abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 11 januari 2018 @ 11:31:24 #51
401888 Nightquest777
The Wizard To Show The Way
pi_176429183
registreer om deze reclame te verbergen
Er zijn twee routes als je dit cht wilt (want uiteindelijk neem je best wel risico omdat je vriendin nog niet eens werkt bij die nieuwe werkgever - misschien loopt het wel helemaal mis).

1. Je vader moet wat korting geven op het huis, het staat al lang te koop dus het is te duur. Je regelt ergens 10k voor de transactiekosten. Persoonlijke lening, van vrienden, whatever. Je vriendin regelt direct een intentieverklaring. Kan je het dan nog niet betalen? Dan ben je gewoon nog niet klaar voor deze woning.

2. Vader geeft een schenking tot het bedrag wat je wel kan betalen, en jij schenkt ieder jaar een beetje terug waardoor je zoveel mogelijk onder de schenkbelastinggrens blijft. Hij kan gewoon het huis onder de WOZ waarde verkopen aan jullie, het verschil ziet de belastingdienst als schenking. Hangt natuurlijk ook af van hoeveel hypotheek hij zelf nog heeft. Wel ook even regelen met het andere kind, want als pa overlijdt dan is er dus minder vermogen te verdelen en moet die ander er dus op vertrouwen dat jij het ooit gaat compenseren.
Chaos is a ladder.
  donderdag 11 januari 2018 @ 18:34:27 #52
152789 karr-1
One man can make a difference
pi_176436970
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 22:38 schreef Hilzillah het volgende:

[..]

Dat zou je dus zwart op wit moeten hebben voordat je het hele proces in werking zet
Yep maar dat gaat je dus niet lukken. Geen enkele WBV gaat je die garantie geven.
Op zondag 22 november 2015 20:44 schreef Bart2002 het volgende:
"Je bent wel een ongelooflijk eigenwijs pijpje drop."
pi_176447249
- Niet de hele draad gelezen -

Leegstandswet gaat niet lukken, o.a. vanwege de eis dat de woning i.d.d. een jaar lang leeg hoort te staan. Daarnaast moet de woning in actieve verkoop staan.

Je schoonvader kan "familie bank" gaan spelen... Jij neemt een hypotheek bij de bank voor dezelfde grote als dat je schoonvader die huidig heeft bij zijn bank... of nog beter ter grote van zijn rest schuld.

Stel hij heeft een spaarhypotheek, lening 150k, opgebouwde spaarbedrag: 50k
Dan kan je dus kiezen voor 150k of 100k.

Stel je leent in dit geval 160k van de bank, hiervan gebruik je 10k voor k.k. etc kan je schoonvader zijn hele hypotheek aflossen en houd aan het hele verhaal nog 50k cash over.
De overige 75k wordt dan een lening van Schoonvader aan jullie... hier kan je dan 6% rente over betalen Dit moet wel een aflossing hebben zodat je de rente af kan trekken van de belasting net zoals je hypotheek. Dus via
Via https://www.berekenhet.nl/wonen-en-hypotheek/annuiteit.html
de annuiteit berekenen.... je hebt dan een annuiteit van 449,66, waarbij je over 30 jaar ad. 6% rente de schuld aan je vader aflost.

STEL
2 dagen na deze overeenkomst komt schoonvader te overleiden, dan erft je vriendin de helft en haar zus de helft hou je dus een annuiteit over van 225 euro per maand aan haar zus. en een annuiteit van 225 aan je vriendin, maar daar vind je wel wat op :)

Stel je schoonvader wordt "gewoon" 90 dan los je dus over 30 jaar af.
Het eerste jaar betaal je dan 4474 euro aan rente, hiervan krijg je ongeveer 40% retour van de belasting dienst = 1790 euro
Restant 2684 euro aan rente kan je schoonvader vervolgens op jaar basis terug schenken (max 5k per jaar), je hebt dus effectief een *gratis* lening ad 75k van je schoonvader, geen bank die er tegenop kan!
Wel betaal je natuurlijk het aflossing deel, maar dat moet je bij de bank ook.
Echter omdat je wel 4474 euro hebt betaald, en je schoonvader slechts 2684 euro retour schenkt ontvangt hij nog steeds netto "jouw" belasting terug gaaf aan rente = 1790 euro
Dit komt dan neer op een "netto" rente vergoeding van ongeveer 2,4% voor je schoonvader, geen bank die daar op dit moment tegen op kan
Je moet natuurlijk wel de aflossing betalen aan je schoonvader, ad. ~75 euro gemiddeld per maand voor het eerste jaar.
Ook kan je schoonvader minder terug schenken waardoor zijn rendement wat hoger wordt en jou kosten iets hoger worden en zo kan je schuiven naar wens zodat jou netto lasten bijvoorbeeld gelijk komt aan je hypotheek lasten dan zal het rendement van je vader naar 3% of nog meer gaan waardoor je nog wat meer het "verdien model" aan de kant van je schoonvader neer legt, mits en maar zolang je natuurlijk de woonlasten kan dragen...

Je "echte" hypotheek bedrag kan je natuurlijk mee schuiven zodanig dat het uit komt zoals je zelf wil.
Ook kan je een beetje rekken met die 6%, maar je kan er geen 60% van maken.. max 7 of 7,5% is nog wel mogelijk als "markt conforme rente"

Let wel op, een schenking MOET een vrije keuze zijn van de schenker... je kan dus NERGENS vast leggen of officieel afspreken dat deze schenking gedaan wordt anders krijg je gelazer met de belasting dienst... het is wat dat betreft wel een beetje vertrouwen hebben in elkaar.

Ook moet er netjes elke maand je annuiteit betaald worden, zonder dat er ook weer maandelijks geld geschonken wordt. Wel kan je jaarlijks die schenking doen, zonder dat je ruzie krijgt met die blauwe rakkers

Daarnaast heb je dan (natuurlijk) nog een annuiteit in de vorm van je hypotheek
150k ad 2,5% = bruto 592,68 euro annuiteit waarvan aflossing gemiddeld 290 euro per maand voor het eerste jaar.
En daarnaast 3711 euro aan rente waarvan je weer 40% terug krijgt = 2226 euro netto per jaar / 12 = 185 euro per maand

Het eerste jaar zit je dus op 75 + 290 + 185 = 550 euro aan netto woonlasten in de maand, met wel enige voorfinanciering door de schenking en de belasting teruggaaf die enigszins uit de pas (kunnen) lopen

Voorwaarde is natuurlijk wel dat schoonvader kan leven met 449 euro per maand in plaats van 75k in een keer, over het algemeen ALS het allemaal goed gaat is het natuurlijk win-win-win
  zaterdag 13 januari 2018 @ 14:52:19 #54
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_176475450
registreer om deze reclame te verbergen
Hij schenkt 10.000 aan jullie, jullie kopen samen koophuis. Een van beiden blijft huurhuis huren. Bij proefsamenwonen mag je tijdelijk huisbewaring doen. Daarvoor kies je je schoonpa. Klaar.
Not all those who wander are lost.
pi_176475845
Zolang de bank maandelijks zijn geld krijgt gaan die nergens achteraan. Particuliere verhuur is dus een optie, en je kunt je gewoon inschrijven op het adres. De bank heeft geen toegang tot gemeentelijke registratie, of via het water-energie bedrijf ofzo. Ik heb mijn woning in Rotterdam op die manier ruim acht jaar verhuurd.
Jesus saves but death prevails.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')