vervanger van spekjes. En een puree van aardappel en appel heet Hete Bliksem. Alleen die kaas in de soep... Alhoewel een minestrone met geraspte Parmezaanse kaas...
Nou, dat dus. Vrij normale combinaties. Ik kan wel gekke combinaties verzinnen, maar dat zou ik dan weer niet opeten. Is dat een vereiste, dat je het ook eet?quote:
Dat welquote:Op maandag 8 januari 2018 22:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, dat dus. Vrij normale combinaties. Ik kan wel gekke combinaties verzinnen, maar dat zou ik dan weer niet opeten. Is dat een vereiste, dat je het ook eet?
Op zich werkt perzik wel in combinatie met zout. Perzik met bijvoorbeeld kip of varkenshaas is niet te versmaden. Vis is alleen zo vissig.quote:Op maandag 8 januari 2018 22:38 schreef XDo het volgende:
De haring-perziktaart is ook nooit echt aangeslagen
Kijk, eindelijk een echt rare combinatie!quote:
Dat klinkt als iets uit de 80's, pastasaus in een potje, op brood en dan warm maken.quote:Op maandag 8 januari 2018 23:16 schreef Captain_Ghost het volgende:
- bolognese saus op witte brood en als een tosti bakken.
Die vind ik dan weer niet heel raar al mis ik de gekookte piepers en zou ik karnemelk in plaats van yoghurt kiezen (bekend streekgerecht hier).quote:
is een standaard drankje op een hoop golfclubs zoals jus met bitter lemon en cassis met bitter lemonquote:
Ah! Dan weet ik waar die Zeistenaar het vandaan hadquote:Op dinsdag 9 januari 2018 23:16 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
is een standaard drankje op een hoop golfclubs zoals jus met bitter lemon en cassis met bitter lemon
Hehehe, het is ook dat hummus een goddelijk goedje is. Ik bedoel, wat kan je niet in hummus dippen? Maar deze combi vind ik echt heerlijk, hoe dat zurige werkt met het 'romige' van de hummus...quote:Op dinsdag 9 januari 2018 23:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat vind ik wel interessant klinken.
Feta en watermeloen zijn toch ook een heel normale combinatie in salades?quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:07 schreef _Arual_ het volgende:
Vanillevla met hagelslag, brood met kaas en jam, feta met watermeloen.
Ik vind het zelf normaal, maar mensen kijken me aan alsof ze water zien branden.
Ja dat dacht ik ook, maar mensen zaten gewoon te griezelen van het idee.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:16 schreef mootie het volgende:
[..]
Feta en watermeloen zijn toch ook een heel normale combinatie in salades?
brood met kaas en jam vind ik heel normaal, eigenlijk.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:07 schreef _Arual_ het volgende:
Vanillevla met hagelslag, brood met kaas en jam, feta met watermeloen.
Ik vind het zelf normaal, maar mensen kijken me aan alsof ze water zien branden.
Dat klinkt als een vrij logische combinatie vind ik. Chocolade past ook goed bij wild, die zware donkere smaken bij elkaarquote:Op vrijdag 12 januari 2018 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Bittere chocolade door stoofvlees of donkere sauzen, klinkt voor veel mensen nog steeds raar, maar is erg lekker.
en peperkoek ookquote:Op vrijdag 12 januari 2018 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Bittere chocolade door stoofvlees of donkere sauzen, klinkt voor veel mensen nog steeds raar, maar is erg lekker.
Mja, das meer wat voor hazenpeper, mij te zoet trouwensquote:
in combinatie met azijn in zuurvlees is het prima, vind ik.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 20:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja, das meer wat voor hazenpeper, mij te zoet trouwens
Vind ik niet te hachelen, zuurvlees, mijn man is er gek opquote:Op vrijdag 12 januari 2018 20:18 schreef Sjeen het volgende:
[..]
in combinatie met azijn in zuurvlees is het prima, vind ik.
Zuurvlees beste vlees. . Vooral van paardenvlees.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind ik niet te hachelen, zuurvlees, mijn man is er gek op
Ooww, is ook maar wat je gewend bent wat je dan onder raar kunt zetten.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 21:37 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Nee toch? Zo eet ik het altijd bij de bobotie. Of rijstepap met rozijnen ...
Heerlijk. Ik houd van donkere smaak met zoet.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind ik niet te hachelen, zuurvlees, mijn man is er gek op
Zo eet mijn moeder ze ook.quote:
Staat in sauna's ook vaak op de kaart. Verse jus met karnemelk of magere yoghurtquote:Op woensdag 10 januari 2018 00:14 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ah! Dan weet ik waar die Zeistenaar het vandaan had
is dat een gekke combi dan?quote:
Serieus?quote:
Nee, eet ik regelmatig. Pindakaas met gebakken uitjes is ook erg lekker.quote:Op vrijdag 19 januari 2018 11:21 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Niet echt raar, maar pindakaas en sambal.
boerenkool eet je met piccalillyquote:Op zondag 21 januari 2018 17:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Geprakte aardappelen met jus en appelmoes
Boerenkool/ macaroni met zoetzure augurkjes (ernaast)
Die combi heb ik ook weleens gehoordquote:
Dat is best raarquote:Op vrijdag 19 januari 2018 09:52 schreef FANN het volgende:
[..]
Serieus?
Smeer je dat in je haar???
enne
Is Appelmoes op brood raar? Dat vind ik dan weer lekker namelijk.......
sambal met wat-dan-ook is geen vreemde culinaire combinatie.quote:Op vrijdag 26 januari 2018 10:05 schreef summer2bird het volgende:
Ik heb een nieuwe
Sambal in de Cup a soup
De slagroom-lekkerbekjestaart ook niet.quote:Op maandag 8 januari 2018 22:38 schreef XDo het volgende:
De haring-perziktaart is ook nooit echt aangeslagen
Dat is heel lekker, vooral met vanilleijs erbij.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 23:54 schreef Travok het volgende:
Ik heb aardbeien met balsamico altijd een aparte combinatie gevonden, maar kennelijk mag dat.
Appelmoes kan uitstekend door tomatensoep, dan proeft het daarna als chinese tomatensoep.quote:Op maandag 8 januari 2018 23:25 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Op zich werkt perzik wel in combinatie met zout. Perzik met bijvoorbeeld kip of varkenshaas is niet te versmaden. Vis is alleen zo vissig.
Pindakaas en hagelslag is niet raar. Pindakaas laat zich sowieso met veel dingen combineren, zowel zoet als hartig. Denk aan suiker, jam of marshmallow fluff, maar ook gebakken uitjes of sambal.
En appel(moes) werkt ook bij bijna alle gerechten, behalve misschien soep, omdat het zo'n zooi geeft. Appelmoes is echt zo'n bijgerecht dat overal bij gegeten wordt door mensen die anders niks lusten. Een beetje als de maggi strooiaroma van vandaag de dag.
quote:
Zo « raar » is dit toch nietquote:Op dinsdag 23 januari 2018 00:15 schreef pietbier het volgende:
Macaroni met een gebakken spiegelei met zachte dooier.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |