abonnement Unibet Coolblue
  maandag 8 januari 2018 @ 13:33:59 #51
56471 pinquit
oh my lama!
pi_176364208
Ohh wat naar jagar :{ en je kan nog zo relativeren, leuk wordt het nooit. Ik denk dat je het goed hebt aan gepakt!
Misschien voor een evt volgende keer het voor jezelf makkelijk maken en luierbroekjes in huis halen?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 8 januari 2018 @ 13:36:39 #52
56471 pinquit
oh my lama!
pi_176364270
Ik denk dat het goed is dat je hebt aangegeven: Tot hier en niet verder. Dat is jouw boodschap op z'n duidelijkst, en hij had daar wel een antwoord op, namelijk schoppen. Letterlijk en figuurlijk. Maargoed, uiteindelijk lijkt het er op dat hij wil weten tot waar hij kan gaan. Duidelijkheid krijgen. Het is ook wel een rottige leeftijd voor grote veranderingen natuurlijk, maar ik denk wel dat blijven uitleggen heel goed is, ze snappen al zo'n hoop!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_176364457
Het is herkenbaar Jagar, zo’n dwarse peuter. Ik denk ook dat je het goed hebt gedaan; je hebt uitgelegd wat er niet mocht, gewaarschuwd en de consequenties uitgevoerd toen hij bleef doorgaan..

Hier is W. ook altijd ontzettend moeilijk als ik ‘m “straf” moet geven, maar het werkt wel in de zin dat ‘ie volgende keer eieren voor z’n geld kiest en niet wéér de grens overgaat. Maar ja, dan nog; leuk is anders.

Ik vind het alleen nog een ding om passende straffen te bedenken, want alles werkt hier maar 1 keer. Met een boekje lezen bijvoorbeeld; dat werkte 1x goed en vervolgens deed ‘ie weer iets, zei ik dat hij moest ophouden want anders weer geen boekje, ging’ie dat boekje door de kamer gooien “DAN NIET MAMA” 8)7
  maandag 8 januari 2018 @ 13:46:57 #54
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_176364507
Jagar, ik had 'm dan gewoon geen schone luier aan gedaan.
Komt 'ie vanzelf wel op terug.
KuikenGuppy
  maandag 8 januari 2018 @ 13:48:45 #55
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_176364544
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:07 schreef exode het volgende:
Wij moeten deze week bellen naar school voor de wendagen Echt, hoe kan dit, ik heb toch een baby?
Haha, zo herkenbaar! Wij gaan woensdag bespreken wanneer Kuiken gaat wennen. Hij is er zelf on-zet-tend aan toe, ik iets minder ;( :').

Je foto's O+ O+ O+.
KuikenGuppy
  maandag 8 januari 2018 @ 13:51:52 #56
56471 pinquit
oh my lama!
pi_176364612
Mjaa straf ben k dan weer niet zo van. Je kind doet zoiets uit frustratie en onmacht, maak het nog even erger door te laten zien hoeveel macht je als ouder hebt.
Een consequentie als in: een logisch gevolg, dat is ook beter te begrijpen dan.
Dus wat burd zegt eigenlijk: oké doe die luier niet om. Gevolg: natte broek.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_176364617
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 13:46 schreef Burdie het volgende:
Jagar, ik had 'm dan gewoon geen schone luier aan gedaan.
Komt 'ie vanzelf wel op terug.
Hij heeft een ontsteking op z'n piemel, waar crème op moest. Maar, inderdaad, misschien ben ik ook te koppig...
pi_176364649
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 13:51 schreef pinquit het volgende:
Mjaa straf ben k dan weer niet zo van. Je kind doet zoiets uit frustratie en onmacht, maak het nog even erger door te laten zien hoeveel macht je als ouder hebt.
Een consequentie als in: een logisch vervolg, dat is ook beter te begrijpen dan.
Dus wat burd zegt eigenlijk: oké doe die luier niet om. Gevolg: natte broek.
Mee eens, voor zover mogelijk. Ik trek een grens bij schoppen, slaan en bijten. Dat volgt hier gewoon met “straf”, want een logische consequentie kan ik daar bijna niet bij bedenken. En hij mag ook gewoon niet bijten, klaar.
pi_176364878
Over de babyfoon: 's nachts heb ik die niet nodig, dan hoor ik hem wel. Juist overdag en 's avonds, als hij boven ligt en ik beneden ben, gebruik ik hem om te horen wat er in zijn kamer gebeurt. Maar J gebruikt de babyfoon ook als walkietalkie en probeert soms hele gesprekken met ons te voeren. Of blijft maar roepen. Omdat hij wéét dat we hem horen. En daar wil ik eigenlijk van af.

Ik ben ook van de logische consequenties, maar soms is het wel lastig. En J is soms ook heel makkelijk aangelegd. Heeft dan geen zin om zijn schoenen aan/uit te doen, terwijl hij dat makkelijk kan. Dan vind ik het ook lastig om te bepalen wat ik het beste kan doen.
pi_176364880
Net het CB maar eens gebeld waar de oproep bleef voor de laatste afspraak en inenting....was hij al overgeschreven naar de schoolarts. Ze snapten er ook niets van....de afspraak zelf zal wel maar die inenting is wel zo handig. Ze gaan kijken hoe ze het op kunnen lossen want hij is er officieel uitgeschreven :{ Ik ben toch wel blij dat B2 naar een ander CB zal gaan, vanaf de eerste ontmoeting botert het niet echt.
pi_176367508
LuDann, I is ook een koukleum. Ze gaat ook redelijk snel bibberen, waar andere kinderen dan nog nergens last van hebben. Ik denk dat het komt doordat ze een lichtgewicht is met weinig vet op haar lijfje. Dat geldt ook voor die van jou, dus wellicht verklaart dat wat. Lieve foto's! O+ .

Jagar, dat zijn ook uitdagende situaties. Denk dat het op zijn leeftijd inderdaad wel 'simpel' kan zijn: werk je niet mee met luier verschonen, dan niet. Je komt je maar melden als je wel wilt meewerken. Dat deed ik bij I dan ook wel. Die fysieke kracht is nu ook zodanig dat als zo'n kind echt niet wil meewerken, het ook gewoon niet gaat, of het mondt uit in een worstel- vechtpartij.
Verder lijkt het me heel goed dat je even bent weggelopen terwijl hij op een veilige plek was.
Wat mij hielp is om rustig te blijven benoemen welk gedrag je niet wilt en waarom (je schopt me, dat doet pijn, ik wil dat je stopt) en uit te spreken wat je gaat doen.

En tot slot: mijn vriend zegt ook regelmatig tegen I als ze niet mee wil werken met tandenpoetsen dat hij dan geen boekje gaat lezen. Ik heb die momenten heel vaak op de achtergrond zitten aanhoren en het gaat dan eigenlijk altijd zo: of mijn vriend zwicht voor haar en lees toch een boekje ondanks zijn gedreig; of hij blijft consequent met een enorm drama als gevolg dat inderdaad heel lang duurt en een berg energie kost. Volgens mij is dat niet zo constructief. Met zulke dingen is het denk ik toch het handigst om of de regie aan je kind te geven (zoals bij de luier) of om heel standvastig te blijven en te blijven herhalen wat je wilt (we gaan nu tandenpoetsen) en verder nergens op in te gaan en het negatieve gedrag zoveel mogelijk te negeren.

Maar ja, blijft allemaal mooi gepraat, in de praktijk weet ik ook dat het vaak anders gaat als je irritatie het wint.

Wat betreft angsten: ik was vanochtend in Monkey Town. Waar I tot nu toe zulke binnenspeeltuinen heel leuk maar ook ontzettend spannend vond omdat ze hoogtevrees heeft, durfde ze nu na heel veel aanmoediging helemaal alleen van de hoge glijbaan en ze klom ook naar de hoogste plekken. Zo mooi om te zien hoe ze haar angst overwint. :) . Maar wat misschien nog wel stoerder is: ze loopt echt zonder schroom op allerlei kindjes af om te vragen of ze met haar willen spelen. Met als resultaat dat ze wel drie 'vriendjes' had gemaakt. :D .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 8 januari 2018 @ 16:16:47 #62
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_176368396
quote:
2s.gif Op maandag 8 januari 2018 15:45 schreef Franny_G het volgende:
Wat mij hielp is om rustig te blijven benoemen welk gedrag je niet wilt en waarom (je schopt me, dat doet pijn, ik wil dat je stopt) en uit te spreken wat je gaat doen.
Goeie tip Franny! :)

En leuk om te zien hoe vrij ze op deze leeftijd nog zijn he! Kuiken maakt ook altijd overal vriendjes en nieuwe contacten, en als hij iets wil, dan regelt hij het gewoon :D. Dat zijn van die kwaliteiten waarvan je hoopt dat ze die nooit verliezen O+.
KuikenGuppy
pi_176368593
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 13:53 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Mee eens, voor zover mogelijk. Ik trek een grens bij schoppen, slaan en bijten. Dat volgt hier gewoon met “straf”, want een logische consequentie kan ik daar bijna niet bij bedenken. En hij mag ook gewoon niet bijten, klaar.
Ik ben ook niet van de straf. Ook niet in die situatie - hij weet nog niet dat zoiets pijn doet bij een ander (Melba inmiddels net een beetje en die doet t ook een stuk minder nu).

Wat hier goed werkt is afweren/armen of benen tegenhouden of vastpakken en zeggen “ik pak je armen/benen omdat ik niet wil dat je me schopt/slaat. Dat doet pijn”. Heel vaak stopt hij dan nu al meteen en gaat huilen en vertellen wat er is. Soms moet ik nog even benoemen dat hij boos is, of heel graag iets wilde. Ben echt blij dat ik die methode heb volgehouden.
Kwak
  maandag 8 januari 2018 @ 16:32:28 #64
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176368847
Hier werkt het meestal nog om een filmpje op te zetten bij het verschonen. Al krijgen we dan gekrijs als het filmpje weer uit moet :P maar dan werkt afleiden met iets anders meestal wel. Bij echt boos wordt ze meteen weer rustig aan de borst (maar mijn man heeft daar dus weinig aan...).

Lief he dat contact maken! N loopt ook zo op iedereen af, ‘hoe heet jij? Ik ben N.’ En dan verbaasd zijn als de andere kindjes niet willen spelen. Dan roept ze zo vrolijk/verbaasd ‘Hij wil niet!’ Soms vraag ik me af of het mijn kind is, zelf ben ik zo gesloten als een pot :P
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 8 januari 2018 @ 17:15:14 #65
409579 LuDann
All the way
pi_176369875
Lastig Jagar! Is proberen te achterhalen waarom hij geen schone luiers aan wil en eventueel onderhandelen over manier waarop hij dat wel wil (zelf doen, staand, verkeerd om desnoods, beetje gek doen erbij, luier op je hoofd zetten) een optie?

Als hij echt niet zou willen en er zalf op zijn piemel moet zou ik hem gewoon bloot laten rondlopen. Bij Wolk is het dan zo dat ze het dan uiteindelijk toch aangekleed wil worden (want koud :P) en dan gaat die luier wel aan. Wolk wil ook d´r jas nooit aan maar die bedenkt zich altijd wel nog binnen 100 meter van ons huis. :+
  maandag 8 januari 2018 @ 17:19:31 #66
409579 LuDann
All the way
pi_176369948
quote:
2s.gif Op maandag 8 januari 2018 15:45 schreef Franny_G het volgende:
LuDann, I is ook een koukleum. Ze gaat ook redelijk snel bibberen, waar andere kinderen dan nog nergens last van hebben. Ik denk dat het komt doordat ze een lichtgewicht is met weinig vet op haar lijfje. Dat geldt ook voor die van jou, dus wellicht verklaart dat wat. Lieve foto's! O+ .

Wat betreft angsten: ik was vanochtend in Monkey Town. Waar I tot nu toe zulke binnenspeeltuinen heel leuk maar ook ontzettend spannend vond omdat ze hoogtevrees heeft, durfde ze nu na heel veel aanmoediging helemaal alleen van de hoge glijbaan en ze klom ook naar de hoogste plekken. Zo mooi om te zien hoe ze haar angst overwint. :) . Maar wat misschien nog wel stoerder is: ze loopt echt zonder schroom op allerlei kindjes af om te vragen of ze met haar willen spelen. Met als resultaat dat ze wel drie 'vriendjes' had gemaakt. :D .
´Tis echt een mager scharminkel ja, precies mijn bouw en die van mijn man als kind (hoewel dat bij manlief achteraf gezien aan een stevige lactose intolerantie was te wijten :') ). Dus ik denk dat je gelijk hebt. Een beetje sneu is het wel, ze vindt het ook vreselijk om onder de douche vandaan te moeten, loopt dan ook meteen blauw aan tijdens het afdrogen.

Wat goed joh, echt stoer van I. dat ze gewoon zo hoog durfde! En wat leuk van het vriendjes maken. Ik vind dat zo lief. O+ Wolk neemt daar niet zo snel zelf initiatief in, is wat meer van het kat uit de boom kijken, maar ze laat zich heel makkelijk meenemen. Vaak door oudere meisjes die d´r tot haar grote vreugde meeslepen als een klein surrogaatzusje.

[ Bericht 0% gewijzigd door LuDann op 08-01-2018 17:29:32 ]
pi_176370042
Sprookjeswonderland O+
Lou is er in augustus geweest en ze heeft het er nog steeds over, zo leuk! We gaan met wat beter weer zeker nog een keer.

Wat lastig Jagar :*
pi_176383101
Gisterenmiddag met de juf van B gebeld en 3 wenochtend afgesproken, 07-02 is de eerste keer. Komt nu wel erg dichtbij.....B kan niet wachten.

Hij wil graag een Cars broodtrommel en een Vossen beker mee naar school. Ik vind het zo mooi dat ie nu echt deelneemt aan dat soort gesprekken en een mening heeft.
Gisteren heeft ie ook meteen even verteld wie er allemaal op zijn feestje mogen komen en wat hij wil hebben voor zijn verjaardag. (een ridderpak en een vliegtuig van Lego) Ook wil hij graag een chocolade taart.

Hij is ook steeds meer bezig met de baby, of we een stapelbed op zijn kamer kunnen zetten want dan kan hij boven slapen en de baby beneden. O+
pi_176388578
Wat ontzettend schattig Exode!
Mijn meisje gaat volgende week voor het eerst een wenochtend doen :'( O+
Vind je kereltje het altijd vervelend dat verschonen of heeft het misschien ook juist te maken met dat plekje Jagar? Soms helpt het om door te spreken wat je gaat doen en waarom en wat kindlief dan zelf kan doen om te helpen. Schoppen is zo vervelend!
Straks voor prik en weeg en meet en ogentest naar het CB; de 'maar ik wil helemaal geen prikjes mama!' waren niet van de lucht dus ben benieuwd hoe het gaat
pi_176388790
Ik was vanochtend nog op het cb waar een meisje van 4 in complete paniek alles bij elkaar gilde. ;(. Mijn moederhart deed plaatsvervangend zeer.

Wij waren dus vanochtend voor poging 2 voor de ogentest (en wegen en meten en prikjes voor de baby, maar die hoort hier niet). Hij kwam nu met zijn rechteroog tot aan de laatste rij, dus dat was helemaal prima. Met zijn linkeroog gingen de bovenste rijen ook goed, maar bij de laatste rij noemde hij steeds het plaatje er direct naast. Als de arts bijvoorbeeld de theepot aanwees, zei hij wolf (zo noemt hij de hond) - die stond er dan naast. Tot wel vier of vijf keer toe. Zo gek! Dus in mei voor poging 3. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_176396548
Vraag aan de ervaren peuter-en-baby-mama’s!

Ik verwacht in augustus dus (hopelijk) baby2. W. is dan 2 jaar en 10 maanden. Ik doe hier (dorp) best veel te voet. W. stapt dan stukken mee en zit de rest vd tijd in de kinderwagen.
Alleen, straks met baby2 moet ik wat anders bedenken, maarja; wat? Een duo wagen (maarja, hoe vaak zit W. daar dan nog in?). Een draagzak voor baby? W. de hele weg laten lopen (best een eind, een tripje supermarkt is bijna 3 km)? Iemand goede tips?
pi_176396607
Ja, dat is wel vreemd (en jammer van afspraak 3) DAD.
Mijn meisje is weer door de CB APK: inclusief comentaar van hare peuterigheid bij vormenstoof: 'dat kan ik allang!' :D. Ze bleef netjes en zonder drama stil zitten voor de vaccinatie maar verkondigde buiten de deur van de jeugdverpleegkundige luidkeels dat ze een prikje maar stom vond en niet leuk. Thuis bleek de spanning en het gevoel van het prikje toch wat veel geweest en heeft ze bij mij, bij de juf van het kdv (broertje ophalen) en later bij mijn vriend nog even flink gesnikt.
pi_176396683
Draagdoek voor baby, meerijdplankje voor nr 1 bevielen beiden super hier Sillie :)
Dat meerijplankje is hier nog steeds in zwang, maar nu staat daar dreumes vaak op als moe van lopen terwijl peuter het zitgedeelte van de wandelwagen opeist :P
pi_176396711
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 20:49 schreef silliegirl het volgende:
Vraag aan de ervaren peuter-en-baby-mama’s!

Ik verwacht in augustus dus (hopelijk) baby2. W. is dan 2 jaar en 10 maanden. Ik doe hier (dorp) best veel te voet. W. stapt dan stukken mee en zit de rest vd tijd in de kinderwagen.
Alleen, straks met baby2 moet ik wat anders bedenken, maarja; wat? Een duo wagen (maarja, hoe vaak zit W. daar dan nog in?). Een draagzak voor baby? W. de hele weg laten lopen (best een eind, een tripje supermarkt is bijna 3 km)? Iemand goede tips?
Kinderwagen voor baby en draagzak voor W?
  dinsdag 9 januari 2018 @ 20:52:31 #75
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_176396738
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 20:49 schreef silliegirl het volgende:
Vraag aan de ervaren peuter-en-baby-mama’s!

Ik verwacht in augustus dus (hopelijk) baby2. W. is dan 2 jaar en 10 maanden. Ik doe hier (dorp) best veel te voet. W. stapt dan stukken mee en zit de rest vd tijd in de kinderwagen.
Alleen, straks met baby2 moet ik wat anders bedenken, maarja; wat? Een duo wagen (maarja, hoe vaak zit W. daar dan nog in?). Een draagzak voor baby? W. de hele weg laten lopen (best een eind, een tripje supermarkt is bijna 3 km)? Iemand goede tips?
Meerijdplankje? :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')