abonnement Unibet Coolblue
pi_180858658
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De foto die je plaatst is niet van jouw potje, maar als je saffloer hebt, leuk voor degene die het je verkocht. Voor paella gebruik ik alleen echte saffraan, vooral voor de mooie smaak.
Recent op feestje kreeg ik ook Paella. Met gele kleurstof, geen saffraan, geen knoflook, geen kippenbouillon Is het dan gewoon niet. Maar goed, ik geloof niet iemand behalve mij dat gemerkt heeft, denk dat de meesten nog nooit saffraan geproefd hebben
is niet mijn potje idd, maar wel dezelfde bloemetjes als in mijn potje :P Potje ooit gekregen van een familielid wie naar turkije was geweest en een souvenir meenam :')

maar goed, als ik het goed begrijp doet saffloer niks met de smaak, maar alleen met de kleur?
hardcoholic
pi_180858666
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Geeft wel kleur, maar amper smaak. Kan prima, maar je mist wel iets.
^O^
hardcoholic
  dinsdag 31 juli 2018 @ 17:55:33 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180858919
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:40 schreef Ferdii het volgende:

[..]

is niet mijn potje idd, maar wel dezelfde bloemetjes als in mijn potje :P Potje ooit gekregen van een familielid wie naar turkije was geweest en een souvenir meenam :')

maar goed, als ik het goed begrijp doet saffloer niks met de smaak, maar alleen met de kleur?
Saffloer doet uit zichzelf nauwelijks iets, maar hou er rekening mee dat men in Turkije geen EU regels kent, als het goed kleurt is het toegevoegde kleurstof, en Joost mag weten welke.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 juli 2018 @ 22:06:53 #204
479316 Fons23
Vaak ben je te bang
pi_180863154
Dag Piet en mede Fokkers,

Deze week heb ik een Uuni 3 pizza oven gekocht, gelijk oefenen met pizzadeeg maken en bakken! Ze kwamen er super krokant uit, nog even oefenen met het juiste recept voor pizza deeg en de verhouding te veel / voldoende beleg.

De verhouding qua beleg, daar zal ik zelf achter moeten komen.

Kan jij mij helpen met het ideale recept voor het pizza deeg? Hoeveel "snufjes" zout moet erin, maakt het type bloem veel verschil en zijn er verschillende soorten gist?

Groeten, Fons!
pi_180863256
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 22:06 schreef Fons23 het volgende:
Dag Piet en mede Fokkers,

Deze week heb ik een Uuni 3 pizza oven gekocht, gelijk oefenen met pizzadeeg maken en bakken! Ze kwamen er super krokant uit, nog even oefenen met het juiste recept voor pizza deeg en de verhouding te veel / voldoende beleg.

De verhouding qua beleg, daar zal ik zelf achter moeten komen.

Kan jij mij helpen met het ideale recept voor het pizza deeg? Hoeveel "snufjes" zout moet erin, maakt het type bloem veel verschil en zijn er verschillende soorten gist?

Groeten, Fons!
Duik vooral dit topic eens in: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22
  dinsdag 31 juli 2018 @ 22:42:07 #206
479316 Fons23
Vaak ben je te bang
pi_180863796
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 22:13 schreef Myraela het volgende:

[..]

Duik vooral dit topic eens in: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22
Kijk, Top! Toch voortaan eerst de zoekfunctie maar gebruiken haha
  dinsdag 31 juli 2018 @ 22:58:53 #207
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_180864204
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 22:42 schreef Fons23 het volgende:

[..]

Kijk, Top! Toch voortaan eerst de zoekfunctie maar gebruiken haha
De zoekfunctie werkt al jaren niet meer. _O-
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_180877472
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.

ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie :P
  Spellchecker woensdag 1 augustus 2018 @ 16:22:28 #209
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_180877515
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.

ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie :P
In kleine porties verdelen, en in kleine zakjes invriezen. Of alles in een grote zak waar je telkens naar behoefte wat uithaalt.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 16:39:20 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180877870
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.

ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie :P
Zoek voor recepten met gremolata
pi_180877952
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zoek voor recepten met gremolata
Heel veel ossobucco dus..
Whatever...
pi_180881225
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.

ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie :P
Wat extra kruiden erbij en salsa verde maken. Kan je ook prima bewaren.
pi_180883090
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig! -O-
  Spellchecker woensdag 1 augustus 2018 @ 21:27:57 #214
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_180883262
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig! -O-
:o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180884308
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:27 schreef maily het volgende:

[..]

:o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoezo? Helemaal prima om de cakes in te vriezen hoor, dat gebeurt bij professionele taarten ook. Hij staat niet kant en klaar in de vriezer, enkel de cake lagen
  woensdag 1 augustus 2018 @ 22:33:11 #216
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180884747
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig! -O-
Ik zou zeggen niet ingepakt op een rooster zetten, als er vocht uitkomt kan dat niet onderin de bodem blijven zitten.
pi_180884937
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig! -O-
Ingepakt op het aanrecht.

Is het kapsel/cake getrempeerd met siroop/drank? Kun je overwegen om te doen voor houdbaarheid en zachtheid. Daarnaast kun je veel smaak toevoegen die je anders lastig kunt toevoegen.

Bijvoorbeeld kirsch in een chocoladetaart met kersenvulling.
Whatever...
pi_180885176
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 22:33 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik zou zeggen niet ingepakt op een rooster zetten, als er vocht uitkomt kan dat niet onderin de bodem blijven zitten.
Dank! Lijkt me een puik plan
pi_180885307
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 22:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ingepakt op het aanrecht.

Is het kapsel/cake getrempeerd met siroop/drank? Kun je overwegen om te doen voor houdbaarheid en zachtheid. Daarnaast kun je veel smaak toevoegen die je anders lastig kunt toevoegen.

Bijvoorbeeld kirsch in een chocoladetaart met kersenvulling.
Het is chocolade cake volgens dit recept:




De vereiste voor de taart zijn echter, chocolade, chocolade, chocolade en Nutella :+ en vooral verder niks :Y) dus tempreren wordt hm niet helaas. Er komt witte chocolade botercreme omheen, een donkere chocolade drip en afgemaakt met veel chocolaatjes ed en dus 1 laag Nutella. (4 lagen cake)
pi_180885347
Het is een variant van schawarzwalder. Dat tremoeer ik met siroop met kirsch.

Maar volg vooral je recept. Ik wil geen veeknalde bruidstaart op mijn geweten hebben.
Whatever...
pi_180889825
Fruit moest er vóoral niet in de taart, ik beschouw kirsch maar als kersen :P
  donderdag 2 augustus 2018 @ 17:53:19 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180901284
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 07:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fruit moest er vóoral niet in de taart, ik beschouw kirsch maar als kersen :P
Nee, kirsch is een eau de vie van kersen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180901572
Ik heb nog best veel goed Hongaars paprikapoeder liggen die ik niet te oud wil laten worden. Wat zal ik ermee doen? Ik dacht aan goulash, wat is een goed recept?

[ Bericht 0% gewijzigd door Takadanobaba op 02-08-2018 18:11:40 ]
pi_180901619
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, kirsch is een eau de vie van kersen
Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar :+
pi_180904493
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 18:07 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar :+
Vanille trempeersiroop dan.

Sowieso mensen die geen kersen lusten: verdienen elkaar }:|
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')