abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 21 februari 2018 @ 11:04:06 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177340737
registreer om deze reclame te verbergen
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
pi_177341074
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
gegrilde kuikentjes *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 21 februari 2018 @ 11:21:24 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177341144
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

gegrilde kuikentjes *O*
Oh, die geven wij aan de beesten. Slangen, Ierse wolfshonden, dat soort dieren.
Eet Madelief die op? Ook met huid en haar?

barf-eendagskuikens.jpg
  woensdag 21 februari 2018 @ 13:14:11 #79
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177343976
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
jup
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 21 februari 2018 @ 13:18:35 #80
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177344073
quote:
7s.gif Op woensdag 21 februari 2018 10:26 schreef Techno het volgende:
Gewoon 45 minuten op 175 graden, dan zijn ze het lekkerst.
oo ik dacht dat het juist op een hoge temperatuur een harde vel zou krijgen en dat ik het misschien nog niet hoog genoeg had gegrild ,maar jij zegt dus van niet
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177344217
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 08:36 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
Ik zou gewoon nog even de grill/ventilator in je oven aanzetten op het laatst. Dan wordt het vel gegarandeerd knapperig, wel goed op blijven letten dan. Natuurlijk vantevoren vel goed drogen en royaal bestrooien met zout.
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:03:41 #82
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177345333
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 13:24 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ik zou gewoon nog even de grill/ventilator in je oven aanzetten op het laatst. Dan wordt het vel gegarandeerd knapperig, wel goed op blijven letten dan. Natuurlijk vantevoren vel goed drogen en royaal bestrooien met zout.
hoe bedoel je? Ik had de grill de hele tijd gewoon aan staan
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177347881
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, die geven wij aan de beesten. Slangen, Ierse wolfshonden, dat soort dieren.
Eet Madelief die op? Ook met huid en haar?

[ afbeelding ]
Was laatst in natuurpark Lelystad waar ze letterlijk een emmer vol met schattige gele donzen kuikentjes hadden, om ze te voeren aan de otters _O- ;(
Somebody that I used to know
  woensdag 21 februari 2018 @ 17:01:34 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177349085
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 08:36 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
Kip wordt in mijn ervaring krokant als je grillt op een hoge temperatuur, alleen zouten en peperen, alles andere verbrand.
Ik grill het op 300 C
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 februari 2018 @ 18:50:37 #85
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177350825
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kip wordt in mijn ervaring krokant als je grillt op een hoge temperatuur, alleen zouten en peperen, alles andere verbrand.
Ik grill het op 300 C
zo hoog ja? Hoelang doe je dat dan? Niet lang waarschijnlijk omdat het anders verbrand?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 21 februari 2018 @ 18:57:56 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177350954
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 18:50 schreef madeliefff het volgende:

[..]

zo hoog ja? Hoelang doe je dat dan? Niet lang waarschijnlijk omdat het anders verbrand?
Tot ie gaar is, verschilt per kip. Verbranden doet ie niet zolang je geen paprikapoeder of (kip)kruiden gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178504597
Piet, ik wil schuim maken waarvoor ik lecithine nodig heb. Nou weet ik dat ze bijvoorbeeld bij de Sligro daar speciale producten voor hebben. Maar kan ik ook lecithine die in poedervorm als voedingssupplement verkocht wordt gebruiken?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_178504795
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:25 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, ik wil schuim maken waarvoor ik lecithine nodig heb. Nou weet ik dat ze bijvoorbeeld bij de Sligro daar speciale producten voor hebben. Maar kan ik ook lecithine die in poedervorm als voedingssupplement verkocht wordt gebruiken?
In principe kan het, is dezelfde stof. Alleen als e allerlei hulpstoffen zijn gebruikt kan het niet handig werken. Ik geloof niet dat de supplementenboeven Łberhaupt weten hoe dat te doen.

Durf je dat niet aan of mislukt het, gebruik je lecit uit de lijn texturas van Ferran Adria.

Je kunt overigens ook schuim maken met sucro uit die lijn, heeft minder bijsmaak. Ik vind lecithine meestal niet zo lekker. Dat verschilt nogal.
Whatever...
pi_178560356
Piet even een hele andere vraag, welke wijn zou jij serveren bij surinaamse roti? Ik heb het een hoop surinamers gevraagd en die zeggen dat wijn zeer ongebruikelijk is maar we blijven hederlanders he.
speak only if it improves the silence.
pi_178560753
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:42 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In principe kan het, is dezelfde stof. Alleen als e allerlei hulpstoffen zijn gebruikt kan het niet handig werken. Ik geloof niet dat de supplementenboeven Łberhaupt weten hoe dat te doen.

Durf je dat niet aan of mislukt het, gebruik je lecit uit de lijn texturas van Ferran Adria.

Je kunt overigens ook schuim maken met sucro uit die lijn, heeft minder bijsmaak. Ik vind lecithine meestal niet zo lekker. Dat verschilt nogal.
Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 16 april 2018 @ 19:38:42 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178560870
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:22 schreef TjjWester het volgende:
Piet even een hele andere vraag, welke wijn zou jij serveren bij surinaamse roti? Ik heb het een hoop surinamers gevraagd en die zeggen dat wijn zeer ongebruikelijk is maar we blijven hederlanders he.
Droog wit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 april 2018 @ 19:39:32 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178560894
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:35 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Al jaren niet meer aan het schuimen geweest, moet die kennis echt eens opfrissen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178563959
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:35 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Als je sucro neemt, moet je dat eerst activeren; dispergeren in water (eventueel eerst mengen met de andere poederingredienten als suiker, anders krijg je klontjes). En dan eerst even naar de 80 graden brengen terwijl je roert. Zout en zuur altijd pas acteraf toevoegen, of de geactiveerde oplossing aan je mengsel toevoegen.

Hier :
https://www.rikenvitamin.com/foodingredients/emulsifier/kind.html

vind je de meest gangbare emulgatoren, dezelfde klasse aan moleculen (qua functie) als lecithine. Sucro is qua smaak aan te bevelen (heel neutraal). Als je met zuur aan de gang wilt moet je citrem of acetem hebben.
Whatever...
pi_179263332
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 14:56:49 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179264383
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:18 schreef TjjWester het volgende:
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
Zou het dan wel zeven en in de koelkast zetten
Ja, je kan hem binden met wat roux. Hou er rekening mee dat het vrij zout zal zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179266504
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou het dan wel zeven en in de koelkast zetten
Ja, je kan hem binden met wat roux. Hou er rekening mee dat het vrij zout zal zijn.
Een mosselsoep behoort vrij zout te zijn.

Wat moet ik doen met de mosselgroente? Bewaren en in de soep doen of weggooien?
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 16:43:54 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179267313
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 16:14 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Een mosselsoep behoort vrij zout te zijn.

Wat moet ik doen met de mosselgroente? Bewaren en in de soep doen of weggooien?
Die heeft zijn werk gedaan, smaak gebracht. Wat verse groente beetgaar koken in de soep.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 17:09:17 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179268069
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:18 schreef TjjWester het volgende:
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
Mosselnat dik maken met meel trekt mij niet zo... Wat ik vroeger wel eens deed en lekker vond was fijngesneden uitje met wat bleekselderij bakken, beetje knoflook meebakken, dan blik tomaten en het overgebleven mosselnat erbij en eventueel staafmixeren. Daarna overgebleven mosselen en zonodig extra garnalen en voila, soep. Lekker met brood. Maar dat is soep altijd.
pi_179281211
piet, heb je een lekker recept voor een koude zalmsalade?
hardcoholic
  zondag 20 mei 2018 @ 11:24:31 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179281284
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:18 schreef Ferdii het volgende:
piet, heb je een lekker recept voor een koude zalmsalade?
Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')