abonnement Unibet Coolblue
pi_176373984
quote:
10s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:22 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Foto's mogen altijd!

Trots op mijn zoon O+
Ogen eindelijk een keer open. Zijn knappe voorkomen heeft hij aan Kim te danken. Bijna twee kilo.

[ Bericht 7% gewijzigd door Mekamotut op 08-01-2018 20:32:12 ]
  maandag 8 januari 2018 @ 20:31:33 #152
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176374118
Wat een lekker ding, Meka O+

Wat rot zeg, pannenkoekenmix. En wat raar dat je schoonvader om zoiets de relatie met zijn zoon en en kleinzoon op het spel zet :N

Pfff Nanuke, dat is ook geen fijn welkom :{ Geen collega's met ervaring met kolven?
Ik merkte op mijn werk ook dat dat nogal scheelt. Nee, de keuken waar iedereen in en uitloopt is geen goede plek en nee, je ziet idd niet veel, maar ik krijg er zo ook vrij weinig uit :(
Hopelijk kun je het bespreken op je werk en komt er een goede oplossing. Of iig al begrip, dat zou al het halve werk zijn.

Selv, zou later op bed niet helpen? Of redt ze dat niet?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_176374246
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:27 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Trots op mijn zoon O+
Ogen eindelijk een keer open. Zijn knappe voorkomen heeft hij aan Kim te danken. Bijna twee kilo.
Mekamotut, wat een schatje! En fijn dat ie bijna 2 kg is. O+
pi_176374636
Dank U. Niks dan liefde voor mijn zoon en mijn vrouw.
pi_176374729
Nanuke, dat is geen fijne eerste werkdag! Vervelend dat onbegrip van collega's! Probeer het je niet aan te trekken! En dan te bedenken dat ze op personeelszaken wel de wetgeving zouden kennen.... :*

Bij mij was er ook geen goede kolfplek, in 1e instantie moest ik maar ergens in een open ruimte gaan zitten waar iedereen langs loopt. Niet dus.
Toen bleef eigenlijk de keuken over (wc had ook nog gekund), maar die kon niet op slot, want geen sleutel. Die zou opgezocht worden tijdens mijn verlof (niet dus). Vervolgens had ik voorgesteld een haakje aan de binnenkant van de deur te monteren, uiteindelijk ook niet gebeurt. Toen was ik discussie zat en nu kolf ik dus in de keuken met de deur dicht en met een stoel tegen de deur aan :?
Ik ga ook elke dag een half uur eerder weg om live te kunnen voeden, dat wordt me ook niet altijd in dank afgenomen.

Cygne, wat een mooie foto O+

Selvaria, dat is bij ons een normale gang van zaken. Meneer wil pas rond 22:00-22:30 echt naar bed voor de nacht. Als het al eens lukt om hem eerder in bed te krijgen, dan slaapt ie maar 45 minuten en daarna niet meer en wil hij weer spelen en bij ons zijn.
Hopelijk werkt de omgekeerde Fok wet ,want dan sluit ik me daar graag bij aan :7

SQ, balen van de kotspartij en het nachtelijk verschonen! Hoe is het nu met Noud? En heb jij nog wat kunnen slapen?

PKmix, vervelend die situatie met je schoonvader! Onbegrijpelijk dat hij zich zo opstelt.

Lemijn, hoe is jouw eerste werkdag verlopen? Was J. naar de opvang?
pi_176374866
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:31 schreef Sylver_ het volgende:
Selv, zou later op bed niet helpen? Of redt ze dat niet?
Ja, dat helpt wel, maar redt ze inderdaad niet altijd. Nu lijkt het goed te gaan.
  maandag 8 januari 2018 @ 21:00:58 #157
73386 Fazz
onderweg
pi_176374901
Het blijft toch belachelijk dat een fatsoenlijke kolfruimte, waar je wettelijk recht op hebt, zo moeilijk te realiseren valt :N

Nanuke, dat is ook geen fijn welkom zeg. Heb je een leidinggevende die je hierop kunt aanspreken?

SQ, beterschap voor Noud! Slechte timing dat onder spugen midden in de nacht :X

Mooi Cygne O+

Mekamotut, wat een knapperd is het. Hopelijk mag hij snel mee naar huis!

PKM, goed van je man dat ie op z'n strepen staat. Het is alleen zo vervelend dat dit soort familie gedoe terwijl je eigenlijk de focus op je eigen gezin wil hebben :*
  maandag 8 januari 2018 @ 21:01:58 #158
73386 Fazz
onderweg
pi_176374944
Iemand tips om een baby te leren kruipen? :+ Ze is zo gefrustreerd omdat ze niet vooruit komt dat ze het steeds op een brullen zet. Maar zonder oefenen leert ze het toch nooit o|O

[ Bericht 0% gewijzigd door Fazz op 08-01-2018 21:07:51 ]
pi_176375014
Weet niet meer wie het vroeg, maar paracetamol hebben we niet geprobeerd. Ben daar toch ook een beetje huiverig voor als er niet een duidelijke reden is. Misschien onnodig...

Gisteravond bijna een herhaling van zetten. 's Avonds aan de borst in slaap gevallen, bij terugleggen in bedje meteen wakker. Hij leek nog even te gaan slapen, toen weer huilen huilen huilen.
Andere borst aangeboden. Eerst nog even mama onderkotsen. Toen toch maar de 2e borst drinken. Daarna in bed gelegd en zelf ook maar meteen in bed gedoken. Meteen weer huilen, bij mij kwam de paniek van de vorige avond/nacht weer opzetten en toen vanuit het niks was het stil :')
S. heeft geslapen tot 02:30, daarna gevoed en wederom geslapen tot 07:00.

Hij is net in de box van rug naar buik gerold en heeft zich daarna nog eens 180 graden weten te draaien O+

Zo maar eens proberen of ie naar bed wil :)
  maandag 8 januari 2018 @ 21:05:54 #160
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176375071
Het was al mijn derde werkdag lieverds. En Jacob was lekker thuis, wat relaxed was want geen haal-/brengstress. Verder heb ik leuk werk en een eigen kamer die op slot kan. Dat maakt het een stuk makkelijker allemaal. Tegelijk houdt dat kolven me wel flink bezig, oa omdat ik hem niet bijhoud qua hoeveelheden. Maar daarvoor schuif ik wel even een topic op.
Nu liggen we samen in bed. Hij heeft zich in coma gedronken en ik lig met m’n neus in zijn haar. Geloof niet dat ik wil opstaan voorlopig. O+
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176376558
Net voor het eerst samen gedoucht, minder warm water voor mij maar wat vond hij het lekker! Nou nog zien of hij zichzelf zo in slaap kan drinken. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_176376765
quote:
7s.gif Op maandag 8 januari 2018 21:00 schreef Fazzoletti het volgende:
Het blijft toch belachelijk dat een fatsoenlijke kolfruimte, waar je wettelijk recht op hebt, zo moeilijk te realiseren valt :N
Persoonlijk vind ik het ook een rare regel. Voor bedrijven met meer dan 100 werknemers op een locatie prima, maar in alle andere gevallen vind ik dat er in overleg iets geschikts geregeld moet worden. Ik ben op mijn werk de eerste ooit die kolft, en daarvoor zouden ze dus al jarenlang een ongebruikte kolfruimte moeten hebben... ik ben prima tevreden met mijn donkere opberghok waar ik elke keer weer wat zooi opzij moet schuiven om de stoel te vinden (en vandaag een verwarming voor moest zoeken).

Wel vervelend van zo'n start Nanuke, dat is ook niet fijn terug komen. Mijn ervaring is wel dat collega's redelijk snel wennen aan kolven (qua tijd). Hopelijk gaat je volgende werkdag wat fijner.

Wat een leuke foto Cygne!

LeSage, hier is (grote) boodschappen doen juist het wekelijkse uitje met peuter :D maar bij peuter was de nacontrole ook mijn eerste uitje, en ook voor oma de eerste oppasbeurt (wilde ze graag, ik had hem net zo makkelijk meegenomen). Ben je goedgekeurd Rena?

Is Jacob ook al een keer naar het kdv geweest Lemijn? Of ben je toch voor andere opvang gegaan?

Beterschap SQ! Verkoudheid en hoesten is erg vervelend. Hier was de koorts na 1 en 2 dagen weer vrijwel weg, maar de nachten blijven drama doordat ze zich wakker hoesten en slecht in slaap komen door verstopte neuzen.

Dat laat in slaap vallen begint ons nu overigens wel op te breken. Mijn wekker ging vanmorgen om 6 uur alweer, en ondanks 10 uur naar bed was het pas rond 12 uur stil. Ik ben daar een beetje klaar mee, wil mijn avond weer terug en dat ze gewoon gaan slapen in hun eigen bed zonder hulp om een normale tijd. Ik heb 'baby in een droomritme' gereserveerd bij de bieb (komt hopelijk eerder dan de voorspelde 4 weken), hopelijk staandst wat tips in die ook bij een tweeling op 1 kamer bruikbaar zijn. Ik twijfel nog wel enorm of we niet zelf van kamer moeten verhuizen zodat ze ook meer rust hebben (stond in de planning bij doorslapen, over 2 jaar dus waarschijnlijk :') ). Tips zijn welkom!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_176378813
Wat denken jullie, is het voeden op verzoek al een beetje te sturen qua tijden?
Vanaf morgen gaat zoon weer naar school dus daar ben ik ‘s morgens ook best mijn tijd aan hem kwijt.
Het is dus handig als de baby voor ongeveer 6:30 al voeding heeft gehad en tot cirka 8:45 niet meer nodig zou moeten hebben (regeldagen uitgezonderd).
Ze vraagt ongeveer elke 2 á 2,5 uur. Meer zit daar meestal niet tussen.
Als zij nou 5:30 gaat vragen, dan wilt ze natuurlijk rond 8 uur weer en dat gaat dus niet. :')

Iemand tips of ideeen hierover?
pi_176378903
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:11 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik heb 'baby in een droomritme' gereserveerd bij de bieb (komt hopelijk eerder dan de voorspelde 4 weken), hopelijk staandst wat tips in die ook bij een tweeling op 1 kamer bruikbaar zijn. Ik twijfel nog wel enorm of we niet zelf van kamer moeten verhuizen zodat ze ook meer rust hebben (stond in de planning bij doorslapen, over 2 jaar dus waarschijnlijk :') ). Tips zijn welkom!
^ontlurkt

Er is ook een nieuw boek op de markt over baby’s en slapen dat me erg interessant lijkt.
Lees hier reviews en info over de inhoud: http://2wmn.nl/2017/10/re(...)an-suzanne-willekes/

http://mommytobe.nl/lifestyle/boektip-slaap-susanne-willekes/
Dit, dat, alles.
pi_176378961
Geef je borstvoeding of fles? Ik geefborstvoeding ook op mijn verzoek, vlak voordat ik weg moet bijvoorbeeld. Ook als ze om 5 uur op eigen verzoek hebben gedronken, leg ik ze om 6 uur weer aan. Dan drinken ze veel minder, maar wel genoeg om vanaf dan alsnog 3~4 uur te overbruggen omdat ze nog een basis hadden. Hoe dit met fles werkt weet ik niet, geen ervaring mee.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_176379079
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:33 schreef Philomijn het volgende:

[..]

^ontlurkt

Er is ook een nieuw boek op de markt over baby’s en slapen dat me erg interessant lijkt.
Lees hier reviews en info over de inhoud: http://2wmn.nl/2017/10/re(...)an-suzanne-willekes/

http://mommytobe.nl/lifestyle/boektip-slaap-susanne-willekes/
Bedankt voor de tip! Morgen even bij de bieb kijken of die wel op voorraad is of dat ik m elders kan vinden!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_176379133
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:36 schreef FlyingFish het volgende:
Geef je borstvoeding of fles? Ik geefborstvoeding ook op mijn verzoek, vlak voordat ik weg moet bijvoorbeeld. Ook als ze om 5 uur op eigen verzoek hebben gedronken, leg ik ze om 6 uur weer aan. Dan drinken ze veel minder, maar wel genoeg om vanaf dan alsnog 3~4 uur te overbruggen omdat ze nog een basis hadden. Hoe dit met fles werkt weet ik niet, geen ervaring mee.
Ik geef bv. :) Dat doe ik op haar ritme maar soms dus ook voordat ze zelf vraagt als we bijv. nog weggaan of vlak voordat er (bepaald) bezoek komt.
Vraag is ook vooral of zo haar ritme in de ochtend misschien beïnvloedbaar is.
Stel dat ik haar elke morgen 6 uur voedt, zou ze dat dan gaan wennen en vanzelf komen?
Ik hoor wel vaker dat 2e kinderen makkelijk het ritme van het gezin overnemen.
pi_176379149
In sommige gevallen snap ik echt wel dat een kolfruimte moeilijk te verzinnen valt hoor. Ik werk in een lunchroom. De enige afsluitbare plekken zijn het personeelstoilet en de koeling/vriezer. Dan kun je wel over wetgeving spreken, maar in de praktijk zou het knap lastig worden daar.
Nu is kolven sowieso lastig qua horeca. Als ik zomaar ertussenuit zou moeten en er komen ineens veel mensen tegelijk binnen, dan zitten we met een probleem. Daar kun je een heleboel regels op loslaten, maar dat krijg je niet veranderd.

FF, ik doe ook meestal boodschappen met kind(eren), maar als ik dan een keer alleen ga kan ik er ook echt van genieten. Het spannende leven van een moeder :'(

Ik zou denken 5.30 voeden, dan 6.30 nog even aanbieden en dan hopen dat het tot 8.45 gered wordt. Zo doe ik dat wel met onmogelijke flestijden. Krijgt M. gewoon een klein flesje tussendoor om de tijd te rekken.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 9 januari 2018 @ 00:24:33 #169
269689 crew  Viv
pi_176379922
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:11 schreef FlyingFish het volgende:
Persoonlijk vind ik het ook een rare regel. Voor bedrijven met meer dan 100 werknemers op een locatie prima, maar in alle andere gevallen vind ik dat er in overleg iets geschikts geregeld moet worden. Ik ben op mijn werk de eerste ooit die kolft, en daarvoor zouden ze dus al jarenlang een ongebruikte kolfruimte moeten hebben... ik ben prima tevreden met mijn donkere opberghok waar ik elke keer weer wat zooi opzij moet schuiven om de stoel te vinden (en vandaag een verwarming voor moest zoeken).
Er is dan ook geen regel dat elke werkplek een aparte kolfruimte zou moeten hebben, met een relaxfauteuil en een grote doos bonbons op tafel. :9 In 99 van de 100 gevallen zal het improviseren zijn. Ik zat ook in een rommelig magazijn, maar het kon van binnenuit op slot, er konden geen collega's binnenkijken en ze klopten niet aan (er was zo'n niet storen-hanger voor aan de deurklink), dus prima. :Y)
pi_176380994
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 11:30 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Nolita, hebben jullie al een bedtijdritueel? Dat je om 20 uur verschoond, pyjama aan etc voor de voeding? Bij ons hielp het ook om de voeding in het donker te doen. Succes met werken! Voordeel als je week zo vol is, is dat de tijd tenminste lekker snel gaat. En wellicht vind je het dan ook minder erg als ze 's avonds loopt te spoken: goed excuus om extra te knuffelen? O+
Ik moet je laatste zin even quoten. Was gister om 20:15 thuis, ze had om 19:00 gedronken en vriend had haar al verschoond en slaapzak aan gedaan. Tegen 21:00 werd ze moe en heeft vriend haar in bed gelegd, ze sliep binnen 5 minuten en slaapt nu nog!! Niks extra knuffelen of drinktijd inhalen. Ik kwam gisteravond maar niet in slaap en lig nu al een uur wakker, ik heb wel behoefte aan tijd inhalen haha. Heb natuurlijk ook al gecontroleerd of ze nog leeft :@
Ze zal wel een drukke dag op het kdv gehad hebben gisteren!

mekamotut wat een mooi kindje is het, fijn dat het goed gaat!

Nanuke wat balen dat je eerste dag zo verliep.

lemijn wat klinkt dat heerlijk, met je neus in z'n haar.
Helaas kan ik niet van de verplichtingen af. Nog maar 2 avonden met morgen de vervelendste. Dan zie ik haar van 8:00 tot 22:00 niet.
pi_176381521
Sinds ik weer werk hannesen wij ook weer n beetje met slaapritme -O- voorheen ging kapteintje met ons mee naar bed, ergens tussen tien en elf (eerder als ie al eerder moe was) en sliep hij in een ruk door tot 6/7 uur en dan na een flesje meestal tot 9.

Nu moeten we met zn allen op zeven uur op, dus geen flesje en doorslapen meer. We leggen hem nu in de avond om een uur of negen in bed, maar sinds we dat doen wordt hij ineens rond twee uur n keer wakker en dan weer rond zessen. Die nachtelijke fles was er eerder dus af en wil hij nu wel weer :?. Speentjes mot meneer niet dus m voor de gek houden heeft geen nut, iemand toevallig nog een geniaal idee:D?

Philo thnx voor de boekentip, ga hem reserveren bij de bieb ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_176382179
Meka, wat een mooi kindje!

Lemijn, hoe is het om weer aan het werk te zijn? Zit je er alweer helemaal in?
Bij mij duurt het nog even en af en toe vliegt het thuisblijven me wel aan. Maar dat zie ik als een goed teken. Verder ben ik wel aan het schrijven voor een blog waar ik mee ben begonnen over (mijn) familiegeschiedenis en geschiedenisonderwijs. Daar haal ik nu wel veel energie uit want dat wilde ik allang maar het kwam er nooit van.

Kolven op het werk.. ik vind het zelf ook gewoon heel onprettig, merkte ik met I. Als ik op mijn werk ben, denk ik even helemaal niet aan mijn kind(eren), en dat kolven is in het onderwijs echt een aanslag op je schaarse tijd. Ik kon er het geduld en de energie niet voor vinden. En dan maakt het eigenlijk niet uit of je in een bezemkast zit of in een prachtige ruimte.

