Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 30 december 2017 @ 02:31 |
Hi, Zoals de titel laat weten gaat dit topic over wat er mogelijk is om te doen aan de verspilling van voedsel wat eigenlijk nog goed is. Ikzelf heb eergisteren als voorbeeld jam en suiker* wat over de datum was samen met wat water en later gist in een vergistingsfles gegooid en ga er een lekker drankje van maken * Ja serieus suiker over de datum Wie heeft nog meer tips en voorbeelden van hoe je verspilling van voedsel kan voorkomen door er iets lekkers van te maken | |
mootie | zaterdag 30 december 2017 @ 02:40 |
Wentelteefjes maken van oud brood. Of broodpudding. Brood uit laten drogen en verkruimelen tot paneer. | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 30 december 2017 @ 02:48 |
Precies! Ook maak ik van iets ouder brood wel eens een tosti gaat altijd goed ! | |
mootie | zaterdag 30 december 2017 @ 03:00 |
Maar veel verder kom ik eigenlijk niet. Melkproducten, vlees, daar kun je niks meer mee. Van fruit met butsen etc. kun je nog jam maken, of een fruitdingesje voor in de yoghurt. | |
Maureentje | zaterdag 30 december 2017 @ 03:01 |
Op suiker zit helemaal geen houdbaarheidsdatum? | |
Geerd | zaterdag 30 december 2017 @ 06:39 |
Zolang er geen vocht bij komt.. | |
Geerd | zaterdag 30 december 2017 @ 06:46 |
In Nederland zijn er tegenwoordig wel zulke strenge eisen, maar ondanks dat staat er onder je tartaar, "Dit product door en door garen/verhitten ofzo.,, | |
Lucky_Strike | zaterdag 30 december 2017 @ 09:01 |
Fruit vries ik vaak in voor smoothies. Ik kocht onlangs een koelkast met een 0-gradenzone. Ik heb nu een lade waar in vlees en een waar in groenten een stuk langer houdbaar zijn. Verder kan je natuurlijk denken aan inmaken. Je kunt de gekste dingen inmaken, bijvoorbeeld aubergine. | |
RobinOok | zaterdag 30 december 2017 @ 09:51 |
Gewoon op tijd opeten. Klaar. En anders na de datum gewoon opeten. Klaar. | |
TheFreshPrince | zaterdag 30 december 2017 @ 10:18 |
De truc is vooral minder inkopen en eerst in je koelkast kijken voor je boodschappen doet, zodat je nog wat kan combineren. Mijn koelkast staat standaard op een wat hogere stand (2 tot 3 graden onderin gemeten), blijft alles langer goed en gooi je minder weg. De extra stroomkosten zijn te verwaarlozen als je de besparing er tegenover zet. | |
stavromulabeta | zaterdag 6 januari 2018 @ 11:22 |
Vlees dat over de datum dreigt te gaan of er net overheen is, bak ik gewoon aan en vries het daarna in. | |
Pietverdriet | zaterdag 6 januari 2018 @ 14:47 |
Suiker kan je prima na de mhd gebruiken, en zolang jam niet beschimmeld is kan je die ook eten | |
Pietverdriet | zaterdag 6 januari 2018 @ 14:48 |
Waarom eet je het niet op? | |
Pietverdriet | zaterdag 6 januari 2018 @ 14:49 |
Zelfs op zou zit er eentje, miljoenen jaren heeft het in de grond gezeten en een jaar voor het stuk gaat zetten ze het in de winkel | |
stavromulabeta | zaterdag 6 januari 2018 @ 15:51 |
Meestal omdat - als iets over de houdbaarheidsdatum dreigt te gaan - dat komt doordat ik teveel eten in huis heb dat ook opgegeten moet worden. | |
Spanky78 | zaterdag 6 januari 2018 @ 16:03 |
Precies. Daar hoefde je dus helemaal niets mee te doen. Maar een drankje is altijd beter dan weggooien natuurlijk. | |
nogeenoudebekende | zaterdag 6 januari 2018 @ 16:05 |
Net toch even snel in de kast gekeken. Geen data op suiker en zout. Op de poedersuiker staat zelfs onbeperkt houdbaar. | |
fespo | zaterdag 6 januari 2018 @ 16:29 |
zout heeft bij mij 2020 (2017 gekocht bij de AH) | |
Spanky78 | zaterdag 6 januari 2018 @ 17:14 |
Een tijdlang was het verplicht voor fabrikanten een tht datum the gebruiken. Dat is een tijdje geleden afgeschaft. |