FOK!forum / Films & Series / Welke film heb jij pas gezien? Recensies! Deel CCXLVIII
Skull-splitterdonderdag 4 januari 2018 @ 09:06
user-image-27628221-1513338379-5a33b60b6d7b7

Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
EP3donderdag 4 januari 2018 @ 09:17
Peter Dinklage n Brit, _O- .
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 4 januari 2018 @ 19:39
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 09:04 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

Ik denk ook dat je gewoon anders naar films kijkt en actie ook zonder context of gewicht prefereert boven filmtechniek en verhaal.
Dat hangt helemaal van het soort film af :)
DeParodonderdag 4 januari 2018 @ 19:42
quote:
10s.gif Op donderdag 4 januari 2018 09:17 schreef EP3 het volgende:
Peter Dinklage n Brit, _O- .
In een serie waar bijna iedere acteur Brits of anders Europees is om dat lachen?
EP3donderdag 4 januari 2018 @ 22:35
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 19:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

In een serie waar bijna iedere acteur Brits of anders Europees is om dat lachen?
Met deze quote in gedachte vond ik het best vermakelijk, ja:

quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 01:28 schreef Gowzah het volgende:
Hoewel ik me vaak stoor aan Engelse acteurs die in Amerikaanse films zich een accent aanmeten (Daniel Craig in Logan Lucky, Tom Felton in Megan Leavy) was Peter Dinklage een verademing om naar te luisteren.
Gowzahdonderdag 4 januari 2018 @ 22:44
quote:
Dinklage is een Amerikaan die zich voor Game of Thrones een Brits accent heeft aangemeten.
True. My bad. Verklaart ook dat weer dan.
ExperimentalFrentalMentalvrijdag 5 januari 2018 @ 08:38
The Foreigner (2017)

33c95797-e68b-4ff5-bd2a-f104230d8d3c.jpg

Verenigd Koninkrijk / China / Verenigde Staten
Actie / Thriller
114 minuten

geregisseerd door Martin Campbell
met Jackie Chan, Pierce Brosnan en Charlie Murphy

Quan, de eigenaar van een Chinees restaurant die in 1984 tijdens zijn vlucht naar Engeland twee dochters verloor en wiens vrouw stierf bij de bevalling van zijn jongste dochter, is dusdanig overmand door verdriet wanneer zijn dochter omkomt bij een bomaanslag die wordt opgeëist door 'The Authentic IRA', vermoedelijk een splintergroep binnen de IRA. Quan, een oud-commando gespecialiseerd in explosieven en hand-to-hand combat, besluit zelf af te rekenen met de daders. Zijn zoektocht leidt hem naar vice-premier en oud IRA-kopstuk Liam Hennessy (Pierce Brosnan), die probeert te voorkomen dat de aanslag leidt tot een hervatting van de gewapende strijd in Noord-Ierland.

Goede film. Goed verhaal dat goed is uitgewerkt. De film heeft een fijn tempo, genoeg actie, spanning, drama... Zelfs Jackie Chan kwam acterend goed uit de verf en de prestatie van Brosnan is fenomenaal!

IMDB 7.1/10
Ik 7.5/10
daNpyvrijdag 5 januari 2018 @ 10:31
Gave film inderdaad!

Onlangs ook nog de volgende films gezien:
Hacksaw Ridge (2016), ook een erg mooie film.
Beacon Point (2016), hoef je niet te kijken, wat een onzin.
American Assassin, standaard actie film, weinig bijzonder
Detroit (2017), goede film over rellen in de 60's in Detroit.
Murder on the Orient Express, mooie film over detective Poirot :)
Mikevrijdag 5 januari 2018 @ 11:31
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

ef4c1e5bea3932d0c88502d8a8412930-1024x538.jpg

De dochter van Mildred (Frances McDormand) is vermoord en de lokale politie krijgt het niet voor elkaar om de dader te achterhalen. Ze besluit om drie billboards te plaatsen buiten het dorp waarop ze aandacht vraagt voor deze zaak en er ontstaan spanningen tussen haar en het politiekorps (oa Woody Harrelson en Sam Rockwell).

Het klinkt zo op het eerste gezicht vrij zwaar en er gebeuren af en toe ook best heftige dingen, maar de hele film is doorspekt met (zwarte) humor. De drie hoofdrolspelers zijn misschien wel op hun best en er is vrijwel geen moment dat je kunt raden welke wending het verhaal zal nemen in de volgende scene.

Ik heb er erg van genoten en ik denk dat deze film bij veel mensen op hun top 10 lijstje zal staan aan het einde van dit jaar. :)
UIO_AMSvrijdag 5 januari 2018 @ 12:11
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:31 schreef Mike het volgende:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Ik heb er erg van genoten en ik denk dat deze film bij veel mensen op hun top 10 lijstje zal staan aan het einde van dit jaar. :)
Volledig mee eens. In Bruges en Seven Psychopaths van dezelfde regisseur vond ik ook vermakelijk (met veel van dezelfde cast), maar dit is wel een pareltje.
EasyLifevrijdag 5 januari 2018 @ 19:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 18:05 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Blade Runner 2049 (2017)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada
Sciencefiction / Thriller
163 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Ryan Gosling, Ana de Armas en Harrison Ford

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

Tegenvaller. Het is een flinke lange zit, 2 uur en 40 min maar liefst. En voor zo'n lange film zit er veeeeeel te weinig actie in waardoor het ook nog eens een langdradige film is. Het heeft ook nog eens een vrij traag tempo waardoor je na uur al een beetje moe begint te worden. Uitgerekte scènes enzo... Wat wel erg interessant was, was de futuristische technologie en de sfeer die ze in de film creeëren. Ford mochten ze wel wat meer screentime geven.

IMDB 8.4/10
Ik 6.5/10
Precies wat ik er van vond, je zit maar te wachten op iets wat niet komt, erg saaie film, zag er prima uit en het geluid was ook tof, maar kwam er amper doorheen.

6.
UIO_AMSzaterdag 6 januari 2018 @ 19:23
On Body And Soul

quote:
De Gouden Beer van het Berlinale-filmfestival (jury onder leiding van Paul Verhoeven), ging dit jaar naar de film die dat het meest verdiende: de Hongaarse On Body and Soul. Een klein meesterwerk: introverte directeur van een Hongaars slachthuis valt voor autistische vleesinspectrice als zij elke nacht dezelfde droom blijken te delen: dat ze herten zijn in een winterbos.

In een slachthuis in Boedapest is de introverte Mária nog maar net als de nieuwe kwaliteitscontroleur aan de slag gegaan, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op het werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen.
Soms zie ik een film die mij meer raakt dan ik verwacht had. Dit is er zo één. Wauw. Je kan hem plaatsen in een rijtje films als Nothing Personal en Secret Life of Words. Schitterende beelden en geweldige muziek. Vooral het nummer What He Wrote van Laura Marling maakt geweldige indruk. Sfeerimpressie van de film op dat nummer (bevat wel spoilers, dus kijk het niet tot het eind als je er nog heen wil gaan):


Volkomen terechte winnaar van de Gouden Beer wat mij betreft.

9,5/10

[ Bericht 2% gewijzigd door UIO_AMS op 07-01-2018 10:21:23 ]
SaintOfKillerszaterdag 6 januari 2018 @ 20:00
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:31 schreef Mike het volgende:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Het klinkt zo op het eerste gezicht vrij zwaar en er gebeuren af en toe ook best heftige dingen, maar de hele film is doorspekt met (zwarte) humor. De drie hoofdrolspelers zijn misschien wel op hun best en er is vrijwel geen moment dat je kunt raden welke wending het verhaal zal nemen in de volgende scene.

Ik heb er erg van genoten en ik denk dat deze film bij veel mensen op hun top 10 lijstje zal staan aan het einde van dit jaar. :)
Eens op alle vlakken. Ik heb tijdens de film wel een keer of 6/7 gedacht dat ik een bepaalde wending absoluut niet had verwacht en niet omdat de uiteindelijke richting onlogisch is, maar gewoon omdat het eens verfrissend anders is.

Iedereen acteert goed, maar ik vond persoonlijk vooral Sam Rockwell heel sterk.
Bosbeetlezaterdag 6 januari 2018 @ 20:34
billy

img25078_35.jpg

Het hilarische regie debut van theo Maassen. Erg leuke film over een komiek die met zijn onbeleefde handpop Billy grote successen beleefd. Maar is Billy wel zo grappig of vooral onbeleefd, en hoeveel controle heeft de buikspreker op zijn pop. Erg sterk geacteerd je hebt zeker niet het idee dat je de hele tijd naar een buikspreker zit te kijken. Naast dat het erg grappig is is het ook een mooi blik op hoe personen veel verschillende emotionele entiteiten van zichzelf kunnen zijn. Een extra pluspuntje vond ik de soundtrack die voornamelijk bestaat uit nummers van de eerste twee platen van stuurbaard bakkebaard.
Bosbeetlezaterdag 6 januari 2018 @ 20:42
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 12:11 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Volledig mee eens. In Bruges en Seven Psychopaths van dezelfde regisseur vond ik ook vermakelijk (met veel van dezelfde cast), maar dit is wel een pareltje.
Oeh dat is me nogal een palmares, deze komt op mijn moet ik nog gaan zien lijstje.
Meike26zondag 7 januari 2018 @ 10:56
The Greatest Showman

greatest-showman-trailer-633x356.jpg

Nu zal ik niet de eerste zijn die deze film gezien en gerecenseerd heeft. Dus de hele inleiding.. zie vorige topic ! ;)

Nu had ik er wel kleine voorstukjes van gezien, maar ging er vrij verwachtingloos in. Dat het om een musical zou gaan, is dus al langs mij heengegaan en dat was al de eerste verrassing. De film komt al heel erg snel over dat Hugh Jackman zelf ook zich met de film gemoeid heeft behalve het acteren en dat gevoel blijkt achteraf te kloppen.
Nu had ik al eens eerder een film van hem gezien (waarin de hele film gezongen wordt, kom niet op de titel) en eerlijk gezegd vindt ik hem hierin nog beter dan in de rol van Wolfje in X-men. En dat doet hij ook niet slecht. De rol die hij speelt doet hij dus wel heel goed, maar wanneer ik er later teruglees over wie PT Barnum was, doet dat wel een beetje afbreuk aan het beeld wat ik nog van de film heb.

Het grootste nadeel van The Greatest Showman vindt ik de overdrijving van alle songteksten.. Het lijkt wel een soort Spangas XXXXL musical. Er is niets verkeerd met een beetje moraliteit, maar dit was mij wat betreft tekst iets te veel, terwijl de muziek die achter de teksten zat wel erg sterk en catchy zijn gemaakt. Verhaal was wat aan de zwakke kant, typisch hollywood spelen op het sentiment en wat dat betreft ben ik het (achteraf) wel eens met het commentaar dat P.T. Barnum te geromantiseerd neer is gezet. Anderzijds, het is wel een echte feel good movie geworden en ging toch zeker tevreden de zaal uit ^O^
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 9 januari 2018 @ 08:30
Geostorm (2017)

239806.jpg

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
109 minuten

geregisseerd door Dean Devlin
met Gerard Butler, Abbie Cornish en Jim Sturgess

Wanneer de klimaatverandering het voortbestaan van de aarde bedreigt, verenigen regeringen wereldwijd zich in de creatie van de Dutch Boy Program. Dit programma beslaat een mondiaal netwerk van satellieten, gewapend met technologieën om natuurrampen af te wenden. Na twee jaar succesvolle bescherming gaat er iets mis waardoor twee vervreemde broers belast worden met het herstel van de storing vooraleer een wereldwijde Geostorm de planeet overspoelt.

Niet slecht maar ook niet geweldig. Het is een beetje hetzelfde recept als alle andere natuurrampenfilms, dus veel voospelbaarheid, aan de lopende band de meest ongeloofwaardige scènes... Het ziet er wel indrukwekkend uit en het is een redelijk goed verhaal. Ze hadden wel wat meer natuurramp-taferelen mogen laten zien en wat minder over het verhaal dat erdoorheen loopt...

IMDB 5.4/10
Ik 6/10
AlwaysHappydinsdag 9 januari 2018 @ 12:47
Murder on the Orient Express

Deze afgelopen weekend gezien. Vrij standaard who-dunnit verhaal. Niet heel boeiend opgezet. De dader had ik voor de verandering wel verkeerd gegokt. Dat is eigenlijk meteen het enige positieve wat ik kan zeggen over de film. Personages zijn niet bijster interessant, dus dat hielp ook niet mee. Uiteindelijk wel gewoon met ''plezier'' bekeken, met verstand op nul. Deze hoef ik in ieder geval niet nog een keer te kijken.

6.0

Star Wars: The Last Jedi

Deze ook recentelijk bekeken. Prima voortzetting van het verhaal, ik vond het jammer dat hij was afgelopen. Er zijn altijd wel kritiekpuntjes te vinden (even geen voorbeelden - spoilers en zo), maar al met al vond ik dit eigenlijk een van de betere Star Wars films. Zat er helemaal in. Al die nieuwe schattige beestjes hielpen ook wel een beetje :@ Zaten toch een paar twists in die ik niet aan zag komen en ik zie normaal bijna alles wel aankomen. Nu al zin in het derde deel *O*

9.0
Bosbeetledinsdag 9 januari 2018 @ 13:19
quote:
7s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:47 schreef AlwaysHappy het volgende:
Zat er helemaal in
Dat had ik bij deze SW ook.. hebben ze knap voor elkaar gekregen :Y
Elandinsdag 9 januari 2018 @ 14:02
Al die positieve reacties hier op Star Wars pffff
Vond het verhaal veel teveel losse eindjes hebben, bovendien had de film (doelende op een specifieke scene waarvan iedereen precies weet welke ik bedoel maar die ik niet zal spoileren :P ) makkelijk een half uur korter konden duren.
Al die 'schattige nieuwe beestjes' zullen voor Disney ongetwijfeld een enorm commercieel belang dienen maar wekten bij mij louter ergernis op
Tevens vond ik de humor niet des Star War en in bepaalde scenes ronduit ongepast. Het ondermijnen van De Force vond ik pijnlijk en bepaalde acteurs met bijbehorende verhaallijnen waren ronduit ongeloofwaardig (binnen het Star Wars omniversum) dan wel totaal niet interessant.

Op basis van wat ik gezien heb kom ik op een 5, wat mocht Episode 9 briljant aansluiten en antwoord geven op de shitload aan op het oog toevalligheden en open kwestie in potentie nog kan stijgen tot een 6 of 6.5.
JR-Style-93dinsdag 9 januari 2018 @ 14:20
quote:
15s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 14:02 schreef Elan het volgende:
Al die positieve reacties hier op Star Wars pffff

Dat had ik al na de eerste film. Wat een bagger was dat zeg, mensonterende zooi.
lord_bonodinsdag 9 januari 2018 @ 14:36
quote:
15s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 14:02 schreef Elan het volgende:
Al die 'schattige nieuwe beestjes' zullen voor Disney ongetwijfeld een enorm commercieel belang dienen maar wekten bij mij louter ergernis op
Star Wars is al sinds Star Wars (1977) gericht op commerciële successen :') Hoe dom moet je zijn om Disney hier de schuld van te geven.. _O-

Star Wars: The Last Jedi 8.25/10
Elandinsdag 9 januari 2018 @ 14:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 14:36 schreef lord_bono het volgende:

[..]

Star Wars is al sinds Star Wars (1977) gericht op commerciële successen :') Hoe dom moet je zijn om Disney hier de schuld van te geven.. _O-

Star Wars: The Last Jedi 8.25/10
Uh volgens mij is dat exact wat ik stel in mijn post ....
Namelijk dat die schattige beestjes in de verhaallijn vrij weinig gewicht droegen en derhalve prima achterwege hadden kunnen blijven ware het niet dat ze een commercieel belang dienden. ....

SPOILER
Wat dan wel weer treurig is is dat ze meer screen-time kregen dan R2D2 die normaliter een van de belangrijkste figuren is in elke voorafgaande Star Wars film
En tja leuk die IMDB-ratings maar in de eerste pak hem beet 2 maanden enorm gehyped. Over het algemeen gaat er bij dergelijke grote films na de eerste 2 maanden nog wel een half puntje vanaf. Wat dan overblijft is een van de mindere Star Wars -films. Empire Strikes Back wat wél een goede Star Wars film is zit nog altijd op een 8.8 om dat punt nog maar eens te onderstrepen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Elan op 09-01-2018 15:02:18 ]
Elandinsdag 9 januari 2018 @ 14:59
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) - IMDb
Stuk lager dan die 8.25 van jou.

Zelfs Rogue One wat niet eens een officiële saga is krijgt meer waardering.
Bosbeetledinsdag 9 januari 2018 @ 15:04
Hier kunnen de wat meer uitgebreide analyses terecht:

F&S / Star Wars Episode VIII: The Last Jedi #3
BaldDemondinsdag 9 januari 2018 @ 16:07
Bir Zamanlar Anadolu’da [Once upon a time in Anatolia]

images?q=tbn:ANd9GcQYCQjh26cx7Rk1XVlqKmL0sQ-Z3e5WaQ8lEO2T0VCbngh1RejO

2011
Turks
Misdaad drama
2 uur en 37 minuten

Medewinnaar van de grand prix van Cannes Film Festival 2011. De film gaat over een groep mannen die na een politieverhoor opzoek gaan naar een lichaam.

Dit is een film waarvan ik niet over wist. Op het eerste gezicht is het een heel saaie film. Het verhaal verloopt met een slakkengang en er gebeurt ook niet veel. Bijna alles "Anatolia" verloopt "realtime", dus er zijn echt momenten waar er 5 minuten niks gebeurd. Ik verwachte eigenlijk dat er een soort van M. Night Shyamalan twist zou komen, want tijdens de gehele film voelde ik me niet gemakkelijk. Er klopte gewoon iets niet.

Maar "Anatolia" is geen film normale misdaad film. Het vertel een verhaal over de groep mannen. Waarbij je beetje bij beetje meer komt de weten over de karakters. De groep mannen die de hele nacht door het turkse platteland heen moeten rijden en geconfronteerd worden met hun eigen moraliteit.

Los van het plot is dit ook een van de mooiste films die ik heb gezien. Het camerawerk is fantastisch.

Dit is voor mij een 8/10, maar ik kan ook wel begrijpen waarom mensen dit geen leuke film vinden.
AlwaysHappydinsdag 9 januari 2018 @ 16:08
quote:
15s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 14:02 schreef Elan het volgende:

Vond het verhaal veel teveel losse eindjes hebben,
To be fair...trilogie en zo :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 14:59 schreef Elan het volgende:
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) - IMDb
Stuk lager dan die 8.25 van jou.

Wat maakt het uit dat het op imdb een lager cijfer heeft dan dat lord bono de film wil geven?
SaintOfKillersdinsdag 9 januari 2018 @ 23:30
Lady Bird

De best gereviewde film ooit op Rotten Tomatoes, bedolven onder lovende kritieken voor de regie en het acteerwerk en dit weekend dus ook nog wat Golden Globes gewonnen.

En dan krijg je een sympathieke, maar ook dertien-in-een-dozijn indie filmpje zoals er zo ontzettend veel zijn. Acteerwerk is okay, maar nu ook weer niet om van achterover te vallen. Saoirse Ronan is één van mijn favoriete jongere actrices, maar die hoeft hier echt geen oscar voor te winnen en regie/script zijn al helemaal niet bijzonder. Coming of age 101: moeder en dochter liggen elkaar niet, dus hoppa.... conflictje, leermomentje en mijmerende indie song eroverheen. Soms ben ik het niet eens met het lof voor een film, maar begrijp ik wel wat anderen er in zien. Deze film is gewoon ontzettend niet-speciaal. Bizar, zal wel aan mij liggen veronderstel ik.

Voor de rest begrijp ik sowieso niet veel van de awards dit seizoen. Three Billboards vond ik geweldig, maar Dunkirk (waarbij ik alleen maar "was dat alles?" kon denken toe hij voorbij was), Get Out (het lekker tussendoortje dat iedereen aan de andere kant van de oceaan plots een geniale analyse van raciale verschillen vindt) en deze film.... komt allemaal nogal armoedig over. Hopelijk is The Shape of Water nog wat.
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 10 januari 2018 @ 00:32
Kickboxer: Retaliation (2018)

DDyG0grUwAAbS_W.jpg

Verenigde Staten
Actie

geregisseerd door Dimitri Logothetis
met Jean-Claude Van Damme, Sara Malakul Lane en Hafþór Júlíus Björnsson

Een jaar na de gebeurtenissen van 'Kickboxer: Vengeance' heeft Kurt Sloan gezworen nooit meer terug te keren naar Thailand. Echter, wanneer hij zich voorbereidt voor een MMA titelgevecht, wordt hij verdoofd en belandt hij weer in Thailand, dit maal in de gevangenis. De verantwoordelijken willen dat hij het opneemt tegen boomlange kerel genaamd Mongkut. In ruil voor het gevecht krijgt Kurt 2 miljoen dollar en zijn vrijheid terug.

Als je er van houdt, dan is dit een goede film :) Hetzelfde recept als het vorige deel. Standaard verhaal dat matig is uitgewerkt maar aan een fijn tempo en de cast maakt alles goed: Mike Tyson, Van Damme, onze Highlander Christopher Lambert en The Mountain van GoT :)
Genoeg spektakel, martial arts, actie en een fantastisch eindgevecht
.

IMDB (nog geen rating)/10
Ik 7/10
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 11 januari 2018 @ 08:44
Tôkyô Gûru (2017)

Alternatieve titels: Tokyo Ghoul, 映画『東京喰種トーキョーグール』

tokyo-ghoul1.jpg

Japan
Actie / Horror
119 minuten

geregisseerd door Kentarô Hagiwara
met Masataka Kubota, Fumika Shimizu en Yû Aoi

In een andere wereld leven er "ghouls". Dat zijn personen die enkel kunnen overleven door andere mensen op te eten. Zij zien eruit als normale mensen en leven op dezelfde manier om hun ware identiteit te beschermen. Ken Kaneki is een doodgewone student. Nadat hij ontslagen wordt uit het ziekenhuis komt hij tot de ontdekking dat hij half ghoul geworden is. Hij verlangt naar mensenvlees.

Redelijk goede film. Het is gebaseerd op de manga, die ik niet heb gezien, maar ik heb reviews gelezen dat deze beter moet zijn dan de manga. En het ziet er ook allemaal best goed uit, de cgi is niet top maar zeker niet slecht. Het is een goed verhaal dat redelijk is uitgewerkt. Tussen de actie, die vrij spectaculair is, loopt het tempo vrij traag, uitgerekte scènes. Halverwege de film valt het tempo er even helemaal uit en is het zelfs een beetje saai, maar dat is van korte duur gelukkig. Hier en daar wat bizarriteit, grappige momenten en overacteerwerk, wat gewoon typisch Japans is

IMDB 6/10
Ik 6.5/10
.
lord_bonodonderdag 11 januari 2018 @ 09:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 14:59 schreef Elan het volgende:
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) - IMDb
Stuk lager dan die 8.25 van jou.

Zelfs Rogue One wat niet eens een officiële saga is krijgt meer waardering.
Ik geef de film een 8,25... 8 na de eerste keer en een 8,5 de 2e keer, nergens zeg ik dat de film dat ook op IMDB heeft :9
Bosbeetledonderdag 11 januari 2018 @ 09:17
Lola

FassbiLola4.jpg

Film van Rainer Werner Fassbinder, verhaal over een naoorlogs stadje in duitsland. Het is de jaren 50 het wirtschafts wonder is in volle gang en in het dorp wordt een nieuwe hotel gebouwd. Maar er wordt ook een nieuwe commissares voor bouwbeheer aangesteld. Deze nieuwe commisaris krijgt te maken met een oude garde die gewent is de dienst uit te maken (zo zijn daar de burgemeester en een groot grondbezitter, en hoerenkast uitbater). Ook is er nog een hoer genaamd lola die er van baalt dat ze niet voor vol aangezien wordt in dit geheel... Gedurende de film kronkelt lola zich tussen de verschillende mannen in deze film en zorgt op geheel eigen wijze voor hoor invloed. Ik was eens wat fassbinder films gaan kijken omdat ik welt im draht zo goed vond, hij heeft best wel een toffe visuele stijl, ook in deze film zit visueel mooi in elkaar. Het verhaal is niet bijster interessant maar ook wel op een rustige manier een mooie weerspiegeling van hoe dingen werken. Er worden weinig waarde oordelen gemaakt dat is aan jezelf daar houd ik wel van. Dus geen overduidelijke villain in dit verhaal maar gebalanceerde karakter die eigenlijk allemaal niet goed of slecht zijn maar vooral mens.
PirEdonderdag 11 januari 2018 @ 09:39
quote:
99s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:30 schreef SaintOfKillers het volgende:
Lady Bird

De best gereviewde film ooit op Rotten Tomatoes, bedolven onder lovende kritieken voor de regie en het acteerwerk en dit weekend dus ook nog wat Golden Globes gewonnen.
Gevalletje, gewoon lekker hoge cijfers geven vanwege de vrouwelijke hoofdrollen?

Ook voor festivals een goede mogelijkheid om te laten zien hoe goed ze zijn.

Zoiets of is deze film echt fetch?
SaintOfKillersdonderdag 11 januari 2018 @ 11:35
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 09:39 schreef PirE het volgende:

[..]

Gevalletje, gewoon lekker hoge cijfers geven vanwege de vrouwelijke hoofdrollen?

Ook voor festivals een goede mogelijkheid om te laten zien hoe goed ze zijn.

Zoiets of is deze film echt fetch?
Er zijn dit jaar wel meer en betere films met vrouwelijke hoofdrollen. Als zoiets al een factor is, dan zal 't eerder een vrouw op regie zijn, maar ook dan vind ik dat er met Mudbound of Detroit betere opties zijn, al hebben die films minder vrouwen in de hoofdrol. Lady Bird is een generieke coming-of-age film, er is niets "empowering" aan.
Elandonderdag 11 januari 2018 @ 14:22
Molly's Game

De hele manier van vertellen + opzet deed me sterk denken aan The Wolf Of Wallstreet met een chick. Alleen dan minder actie, saaier en erg clichématig neergezet allemaal. Eigenlijk kun je als je de trailer gezien hebt de film wel skippen verder. Ik geef hem 6 voor de moeite, enige humor een paar scherpe dialogen en omdat Jessica Chastain geen straf was om naar te kijken :9

All the Money in the World (2017) - IMDb

Deze was wel mooi. Ook waargebeurd maar vele malen intrigerender. Ook de acteerprestaties en de algehele setting was een stuk indrukwekkender. Bij Ridley Scott zijn de dalen diep en de pieken hoog qua films , maar dit was toch wel een prima filmpje :Y Mark Wahlberg is sowieso een van mijn favoriete acteurs dus dat kan ook meegespeeld hebben :@ Een 8 is op zijn plek.
ThePlaneteervrijdag 12 januari 2018 @ 09:41
Wind River

Lekker ingetogen filmpje met heerlijke sfeerbeelden, rustige dialogen en prima acteerwerk. De 2e helft gaat het tempo iets omhoog wat de film niet helemaal ten goede komt in mijn ogen, en moet zeggen dat de clue ook niet heel rustig is uitgewerkt.
Toch wel genoten.

7,8/10
ExperimentalFrentalMentalvrijdag 12 januari 2018 @ 16:41
Een aanradertje voor vanavond.
De fantastische film: WHIPLASH!
Op Canvas om 21:15
^O^

AlwaysHappyzaterdag 13 januari 2018 @ 11:13
The Commuter

Heel wat beter dan we voorheen dachten. Dachten dat het gewoon een standaard actiefilm zou zijn met een flinterdun verhaal (maar hey, pathe unlimited, dus kon geen kwaad hem toch te bekijken), maar het bleek een erg spannende film te zijn. Echt een film waar je continue aan het raden bent hoe het zit. Deels hadden we het halverwege de film wel een beetje voorspelt, maar het belangrijkste gedeelte zagen we niet aankomen. Best goede acteurs en het einde van de film was prima!

7,5
Mystikvmzaterdag 13 januari 2018 @ 11:39
Insidious: The Last Key

Insidious: The Last Key (2018) - IMDb

Het vierde deel in de Insidious-serie voegt wat belangrijke context toe aan het karakter van Elise. Neemt niet weg dat ik Lin Shaye persoonlijk altijd een wat vervelende actrice heb gevonden omdat ze, zeker in deze films, klinkt als een belerende kleuterjuf. Los van mijn bedenkingen bij de hoofdpersoon is deze film typisch Insidious: een jumpscare-fest. Ik houd daar wel van, de scares zijn goed geplaatst, komen soms uit onverwachte hoek en geven je dat onprettige gevoel waarvoor je naar deze film gaat. Echter, de rest van de film gaat best wel onderuit als het aan komt op onprettige gevoelens. De grappige scenes tussendoor voelen misplaatst, de enge scenes zijn, los van de jumpscares, helemaal niet zo angstaanjagend als toen de vorige regisseur nog aan het roer zat en het einde is van Disney-achtige proporties. Plus een goedkope tie-in voor een nieuwe film.

Een aardige horror waar je voor de scares heen gaat. Jammer van het einde.

5.5/10
Skull-splitterzaterdag 13 januari 2018 @ 12:05
Waarom draait Pathe die eigenlijn niet? :{
Mikezaterdag 13 januari 2018 @ 12:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 12:05 schreef Skull-splitter het volgende:
Waarom draait Pathe die eigenlijn niet? :{
Op Twitter stond dat ze helaas geen overeenkomst hebben kunnen sluiten met de filmmaatschappij voor deze film.

Pathe twitterde op woensdag 03-01-2018 om 13:47:14 @RuwanHeggelman Hoi, Pathé en distributeur Universal zijn het niet eens geworden over de vertoningsvoorwaarden van... https://t.co/X2ymIJvNo2 reageer retweet
Skull-splitterzaterdag 13 januari 2018 @ 12:14
Lekker vaag dus. OK. Voor beiden jammer de bammer want dan maar downloaden.
kreezaterdag 13 januari 2018 @ 12:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 16:41 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Een aanradertje voor vanavond.
De fantastische film: WHIPLASH!
Op Canvas om 21:15
^O^

Top film
Kaminazaterdag 13 januari 2018 @ 18:41
Star Wars: The Last Jedi
Zonder twijfel één van de beste films van afgelopen jaar! _O_

Spetterend, flitsend en verrassend; waar The Force Awakens voornamelijk een één op één kopie was van A New Hope, is deze film een verfrissende toevoeging aan de reeks. Eindelijk goede humor, stoere gevechten en verkenning van de mogelijkheden van de Force. De buitenaardse Monaco had achterwege mogen blijven, ware het niet dat deze akte een belangrijke opzet geeft naar verder uitbouwen van het Star Wars universum. ^O^

In The Last Jedi wordt de Force pas écht wakker! En het publiek stil, met name bij die ene adembenemende scène; een parel in de filmgeschiedenis. Ik kan niet wachten tot het vervolg! :X

Wat mij betreft kan deze op nummer 2 van de beste Star Wars films. Van mij krijgt dit juweel een dikke 9. w/
EP3zaterdag 13 januari 2018 @ 20:07
quote:
99s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:30 schreef SaintOfKillers het volgende:
Lady Bird

De best gereviewde film ooit op Rotten Tomatoes, bedolven onder lovende kritieken voor de regie en het acteerwerk en dit weekend dus ook nog wat Golden Globes gewonnen.

En dan krijg je een sympathieke, maar ook dertien-in-een-dozijn indie filmpje zoals er zo ontzettend veel zijn. Acteerwerk is okay, maar nu ook weer niet om van achterover te vallen. Saoirse Ronan is één van mijn favoriete jongere actrices, maar die hoeft hier echt geen oscar voor te winnen en regie/script zijn al helemaal niet bijzonder. Coming of age 101: moeder en dochter liggen elkaar niet, dus hoppa.... conflictje, leermomentje en mijmerende indie song eroverheen. Soms ben ik het niet eens met het lof voor een film, maar begrijp ik wel wat anderen er in zien. Deze film is gewoon ontzettend niet-speciaal. Bizar, zal wel aan mij liggen veronderstel ik.

Kan me hier wel n beetje in vinden. Werd ook niet van mijn stoel geblazen door deze film. Wel vermakelijk/onderhoudend. Zaten n paar ijzersterke scènes in die de film even fel deden oplichten, maar daar staan ook scènes tegenover die nauwelijks van de grond komen. Daar komt nog bij dat ie nergens echt verrassend is. Wel n aandoenlijke/vertederende film met overtuigende acteerprestaties. O, en n prima soundtrack. - Een 7

[ Bericht 0% gewijzigd door EP3 op 15-01-2018 10:32:43 ]
Ang3lmaandag 15 januari 2018 @ 10:25
Call me by your name

MV5BNDk3NTEwNjc0MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzYxNTMwMzI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

De verfilming van een van m'n favoriete boeken, en dat wordt dan toch altijd tricky. Maar gezien de lovende kritieken durfde ik het toch wel aan, and boy oh boy did they do a good job! Tergend traag in beeld gebracht verlangen in een zomers italie, precies zoals het boek het ook doet. Maar ergens raakte de film me zelfs nog meer dan het boek. Schitterend acteerwerk van de jonge hoofdrolspeler (was al genomineerd voor een Globe, doe ook maar een Oscar), zijn vader en verder prima van Armie Hammer. Schitterend in beeld gebracht door de regisseur (die wel van traag verlangen is, gezien zijn andere film Io sono l'Amore). Sommige scenes zijn hartverscheurend en het is mooi hoe veel er tussen de regels door gezegd wordt zonder het letterlijk uit te spreken.

Voor mij film van t jaar tot nu toe (zegt ie begin Januari :') maar ik tel 2017 er ook maar ff bij).

Ik 9.0/10
IMDB 8.4/10
Bosbeetlemaandag 15 januari 2018 @ 10:35
Three billboards outside Ebbing, missouri.

three-billboards-outside-ebbing-missouri.jpg

Leuke film van de regiseur van "in bruges". Het verhaal gaat over een vrouw wiens dochter vermoord en verkracht is en er is nog geen oplossing in de zaak. Om dat aandacht op de zaak te houden plaatst ze een tekst op drie billboards richting de locale politie om de zaak warm te houden. Deze film is doorspekt van zwarte humor die typisch is voor deze regiseur, maar toch is de toon een stukje serieuzer dan zijn vorige films. Zoals verwacht is het verhaal alles behalve voorspelbaar en is het eigenlijk een opeenstapeling van gebeurtenissen die gebeuren als iemand iets onverwachts doet. Het schud een stadje op. Ik vond het een zeer degelijke film, het is geen in bruges wat mij betreft maar wel een film die ik kan aanraden.

Swiss army man

Swiss-Army-Man-2016-Comedy-movie.jpg

Absurde netflix original over een man die op een onbewoond eiland leeft en besloten heeft zichzelf van kant te maken. Terwijl hij daar mee bezig is spoelt er een lijk (daniel radcliff) aan op het strand. Vanuit daar ontvouwt zich een absurd tafreel, het lijk blijkt namelijk goed te gebruiken als een soort zwitsers zakmes (zie ook titel) naast scheten laten, kan het lijk ook water behouden en andere dingen. Zo wordt het lijk belangrijk voor de man om van het onbewoonde eiland af te komen, maar ook vormt het lijk een soort spiegel naar zijn eigen leven. Erg goed en leuk uitgewerkt verhaal, aanrader voor mensen die van absurde films en absurde humor houden.
Fok-itmaandag 15 januari 2018 @ 14:29
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 10:25 schreef Ang3l het volgende:
Call me by your name

[ afbeelding ]

De verfilming van een van m'n favoriete boeken, en dat wordt dan toch altijd tricky. Maar gezien de lovende kritieken durfde ik het toch wel aan, and boy oh boy did they do a good job! Tergend traag in beeld gebracht verlangen in een zomers italie, precies zoals het boek het ook doet. Maar ergens raakte de film me zelfs nog meer dan het boek. Schitterend acteerwerk van de jonge hoofdrolspeler (was al genomineerd voor een Globe, doe ook maar een Oscar), zijn vader en verder prima van Armie Hammer. Schitterend in beeld gebracht door de regisseur (die wel van traag verlangen is, gezien zijn andere film Io sono l'Amore). Sommige scenes zijn hartverscheurend en het is mooi hoe veel er tussen de regels door gezegd wordt zonder het letterlijk uit te spreken.

Voor mij film van t jaar tot nu toe (zegt ie begin Januari :') maar ik tel 2017 er ook maar ff bij).

Ik 9.0/10
IMDB 8.4/10
De laatste scène tussen vader en zoon is echt prachtig _O_
mister_whitemaandag 15 januari 2018 @ 14:58
Blade Runner 2049 (2017) - IMDb : een blade runner (iemand die illegale replicants, soort robotkopie van mensen, opspoort en elimineert) ruimt een replicant uit de weg en komt hierdoor op het spoor van een gebeurtenis die 30 jaar geleden plaatsvond, namelijk waar een andere blade runner spoorloos verdween tezamen met een vrouwelijke replicant.

Ik heb zelf nog meegemaakt dat Blade Runner 1 in de bioscopen verscheen en ik weet nog goed dat het toentertijd geen grote hit was. Ik weet ook nog goed dat ik in de eerste instantie niet zo heel onder de indruk was maar na een tweede keer kijken (op latere leeftijd) de film steeds meer begon te waarderen qua verhaal en atmosfeer, hoewel ik er bij bleef (en blijf) dat Harrison Ford geen enorm goede indruk maakte in deze film.

Nu, na 30 jaar het vervolg op deel 1. En ik denk niet dat dit vervolg dezelfde cultstatus gaat krijgen. Er wordt op bepaalde momenten wel fraai gerefereerd aan het origineel (desolate, surrealistische en dystopische omgeving vol met commercie) maar neemt niet weg dat e.e.a. een langdradige en vermoeiende exercitie is vol onlogische gebeurtenissen. Ryan Gosling staart te lang te veel wezenloos voor zich uit, te lang uitgesponnen dialogen in soms overbodige scenes. En Harrison Ford...het is net als met Indiana Jones, op een gegeven moment klopt het gewoon niet meer. Laten we hopen dat het een opstap is naar een beter deel 3. Een 6.


The Killing of a Sacred Deer (2017) - IMDb Colin Farell speelt een chirurg die een merkwaardige verstandhouding heeft met de zoon van een (onder zijn handen) overleden man. Er ontwikkelt zich gaandeweg een bijzonder apart kat en muis spelletje waarbij het gezin van de chirurg niet wordt ontzien.

Een...ehhhh...bijzondere film zullen we maar zeggen. Hele aparte, vervreemde manier om een drama weer te geven. Waar in Mother! (2017) - IMDb de verwijzingen en analogieën er tenminste nog duimendik bovenop liggen is dat hier een stuk onduidelijker. Ik heb na afloop op internet moeten zoeken waar dit nu allemaal op gebaseerd is. Als je Mother! een goede film vond is het wellicht wat voor je maar ik vond het helemaal niets: een 4

It (2017) - IMDb
een entiteit in de vorm van een gruwelijke clown voert periodiek moord en doodslag uit onder kinderen van een slaperig stadje.

Geen intro verder nodig dacht ik zo. De 2-delige tv serie kan ik mij nog goed herinneren, mij staat bij dat deel 1 het beste was en deel 2 wat minder. Als je deze nu terugkijkt is alles enorm gedateerd, behalve wellicht de clown. In ieder geval gaat het nu om IT 2.0 en ik moet zeggen, geweldig gedaan, zeker de CGI. Goede schrikeffecten, goed verhaal en prima geacteerd: een 8.
Ang3lmaandag 15 januari 2018 @ 15:19
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 14:29 schreef Fok-it het volgende:

[..]

De laatste scène tussen vader en zoon is echt prachtig _O_
Die monoloog van vader naar zoon ja... sodeju. O+
planethugomaandag 15 januari 2018 @ 15:53
altijd fijn als laatste scenes van films besproken worden....
Bosbeetlemaandag 15 januari 2018 @ 16:10
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 14:58 schreef mister_white het volgende:
The Killing of a Sacred Deer (2017) - IMDb Colin Farell speelt een chirurg die een merkwaardige verstandhouding heeft met de zoon van een (onder zijn handen) overleden man. Er ontwikkelt zich gaandeweg een bijzonder apart kat en muis spelletje waarbij het gezin van de chirurg niet wordt ontzien.

Een...ehhhh...bijzondere film zullen we maar zeggen. Hele aparte, vervreemde manier om een drama weer te geven. Waar in Mother! (2017) - IMDb de verwijzingen en analogieën er tenminste nog duimendik bovenop liggen is dat hier een stuk onduidelijker. Ik heb na afloop op internet moeten zoeken waar dit nu allemaal op gebaseerd is. Als je Mother! een goede film vond is het wellicht wat voor je maar ik vond het helemaal niets: een 4
Heb je the lobster en dogtooth ook gezien en zo ja hoe staat deze in vergelijk tot die twee. Ik wil deze toch eigenlijk nog wel gaan kijken.
Sourymaandag 15 januari 2018 @ 16:24
quote:
2s.gif Op maandag 15 januari 2018 16:10 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Heb je the lobster en dogtooth ook gezien en zo ja hoe staat deze in vergelijk tot die twee. Ik wil deze toch eigenlijk nog wel gaan kijken.
Oeh The Lobster was wel cool. Ik zet er weer twee op mijn lijstje ^O^
Fok-itmaandag 15 januari 2018 @ 18:32
quote:
13s.gif Op maandag 15 januari 2018 15:53 schreef planethugo het volgende:
altijd fijn als laatste scenes van films besproken worden....
Het is de laatste scene niet, er zijn wel meer scenes tussen vader en zoon, er wordt met geen woord gemijmerd over wat de scene precies inhield. Grow up
ExperimentalFrentalMentalmaandag 15 januari 2018 @ 23:25
Jigsaw (2017)

Alternatieve titel: Saw 8

jigsaw.20171010024616.jpg

Verenigde Staten / Canada
Horror / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig
met Laura Vandervoort, Tobin Bell en Matt Passmore

Overal in de stad worden lijken gevonden, elk op gruwelijke wijze overleden. Al het onderzoek wijst op slechts een mogelijke dader: John Kramer. Dat terwijl die toch echt dood zou moeten zijn... Is hij terug om de wereld eraan te herinneren dankbaar te zijn voor het leven of is het een val opgezet bij een moordenaar die zijn eigen spel speelt?

Tja, wat kan je hier nog over zeggen. Het is deel 8 inmiddels. Zelfde recept, intrigerende 'death devices' en bloederig. Matig verhaal met een een redelijk goede plotwending..

IMDB 6/10
Ik 6/10
SaintOfKillersdinsdag 16 januari 2018 @ 21:48
The Disaster Artist

Hier had ik toch wel iets meer van verwacht. Ik ben niet de allergrootste "The Room" fan (er zijn leukere/groteskere vanity-projects van rijke egotrippers), maar op zich is 't hele verhaal wel geinig natuurlijk. Helaas had ik ook het boek waarop dit is gebaseerd al gelezen en dat is stukken interessanter, waardoor dit misschien wel was voorbestemd om teleur te stellen. De film biedt wel meer dan het imiteren van de bekende scenes en wat lachen met Wiseau, maar het blijft al bij al toch relatief oppervlakkig. Ik had wel verwacht dat de scherpe kantjes van Wiseau zelf wat zouden worden afgevijld, maar hij komt hier té heldhaftig uit.

Maar ook als ik het niet toets aan het boek of aan mijn verwachtingen, valt het lichtjes tegen. Gewoon te veel onnodige cameo's van Franco-vriendjes. De andere hoofdrol aan zijn broer geven ruikt wat naar nepotisme, want die is niet echt in staat om er veel mee te doen en valt uiteindelijk te licht uit. Het is te veel een incrowd gebeuren gebleven en allemaal net niet sterk genoeg om als losstaand verhaal en dus op eigen kracht helemaal te overtuigen.
Mikedinsdag 16 januari 2018 @ 22:08
quote:
99s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:30 schreef SaintOfKillers het volgende:
Lady Bird

De best gereviewde film ooit op Rotten Tomatoes, bedolven onder lovende kritieken voor de regie en het acteerwerk en dit weekend dus ook nog wat Golden Globes gewonnen.

En dan krijg je een sympathieke, maar ook dertien-in-een-dozijn indie filmpje zoals er zo ontzettend veel zijn. Acteerwerk is okay, maar nu ook weer niet om van achterover te vallen. Saoirse Ronan is één van mijn favoriete jongere actrices, maar die hoeft hier echt geen oscar voor te winnen en regie/script zijn al helemaal niet bijzonder. Coming of age 101: moeder en dochter liggen elkaar niet, dus hoppa.... conflictje, leermomentje en mijmerende indie song eroverheen. Soms ben ik het niet eens met het lof voor een film, maar begrijp ik wel wat anderen er in zien. Deze film is gewoon ontzettend niet-speciaal. Bizar, zal wel aan mij liggen veronderstel ik.

Voor de rest begrijp ik sowieso niet veel van de awards dit seizoen. Three Billboards vond ik geweldig, maar Dunkirk (waarbij ik alleen maar "was dat alles?" kon denken toe hij voorbij was), Get Out (het lekker tussendoortje dat iedereen aan de andere kant van de oceaan plots een geniale analyse van raciale verschillen vindt) en deze film.... komt allemaal nogal armoedig over. Hopelijk is The Shape of Water nog wat.
Eens met de review van Lady Bird en ook met de rest van de opmerkingen. Hopelijk is The Shape of Water inderdaad nog wat. En wellicht Call Me By Your Name.
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 17 januari 2018 @ 08:41
Brawl in Cell Block 99 (2017)

Brawl_featured-800x400.png

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
132 minuten

geregisseerd door S. Craig Zahler
met Vince Vaughn, Don Johnson en Jennifer Carpenter

'Brawl in Cell Blok 99' volgt een voormalige bokser die zijn baan als automonteur verliest en een huwelijk heeft dat op het punt staat stuk te lopen. Wanneer hij geen andere uitweg meer ziet besluit hij voor een oude vriend aan de slag te gaan als drugsdealer. Het werk gaat hem voor de wind, maar op een dag komt hij terecht in een vuurgevecht tussen de politie en zijn vrienden binnen het drugscircuit. Als hij vervolgens in de gevangenis belandt, wordt hij door omstandigheden gedwongen gewelddadige dingen te doen die de plaats in een slagveld verandert.

Tegenvaller. Een goed verhaal dat redelijk goed is uitgewerkt maar de film komt zo traag op gang en doorheen de hele film is het tempo erg traag, uitgerekte scènes. Na een uur heb je het idee dat je al bijna 2 uur aan het kijken bent; terwijl er amper iets spectaculairs is gebeurd. Ook voor de acteerprestaties hoef je deze film niet te kijken. De laatste 3 kwartier waren iets beter en er komen hier en daar een paar erg grove scènes

IMDB 7.2/10
Ik 5.5-/10.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 17-01-2018 09:46:11 ]
mister_whitewoensdag 17 januari 2018 @ 11:27
quote:
2s.gif Op maandag 15 januari 2018 16:10 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Heb je the lobster en dogtooth ook gezien en zo ja hoe staat deze in vergelijk tot die twee. Ik wil deze toch eigenlijk nog wel gaan kijken.
Ik heb the lobster gezien. Ongeveer vergelijkbaar, zeker Colin Farell speelt eigenlijk soort van zelfde figuur (ik zag qua acteren geen verschil tussen de verschillende personen die hij speelt).

Maar dit zijn gewoon niet mijn soort van films ben ik wel achter.
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 18 januari 2018 @ 09:18
The Villainess (2017)

Alternatieve titels: AK-Nyeo , 악녀

9625d4_b1edf6c8e0cb44e3945c21361ba09545~mv2.jpg

Zuid-Korea
Actie
143 minuten

geregisseerd door Jung Byung-gil
met Ok-bin Kim, Ha-kyun Shin en Sung-Jun

Sook-Hee is een huurmoordenares. Ze is opgevoed en opgeleid in Yanbian in China. Ze verbergt hare ware identiteit van huurmoordenares en gaat naar Zuid-Korea. Ze droomt ervan om een ander soort leven te hebben maar komt in aanraking met twee mannen. Joong-Sang is een mysterieuze man die huurmoordenaars traint en Hyun-Soo observeert Sook-Hee.

Goede film. Het is een lange zit. Het begint meteen ronduit spectaculair. Volop actie, martial arts, bruut, vette camerashots... het eerste half uur erna heeft nog een vrij hoog tempo aan actie en spanning maar daarna zakt het even weg en wordt het ongeveer zo'n 20 minuutjes een beetje saai. om daarna weer op te pakken en terug aan een redelijk hoog tempo door te gaan. Goed verhaal maar de uitwerking was iets minder. Het is vrij moeilijk om meteen in het verhaal te komen, het gaat in het begin een beetje van de hak op de tak. Er komen veel flash-backs in voor maar die zijn niet erg kundig gedaan, een beetje verwarrend. Als je eenmaal in het verhaal zit, is het goed te volgen, je moet echter wel goed op blijven letten. Er zit een goede poltwending in. Op de foto staat equal parts: Kill Bill; Hardcore Henry, John Wick: ik zie wat ze bedoelen en deze film heeft kenmerken van die 3 andere films, maar is net neit zo goed als die 3 :)

IMDB 6.7/10
Ik 7/10.

[ Bericht 3% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 18-01-2018 09:27:29 ]
Iwaniusvrijdag 19 januari 2018 @ 14:00
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 23:25 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Jigsaw (2017)

Alternatieve titel: Saw 8

jigsaw.20171010024616.jpg

Verenigde Staten / Canada
Horror / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig
met Laura Vandervoort, Tobin Bell en Matt Passmore

Overal in de stad worden lijken gevonden, elk op gruwelijke wijze overleden. Al het onderzoek wijst op slechts een mogelijke dader: John Kramer. Dat terwijl die toch echt dood zou moeten zijn... Is hij terug om de wereld eraan te herinneren dankbaar te zijn voor het leven of is het een val opgezet bij een moordenaar die zijn eigen spel speelt?

Tja, wat kan je hier nog over zeggen. Het is deel 8 inmiddels. Zelfde recept, intrigerende 'death devices' en bloederig. Matig verhaal met een een redelijk goede plotwending..

IMDB 6/10
Ik 6/10
Dat vond ik nou in de basis ook. Niet erg verrassend maar ook niet slecht. Zo-zo.

quote:
molly-e1502810651842.jpg

Molly's Game.


Molly Bloom is opgegroeid in een kleine stad in Colorado. In haar jonge jaren wist ze maar niet uit de schaduw te treden van haar oudere broers en ze besloot een leven te leiden waarin ze alles kan worden wat ze wilt. En dit kreeg ze ook, meer zelfs dan ze had kunnen bedenken. Ze startte met het organiseren van een exclusief pokertoernooi met een hoge inzet. Haar klanten werden bekende sterren als Leonardo DiCaprio en Ben Affleck tot politici en financiële titanen die zo krachtig waren dat ze markten konden beïnvloeden en hiermee historie schreven. Alles ging goed tot dat ze een tegenstander tegenkwam die ze niet te slim af kon zijn, ondanks dat ze de Amerikaanse overheid aan haar zijde had.
Opnieuw een film met actrice Jessica Chastain die andermaal laat zien perfect voor dit soort rollen te zijn gecast zoals met bijvoorbeeld de film "Miss Sloane". Ze speelt in de film de rol koel en berekenend en laat zich nergens door van de wijs brengen en zoekt altijd naar alternatieven als blijkt dat 1 weg doodloopt of zoals in de film zij in de maling wordt genomen. De film zelf is onderhoudend en interessant zonder in allerlei voorspellende scene's en dialogen te vervallen.

8
/ 10

quote:
710a2d9f-bbe7-4506-a383-f25649c39ac6?width=664&height=374

Darkest Hour.


'Darkest Hour' werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen dat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.

Gary Oldman is zeker niet de eerste die de legendarische staatsman speelt maar in deze film zet hij toch wel een indrukwekkende prestatie neer die zeker Oscar waardig is. Wat men vooral krijgt te zien in deze film is de andere kant die de meesten onder ons nog niet kennen, en wel die van een wat 'grumpy' man die af en toe de realiteit uit het oog verliest, maar wel integer is en zegt waar hij voor zal staan. Dat is met name te zien in zijn verbale uitbarstingen. De film eindigt helaas abrupt waardoor je niet echt een tevreden gevoel hebt na afloop. Toch is de film de moeite van het zien waard al was het alleen maar om Gary Oldman's acteerprestatie te kunnen zien.

8+
/ 10
FUUUUmaandag 22 januari 2018 @ 17:27
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

A mother personally challenges the local authorities to solve her daughter's murder when they fail to catch the culprit.

Een prima film met goed acteer werk van oa Woody Harrelson en Frances McDormand. Grootste verrassing is echter Sam Rockwell die zijn rol ook prima neerzet (en een kleine rol voor Peter Dinklage).
De film bevat naast drama ook een goede dosis humor waardoor de balans goed behouden blijft.
Er zitten echter wel een aantal relatief grote plotholes in het verhaal (nodig op het verhaal voort te zetten in de gewenste richting). Deze stoorde echter niet dankzij het onderhoudende verhaal maar zij wel opmerkelijk als je na de film nog eens nadenkt.
Verder is het een film die je niet perse in de bioscoop hoeft te zien maar zeker niet moet overslaan als hij op blu-ray e.d. Te krijgen is.

Imdb: 8.3
Mijn cijfer: 7.5
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 23 januari 2018 @ 00:00
Happy Death Day (2017)

HAPPY-DEATH-DAY-movie-poster-final.jpg

Verenigde Staten
Horror / Mystery
96 minuten

geregisseerd door Christopher Landon
met Jessica Rothe, Israel Broussard en Ruby Modine

'Happy Death Day' volgt Tree Gelbman, een studente die de ergste verjaardag ooit beleeft. Op het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Om de cirkel te doorbreken zal ze moeten achterhalen wie de moordenaar is en waarom deze het op haar voorzien heeft.

Redelijk goede film. Het heeft veel weg van de film 'Groundhog Day', maar dan is deze meer gericht op het thriller/mystery apseect. Het is een redelijk goed, leuk verhaal dat redelijk goed is uitgewerkt. Lekker tempo, op een gegeven moment mss zelfs iets te snel.. Ze houden het mysterie vrij goed vast. Je zit je vaak af te vragen is het nou die of die? en steeds weet de film je op dat vlak te verrassen. Alleen jammer dat je na het einde van de film met een paar vragen blijft zitten

IMDB 6.5/10
Ik 6.5/10 (twijfel om een 7- te geven)
goviedinsdag 23 januari 2018 @ 16:23
Thor: Ragnarok (imdb)

MV5BMjMyNDkzMzI1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODcxODg5MjI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


Mijn waardering: 6,3
IMDB: 8,1

Het is niet saai, maar het is ook gewoon een matige film omdat ze hebben gepoogd de film wat meer grappig te maken (volgens mij hebben ze teveel Deadpool gekeken). Eigenlijk doet de komediepoging afbreuk aan het scenario, de superhelden en het script. Wel jammer.

p.s. Hij staat inmiddels in HD op 123movieshub.
Mikedinsdag 23 januari 2018 @ 16:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:23 schreef govie het volgende:
Thor: Ragnarok (imdb)

[ afbeelding ]

Mijn waardering: 6,3
IMDB: 8,1

Het is niet saai, maar het is ook gewoon een matige film omdat ze hebben gepoogd de film wat meer grappig te maken (volgens mij hebben ze teveel Deadpool gekeken). Eigenlijk doet de komediepoging afbreuk aan het scenario, de superhelden en het script. Wel jammer.

p.s. Hij staat inmiddels in HD op 123movieshub.
Ik denk dat het ook wel scheelt dat je 'm niet op een groot doek met lekker geluid hebt gekeken.

Ik vond het niet zo serieuze juist heel fijn voor deze film en het heeft daarom een heel andere vibe dan de andere Marvelfilms. De tijd vloog voorbij en het was allemaal erg vermakelijk.
goviedinsdag 23 januari 2018 @ 17:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:52 schreef Mike het volgende:

[..]

Ik denk dat het ook wel scheelt dat je 'm niet op een groot doek met lekker geluid hebt gekeken.

Ik vond het niet zo serieuze juist heel fijn voor deze film en het heeft daarom een heel andere vibe dan de andere Marvelfilms. De tijd vloog voorbij en het was allemaal erg vermakelijk.
Dat is leuk voor je, maar de karakters van thor, hulk en die mokkel zijn natuurlijk wel hierdoor beinvloed. Ik vind dat jammer voor bijvoorbeeld beide andere superhelden die in de film voorkomen.
Skull-splitterdinsdag 23 januari 2018 @ 17:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:23 schreef govie het volgende:
Thor: Ragnarok (imdb)

[ afbeelding ]


Mijn waardering: 6,3
IMDB: 8,1

Het is niet saai, maar het is ook gewoon een matige film omdat ze hebben gepoogd de film wat meer grappig te maken (volgens mij hebben ze teveel Deadpool gekeken). Eigenlijk doet de komediepoging afbreuk aan het scenario, de superhelden en het script. Wel jammer.

p.s. Hij staat inmiddels in HD op 123movieshub.
Het leunt veelal op hetzelfde soort humor als What we do in the Shadows. Het werkt wel, maar geeft verder ook niet zoveel te doen. Grootste verrassing vond ik de Cameo's van enkele bekende acteurs tijdens een toneelstuk overigens.
V.dinsdag 23 januari 2018 @ 20:19
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) - IMDb

Eindelijk, na een periode van grote drukte, de tijd gevonden om deze nog in de bios te zien. Helaas in 3D, want dat doet het voor mij gewoon niet. Niettemin weer lekker genoten. Fijn dat er minder re-hash in zat dan in The Force Awakens.

Paar issues had ik er wel mee (
SPOILER
Die hele sideline van Finn met dat meisje leek wel een andere film, die rare zweefscène van Leia in de ruimte... leek Harry Potter wel
en de deus ex machina was weer volop aanwezig.

Niettemin erg fijn. Daisy Ridley blijft wat mij betreft een gouden greep, John Boyega, Oscar Isaac en Adam Driver doen het ook goed. Mark Hamill had ook meer lagen om mee te stoeien.

IMDb: 7.5
V.: 8
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 24 januari 2018 @ 00:56
The Battleship Island (2017)

Alternatieve titels: Gun-ham-do | Goonhamdo | Gunhamdo

The-Battleship-Island.jpg

Zuid-Korea
Drama / Thriller
132 minuten

geregisseerd door Seung-wan Ryoo
met Jung-min Hwang, Joong-ki Song en Soo-an Kim

Tijdens de Japanse bezetting pogen zo'n 400 Koreanen, die op Hashima Island (ook Battleship Island genoemd) tot mijnarbeid gedwongen worden, te ontsnappen. Lee Kang-Ok is kapelmeester bij het Kyungsung Hotel. Hij besluit naar Japan te gaan om zijn dochter te beschermen, maar wordt naar de mijn gestuurd. Choi Chil-Sung is de beste strijder in Kyungsung. Hij zorgt voor problemen op Battleship Island, maar draagt anderen een warm hart toe. Park Moo-Young behoort tot de Koreaanse Onafhankelijkheidsbeweging en sluipt naar de mijn om een lid van zijn groep te redden.

Het is een lange zit, maar wel de moeite waard, voor een keer. Het eerste uur bouwt goed op. Een fijn tempo...Je krijgt het idee dat het wel eens een epische film kan worden.. Het is een interessant verhaal maar de uitwerking is helaas wat minder.
Na dat eerste uur zakt het een half uur lang in elkaar. tempo eruit, lange dialogen, weinig actie. Daarna heb je ongeveer 3 kwartier een apotheose. Volop actie, drama, heldenacties, een epische sfeer. Van de ontberingen in de mijn hadden ze misschien iets meer mogen laten zien. En iets minder planning en bespreking van de ontsnapping maar meer van de ontsnapping zelf. Het kleine meisje, dochtertje van Lee Kang-Ok; acteert vrij goed tov de andere hoofrolspelers en weet vrij goed medeleven op te wekken ...
.

IMDB 7.1/10
Ik 7-/10

[ Bericht 3% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 24-01-2018 01:02:01 ]
magnetronkoffiewoensdag 24 januari 2018 @ 01:02
It follows

Ik had deze film voor 't eerst en tot net voor 't laatst in 2015 in de bios gezien, toen 't nog maar net uit was. Het had geweldige reviews en de ervaring was leuk, maar ik vond de film toen wel een klein beetje tegenvallen (ook al vond ik 't wel een goede film, op zich).

Ik heb 'm nu nog een keer gekeken en er was geen enkele verrassing voor mij. Alleen bepaalde scenes (zoals de laatste) kon ik nog een keer bekijken. Wel kon ik (nadat ze zeg maar met de auto begonnen te rijden) makkelijk de film blijven volgen, ik liet me gewoon meevoeren.
Ergens vond ik 't tempo wel goed. Het was niet te gehaast en de scenes vond ik rustig uitgebouwd. Tussen de scenes waren de grootste jumps.

SPOILER
De mueziek is heel apart, lijken meer eenvoudige samples. Maar ze gaven wel een bepaalde sfeer aan de film. De scenes vond ik wel prettig om te zien en om de 1 of andere reden vond ik 't vrij realistisch gefilmd. Dat ding was gewoon dat ding, geen rare plottwists, je weet niet -wat- 't is.

Sommige scenes zou ik wensen dat ik daar woonde, qua omgeving. Ook de scene in dat oude/verlaten huis vond ik sfeervol en de film deed een beetje melancholisch/simplistisch aan. Een beetje onbezorgd en misschien gemaksluxe, afgezien van dat ding.
Ik vond 't wel vermakelijk, ik zou 'm niet snel nog een keer kijken denk ik.

Ik geef hem een 7
Vjenne12345woensdag 24 januari 2018 @ 10:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:23 schreef govie het volgende:
Thor: Ragnarok (imdb)

[ afbeelding ]

Mijn waardering: 6,3
IMDB: 8,1

Het is niet saai, maar het is ook gewoon een matige film omdat ze hebben gepoogd de film wat meer grappig te maken (volgens mij hebben ze teveel Deadpool gekeken). Eigenlijk doet de komediepoging afbreuk aan het scenario, de superhelden en het script. Wel jammer.

p.s. Hij staat inmiddels in HD op 123movieshub.
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:52 schreef Mike het volgende:

[..]

Ik denk dat het ook wel scheelt dat je 'm niet op een groot doek met lekker geluid hebt gekeken.

Ik vond het niet zo serieuze juist heel fijn voor deze film en het heeft daarom een heel andere vibe dan de andere Marvelfilms. De tijd vloog voorbij en het was allemaal erg vermakelijk.
Gasten.. :')

Het is vooral de vibe van Guardians of the Galaxy. Ook niet heel serieus, maar vermakelijk om te kijken. Met al die rare wezens en verschillende planeten is het juist leuk gedaan naar mijn mening.

Mijn mening:

Plot is uiteraard voorspelbaar. De dynamiek tussen Bruce en Thor is erg leuk gedaan. Gewoon een simpele film die vermakelijk is.Zitten een paar leuke easter eggs in, moet je wel opletten en Marvell fan zijn wil je het zien.

7.0
Ugjerkewoensdag 24 januari 2018 @ 12:53
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 17:27 schreef FUUUU het volgende:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

A mother personally challenges the local authorities to solve her daughter's murder when they fail to catch the culprit.

Een prima film met goed acteer werk van oa Woody Harrelson en Frances McDormand. Grootste verrassing is echter Sam Rockwell die zijn rol ook prima neerzet (en een kleine rol voor Peter Dinklage).
De film bevat naast drama ook een goede dosis humor waardoor de balans goed behouden blijft.
Er zitten echter wel een aantal relatief grote plotholes in het verhaal (nodig op het verhaal voort te zetten in de gewenste richting). Deze stoorde echter niet dankzij het onderhoudende verhaal maar zij wel opmerkelijk als je na de film nog eens nadenkt.
Verder is het een film die je niet perse in de bioscoop hoeft te zien maar zeker niet moet overslaan als hij op blu-ray e.d. Te krijgen is.

Imdb: 8.3
Mijn cijfer: 7.5
Ik zou vanwege het geweldige acteerwerk van Rockwell en McDormand mensen juist aanraden pm de film niet thuis, maar in de bios te kijken. Dan komt elke trillende wenkbrauw en samenstellende rimpel veel beter over. Daar gaan mensen thuis overheen kijken en dan wordt het al snel minder gewaardeerd ben ik bang.
Ugjerkewoensdag 24 januari 2018 @ 13:00
quote:
99s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:30 schreef SaintOfKillers het volgende:
Lady Bird

De best gereviewde film ooit op Rotten Tomatoes, bedolven onder lovende kritieken voor de regie en het acteerwerk en dit weekend dus ook nog wat Golden Globes gewonnen.

En dan krijg je een sympathieke, maar ook dertien-in-een-dozijn indie filmpje zoals er zo ontzettend veel zijn. Acteerwerk is okay, maar nu ook weer niet om van achterover te vallen. Saoirse Ronan is één van mijn favoriete jongere actrices, maar die hoeft hier echt geen oscar voor te winnen en regie/script zijn al helemaal niet bijzonder. Coming of age 101: moeder en dochter liggen elkaar niet, dus hoppa.... conflictje, leermomentje en mijmerende indie song eroverheen. Soms ben ik het niet eens met het lof voor een film, maar begrijp ik wel wat anderen er in zien. Deze film is gewoon ontzettend niet-speciaal. Bizar, zal wel aan mij liggen veronderstel ik.

Voor de rest begrijp ik sowieso niet veel van de awards dit seizoen. Three Billboards vond ik geweldig, maar Dunkirk (waarbij ik alleen maar "was dat alles?" kon denken toe hij voorbij was), Get Out (het lekker tussendoortje dat iedereen aan de andere kant van de oceaan plots een geniale analyse van raciale verschillen vindt) en deze film.... komt allemaal nogal armoedig over. Hopelijk is The Shape of Water nog wat.
Waar heb je Lady Bird gezien? De Pathé heeft 'em in april pas.
SaintOfKillerswoensdag 24 januari 2018 @ 15:35
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 13:00 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Waar heb je Lady Bird gezien? De Pathé heeft 'em in april pas.
On the interwebz.
Bosbeetlewoensdag 24 januari 2018 @ 15:39
Inglorious Bastards

inglourious-basterds-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg?k=4f06543ec0

Leuke tarantino film, met leuke dialogen, mooi gefilmd en humor. Toch deed het mij niet heel veel alle karakters zijn vrij plastic, en ik snap dat dat de bedoeling is maar dat heb ik wel eens beter gezien. Kortom degelijke wegkijk film maar voor mij niet meer dan dat.
jogywoensdag 24 januari 2018 @ 15:44
Blade Runner 2049 (2017) - IMDb

O+. Ik ben er speciaal voor gaan zitten, lichten uit gedaan en de hele film geen seconde afgeleid geweest. Toffe film, ze hebben het niet verprutst en het is bijna vanzelf sprekend minder episch dan de eerste Bladerunner maar ik heb zeker wel genoten.

imdb: 8.2 / jogy: 9
Skull-splitterwoensdag 24 januari 2018 @ 16:24
quote:
2s.gif Op woensdag 24 januari 2018 15:39 schreef Bosbeetle het volgende:
Inglorious Bastards

[ afbeelding ]

Leuke tarantino film, met leuke dialogen, mooi gefilmd en humor. Toch deed het mij niet heel veel alle karakters zijn vrij plastic, en ik snap dat dat de bedoeling is maar dat heb ik wel eens beter gezien. Kortom degelijke wegkijk film maar voor mij niet meer dan dat.
Eerste helft is steengoed. De rest erna een stuk minder in mijn ogen.
Bosbeetlewoensdag 24 januari 2018 @ 16:58
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 16:24 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

Eerste helft is steengoed. De rest erna een stuk minder in mijn ogen.
Er had meer ingezeten inderdaad.
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 25 januari 2018 @ 00:10
Berlin Syndrome (2017)

1200x630bb.jpg

Australië
Thriller
116 minuten

geregisseerd door Cate Shortland
met Teresa Palmer, Max Riemelt en Matthias Habich

Tijdens een vakantie in Berlijn ontmoet Clare, een Australische fotojournaliste, Andi, een charismatische lokale man. Vrijwel direct ontstaat er een aantrekkingskracht tussen hen waarna een passievolle nacht volgt. Maar wat in eerste instantie het begin lijkt te zijn van romantiek krijgt een sinistere wending, wanneer Clare de volgende dag wakker wordt en er achter komt dat Andi naar zijn werk is en haar opgesloten heeft in zijn appartement. Daarbij komt dat Andi niet van plan is haar ooit te laten gaan

Matige film. Het is geen diepgaand verhaal maar wel een verhaal met potentie, de uitwerking is echter matig tot slecht. Bijna de hele film heeft een traag tempo, weinig gebeurtenissen; uitgerekte scènes. Het is bovendien raar geacteerd. Rare reacties op bepaalde gebeurtenissen. Onlogische scènes. Ongeloofwaardig.

IMDB 6.3/10
Ik 4/10
Skull-splitterdonderdag 25 januari 2018 @ 09:55
The Open House

Netflix Original, maar helaas wel een van de mindere.

Na het verlies van vader krijgen moeder en zoon het aanbod om naar het huis van de buren dat in de bergen staat te gaan om wat te ontspannen.
Daarna krijg je een slechte mix van enkele genres voor je kiezen waar meer in zat dan het zeurderig optreden van zoon en slecht uitgewerkte cliche's.

IMDB scoort een 3.4/10. Ik deel die mening eigenlijk wel. Sund van mijn tijd.
Iwaniusvrijdag 26 januari 2018 @ 16:19

Wel uitgekeken maar haalt het niet ondanks alle moderniteit bij het origineel van de jaren 70.
Misschien was het de algehele opzet van de film,de sterrencast, ik weet het niet maar ik vond de film weinig samenhangend,spannend en sowieso niet erg onderhoudend. Zelfs de ad-rem humor van "Hercule Poirot" sloeg niet aan vond ik.


Deze film had ik naar uitgekeken en eerlijkheidshalve zwaar teleurgesteld in ondanks de hoofdrolspelers genaamd Streep en Hanks. 3/4 van de film kun je eigenlijk overslaan want het is een hoop gebabbel ( ja, ik weet je bouwt een film op qua verhaal) en weinig spanning/sensatie. Dat laatst gebeurd pas in het laatste half? uur van de film wanneer er knopen worden doorgehakt en men overgaat tot publiceren met alle gevolgen van dien.


7
/ 10

Nee, dan vond ik onderstaande film beter en onderhoudender.

V.vrijdag 26 januari 2018 @ 16:59
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2018 16:24 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

Eerste helft is steengoed. De rest erna een stuk minder in mijn ogen.
Vond je? Ik vond het een van zijn beste.
Skull-splittervrijdag 26 januari 2018 @ 17:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 16:59 schreef V. het volgende:

[..]

Vond je? Ik vond het een van zijn beste.
Alternative reality cash in. Vermakelijk, absoluut, maar zijn beste is het verre van. Pulp Fiction en meer recent The Hateful Eight vond ik vele malen beter.
V.vrijdag 26 januari 2018 @ 17:07
Atomic Blonde (2017) - IMDb

Atomic_Blonde_poster.jpg

Lekkere b-film met Charlize Theron als John Wick.

Het helpt dat de makers zelf ook verder onbeschaamd weten dat ze een b-film maken (net als de makers van de eerder genoemde John Wick) en dat is fijn.

Verhaal is onzin met vage McGuffin, maar de sfeer van late eighties Berlijn is fijn getroffen, soundtrack is fijn en de actiescènes mogen er ook zijn. Theron heeft zich in ieder geval voor de volle honderd procent gegeven. James McAvoy is ook altijd prettig in een film. Verder een paar knappe shots die ik een paar keer opnieuw heb bekeken.

IMDb: 6.7
V.: 7+
V.vrijdag 26 januari 2018 @ 17:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 17:03 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

Alternative reality cash in. Vermakelijk, absoluut, maar zijn beste is het verre van. Pulp Fiction en meer recent The Hateful Eight vond ik vele malen beter.
Hmmm, dan kijken wij er anders tegenaan. Bij mij heeft hij Pulp Fiction van de tweede plek verdrongen, achter Reservoir Dogs.

H8ful nog niet gezien.
Skull-splitterzaterdag 27 januari 2018 @ 00:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 17:09 schreef V. het volgende:

[..]

Hmmm, dan kijken wij er anders tegenaan. Bij mij heeft hij Pulp Fiction van de tweede plek verdrongen, achter Reservoir Dogs.

H8ful nog niet gezien.
Ik vond het tweede deel gewoon goedkope genrefetish, vermakelijk maar ook de plank misslaan na zo'n geweldige intro.
Ulxzaterdag 27 januari 2018 @ 01:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 17:09 schreef V. het volgende:

[..]

Hmmm, dan kijken wij er anders tegenaan. Bij mij heeft hij Pulp Fiction van de tweede plek verdrongen, achter Reservoir Dogs.

H8ful nog niet gezien.
Bij mij staat Jackie Brown op één. Die film vloeit. Geen zwak moment.

Inglourious Basterds vond ik zwak. Django niet gezien.
EP3zaterdag 27 januari 2018 @ 01:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 17:09 schreef V. het volgende:

[..]

Hmmm, dan kijken wij er anders tegenaan. Bij mij heeft hij Pulp Fiction van de tweede plek verdrongen, achter Reservoir Dogs.

H8ful nog niet gezien.
Zonder ( de scènes met ) Hans Landa ( - briljant vertolkt door Christoph Waltz - ) is die film nauwelijks noemenswaardig.
Pulp Fiction is op alle fronten beter, hoor.
Ulxzaterdag 27 januari 2018 @ 01:42
PF en RD en KB en Grindhouse (die horen bij elkaar) ook.
Ulxzaterdag 27 januari 2018 @ 01:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 01:40 schreef EP3 het volgende:

[..]

Zonder ( de scènes met ) Hans Landa ( - briljant vertolkt door Christoph Waltz - ) is die film nauwelijks noemenswaardig.
Pulp Fiction is op alle fronten beter, hoor.
Mee eens. Sommige genres (italo-exploitation) blijven kut. Maar ik zou hem wel een soort Ilsa film willen zien maken.
dumblezaterdag 27 januari 2018 @ 02:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 17:07 schreef V. het volgende:
Atomic Blonde (2017) - IMDb

[ afbeelding ]

Lekkere b-film met Charlize Theron als John Wick.

Het helpt dat de makers zelf ook verder onbeschaamd weten dat ze een b-film maken (net als de makers van de eerder genoemde John Wick) en dat is fijn.

Verhaal is onzin met vage McGuffin, maar de sfeer van late eighties Berlijn is fijn getroffen, soundtrack is fijn en de actiescènes mogen er ook zijn. Theron heeft zich in ieder geval voor de volle honderd procent gegeven. James McAvoy is ook altijd prettig in een film. Verder een paar knappe shots die ik een paar keer opnieuw heb bekeken.

IMDb: 6.7
V.: 7+
Een film met een budget van 30M$ valt niet onder de categorie 'b-films'.. Dat het een matige flick is heeft daar niet zoveel mee te maken..
Bosbeetlezaterdag 27 januari 2018 @ 11:23
Das sehnsucht der Veronika Voss

voss5.jpg

Weer een RW Fassbinder film, deze vond ik een stuk sterker als lola. Het gaat over een actrice die in de oorlog tot grote hoogte steeg maar inmiddels vergeten is. Tijdens een regenachtige dag komt ze een hoffelijke man tegen die haar een paraplu aanbied. Ze vraagt de naam van de man, en probeert hem vervolgens te versieren. De man raakt geintrigeerd en probeert haar op te zoeken, maar waarom is haar woonadres de praktijk van een psychiater? Van hieruit ontvouwt zich een verhaal over manipulatie, vergankelijkheid van roem, in de context van een net na oorlogs duitsland. Vooral het witte interieur van de psychiatrische praktijk (zie plaatje) in een zwartwit film is bijzonder te noemen. En komt stylistisch mooi over naast het sterke verhaal maakt dat het voor mij een goede film.
magnetronkoffiezaterdag 27 januari 2018 @ 12:17
Starship Troopers (1997)
Starship Troopers (1997) - IMDb

Deze film bij toeval op youtube tegengekomen, dus waarom niet kijken?

Ik had deze film al vaker gezien, denk dat dit nu de 4e keer is of zo en ik vind 'm nog steeds vermakelijk om te kijken, totaal niet serieus te nemen :P
De film is overdreven, soms wat overacting, de mondiale staat die in deze film uitgedrukt wordt lijkt op een totalitaire staat waar zeg maar een bewoner niet automatisch ook een burger is en waarin geweld verheerlijkt wordt.

Ik zie het dan ook als een dikke vette knipoog naar de waanzin van oorlog en hersenspoeling, maar gebracht op een komische manier. Alsof je om Hitler kan lachen ineens.
In deze strijdkrachten is een leven niks waard. Wordt je korporaal voor je ogen aan stukken gereten, zal je lieutenant jou tot nieuwe korporaal promoten nog voordat het lichaam (of vaak de stukjes daarvan) van je korporaal koud is geworden.

De SF's zijn nog steeds goed en (dit vind ik belangrijk aan een film) de film weet me nog steeds goed vast te houden, iets wat ik na 4 keer kijken lang niet bij alle films heb.

Deze film valt voor mij een beetje in een rijtje vermakelijke films zoals The Predator, maar deze film is 1 groot spektakel en geeft de term 'bug-hunting' een geheel andere betekenis.
Erg vermakelijk als je van massaslachtingen, Science Fiction en van dom vermaak houdt.
Realisme is een beetje van 't niveau "Een bug doorboort je schouder met een 'poot' zo groot als de slagtand van een olifant en 5 minuten daarna zie je die persoon weer gewoon doorlopen". 't affikken van ledematen was ook niet realistisch, maar meer (overdreven) theatraal, maar op een leuke manier.

De verhaallijn (haha! :')) voor wie 't kan boeien in 't kort:
SPOILER
Een oorlog tegen een soort van reusachtige insecten van de planeet Klendathu op een aantal verschillende planeten, inclusief reusachtige ruimteschepen die door planetary defenses deels worden weggesmolten of zo maar beter zoek ej dan even een review op van deze nu 20 jaar oude film, zijn er zat van.
imdb geeft hem een 7,2
Ik geef hem (vooral vanwege 't goede vermaak en 't op de hak nemen van dom kuddegedrag met totale minachting voor alles wat leeft) een 8 14.gif
magnetronkoffiezaterdag 27 januari 2018 @ 13:55
En een 8 omdat ik in een goede bui ben, ondanks dat ik door een onverklaarbaar BNW++ reden bovenstaande post niet kan editen, maar ik had hem ook een 7,8 kunnen geven maar uiteindelijk maakt die 0,2 toch niet uit.

En dank aan Mike voor het aanbieden bovenstaande post te editen, top 14.gif
V.zaterdag 27 januari 2018 @ 15:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 02:00 schreef dumble het volgende:

[..]

Een film met een budget van 30M$ valt niet onder de categorie 'b-films'.. Dat het een matige flick is heeft daar niet zoveel mee te maken..
Oh jawel hoor. Je kunt prima een pulpfilm maken met een groter budget. Zo ook hier.
Bart2002zaterdag 27 januari 2018 @ 16:33
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 11:23 schreef Bosbeetle het volgende:
Das sehnsucht der Veronika Voss

[ afbeelding ]

Weer een RW Fassbinder film, deze vond ik een stuk sterker als lola. Het gaat over een actrice die in de oorlog tot grote hoogte steeg maar inmiddels vergeten is. Tijdens een regenachtige dag komt ze een hoffelijke man tegen die haar een paraplu aanbied. Ze vraagt de naam van de man, en probeert hem vervolgens te versieren. De man raakt geintrigeerd en probeert haar op te zoeken, maar waarom is haar woonadres de praktijk van een psychiater? Van hieruit ontvouwt zich een verhaal over manipulatie, vergankelijkheid van roem, in de context van een net na oorlogs duitsland. Vooral het witte interieur van de psychiatrische praktijk (zie plaatje) in een zwartwit film is bijzonder te noemen. En komt stylistisch mooi over naast het sterke verhaal maakt dat het voor mij een goede film.
Mijn moeder zaliger was helemaal lyrisch van zijn werk. Ik keek dan soms mee maar ik was er te jong voor denk ik. Schijnt wel min of meer geniaal te zijn maar nooit meer de moeite genomen om terug te kijken. Wat wel is blijven hangen van die typische VPRO avonden is de serie "Heimat" en opvolgers. Dat is zo mooi. Deutsch maar dan op sympathieke wijze. Echt een aanrader voor mensen met veel tijd.

De mooiste film aller films en aller tijden vind ik "Miller's Crossing". Die kijk ik (al +- 25 jaar lang) eens per half jaar en hij is elke keer weer volkomen fris.

images?q=tbn:ANd9GcRuTKLnuiDQ0-m3V0dl2WPGMIEF8nyEaHfi_gdQmYCUsvr8ydKx
Ulxzaterdag 27 januari 2018 @ 20:18
Die kan ik ook meerdere keren per jaar kijken.
Fargozondag 28 januari 2018 @ 11:05
Gisteren Three Billboards gezien. Wat een prachtige, onderhoudende film. Ga kijken voor Harrelson, McDormand, maar vooral voor Rockwell, die ik hier sterker vond spelen dan DiCaprio in The Revenant.
goviezondag 28 januari 2018 @ 11:34
Halo
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 11:05 schreef Fargo het volgende:
Gisteren Three Billboards gezien. Wat een prachtige, onderhoudende film. Ga kijken voor Harrelson, McDormand, maar vooral voor Rockwell, die ik hier sterker vond spelen dan DiCaprio in The Revenant.
Meningen zijn verdeeld. Ik vond het sterk beginnen into a flop met een zeer matig einde.
Bosbeetlemaandag 29 januari 2018 @ 09:08
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 11:34 schreef govie het volgende:
Halo

[..]

Meningen zijn verdeeld. Ik vond het sterk beginnen into a flop met een zeer matig einde.
Het einde moet je tegen kunnen, snap dat er mensen zij die daar niet tegen kunnen. Maar matig vond ik het einde allerminst.
Ang3lmaandag 29 januari 2018 @ 09:08
PAC Festival gisteren, dus:

1. Goodbye Christopher Robin
2. The Post
3. I, Tonya
4. The shape of water
5. The Florida Project


1. Prima film. Ik vond t vooral interessant als een soort van geromantiseerde documentaire dat je leert waar de beer en de verhalen vandaan komen. Was de enige film in de rij zonder Oscar nominatie en dat snap ik op zich wel. Prima, niet bijzonder verder.

2. Deed me sterk denken aan Spotlight, die ik dan qua thema iets heftiger vond. Verveelde me verder geen minuut en Meryl Streep was goed als altijd. Is t de Oscar nominatie voor haar waard? Mwa, als er geen andere beshcikbaar waren wel. Maar ja, het wordt ook moeilijk voor haar natuurlijk om de overtreffende trap steeds waar te maken.

3. Ja hoor....... 2e film met Margot Robbie gisteren (#1 nl ook) en hiervoor gingen m'n handen toch meer op elkaar. Goede prestatie. Erg leuke film, al mocht ie net iets korter zijn voor mij. De manier van vertelling is erg leuk gedaan. O... en Allison janney mag de Oscar winnen voor beste vrouwelijke bijrol. Sodeju :D Zeker blijven zitten bij de aftiteling trouwens, want die beelden maken het af.

4. Tja.... 13 nominaties bij de Oscars. En het is een mooie film, maar 13 nominaties vind ik schromelijk overdriven. Op de cinematografie na (die echt heel mooi en sfeervol is, al deed ie me wel denken aan films van jeunet) vond ik t nl niet echt een hele bijzondere film. Zeker mooi, zeker lief, zeker romantisch, zeker geen minuut verveeld, zeker goed geacteerd .... maar verder niet speciaal (nauurlijk is de som van al die delen ook speciaal, maar toch). Ik had denk ik te hoge verwachtingen, die hij niet waar kon maken. Sidenote: ook al is t fantasie, niet alle plotholes kun je daarmee dichtlullen.

5. Wat een ELLENDE!!!!!!!!!! En dat was ook de bedoeling van de film, maar na een uur snap ik dat ook wel. En dan zit je NOG een uur er aan vast. Weinig karakterontwikkeling, alleen maar ellende. En net als t leven van deze mensen gata ook de film nergens heen (ja, dat is zeker bewust gedaan, I know). Wel dik applaus voor de kind acteurs (ik gok improvisatie), want wow. Maar Oscar nominatie voor Willam Dafoe? Hele standaard vlakke rol, niet slecht maar niet terecht. In ieder geval niet een rol waar ie moeite voor heft hoeven doen.
Bosbeetlemaandag 29 januari 2018 @ 15:49
a stupid and futile gesture

a-futile-and-stupid-gesture-movie.jpg?w=780

Aardige film over de mede oprichter van het blad national lampoon (en later ook films, kende zelf eigenlijk alleen de films). Deze biopic die niet heel serieus is zo proberen het op zijn national lampoons te benaderen maar opzich wel redelijk het verhaal te vertellen. Dat werkt opzich wel goed, film begint hilarisch als de verteller zich tegen de film aan begint te bemoeien. Halverwege krijgt het her en der wat grimmige randjes maar die worden snel weer weggerelatieveerd. Heel veel dingen die je te zien kent waren mij niet bekend en het daarom ook leuk om te zien wat de roots van national lampoon is. De cast is uiteenlopend en heel veel bekende mensen (jim belushi, chevy chase) worden niet heel herkenbaar neergezet (maar dit is het soort film waar dat zelfs in de film wordt aangegeven :P ) maar het werkt toch. Verder heeft een heel erg jaren 70 begin jaren 80 gevoel wat deze film ook typisch maakt (denk boogie nights). Kortom voor mensen die van national lampoon films en van biopics houden wel een aanrader.
BaasBanaanmaandag 29 januari 2018 @ 17:36
Gisteren naar het PAC festival geweest, maar omdat ik geen wekker had gezet heb ik Goodbye Christopher Robin gemist.

