abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176238845
registreer om deze reclame te verbergen
Zie ook
Woensdag eerste winterstorm 2018
Eerste storm van 2018 een feit

ZXvyDEK.png

quote:
Het jaar 2018 is pas net begonnen en morgen krijgen we al de eerste storm. Langs de zuidwestkust wordt een windkracht 9 verwacht en op de Wadden en langs de westkust kan zelfs een zware westerstorm opsteken, windkracht 10! Er trekken dan stevige buien over het land met onweer en veel regen. In het hele land kunnen zware windstoten voorkomen van 80-100 km/u en aan de noordwestkust zelfs zeer zware windstoten tot 120 km/u. De windpiek valt aan het begin van de middag met als gevolg grote hinder voor het verkeer.

Vanaf vannacht krijgen we te maken met een sterke depressie. Komende nacht is het al onstuimig met een stormachtige wind aan zee. Soms kan al even stormkracht worden bereikt, windkracht 9. Er trekken stevige buien over het land met kans op onweer en (zeer) zware windstoten van circa 100 km/u. Lokaal zijn nog iets hogere uitschieters mogelijk. De buien trekken in de vroege ochtend snel naar Duitsland en tijdens de ochtendspits kan in het zuiden en oosten de zon even goed doorbreken. Het blijft onstuimig en het verkeer moet rekening houden met zware windstoten van 75 tot 100 km/u. Vooral in Noord- en Zuid-Holland waait het erg hard.

Hoogtepunt
In de tweede helft van de ochtend trekt de wind snel aan en wordt krachtig tot stormachtig in het binnenland, 6-8 Bft. In de kustprovincies waait het stormachtig en op de stranden steekt een westerstorm op, 9 Bft. Op de Wadden en langs de Noord-Hollandse kust is aan het begin van de middag zelfs windkracht 10 mogelijk, zware storm! Het is dan bewolkt en opnieuw trekken flinke buien over het land, met kans op onweer.

In het zuiden en oosten komen tijdens buien windstoten voor van 75-90 km/u en de kustprovincies hebben te maken met (zeer) zware windstoten van 90-110 km/u. Op de Wadden en Noord-Hollandse stranden zijn uitschieters van ruim 120 km/u mogelijk! In de tweede helft van de middag neemt de wind in kracht af, maar het blijft tot en met de avondspits nog stormachtig in de kustgebieden. De stormwinden nemen wel zachte lucht mee met maxima van 8-9 graden. De gevoelstemperatuur ligt echter een stuk lager met 1 tot 5 graden.

Stormschade
Langs de hele kustlijn en rondom het IJsselmeer kan stormschade ontstaan door zeer zware windstoten. Denk hierbij aan schade aan gebouwen en bomen die omwaaien. In het binnenland zijn de windstoten net iets minder zwaar, maar is de natuur minder gewend. Ook hier kan daardoor schade aan de natuur ontstaan.

De meteorologen van Weeronline waarschuwen om morgen in de kustgebieden en gebieden rondom het IJsselmeer niet met aanhanger of lege vrachtwagen de weg op te gaan. Vooral pal aan zee en op windgevoelige plekken zoals de dijk Enkhuizen-Lelystad (Houtribdijk) en de Afsluitdijk kan het erg gevaarlijk worden op de weg. Ook het trein- en vliegverkeer kan ontregeld raken. Diensten van veerponten vallen mogelijk uit door de westerstorm.

Eerste winterstorm
Vorig jaar telde vijf stormen, waarvan drie afgelopen herfst. Op 13 september beleefden we de eerste herfststorm en dit was direct een zware storm (windkracht 10). Op 5 oktober volgde de tweede herfststorm en op 29 oktober de derde. De storm van morgen wordt de eerste van de winter en van 2018 en gaat mogelijk meteen de boeken in als een zware storm. Een zware storm komt gemiddeld eens per anderhalf jaar voor in Nederland. De meeste officiŽle zware stormen (58%) vinden plaats tijdens de wintermaanden december, januari of februari.
quote:
Woensdag zware tot zeer zware windstoten

Woensdag krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm. In de loop van de nacht komen er lokaal zware windstoten van 80-100 km/uur voor, tijdens buien mogelijk zeer zware windstoten tot ongeveer 110 km/uur. Overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan. Ook dan zijn er zware windstoten van 80-100 km/uur, langs de kust mogelijk tot ongeveer 110 km/uur. Pas tegen de avond neemt de wind af.
IfGN3KX.gif


Worden dit weer een paar omgewaaide tuinstoeltjes of gaan we deze keer aan de westkust een echte storm krijgen? Kijken of er nog provincies worden opgeschaald naar code oranje.

[ Bericht 17% gewijzigd door Frutsel op 03-01-2018 11:27:14 ]
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176238859
quote:
KLM schrapt 52 vluchten vanwege verwachte zware westerstorm

KLM schrapt woensdag Europese 52 retourvluchten vanwege de verwachte westerstorm. Door de storm zal er sprake zijn van beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol.
Volgens KLM worden de passagiers momenteel geÔnformeerd en omgeboekt. Reizigers kunnen gedurende de dag te maken krijgen met vertragingen, waarschuwt de luchtvaartmaatschappij.

Schiphol laat weten dat vluchten kunnen worden geannuleerd of vertraagd door de storm. De luchthaven adviseert reizigers om de website van Schiphol in de gaten te houden voor informatie.

Het KNMI geeft vanwege het weer code geel af voor heel het land vanaf 3.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur. Vanaf de vroege ochtend op woensdag moet er rekening gehouden worden met stevige buien en onweer door het binnenland, deze trekken halverwege de ochtend richting Duitsland uit het land.

Windstoten
Daarna kan kort de zon doorbreken, maar blijft het onstuimig. Het verkeer wordt aangeraden om rekening te houden met harde wind. Vooral bestuurders van auto's met een aanhanger of lege vrachtwagens moeten voorzichtig zijn, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Windstoten met een snelheid van 80 tot 100 kilometer per uur zijn mogelijk. Vooral in Noord- en Zuid-Holland is de wind erg hevig. Aan de noordwestkust kunnen zelfs uitschieters tot 120 kilometer per uur voorkomen.

Als gevolg van de harde wind is er kans op stormschade door bijvoorbeeld bomen die omwaaien. In het binnenland is de wind minder hard, maar alsnog moet er rekening gehouden worden met mogelijke problemen vanwege het weer.
quote:
Code Oranje voor Belgie
Code oranje voor heel BelgiŽ: hevige rukwinden tot 110 km/u op komst, overheid activeert noodnummer 1722

Het KMI verwacht dat het tijdens de komende nacht stevig gaat waaien en geeft code oranje voor heel BelgiŽ. Voor woensdag geldt in heel het land code geel. Vanaf vanavond 20 uur wordt ook het noodnummer 1722 voor niet-levensbedreigende situaties geactiveerd.

In het binnenland neemt de windkracht toe tot windkracht 6, aan zee verwacht het KMI windkracht 7. Tijdens het tweede deel van de nacht kunnen de rukwinden oplopen tot 110 km/u en plaatselijk meer. Tegelijkertijd gaat het ook veel regenen en is er kans op een plaatselijk onweer.

Code oranje betekent dat er heel veel wind verwacht wordt met rukwinden die nog hoger liggen. "Dit zijn uitzonderlijk hoge windsnelheden en rukwinden, vooral boven land. Zulke wind en rukwinden hebben het effect dat het zeer moeilijk wordt om zich tegen de wind in op straat te bewegen, de bomen dan helemaal in beweging zijn, dat grote bomen kunnen omwaaien, takken kunnen afbreken en er grote schade kan aangebracht worden aan woningen. Let dus goed op", zo waarschuwt het KMI.

Intussen heeft de meteorologische dienst die waarschuwing nog uitgebreid, want later op woensdag zal ook nog code geel gelden.

Noodnummer 1722
Omwille van het stormweer heeft de FOD Binnenlandse zaken beslist om vanaf 20 uur vanavond het noodnummer 1722 te activeren. Bel enkel naar het noodnummer 112 bij een situatie waarbij een persoon in levensgevaar is. Bij wateroverlast en/of stormschade moet gebeld worden naar 1722. Ook wanneer je naar 112 belt voor niet-levensbedreigende situaties, zal de operator je verder doorverwijzen naar 1722.

Als je brandweerzone over een e-loket of rechtstreeks telefoonnummer beschikt, kan je daar ook terecht om een brandweerinterventie voor wateroverlast en/of stormschade aan te vragen.

Er wordt wel gevraagd om geduld uit te oefenen bij het bellen naar 1722, omdat het aantal telefoontjes snel hoog oploopt bij noodweer. Haak ook niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht. De brandweer doet al het mogelijke om zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt.

Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat je oproep wordt onderbroken terwijl je wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw.

Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176238972
quote:
Storm op komst: ruim 100 vluchten op Schiphol geschrapt

Morgen zijn uit voorzorg ruim 100 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd in verband met de verwachte storm die morgen over het land trekt. Volgens de luchthaven gaat het om vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Reizigers moeten ook rekening houden met vertragingen. Schiphol adviseert passagiers om contact te houden met de maatschappijen waarmee ze vliegen. Welke maatschappijen vluchten annuleren is niet bekend. KLM annuleert morgen zeker 52 Europese retourvluchten.

Westerstorm
Vannacht en morgen trekt de eerste westerstorm van het jaar over het land. Aan de kust wordt windkracht 9 verwacht, misschien 10. In het hele land kunnen buien voorkomen met onweer en zeer zware windstoten. In de loop van de middag en avond luwt de storm.

Komende nacht wordt vooral veel regen verwacht, gevolgd door een korte droge periode morgenvroeg. In de loop van de ochtend trekken er nieuwe buien over het land.

"De wind is het hardst aan de kust. In het binnenland is de wind zwakker, met windkracht 5 tot 7. Daar kunnen vooral de windstoten voor problemen zorgen", zegt weerman Gerrit Hiemstra.

Hoog water
In kuststeden bestaat het risico op ondergelopen kades, schrijft Omroep Rijnmond. Of de Maeslantkering bij Hoek van Holland wordt gesloten in verband met de hoge waterstand is nog niet bekend. De Zeeuwse Oosterscheldekering sluit waarschijnlijk wel en ook de Algerakering bij Krimpen aan den IJssel zal naar verwachting morgen sluiten.

"De maxima van de wind vallen samen met laag water", zegt Hiemstra. "Je hebt de hoogste zeespiegel bij meerdere dagen storm. Nu is het vrij kort."
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176239820
registreer om deze reclame te verbergen
Dit kon een sneeuwstorm zijn. :'( :'(
pi_176239828
Engelse MetOffice:

Here comes Eleanor
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:38:33 #6
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176243420
Dit gaat een heftige storm worden. Vooral in het noorden van Nederland. Tot ver landinwaarts kracht 8. In het waddengebied kracht 10 met windstoten tot 130 km.


vlqfoq0.png
pi_176243908
registreer om deze reclame te verbergen
Met hoogwater. *O*
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 2 januari 2018 @ 20:55:35 #8
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176245877
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:55 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Met hoogwater. *O*
net geen springtij.
pi_176245966
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:55 schreef aloa het volgende:

[..]

net geen springtij.
ah jammer
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 2 januari 2018 @ 20:59:11 #10
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176246030
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:57 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

ah jammer
jij morgen maar even naar het strand. ff laten zandstralen.
pi_176246101
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:59 schreef aloa het volgende:

[..]

jij morgen maar even naar het strand. ff laten zandstralen.
Als ik in de buurt van de zee zou wonen zou ik dat wel even doen, altijd gaaf die natuur krachten. :P
pi_176246180
Ik heb vandaag eindelijk de wintersloffen laten monteren, maar de stormram zit er nog niet op....
Don't confuse my personality with my attitude... My personality is who I am, my attitude depends on who you are...
pi_176246358
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:59 schreef aloa het volgende:

[..]

jij morgen maar even naar het strand. ff laten zandstralen.
wil je zo graag van mij af ;(
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:03:02 #14
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_176247940
Jaaaaa, genot *O*
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:14:25 #15
358144 capuchon_jongen
Lid sinds 13/10/2011 om 23:40
pi_176248248
Heeft altijd wel iets speciaal zo'n grote storm

Nu hoor ik buiten de eerste winden opkomen
Op zondag 11 februari 2018 00:40 schreef Argo het volgende: Capuchon Jongen is een held _O_
  woensdag 3 januari 2018 @ 08:24:25 #16
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176252341
quote:
Storm heeft al flink huisgehouden maar piekt pas rond de middag
De eerste westerstorm van 2018 - door de Engelsen Eleanor gedoopt - heeft vannacht al flink huisgehouden. Vooral in Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland werden zware windstoten genoteerd. Het trein- en wegverkeer ondervindt hinder van omgewaaide bomen, afgerukte takken en weggewaaid afval, Schiphol kampt met annuleringen. De wind neemt pas in de loop van de middag af.

Volgens Marco Verhoef van Weerplaza is het op sommige plaatsen nu tijdelijk even iets rustiger omdat we 'tussen twee vuren in zitten' (koufronten die voorbijtrekken) maar neemt de wind vanaf een uur of tien weer in kracht toe. ,,De piek ligt net voor de middag met in het Waddengebied een zware storm met windkracht tien en aan de kust windkracht negen. In het binnenland zal het met windkracht acht hard waaien."

Na de middag neemt de wind volgens Weerplaza langzaam af en omstreeks 17 uur is de storm voorbij. In het binnenland verdwijnen de zware windstoten in de avond helemaal. Aan zee blijft het vanavond nog hard waaien met kans op zware windstoten van circa 80 kilometer per uur.

Windkracht elf
De afgelopen nacht heeft het volgens Verhoef al flink gespookt. ,,In Vlissingen stond korte tijd windkracht elf en werd een windstoot gemeten van 141 kilometer per uur. In Cabauw in de provincie Utrecht noteerden wij een zeer zware windstoot met een snelheid van 122 kilometer per uur."

Uit de eerder genoemde regio's komen meldingen binnen van stormschade. In Spijkenisse waaide het dak van een woning, in Berkel en Rodenrijs kwam een stuk van de zijgevel van een woning naar beneden en waaide van een tiental woningen dakpannen weg. In andere plaatsen waaronder Alblasserdam gebeurde hetzelfde. Er vielen geen gewonden, meldt veiligheidsregio Rijnmond.

Het KNMI heeft vanwege de zware tot zeer zware windstoten voor heel het land Code Geel afgekondigd tot ongeveer 18 uur vanavond.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176252348
n4la3qE.jpg
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176252964
quote:
Belgie:Ook vanmorgen nog stormweer: buitenring even dicht, problemen op het spoor

Het ergste van het stormweer van vannacht lijkt voorbij, maar voorzichtigheid blijft geboden. Vanochtend kunnen er nog altijd felle buien vallen, meldt het KMI. Het waait ook nog erg hard, en aan zee blijft dat de hele dag duren met rukwinden tot 60 km per uur.

De hinder blijft vooralsnog eerder beperkt, de brandweer is vooral in de weer met het verwijderen van omgewaaide bomen en takken en problemen zoals losgekomen kabels en dakpannen. Verder werd de E40 richting Brussel even afgesloten door wateroverlast ter hoogte van de aansluiting met de Brusselse buitenring, en het treinverkeer tussen Leuven en Mechelen lag een tijd stil door omgewaaide bomen. Op Brussels Airport is er geen hinder of schade.

Niet alleen de hevige wind zorgde voor problemen, ook de regen veroorzaakte al hinder. Op de buitenring in Groot-Bijgaarden was de weg een tijd afgesloten, omdat er een grote plas water lag. Verschillende voertuigen slipten op het natte wegdek. De brandweer moest ter plaatse komen om water weg te pompen en de weg was even volledig versperd aan het knooppunt Groot-Bijgaarden, meldt het Vlaams Verkeerscentrum aan VTM Nieuws. Er was een omleiding voorzien, maar ondertussen is alles weer als normaal en is er geen verkeershinder.

Ook op de binnenring in Zaventem was er wateroverlast. In Jette was de rechterrijstrook van de buitenring korte tijd versperd door afgewaaide takken. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum bleef de hinder voor het verkeer beperkt.

Ook bij de NMBS zijn er problemen door de storm. Tussen Mechelen en Leuven reden urenlang geen treinen omdat er vijf bomen op de sporen gewaaid waren in Haacht. De hinder kan nog uren duren. “We hebben vervangende bussen ingelegd om reizigers te vervoeren op dat traject”, aldus Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. “Technici hebben de bomen intussen weggehaald en hebben nu de bovenleiding gecontroleerd. Om 07.00 uur konden de treinen weer rijden.” Reizigers moeten wel nog rekening houden met gevolgvertragingen.

In Vlaams-Brabant heeft het stormweer een gaslek veroorzaakt, nadat een boom in Drogenbos op een gascabine was gevallen, verder blijft de provincie Vlaams-Brabant voorlopig gespaard van zware schade.

Het gaslek aan de Humaniteitslaan in Drogenbos ontstond rond 06.00 uur, toen een boom omwaaide en op een gascabine terechtkwam. De brandweer had de situatie snel onder controle. De gascabine lag vrij afgelegen en de wind waaide uit een gunstige richting, zodat er geen gevaar was voor de omgeving. Een evacuatie bleek onnodig. Gasdistributiemaatschappij Eandis kwam ter plaatse om het lek te herstellen. De buslijnen 153, 154, 155 en 810 van De Lijn stopten tijdelijk niet aan de haltes Dorent en Pathť omwille van het gaslek.

In Tervuren viel een omgewaaide boom op een woning, waardoor twee kamers beschadigd raakten. In Overijse waaide dan weer het dak van een garage, dat uit golfplaten bestond, weg. In Leuven is de kerstboom aan het station omgewaaid. In het oosten van de provincie was er vooral veel schade in Walshoutem bij Landen.

In Limburg is in Zichem bij Riemst het dak van een huis afgewaaid. In Zonhoven waaide een buurtkerststal weg.

De brandweer van Henegouwen-Oost is een zestigtal keren moeten uitrukken voor de gevolgen van het stormweer. Er werden vooral kabels losgerukt en bomen ontworteld. In Fleurus vloog ook een deel van een dak weg. De storm heeft ook tot een 50-tal interventies van de brandweerkorpsen van Waals PicardiŽ geleid. Sinds 03.00 uur druppelden de hulpoproepen binnen in het westen van Henegouwen. Er waren problemen in Doornik, Moeskroen, Ath, Beloeil, Lessines, Frasnes en Antoing. Ook hier veel bomen die moesten doorgezaagd worden, omdat ze de doorgang op wegen versperden en voorts de klassieke losgekomen kabels en dakpannen.

In de regio rond Verviers zijn er al zo’n 22 interventies geweest van de brandweer. Ook in de AmblŤve-vallei waren er 19 interventies van de hulpdiensten. Zoals in de provincie Henegouwen ging het ook hier vooral om losgerukte kabels, bomen die door rukwinden geveld werden en (stukken van) daken die gingen vliegen.

WEERBERICHT
Vanochtend kunnen er vooral in het oosten van het land nog felle buien vallen, mogelijk zelfs met onweer. Later volgen er tussen de opklaringen door nog enkele buienlijnen met vooral in het noordoosten nog kans op een donderslag. In de voormiddag blijft het ook stevig waaien. In het binnenland verwacht het KMI windkracht 6 tot 7, aan zee windkracht 7 of 8. Rukwinden tussen 90 en 110 km per uur blijven mogelijk. Op zee verwacht de weerkundige dienst van het KMI storm (windkracht 9) tot zware storm (windkracht 10) uit zuidwest tot west. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden.

Deze namiddag rond 14 uur verwacht het KMI langs de kust een hoge hoogwaterstand: in Oostende wordt een hoogtij voorspeld. Er wordt afgeraden zich op dat moment op staketsels te begeven. Langs de getijgevoelige delen van de Schelde worden ook hoge waterstanden verwacht en wordt aangeraden de kaaien te vermijden. In de late namiddag wordt het droog vanaf de kust. Maxima tot 10 graden. In het binnenland neemt de vrij krachtige westenwind dan af en wordt de wind matig. Aan zee blijft de wind krachtig tot zeer krachtig waaien. Rukwinden tot 60 km per uur.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176252971
jX8sPGR.jpg
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_176253938
Flink wat meldingen uit regio Rotterdam over omgewaaide bomen...

Flink joekels zitten d'r bij
Twee enorme bomen omgewaaid op noordereiland
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:08:11 #22
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176253990
Windstoten nemen verder toe. 118 op Texel.
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:14:33 #23
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176254085
Boot naar Texel ligt eruit.
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:20:00 #24
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_176254202
Vlieland nu windstoot 116 km.
pi_176254219
Scannernet twitterde op woensdag 03-01-2018 om 11:13:33 Golfhoogtes boven de Waddeneilanden lopen op tot circa 4,5 meter. Verder de Noordzee op is de maximale golfhoogte a… https://t.co/CYkcORqLDJ reageer retweet
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')