is niet mijn potje idd, maar wel dezelfde bloemetjes als in mijn potje Potje ooit gekregen van een familielid wie naar turkije was geweest en een souvenir meenamquote:Op dinsdag 31 juli 2018 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De foto die je plaatst is niet van jouw potje, maar als je saffloer hebt, leuk voor degene die het je verkocht. Voor paella gebruik ik alleen echte saffraan, vooral voor de mooie smaak.
Recent op feestje kreeg ik ook Paella. Met gele kleurstof, geen saffraan, geen knoflook, geen kippenbouillon Is het dan gewoon niet. Maar goed, ik geloof niet iemand behalve mij dat gemerkt heeft, denk dat de meesten nog nooit saffraan geproefd hebben
quote:Op dinsdag 31 juli 2018 17:40 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Geeft wel kleur, maar amper smaak. Kan prima, maar je mist wel iets.
Saffloer doet uit zichzelf nauwelijks iets, maar hou er rekening mee dat men in Turkije geen EU regels kent, als het goed kleurt is het toegevoegde kleurstof, en Joost mag weten welke.quote:Op dinsdag 31 juli 2018 17:40 schreef Ferdii het volgende:
[..]
is niet mijn potje idd, maar wel dezelfde bloemetjes als in mijn potje Potje ooit gekregen van een familielid wie naar turkije was geweest en een souvenir meenam
maar goed, als ik het goed begrijp doet saffloer niks met de smaak, maar alleen met de kleur?
Duik vooral dit topic eens in: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22quote:Op dinsdag 31 juli 2018 22:06 schreef Fons23 het volgende:
Dag Piet en mede Fokkers,
Deze week heb ik een Uuni 3 pizza oven gekocht, gelijk oefenen met pizzadeeg maken en bakken! Ze kwamen er super krokant uit, nog even oefenen met het juiste recept voor pizza deeg en de verhouding te veel / voldoende beleg.
De verhouding qua beleg, daar zal ik zelf achter moeten komen.
Kan jij mij helpen met het ideale recept voor het pizza deeg? Hoeveel "snufjes" zout moet erin, maakt het type bloem veel verschil en zijn er verschillende soorten gist?
Groeten, Fons!
Kijk, Top! Toch voortaan eerst de zoekfunctie maar gebruiken hahaquote:Op dinsdag 31 juli 2018 22:13 schreef Myraela het volgende:
[..]
Duik vooral dit topic eens in: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22
De zoekfunctie werkt al jaren niet meer.quote:Op dinsdag 31 juli 2018 22:42 schreef Fons23 het volgende:
[..]
Kijk, Top! Toch voortaan eerst de zoekfunctie maar gebruiken haha
In kleine porties verdelen, en in kleine zakjes invriezen. Of alles in een grote zak waar je telkens naar behoefte wat uithaalt.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.
ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie
Zoek voor recepten met gremolataquote:Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.
ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie
Heel veel ossobucco dus..quote:Op woensdag 1 augustus 2018 16:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zoek voor recepten met gremolata
Wat extra kruiden erbij en salsa verde maken. Kan je ook prima bewaren.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.
ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie
quote:Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 1 augustus 2018 21:27 schreef maily het volgende:
[..]Hoezo? Helemaal prima om de cakes in te vriezen hoor, dat gebeurt bij professionele taarten ook. Hij staat niet kant en klaar in de vriezer, enkel de cake lagenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zou zeggen niet ingepakt op een rooster zetten, als er vocht uitkomt kan dat niet onderin de bodem blijven zitten.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig!
Ingepakt op het aanrecht.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig!
Dank! Lijkt me een puik planquote:Op woensdag 1 augustus 2018 22:33 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik zou zeggen niet ingepakt op een rooster zetten, als er vocht uitkomt kan dat niet onderin de bodem blijven zitten.
Het is chocolade cake volgens dit recept:quote:Op woensdag 1 augustus 2018 22:40 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ingepakt op het aanrecht.
Is het kapsel/cake getrempeerd met siroop/drank? Kun je overwegen om te doen voor houdbaarheid en zachtheid. Daarnaast kun je veel smaak toevoegen die je anders lastig kunt toevoegen.
Bijvoorbeeld kirsch in een chocoladetaart met kersenvulling.
Nee, kirsch is een eau de vie van kersenquote:Op donderdag 2 augustus 2018 07:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fruit moest er vóoral niet in de taart, ik beschouw kirsch maar als kersen
Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaarquote:Op donderdag 2 augustus 2018 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, kirsch is een eau de vie van kersen
Vanille trempeersiroop dan.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 18:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |