abonnement Unibet Coolblue
pi_180858658
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De foto die je plaatst is niet van jouw potje, maar als je saffloer hebt, leuk voor degene die het je verkocht. Voor paella gebruik ik alleen echte saffraan, vooral voor de mooie smaak.
Recent op feestje kreeg ik ook Paella. Met gele kleurstof, geen saffraan, geen knoflook, geen kippenbouillon Is het dan gewoon niet. Maar goed, ik geloof niet iemand behalve mij dat gemerkt heeft, denk dat de meesten nog nooit saffraan geproefd hebben
is niet mijn potje idd, maar wel dezelfde bloemetjes als in mijn potje :P Potje ooit gekregen van een familielid wie naar turkije was geweest en een souvenir meenam :')

maar goed, als ik het goed begrijp doet saffloer niks met de smaak, maar alleen met de kleur?
hardcoholic
pi_180858666
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Geeft wel kleur, maar amper smaak. Kan prima, maar je mist wel iets.
^O^
hardcoholic
  dinsdag 31 juli 2018 @ 17:55:33 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180858919
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:40 schreef Ferdii het volgende:

[..]

is niet mijn potje idd, maar wel dezelfde bloemetjes als in mijn potje :P Potje ooit gekregen van een familielid wie naar turkije was geweest en een souvenir meenam :')

maar goed, als ik het goed begrijp doet saffloer niks met de smaak, maar alleen met de kleur?
Saffloer doet uit zichzelf nauwelijks iets, maar hou er rekening mee dat men in Turkije geen EU regels kent, als het goed kleurt is het toegevoegde kleurstof, en Joost mag weten welke.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 juli 2018 @ 22:06:53 #204
479316 Fons23
Vaak ben je te bang
pi_180863154
Dag Piet en mede Fokkers,

Deze week heb ik een Uuni 3 pizza oven gekocht, gelijk oefenen met pizzadeeg maken en bakken! Ze kwamen er super krokant uit, nog even oefenen met het juiste recept voor pizza deeg en de verhouding te veel / voldoende beleg.

De verhouding qua beleg, daar zal ik zelf achter moeten komen.

Kan jij mij helpen met het ideale recept voor het pizza deeg? Hoeveel "snufjes" zout moet erin, maakt het type bloem veel verschil en zijn er verschillende soorten gist?

Groeten, Fons!
pi_180863256
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 22:06 schreef Fons23 het volgende:
Dag Piet en mede Fokkers,

Deze week heb ik een Uuni 3 pizza oven gekocht, gelijk oefenen met pizzadeeg maken en bakken! Ze kwamen er super krokant uit, nog even oefenen met het juiste recept voor pizza deeg en de verhouding te veel / voldoende beleg.

De verhouding qua beleg, daar zal ik zelf achter moeten komen.

Kan jij mij helpen met het ideale recept voor het pizza deeg? Hoeveel "snufjes" zout moet erin, maakt het type bloem veel verschil en zijn er verschillende soorten gist?

Groeten, Fons!
Duik vooral dit topic eens in: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22
  dinsdag 31 juli 2018 @ 22:42:07 #206
479316 Fons23
Vaak ben je te bang
pi_180863796
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 22:13 schreef Myraela het volgende:

[..]

Duik vooral dit topic eens in: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22
Kijk, Top! Toch voortaan eerst de zoekfunctie maar gebruiken haha
  dinsdag 31 juli 2018 @ 22:58:53 #207
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_180864204
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 22:42 schreef Fons23 het volgende:

[..]

Kijk, Top! Toch voortaan eerst de zoekfunctie maar gebruiken haha
De zoekfunctie werkt al jaren niet meer. _O-
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_180877472
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.

ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie :P
  Spellchecker woensdag 1 augustus 2018 @ 16:22:28 #209
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_180877515
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.

ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie :P
In kleine porties verdelen, en in kleine zakjes invriezen. Of alles in een grote zak waar je telkens naar behoefte wat uithaalt.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 16:39:20 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180877870
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.

ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie :P
Zoek voor recepten met gremolata
pi_180877952
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zoek voor recepten met gremolata
Heel veel ossobucco dus..
Whatever...
pi_180881225
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:19 schreef fespo het volgende:
ik heb plat-peterselie gekocht.
ging alleen per zeer grote bos (1 euro).
een tip hoe ik dit kan opmaken, zonder al teveel spullen in huis te hebben.

ga waarschijnlijk kruidenboter maken maar het is echt veel peterselie :P
Wat extra kruiden erbij en salsa verde maken. Kan je ook prima bewaren.
pi_180883090
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig! -O-
  Spellchecker woensdag 1 augustus 2018 @ 21:27:57 #214
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_180883262
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig! -O-
:o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180884308
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:27 schreef maily het volgende:

[..]

:o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoezo? Helemaal prima om de cakes in te vriezen hoor, dat gebeurt bij professionele taarten ook. Hij staat niet kant en klaar in de vriezer, enkel de cake lagen
  woensdag 1 augustus 2018 @ 22:33:11 #216
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180884747
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig! -O-
Ik zou zeggen niet ingepakt op een rooster zetten, als er vocht uitkomt kan dat niet onderin de bodem blijven zitten.
pi_180884937
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vraagje: ik maak een bruidstaart voor dit weekend. Alle cakes zitten nu in de vriezer. De vraag: hoe kan ik ze het best ontdooien. Op het aanrecht denk ik maar wel of niet ingepakt en hoe lang vantevoren. Lastig! -O-
Ingepakt op het aanrecht.

Is het kapsel/cake getrempeerd met siroop/drank? Kun je overwegen om te doen voor houdbaarheid en zachtheid. Daarnaast kun je veel smaak toevoegen die je anders lastig kunt toevoegen.

Bijvoorbeeld kirsch in een chocoladetaart met kersenvulling.
Whatever...
pi_180885176
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 22:33 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik zou zeggen niet ingepakt op een rooster zetten, als er vocht uitkomt kan dat niet onderin de bodem blijven zitten.
Dank! Lijkt me een puik plan
pi_180885307
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 22:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ingepakt op het aanrecht.

Is het kapsel/cake getrempeerd met siroop/drank? Kun je overwegen om te doen voor houdbaarheid en zachtheid. Daarnaast kun je veel smaak toevoegen die je anders lastig kunt toevoegen.

Bijvoorbeeld kirsch in een chocoladetaart met kersenvulling.
Het is chocolade cake volgens dit recept:




De vereiste voor de taart zijn echter, chocolade, chocolade, chocolade en Nutella :+ en vooral verder niks :Y) dus tempreren wordt hm niet helaas. Er komt witte chocolade botercreme omheen, een donkere chocolade drip en afgemaakt met veel chocolaatjes ed en dus 1 laag Nutella. (4 lagen cake)
pi_180885347
Het is een variant van schawarzwalder. Dat tremoeer ik met siroop met kirsch.

Maar volg vooral je recept. Ik wil geen veeknalde bruidstaart op mijn geweten hebben.
Whatever...
pi_180889825
Fruit moest er vóoral niet in de taart, ik beschouw kirsch maar als kersen :P
  donderdag 2 augustus 2018 @ 17:53:19 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180901284
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 07:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fruit moest er vóoral niet in de taart, ik beschouw kirsch maar als kersen :P
Nee, kirsch is een eau de vie van kersen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180901572
Ik heb nog best veel goed Hongaars paprikapoeder liggen die ik niet te oud wil laten worden. Wat zal ik ermee doen? Ik dacht aan goulash, wat is een goed recept?

[ Bericht 0% gewijzigd door Takadanobaba op 02-08-2018 18:11:40 ]
pi_180901619
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, kirsch is een eau de vie van kersen
Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar :+
pi_180904493
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 18:07 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar :+
Vanille trempeersiroop dan.

Sowieso mensen die geen kersen lusten: verdienen elkaar }:|
Whatever...
  donderdag 2 augustus 2018 @ 20:52:38 #226
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_180904637
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 18:07 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar :+
Ik hoop dat ze nagedacht hebben over de smaak van de taart in combinatie met het seizoen en de bijbehorende temperaturen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 2 augustus 2018 @ 20:56:12 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180904726
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 18:05 schreef Takadanobaba het volgende:
Ik heb nog best veel goed Hongaars paprikapoeder liggen die ik niet te oud wil laten worden. Wat zal ik ermee doen? Ik dacht aan goulash, wat is een goed recept?
1 kilo mooi doorregen varkensnek
4 uien
10 tenen konoflook
100 g Tomatenpuree
2 -3 Eeetlepel paprikapoeder (zoet)
1 snuf scherpe paprikapoeder
Vers gemalen peper
1/2 TL Majoraan
1 TL kummelpoeder
zout
Geklaarde boter of spekvet

Vlees in stukken snijden en in een grote pan met de geklaarde boter of spekvet aanbraden tot bruin.
Intussen de uien en de knoflook snijden
Het gebruinde vlees uit de pan nemen en vuur laag zetten.
Uien en knoflook op laag vuur aanbraden tot ze zacht worden. Rest van de ingrediënten erbij en even verder aanbraden op laag vuur, vlees erbij.
Ca 300 cc water erbij en deksel erop, uur of 2 laten sudderen

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 02-08-2018 21:31:10 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180904843
Doe je geen verse paprika in de goulash?
Whatever...
  donderdag 2 augustus 2018 @ 21:01:52 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180904890
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:00 schreef Spanky78 het volgende:
Doe je geen verse paprika in de goulash?
Nee, zou een Hongaar nooit doen.
Echt authentiek? Maak het met pens i.p.v. varkensnek, maar dat gaat mij wat ver
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180904925
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, zou een Hongaar nooit doen.
Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.

Het kan zonder, maar ik vind dat gewoon lekker. En is ook wel gezond.
Whatever...
  donderdag 2 augustus 2018 @ 21:05:29 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180904985
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:03 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.

Het kan zonder, maar ik vind dat gewoon lekker. En is ook wel gezond.
Moeder van mijn Hongaarse ex maakte het zo, maar goed, ik blij want verdraag geen paprika’s
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180905077
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1 kilo mooi doorregen varkensnek
4 uien
10 tenen konoflook
100 g Tomatenpuree
1 Eeetlepel paprikapoeder (zoet)
1 snuf scherpe paprikapoeder
Vers gemalen peper
1/2 TL Majoraan
1 TL kummelpoeder
zout
Geklaarde boter of spekvet

Vlees in stukken snijden en in een grote pan met de geklaarde boter of spekvet aanbraden tot bruin.
Intussen de uien en de knoflook snijden
Het gebruinde vlees uit de pan nemen en vuur laag zetten.
Uien en knoflook op laag vuur aanbraden tot ze zacht worden. Rest van de ingrediënten erbij en even verder aanbraden op laag vuur, vlees erbij.
Ca 300 cc water erbij en deksel erop, uur of 2 laten sudderen
Bedankt! Ik heb gelukkig ook nog eens beide soorten poeders. Wanneer ik wat meer tijd heb ga ik het maken.
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:03 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.

Het kan zonder, maar ik vind dat gewoon lekker. En is ook wel gezond.
Dit klinkt als een discussie die hoog op zou kunnen lopen onder Hongaren. Naar mijn idee zijn ze net als de Italianen erg trots op hun (familie)recepten.
pi_180905083
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moeder van mijn Hongaarse ex maakte het zo, maar goed, ik blij want verdraag geen paprika’s
De schillen zorgen bij sommige mensen voor buikpijn. Dan wil je dat er niet in nee.

Maarehm, ik ken hem met rund en rode paprika. En natuurlijk bakken paprikapoeder en ui en aardappel. Die poeder daar overigens zo veel smaakvoller is dan die meuk bij ons uit die potjes.

Ik vond Hongaarse salami trouwens ook echt top.
Whatever...
pi_180905100
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:08 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

De schillen zorgen bij sommige mensen voor buikpijn. Dan wil je dat er niet in nee.

Maarehm, ik ken hem met rund en rode paprika. En natuurlijk bakken paprikapoeder en ui en aardappel. Die poeder daar overigens zo veel smaakvoller is dan die meuk bij ons uit die potjes.

Ik vond Hongaarse salami trouwens ook echt top.
In vergelijking is ons Nederlans paprikapoeder net zaagsel inderdaad.
pi_180905107
quote:
14s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:08 schreef Takadanobaba het volgende:

[..]

Bedankt! Ik heb gelukkig ook nog eens beide soorten poeders. Wanneer ik wat meer tijd heb ga ik het maken.

[..]

Dit klinkt als een discussie die hoog op zou kunnen lopen onder Hongaren. Naar mijn idee zijn ze net als de Italianen erg trots op hun (familie)recepten.
Waarschijnlijk even triviaal. Het is een bastaardgerecht, als het.maar een stoofpot is met vlees en veel paprikapoeder.

Beetje als bolognesesaus, ookal is daar een zogenaamd officiële versie van.
Whatever...
pi_180905139
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:09 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Waarschijnlijk even triviaal. Het is een bastaardgerecht, als het.maar een stoofpot is met vlees en veel paprikapoeder.
Als je toevallig ook een mooi recept hebt, dan wil ik graag eens beide versies proberen.
  donderdag 2 augustus 2018 @ 21:11:33 #237
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180905161
Ik doe er buiten verse paprika ook nog champignons in. :@.
And so is the past
  donderdag 2 augustus 2018 @ 21:19:25 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180905354
Zo vind ik het gerookte Spaanse paprikapoeder erg lekker, helaas zijn de gerookte paprikavlokken nergens te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 augustus 2018 @ 21:19:44 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180905363
Ik heb nog nooit goulash gegeten. :+
pi_180905384
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nog nooit goulash gegeten. :+
Ik alleen eens een keer Russische. Vraag me af hoe anders het is. Een recept hoef je in ieder geval niet meer te zoeken.
pi_180905586
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:10 schreef Takadanobaba het volgende:

[..]

Als je toevallig ook een mooi recept hebt, dan wil ik graag eens beide versies proberen.
Riblappen, veel paprikapoeder (zoet), pittige paprikapoeder naar smaak. Paar uien. Rode paprika's, die Turkse puntdingen zijn lekker. Knoflook. Blik tomaten in blokjes.

Aardappel in blokjes als je dat lekker vindt.

Uien aanbraden in spekvet, maar boter kan ook, knoflook en en paprikapoeder ik vind 2 eetlepels echt te weinig, denk eerder aan 6 of 8 en je hebt altijd een beetje pittige paprikapoeder bodog. Snel vlees erbij en zachtjes garen.

Zachtjes blijven fruiten en dan blik tomaten erbij en water tot de boel onder staat.

Stoven maar. 3 uur ongeveer, of nog wat meer. Klein uur voor tijd gesneden paprika ttoevoegn. Indienst 20 minuten voor tijd aardappels in blokjes toevoegen.

Hongaren zelf eten meestal de soep. Dus dan moet je zorgen dat de boel niet te ver inkookt en de aardappel is daar wel lekker in. Wil je het als vleessaus, dan laten indikken zonder aardappel.

Maargoed, piet zijn recept.zal zonder twijfel ook lekker zijn. Verschil is maar klein.
Whatever...
pi_180905608
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Riblappen, veel paprikapoeder (zoet), pittige paprikapoeder naar smaak. Paar uien. Rode paprika's, die Turkse puntdingen zijn lekker. Knoflook. Blik tomaten in blokjes.

Aardappel in blokjes als je dat lekker vindt.

Uien aanbraden in spekvet, maar boter kan ook, knoflook en en paprikapoeder ik vind 2 eetlepels echt te weinig, denk eerder aan 6 of 8 en je hebt altijd een beetje pittige paprikapoeder bodog. Snel vlees erbij en zachtjes garen.

Zachtjes blijven fruiten en dan blik tomaten erbij en water tot de boel onder staat.

Stoven maar. 3 uur ongeveer, of nog wat meer. Klein uur voor tijd gesneden paprika ttoevoegn. Indienst 20 minuten voor tijd aardappels in blokjes toevoegen.

Hongaren zelf eten meestal de soep. Dus dan moet je zorgen dat de boel niet te ver inkookt en de aardappel is daar wel lekker in. Wil je het als vleessaus, dan laten indikken zonder aardappel.

Maargoed, piet zijn recept.zal zonder twijfel ook lekker zijn. Verschil is maar klein.
Geweldig, bedankt!
pi_180905616
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo vind ik het gerookte Spaanse paprikapoeder erg lekker, helaas zijn de gerookte paprikavlokken nergens te krijgen.
Chipotle ook. Sowieso gerookte kruiden.

Ik had eens gerookte olijfolie, je kon me echt opvegen, zo lekker! Beetje vettige groene, bijna ranzige olijfolie, gerookt. Lekker!
Whatever...
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 05:57:07 #244
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_180910994
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo vind ik het gerookte Spaanse paprikapoeder erg lekker, helaas zijn de gerookte paprikavlokken nergens te krijgen.
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel

https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_180911291
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel

https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Zag ze ook bij AH staan
We have far more in common than that which devides us..
pi_180911335
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:

Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel

https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Spellchecker vrijdag 3 augustus 2018 @ 07:23:20 #247
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_180911364
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel

https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Met parika's :o
pi_180911479
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 20:52 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Ik hoop dat ze nagedacht hebben over de smaak van de taart in combinatie met het seizoen en de bijbehorende temperaturen.
Het is enkel chocolade dus dat is altijd in het seizoen :Y)

De bijbehorende temperaturen dat is een ander verhaal :X

Aan de slag!
pi_180913489
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 07:16 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.
Voordat ik het nodig heb, altijd openmaken, niet op het moment dat je het nodig hebt.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 14:37:40 #250
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_180919167
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 07:05 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Zag ze ook bij AH staan
Dat kan, hebben ze ook deze vlokken? Of enkel de de poeder?

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 07:16 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.
Het is zeker niet de makkelijkste verpakkingen.

Theelepel bij de hand om het open te wringen en en dan zelfde lepel gebruiken om hetgene eruit te halen wat je nodig hebt. Ik gebruik nooit mijn handen om kruiden of specerijen uit een potje te halen, vanwege vaak vochtige handen tijdens het koken.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_180919323
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 14:37 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Dat kan, hebben ze ook deze vlokken? Of enkel de de poeder?

[..]

Daar heb ilk (nog) niet naar gekeken, heb nog poeder (van dille en kamille) staan. Maar straks zal ik wel eens kijken.
We have far more in common than that which devides us..
pi_180928299
Ik wil dit weekend buikspek bereiden. Iemand een recept voor buikspek met een perfect knapperige zwoerd?
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 08:33:15 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180934428
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 21:58 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik wil dit weekend buikspek bereiden. Iemand een recept voor buikspek met een perfect knapperige zwoerd?
Om de zwoerd knapperig te krijgen, snij die wiebertvormig in en voor dat hij de oven ingaat rustig met kokend water overgieten , ca 2 liter, dan droogdeppen en de oven in met de zwoerd naar boven. Als hij gaar is de grill aan, dan popt de zwoerd op als popcorn. Wel bijblijven en opletten daf hij niet verbrand
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180934671
Dank!
Op hoeveel graden en hoelang ongeveer?
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 09:03:36 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180934724
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 08:58 schreef VaderVanJezus het volgende:
Dank!
Op hoeveel graden en hoelang ongeveer?
3-4 Uur op 130-140 graden bij een oven met fan, dan half uur op 220 en daarna ff de grill aan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2018 @ 14:20:07 #256
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180959673
Ik heb twee mooie stukken hamfricandeau liggen. Eentje doe ik met mosterd en rozemarijn maar ik zoek nog wat inspiratie voor stuk twee.

BVD.
And so is the past
pi_180962916
quote:
7s.gif Op zondag 5 augustus 2018 14:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ik heb twee mooie stukken hamfricandeau liggen. Eentje doe ik met mosterd en rozemarijn maar ik zoek nog wat inspiratie voor stuk twee.

BVD.
Uitsnijden, plat meppen, insmeren met mengsel van paneermeel, roomkaas, knoflook, gebakken pecannoten en peterselie (maar je kunt ook Boursin nemen).

Oprollen, wikkelen in parmaham. Bakken. Kerntemperatuur van ongeveer 65 graden. Vlees is dan net niet meer rose maar wel mals, de vulling is gezet maar niet hard.

Je kunt hem natuurlijk ook rosé braden, serveren met een saus van roquefort en spek (of je bardeert het ding) .

Andere optie is juist rose bakken en serveren met een saus op basis van Demi glacé en rode bessengelei. (Zonder spek) wordt het een beetje fruitig van.
Whatever...
pi_180986986
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 09:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

3-4 Uur op 130-140 graden bij een oven met fan, dan half uur op 220 en daarna ff de grill aan
Het resultaat was super!
Grill was niet nodig. Nadat ik de oven op 220 had gezet, begon ie al snel te poppen.
Ik mag hem alleen op eten. Mijn vriendin wilde niet meer nadat ze had gezien dat er tepels op zaten en ik hem scheerbeurt heb gegeven.
Gelukkig is ie koud ook erg lekker, misschien zelfs lekkerder.
  maandag 6 augustus 2018 @ 18:40:10 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180987034
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 18:37 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Het resultaat was super!
Grill was niet nodig. Nadat ik de oven op 220 had gezet, begon ie al snel te poppen.
Ik mag hem alleen op eten. Mijn vriendin wilde niet meer nadat ze had gezien dat er tepels op zaten en ik hem scheerbeurt heb gegeven.
Gelukkig is ie koud ook erg lekker, misschien zelfs lekkerder.
Fijn te horen.
Persoonlijk vind ik de zwoerd het lekkerste.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181113216
Piet, ik heb 9 redelijk rijpe mango's van de markt en wil een lekkere mango sorbet maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een (simpele) ijsmachine.

Lees veel verschillende recepten op het internet; met scheutje water/melk, wel/geen suiker, yoghurt... Hou wel van een volle mango smaak. Beetje zoet mag ook wel.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:58:09 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181113582
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:45 schreef Unites het volgende:
Piet, ik heb 9 redelijk rijpe mango's van de markt en wil een lekkere mango sorbet maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een (simpele) ijsmachine.

Lees veel verschillende recepten op het internet; met scheutje water/melk, wel/geen suiker, yoghurt... Hou wel van een volle mango smaak. Beetje zoet mag ook wel.
Mango pureren
Mango heeft volgens mijn tabellen een 16% droge stof, dat moet je op een 28 tot 34%. komen, dus een 16 gram suiker per 100 gram puree toevoegen en een beetje citroensap.
Dit goed ff mixen en dan een 8 uur minstens laten rijpen in de koelkast
Maak niet meer dan 500 gram puree om ijs te maken, een eenvoudige ijsmachine kan niet veel aan. Zorg dat je vries accu 24-48 uur bij -20 is gevroren.
Geen melk gebruiken, geen room, dat onderdrukt alleen maar de smaak en voegt niets toe. De suiker moet je toevoegen omdat anders je ijs geen mooie structuur krijgt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 12 augustus 2018 @ 09:31:53 #262
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_181122638
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mango pureren
Mango heeft volgens mijn tabellen een 16% droge stof, dat moet je op een 28 tot 34%. komen, dus een 16 gram suiker per 100 gram puree toevoegen en een beetje citroensap.

Alle soorten (sorbet)ijs moeten 28-34%ds bevatten? En dat vul je aan met suiker. Gewoon nieuwsgierig.

Overigens 32/116=0,276
Dus dan zou je iets meer suiker moeten hebben toch? :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 12 augustus 2018 @ 09:40:01 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181122745
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 09:31 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Alle soorten (sorbet)ijs moeten 28-34%ds bevatten? En dat vul je aan met suiker. Gewoon nieuwsgierig.

Overigens 32/116=0,276
Dus dan zou je iets meer suiker moeten hebben toch? :+
Correct, 0,4 gram meer.
Mango bevat veel voedingsvezels dus zat ff aan de lage kant ivm de structuur.
Verder is 28-34% correct voor alle sorbet. Als je het veel maakt, neem een refractometer om het suiker te meten, zijn online goedkoop te koop. Echter, ieder fruit is anders, blauwe bessen bevatten veel meer vezels en pectine dan bv aardbeien, wat een andere structuur geeft bij dezelfde hoeveelheid suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 augustus 2018 @ 04:01:15 #264
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_181145512
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:45 schreef Unites het volgende:
Piet, ik heb 9 redelijk rijpe mango's van de markt en wil een lekkere mango sorbet maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een (simpele) ijsmachine.

Lees veel verschillende recepten op het internet; met scheutje water/melk, wel/geen suiker, yoghurt... Hou wel van een volle mango smaak. Beetje zoet mag ook wel.
Voor meer info:
https://www.seriouseats.c(...)the-best-sorbet.html

Seriouseats artikels ^O^

quote:
Beyond that golden rule, the type of fruit, and what it brings to your sorbet, matters. Fruit high in pectin (berries, stone fruit, and grapes) or fiber (mangoes, pears, and bananas) are high in viscosity and full of body, and they make for an especially creamy sorbet that approximates the texture of ice cream. That's because pectin and fiber act as thickeners, their long starchy molecules working like sugar to physically get in the way of growing ice crystals.

By contrast, watermelon and pomegranate juices are thin with no body, so they need some special handling to make their textures as thick and creamy as berry or stone fruit sorbets. It's even trickier with citrus like lemon, lime, and grapefruit; not only does their juice lack pectin or fiber,* they're so tart they need extra sugar to balance their flavor, and even when you add enough, the resulting sorbet isn't as rich.

* Whole citrus fruit has plenty of pectin but it's all in the rind, not the juice or flesh.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_181151747
Ik heb van het ontvetten van bouillon en behoorlijke hoeveelheid vet (varkens, rund en lam-mengsel) over. Kan ik daar nog iets mee?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_181151805
Aardappels in bakken?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 13 augustus 2018 @ 13:50:26 #267
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181152369
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 13:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik heb van het ontvetten van bouillon en behoorlijke hoeveelheid vet (varkens, rund en lam-mengsel) over. Kan ik daar nog iets mee?
Als je er in poept kun je het wellicht verkopen als gutter oil.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gutter_oil
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 13 augustus 2018 @ 17:40:44 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181157481
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 13:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik heb van het ontvetten van bouillon en behoorlijke hoeveelheid vet (varkens, rund en lam-mengsel) over. Kan ik daar nog iets mee?
Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassing
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 13 augustus 2018 @ 20:32:37 #269
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_181160789
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassing
V snaar invetten als ie piept
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_181163187
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassing
Dan gaat het morgen richting afvalenergiebedrijf om er groene stroom van te maken ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_181283359


Dank, Piet! Smaakt heerlijk! :Y

Misschien had een beetje 'smeuïger' wel gemogen, maar voor 'n eerste sorbet vond ik 'm helemaal prima.

De ijsmachine bleek ook nog eens kapot, dus ik 'm zelf staan roeren en draaien in die bevroren bak. :')

^O^
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 21:36:34 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181283761
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:21 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]

Dank, Piet! Smaakt heerlijk! :Y

Misschien had een beetje 'smeuïger' wel gemogen, maar voor 'n eerste sorbet vond ik 'm helemaal prima.

De ijsmachine bleek ook nog eens kapot, dus ik 'm zelf staan roeren en draaien in die bevroren bak. :')

^O^
als je kristallen hebt en geen echt romige structuur maar wat meer korrelig, kan je te weinig droge stof hebben en de volgende keer meer suiker gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181449544
Piet, ik maak soms flammkuechen. Ik maak dit bijna altijd zonder gist, maar veel recepten gebruiken wel met gist (een soort pizzadeeg). Is er een voordeel van het gebruik van gist? Of wordt het dan alleen maar lastiger om een extreem dunne bodem te creëren? Het origineel is volgens mij zonder gist?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:43:55 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181449989
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:24 schreef Felagund het volgende:
Piet, ik maak soms flammkuechen. Ik maak dit bijna altijd zonder gist, maar veel recepten gebruiken wel met gist (een soort pizzadeeg). Is er een voordeel van het gebruik van gist? Of wordt het dan alleen maar lastiger om een extreem dunne bodem te creëren? Het origineel is volgens mij zonder gist?
Er zijn veel regionale variaties zowel met als zonder gist, allerlei soorten meel, met appels of peren of spek uien en crème fraiche, aardappelpuree..
Gist geeft een meer broodavhtig deeg i.p.v. een Graham cracker achtig deeg. Welke lekkerder is moet je zelf weten.
Mijn voorkeur is tegenwoordig zonder gist en met witte bloem, belegd met crème fraiche, spek en uien, geen appels of andere shit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:47:40 #275
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_181450082
https://www.odin.nl/recepten/-4512-gouden-courgettesoep/

1. Is dit recept lekkerder met kip of groentebouillion?
2. Ik vind het altijd wel lekker als er iets vasts in de soep zit (voor de textuur), wat kan ik toevoegen om wat wisselende textuur toe te voegen om hem af te maken? (als voorbeeld: in mijn tomaten+gele/rode paprika soep doe ik gepelde gehalveerde cherrytomaatjes voor de bite)
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:56:04 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181450317
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:47 schreef govie het volgende:
https://www.odin.nl/recepten/-4512-gouden-courgettesoep/

1. Is dit recept lekkerder met kip of groentebouillion?
2. Ik vind het altijd wel lekker als er iets vasts in de soep zit (voor de textuur), wat kan ik toevoegen om wat wisselende textuur toe te voegen om hem af te maken? (als voorbeeld: in mijn tomaten+gele/rode paprika soep doe ik gepelde gehalveerde cherrytomaatjes voor de bite)
Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.
Ik zou zelf saffraan gebruiken i.p.v. kurkuma omdat ik het aroma van saffraan erg mooi vind
Maak knoflookcroutons, of soldaatjes, lekkere stevige bite
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:57:26 #277
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_181450357
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.
Maak knoflookcroutons, of soldaatjes, lekkere stevige bite
bedankt voor je snelle berichtje. Doe ik volgende keer kipbouillion met soldaatjes, maar wat zijn soldaatjes? :9

Edit: Het smaakje is wel lekker afwisselend als je net als mij normaliter een meer nederlandse courgettesoep maakt (met kipbouillion zal het wss nog lekkerder zijn).
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:58:15 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181450381
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:57 schreef govie het volgende:

[..]

bedankt voor je snelle berichtje. Doe ik volgende keer kipbouillion met soldaatjes, maar wat zijn soldaatjes? :9


Lange croutons

Ook lekker bij een zachtgekookt eitje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:01:43 #279
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_181450476
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lange croutons

Ook lekker bij een zachtgekookt eitje
Thx!

When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_181452576
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.
Ik zou zelf saffraan gebruiken i.p.v. kurkuma omdat ik het aroma van saffraan erg mooi vind
Maak knoflookcroutons, of soldaatjes, lekkere stevige bite
Een pot is hier ook wel een aardig alternatief.

Ik zou hier kaascroutons met knoflook bij maken. Het is niet echt een prettige soort soep om stukjes in te doen. Sowieso hebben dit soort potages best al wat textuur van zichzelf.

Kurkuma kun je gewoon weglaten en Provençaalse kruiden erin strooien. Veel lekkerder wat mij betreft.ik vind saffraan ook lekker, maar zie het hier niet helemaal op zijn plek eerlijk gezegd.
Whatever...
pi_182354194
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:39 schreef RobinOok het volgende:
lokquote
Vraagje voor Robin:
Ik wil Yukhoe maken, en daar moet Koreaanse/aziatische/nashi peer in, maar in hoeverre is het de moeite waard om te proberen een echte aziatische peer in de toko op te snorren of kan ik net zo goed een Nederlandse peer nemen?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 17:35:43 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182354335
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 17:26 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Vraagje voor Robin:
Ik wil Yukhoe maken, en daar moet Koreaanse/aziatische/nashi peer in, maar in hoeverre is het de moeite waard om te proberen een echte aziatische peer in de toko op te snorren of kan ik net zo goed een Nederlandse peer nemen?
Zeker de moeite waard! Ik zou het niet eens maken zonder.
Maar zo moeilijk is het niet te krijgen. Mijn Turk verkoopt ze ook. En ik denk grote supermarkten misschien ook wel.

Verder moet je wel echt goeie sojasaus en sesamolie nemen he? En een mooi rauw dooiertje. Lekker!

Voor wie het niet kent : http://www.aziatische-ingredienten.nl/koreaanse-steak-tartaar/
pi_182354582
wow supersnel antwoord :) bedankt!

Is zo'n klein flesje sesamolie van de super niet goed genoeg? want het is niet echt een ingredient dat ik vaak gebruik of zo
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 17:58:50 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182354751
Vaak is dat nepsesamolie, een goedkope olie met een sesamsmaakje.
Het loont de moeite een merk te nemen van 100% geroosterde seamzaadje. Lekkerste merk staat hier bovenaan bij wat is er te koop : https://www.aziatische-ingredienten.nl/sesamolie/

Ik weet niet wat appie verkoopt...
Ook steeds meer keus, maar vaak toch eigen meuk.
pi_182354785
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Vaak is dat nepsesamolie, een goedkope olie met een sesamsmaakje.
Het loont de moeite een merk te nemen van 100% geroosterde seamzaadje. Lekkerste merk staat hier bovenaan bij wat is er te koop : https://www.aziatische-ingredienten.nl/sesamolie/

Ik weet niet wat appie verkoopt...
Ook steeds meer keus, maar vaak toch eigen meuk.
top ga ik doen
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:08:11 #286
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182356411
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Vaak is dat nepsesamolie, een goedkope olie met een sesamsmaakje.
Het loont de moeite een merk te nemen van 100% geroosterde seamzaadje. Lekkerste merk staat hier bovenaan bij wat is er te koop : https://www.aziatische-ingredienten.nl/sesamolie/

Ik weet niet wat appie verkoopt...
Ook steeds meer keus, maar vaak toch eigen meuk.
Appie heeft geen goeie

En het is echt een wereld van verschil bij sesamolie _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182356552
Wel lekker, goede geroosterde sesamolie.
Whatever...
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:18:39 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182356562
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:08 schreef Molo het volgende:

[..]
En het is echt een wereld van verschil bij sesamolie _O_
Ja! En er zijn kleine flesjes en je kunt er lang mee doen.
Of gewoon vaker gebruiken. Een paar drupjes op een af-gerecht. :9
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:23:49 #289
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182356679
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 17:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeker de moeite waard! Ik zou het niet eens maken zonder.
Maar zo moeilijk is het niet te krijgen. Mijn Turk verkoopt ze ook. En ik denk grote supermarkten misschien ook wel.

Verder moet je wel echt goeie sojasaus en sesamolie nemen he? En een mooi rauw dooiertje. Lekker!

Voor wie het niet kent : http://www.aziatische-ingredienten.nl/koreaanse-steak-tartaar/
Waarom is die eierdooi er altijd zo lui op geflikkerd? Ik ben dat niet gewent, kunnen ze niet gewoon een dressingkje maken ofzo?
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:27:43 #290
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182356739
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:23 schreef govie het volgende:

[..]

Waarom is die eierdooi er altijd zo lui op geflikkerd? Ik ben dat niet gewent, kunnen ze niet gewoon een dressingkje maken ofzo?
Omdat een dooier mooi en geil is.
En je wilt hem zien voor je hem er zelf door roert.
Ik zou het echt een afknapper vinden als er geen glanzende dooier op lag.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 06-10-2018 20:42:38 ]
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:34:49 #291
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182356844
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Omdat een dooier mooi en geil is.
En je wilt hem zien voor je hem er zelf door roert.
Ik zou het echt een afknapper vinden als er h
Geen glanzende dooier op lag.
Dan ga ik het toch een keer proberen! thx
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:38:27 #292
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182356929
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:34 schreef govie het volgende:

[..]

Dan ga ik het toch een keer proberen! thx
Tevens zie je dan dat de boel vers gemaakt is, luxe, ipv lui een dressing van tevoren maken ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:57:31 #293
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182357305
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:38 schreef Molo het volgende:

[..]

Tevens zie je dan dat de boel vers gemaakt is, luxe, ipv lui een dressing van tevoren maken ;)
Bij de Koreaan zijn ze nie zo lui. ;)

When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 21:03:45 #294
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182357397
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:57 schreef govie het volgende:

[..]

Bij de Koreaan zijn ze nie zo lui. ;)

[ afbeelding ]
_O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182541676
Vraagje, ik heb een runderrollade besteld van 1 kilo...volgens mij had ik er vorige keer 1 van rond de 800gram ff aanbakken in de pan en 45 min in de oven, maar dat weet ik niet meer zeker..smaakte wel super mooi roze van binnen nog...

Alleen nu lees ik her en der over meer dan een uur in de oven, dan kun je der volgens mij wel schoenzolen van maken...paar tips hier ? :P

Had ik het toch goed ! vanaf 4.min 45



[ Bericht 37% gewijzigd door Geerd op 15-10-2018 23:44:20 ]
Ik zwaai naar dieren.
  dinsdag 16 oktober 2018 @ 08:08:21 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182544677
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 23:36 schreef Geerd het volgende:
Vraagje, ik heb een runderrollade besteld van 1 kilo...volgens mij had ik er vorige keer 1 van rond de 800gram ff aanbakken in de pan en 45 min in de oven, maar dat weet ik niet meer zeker..smaakte wel super mooi roze van binnen nog...

Alleen nu lees ik her en der over meer dan een uur in de oven, dan kun je der volgens mij wel schoenzolen van maken...paar tips hier ? :P

Had ik het toch goed ! vanaf 4.min 45

Ik heb daar een vleesthermometer voor, dat is erg handig
reken op 30 minuten per 500 gram bij 200 graden, of 175 bij een turbo oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182580770
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 08:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb daar een vleesthermometer voor, dat is erg handig
reken op 30 minuten per 500 gram bij 200 graden, of 175 bij een turbo oven
Ik heb hem op 160 gedaan 1kg, 1 uur 15....met aansnijden kun je mooi kiezen...nou doe mij maar niet zo rose etc..



Smaakte echt super ..
Ik zwaai naar dieren.
pi_182581279
Ziet perfect uit ook.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_182581987
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 22:59 schreef Bart2002 het volgende:
Ziet perfect uit ook.
Ik weet niet of dat sarcastisch was bedoelt maar..

Zo smaakte het wel..
Ik zwaai naar dieren.
pi_182739836
Hoi PV, ik ben gek op steak tartare, en heb nu dit recept gevonden:
300 gram kogelbiefstuk
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl sjalot, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3 tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
3 tl mosterd
peper
zout
1 eigeel

Heb jij nog iets toe te voegen, of zegt, dat moet je er niet in doen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')