Ik hoop dat ze nagedacht hebben over de smaak van de taart in combinatie met het seizoen en de bijbehorende temperaturen.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 18:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Weet ik maar das al teveel kers voor het bruidspaar
1 kilo mooi doorregen varkensnekquote:Op donderdag 2 augustus 2018 18:05 schreef Takadanobaba het volgende:
Ik heb nog best veel goed Hongaars paprikapoeder liggen die ik niet te oud wil laten worden. Wat zal ik ermee doen? Ik dacht aan goulash, wat is een goed recept?
Nee, zou een Hongaar nooit doen.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:00 schreef Spanky78 het volgende:
Doe je geen verse paprika in de goulash?
Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, zou een Hongaar nooit doen.
Moeder van mijn Hongaarse ex maakte het zo, maar goed, ik blij want verdraag geen paprika’squote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:03 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.
Het kan zonder, maar ik vind dat gewoon lekker. En is ook wel gezond.
Bedankt! Ik heb gelukkig ook nog eens beide soorten poeders. Wanneer ik wat meer tijd heb ga ik het maken.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1 kilo mooi doorregen varkensnek
4 uien
10 tenen konoflook
100 g Tomatenpuree
1 Eeetlepel paprikapoeder (zoet)
1 snuf scherpe paprikapoeder
Vers gemalen peper
1/2 TL Majoraan
1 TL kummelpoeder
zout
Geklaarde boter of spekvet
Vlees in stukken snijden en in een grote pan met de geklaarde boter of spekvet aanbraden tot bruin.
Intussen de uien en de knoflook snijden
Het gebruinde vlees uit de pan nemen en vuur laag zetten.
Uien en knoflook op laag vuur aanbraden tot ze zacht worden. Rest van de ingrediėnten erbij en even verder aanbraden op laag vuur, vlees erbij.
Ca 300 cc water erbij en deksel erop, uur of 2 laten sudderen
Dit klinkt als een discussie die hoog op zou kunnen lopen onder Hongaren. Naar mijn idee zijn ze net als de Italianen erg trots op hun (familie)recepten.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:03 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Kreeg het daar wel met paprika hoor. In een Hongaars gezin nog wel.
Het kan zonder, maar ik vind dat gewoon lekker. En is ook wel gezond.
De schillen zorgen bij sommige mensen voor buikpijn. Dan wil je dat er niet in nee.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moeder van mijn Hongaarse ex maakte het zo, maar goed, ik blij want verdraag geen paprika’s
In vergelijking is ons Nederlans paprikapoeder net zaagsel inderdaad.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:08 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De schillen zorgen bij sommige mensen voor buikpijn. Dan wil je dat er niet in nee.
Maarehm, ik ken hem met rund en rode paprika. En natuurlijk bakken paprikapoeder en ui en aardappel. Die poeder daar overigens zo veel smaakvoller is dan die meuk bij ons uit die potjes.
Ik vond Hongaarse salami trouwens ook echt top.
Waarschijnlijk even triviaal. Het is een bastaardgerecht, als het.maar een stoofpot is met vlees en veel paprikapoeder.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:08 schreef Takadanobaba het volgende:
[..]
Bedankt! Ik heb gelukkig ook nog eens beide soorten poeders. Wanneer ik wat meer tijd heb ga ik het maken.
[..]
Dit klinkt als een discussie die hoog op zou kunnen lopen onder Hongaren. Naar mijn idee zijn ze net als de Italianen erg trots op hun (familie)recepten.
Als je toevallig ook een mooi recept hebt, dan wil ik graag eens beide versies proberen.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:09 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Waarschijnlijk even triviaal. Het is een bastaardgerecht, als het.maar een stoofpot is met vlees en veel paprikapoeder.
Ik alleen eens een keer Russische. Vraag me af hoe anders het is. Een recept hoef je in ieder geval niet meer te zoeken.quote:
Riblappen, veel paprikapoeder (zoet), pittige paprikapoeder naar smaak. Paar uien. Rode paprika's, die Turkse puntdingen zijn lekker. Knoflook. Blik tomaten in blokjes.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:10 schreef Takadanobaba het volgende:
[..]
Als je toevallig ook een mooi recept hebt, dan wil ik graag eens beide versies proberen.
Geweldig, bedankt!quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Riblappen, veel paprikapoeder (zoet), pittige paprikapoeder naar smaak. Paar uien. Rode paprika's, die Turkse puntdingen zijn lekker. Knoflook. Blik tomaten in blokjes.
Aardappel in blokjes als je dat lekker vindt.
Uien aanbraden in spekvet, maar boter kan ook, knoflook en en paprikapoeder ik vind 2 eetlepels echt te weinig, denk eerder aan 6 of 8 en je hebt altijd een beetje pittige paprikapoeder bodog. Snel vlees erbij en zachtjes garen.
Zachtjes blijven fruiten en dan blik tomaten erbij en water tot de boel onder staat.
Stoven maar. 3 uur ongeveer, of nog wat meer. Klein uur voor tijd gesneden paprika ttoevoegn. Indienst 20 minuten voor tijd aardappels in blokjes toevoegen.
Hongaren zelf eten meestal de soep. Dus dan moet je zorgen dat de boel niet te ver inkookt en de aardappel is daar wel lekker in. Wil je het als vleessaus, dan laten indikken zonder aardappel.
Maargoed, piet zijn recept.zal zonder twijfel ook lekker zijn. Verschil is maar klein.
Chipotle ook. Sowieso gerookte kruiden.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo vind ik het gerookte Spaanse paprikapoeder erg lekker, helaas zijn de gerookte paprikavlokken nergens te krijgen.
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?quote:Op donderdag 2 augustus 2018 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo vind ik het gerookte Spaanse paprikapoeder erg lekker, helaas zijn de gerookte paprikavlokken nergens te krijgen.
Zag ze ook bij AH staanquote:Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel
https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel
https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Met parika'squote:Op vrijdag 3 augustus 2018 05:57 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Die kan je toch in de Dille & Kamille kopen?
Fantastische winkel
https://www.dille-kamille(...)t-gerookt-10295.html
Het is enkel chocolade dus dat is altijd in het seizoenquote:Op donderdag 2 augustus 2018 20:52 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik hoop dat ze nagedacht hebben over de smaak van de taart in combinatie met het seizoen en de bijbehorende temperaturen.
Voordat ik het nodig heb, altijd openmaken, niet op het moment dat je het nodig hebt.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 07:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.
Dat kan, hebben ze ook deze vlokken? Of enkel de de poeder?quote:
Het is zeker niet de makkelijkste verpakkingen.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 07:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Onhandigste verpakking ooit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |