abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176238845
registreer om deze reclame te verbergen
Zie ook
Woensdag eerste winterstorm 2018
Eerste storm van 2018 een feit

ZXvyDEK.png

quote:
Het jaar 2018 is pas net begonnen en morgen krijgen we al de eerste storm. Langs de zuidwestkust wordt een windkracht 9 verwacht en op de Wadden en langs de westkust kan zelfs een zware westerstorm opsteken, windkracht 10! Er trekken dan stevige buien over het land met onweer en veel regen. In het hele land kunnen zware windstoten voorkomen van 80-100 km/u en aan de noordwestkust zelfs zeer zware windstoten tot 120 km/u. De windpiek valt aan het begin van de middag met als gevolg grote hinder voor het verkeer.

Vanaf vannacht krijgen we te maken met een sterke depressie. Komende nacht is het al onstuimig met een stormachtige wind aan zee. Soms kan al even stormkracht worden bereikt, windkracht 9. Er trekken stevige buien over het land met kans op onweer en (zeer) zware windstoten van circa 100 km/u. Lokaal zijn nog iets hogere uitschieters mogelijk. De buien trekken in de vroege ochtend snel naar Duitsland en tijdens de ochtendspits kan in het zuiden en oosten de zon even goed doorbreken. Het blijft onstuimig en het verkeer moet rekening houden met zware windstoten van 75 tot 100 km/u. Vooral in Noord- en Zuid-Holland waait het erg hard.

Hoogtepunt
In de tweede helft van de ochtend trekt de wind snel aan en wordt krachtig tot stormachtig in het binnenland, 6-8 Bft. In de kustprovincies waait het stormachtig en op de stranden steekt een westerstorm op, 9 Bft. Op de Wadden en langs de Noord-Hollandse kust is aan het begin van de middag zelfs windkracht 10 mogelijk, zware storm! Het is dan bewolkt en opnieuw trekken flinke buien over het land, met kans op onweer.

In het zuiden en oosten komen tijdens buien windstoten voor van 75-90 km/u en de kustprovincies hebben te maken met (zeer) zware windstoten van 90-110 km/u. Op de Wadden en Noord-Hollandse stranden zijn uitschieters van ruim 120 km/u mogelijk! In de tweede helft van de middag neemt de wind in kracht af, maar het blijft tot en met de avondspits nog stormachtig in de kustgebieden. De stormwinden nemen wel zachte lucht mee met maxima van 8-9 graden. De gevoelstemperatuur ligt echter een stuk lager met 1 tot 5 graden.

Stormschade
Langs de hele kustlijn en rondom het IJsselmeer kan stormschade ontstaan door zeer zware windstoten. Denk hierbij aan schade aan gebouwen en bomen die omwaaien. In het binnenland zijn de windstoten net iets minder zwaar, maar is de natuur minder gewend. Ook hier kan daardoor schade aan de natuur ontstaan.

De meteorologen van Weeronline waarschuwen om morgen in de kustgebieden en gebieden rondom het IJsselmeer niet met aanhanger of lege vrachtwagen de weg op te gaan. Vooral pal aan zee en op windgevoelige plekken zoals de dijk Enkhuizen-Lelystad (Houtribdijk) en de Afsluitdijk kan het erg gevaarlijk worden op de weg. Ook het trein- en vliegverkeer kan ontregeld raken. Diensten van veerponten vallen mogelijk uit door de westerstorm.

Eerste winterstorm
Vorig jaar telde vijf stormen, waarvan drie afgelopen herfst. Op 13 september beleefden we de eerste herfststorm en dit was direct een zware storm (windkracht 10). Op 5 oktober volgde de tweede herfststorm en op 29 oktober de derde. De storm van morgen wordt de eerste van de winter en van 2018 en gaat mogelijk meteen de boeken in als een zware storm. Een zware storm komt gemiddeld eens per anderhalf jaar voor in Nederland. De meeste officiële zware stormen (58%) vinden plaats tijdens de wintermaanden december, januari of februari.
quote:
Woensdag zware tot zeer zware windstoten

Woensdag krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm. In de loop van de nacht komen er lokaal zware windstoten van 80-100 km/uur voor, tijdens buien mogelijk zeer zware windstoten tot ongeveer 110 km/uur. Overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan. Ook dan zijn er zware windstoten van 80-100 km/uur, langs de kust mogelijk tot ongeveer 110 km/uur. Pas tegen de avond neemt de wind af.
IfGN3KX.gif


Worden dit weer een paar omgewaaide tuinstoeltjes of gaan we deze keer aan de westkust een echte storm krijgen? Kijken of er nog provincies worden opgeschaald naar code oranje.

[ Bericht 17% gewijzigd door Frutsel op 03-01-2018 11:27:14 ]
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176238859
quote:
KLM schrapt 52 vluchten vanwege verwachte zware westerstorm

KLM schrapt woensdag Europese 52 retourvluchten vanwege de verwachte westerstorm. Door de storm zal er sprake zijn van beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol.
Volgens KLM worden de passagiers momenteel geïnformeerd en omgeboekt. Reizigers kunnen gedurende de dag te maken krijgen met vertragingen, waarschuwt de luchtvaartmaatschappij.

Schiphol laat weten dat vluchten kunnen worden geannuleerd of vertraagd door de storm. De luchthaven adviseert reizigers om de website van Schiphol in de gaten te houden voor informatie.

Het KNMI geeft vanwege het weer code geel af voor heel het land vanaf 3.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur. Vanaf de vroege ochtend op woensdag moet er rekening gehouden worden met stevige buien en onweer door het binnenland, deze trekken halverwege de ochtend richting Duitsland uit het land.

Windstoten
Daarna kan kort de zon doorbreken, maar blijft het onstuimig. Het verkeer wordt aangeraden om rekening te houden met harde wind. Vooral bestuurders van auto's met een aanhanger of lege vrachtwagens moeten voorzichtig zijn, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Windstoten met een snelheid van 80 tot 100 kilometer per uur zijn mogelijk. Vooral in Noord- en Zuid-Holland is de wind erg hevig. Aan de noordwestkust kunnen zelfs uitschieters tot 120 kilometer per uur voorkomen.

Als gevolg van de harde wind is er kans op stormschade door bijvoorbeeld bomen die omwaaien. In het binnenland is de wind minder hard, maar alsnog moet er rekening gehouden worden met mogelijke problemen vanwege het weer.
quote:
Code Oranje voor Belgie
Code oranje voor heel België: hevige rukwinden tot 110 km/u op komst, overheid activeert noodnummer 1722

Het KMI verwacht dat het tijdens de komende nacht stevig gaat waaien en geeft code oranje voor heel België. Voor woensdag geldt in heel het land code geel. Vanaf vanavond 20 uur wordt ook het noodnummer 1722 voor niet-levensbedreigende situaties geactiveerd.

In het binnenland neemt de windkracht toe tot windkracht 6, aan zee verwacht het KMI windkracht 7. Tijdens het tweede deel van de nacht kunnen de rukwinden oplopen tot 110 km/u en plaatselijk meer. Tegelijkertijd gaat het ook veel regenen en is er kans op een plaatselijk onweer.

Code oranje betekent dat er heel veel wind verwacht wordt met rukwinden die nog hoger liggen. "Dit zijn uitzonderlijk hoge windsnelheden en rukwinden, vooral boven land. Zulke wind en rukwinden hebben het effect dat het zeer moeilijk wordt om zich tegen de wind in op straat te bewegen, de bomen dan helemaal in beweging zijn, dat grote bomen kunnen omwaaien, takken kunnen afbreken en er grote schade kan aangebracht worden aan woningen. Let dus goed op", zo waarschuwt het KMI.

Intussen heeft de meteorologische dienst die waarschuwing nog uitgebreid, want later op woensdag zal ook nog code geel gelden.

Noodnummer 1722
Omwille van het stormweer heeft de FOD Binnenlandse zaken beslist om vanaf 20 uur vanavond het noodnummer 1722 te activeren. Bel enkel naar het noodnummer 112 bij een situatie waarbij een persoon in levensgevaar is. Bij wateroverlast en/of stormschade moet gebeld worden naar 1722. Ook wanneer je naar 112 belt voor niet-levensbedreigende situaties, zal de operator je verder doorverwijzen naar 1722.

Als je brandweerzone over een e-loket of rechtstreeks telefoonnummer beschikt, kan je daar ook terecht om een brandweerinterventie voor wateroverlast en/of stormschade aan te vragen.

Er wordt wel gevraagd om geduld uit te oefenen bij het bellen naar 1722, omdat het aantal telefoontjes snel hoog oploopt bij noodweer. Haak ook niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht. De brandweer doet al het mogelijke om zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt.

Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat je oproep wordt onderbroken terwijl je wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw.

Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176238972
quote:
Storm op komst: ruim 100 vluchten op Schiphol geschrapt

Morgen zijn uit voorzorg ruim 100 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd in verband met de verwachte storm die morgen over het land trekt. Volgens de luchthaven gaat het om vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Reizigers moeten ook rekening houden met vertragingen. Schiphol adviseert passagiers om contact te houden met de maatschappijen waarmee ze vliegen. Welke maatschappijen vluchten annuleren is niet bekend. KLM annuleert morgen zeker 52 Europese retourvluchten.

Westerstorm
Vannacht en morgen trekt de eerste westerstorm van het jaar over het land. Aan de kust wordt windkracht 9 verwacht, misschien 10. In het hele land kunnen buien voorkomen met onweer en zeer zware windstoten. In de loop van de middag en avond luwt de storm.

Komende nacht wordt vooral veel regen verwacht, gevolgd door een korte droge periode morgenvroeg. In de loop van de ochtend trekken er nieuwe buien over het land.

"De wind is het hardst aan de kust. In het binnenland is de wind zwakker, met windkracht 5 tot 7. Daar kunnen vooral de windstoten voor problemen zorgen", zegt weerman Gerrit Hiemstra.

Hoog water
In kuststeden bestaat het risico op ondergelopen kades, schrijft Omroep Rijnmond. Of de Maeslantkering bij Hoek van Holland wordt gesloten in verband met de hoge waterstand is nog niet bekend. De Zeeuwse Oosterscheldekering sluit waarschijnlijk wel en ook de Algerakering bij Krimpen aan den IJssel zal naar verwachting morgen sluiten.

"De maxima van de wind vallen samen met laag water", zegt Hiemstra. "Je hebt de hoogste zeespiegel bij meerdere dagen storm. Nu is het vrij kort."
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176239820
registreer om deze reclame te verbergen
Dit kon een sneeuwstorm zijn. :'( :'(
pi_176239828
Engelse MetOffice:

Here comes Eleanor
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:38:33 #6
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176243420
Dit gaat een heftige storm worden. Vooral in het noorden van Nederland. Tot ver landinwaarts kracht 8. In het waddengebied kracht 10 met windstoten tot 130 km.


vlqfoq0.png
pi_176243908
registreer om deze reclame te verbergen
Met hoogwater. *O*
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 2 januari 2018 @ 20:55:35 #8
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176245877
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:55 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Met hoogwater. *O*
net geen springtij.
pi_176245966
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:55 schreef aloa het volgende:

[..]

net geen springtij.
ah jammer
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 2 januari 2018 @ 20:59:11 #10
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176246030
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:57 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

ah jammer
jij morgen maar even naar het strand. ff laten zandstralen.
pi_176246101
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:59 schreef aloa het volgende:

[..]

jij morgen maar even naar het strand. ff laten zandstralen.
Als ik in de buurt van de zee zou wonen zou ik dat wel even doen, altijd gaaf die natuur krachten. :P
pi_176246180
Ik heb vandaag eindelijk de wintersloffen laten monteren, maar de stormram zit er nog niet op....
Don't confuse my personality with my attitude... My personality is who I am, my attitude depends on who you are...
pi_176246358
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:59 schreef aloa het volgende:

[..]

jij morgen maar even naar het strand. ff laten zandstralen.
wil je zo graag van mij af ;(
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:03:02 #14
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_176247940
Jaaaaa, genot *O*
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:14:25 #15
358144 capuchon_jongen
Lid sinds 13/10/2011 om 23:40
pi_176248248
Heeft altijd wel iets speciaal zo'n grote storm

Nu hoor ik buiten de eerste winden opkomen
Op zondag 11 februari 2018 00:40 schreef Argo het volgende: Capuchon Jongen is een held _O_
  woensdag 3 januari 2018 @ 08:24:25 #16
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176252341
quote:
Storm heeft al flink huisgehouden maar piekt pas rond de middag
De eerste westerstorm van 2018 - door de Engelsen Eleanor gedoopt - heeft vannacht al flink huisgehouden. Vooral in Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland werden zware windstoten genoteerd. Het trein- en wegverkeer ondervindt hinder van omgewaaide bomen, afgerukte takken en weggewaaid afval, Schiphol kampt met annuleringen. De wind neemt pas in de loop van de middag af.

Volgens Marco Verhoef van Weerplaza is het op sommige plaatsen nu tijdelijk even iets rustiger omdat we 'tussen twee vuren in zitten' (koufronten die voorbijtrekken) maar neemt de wind vanaf een uur of tien weer in kracht toe. ,,De piek ligt net voor de middag met in het Waddengebied een zware storm met windkracht tien en aan de kust windkracht negen. In het binnenland zal het met windkracht acht hard waaien."

Na de middag neemt de wind volgens Weerplaza langzaam af en omstreeks 17 uur is de storm voorbij. In het binnenland verdwijnen de zware windstoten in de avond helemaal. Aan zee blijft het vanavond nog hard waaien met kans op zware windstoten van circa 80 kilometer per uur.

Windkracht elf
De afgelopen nacht heeft het volgens Verhoef al flink gespookt. ,,In Vlissingen stond korte tijd windkracht elf en werd een windstoot gemeten van 141 kilometer per uur. In Cabauw in de provincie Utrecht noteerden wij een zeer zware windstoot met een snelheid van 122 kilometer per uur."

Uit de eerder genoemde regio's komen meldingen binnen van stormschade. In Spijkenisse waaide het dak van een woning, in Berkel en Rodenrijs kwam een stuk van de zijgevel van een woning naar beneden en waaide van een tiental woningen dakpannen weg. In andere plaatsen waaronder Alblasserdam gebeurde hetzelfde. Er vielen geen gewonden, meldt veiligheidsregio Rijnmond.

Het KNMI heeft vanwege de zware tot zeer zware windstoten voor heel het land Code Geel afgekondigd tot ongeveer 18 uur vanavond.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176252348
n4la3qE.jpg
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176252964
quote:
Belgie:Ook vanmorgen nog stormweer: buitenring even dicht, problemen op het spoor

Het ergste van het stormweer van vannacht lijkt voorbij, maar voorzichtigheid blijft geboden. Vanochtend kunnen er nog altijd felle buien vallen, meldt het KMI. Het waait ook nog erg hard, en aan zee blijft dat de hele dag duren met rukwinden tot 60 km per uur.

De hinder blijft vooralsnog eerder beperkt, de brandweer is vooral in de weer met het verwijderen van omgewaaide bomen en takken en problemen zoals losgekomen kabels en dakpannen. Verder werd de E40 richting Brussel even afgesloten door wateroverlast ter hoogte van de aansluiting met de Brusselse buitenring, en het treinverkeer tussen Leuven en Mechelen lag een tijd stil door omgewaaide bomen. Op Brussels Airport is er geen hinder of schade.

Niet alleen de hevige wind zorgde voor problemen, ook de regen veroorzaakte al hinder. Op de buitenring in Groot-Bijgaarden was de weg een tijd afgesloten, omdat er een grote plas water lag. Verschillende voertuigen slipten op het natte wegdek. De brandweer moest ter plaatse komen om water weg te pompen en de weg was even volledig versperd aan het knooppunt Groot-Bijgaarden, meldt het Vlaams Verkeerscentrum aan VTM Nieuws. Er was een omleiding voorzien, maar ondertussen is alles weer als normaal en is er geen verkeershinder.

Ook op de binnenring in Zaventem was er wateroverlast. In Jette was de rechterrijstrook van de buitenring korte tijd versperd door afgewaaide takken. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum bleef de hinder voor het verkeer beperkt.

Ook bij de NMBS zijn er problemen door de storm. Tussen Mechelen en Leuven reden urenlang geen treinen omdat er vijf bomen op de sporen gewaaid waren in Haacht. De hinder kan nog uren duren. “We hebben vervangende bussen ingelegd om reizigers te vervoeren op dat traject”, aldus Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. “Technici hebben de bomen intussen weggehaald en hebben nu de bovenleiding gecontroleerd. Om 07.00 uur konden de treinen weer rijden.” Reizigers moeten wel nog rekening houden met gevolgvertragingen.

In Vlaams-Brabant heeft het stormweer een gaslek veroorzaakt, nadat een boom in Drogenbos op een gascabine was gevallen, verder blijft de provincie Vlaams-Brabant voorlopig gespaard van zware schade.

Het gaslek aan de Humaniteitslaan in Drogenbos ontstond rond 06.00 uur, toen een boom omwaaide en op een gascabine terechtkwam. De brandweer had de situatie snel onder controle. De gascabine lag vrij afgelegen en de wind waaide uit een gunstige richting, zodat er geen gevaar was voor de omgeving. Een evacuatie bleek onnodig. Gasdistributiemaatschappij Eandis kwam ter plaatse om het lek te herstellen. De buslijnen 153, 154, 155 en 810 van De Lijn stopten tijdelijk niet aan de haltes Dorent en Pathé omwille van het gaslek.

In Tervuren viel een omgewaaide boom op een woning, waardoor twee kamers beschadigd raakten. In Overijse waaide dan weer het dak van een garage, dat uit golfplaten bestond, weg. In Leuven is de kerstboom aan het station omgewaaid. In het oosten van de provincie was er vooral veel schade in Walshoutem bij Landen.

In Limburg is in Zichem bij Riemst het dak van een huis afgewaaid. In Zonhoven waaide een buurtkerststal weg.

De brandweer van Henegouwen-Oost is een zestigtal keren moeten uitrukken voor de gevolgen van het stormweer. Er werden vooral kabels losgerukt en bomen ontworteld. In Fleurus vloog ook een deel van een dak weg. De storm heeft ook tot een 50-tal interventies van de brandweerkorpsen van Waals Picardië geleid. Sinds 03.00 uur druppelden de hulpoproepen binnen in het westen van Henegouwen. Er waren problemen in Doornik, Moeskroen, Ath, Beloeil, Lessines, Frasnes en Antoing. Ook hier veel bomen die moesten doorgezaagd worden, omdat ze de doorgang op wegen versperden en voorts de klassieke losgekomen kabels en dakpannen.

In de regio rond Verviers zijn er al zo’n 22 interventies geweest van de brandweer. Ook in de Amblève-vallei waren er 19 interventies van de hulpdiensten. Zoals in de provincie Henegouwen ging het ook hier vooral om losgerukte kabels, bomen die door rukwinden geveld werden en (stukken van) daken die gingen vliegen.

WEERBERICHT
Vanochtend kunnen er vooral in het oosten van het land nog felle buien vallen, mogelijk zelfs met onweer. Later volgen er tussen de opklaringen door nog enkele buienlijnen met vooral in het noordoosten nog kans op een donderslag. In de voormiddag blijft het ook stevig waaien. In het binnenland verwacht het KMI windkracht 6 tot 7, aan zee windkracht 7 of 8. Rukwinden tussen 90 en 110 km per uur blijven mogelijk. Op zee verwacht de weerkundige dienst van het KMI storm (windkracht 9) tot zware storm (windkracht 10) uit zuidwest tot west. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden.

Deze namiddag rond 14 uur verwacht het KMI langs de kust een hoge hoogwaterstand: in Oostende wordt een hoogtij voorspeld. Er wordt afgeraden zich op dat moment op staketsels te begeven. Langs de getijgevoelige delen van de Schelde worden ook hoge waterstanden verwacht en wordt aangeraden de kaaien te vermijden. In de late namiddag wordt het droog vanaf de kust. Maxima tot 10 graden. In het binnenland neemt de vrij krachtige westenwind dan af en wordt de wind matig. Aan zee blijft de wind krachtig tot zeer krachtig waaien. Rukwinden tot 60 km per uur.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176252971
jX8sPGR.jpg
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176253938
Flink wat meldingen uit regio Rotterdam over omgewaaide bomen...

Flink joekels zitten d'r bij
Twee enorme bomen omgewaaid op noordereiland
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:08:11 #22
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176253990
Windstoten nemen verder toe. 118 op Texel.
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:14:33 #23
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176254085
Boot naar Texel ligt eruit.
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:20:00 #24
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176254202
Vlieland nu windstoot 116 km.
pi_176254219
Scannernet twitterde op woensdag 03-01-2018 om 11:13:33 Golfhoogtes boven de Waddeneilanden lopen op tot circa 4,5 meter. Verder de Noordzee op is de maximale golfhoogte a… https://t.co/CYkcORqLDJ reageer retweet
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176254225
quote:
Oosterscheldekering gaat vanmiddag dicht
De Oosterscheldekering gaat vanmiddag dicht. Dat heeft Rijkswaterstaat zojuist besloten. De kering gaat dicht wegens de hoge waterstand. De kering blijft tijdens de sluiting open voor het verkeer, behalve voor voertuigen met een aanhangwagen.

Een team van Rijkswaterstaat kwam vanochtend om 08.30 uur en 11.00 uur bij elkaar om een besluit te nemen over de kering. De schuiven sluiten bij drie meter boven NAP. De verwachte waterstand vanmiddag is tien centimeter hoger dan dat.

Laatste keer in 2014
De laatste keer dat de kering dichtging was in oktober 2014. Het water kwam toen tot 3.19 meter boven NAP. In het 31-jarige bestaan van de kering zijn de schuiven 26 keer gesloten vanwege een te hoge waterstand. Met een druk op de knop gaan alle 62 schuiven naar beneden. Het duurt 82 minuten tot ze allemaal dicht zijn.
quote:
De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg gaat vrijwel zeker om 14.10 uur dicht. Zoals het er nu naar uit ziet wordt een waterstand bereikt die boven de drempel van 2,60 meter ligt. Eerder was al duidelijk dat ook de Hollandse IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel dicht gaat.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176254336
VcnAKgd.jpg

quote:
Gevel van huurwoning weggeblazen door storm
"Eerst geloof je het niet", zegt Max Landman. Hij staat met zijn vriendin Suzanne de Groot verslagen te kijken naar het huis aan de Saturnus in Berkel en Rodenrijs waar ze net dinsdag de sleutel van hebben gekregen. Door de storm is een dag later een groot deel van de buitenmuur weggeslagen.

Suzanne en Max waren niet in hun huurhuis toen een stuk van de zijgevel en een deel van het dak losraakte en op straat terechtkwam.

"We kregen vanochtend een appje van een goede vriend van ons. Pas toen hoorden we het. We sliepen bij mijn ouders in Bergschenhoek op vijf minuten rijden hiervandaan."

Het stel heeft al met woningcorporatie 3B Wonen binnengekeken. Daar valt de schade mee. Er is aan de zijkant wat water door de muur gelopen, maar verder zie je niets. "Als je alleen binnen zou kijken zou je het niet eens door hebben."

Buurtbewoners hebben niets gemerkt. "We hebben het wel horen waaien vannacht. Maar we hebben de gevel niet horen instorten."

De omgevallen muur aan de Saturnus is niet de enige schade in de wijk. Er zijn op tal van plekken schuttingen omgewaaid. En aan de Smaragd zijn pannen van zo'n tien huizen gewaaid.

"Abnormaal", zegt de wijkagent. Het is voor zover hij weet niet eerder voorgekomen dat het zo heeft gespookt in de wijk.
Net een dag de sleutel... :')
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176254344
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 11:14 schreef aloa het volgende:
Boot naar Texel ligt eruit.
Opvallender is dat Wagenborg nog wel vaart op Ameland en Schier. Hun watertaxi is wel uit de vaart.

Doekse vaart pas aan het eind van de middag weer naar Vlieland en Terschelling.
pi_176254345
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:32:12 #30
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176254456
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 11:26 schreef nanuk het volgende:

[..]

Opvallender is dat Wagenborg nog wel vaart op Ameland en Schier. Hun watertaxi is wel uit de vaart.

Doekse vaart pas aan het eind van de middag weer naar Vlieland en Terschelling.
heeft vaak meer met het hoge water te maken, dan met de wind zelf.
Dan is vaak het afmeren een probleem.
pi_176254771
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 11:32 schreef aloa het volgende:

[..]

heeft vaak meer met het hoge water te maken, dan met de wind zelf.
Dan is vaak het afmeren een probleem.
Lauwersoog heeft nauwelijks verhoging, iets van veertig cm vandaag, dat is niet de moeite.
Heeft ws meer met golfhoogte te maken maar waarschijnlijker met de inschattingen van het bedrijf in combinatie met de schepen. De route naar Ameland is zo nu en dan wel heel erg smal, zou er niet graag varen met veel wind.
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:46:19 #32
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176254821
Dijk Enkuizen-Lelystad is gesloten
pi_176254892
Lol
Zonder wrijving geen glans
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:53:50 #34
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176255023
quote:
wat is er zo leuk?
  woensdag 3 januari 2018 @ 12:18:32 #35
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176255639
Goed begin van het nieuwe jaar, mag ik dat zeggen?
  woensdag 3 januari 2018 @ 12:20:36 #37
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
  Moderator woensdag 3 januari 2018 @ 12:21:09 #38
179075 crew  hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_176255672
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:19 schreef Adrie072 het volgende:
Goed begin van het nieuwe jaar, mag ik dat zeggen?
Ja, dat mag jij zeggen Mart.
pi_176255692
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:18 schreef aloa het volgende:
[ afbeelding ]
Ik zit bij rood. Het waait hier inderdaad erg hard. Er zijn al enkele takken geknakt uit de boom. :{
Smile and be happy!
pi_176255724
Hebben we hier iemand van Vlieland? Alles oke?
  woensdag 3 januari 2018 @ 12:24:17 #41
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_176255727
In de Alpen gaat het er ook heel heftig aan toe de komende uren:

Weeralarm in veel Franse skigebieden

Er komt heel erg veel sneeuw, regen en wind aan in de Franse skigebieden. In Tignes kan er komende 48 uur zomaar 2 meter sneeuw vallen. Deze sneeuw gaat gepaard met hevige storm. Dit betekent een zeer hoog lawine gevaar! Tevens wordt, door de zware wind, iedereen afgeraden in Val Thorens om überhaupt naar buiten te gaan. Een zwaar weeralarm!
Zware maatregelen in Val Thorens
In Val Thorens zijn de zwaarste maatregelen van kracht. De openbare en privé-garages zijn dicht om te zorgen dat niemand met de auto vertrekt. Vannacht is ook de weg tussen Les Menuires en Val Thorens gesloten, dit om lawines te kunnen triggeren. Met het grote lawinegevaar dat voor morgen geldt zullen ook veel liften gesloten blijven. Er is zelfs gewaarschuwd voor hellingen in het dorp, vlak naast de voetpaden en pistes. Meteo France geeft nu 4 op de schaal van 5 aan, dit kan morgen misschien 5 worden. Dat is het gevaar waarbij dorpen en verbindingswegen in gevaar kunnen komen.

Val Thorens geeft het volgende advies aan iedereen in het dorp:

Ga niet naar buiten!
Als je toch naar buiten gaat, doe dat dan absoluut niet alleen.
Blijf ver uit de buurt van daken, grote kans op daklawines.
Blijf uit de buurt van hellingen, zelfs kleine, en ook in de dorpen en skigebieden. Grote kans op lawines.
Ga alleen naar buiten met een lawinepieps, dit geldt ook in het dorp!
Het spreekt voor zich dat off-piste echt niet verstandig is momenteel.

Staat van paraatheid in Val d’Isère
In Val d’Isère is men ook in staat van paraatheid, maar er gelden nog geen speciale aanwijzingen. Het gebied geeft wel aan dat de weg tussen Tignes le Lac en Tignes 1800 morgenavond waarschijnlijk gesloten zal worden. Ook zegt met men met klem om niet off-piste te gaan.

Veel wind
Meteo France verwacht windstoten tot 250 kilometer per uur in het hooggebergte. Dat betekent dat je er rekening mee moet houden dat veel liften morgen gesloten zijn. Reken op gesloten liften in de Savoie, de Isère en de Haute Savoie, in deze departementen geldt morgen het weeralarm Oranje. Dit zijn ook de departementen met de meeste, grootste en beroemdste Franse skigebieden.

47403.jpg?w=800

26114042_1886286624776784_1559918700521044754_n.jpg?oh=64df2cd033a8ef400cb15b560b133289&oe=5AFE9D69

In principe mag je gewoon niet naar buiten :P
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83
pi_176255739
Goed weer topic vogeltjesdans.
Everything starts with a Why.
pi_176255745
Rijkswaterstaat twitterde op woensdag 03-01-2018 om 12:21:21 Stormvloedkering #Ramspol sluit vanaf 12.10 uur. Het is een opblaasbare dam, die bij hoogwater het Zwarte Meer van… https://t.co/nfoAvOz0P6 reageer retweet
pi_176255749
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:24 schreef Adrie072 het volgende:
Hebben we hier iemand van Vlieland? Alles oke?
BuienRadarNL twitterde op woensdag 03-01-2018 om 11:59:12 Weerstation op #Vlieland heeft een uur lang windkracht 10 gemeten: zware storm! #codeoranje https://t.co/T694fopsYJ reageer retweet
...
  woensdag 3 januari 2018 @ 12:25:32 #45
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_176255757
In het Rotterdamse Havengebied had een bewegwijzeringsmast er geen zin meer in...

WIS_Mike twitterde op woensdag 03-01-2018 om 10:34:02 De mast die dreigde om te vallen heeft zn belofte waargemaakt en is erbij gaan liggen. #gaderingviaduct... https://t.co/bK6aeR65yQ reageer retweet
Op vrijdag 27 mei 2011 11:37 schreef Bengeltje het volgende:
Kuukskes zijn sowieso lekkerder dan een stuk metaal/kunstof.
#teamfriet
pi_176257487
VLW_Jos twitterde op woensdag 03-01-2018 om 11:46:34 Verkeerspost Den Helder. Zojuist. https://t.co/iJXRmMUviT reageer retweet
DSnFCs4XcAEXKNw.jpg
  woensdag 3 januari 2018 @ 13:40:20 #47
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_176257521
Crosspost:

Telegraaf video: Texelaars trotseren westerstorm op veerboot

Die filmploeg heb ik nog op de dijk zien staan volgens mij :P
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  woensdag 3 januari 2018 @ 13:48:15 #48
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_176257699
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  woensdag 3 januari 2018 @ 14:32:08 #49
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176258869
quote:
Ik heb dat ding nog zien liggen paar maanden terug. Behoorlijk hoog geval.

Lelijk ding.
pi_176259153
Hier was het niet meer dan een storm in een glas water.
Zonder wrijving geen glans
  woensdag 3 januari 2018 @ 14:42:37 #51
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_176259213
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 14:32 schreef aloa het volgende:

[..]

Ik heb dat ding nog zien liggen paar maanden terug. Behoorlijk hoog geval.

Lelijk ding.
Heel wat jaren terug, 2006 geloof ik, lag dat ding in Schagen. Ik heb hem toen wel zien liggen, was ie net klaar en het hout nog lichtkleurig :P
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_176259716
quote:
Uniek! Alle stormvloedkeringen in Nederland tegelijk dicht

Met de sluiting van de Maeslantkering, de Hollandse IJsselkering en de Hartelkering zijn alle vijf stormvloedkeringen van Rijkswaterstaat in Nederland gelijktijdig dicht. Dat is nog nooit eerder gebeurd.

Naast de drie keringen in onze regio gaat het om de Oosterscheldekering in Zeeland en de stormvloedkering Ramspol in Overijsssel.

Vanwege het bijzondere moment zijn minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en de directeur van het Havenbedrijf Rotterdam afgereisd naar het EIC Mainport in Rozenburg.

Van Nieuwenhuizen maakte daar tegen 14:45 uur bekend dat de computer van de Maeslantkering aangegeven had dat de kering dicht moet. Vanaf dat moment duurt het nog twee uur voordat de grote stalen deuren, die vol lopen met water, helemaal tegen elkaar zitten.

De verwachting is dat de Maeslantkering tegen het begin van de avond weer geopend wordt voor het scheepvaartverkeer.

De laatste keer dat de Maeslantkering vanwege storm en hoog water werd gesloten was in 2007. Zes jaar later was het ook bijna zover. Maar toen kwam het water uiteindelijk niet hoog genoeg.

Op de website Rijnmond Veilig staat een dringende oproep aan het publiek: kom niet naar de Maeslantkering.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176260031
quote:
De ironie. Het schip dat de wereld moet redden is gestrand.

foeilelijk ding inderdaad. Schuur op een praam.
  woensdag 3 januari 2018 @ 16:04:03 #54
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176261269
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 15:13 schreef nanuk het volgende:

[..]

De ironie. Het schip dat de wereld moet redden is gestrand.

foeilelijk ding inderdaad. Schuur op een praam.
Ik hoop dat het geen voorteken is.
pi_176261367
quote:
Lol het zal maar net je zeilboot/jacht nog in die haven hebben liggen.
Doen die mensen niet aan winterstalling voor hun boot?
  woensdag 3 januari 2018 @ 16:43:10 #56
446288 AQUILA.
Arbiter elegantiarum
pi_176262188
Het is wel duidelijk waarmee het jaaroverzicht van 2018 gaat beginnen.
''Aquila non capit muscas.''
pi_176262193
quote:
Severe storm batters western Europe; 1 dead, 15 injured

LONDON (AP) — A violent storm packing winds up to 100 mph (160 kph) battered parts of western Europe on Wednesday, derailing trains, toppling trees and halting flights. Authorities said one person was killed and at least 15 others were injured in France and Switzerland.

The high winds played havoc on transport, derailing trains in Switzerland and Germany and leaving hundreds of thousands of homes across France, Switzerland, Britain and Ireland without power.

Officials said one skier was killed in the French Alps after being hit by a falling tree in Morillon in Haute-Savoie.

Several people were injured Wednesday when a train was blown off the tracks near Lenk, a town south of Bern, the Swiss capital, local media reported. In western Germany, a train derailed near Luenen when it crashed into a tree that had fallen onto the tracks, according to the dpa news agency. No injuries were reported.

The storm forced the cancellation of flights at Zurich and Basel airports and toppled a truck on a Swiss highway. Thousands of households at Lake Zurich were left without power, and firefighters were called to help with toppled trees blocking streets and flooding due to heavy rain.

Swiss police say several people were stuck inside a cable car in the skiing resort of Pizol in the Swiss Alps. Ski lifts were also halted at many Swiss resorts.

In England, the storm brought hail and lightning. Overturned vehicles forced officials to close portions of three major highways. Some bridges were also shut down.

Extremely high tides caused the partial collapse of a harbor wall in Cornwall in southwestern England, bringing seawater flooding in.

The country’s main weather forecaster, the Met Office, says gusts reached 100 mph in Cumbria, 280 miles (450 kilometers) northwest of London, early Wednesday.

The storm battered northern France with winds surpassing 90 mph (145 kph) some of the worst gusts to hit the country in years. Many people posted photos of destroyed cars, collapsed scaffolding and uprooted trees on social media.

France’s national electricity provider says the storm left some 200,000 households without electricity, including 30,000 in the Paris region.

In the Paris region, a falling tree hit a car and seriously injured one person, while another resident was seriously hurt falling from a building. In all, the Interior Ministry said 15 people in France were injured, with four in serious condition, following accidents caused by high winds.

Strong winds also caused delays at Charles de Gaulle airport in Paris, as extra precautions were taken to safely get travelers into aircraft.

In Germany, highways near Duisburg and Juelich in the west were partially blocked because of toppled trees and flooding. The zoos in Munich and Augsburg in Bavaria closed for the day and the railway going up Germany’s tallest mountain, the Zugspitze, was shut down because of the storm.

In neighboring Austria, a ski jumping practice in Innsbruck was cancelled due to the strong winds and snow.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176262684
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:43 schreef Frutsel het volgende:

[..]

En hier is het maar een windje
  woensdag 3 januari 2018 @ 17:54:33 #59
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_176263854
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 17:02 schreef quirina het volgende:

[..]

En hier is het maar een windje
Waar is hier? Want dan ben je niet op de zeedijk in Den Helder geweest rond 12 uur.
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  woensdag 3 januari 2018 @ 18:23:35 #60
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_176264474
Lekker in de bergen op de ski :P
https://www.facebook.com/joris.bauchais/videos/10212599111745999/

https://www.facebook.com/(...)os/2356574754356234/

3 januari, 17.00 uur:
De dagelijkse lawinebulletins zijn net online gekomen. In grote delen van de Alpen is het lawinegevaar 4 op de schaal van 5, op veel plaatsen is het gevaar zelfs gestegen naar 5. Dit betekent dat dorpen en verbindingswegen gevaar lopen. De kans op grote spontane lawines is hoog. Dorpen zullen uit voorzorg of vanwege lawines van de buitenwereld afgesloten zijn. Zie hieronder de indrukwekkende pictogrammen van Meteo France:
47445.jpg?w=800

Intussen zijn in Zwitserland windsnelheden gemeten van 209 km/uur (Konkordiahütte, 2850 meter) en is in Oostenrijk winteronweer waargenomen. Er zijn ook grote verschillen in de sneeuwgrens. In de westelijke Alpen regende het vanochtend tot boven 2000 meter, terwijl er in het Salzburgerland maar weinig regen viel en de neerslag bijna meteen overging in sneeuw. Inmiddels is het overal weer wat kouder geworden en valt de neerslag, tijdelijk, weer als sneeuw.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83
pi_176274666
quote:
NABESCHOUWING
De storm die woensdag over ons land trok heeft geleid tot schade en veel overlast. Vooral de kustprovincies hadden te maken met buien en rukwinden. Rond 10.00 uur gaf het KNMI code oranje af voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland, het één na hoogste niveau.

De Amsterdamse brandweer moest zeker 40 keer uitrukken vanwege stormschade. Het ging dan vooral om loszittende dakdelen, hekken, wapperende geveldoeken of vallende takken. De storm zorgde in de stad echter niet voor grote incidenten.

Vertragingen
Het aantal schademeldingen valt volgens verzekeraars ook tot dusver mee. Wel houden ze nog een slag om de arm omdat schademeldingen nog later kunnen binnenkomen. Het gaat vooral om schade aan gebouwen en auto's.

De storm zorgde op Schiphol wel voor veel problemen. De luchthaven had te kampen met vertragingen en annuleringen. Luchtvaartmaatschappijen schrapten 252 van de ruim 1200 vluchten. Ook het treinverkeer ondervond problemen. De NS schrapte treinen.

Ook het verkeer had last van de wind. Op de A2 bij Breukelen kantelde een vrachtwagen, waardoor de weg van Amsterdam naar Utrecht enige tijd afgesloten was.

Ook waaide in de Zeeburgertunnel een klep van een vrachtwagen open, waardoor de lamellen van de tunnel naar beneden kwamen. De tunnel is daarom nog tot donderdag dicht.

Waterkeringen
Verder ontstond er donderdag een unieke situatie nadat Rijkswaterstaat alle vijf waterkeringen sloot. Dat was voor het eerst.

In de loop van de dag gingen de meeste keringen weer open, toen ook de storm was gaan liggen. Rond 16.00 uur werd ook code oranje ingetrokken. Wel geldt nog code geel, vanwege de stevige rukwinden. Naar verwachting is later donderdagavond alles weer rustig.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176274677
quote:
Parkieten foetsie door de zware storm

ZIERIKZEE - De storm zorgde woensdag ook in Zeeland voor een hoop schade, waarbij Cynthia Hanse (26) en haar vriend Swen Blikman de grootste klap kregen. Hun vijf parkieten waren verdwenen.

De parkieten van Cynthia Hanse en Sven Blikman zijn als gevolg van de storm verdwenen, tot groot verdriet van de eigenaren. Zij roepen eventuele vinders op zich te melden.

„We werden rond drie uur ’s nachts wakker doordat het hele huis heen en weer bewoog. Ik was even bang dat het dak eraf zou vliegen, maar dat viel gelukkig mee. Toen schoot me opeens te binnen dat de parkieten buiten stonden. We gingen snel naar beneden en zagen daar dat de achterkant van het kooitje af was gewaaid en alle parkieten weg waren.”

Gisteravond had Cynthia de parkieten nog altijd niet terug. „Ik heb niet heel veel hoop meer, want ik denk niet dat zij de weg makkelijk terugvinden. Zo’n storm kan ze een flink eind meenemen.”

Ze baalt flink. „Dit gaat me niet in de koude kleren zitten, we hadden die parkieten al vijf jaar en waren er echt aan gehecht.” Elders in Zierikzee werden Sandra Fontein-Hubregtse en haar echtgenoot ook het slachtoffer van de storm: hun voorgevel werd in diezelfde nacht van het huis gerukt. De wagen die voor het huis stond, was het slachtoffer van de stenenregen.

„Normaal staan onze auto’s daar, toevallig nu niet. Het was de auto van de buurvrouw, gelukkig een leasewagen. Ik schrok wel toen de brandweer om zes uur in de ochtend opeens voor de deur stond en de straat bezaaid lag met stenen.”

In Vlissingen genoten mensen vooral van de storm. Grote groepen keken hun ogen uit toen het water zijn hoogste punt bereikte en de golven tegen de kades aanklotsten. Ook de surfers trokken veel bekijks. „Hoe hoger de golven, hoe beter. Het is alleen oppassen voor de stroming”, vertelde een van hen, voor hij met zijn board onder zijn arm weer de hoge golven in rende.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  donderdag 4 januari 2018 @ 09:22:04 #63
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176274708
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 09:19 schreef Frutsel het volgende:

[..]

raar verhaal over die parkieten :D
pi_176275305
quote:
Flood warnings across UK as Eleanor departs
Large parts of the UK are being warned to expect flooding on Thursday as the country feels the sting in Storm Eleanor’s tail.

The residents of sizeable parts of England and Scotland, as well as smaller areas of Wales, were all told to take action to protect themselves.

England was expected to be worst hit on Thursday, with the Environment Agency putting in place 20 flood warnings – the second most severe – and 131 less serious flood alerts.

In Scotland, central areas – including Glasgow, Edinburgh and Dundee – were expected to be spared. But people in Dumfries and Galloway, as well as almost all of the north – including Aberdeen – were issued with flood alerts.

Guardian Today: the headlines, the analysis, the debate - sent direct to you
Read more
There were more serious alerts in Wales, though flooding was expected to primarily occur near the coast, with the inland problems largely limited to the area around the upper Severn. Across Wales, there were four flood warnings and 13 alerts. There was no severe flood warning – the most critical level – in the UK.

Britain, along with other parts of western Europe, has been lashed by Storm Eleanor in recent days, with gusts of up to 100mph injuring people and causing both damage to infrastructure disruption on travel networks.

On Thursday, Met Office forecasters issued fresh warnings of high winds for much of England and all of Wales. They said further disruption was expected after the storm plunged tens of thousands of homes in the UK into darkness this week.

The Met Office said some delays to land, air and sea transport were likely, as well as the potential for further power outages as wind speeds of up to 75mph moved in from the south-west of England.

A yellow wind warning, the least severe form of warning, covered all of southern England, Wales and up to Yorkshire and the Humber and would be in place from 8am until 7pm on Thursday.

“The strongest winds will affect south-west England and Wales during the morning, moving east to reach eastern parts of England later in the afternoon,” the Met Office said.

“Gusts of 50-60 mph are likely fairly widely with some gusts reaching 65-75 mph along exposed coasts and over high ground in the west.”

The blustery day comes ahead of a cold snap this weekend that is expected to bring widespread frost.

The Met Office said the temperature was likely to reach as low as -10C (14F) in Scotland, gradually warming to -3C (27F) in the south of England on Saturday night.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')