abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 mei 2018 @ 11:55:37 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179281728
Honingmeloen aan stukjes snijden, avocado aan stukjes snijden, gerookte wilde zalm, zure geschilde appel aan stukjes, citroensap, olijfolie, verse dille, croutons.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179282205
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
hardcoholic
  zondag 20 mei 2018 @ 13:51:41 #103
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179283629
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 12:27 schreef Ferdii het volgende:

[..]

verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
Wij aten laatst deze met brood,was heerlijk. Ook vast lekker met gegrilde zalm.
https://www.dirk.nl/recep(...)eywords=zalm+asperge
Spoilers!
pi_179285766
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
  zondag 20 mei 2018 @ 16:29:46 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286323
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Ik heb een hele grote met 5 branders en nog een normaal gaspit ernaast. Het model is helaas niet meer te koop. Kan tegelijkertijd dus steaks, maïskolven en groene asperges grillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:35:43 #106
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286451
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Je kunt het ook hier eens vragen:
CUL / BBQ Topic #7 hete kolen en rokend hout

Wij hebben onlangs een Campingaz Classic series 4 LS gekocht. Stevig apparaat, enorm, met extra pit en makkelijk schoon te malen. Tevens uit te breiden met een spit en meer.
Spoilers!
  zondag 20 mei 2018 @ 16:39:01 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286510
Top tip, koop er extra roosters bij voor reserve. De roosters hebben het zwaar,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:44:42 #108
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286615
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Top tip, koop er extra roosters bij voor reserve. De roosters hebben het zwaar,
Ik heb gietijzer, is ook een optie.
Spoilers!
  zondag 20 mei 2018 @ 16:45:38 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286631
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:44 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb gietijzer, is ook een optie.
Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:57:18 #110
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286851
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?
De mijne niet. Ik heb geloof ik een model waar het 'culinaire systeem' standaard bij zit. Ik heb een grillplaat/bakplaat (onder/boven) en een rooster. Uit dat rooster kan ik een deel verwijderen zodat er een wok, paellapan of pizzasteen in past. Dat is wat dat culinaire systeem is, dat komt alleen in gietijzer.
Spoilers!
  Moderator zondag 20 mei 2018 @ 17:03:54 #111
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179286987
Je kunt natuurlijk ook gewoon een RVS rooster laten maken :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_179287025
Dus die 4 LS is wel een aanrader? Prijs valt me ook nog mee. En is die handig transporteerbaar naar schuur? Want kan niet altijd onder overkapping.
  zondag 20 mei 2018 @ 17:10:01 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179287118
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:03 schreef derLudolf het volgende:
Je kunt natuurlijk ook gewoon een RVS rooster laten maken :Y
Prijzig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 17:28:20 #114
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179287466
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:05 schreef trekker25 het volgende:
Dus die 4 LS is wel een aanrader? Prijs valt me ook nog mee. En is die handig transporteerbaar naar schuur? Want kan niet altijd onder overkapping.
Goed transporteerbaar mits je de gietijzeren roosters er uit haalt. Hij weegt 70 kilo ;) Die van ons staat altijd buiten maar we hebben er een hoes bij.
Spoilers!
  Moderator zondag 20 mei 2018 @ 18:19:51 #115
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179288169
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Prijzig
Beter duur dan niet te krijgen ;)
Een gietijzeren rooster of "origineel" rooster zal ook niet goedkoop zijn.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_179355556
Hey Piet,

Een vraagje :s) Een hele tijd geleden (ik denk een half jaar tot een jaar) had je volgens mij ergens in deze reeks een diepgaand verhaal neergekalkt over de techniek achter het diepte aanbrengen met smaken (dat hoe meer handelingen je verricht ofzo, dat je dan meer diepte krijgt). Weet jij dan waar ik het over heb?
Ik heb geprobeerd om het terug te zoeken, maar ik kan het niet vinden omdat ik niet precies weet welke zoektermen ik moet gebruiken. Heb jij nog een link? (of een andere link waarin hetzelfde verhaal staat)

Bedankt O-)
Somebody that I used to know
  donderdag 24 mei 2018 @ 19:18:11 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179362470
quote:
2s.gif Op donderdag 24 mei 2018 13:36 schreef Postbus100 het volgende:
Hey Piet,

Een vraagje :s) Een hele tijd geleden (ik denk een half jaar tot een jaar) had je volgens mij ergens in deze reeks een diepgaand verhaal neergekalkt over de techniek achter het diepte aanbrengen met smaken (dat hoe meer handelingen je verricht ofzo, dat je dan meer diepte krijgt). Weet jij dan waar ik het over heb?
Ik heb geprobeerd om het terug te zoeken, maar ik kan het niet vinden omdat ik niet precies weet welke zoektermen ik moet gebruiken. Heb jij nog een link? (of een andere link waarin hetzelfde verhaal staat)

Bedankt O-)
Pffff niet direct, ga er ff over nadenken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179363793
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pffff niet direct, ga er ff over nadenken
Dankje O+
Het was een beetje een scheikundig verhaal, als ik het me goed herinner.
Somebody that I used to know
  donderdag 24 mei 2018 @ 20:57:50 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179364752
Natuurlijke smaakversterkers. Ansjovisje, steranijs, shii-takes, mushrom sojasaus, etc.
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:00:00 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179364799
Ah, ja, eiwitten afbreken zodat glutamaat ontstaat, zoals bouillon lang trekken of fermentatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179366019
Ik heb wel eens zo'n heel verhaal opgeschreven.. over maillard en hoe je dat kunt beïnvloeden. Bedoel.je dat misschien?
Whatever...
pi_179422002
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 22:04 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb wel eens zo'n heel verhaal opgeschreven.. over maillard en hoe je dat kunt beïnvloeden. Bedoel.je dat misschien?
Dat klinkt bekend ja! Dank :)

Edit: overigens een beetje rondzoeken nog niet helemaal overtuigd of ik dat bedoel. Ik kom er nog op terug :)

[ Bericht 14% gewijzigd door Postbus100 op 27-05-2018 14:24:48 ]
Somebody that I used to know
pi_179429074
quote:
2s.gif Op zondag 27 mei 2018 14:17 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dat klinkt bekend ja! Dank :)

Edit: overigens een beetje rondzoeken nog niet helemaal overtuigd of ik dat bedoel. Ik kom er nog op terug :)
Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀
Whatever...
pi_179479087
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀
Mononatriumglatamaat :9~
Gamma glutamylpeptiden :9~ ^2
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_179479826
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 22:09 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Mononatriumglatamaat :9~
Gamma glutamylpeptiden :9~ ^2

https://www.tandfonline.c(...)0?journalCode=tbbb20
Whatever...
pi_179626106
Hi Piet
Ik wil ijsthee maken volgens de koude methode. Kan ik daarvoor gewoon kraanwater gebruiken of is Spa blauw oid beter?
  dinsdag 5 juni 2018 @ 20:43:02 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179626604
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:21 schreef T-D het volgende:
Hi Piet
Ik wil ijsthee maken volgens de koude methode. Kan ik daarvoor gewoon kraanwater gebruiken of is Spa blauw oid beter?
Volgens mij maakt dat niets uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179628072
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij maakt dat niets uit
Klopt, verschil treedt pas op bij echt zure omstandigheden beneden pH 5,5 of juist boven de 8.
Whatever...
  Moderator dinsdag 5 juni 2018 @ 21:55:15 #129
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179628260
Kraanwater is vaak zuiverder dan mineraalwater :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 11 juni 2018 @ 22:13:11 #130
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179734685
Ik zit een beetje in dubio. Ik ga binnenkort een voorgerechtje maken met biet, aardbei, balsamico en ingelegde ui. Om het samen te laten komen wil ik er een geitenkaascrème bij doen. Probleem: mijn vriendin houdt niet zo van geitenkaas en ik ben bang dat het misschien wat te sterk is voor de andere gasten. Nog tips om een mooie, gladde crème te maken die hier bij past? Ik dacht zelf aan feta, maar ik ben bang dat ik daar tijdens het eten teveel bij ga denken dat het geen geitenkaas is.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 06:27:45 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179738912
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 22:13 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zit een beetje in dubio. Ik ga binnenkort een voorgerechtje maken met biet, aardbei, balsamico en ingelegde ui. Om het samen te laten komen wil ik er een geitenkaascrème bij doen. Probleem: mijn vriendin houdt niet zo van geitenkaas en ik ben bang dat het misschien wat te sterk is voor de andere gasten. Nog tips om een mooie, gladde crème te maken die hier bij past? Ik dacht zelf aan feta, maar ik ben bang dat ik daar tijdens het eten teveel bij ga denken dat het geen geitenkaas is.
Zou hierbij gewoon een zachte geitenkaas(crème) doen.

“ Oh, ja, toch wel lekker.”
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 06:35:02 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179738924
Eensch! Die stalsmaak van de geitenkaas leidt mooi af van de moddersmaak van de biet.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 09:16:12 #133
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179740214
Dacht ik zelf dus ook. Ik ga van het weekend wel even aan het experimenteren met de verhoudingen. Dank. :)
pi_179741151
Je hebt wat mildere geitenroomkaas. Dat is dus echt roomkaas, maar dan van geitenmelk. Van Rondele uit de supermarkt bijvoorbeeld. Is heel mild.

Dat is veel minder 'geitig' terwijl het nog wel echt geitenkaas is. Misschien is dat een optie? Is gemaakt voor wat gemiddeldere smaakprofielen dan die heftige biologische geitenkaas van dat leuke boertje in Frankrijk.
Whatever...
pi_179743466
Ik vind geitenkaas echt zo erg smerig.
Haal het er zo uit. Rilllllll

Gisteren bij een kaasboertje een stukje kaas gehaald met pistache. Had me er zo op verheugd en na 1 hapje gelijk uitgespuugd en nog een half uur die voor mij gore nasmaak in mijn mond gehad :r

Wat ik wel erg lekker vind is de schapen/geitenfeta. Ik zou dus daar voor gaan. Toch een iets minder uitgesproken (na)smaak. Zit ook meer schaap in dan geit.
En schapenkaas vind ik dus wel lekker.
Oh en smaakvoller dan de koe-feta dus
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_179743683
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:14 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik vind geitenkaas echt zo erg smerig.
Haal het er zo uit. Rilllllll

Gisteren bij een kaasboertje een stukje kaas gehaald met pistache. Had me er zo op verheugd en na 1 hapje gelijk uitgespuugd en nog een half uur die voor mij gore nasmaak in mijn mond gehad :r

Wat ik wel erg lekker vind is de schapen/geitenfeta. Ik zou dus daar voor gaan. Toch een iets minder uitgesproken (na)smaak. Zit ook meer schaap in dan geit.
En schapenkaas vind ik dus wel lekker.
Oh en smaakvoller dan de koe-feta dus
Ik dacht dat feta alleen van schaap wordt gemaakt. Ook best een aparte smaak, maar zeker niet zo heftig als geit. Ik vind het lekker, maar kan me goed voorstellen dat je het juist niet lekker vindt.
Whatever...
pi_179743774
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik dacht dat feta alleen van schaap wordt gemaakt. Ook best een aparte smaak, maar zeker niet zo heftig als geit. Ik vind het lekker, maar kan me goed voorstellen dat je het juist niet lekker vindt.
Zit ook beetje geit in verwerkt ;)

Vind het ook echt jammer dat ik geitenkaas niet lekker vind. Wordt zo vaak in lekkere gerechtjes gebruikt.

Edit: schapenkaas is idd dus ook een vrij aparte sterke smaak maar niet die nasmaak en dat het zo overheerst

[ Bericht 3% gewijzigd door mascara-klodder op 12-06-2018 20:48:20 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_179747847
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:33 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Zit ook beetje geit in verwerkt ;)

Vind het ook echt jammer dat ik geitenkaas niet lekker vind. Wordt zo vaak in lekkere gerechtjes gebruikt.

Edit: schapenkaas is idd dus ook een vrij apparte sterke smaak maar niet die nasmaak en dat het zo overheerst
Dit wist ik echt niet. Ik zie inderdaad staan max 30 procent geitenmelk.
Whatever...
pi_179752157
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 17:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dit wist ik echt niet. Ik zie inderdaad staan max 30 procent geitenmelk.
:Y
En waarom ik dit wel lekker vind en het meest zacht van smaak geitenkaasje uitspuug??????

Heb hetzelfde met lamsvlees. Gatver! Maar de lamsmerguez en lamskebab van 1 Turkse slager vind ik echt lekker een paar hapjes. De rest gruwel ik van.

De lucht van pasta moet ik echt van kotsen. Ook zoiets.

Op de pasta na probeer ik trouwens nog steeds lamsvlees en geitenkaas. Want smaken kunnen veranderen.
Maar ik ben geneigd dit op te geven. Het gaat ‘m gewoon niet worden helaas.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 12 juni 2018 @ 20:59:37 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179752171
Net als olijven moet je dat gewoon leren waarderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179816233
Ik kan toch gewoon rum gebruiken voor de tiramisu of liever wat anders?
  vrijdag 15 juni 2018 @ 23:52:46 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179816390
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:44 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik kan toch gewoon rum gebruiken voor de tiramisu of liever wat anders?
Grappa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 juni 2018 @ 01:35:13 #143
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_179818114
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grappa
Grappa is wel een smaak die je moet waarderen, ik zou koffielikeur gebruiken denk ik
  zaterdag 16 juni 2018 @ 07:46:38 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179819785
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 01:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Grappa is wel een smaak die je moet waarderen, ik zou koffielikeur gebruiken denk ik
Je moet de tiramisu er ook niet in verzuipen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179977552
Uiteindelijk die avond heel eigenwijs toch (teveel) rum gebruikt, omdat er niks anders in huis was.
Het resultaat was niet goed, voornamelijk door de hoeveelheid.
Normaal gebruik ik ook koffielikeur, maar ik zal de volgende keer eens grappa proberen.
  woensdag 27 juni 2018 @ 02:43:58 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180073096
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet de tiramisu er ook niet in verzuipen
Dat moet sowieso niet, het moet een aanvulling zijn, niet overheersen.
En Grappa gebruik je voor maar weinig dingen, puur ook niet super dus om daar nu een hele fles van te kopen zou ik niet doen.
Dan zou ik zelf liever iets kopen dat veelzijdiger is, als likeurtje bij de koffie of in een mix/cocktail kan, evt puur te drinken is, daar heb je meer aan.
En een donkere rum in een tiramisu moet opzich prima kunnen, Captain Morgan black past prima bij de chocolade.
Moet je alleen wel even kijken naar de winkel waar je 't koopt, de lokale slijter hier is ¤3 goedkoper dan Gall&Gall en Mitra.

Grappa kost bij Gall&Gall ¤17,50 en een kleinere fles is duurder.
Een kleine fles Tia Maria koop je er voor ¤11,50 en een fles Captain Morgan dark is op 't moment in de aanbieding voor ¤9,99

Die Captain Morgan dark is m'n vaste drankje in combinatie met cola, stuk smaakvoller dan Bahcardi ook.

[ Bericht 6% gewijzigd door SiGNe op 27-06-2018 02:54:55 ]
pi_180073470
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 02:43 schreef SiGNe het volgende:

[..]
En een donkere rum in een tiramisu moet opzich prima kunnen, Captain Morgan black past prima bij de chocolade.
Behalve een laagje cacao op de bovenkant heeft tiramisu weinig chocolade toch?

Btw.. ik vind zelf marsala erg lekker.
  donderdag 28 juni 2018 @ 03:13:27 #148
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180095389
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 05:38 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Behalve een laagje cacao op de bovenkant heeft tiramisu weinig chocolade toch?

Btw.. ik vind zelf marsala erg lekker.
Meer koffie inderdaad maar ik proef wel vaker chocolade terwijl 't er toch echt niet in zit, in satésaus proef ik bijv ook pure chocolade :D
Of mischien proef ik pure chocolade misschien niet goed waardoor ik denk dat 't ook in andere producten zit.

Mijn reukzenuwen hebben sowieso ook een flinke opdonder gehad.. gebroken, tegelijk met m'n schedelbasis.
Sindsdien lust ik ook geen wijn meer, dat smaakt en ruikt als azijn.
maar dat van chocolade in satesaus had ik daarvoor ook al.
  donderdag 28 juni 2018 @ 07:24:47 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180095786
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging! :o
pi_180096131
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 03:13 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Meer koffie inderdaad maar ik proef wel vaker chocolade terwijl 't er toch echt niet in zit, in satésaus proef ik bijv ook pure chocolade :D
Of mischien proef ik pure chocolade misschien niet goed waardoor ik denk dat 't ook in andere producten zit.

Mijn reukzenuwen hebben sowieso ook een flinke opdonder gehad.. gebroken, tegelijk met m'n schedelbasis.
Sindsdien lust ik ook geen wijn meer, dat smaakt en ruikt als azijn.
maar dat van chocolade in satesaus had ik daarvoor ook al.
Dat komt door de smaakstoffen. Pyrazines in dit geval. Die zitten in noten, chocolade, koffie, gebakken en gefrituurde producten.

Het is de reden dat noten en chocolade zo goed combineren.
Whatever...
pi_180097636
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 07:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging! :o
Volgens mij mikt mijn moeder er ook amaretto in. Hoewel ze de laatste tijd vaker een citroenversie met Limoncello erdoor maakt.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 28 juni 2018 @ 18:03:50 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180105685
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 07:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging! :o
In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achter
http://www.tiramesu.it/?ricetta_originale
Mijn vertaling
Tiramesu, Vreugdevol Zoet en Liefdevol

De vorm van de ware Tiramisu bij Becherrie (een restaurant) is rond.

Ingrediënten : 12 eidooiers
½ kg suiker
1 kg mascarpone
60 Lange vingers
koffie
cacaopoeder

Voorbereiding :
Bereid de koffie en laat afkoelen in een kom;
Meng 12 eidooiers met ½ kg suiker in het schuim en voeg 1 kg mascarpone toe, zodat een zachte crème ontstaat;
Maak 30 lange vingers nat met koffie, zorg ervoor dat je ze niet te veel doorweekt en plaats ze op een rij in het midden van een ronde schotel;
Verdeel de helft van de crème over de lange vingers en leg nog een laag van 30 lange vingers nat met koffie', en verdeel het oppervlak met de resterende mascarpone
Bestrooi de mascarpone met gezeefde cacao;
Laat het opstijven in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 28 juni 2018 @ 19:38:51 #153
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180107601
Hmm ik ben redelijk zuinig met suiker blijkbaar. Ik doe op 6 eieren en een pond mascarpone (wat overigens ruim voldoende is voor 8 personen) 100 gram suiker.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 28 juni 2018 @ 20:52:01 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180109165
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 19:38 schreef derLudolf het volgende:
Hmm ik ben redelijk zuinig met suiker blijkbaar. Ik doe op 6 eieren en een pond mascarpone (wat overigens ruim voldoende is voor 8 personen) 100 gram suiker.
Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.
pi_180111410
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achter
http://www.tiramesu.it/?ricetta_originale
Mijn vertaling
Tiramesu, Vreugdevol Zoet en Liefdevol

De vorm van de ware Tiramisu bij Becherrie (een restaurant) is rond.

Ingrediënten : 12 eidooiers
½ kg suiker
1 kg mascarpone
60 Lange vingers
koffie
cacaopoeder

Voorbereiding :
Bereid de koffie en laat afkoelen in een kom;
Meng 12 eidooiers met ½ kg suiker in het schuim en voeg 1 kg mascarpone toe, zodat een zachte crème ontstaat;
Maak 30 lange vingers nat met koffie, zorg ervoor dat je ze niet te veel doorweekt en plaats ze op een rij in het midden van een ronde schotel;
Verdeel de helft van de crème over de lange vingers en leg nog een laag van 30 lange vingers nat met koffie', en verdeel het oppervlak met de resterende mascarpone
Bestrooi de mascarpone met gezeefde cacao;
Laat het opstijven in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.
Het originele recept van Italianen?
Ik gooi zelf meestal wat eetlepels cognac oid door de koffie.(Amaretto vind ik ronduit smerig alhoewel ik amandelen erg lekker vind.)
Waar is de citroenrasp?
En wat vanille-tonen? (Alhoewel mascarpone die van zichzelf ook wel heeft.)
Zelf gebruik ik veel minder suiker.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_180111432
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 20:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.
Ik maak veel toetjes en taarten met minder suiker dan in de recepten alhoewel ik wel voorzichtig ben met zaken die moeten rijzen en bakken.
Ik proef bij bv een kwarktaart liever het fruit dan extra suiker/zoet.
Blijft wel riskant soms.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  donderdag 28 juni 2018 @ 22:32:50 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180111545
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:28 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Ik maak veel toetjes en taarten met minder suiker dan in de recepten alhoewel ik wel voorzichtig ben met zaken die moeten rijzen en bakken.
Ik proef bij bv een kwarktaart liever het fruit dan extra suiker/zoet.
Blijft wel riskant soms.

Ik ben niet zo van de toetjes en taarten, maar als ik het dan eet en het is niet zoet vind ik dat als een klap in je bek. En heb instant spijt dat ik het eet, want dan is het de calorieën zéker niet waard.
pi_180111778
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van de toetjes en taarten, maar als ik het dan eet en het is niet zoet vind ik dat als een klap in je bek. En heb instant spijt dat ik het eet, want dan is het de calorieën zéker niet waard.
Ik eigenlijk ook niet maar als ik dergelijke zaken maak, dan proef ik (waar het baktechnisch niet problematisch is) en voeg ik na het proeven meestal toch echt minder suiker dan het recept toe.
En eigenlijk krijg ik vooral complimenten en nooit klachten (wellicht te beleefde vriendenkring).
(Maar het gaat wel altijd op.)
Let wel, het is wel zoet maar dan eerder zoet met meer fris v/h fruit of zo...
En dus zelfs met iets weinig fruitigs als tiramisu doe ik dat.
Ik weet het niet, ik proef gewoon en als ik het zoet genoeg vind dan doe ik er gewoon niet meer suiker bij of zo.

Het is niet alsof ik een Bosche Bol zonder vet en suiker zou promoten of zo hoor.
(Het gaat me om smaak niet om gezondheid.)
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_180111904
Ik gebruik bv bij tiramisu meestal vanillesuiker, als ik peulen of extract zou gebruiken dan gebruik ik waarschijnlijk minder suiker.
Oh en ik beschouw zowel jou, als Piet bij voorbaat eigenlijk als veel betere koks dan ik.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  donderdag 28 juni 2018 @ 22:56:42 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180112185
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:46 schreef Tanatos het volgende:
Ik gebruik bv bij tiramisu meestal vanillesuiker, als ik peulen of extract zou gebruiken dan gebruik ik waarschijnlijk minder suiker.
Oh en ik beschouw zowel jou, als Piet bij voorbaat eigenlijk als veel betere koks dan ik.

Oh, dat is lief, maar dit gaat gewoon over persoonlijke smaak hoor, daarin is geen beter. Over smaak valt niet te twisten, behalve als je Robin heet. :P
pi_180112551
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, dat is lief, maar dit gaat gewoon over persoonlijke smaak hoor, daarin is geen beter. Over smaak valt niet te twisten, behalve als je Robin heet. :P
Wat ik al zei, ik krijg bijna nooit klachten over minder suiker.
(Maar goed dat kan beleefdheid zijn.)
En daarnaast over het gehele spectrum meen ik dat zonder meer oprecht.

Zelf heb ik trouwens meestal liever een stukje stinkkaas na de maaltijd. (Das het grote jammere van Azië.)

Kooktechnisch zijn jullie ronduit inspirerend.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  donderdag 28 juni 2018 @ 23:19:01 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180112676
Ook namens Piet, bedankt! :*
  Moderator donderdag 28 juni 2018 @ 23:22:11 #163
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180112740
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 20:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.
Omdat het inmijn recept zo staat. 'Pond mascarpone, zes eieren en zes eetlepels suiker'. Er stond niets over 'minder suiker' ofzo.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_180112748
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achter
http://www.tiramesu.it/?ricetta_originale
Mijn vertaling
Tiramesu, Vreugdevol Zoet en Liefdevol

De vorm van de ware Tiramisu bij Becherrie (een restaurant) is rond.

Ingrediënten : 12 eidooiers
½ kg suiker
1 kg mascarpone
60 Lange vingers
koffie
cacaopoeder

Voorbereiding :
Bereid de koffie en laat afkoelen in een kom;
Meng 12 eidooiers met ½ kg suiker in het schuim en voeg 1 kg mascarpone toe, zodat een zachte crème ontstaat;
Maak 30 lange vingers nat met koffie, zorg ervoor dat je ze niet te veel doorweekt en plaats ze op een rij in het midden van een ronde schotel;
Verdeel de helft van de crème over de lange vingers en leg nog een laag van 30 lange vingers nat met koffie', en verdeel het oppervlak met de resterende mascarpone
Bestrooi de mascarpone met gezeefde cacao;
Laat het opstijven in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.
Ik denk dat ik tiramisu zonder drank het lekkerste vind.
Whatever...
pi_180140941
Ik heb een aubergine gekocht en wil deze gebruiken voor de barbecue.
ik kan eventueel nog naar de supermarkt.

mijn instinct zegt ligt marineren en plakken grillen en tomaat en mozzarella laten smelten.

is dit iets? alle tips zijn welkom.
pi_180141219
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 15:38 schreef fespo het volgende:
Ik heb een aubergine gekocht en wil deze gebruiken voor de barbecue.
ik kan eventueel nog naar de supermarkt.

mijn instinct zegt ligt marineren en plakken grillen en tomaat en mozzarella laten smelten.

is dit iets? alle tips zijn welkom.
Dat is oke, zo eenvoudige mogelijk houden, mozzarella niet laten smelten.
speak only if it improves the silence.
pi_180143388
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 15:38 schreef fespo het volgende:
Ik heb een aubergine gekocht en wil deze gebruiken voor de barbecue.
ik kan eventueel nog naar de supermarkt.

mijn instinct zegt ligt marineren en plakken grillen en tomaat en mozzarella laten smelten.

is dit iets? alle tips zijn welkom.
Halveren, kruislings insnijden, grof zout erop even laten intrekken. Droogdeppen en insmeren met olie en grillen. Superlekker met dikke yoghurt (griekse yoghurt laten uitlekken in een theedoek), beetje olijfolie, sumak en peterselie.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 06:31:30 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180272749
Ik heb ook een vraag, Ik kwam een gepekelde kaas in een pot tegen Chilal, is soort dradige kaas die in een knot zit.
Kan er niet zoveel over vinden anders dat deze uit de levant komt.
Wie weet er meer over?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180273488
Wat leuk, daar had ik nog nooit van gehoord.

Hier wel een uitgebreid verhaal hoe te gebruiken:
https://www.seriouseats.c(...)tts-arax-market.html

en het spul heet majdoul in het Libanees
http://www.tasteofbeirut.com/string-cheese/

[ Bericht 22% gewijzigd door realAIVD op 06-07-2018 08:33:55 ]
pi_180275103
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 08:28 schreef realAIVD het volgende:
Wat leuk, daar had ik nog nooit van gehoord.

Hier wel een uitgebreid verhaal hoe te gebruiken:
https://www.seriouseats.c(...)tts-arax-market.html

en het spul heet majdoul in het Libanees
http://www.tasteofbeirut.com/string-cheese/
Als ik dit lees (en andere sites) lijkt het heel sterk op Akawi kaas (ook uit levant/syrië). Dat moet je even dompelen in warm water, dan is het minder kauwgomachtig.
Antwoord gekregen van een syrische vriend: ;)
"Shelal kaas is het zelfde van onze kaas maar het is met mender fat.
Hij kan de kaas in de warmwater zitten en na 10 menutten kan hij gewoon eten"

Toen even gevraagd hoe/wat/wanneer
"Met brood en kopie thee of groenten". Hieruit maak ik op dat het een ontbijt product is.

Waarschijnlijk (water loopt me in de mond) samen met makdoush (met walnoten gevulde kleine aubergine)

[ Bericht 8% gewijzigd door Kaatje1 op 06-07-2018 10:11:13 ]
We have far more in common than that which devides us..
pi_180275839
Oh, die gevulde courgettes en aubergines... Yum!
Whatever...
pi_180276001
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 10:28 schreef Spanky78 het volgende:
Oh, die gevulde courgettes en aubergines... Yum!
Pot makdoush staat standaard in de koelkast hier voor af en toe een snoepen. In Syrië is het een ontbijt gerecht, daar moet ik even niet aan denken
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 7 juli 2018 @ 11:46:38 #173
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180304578
Iemand wel eens Hollandaise in de kidde gemaakt / warmgehouden?
  zaterdag 7 juli 2018 @ 13:36:04 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180306137
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Iemand wel eens Hollandaise in de kidde gemaakt / warmgehouden?
Lang geleden, liter hollandaise maken, warm waterbad, kidde vullen en in waterbad zetten, ideaal voor als je 10-20 gerechten met hollandaise serveert. Gas schuimt het mooi op, maakt de saus lichter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 15:19:12 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180307892
Ik had in mijn hoofd dat je gewoon alle ingrediënten zo in de kidde mietert en die op temperatuur houdt en er dan vanzelf Hollandaise uit kwam. Maar wat jij zegt bevestigt wel wat Google me ook al zei: je moet evengoed eerst een mooie Hollandaise tikken. _O-
  zaterdag 7 juli 2018 @ 19:24:06 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180314516
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik had in mijn hoofd dat je gewoon alle ingrediënten zo in de kidde mietert en die op temperatuur houdt en er dan vanzelf Hollandaise uit kwam. Maar wat jij zegt bevestigt wel wat Google me ook al zei: je moet evengoed eerst een mooie Hollandaise tikken. _O-
Maakt me wel nieuwsgierig wat er gebeurd als er azijn eidooier en gesmolten geklaarde boter er in doet met een RvS knikker, goed schud, gasdruk erop en het dan spuit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 19:31:14 #177
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180314737
Gaart die eidooier niet in de azijn?
pi_180314981
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maakt me wel nieuwsgierig wat er gebeurd als er azijn eidooier en gesmolten geklaarde boter er in doet met een RvS knikker, goed schud, gasdruk erop en het dan spuit
Hmm, als de boel voldoende is geroerd zou het kunnen dat je een aardige emulsie krijgt, maar de kans is groot dat de boel uit Elly valt zodra je het opspuit.

Overigens heb ook ik ervaring met Hollandaise vooraf maken en dan deden wij het in voorverwarmde thermosflessen. Voldoende om tijdens de service warme saus te serveren.

In een kidde lijkt me ook wel leuk, krijg je bijna een soort hartige sabayon. Sabayon gaat heel goed in een kidde trouwens.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 20:16:51 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180316006
Ik was dus wel van plan de kidde ook nog in een warm waterbad te leggen he? Met de Anova. En dan misschien af en toe schudden of zo. :P

Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 21:08:50 #180
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180317409
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
Maar misschien hoor je er verder ook niks meer van omdat 't niet kan?
  zaterdag 7 juli 2018 @ 21:52:16 #181
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180318883
Ben na het lezen over de Hollandaise uit de kidde even door Gastronomixs gegaan. Ik vond daar het volgende:

150 gram eiwit
220 gram eidooier
5 gram zout
50 gram gastric
1 dl olijfolie
5 dl zonnebloemolie

Draai alle ingrediënten, inclusief de gastric, in een blender tot een gladde massa.
Doe de massa in een sifon en draai er één slagroompatroon op.
Schud aantal keren goed.
De sifon minimaal een half uur voor gebruik in een Roner of au bain-marie opwarmen tot maximaal 65°C.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:07:16 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180321691
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 21:52 schreef WaywardOne het volgende:
Ben na het lezen over de Hollandaise uit de kidde even door Gastronomixs gegaan. Ik vond daar het volgende:

150 gram eiwit
220 gram eidooier
5 gram zout
50 gram gastric
1 dl olijfolie
5 dl zonnebloemolie

Draai alle ingrediënten, inclusief de gastric, in een blender tot een gladde massa.
Doe de massa in een sifon en draai er één slagroompatroon op.
Schud aantal keren goed.
De sifon minimaal een half uur voor gebruik in een Roner of au bain-marie opwarmen tot maximaal 65°C.
Dat heeft niets met hollandaise te maken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180321886
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik was dus wel van plan de kidde ook nog in een warm waterbad te leggen he? Met de Anova. En dan misschien af en toe schudden of zo. :P

Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
Je saus moet warm blijven. De emulsie gaat kapot als de botervetten kristalliseren. Dan schift de saus.

Dus zeker warm houden. Graad of 60.

Hollandaise met olie lijkt me erg goor.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:18:21 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180321932
Emulgeren gaat trouwens veel beter met eidooier die ingevroren waren en ontdooit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:29:55 #185
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322250
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heeft niets met hollandaise te maken,
Dat klopt. Ik heb dit toegevoegd om over te discussiëren. Ingrediënten wijken erg af van de klassieke saus maar wie weet kan iemand er wat mee.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:34:56 #186
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322372
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:16 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je saus moet warm blijven. De emulsie gaat kapot als de botervetten kristalliseren. Dan schift de saus.

Dus zeker warm houden. Graad of 60.

Hollandaise met olie lijkt me erg goor.
Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
pi_180322431
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:34 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
Ik denk lekkerder met boter. Maar het bittere van olijfolie kan wel goed met grapefruit denk ik.

Maar het is geen Hollandaise, het is en warme eiersaus met grapefruit.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:46:58 #188
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322579
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik denk lekkerder met boter. Maar het bittere van olijfolie kan wel goed met grapefruit denk ik.

Maar het is geen Hollandaise, het is en warme eiersaus met grapefruit.
Inderdaad geen Hollandaise. Vandaar 'Hollandaise'. ;)
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zondag 8 juli 2018 @ 09:01:18 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180327078
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:34 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
Dus eerder een mayonaise met grapefruit dan een hollandaise
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juli 2018 @ 10:04:28 #190
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180327689
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dus eerder een mayonaise met grapefruit dan een hollandaise
Ik ben vergeten te vermelden dat het een warme bereiding was. Gemaakt zoals men normaal een Hollandaise maakt.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zondag 8 juli 2018 @ 10:54:07 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180328435
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 10:04 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Ik ben vergeten te vermelden dat het een warme bereiding was. Gemaakt zoals men normaal een Hollandaise maakt.
Warme mayonaise dus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juli 2018 @ 23:19:39 #192
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180343530
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Warme mayonaise dus.
Hollandaise lijkt uiteindelijk inderdaad op een warme variant van mayonaise gemaakt met boter ipv olie ja. Mij is om die reden ook door verschillende koks verteld dat een Hollandaise dan ook niet luchtig moet zijn. Maar ook daar heb jij vast een eigen mening over. Ik ben benieuwd!
I feel you in the wind, you guide me constantly.
pi_180360425
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 06:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb ook een vraag, Ik kwam een gepekelde kaas in een pot tegen Chilal, is soort dradige kaas die in een knot zit.
Kan er niet zoveel over vinden anders dat deze uit de levant komt.
Wie weet er meer over?
Is het misschien een soort mozzarella met een kern die eruitloopt? Ik weet de naam niet meer.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 9 juli 2018 @ 19:05:45 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180360476
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:02 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Is het misschien een soort mozzarella met een kern die eruitloopt? Ik weet de naam niet meer.
Nee, dat is Burrata, erg lekker, eet dat vaak met tomaten en basilicum.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Burrata
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180360509
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is Burrata, erg lekker, eet dat vaak met tomaten en basilicum.
Ah! Ik was al een beetje trots dat ik dat kende. *O*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 9 juli 2018 @ 19:08:37 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180360535
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:07 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ah! Ik was al een beetje trots dat ik dat kende. *O*
:*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180360614
En op vakantie heb ik gerecycleerd. Mijn mam en aten een speklap van kalfsvlees. We konden het allebei niet kauwen. Dus ik heb het meegenomen naar het appartement. En ik heb het lekker gestoofd met witte wijn en knoflook. :P
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_180858480
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

hardcoholic
  dinsdag 31 juli 2018 @ 17:37:55 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180858612
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:31 schreef Ferdii het volgende:
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

[ afbeelding ]
De foto die je plaatst is niet van jouw potje, maar als je saffloer hebt, leuk voor degene die het je verkocht. Voor paella gebruik ik alleen echte saffraan, vooral voor de mooie smaak.
Recent op feestje kreeg ik ook Paella. Met gele kleurstof, geen saffraan, geen knoflook, geen kippenbouillon Is het dan gewoon niet. Maar goed, ik geloof niet iemand behalve mij dat gemerkt heeft, denk dat de meesten nog nooit saffraan geproefd hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180858647
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:31 schreef Ferdii het volgende:
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

[ afbeelding ]
Geeft wel kleur, maar amper smaak. Kan prima, maar je mist wel iets.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')