The Post

Op zich een goede film, maar erg binnen de lijntjes. Je zet een goede acteur, een goede actrice, een goede regisseur en een goed verhaal bij elkaar en vervolgens heb je een goede film. Helaas wordt er echt op geen enkel moment een risico genomen of iets nieuws geprobeerd. Het is waarschijnlijk een fantastische film voor mensen die hooguit een keer per jaar naar de bioscoop gaan. Kijk je wat vaker films, zul je wellicht bij deze film het gevoel krijgen alsof je deze al eens eerder hebt gezien.

imdb: 7,4
Mijn score: 7

I, Tonya

Een enorme verassing voor mij. Ik had wel verwacht dat ik deze vermakelijk zou vinden, maar ik had niet gedacht dat het meer dan entertainment was. Het is een film die niet alleen geweldig gemonteerd is, en daar zeker een Oscar voor verdient, maar het zet je op een aantal momenten ook aan het denken. Ik kon zelf niet zo hard lachen om het begin van de film als sommige anderen die bij mij in de zaal zaten, maar wat ik wel mooi vond is dat diezelfde mensen zich later in de film schuldig voelde over zaken die ze eerder als grapje zagen. Ik baal erg echt van dat ik een maand moet wachten om deze film nog een keer te gaan kijken. Margot Robbie was ook echt fantastisch in haar rol en het is bijna oneerlijk dat ze het in de categorie voor Lead Actress moet opnemen tegen Frances McDormand. Er zijn jaren geweest waarin ze makkelijk had kunnen winnen. Ik verwacht echter wel dat Allison Janney de Oscar voor Supporting Actress mee naar huis mag nemen.

Dat zowel The Darkest Hour als The Post voor Best Picture genomineerd zijn in plaats van I, Tonya vind ik echt onbegrijpelijk.

Het enige minpuntje van de film is dat het soms heel duidelijk is dat hun budget voor CGI nogal klein was.

imdb: 7,7
Mijn score: Een hele ruime 9

The Shape of Water

Een hele lieve romantische film over mensen uit twee totaal verschillende werelden. Meestal heb ik niet zoveel met dit soort films en Del Toro's stijl spreekt mij meestal ook niet zo aan. Desondanks heeft deze film mij enorm weten te boeien. Dat is best knap, aangezien het heel ver van mijn persoonlijke voorkeuren af ligt. Misschien zijn een aantal van de Oscarnominaties een beetje overbodig, zo snap ik de nominatie voor Supporting Actress niet helemaal, maar ik kan mij goed voorstellen dat mensen die van dit soort films houden hier helemaal lyrisch over zijn.

imdb: 7,9
Mijn score: 8

The Florida Project

Ik heb werkelijk geen idee waar deze film over ging. De veerkrachtigheid van kinderen? Geen idee. Het enige waar ik wat van begreep was het einde, maar die ga ik niet verklappen.

Ik vond de kinderen wel heel goed acteren in ieder geval. Sowieso vond ik dat de meeste mensen best goed acteerden, het was mij niet opgevallen dat veel mensen die meespeelden eigenlijk geen acteur waren. Wellicht dat daarom een nominatie voor Best Director wel op z'n plaats was geweest.

imdb: 7,8
Mijn score: Kan ik niet geven, daarvoor heb ik te weinig van deze film begrepen. Ik kan niet oordelen of dat aan de film of aan mij ligt.
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 30 januari 2018 @ 08:53
The Mountain between Us (2017)

AB356527-503C-48AB-938E-F42087B5F8E7-18959-000006B89D72B1BC.png

Verenigde Staten
Avontuur / Romantiek
103 minuten

geregisseerd door Hany Abu-Assad
met Idris Elba, Kate Winslet en Dermot Mulroney

'The Mountain Between Us' volgt twee vreemden van elkaar, een begenadigde chirurg wiens vlucht is geannuleerd en een bruidsfotojournaliste die op weg is naar een aankomende bruiloft. Gezien de noodzaak hun eindbestemming bijtijds te halen besluiten de twee ondanks waarschuwingen betreffende het weer een klein vliegtuig te charteren. Als dit vliegtuigje echter neerstort, moeten de twee samen zien te overleven in de wildernis.

Goede film. Het is een goed verhaal dat redelijk goed is uitgewerkt. Mooie natuurbeelden, scenery... Het survivalgedeelte valt een beetje tegen, ze hebben zo'n beetje alles wat ze nodig hebben wat niet echt voor extreme ontberingen zorgt. Het romatische verhaal is realistisch, niet overdreven. Mooi einde

IMDB 6.4/10
Ik 6.5/10.
elplatodinsdag 30 januari 2018 @ 09:40
quote:
2s.gif Op maandag 29 januari 2018 09:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Het einde moet je tegen kunnen, snap dat er mensen zij die daar niet tegen kunnen. Maar matig vond ik het einde allerminst.
Ook kort geleden gezien, had op zich geen problemen met het einde. Goede film waarin wel mooi een dergelijke kleine gemeenschap wordt neergezet waarbij men, ondanks de onderlinge nijd, ook op elkaar aangewezen is. Goede sfeer, mooie beelden.
Waar ik wel last van had is dat de geloofwaardigheid wat weg vloeide. Door sommige karakters die snuggere acties en mooie uitspraken weer lieten volgen door ontzettend dom en sullig gedrag. En door soms iets te nadrukkelijk op het verkeerde been gezet te worden mbt intenties of ethiek van bepaalde personages.
goviedinsdag 30 januari 2018 @ 16:14
Legend of the gaurdians (imdb)

-edit:geen linkjes naar illegaal materiaal aub-

Gewoon een goede animatiefilm, goed verhaal, prachtige graphics.

imdb: 7.0
ikke: 7.5

[ Bericht 19% gewijzigd door Mike op 02-02-2018 11:03:38 ]
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 31 januari 2018 @ 00:30
Thor: Ragnarok (2017)

Thor-Ragnarok-Soundtrack.jpg

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
130 minuten

geregisseerd door Taika Waititi
met Chris Hemsworth, Cate Blanchett en Tom Hiddleston

Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de meedogenloze Hela.

Geweldige film. Gewoon puur, op en top vermaak. Het is een beetje hetzelfde recept. Iets meer humor dan de vorige delen, maar dat geeft niet, ze pakken het goed aan, het is toepasselijk en leuke humor. De actie is fantastisch, meer dan genoeg. Toffe special effects en cgi. Toffe characters. Leuke verwijzingen naar het 'avenger epos'. Interessante plotwending al vrij in het begin van de film... Enig minpuntje was dat halverwege het tempo er even uit valt en ze iets te lang op die 'afval planeet' zitten...

IMDB 8.1/10
Ik 8.5/10.
ExperimentalFrentalMentalvrijdag 2 februari 2018 @ 10:11
Happy Hunting (2017)

happy1.jpg?resize=678%2C381

Verenigde Staten
Horror
91 minuten

geregisseerd door Joe Dietsch en Louie Gibson
met Martin Dingle Wall, Ken Lally en Kenny Wormald

Warren Novak is het type mens dat zijn ochtend begint met een kom cornflakes in zijn whisky. Het leven heeft hem al jaren geen glimlach meer gegund en nu heeft hij des te meer een reden om zijn problemen weg te drinken. Op de dag dat hij ontdekt dat hij vader is, schiet hij per ongeluk twee drugsdealers het graf in, waarna de rest van de bende hem op de hielen zit. Na een helse achtervolging belandt hij in het pittoreske dorpje Bedford Flats met als enige activiteit de jaarlijkse bizonjacht. Echter is het nu al enkele decennia geleden dat er daar een bizon werd gezien. De lokale bevolking heeft hierop een leuk alternatief gevonden.

Matige film. Het verhaal spreekt voor zichzelf. Het is niet diepgaand, erg oppervlakkig. Oppervlakkige karakters. Horror is deze film zeker niet. Er komen wel een paar heftige scènes in voor maar die zijn niet expliciet. Weet er verder weinig over te zeggen

IMDB 5.4/10
Ik 5-/10.
Iwaniusvrijdag 2 februari 2018 @ 13:12

Leuke en onderhoudende film met andermaal prima werk van Denzel. De film geeft een uitstekende kijk in het leven van dit persoon als advocaat, die eigenlijk een vreemd eend is in zijn tijd en zo zijn (terechte) principes heeft als "advocaat". Vaststaat dat hij goudeerlijk is en intelligent alleen brengt hem dat juist in problemen omdat anderen van die directheid niet gediend zijn. Mooie is het einde van de film waar zijn gedachtengoed wordt voortgezet en waar hij als zijn "levenswerk" zag. Wat dat is, daar zul je de film voor moeten gaan zien.

Maakt Denzel kans met deze rol op het gouden "Oscar" beeldje? Ik denk toch dat het naar Gary Oldman gaat voor zijn rol van Churchill die iets indrukwekkender en overtuigender was, alhoewel Denzel zijn rol uitbeelding ook erg goed is.
Ferry_76zaterdag 3 februari 2018 @ 22:48
Downsizing

A social satire in which a man realizes he would have a better life if he were to shrink himself to five inches tall, allowing him to live in wealth and splendor.

Een goed uitgangspunt, en een stapel prima acteurs, wat kan er misgaan?

Nogal wat blijkbaar. De film is amper grappig of interessant, behoorlijk langdradig soms en weet elk goed idee compleet te negeren of vakkundig de nek om te draaien. Ook qua satire valt er weinig te genieten om eerlijk te zijn. Het is dat Hong Chau het tweede uur nog enigszins weet te redden. Na anderhalf uur lijkt er toch nog iets van een avontuur met mogelijk wat actie te komen, maar nee...

4/10
Mystikvmzondag 4 februari 2018 @ 08:03
Maze Runner: The Death Cure

Maze Runner: The Death Cure (2018) - IMDb

De eerste twee ook gezien, dus dan de derde ook maar. Volgens mijn medebezoeker lijkt deze film in de verste verte niet op wat er in de boekenreeks wordt verteld, en het is ook niet een heel sterke film...

Aan spektakel geen gebrek, het is behoorlijk over-the-top en iemand die van onwaarschijnlijke heldendaden houdt komt met deze film zeker aan zijn trekken. Het sluit alleen niet aan op de eerste twee films, die een stuk ingetogener waren en ook wat meer mysterie kenden. Dit is een soort Die Hard in een andere setting. Ook alle filmclichés worden afgevinkt. Een romance, twee vrienden die elkaar op de proef stellen, slechteriken die niet kunnen schieten en teveel dingen die net op het laatste moment toch nog goed gaan.

Ook voor mensen die het boek niet gelezen hebben is het niet een bevredigend slot. Er is weliswaar aan afsluiting waarmee de boel wordt afgerond, maar de manier waarop het je gegeven wordt komt heel ongeïnteresseerd over. Voor elk conflict en elk dilemma in de serie wordt namelijk de meest clichématige en voor de hand liggende oplossing aan de kijker gepresenteerd. Geen moment word je echt verrast, en dat is heel jammer.

5/10
Elanmaandag 5 februari 2018 @ 17:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 22:48 schreef Ferry_76 het volgende:
Downsizing

A social satire in which a man realizes he would have a better life if he were to shrink himself to five inches tall, allowing him to live in wealth and splendor.

Een goed uitgangspunt, en een stapel prima acteurs, wat kan er misgaan?

Nogal wat blijkbaar. De film is amper grappig of interessant, behoorlijk langdradig soms en weet elk goed idee compleet te negeren of vakkundig de nek om te draaien. Ook qua satire valt er weinig te genieten om eerlijk te zijn. Het is dat Hong Chau het tweede uur nog enigszins weet te redden. Na anderhalf uur lijkt er toch nog iets van een avontuur met mogelijk wat actie te komen, maar nee...

4/10
Bizar lage rating ook, had er veel van verwacht wel maar denk dat ik m nu maar skip. Recensies liegen er niet om.
Ferry_76maandag 5 februari 2018 @ 17:54
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2018 08:03 schreef Mystikvm het volgende:
Maze Runner: The Death Cure

Maze Runner: The Death Cure (2018) - IMDb

De eerste twee ook gezien, dus dan de derde ook maar. Volgens mijn medebezoeker lijkt deze film in de verste verte niet op wat er in de boekenreeks wordt verteld, en het is ook niet een heel sterke film...
In ieder geval kwamen er antwoorden en een vorm van afsluiting, verder gewoon een ietwat voorspelbare actiefilm.
SPOILER
Al gingen er wel hoofdrolspelers dood waarvan ik dat niet had verwacht.
Pregomaandag 5 februari 2018 @ 23:24
The Cloverfield Paradox

Een grote verrassing om deze direct op Netflix te kunnen zien.
Tja.. de eerste Cloverfield vond ik top, de tweede was best goed maar deze... ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Leuke verwijzingen naar eerdere delen, redelijke mind fucks maar toch miste ik iets. Ik kan er m’n vinger niet op leggen.

6/10 maar mischien verandert m’n score nog.
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 6 februari 2018 @ 00:32
47 Meters Down (2017)

Alternatieve titels: In the Deep | Johannes Roberts' 47 Meters Down

01-18272.jpg

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Dominicaanse Republiek
Horror / Thriller
89 minuten

geregisseerd door Johannes Roberts
met Claire Holt, Mandy Moore en Matthew Modine

De zussen Kate en Lisa zijn klaar voor een onvergetelijke vakantie in Mexico. Wanneer zich de gelegenheid aandient om in een kooi grote witte haaien te bekijken is Kate erg enthousiast. Na enige overredingskracht gaat Lisa ook akkoord en niet veel later bevinden ze zich twee uur van de kust van Huatulco om oog in oog te gaan staan met de roofdieren.

Goede film. Een film die bijna van begin tot eind erg spannend is. Je zou denken dat het vrij voorspelbaar is, maar dat hebben ze goed aangepakt in deze film. De angsten van de diepte hebben ze goed weten over te brengen. De film bevat bovendien een erg goede plotwending

IMDB 5.7/10
Ik 7-/10
Bosbeetledinsdag 6 februari 2018 @ 09:01
Er ist wieder da

er-ist-wieder-da-so-heisst-der.jpg

Komische maar ook wel licht schokkende film over de huidige stand in de wereld. Hitler valt plotseling uit het niet in 2015 in een parkje op straat. Hij probeert te duiden wat er aan de hand is in de wereld, en constateert dat het een mooie voedingsbodem is voor zijn ideeën. Uiteindelijk komt hij via via in de televisiewereld terecht waar iedereen hem als komiek ziet, maar we een komiek met een boodschap. De acteur die hitler speelt, speelt hem heel goed en blijft ook tijdens geimproviseerde scenes goed in zijn rol. Die geimproviseerde scenes zijn ook gelijk wat de film extra sterk maakt, het laat zien hoe snel mensen te overtuigen zijn, en ook welke huidige tendensen leven. Mede daardoor vond ik het een erg sterke film.
Baconbusdinsdag 6 februari 2018 @ 15:54
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 23:24 schreef Prego het volgende:
The Cloverfield Paradox

Een grote verrassing om deze direct op Netflix te kunnen zien.
Tja.. de eerste Cloverfield vond ik top, de tweede was best goed maar deze... ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Leuke verwijzingen naar eerdere delen, redelijke mind fucks maar toch miste ik iets. Ik kan er m’n vinger niet op leggen.

6/10 maar mischien verandert m’n score nog.
Voor een standaard space thriller is ie 'OK'.

Maar als Cloverfield liefhebber hoop je op meer antwoorden. Deze film geeft liever nog meer vragen waardoor je aan het einde minder wijzer bent dan je daarvoor dacht te zijn. Dat is waar ik denk dat de teleurstelling vandaan komt.
planethugodinsdag 6 februari 2018 @ 16:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 15:54 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Voor een standaard space thriller is ie 'OK'.

Maar als Cloverfield liefhebber hoop je op meer antwoorden. Deze film geeft liever nog meer vragen waardoor je aan het einde minder wijzer bent dan je daarvoor dacht te zijn. Dat is waar ik denk dat de teleurstelling vandaan komt.
vond deze film toch wel al een redelijk antwoord (voor mij wel genoeg eigenlijk) antwoord geven mbt de eerste cloverfield. Verder vond ik het een prima vermakelijke thriller. Geen topper maar ook zeker niet verkeerd.

Maar nu wil ik dan wel eens cloverfield 2 ipv zo een spinoffs :)
een 7.5
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 7 februari 2018 @ 09:42
Accident Man (2018)

33707829_sa.jpg

Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller

geregisseerd door Jesse V. Johnson
met Scott Adkins, Ray Stevenson en Ashley Greene

Mike Fallon is een gevoelloze huurmoordenaar die elke moord op een ongeluk laat lijken. Daardoor tast de politie keer op keer in het duister. De cliënten die Mike inhuren zijn echter zeer tevreden over hem. Wanneer de enige persoon waarvan Mike houdt omgebracht wordt door iemand uit zijn eigen organisatie, zint Mike op wraak.

Goede actiefilm. als thriller zijnde iets minder. Het is geen origineel verhaal, zeker niet ivm Scott Adkins. Een film met Adkins in de hoofdrol, en ook nog eentje waar hij waarachtig moet acteren. Hij brengt het er niet slecht van af. Uiteraard was de martial arts weer ronduit spectaculair. Het draait om een groep huurmoordenaars met een milde knipoog zeg maar. Af en toe wel een grappige scene, hoewel de film toch een serieuze lading heeft. Ook eens een keer een film die geen willekeurige korte flash-backs bevat maar een consistente flash-back van zo'n 20 min, die een goede toevoeging is aan het verhaal

IMDB 5.7/10
Ik twijfel tussen een 6.5/10 (net geen 7-)

[ Bericht 3% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-02-2018 09:49:45 ]
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 8 februari 2018 @ 09:55
Shot Caller (2017)

shot-752x440.png

Verenigde Staten
Drama / Misdaad
121 minuten

geregisseerd door Ric Roman Waugh
met Nikolaj Coster-Waldau, Jon Bernthal en Lake Bell

Een familieman moet de cel in waar hij al snel de kneepjes van het gevangenisleven leert kennen. Hierdoor wordt hij als het ware tot een soort gangster getransformeerd. Zodra hij uit de gevangenis komt, wordt hij gedwongen om een grote en gewelddadige misdaad te plegen in samenwerking met een concurrerende bende

Beetje een tegenvaller. Het is een redelijk goede film maar had er ook mss ook iets te hoge verwachtingen van. Een verhaal met potentie dat redelijk goed is uitgewerkt. Het eerste uur wisselt voortdurend af tussen heden en flash-backs, wat niet echt kundig is gedaan. Het verhaal wisselt in tempo. Er zitten iets teveel uitgerekte scènes en dialogen in waardoor het een redelijk langdradige film wordt. Er mocht ook zeker meer actie in voorkomen. het drama aspect hebben ze wel goed neergezet en het verhaal draagt dat aspect ook goed uit. Sterk einde! Evengoed een aanrader om een keer te kijken

IMDB 7.4/10
Ik 6.5/10 (net geen 7-)
Skull-splitterdonderdag 8 februari 2018 @ 10:14
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 09:01 schreef Bosbeetle het volgende:
Er ist wieder da

[ afbeelding ]

Komische maar ook wel licht schokkende film over de huidige stand in de wereld. Hitler valt plotseling uit het niet in 2015 in een parkje op straat. Hij probeert te duiden wat er aan de hand is in de wereld, en constateert dat het een mooie voedingsbodem is voor zijn ideeën. Uiteindelijk komt hij via via in de televisiewereld terecht waar iedereen hem als komiek ziet, maar we een komiek met een boodschap. De acteur die hitler speelt, speelt hem heel goed en blijft ook tijdens geimproviseerde scenes goed in zijn rol. Die geimproviseerde scenes zijn ook gelijk wat de film extra sterk maakt, het laat zien hoe snel mensen te overtuigen zijn, en ook welke huidige tendensen leven. Mede daardoor vond ik het een erg sterke film.
Erg meta, mooie en licht genante situaties inderdaad, net als het boek natuurlijk.

Dubbele lagen aan het einde geven ook wel extra dimensie. Me erg goed mee vermaakt.

Tijdens het kijken van Dark viel me acteur meteen op maar had imdb wel nodig om hem hier aan te koppelen.
MevrouwPuffzondag 11 februari 2018 @ 21:55
The killing of a sacred deer
Goede onderhoudende film. Mooi gefilmd, absurdistisch, op heel andere wijze dan in the lobster en het zet goed aan tot nadenken over het hoe en waarom.

Het medische stukje was magertjes, maar daar ging het natuurlijk helemaal niet om.
atozondag 11 februari 2018 @ 22:16
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 11:05 schreef Fargo het volgende:
Gisteren Three Billboards gezien. Wat een prachtige, onderhoudende film. Ga kijken voor Harrelson, McDormand, maar vooral voor Rockwell, die ik hier sterker vond spelen dan DiCaprio in The Revenant.
Mee eens goede film.
AnneXmaandag 12 februari 2018 @ 01:37
Vorige week naar The Leisure Seeker geweest.
https://www.volkskrant.nl(...)dramatisch~a4553569/
Donald Sutherland en Helen Mirren waren zeer geloofwaardig als ouder echtpaar op hun roadtrip als ontsnapping aan ziekte, behandeling en overbezorgde kinderen.
Het was een beetje ( besmuikt) lachen, komisch, tragisch, herkenbaar en aandoenlijk.
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 13 februari 2018 @ 00:13
Walking Out (2017)

poster-large.jpg?lastmod=1

Verenigde Staten
Avontuur / Drama
97 minuten

geregisseerd door Alex Smith en Andrew J. Smith
met Matt Bomer, Josh Wiggins en Bill Pullman

David, een typische tiener uit de stad, reist af naar Montana om te gaan jagen met zijn vervreemde vader Cal. Als ze diep de wildernis in trekken blijkt dat ze op geen enkel niveau een connectie hebben. Wanneer ze onverwachts worden aangevallen door een stel grizzlyberen blijven ze beiden ernstig gewond achter. David zal zijn vader nu naar een veilig onderkomen moet dragen om te overleven.

Redelijk goede film. Het is een goed verhaal, maar het had een stuk beter uitgewerkt kunnen worden... Het heeft een ingetogen sfeer. Mooie natuurbeelden, helaas was de muziek niet echt toepasselijk (naar mijn mening). Mooie interactie tussen vader en zoon...
Tempo is een beetje traag en hangt tegen het langdradige aan. Sterk einde
.

IMDB 5.8/10
Ik 6+/10
J0kkebr0kdinsdag 13 februari 2018 @ 10:01
The-Ritual-Banner.jpg

The Ritual

Groep vrienden gaat zonder vrouwen op reis en gaat hiken in de Zweedse natuur. Tijdens het hiken krijgt 1 van de vrienden een probleem aan zijn meniscus waardoor de groep besluit een kortere route dwars door het bos te nemen. Dat was niet zo'n goed plan.

Ik vond het een redelijk voorspelbaar horrorfilmpje. Sfeertje is op zich wel goed neergezet, maar op een gegeven moment, toen duidelijk werd hoe en wat, had ik het wel gezien eigenlijk. Maar goed toch afgekeken. Al met al best een aardig filmpje.

IMDB 6.3
Ik 6.5
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 14 februari 2018 @ 00:00
The Cloverfield Paradox (2018)
Alternatieve titel: Cloverfield Movie

Recensie-The-Cloverfield-Paradox.jpg

Verenigde Staten
Thriller / Sciencefiction
102 minuten

geregisseerd door Julius Onah
met Elizabeth Debicki, Daniel Brühl en Aksel Hennie

Een groep astronauten, werkzaam in een ruimtestation, doet een schokkende ontdekking die alles wat ze denken te weten op zijn kop zet. Na een uitvoering van een wetenschappelijk experiment verdwijnt de Aarde. Wanneer er bovendien een ruimteveer verschijnt, moeten de astronauten vechten om te overleven.

Goede Sci Fi. Goed en intrigerend verhaal, redelijk goed uitgewerkt. Fijn tempo, de gebeurtenissen volgen elkaar goed op, je verveelt je geen moment. Er gebeuren een hoop rare dingen maar het is erg fascinerend. Het mystery houden ze vrij goed vast en naarmate het steeds duidelijker is wat er allemaal aan de hand is, wordt het ook steeds spannender. Ook een toffe hint naar een volgend deel op het eind.

IMDB 5.7/10
Ik 7+/10
Mystikvmwoensdag 14 februari 2018 @ 00:30
Winchester

Winchester (2018) - IMDb

Verhaal over het voortdurend uitbreidende huis van de weduwe Winchester. Een film die goede scares biedt, maar dan houdt het ook wel op. Het verhaal is zwak, de clou is teleurstellend, er is geen verrassende plottwist en zodra duidelijk is hoe het huis zo bezeten is geraakt is ook direct alle spanning uit de film.

Het kijkt aardig weg, maar veel heeft het niet om het lijf. Zelfs het acteerwerk van een gerenommeerd actrice as Helen Mirren laat te wensen over.

5.5/10
Skull-splitterwoensdag 14 februari 2018 @ 10:13
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 00:30 schreef Mystikvm het volgende:
Winchester

Winchester (2018) - IMDb

Verhaal over het voortdurend uitbreidende huis van de weduwe Winchester. Een film die goede scares biedt, maar dan houdt het ook wel op. Het verhaal is zwak, de clou is teleurstellend, er is geen verrassende plottwist en zodra duidelijk is hoe het huis zo bezeten is geraakt is ook direct alle spanning uit de film.

Het kijkt aardig weg, maar veel heeft het niet om het lijf. Zelfs het acteerwerk van een gerenommeerd actrice as Helen Mirren laat te wensen over.

5.5/10
Ik hoef niet overal een clue in te zien, vond het wel prettig dat het gewoon voortkabbelde. Iets teveel jumpscares naar mijn smaak. Maar vond hem vermakelijker dan veel reviewers.

7- haalde hij wel.
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 14 februari 2018 @ 23:46
Shockwave (2017)
Alternatieve titel: Shockwave: Countdown to Disaster

o7AhrCN.jpg

Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Nick Lyon
met Stacey Oristano, Rib Hillis en Bruce Thomas

Wanneer er zich op de aarde grote problemen met vulkanen voordoen poogt geofysicus Kate Ferris de overheid ervan te overtuigen dat de oorzaak daarvan niet natuurlijk is. De echte oorzaak is een seismisch superwapen, dat ervoor zal zorgen dat de grote steden op de aarde vernietigd worden. Hierdoor zullen er miljoenen mensen sterven. Er is echter niemand die Kate wil geloven. Samen met haar dochter en vervreemde man doet Kate een poging de planeet te redden.

Tegenvaller. Het is een verhaal met potentie maar matig uitgewerkt. De hele film heeft een amateuristische sfeer. Daarnaast waren de special effects en de CGI van slechte kwaliteit, je zag duidelijk hoe nep het was. Flauwe humor, matig acteerwerk.. Verder een beetje hetzelfde recept als bij andere rampenfilms, onlogische en ongeloofwaardige scènes. Het einde sloeg nergens op

IMDB 6.4/10
Ik 3.5/10
aspivrijdag 16 februari 2018 @ 15:50
Sicario-movie-poster-672x372.jpg

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
121 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio Del Toro

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

IMDB 7.6
ik 9.

Geweldige film die ik iedereen kan aanraden. Benicio zijn werk is alleen al de moeite waard van de film.

[ Bericht 9% gewijzigd door aspi op 16-02-2018 17:05:21 ]
TargaFloriovrijdag 16 februari 2018 @ 19:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 15:50 schreef aspi het volgende:
[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
121 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio Del Toro

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

IMDB 7.6
ik 9.

Geweldige film die ik iedereen kan aanraden. Benicio zijn werk is alleen al de moeite waard van de film.
Mmmm, ik vond Sicario niet geweldig (7/10).
Iwaniuszaterdag 17 februari 2018 @ 18:24
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:46 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Shockwave (2017)
Alternatieve titel: Shockwave: Countdown to Disaster

o7AhrCN.jpg

Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Nick Lyon
met Stacey Oristano, Rib Hillis en Bruce Thomas

Wanneer er zich op de aarde grote problemen met vulkanen voordoen poogt geofysicus Kate Ferris de overheid ervan te overtuigen dat de oorzaak daarvan niet natuurlijk is. De echte oorzaak is een seismisch superwapen, dat ervoor zal zorgen dat de grote steden op de aarde vernietigd worden. Hierdoor zullen er miljoenen mensen sterven. Er is echter niemand die Kate wil geloven. Samen met haar dochter en vervreemde man doet Kate een poging de planeet te redden.

Tegenvaller. Het is een verhaal met potentie maar matig uitgewerkt. De hele film heeft een amateuristische sfeer. Daarnaast waren de special effects en de CGI van slechte kwaliteit, je zag duidelijk hoe nep het was. Flauwe humor, matig acteerwerk.. Verder een beetje hetzelfde recept als bij andere rampenfilms, onlogische en ongeloofwaardige scènes. Het einde sloeg nergens op

IMDB 6.4/10
Ik 3.5/10
Krijg een gevoel bij het zien van je recensie dat dit een zoveelste remake is van andere soortgelijk rampenfilms met aardbevingen. Dank i.i.g voor je recensie.