Y is geloof ik een beetje ziek, al weet ik niet precies wat.. Zondagmiddag was hij huilerig en hangerig en kreeg hij koorts. Toen met een zetpil 's avonds naar bed en gisteren had hij een prima dag. Maar vannacht was hij weer veel aan het huilen en nu slaapt hij gewoon nog steeds. Hij is ook aan het snotteren. Peuter is nu door mijn vriend naar het kdv gebracht, dus we hebben gelukkig een rustig dagje met z'n tweetjes. Gisteren was minder rustig: toen waren we naar Monkey Town. Natuurlijk vooral voor peuter, maar Y keek z'n ogen uit. En heeft genoten van de ballenbak. :D .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat handje ook. _O_ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176382601
Ldg, helaas geen tips. Mijn ervaring was dat mijn baby zodra ik aan het werk was gewoon 's nachts wat gemiste tijd in wilde halen. Was een kwestie van uitzingen. En een lange adem. Ik hoop dat iemand anders wel tips voor je heeft. :*
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_176383240
Wat vivi zegt dus. Ik hoef geen luxe kamer, maar na meermaals aangeven hebben ze er blijkbaar niet eens over nagedacht. En was het eerste wat ze me aanboden een opslagkamer(opzich prima) zonder stopcontact en zonder slot, met de mededeling 'maar er komt echt nooit iemand', en dan kon ik wel de stoel van de receptie lenen (minder prima). Het lost zich vast vanzelf op, maar ik vond het even tegenvallen. Blijkbaar hebben ze ook nog nooit iemand gehad die dat wilde, dusja. Maar het wordt vast beter. :)

Bij het CB geweest. Dirkje is nu 5150 gram en 60 cm. Qua gewicht prima gegroeid, maar nu begonnen ze over zijn lengte. Toch maar meer aanleggen was het advies, en met 4 maanden beginnen met groentehapjes want dat zou helpen. Ehm, juistja.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_176383339
Venco, ik doe inderdaad ook wat FF zegt. Alles op verzoek, maar als het mij even beter uitkomt om een uurtje eerder te voeden doe ik dat. :) Ik weet alleen niet of ze zich uiteindelijk gaat aanpassen als je structureel sochtends rond dezelfde tijd voedt. Merk je vanzelf, denk ik.

Ldg, lastig dat hij weer snachts wil. Ik hoop voor je dat hij snel weer doorslaapt, en tot die tijd moet je maar denken dat hij je gemist heeft en nog even wat extra aandacht wil s nachts. :*

FF, ik hoop dat het boek je je welverdiende avonden rust gaat brengen!

Mekamotut, wat een leukerd!
Franny, nomnom, lekker joh, ballen! :D

Lemijn, wat klinkt dat lekker, met je neus in zijn haar. O+
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_176383901
Nanuke, vervelend dat het nu weer wat anders was. Maak je je zelf druk om zijn lengte?

Franny, je foto. Mooie Y. O+

Wij komen ook net van het cb. 5180g en 56cm. Ruim een kilo sinds z'n geboorte dus. :o Verder afgesproken dat we de afspraken voor de vaccinaties komen en de rest lekker laten zitten. Was prima. :)
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_176383989
Wat is Y een heerlijk kind, franny. O+

Mooie stats, kris!

Tandjes!

pi_176384187
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:04 schreef Krisvc het volgende:
Nanuke, vervelend dat het nu weer wat anders was. Maak je je zelf druk om zijn lengte?
Ik denk van niet. Maar goed, ik heb er geen verstand van dus of dat uitmaakt weet ik niet. :D Ik sta ook onder controle bij de kinderarts, als t echt een 'probleem' is/wordt/blijkt zullen ze het daar ook wel opmerken. En vaker aanleggen is natuurlijk best makkelijk om te doen, dus als ze dat graag willen... :)

Goede stats! De jouwe is bijna net zo zwaar als de mijne! :o
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  dinsdag 9 januari 2018 @ 11:39:20 #179
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176384429
Wolfje! Die maakt me altijd blij. En Y ook trouwens. Fantastische greep heeft hij om die bal. Ik zal zo in stijl even een Jacob-met-bal opdiepen.

Mijn hoofd draait overuren om al het nieuwe te verwerken. Jacob kwam maar 1x drinken vannacht, en daarna lag ik nog een uur te denken. Het is wonderlijk hoe mijn focus zich verbreedt. Eerst was er alleen maar J, en nu is er soms ook weer werk, en dat voelt echt schizofreen. Ik begreep eerst nooit goed wat mensen daarmee bedoelde. Maar ik houd echt van mijn werk, ik ben daar graag, ik kan het goed. Gisterochtend wilde ik een bepaald klusje naar me toetrekken, en toen zei mijn collega 'dat mag hoor, maar moet jij niet zo kolven?' Oh ja, dacht ik. Shit, dat moet ik ook nog doen. Echt bijna geïrriteerd. Terwijl ik tegelijkertijd niets liever doe dan de hele dag voor mijn lieve kind zorgen, in welke vorm dan ook.

Dat was even een bespiegeling tussendoor... het went vast. Morgen gaat Jacob naar de crèche, voor het eerst bijna een hele dag, en inmiddels kan ik eigenlijk niet wachten omdat ik zo benieuwd ben hoe dat gaat. Ik stel me van dat ophalen niet al te veel voor trouwens. Tot nu toe is het altijd zo dat hij me een beetje negeert als ik thuis kom, totdat hij gaat huilen en wil drinken. Dat vind ik niet erg. Ik denk dat hij nog niet helemaal snapt dat ik een mens ben dat komt en gaat en zo.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 9 januari 2018 @ 11:58:34 #180
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176384736
Teruglees-post.

krisvc, ik moest lachen om de bab-pop verwarring.

Pannenkoekenmix schreef dat melk en flens steeds beter afgesteld raken -> super.

Ah, die mooie foto van Cygne heb ik gezien! Ik maakte er ook zo een afgelopen weekend: mijn opa, ik en Jacob. Fijn is dat.

Nanuke, wat rot dat het zo ging. Onattent dat er niet was nagedacht over je terugkeer op je werk. Hopelijk lukt het je vandaag om het te bespreken. Hoe was het voor je baby gisteren?

LeSage, ik ben begonnen aan een avondritueel toen hij eigenlijk de hele avond slapend doorbracht of mopperend beneden. Toen ging hij begin van de avond naar bed en kwam tussen 21 en 23 uur voor het eerst weer drinken. Nu heeft hij dus een paar keer die late voeding overgeslagen en kwam 's nachts pas weer. Ik laat het maar gewoon gebeuren. En hoewel het ongezellig is als hij de avond in zijn bed doorbrengt, zijn de uren met mijn handen vrij wel extra fijn nu ik weer werk. Wanneer moet ik anders ooit *insert noodzakelijke dingen* doen.

Tolstoifan, je hoeft niet huiverig te zijn voor paracetamol. Of anders gezegd: ik ben het niet. Ik geef het zelfs vrij makkelijk. Ik vind ongemak zelfs een betere reden dan koorts an sich.

FF, geen tips voor je helaas. Die starttijd van de nacht lijkt me ingewikkeld om te forceren, zoals ik hierboven al schreef. Ik hoop dat je wat hebt aan een van de boeken. Verder dacht ik: rustigere avonden. Maar dat is natuurlijk niet zo realistisch met 3 kinderen en banen en avondeten etc...

Nolita, ben je elke weer zo veel weg 's avonds of was dit een pechweek? Ik kan ook slecht slapen als Jacob niet eerst drinkt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 9 januari 2018 @ 12:50:30 #181
73386 Fazz
onderweg
pi_176385609
Schattig Franny! Is zoiets al leuk voor onze mini’s ja? :)

Wolfje O+

FF, ik bedoel idd ook wat Vivi zegt; het hoeft echt geen fancy ruimte te zijn. Maar als je meermaals aangeeft graag te willen kolven na je verlof dat zou ik wel verwachting dat je werkgever meedenkt om dit te faciliteren. Dat zijn ze tenslotte ook verplicht. Natuurlijk zal het in bepaalde branches moeilijk te realiseren zijn, maar dan kun je daar toch samen over praten, op zoek naar een oplossing?
Maar misschien denk ik wel te simpel met mijn kantoorbaan waar het zo werkt O-)

Mooie overdenking Lemijn :) Ik herken het schizofrene gevoel :P Het komt vast goed morgen op de opvang.

Ik ga even op zoek naar een bijdrage voor foto dinsdag 8-)
  dinsdag 9 januari 2018 @ 12:54:55 #182
73386 Fazz
onderweg
pi_176385712
Ik heb gewoon geen (leuke) foto van mijn kind gemaakt afgelopen week o|O
Dat krijg je er van als je 3 dagen alleen weg gaat >:) Vanavond in de herkansing dan maar
pi_176385797
Ik ben echt een onzekere muts. Straks met mijn baby voor het eerst zelf op pad (althans, met de auto naar school om zoontje op te halen) en ik zit van alles te overdenken.
Is ze straks warm genoeg gekleed, wat als ze de boel bij elkaar krijst, neem ik haar die paar meter vanaf de parkeerplaats naar het ophaalpunt mee of kan ze even in de auto wachten...en as ze meegaat, gewoon aan de hand in de maxi cosi of ook het onderstel? :')
Trut! :( :|W :@
  dinsdag 9 januari 2018 @ 13:12:23 #184
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176386074
Venco, ik neem d'r altijd mee. Ophalen duurt vaak maar 10min, maar dat vind ik te lang alleen in de auto. En ik sjouw altijd met de maxi cosi, maar dat is ook omdat we geen onderstel meer hebben :)

Komt vast goed! Gewoon even wennen :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  dinsdag 9 januari 2018 @ 13:14:50 #185
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176386116
Leuke foto Franny O+
Ella vond monkey town afgelopen zaterdag ook leuk :)

Cygne, blije tandjes :D En wat een toffe foto met man en opa O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_176386147
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 13:12 schreef Sylver_ het volgende:
Venco, ik neem d'r altijd mee. Ophalen duurt vaak maar 10min, maar dat vind ik te lang alleen in de auto. En ik sjouw altijd met de maxi cosi, maar dat is ook omdat we geen onderstel meer hebben :)

Komt vast goed! Gewoon even wennen :)
Ik wilde in de auto wachten tot het echt 2 minuten voor uitgaan van de school is. Vandaar dat ik twijfelde of ze dan in de auto kan wachten.
Ik kan de auto ook zo parkeren dat ik vanaf de ophaalplek erop kan kijken.
Maar misschien inderdaad gewoon lekker met haar gaan lopen.
Frisse lucht enzo. :)

En inderdaad erg wennen. Ik zie gauw beren op de weg enzo. Morgen misschien ook eens een wandeling maken.
pi_176386169
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:50 schreef Fazzoletti het volgende:
Schattig Franny! Is zoiets al leuk voor onze mini’s ja? :)
Y vond het heel leuk om naar I te kijken, hoe zij sprong op de trampoline e.d. Zelf kon hij in het gedeelte voor 0 - 4 jaar rondkruipen en in het ballenbakje zitten. Maar hij heeft ook een uur lang geslapen in de draagzak. (Het was gelukkig niet al te druk dus ook niet zo heel veel herrie.)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176386445
Dinsdag hoedjesdag! (met opa)

pi_176386557
Even zonder bijlees, doe ik vanavond na mijn werk :*

Hij is nu niet meer te stoppen, wegleggen op z’n rug en 10seconden later ligt hij alweer op zijn buik :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_176387060
Oh, jullie kindjes allemaal O+
Franny, wat een kind al zeg, gewoon echt spelen!
Wolfje met tandjes *O*
Adrian, wat een pret met opa O+
Goed bezig V ^O^ Als zo’n ontwikkeling eenmaal doorzet is er vaak geen houden meer aan.

Ik heb zo’n blij-ei! Terwijl ik dit typ schatert hij tegen zijn speelmat _O- 8)7
Edit: wat is deze? Kind ligt driftig op de mat een poging tot rollen te ondernemen. Doe rustig man, je komt net kijken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door LeSage op 09-01-2018 14:12:37 ]
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176387064
En ja hoor, een compleet huilende baby op het schoolplein. *O*
;(
  dinsdag 9 januari 2018 @ 14:43:43 #192
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176388048
Ik laat hem wel eens een paar minuten alleen in de auto. Of thuis op de grond. Dat vind ik soms babyvriendelijker dan meeslepen. In geval van auto wel in het zicht, ik weet niet wat mensen doen als ze een huilende baby in een auto aantreffen zonder ouder in beeld.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176388655
Ik niet. De eerste maanden had ik voor kleine stukjes een stretchdoek voorgeknoopt. Nou gooi ik hem op mn rug in de drager. Maar ik laat mijn grotere kinderen ook niet alleen in de auto.
pi_176388808
Ik laat mijn zoon alleen in de auto als ik bijv. letterlijk voor de winkel geparkeerd sta en alleen aan de balie ofzo iets moet hebben.
Dat is misschien 2 minuten werk. Hij is 4,5 dus ik kan hem goed uitleggen hoe of wat.
Ik ga niet winkelen in de AH ofzo want dan gaat ie gewoon mee.
Ik vond het nu ook niet prettig mijn dochter alleen te laten dus toch, huilend en al, meegenomen in de maxi cosi met onderstel. :)
pi_176388875
Flav, je roller! O+. *O*.
En wow LeSage, begint M. ook al? :o. A doet heel af en toe de banaan op het speelkleed.
Venco, je zal vast merken dat het elke keer iets gemakkelijker gaat! :*.

Ik was vanochtend in mijn eentje met twee kinderen naar het consultatiebureau. Vond ik ook wel even een dingetje. :D. Maar het ging supergoed. A was sinds de vorige meting (4 december) 755 gram en bijna 4 cm gegroeid, dus helemaal prima. De prikjes waren even brullen, maar dat was ook snel weer voorbij. Sindsdien slaapt ze. O+. Ook wel even fijn, na de dramadag van gisteren waarop ze alleen maar twee dutjes van drie kwartier deed en verder alleen maar huilde. :X .

Dit was haar enige lachje op de hele dag, gisteren. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_176389407
Leuke foto’s weer O+ En al die baby’s aan de rol. Ze gaan veel te snel ;)

Tolstoi: volgens mij was ik het die over paracetamol begon. Als ik het idee heb dat mijn kleintje pijn heeft en daardoor veel moet huilen, heb ik er zelf geen bezwaar tegen om het ongemak te verminderen door een zetpil. Toen peuter ooit eens als baby de hele dag hysterisch lag te huilen, was dat ook het advies van de huisarts. Na paracetamol was ze echt binnen een half uur stil. Echt, ik voelde me toen toch stiekem een beetje schuldig dat ik dat niet eerder zelf had bedacht.. Sindsdien is dat zo’n beetje ons redmiddel bij onverklaarbaar huilen.
pi_176389669
DaD, dat snoetje. O+
pi_176389983
Foto's. O+

Ze klimt zo via het stoeltje de salontafel op. :') Ze klom vandaag ook de trap op en zet steeds meer losse stapjes. O+
pi_176390219
+1 op Kazy qua paracetamol. Geen onnodig pijn/ongemak nodig. Niet dat ik er de hele dag pillen in stop hoor, maar na een hele tijd ontroostbaar huilen wel.

DaD, wat een schattig lachje O+
Selv :o klimgeit :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 9 januari 2018 @ 16:29:36 #200
149959 SQ
snelle trees
pi_176390414
Het is weer volle bak op mijn werk dus aanhaken is uitdagend, maar toch een paar dingen.

Nanuke, wat ontzettend kloten om weer zo terug naar je werk te moeten zeg. Heb je al een gesprek gehad met je leidinggevende?

Wat kolfruimte betreft, op mijn nieuwe werk is er 1, maar die is op 10 minuten lopen twee gebouwen verderop en niet reserveerbaar, dus effectief kolf ik altijd in een vergaderhokje met mijn rug naar de deur :')

quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:43 schreef vencodark het volgende:

Ik hoor wel vaker dat 2e kinderen makkelijk het ritme van het gezin overnemen.
Mijn zoon heeft die memo gemist _O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:39 schreef Lemijn het volgende:
Wolfje! Die maakt me altijd blij. En Y ook trouwens. Fantastische greep heeft hij om die bal. Ik zal zo in stijl even een Jacob-met-bal opdiepen.

Mijn hoofd draait overuren om al het nieuwe te verwerken. Jacob kwam maar 1x drinken vannacht, en daarna lag ik nog een uur te denken. Het is wonderlijk hoe mijn focus zich verbreedt. Eerst was er alleen maar J, en nu is er soms ook weer werk, en dat voelt echt schizofreen. Ik begreep eerst nooit goed wat mensen daarmee bedoelde. Maar ik houd echt van mijn werk, ik ben daar graag, ik kan het goed. Gisterochtend wilde ik een bepaald klusje naar me toetrekken, en toen zei mijn collega 'dat mag hoor, maar moet jij niet zo kolven?' Oh ja, dacht ik. Shit, dat moet ik ook nog doen. Echt bijna geïrriteerd. Terwijl ik tegelijkertijd niets liever doe dan de hele dag voor mijn lieve kind zorgen, in welke vorm dan ook.

Dat was even een bespiegeling tussendoor... het went vast. Morgen gaat Jacob naar de crèche, voor het eerst bijna een hele dag, en inmiddels kan ik eigenlijk niet wachten omdat ik zo benieuwd ben hoe dat gaat. Ik stel me van dat ophalen niet al te veel voor trouwens. Tot nu toe is het altijd zo dat hij me een beetje negeert als ik thuis kom, totdat hij gaat huilen en wil drinken. Dat vind ik niet erg. Ik denk dat hij nog niet helemaal snapt dat ik een mens ben dat komt en gaat en zo.
Ah ja wat herkenbaar! Maar dat komt echt heel gauw weer in balans hoor! De overgang is ook zo extreem ineens!

verder: alle foto's O+
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')