wat doe je dan uit een zakje?quote:Op dinsdag 9 januari 2018 14:32 schreef Cue_ het volgende:
Voor pastas doe ik een combi. Klein beetje uit zakje en verder vers.
Ja, al doen ze niet moeilijk (ik maak me er ook niet druk om). Ze eten gewoon soms niks. Ze vragen dan om yoghurt, maar dat krijgen ze pas als J en ik klaar zijn. Dus blijven ze netjes zitten. En wat ze de ene keer eten, eten ze de keer er op weer niet. Vlees zijn ze sowieso niet zo’n fan van. Ja, zo’n saucijs.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 16:10 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Liggen ze veel dwars ja?
Dat lijkt me echt lastig. Ik ben wel gezegend wat dat betreft, ze vreten echt alles. Liefst pittig ook
Het is ook geen misdaad verder toch?quote:Op dinsdag 9 januari 2018 19:59 schreef DeLuna het volgende:
Wij eten soms nog wel uit pakjes en zakjes, dat is dan maar zo. Ik vind het al heel wat dat ik paar keer per week zonder kook, aangezien ik echt uit een pakjes en zakjes familie kom
122 kcal volgens deze site: http://foodness.nl/vanavo(...)ankjes-en-cocktails/quote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:08 schreef Barreltje het volgende:
Hoeveel kcal is een gin-tonic eigenlijk?
4 kerstkilo boks.quote:Op woensdag 10 januari 2018 08:44 schreef MutedFaith het volgende:
Ik ga t ook maar weer eens bijhouden. Moest 3 kerstkilo's kwijt, en er zijn er nu nog 4 te gaan zeg maar.
Ik weet niet de exacte waarden (en die zijn ook heel lastig te bepalen) maar ga maar uit van het dubbele. Betere optie is die tjap tjoy met kip en een schep nasi erbij. Al ga je dan ook wel richting die 600+ kcal.quote:Op woensdag 10 januari 2018 08:50 schreef TheSwan het volgende:
[..]
122 kcal volgens deze site: http://foodness.nl/vanavo(...)ankjes-en-cocktails/
Ik heb zelf ook een vraag. Morgen eet mijn vrouw niet mee, dus wilde ik graag zo'n grote loempia van de Chinees halen. Maar als ik op internet en MFP kijk, staan daar allemaal kcal-waarden van onder de 300kcal (niet per 100gr, maar per loempia).
Nu bestaat zo'n loempia voor 80% uit taugé, maar ik kan het maar moeilijk geloven, vooral omdat ze gefrituurd worden. Moet ik nou echt 2 van die dingen gaan wegwerken? (Nee, niks moet, maar een avondeten van <300kcal lijkt me echt te weinig)
Ik ben ook gek op tjap tjoy met kip, maar vind het zonde om zo'n halve bak rijst weg te moeten mikken. Bovendien vraag ik me af, of de rijst niet net zo vet is als de nasi/bami daar?
Beetje de struggles van het slecht-eten (Chinees) zonder-het-echt-slecht-te-doen
mij wel.quote:Op woensdag 10 januari 2018 08:53 schreef Brighteyes het volgende:
Kerst? Of December?
+4kg in 2,5dag lijkt zelfs mij niet haalbaar. :’)
Toegegeven; kerstvakantie.quote:Op woensdag 10 januari 2018 08:53 schreef Brighteyes het volgende:
Kerst? Of December?
+4kg in 2,5dag lijkt zelfs mij niet haalbaar. :’)
Ik had ze van de kraam deze keer, maar ik vind "zelf"gebakken toch echt 10x lekkerder.quote:
quote:Op woensdag 10 januari 2018 08:56 schreef Rauw. het volgende:
Ik weet niet de exacte waarden (en die zijn ook heel lastig te bepalen) maar ga maar uit van het dubbele. Betere optie is die tjap tjoy met kip en een schep nasi erbij. Al ga je dan ook wel richting die 600+ kcal.
Ik maak in het weekend wel eens zo'n Mora ham-kip loempia klaar in de airfryer. Dat is 175 gram en 245 kcal. Dus x3 lijkt me overdreven, maar als ik grootte/gewicht vergelijk, zal het inderdaad wel zeker het dubbele zijn zoals Rauw zegt. (als ik hem bestel morgen, zal ik hem eens wegen)quote:Op woensdag 10 januari 2018 08:59 schreef Stormqueen het volgende:
De caloriewaarde van een loempia in een app gaat altijd uit van zo'n kleine Vietnamese. Doe dus maar keer 3
Volume en macro's zijn inderdaad veel aantrekkelijker.quote:Op woensdag 10 januari 2018 09:09 schreef TheSwan het volgende:
De tjap-tjoy klinkt dan inderdaad beter, vooral omdat het voor het gevoel meer is, denk ik.
En dat chinezen het "chinees" wat wij kennen niet als hun voedsel herkennen.quote:Op woensdag 10 januari 2018 09:14 schreef Stormqueen het volgende:
calorie - arm chinezen is erg moeilijk.
Het grote verschil tussen Chinezen en ons is dat wij er gemiddeld drie keer zoveel van in ons hoofd proppen
true.quote:Op woensdag 10 januari 2018 09:17 schreef Rauw. het volgende:
[..]
En dat chinezen het "chinees" wat wij kennen niet als hun voedsel herkennen.
Sowieso is het verschil tussen dieet en geografie heel bijzonder en vind ik er niet echt een goed of slecht aan te hangen.quote:Op woensdag 10 januari 2018 09:19 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
true.
Ik had vorig jaar een Chinese collega die zo'n beetje al onze eetgewoonten verguisde
heb je serieus die feedback wel eens gehad? Dat het ongezond is?quote:Op woensdag 10 januari 2018 09:22 schreef Rauw. het volgende:
[..]
Sowieso is het verschil tussen dieet en geografie heel bijzonder en vind ik er niet echt een goed of slecht aan te hangen.
Ik heb collega's van een aantal plaatsen op de wereld, zo kunnen de zuid-Europeanen zich vaak helemaal vinden in mijn lunch, maar zijn west-Europeanen onder de indruk dat 2-maal daags "warm" eten ongezond is.
Ja, een Nederlandse collega van mij die zegt dat ik misschien eens gewoon brood en AGV moet eten want van alle andere voedsel wordt je dik. Sowieso 2x warm eten per dag (want temperatuur maakt extra Caloriën blijkbaar) is heel slecht voor je.quote:Op woensdag 10 januari 2018 09:26 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
heb je serieus die feedback wel eens gehad? Dat het ongezond is?
Ongebruikelijk okee, maar ongezond...
Inderdaad. Maar echtecht Chinees eten is zo heerlijk. Verse visjes enzo,quote:Op woensdag 10 januari 2018 09:17 schreef Rauw. het volgende:
[..]
En dat chinezen het "chinees" wat wij kennen niet als hun voedsel herkennen.
nog nooit gehad, maar een Aziatische relatie van mij zijn verhalen over wát ze allemaal aten vroeger klinkt niet zo appetijtelijk. Zo'n beetje alles wat je maar kan vinden met een hartslag. En anders zo lang zonder hartslag dat het gefermenteerd is.quote:Op woensdag 10 januari 2018 09:33 schreef Daargaatze het volgende:
[..]
Inderdaad. Maar echtecht Chinees eten is zo heerlijk. Verse visjes enzo,
sowieso stomenquote:Op woensdag 10 januari 2018 09:35 schreef Daargaatze het volgende:
Overigens echt een tip: zalm stomen in een stoommandje. Gewoon helemaal niks of wat bieslook, peper etc erop. Dat is zoveel lekkerder dan bakken in olie of vet of wat dan ook. Of dat wisten jullie al, dat kan ook.
nah, ik merk het vooral in smaak. Veel lekkerder, minder waterigquote:Op woensdag 10 januari 2018 10:03 schreef Cue_ het volgende:
Ze zeggen dat je dan meer vitaminen ervan overhoudt. omdat je het anders weggiet met het water.
Geen idee of dat ook echt zo is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |