abonnement Unibet Coolblue
pi_176582774
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 10:46 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Maar ze praat hartjesstikke goed! O+

Vind ik ook hoor! De mijne is net aan papapaaaaa en miiii begonnen O-)
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  donderdag 18 januari 2018 @ 12:06:30 #252
409579 LuDann
All the way
pi_176585680
Hier ook praktische cadeau´s, Wolk had toch een cadeau-overload, die was er helemaal klaar mee na een stuk of 5. En ze heeft al zoveel zooi. :')

Wij hadden o.a. laarzen, sokken en cadeaukaarten op het lijstje staan. Ze heeft inmiddels ook een houten treinbaan, uitbreiding daarop is ook een optie als jullie die ook hebben.

quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 09:55 schreef McLaura het volgende:

[..]

Vind ik ook hoor! De mijne is net aan papapaaaaa en miiii begonnen O-)
Zo zie je maar hoe je omgeving je beeld kleurt. De peuters die ik dus op regelmatige basis zien die praten in zinnen van ´mama, wil je mij een schone luier aandoen alsjeblieft?´ en ´mama, dat andere kindje heeft mij geduwd en dat deed zeer. Ik heb nu een blauwe plek, wil je er een kusje op doen?´

Oh en tellen is superschattig, dat gaat hier van 1! 5! 10! 15! met af en toe een 3 er doorheen voor de vorm. _O-

Ze kent wel namen van dinosaurussen in het Nederlands en Engels. Paleontoloog in de dop zeg ik je. 8-)
pi_176585964
Cadeautjes. L. heeft er een beetje te veel gehad de afgelopen tijd. Eerst Sinterklaas, heel veel cadeautjes van kraamvisite, toen kerst, daarna nog meer cadeautjes van kraamvisite. Het eerste wat ze zegt als er iemand binnen komt op het moment is 'Dootje?'. Gaat vast wel weer over.

Hier gelukkig eindelijk weer een blij meisje. Er is wat meer rust na de gekke decembermaand en ze lijkt haar broertje geaccepteerd te hebben. Vooral het aandacht delen gaat haar steeds beter af. Minder drakenbuien, beter zelf spelen, beter slapen. Ze eindigt nog ongeveer 2 keer per week bij ons in bed, maar dat valt wel te overzien. Ze mag sinds een week of 2 zelf de trap op en af. Dat neemt ze heel serieus en doet ze heel voorzichtig. Ik zelf zit continu in de stress, maar loslaten enzo he. :') Betekent wel dat haar speelwereldje ineens groter is geworden. En daar maakt ze graag gebruik van.

Fantasiespel is hier ook geweldig op het moment. Alle poppetjes doen vanalles. Hele verhalen komen eruit. Hoor ook regelmatig mezelf terug. Zegt het ene poppetje tegen het andere dat ze voorzichtig moeten doen, maar het andere poppetje valt dan toch en dan zegt het eerste poppetje weer: "Ja, dat is dus niet voorzichtig hè?" :') En zodra ze iets verzonnen heeft zegt ze ala Wickie de Viking "Even wachten, ikke goed idee!" inclusief handgebaartjes.
Ik kan daar zo van genieten. O+
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  donderdag 18 januari 2018 @ 13:03:38 #254
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176586984
Kadoos... N speelt nu vooral met haar keuken en kookspullen, speelgoedkassa en muziekinstrumentjes. En Hubelino vindt ze erg leuk.

Hier gaat het al een tijdje heel gezellig. Een paar maanden geleden had ze veel driftbuien, maar nu kan ze ineens veel beter praten. Was dat het dus :)
Nog niet zo goed als die voorbeelden van jou Lu, maar wel dingen als ‘ikke groot ben, ik achterop’ (als ik groot ben, mag ik achterop de fiets) en ‘ikke denkt papa is’ (ik denk dat papa er is). En met haar speelgoedkassa ‘mevrouw mama Saskia, naar de kassa!’ :D
Op het kdv speelt ze ook supergezellig samen.

Zelf spelen lukt nog niet zo, we moeten altijd meedoen met haar rollenspel. Voor ons thee zetten enzo. En dan boos worden als we niet precies doen wat zij zegt :P

We zijn bezig N in haar eigen bed te laten slapen en ‘s nachts geen borstvoeding meer te geven. Mijn man brengt haar naar bed, dat kost zo een uur, en dan slaapt ze daar een paar uur en kruipt er bij ons in. Het lukt nog niet echt als ik haar probeer te brengen, dan wil ze echt niet in bed blijven... Maargoed, we blijven het proberen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176588413
Over cadeaus, ik heb net B zijn verjaardagscadeaus besteld....een Lego Politiestation/kantoor en lego jeep met vangnet schietding. Verder wordt ie niet verwend :@
Mijn moeder geeft een ridder verkleedset en verder zien we wel waar iedereen mee komt. We hebben wel een lijstje maar die geven we dit jaar alleen door als erom gevraagd wordt. Voorgaande jaren hadden mensen het idee dat ze zich er strak aan moesten houden terwijl het voor ons sugesties waren als je zelf niets wist.

B wil een Lego taart maar alleen als het een chocoladetaart is. Dit weekend eens wat voorbeelden zoeken. (we maken de taart niet zelf, is beter voor iedereen als we dat niet doen)
pi_176595633
Ja die lijstjes dat is wat hè. Eerst weet niemand wat je wil, en vragen ze dat. Dus maak je een lijstje, en dan gaan mensen klagen dat je toch wel heel specifiek bent en of ze niet iets anders mogen doen. Dat is natuurlijk prima, want het lijstje zijn maar suggesties. En dan laat je dus maar het lijstje los, komt er toch weer de vraag voor een lijstje want tja, ze weten niks. Tralalalala 8)7 .
pi_176597312
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 20:00 schreef Razztwizzle het volgende:
Ja die lijstjes dat is wat hè. Eerst weet niemand wat je wil, en vragen ze dat. Dus maak je een lijstje, en dan gaan mensen klagen dat je toch wel heel specifiek bent en of ze niet iets anders mogen doen. Dat is natuurlijk prima, want het lijstje zijn maar suggesties. En dan laat je dus maar het lijstje los, komt er toch weer de vraag voor een lijstje want tja, ze weten niks. Tralalalala 8)7 .
Ja...terwijl letterlijk als eerste 4 dingen op het lijstje hebben:
- verzin zelf wat leuks
- wees creatief
- B houdt van dino's, graafmachines, auto's, ridders, Cars en vliegtuigen
- voorleesboeken en luisterboeken

En daaronder komen de gedetaileerde sugesties.
pi_176597800
Ik doe niet aan lijstjes doorgeven..

Jullie nog last gehad met de storm?
Ik heb vanochtend een moeder en kind opgeraapt die met fiets en al waren omgewaaid.. gelukkig met de heupen op de stoeprand en de hoofden in t gras..
pi_176598315
Oké, ik dacht dus serieus dat we al tijden volop in de peuterbuien zaten en dat onze peuter gewoon heel erg mee viel en wij mazzel hadden. Mja. Dus. Guess again. :') x1000

Man, wat kunnen die peuters zichzelf in de weg zitten zeg! :X
Het ligt een beetje aan m'n eigen gemoedstoestand hoe ik er mee om ga; meestal lukt het me wel om 'r een beetje d'r gang te laten gaan of 'r af te leiden. Soms moet ik er ook gewoon keihard om lachen :@ en soms kan ik het ook gewoon écht even niet hebben :{w

Maar ook echt van die buien waarbij ze gewoon op zoek is naar strijd ofzo.
"Ik wil *insert random iets*!"
"Oké schat, dat mag."
"Neeeee, dat wil ik niet! :{w "
"Oké schat, dan niet."
"Ik wil gewoon helemaal NIKS! :( "
"Oké."
"Ik zeg niks meer tegen jou :{w ik wil niet met jou praten!"
(Ik hou wijselijk m'n mond)
"Mama, ik wil niet met jou praten! Hallo, MAMA?! :( Ik praat niet meer hoor!"

_O- :')

O+ Mijn peuter O+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  donderdag 18 januari 2018 @ 21:53:43 #260
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176598404
Haha Twist, en dan ook met zo’n schattig stemmetje zeker :D
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176598543
Het stemmetje is best schattig ja, het toontje iets minder :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_176598832
Lastig he, dat ze het zichzelf dan ook zo moeilijk maken...

Hier is L er een beetje overheen (komt vast ook weer terug). Hij is nu vooral bezig met uitproberen hoe hij zijn zus zoveel mogelijk op stang kan jagen.. Precies op het goede moment met een zeikstemmetje zeggen dat het niet waar is wat ze zegt bijvoorbeeld (terwijl ze overduidelijk gelijk heeft).om gek van te worden, want ze trekt t zich vreselijk aan en meestal eindigt t met twee krijsende kinderen..
pi_176610330
Haha twist!
Heel herkenbaar hoor. Hier zit meneer zichzelf regelmatig in de weg. Het is ook afhankelijk van de bui hoe ik op al dat drama reageer.

Vanmorgen was ie echt heel lief. We hadden haast en de kinderen moesten in de auto om naar het KDV te gaan. Man had eerst baby in de auto gezet en daarna Willem, terwijl ik alvast de auto had gestart. Willem kreeg nog een kus van papa toen hij de deur dicht deed. Daarna kreeg ik nog een kus en liep hij naar zijn eigen auto. Willem was echt zo verontwaardigd.
"Papa Willem kus, Papa Mama kus, Papa Kevin kus, niet!! Mama! Papa Kevin kus!!!! :( "
pi_176610679
Ah, drakengedrag van de laatste tijd verklaard: ze praat ineens nóg beter. Net verkondigde ze: "ik word een beetje moe van dit gespeel, zullen we naar buiten en daarna sjapen?". _O- :')
pi_176611276
Dankjulliewel voor de tips! Mensen vragen me er steeds om, dus wel handig als ik wat weet ook :')
Knutselspullen, een logeerkoffer en boekjes zijn al doorgegeven her en der.
Van ons komt er een uitbreiding op de toch al immense verzameling houten trein/snelweg/garage.

Nu snel weer weg, want mijn kind is nog heul lang geen peuter :W :X
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176648204
Gek blijf ik het vinden van die verschillen bij de ogentest. Wij in feb voor poging 2 en dan ga ik anders maar protesteren mochten ze te streng zijn. R raakt onzeker als hij het fout doet, dus beter dan eerst bij groteplaatjes eerst veel vragen.

Supermarkt vind ik spannend, man doet het al vanaf baby en dat gaat prima samen. Ik ben vooral panisch aan het roepen van voorzichtig, bij me blijven, al gaat hij na wat snoepen van proef tafels, naar tv hoek met beker drinken O+

Zelf spelen is hier met 3 nog zo moeilijk. Veel fantasie maar wij moeten altijd meedoen. Sowieso zelf doen is geen sprake van behalve met sommige dingen. Broek naar beneden trekken,zelf sokken aan proberen te doen, nee. Tips om dat te stimuleren? Ik zeg het geregeld, probeer sokken maar zelf aan te doen, maar dan is het altijd nee mama moet dat doen, kan ik niet.
  zondag 21 januari 2018 @ 08:51:44 #267
149959 SQ
snelle trees
pi_176648219
weten jullie nog dat ik eindelijk een fijn plan b had gevonden qua scholen, de montessori zonder wachtlijsten?

Die bleek toch een wachtlijst te hebben en nu zijn we daar óók afgewezen :{
Iemand nog geniale tips voor scholen in steden? Hoe kom je ergens binnen? ;(
disclaimer
pi_176648253
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:51 schreef Stormqueen het volgende:
weten jullie nog dat ik eindelijk een fijn plan b had gevonden qua scholen, de montessori zonder wachtlijsten?

Die bleek toch een wachtlijst te hebben en nu zijn we daar óók afgewezen :{
Iemand nog geniale tips voor scholen in steden? Hoe kom je ergens binnen? ;(
Wat bizar zeg! En wat balen ook, want wat nu? }:|
Hier kunnen we echt kiezen (behalve de Montessori en de Vrije School, die hebben wachtlijsten). We kregen zelfs een brief van de buurtschool of we geïnteresseerd zijn, die hebben kinderen nodig.
  zondag 21 januari 2018 @ 09:09:51 #269
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_176648337
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:49 schreef Hilmo het volgende:
Gek blijf ik het vinden van die verschillen bij de ogentest. Wij in feb voor poging 2 en dan ga ik anders maar protesteren mochten ze te streng zijn. R raakt onzeker als hij het fout doet, dus beter dan eerst bij groteplaatjes eerst veel vragen.

Supermarkt vind ik spannend, man doet het al vanaf baby en dat gaat prima samen. Ik ben vooral panisch aan het roepen van voorzichtig, bij me blijven, al gaat hij na wat snoepen van proef tafels, naar tv hoek met beker drinken O+

Zelf spelen is hier met 3 nog zo moeilijk. Veel fantasie maar wij moeten altijd meedoen. Sowieso zelf doen is geen sprake van behalve met sommige dingen. Broek naar beneden trekken,zelf sokken aan proberen te doen, nee. Tips om dat te stimuleren? Ik zeg het geregeld, probeer sokken maar zelf aan te doen, maar dan is het altijd nee mama moet dat doen, kan ik niet.
Wat betreft de supermarkt, er is een speelplek zeg je. Dan zeg je kom R, we gaan samen nu eventjes samen in de speelhoek en daarna gaan we gezellig samen boodschappen doen. Laat hem je helpen, een keer kiezen wat jullie gaan eten. Als klapper laat je hem iets lekkers uitkiezen, (als alles goed is gegaan), zoals een snoepje/koekje/chips wat hij lekker vindt en zeg je aan het einde dat je het heel goed vond gaan en je trots op hem bent. :)

Wat betreft 'helpen', weet hij wel waar dingen moeten? Sokken aan je voeten etc? Doe ze dan eens expres aan je oren oid, als hij dan zoiets roept van: mamaaa, dat hoort niet etc dan vraag je hem: o jeej, mama weet het even niet meer, kun je me helpen? Wij zijn thuis een suffiepuffie als we dat doen, tot grote hilariteit van E. :P

O jeej voor scholen bij SQ. Bizar zeg, hier geen wachtlijst maar dat de school groeit staat vast..
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_176648479
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:49 schreef Hilmo het volgende:
Gek blijf ik het vinden van die verschillen bij de ogentest. Wij in feb voor poging 2 en dan ga ik anders maar protesteren mochten ze te streng zijn. R raakt onzeker als hij het fout doet, dus beter dan eerst bij groteplaatjes eerst veel vragen.

Supermarkt vind ik spannend, man doet het al vanaf baby en dat gaat prima samen. Ik ben vooral panisch aan het roepen van voorzichtig, bij me blijven, al gaat hij na wat snoepen van proef tafels, naar tv hoek met beker drinken O+

Zelf spelen is hier met 3 nog zo moeilijk. Veel fantasie maar wij moeten altijd meedoen. Sowieso zelf doen is geen sprake van behalve met sommige dingen. Broek naar beneden trekken,zelf sokken aan proberen te doen, nee. Tips om dat te stimuleren? Ik zeg het geregeld, probeer sokken maar zelf aan te doen, maar dan is het altijd nee mama moet dat doen, kan ik niet.
Sokken aan trekken ik maak er een wedstrijd van wie het eerste de sokken aan heeft.
Teun kan het wel alleen is makkelijk van kan ik niet. Terwijl als ik het weiger dan kan hij het wel. Netzo als schoenen uit doen. Doe ik niet, na 5-10 minuten trekt hij ze zelf maar uit
pi_176648522
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:51 schreef Stormqueen het volgende:
weten jullie nog dat ik eindelijk een fijn plan b had gevonden qua scholen, de montessori zonder wachtlijsten?

Die bleek toch een wachtlijst te hebben en nu zijn we daar óók afgewezen :{
Iemand nog geniale tips voor scholen in steden? Hoe kom je ergens binnen? ;(
over doen naar kdv die aangesloten is bij de school? Als ze dan voorrang hebben in elk geval?

In Apeldoorn zijn er scholen met wachtlijsten. De school die wij hebben gekozen laat het aantal kinderen toe die er in groep 8 zitten. Ze willen niet meer groeien.
Ze hebben ook geen wachtlijst want je mag pas inschrijven rond de 3de verjaardag van het kind. Kinderen van het kdv en broertjes/zusjes hebben voorrang op de nieuwe inschrijvingen.
Jan kregen we er prima tussen, Teun heeft dus voorrang maar ook ingeschreven rond zijn 3 de verjaardag
  zondag 21 januari 2018 @ 09:30:27 #272
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176648529
Zelf doen is hier idd ook lastig. Vooral met spelen merk ik dat, N mist gewoon nog zelfvertrouwen ofzo. Bij tekenen doet ze altijd twee strepen zelf en dan is het ‘mama doen’. Zelfs met steppen, ze kijkt het liefst hoe ik op haar kinderstepje rij, dan dat ze het zelf doet :D
Maar op het kdv kan ze wel prima zelf spelen, dus het komt vast wel.

Wat stom van die scholen SQ!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176648543
Ik hoorde van een school in Twello (dus gewoon een dorp) dat je direct na geboorte moet inschrijven anders ben je te laat.
Iemand die ik ken was dus te laat want die dacht bij 2 1/2 we schrijven in.
  zondag 21 januari 2018 @ 09:34:10 #274
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176648568
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 09:31 schreef Goitske het volgende:
Ik hoorde van een school in Twello (dus gewoon een dorp) dat je direct na geboorte moet inschrijven anders ben je te laat.
Iemand die ik ken was dus te laat want die dacht bij 2 1/2 we schrijven in.
Hier is dat met de vrije school ook zo. Daar staat N dus nu voor ingeschreven, want we waren op tijd. Ik heb alleen geen idee of de vrije school bij haar past... ze vindt letters nu al heel leuk, dus om nou tot haar 6e te wachten met leren lezen... nouja, we gaan het komende jaar dus toch maar wat andere open dagen bezoeken.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176648760
Hilmo, wij doen veel net als Rijstebuiltje. Bloedserieus een broek aan O haar armen doen. Maar humor werkt sowieso goed bij haar.
Ze heeft nu met 3,5 ineens goed door hoe dat aankleden precies gaat en wil het ook graag zelf doen. In het kdv moeten ze het zelf doen (met hulp uiteraard) en elke dag een zooi winterkleding aan en uit doen, dat wil wel :D

Balen van je school sq. Lijkt me irritant, dat systeem. Dan moeten er toch veel mensen zijn die overal maar inschrijven om een plekje te hebben, en daarna pas te kiezen?
pi_176649176
Jemig, SQ, wat ontzettend balen. Geen tips. Bij onze school hebben ze wel postcode beleid: als je in de buurt woont, krijg je voorrang. Je kind zal ergens naar school moeten, dus ze kunnen/mogen je toch niet overal weigeren?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 21 januari 2018 @ 10:42:45 #277
409579 LuDann
All the way
pi_176649477
Das mooi klote SQ. Ik heb geen tips, hier was het tot voor kort bij de geboorte inschrijven want anders had je gewoon pech (en het ging hier dus precies zoals Room beschrijft, Wolk stond ook voor verschillende scholen ingeschreven). Nu een postcode beleid, behalve voor de speciale scholen. Misschien even bellen met de gemeente?
pi_176649500
Die peuters van twist en selv O+ Heerlijk als ze zo bijdehand zijn!

Wat stom SQ! Vind het sowieso stom dat je kinderen al als ze nog een baby zijn moet inschrijven voor die wachtlijsten enzo. Heb A met 4mnd ingeschreven op de psz en school. Zelfs voor de psz was ik al "wat laat" want ze kon aanvankelijk pas half 2018 terecht. Uiteindelijk ging een kindje verhuizen dus kon ze in november toch al starten.

En wat gemiep in spoiler
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 52% gewijzigd door Aerenia op 21-01-2018 22:39:34 ]
  zondag 21 januari 2018 @ 10:47:03 #279
409579 LuDann
All the way
pi_176649535
Wat leuk om te lezen over het praten trouwens. Dat zijn al best abstracte ideeën die ze kan verwoorden Saskia! En Selvaria, wow. O+ Zo leuk joh. En die van twist kan volgens mij zo de tweede kamer in als ik dat zo lees. :P

Wolk kwam laatst met 2 knuffels thuis, eentje van haarzelf en een onbekende. Dan is het wel superhandig dat je kunt vragen van wie die knuffel is (en het klopte ook nog!). Het is alleen wel een raadsel hoe hij in haar tas is gekomen. Ze zei dat een bepaalde leidster het had gedaan maar die wist van niks. :P Mogelijk had dat vriendje het zelf gedaan.
  maandag 22 januari 2018 @ 11:13:10 #280
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_176670119
Ik vroeg Vv vanochtend als wat hij zich wilde verkleden met carnaval..
Hij wilde een lantaarnpaal zijn met een lichtje en een schroefje erin..
Dusss... :+

Vrijdag toevallig inschrijfformulieren bij de basisschool afgegeven.
De school is ook alleen voor kinderen in die wijk.... (voor kindjes van andere wijken is er een wachtlijst). In eerste instantie hadden we dus die school buiten beschouwing gelaten (we wonen in een andere wijk). Maar nu we een huis hebben gekocht die wel in die wijk zit.. én vlak bij die school, zijn we toch maar gaan kijken (was leuk!) en gelukkig was inschrijven geen probleem (al wilden ze wel weten wanneer we dan zouden verhuizen enz).

Wel een gedoe zeg met dat vroege inschrijven bij scholen! Misschien met een paar 'afwijzingen' weer terug naar je 1e keuze SQ... en opnieuw vragen? Geen idee verder, echt stom!
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_176671910
Jeetje wat balen zeg SQ! Kan je KDV misschien iets doen? Dat ze contacten of zelfs contracten hebben met een school?
Of gewoon alle scholen die je leuk lijken afbellen om te vragen hoe het met de wachtlijsten staat?
Verder heb ik ook geen tips, helaas.

Ik bedacht me vanochtend dat ik nog maar 2 woensdagen met B heb. De 2 woensdagen daarna zijn wenwoensdagen en dan gaat ie echt naar school. Jeetje.....
En dan denk ik ook meteen 'Oh als hij maar vriendjes krijgt, als hij maar past daar, als ze maar lief zijn voor hem' etc. Leuk joh moeder zijn. :D

Komt ook door zaterdag, mijn schoonouders hadden een poppenvoorstelling bij hun thuis geregeld en daarna gingen we met zijn alle pannekoeken eten bij mijn zwager. B valt er steeds tussen, zijn 2 nichtejs zijn een paar weekjes jonger maar trekken als 2 meisjes echt naar elkaar toe. Zijn neefjes zijn 6 en 7 en trekken ook enorm naar elkaar. Hij valt er dus exact tussen. En ik zie wel dat hij zich vermaakt maar ik zie ook dat hij het ook wel wat lastig vindt. Dat hij zelf speelt en af en toe eens meedoet met de anderen, maar eigenlijk ook weer niet. Vooral dat zijn neefjes zonder hem willen spelen, vindt hij soms moeilijk en dan breekt mijn moederhart.

Vorige week wilde hij met 2 jongens in de speeltuin spelen, allebei net 4 jaar. Maar ze wilden niet met hem spelen en gingen zelfs heel vervelend tegen hem doen. (dit vertelde mijn vrouw, die omdat de moeders er niets van zeiden, maar ingreep om te vertellen dat ze niet met B hoeven te spelen maar dat ze hem dan ook niet moeten gaan klieren)

Stom want van het KDV horen we alleen maar dat hij met iedereen speelt en iedereen ook met hem. Ook in de vakanties zie ik dat hij makkelijk contact maakt en aansluiting heeft met andere kindjes.

Maar toch he...dat zorgen maken om je kind houdt nooit op he?! (mijn moeder doet het iig nog steeds over mij)
pi_176672211
Wat ontzettend klote van die school SQ! Is er geen goed gemeentelijk beleid op ook?
Kwak
pi_176676313
Wat een gedoe zeg, dan krijg je wel de zenuwen sq :o

Dat van boodschappen doen komt nooit voor maar wat ook werkte was zeggen van ik vind het spannend samen naar de super en dan zegt R komt wel goed mam ik help je wel haha O+ en dan zeg ik laat me maar zien hoe dat met het karretje en dan na die tijd prijzen dat het zo gezellig was en ik zo geholpen was.

Sokken wedstrijd, geniaal, hij is enorm gevoelig voor wedstrijden. Vandaag zei ik doe je sok zelf maar aan e. Hij deed het :o Als ik nu vraag doe je schoenen/laarzen/klompen uit en je jas dan doet hij dat keurig. Dus we komen er ineens.

Exode, kan me zo goed voorstellen. Heb die gevoelens net zo ja. Zo lastig. Zal blij zijn als het allemaal goed komt op school.

[ Bericht 7% gewijzigd door Hilmo op 22-01-2018 16:53:32 ]
pi_176688226
Gratis af te halen, mijn peuter.
pi_176688338
Ik ben al voorzien, Jagar.

Hoe anders kan het zijn m.b.t. scholen... wij kregen van de gemeente een brief met de opdracht om voor april in te schrijven op een school (dan is J nog net geen 3), maar dat blijkt de dorpsschool hier helemaal niet nodig te vinden.

Hoe ging bij anderen de overgang naar niet meer slapen tussen de middag? Wanneer stop je met op bed leggen in de hoop dat er geslapen wordt? En wat doe je dan, rustig tv kijken, of juist gewoon door?
pi_176689597
Hilmo hier begon het met klieren in bed en hevig protest. Soms wilde hij dan wel op de bank liggen. Nu gaan we gewoon door.

Op de opvang slaapt hij meestal nog wel. Hij is ook vrolijker als hij wel slaapt, maar ja ik kan hem moeilijk vastbinden in bed.
Kwak
pi_176689719
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 08:23 schreef Hupje het volgende:
Hoe ging bij anderen de overgang naar niet meer slapen tussen de middag? Wanneer stop je met op bed leggen in de hoop dat er geslapen wordt? En wat doe je dan, rustig tv kijken, of juist gewoon door?
Mijn zoon zei twee weken geleden letterlijk tegen me: 'Mama, ik denk niet dat ik nog ga slapen. Daar word ik nu écht te groot voor.' :') Dus per die dag zijn we gestopt en dat gaan wonderwel goed. Ik ga gewoon door met wat ik aan het doen ben, ik bouw geen speciaal rustmoment in op de tijd dat hij normaal sliep.

Overigens sliep hij tot die dag thuis zonder enig protest of probleem nog zeker twee uur 's middags. Op de opvang (drie dagen per week) waren we daar wel al mee gestopt, omdat hij ging liggen keten met z'n vrienden en andere kinderen wakker hield. Bovendien is het kdv per januari met de peuters naar een andere locatie gegaan waar hij niet meer naar bed kan; die overgang wilden we niet zo hard maken.
We zijn dus eigenlijk gefaseerd gestopt:
Tot november sliep hij elke dag nog 2 uur 's middags, zonder probleem.
Van november-half december ging hij op 2 van de drie kdv-dagen niet meer naar bed: dan was ie 's avonds echt om te schieten de eerste tijd, maar dat ging vrij snel beter.
Vanaf half december ging ook de derde kdv-dag zonder slaap (di, do, vrij), maar ma/wo/za/zo sliep hij thuis dan nog probleemloos die (ruim) 2 uur.

Toen kwam dus zijn uitspraak van twee weken terug en toen zijn we gewoon gaan kijken hoe het gaat zonder middagslaap. Conclusie: geen enkel probleem. Bovendien slaapt hij 's avonds nu weer vroeger (dat was opgeschoven van 19.00 naar 20.00) en makkelijker. Na een dag met middagslaap moesten we tien keer terug voor dinosaurussen/slokjes water/apen op het dak/te donker/te licht/plassen, na een dag zonder middagslaap ging hij meteen knock-out.
Hij is een paar keer 's middags op de bank gecrasht voor een uurtje ofzo, maar dat merken we ook gelijk 's avonds bij het naar bed brengen.
pi_176693386
Hier hield het definitief op toen we verhuisd waren en hij de baby wakker hield :') want ze lagen ineens op dezelfde verdieping.
pi_176693757
Toen L. al een week of wat niet meer daadwerkelijk had geslapen zijn we er gewoon mee gestopt om het te proberen.

Leven met een peuter:
L: mamma, ik wil oppe pjuter!
Ik: Ja hoor, we kunnen even samen op de computer
Samen op de computer, scherm met kinderfilms open
Ik: Wat wil je kijken, wijs maar aan
L wijst geen filmpjes aan, mompelt een beetje 'maar, maar, maar' wat ze wel vaker zegt als ze na wilt denken. Ziet een beker drinken op het bureau staan van gister (jaja, huishouden sucks).
L: Ik wil die!
Ik: Nou, daar zit nog drinken van gister in, dat is een beetje vies. Mamma maakt hem wel even schoon, dan kunnen we er daarna nieuw drinken in doen
L. laat zich ter aarde storten, gaat onder het bureau zitten en begint te krijsen en tegen de poot van het bureau te schoppen
L: IK WIL PAPPAAAAAA

En nu ben ik de stomme rotmoeder en wil ze alleen haar vader nog maar. Ik snap er niks van. :')
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  dinsdag 23 januari 2018 @ 14:34:36 #290
409579 LuDann
All the way
pi_176694117
Nou, we kunnen elkaar de hand schudden Kris, het gaat hier momenteel net zo. Hier is de oorzaak wel duidelijk aanwijsbaar (oververmoeidheid na 6 slapeloze nachten door verkouden en benauwd) maar dat maakt het er niet makkelijker op. Zelf spelen is onmogelijk en niks is goed. Vanochtend wilde ze ontbijten met kerstbrood, en mijn uitleg dat dat onmogelijk is omdat de winkels dat niet verkopen op het moment was NIET ACCEPTABEL. :') O+

En hier wil ze dus ook papa, dat is echt voor het eerst. Vooral ´s nachts moet ik WEG en PAPA HALEN. Nu is daar ook wel een oorzaak voor aan te wijzen, papa heeft de nachten dat ze het ergste ziek was met haar op de bank gelegen en tv gekeken zodat ik een paar uur slaap kon pakken. Dat is ze niet vergeten. :+

Pluspunt: ze doet nu wel even een middagdut, dat was alweer even geleden.

Hupje: ik leg haar alleen nog op bed als ze echt heel moe is maar niet meer bij de eerste tekenen van vermoeidheid. Bij oortjes friemelen en oogjes wrijven mag ze even op schoot met speen & knuffelbeer. Pas wanneer ze zichzelf dramatisch op de grond werpt als ik een mandarijn verkeerd gepeld heb oid doe ik haar naar bed, want dat doet ze eigenlijk alleen als ze heel moe is. Ze slaapt dan alleen wel later pas die avond (20 uur ipv 19 uur).

Ik vroeg me trouwens nog af hoe het gaat bij Saskia. Jullie waren bezig met een verandering in slaappatroon toch, en geen nachtvoedingen meer?
  dinsdag 23 januari 2018 @ 14:44:48 #291
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176694326
Wat vermoeiend Kris en Lu! Als wij er allebei zijn, wil N wel vooral mij. Maar als mijn man alleen met haar is, vindt ze dat best.

Hier gaat het heel goed met slapen! Ik heb eerst vier nachten bij mijn schoonouders geslapen, en daarna ging mijn man door met N naar bed brengen. Ze kan nu zonder borst in slaap vallen en blijft steeds langer in haar eigen bed liggen. Zelfs als ze ‘s nachts bij ons erin kruipt, wil ze geen bv meer *O*

Ze drinkt nu wel overdag meer bv, maar ok.

Middagslaapjes probeer ik te voorkomen, want als ze ‘s middags slaapt, slaapt ze ‘s avonds pas rond 22-23 uur. Helaas slaapt ze ongeveer de helft van de dagen nog wel overdag.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 15:04:33 #292
409579 LuDann
All the way
pi_176694726
Wat fijn dat het zoveel beter gaat! En echt, wil ze gewoon geen bv meer in de nacht joh? Ik zit nog steeds wel aan minimaal 1 voeding vast.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 15:09:33 #293
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176694835
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 15:04 schreef LuDann het volgende:
Wat fijn dat het zoveel beter gaat! En echt, wil ze gewoon geen bv meer in de nacht joh? Ik zit nog steeds wel aan minimaal 1 voeding vast.
Nee, na die vier nachten dat ik er niet was, was het genoeg om te zeggen dat we ‘s nachts geen melk drinken. Ze drinkt ook geen water meer, gaat gewoon zo weer slapen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176695729
Woeps, als ik het zo hoor is J wel een beetje zielig dat we hem al 2 maanden toch naar boven doen na de boterham :D. Nu is hij ziek, maar als hij weer beter is, gaan we maar een half uurtje rust op de bank proberen. Eens kijken hoe dat gaat.
pi_176700355
Echt... peuter... bloed... nagels...

Iemand behang over?
pi_176700615
Wat een eikeltjes zijn het toch allemaal. O+ Inclusief die van mij, wat een niet-luisterende draak. En als ze dan merkt dat haar gedrag consequenties heeft krijst ze de hele boel bij elkaar terwijl ze "ik kan wel luisteren, kijk maar mama, ik kan wel luisteren! :'( " roept. Zo vermoeiend. :')
pi_176701191
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:21 schreef MevrouwCactus het volgende:
Echt... peuter... bloed... nagels...

Iemand behang over?
Nee. Wel een peuter in de aanbieding. }:|

Serieus he. Dan zijn ze bij de oppas poeslief heel de dag en dan kom je ze halen en dan is het DRAMA. Zo irritant. }:|
pi_176701813
Ik heb de mijne de hele dag niet gehoord. Heeft sneu op de bank gehangen met koorts. Ik heb zelfs twee stuks vakliteratuur gelezen die al een poos lagen te wachten.
pi_176701926
Die van mij zit juist net weer in een mega lieve fase. Lekker spelen, z'n zusjes troosten als ik dat vraag, heel veel knuffelen en vooral niet meer zo eenkennig. Vandaag ging hij zelfs vrolijk naar de opvang (normaal is het huilen zodra hij er in de buurt komt)! Kortom, perfecte dag als papa het niet had gewaagd om vla voor zichzelf te pakken terwijl O net voor de brownie pudding had gekozen. Dat was een grote huilbui om niks dus :') maar verder ben ik erg blij dat hij in een goede fase zit, z'n zusjes zijn momenteel zo vermoeiend dat ik een relpeuter er ook niet bij zou kunnen hebben.

Dus, iemand interesse in twee baby's? 2 halen, 1 betalen!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_176702296
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:21 schreef MevrouwCactus het volgende:
Echt... peuter... bloed... nagels...

Iemand behang over?
Dit.

Het krijsen om pappa heeft hier 1,5 uur geduurd. Daarna begon d'r broertje te huilen. En daarna begon ik te huilen.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')