abonnement Unibet Coolblue
pi_176142375
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 20:03 schreef lunamatic het volgende:


[..]

Zoals boven al gezegd wordt is aseksualiteit een schaal. Ik val denk ik in een grijs gebied, maar er voor mezelf een label op kunnen plakken heeft me wel beter leren omgaan met seks binnen een relatie en mijn gevoelens daarover. Eerder heb ik vaak het gevoel gehad dat er iets mis was met mij of de relaties waar ik in zat, nu kan ik beter accepteren dat dat is hoe ik ben en van daaruit samen met mijn huidige partner werken naar iets wat voor ons allebei werkt en dat is absoluut lastig.

En het is voor mij inderdaad niet de hel om seks te hebben, maar ik merk wel dat het niet iets is wat ik zelf zal initieren en als ik seks heb is dat niet iets wat mij veel doet. Ik heb niet echt afkeer van seks maar qua gevoel staat het ongeveer op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld de afwas doen. Ik denk dat ik dit nu pas sinds een paar jaar voor mezelf kan toegeven, omdat seks eigenlijk altijd de norm is binnen relaties. Het is iets wat je doet en waar je plezier aan hoort te beleven. Ik ging er vanuit dat dat voor mij ook zou moeten gelden dus heb een hoop van deze negatieve gevoelens gewoon ontkend en weggestopt voor langere tijd.

Dat gezegd hebbende weet ik niet of ik weer zo gemakkelijk in een relatie zou stappen als ik weer vrijgezel zou zijn. Het verschil in libido is vaak een breekpunt.
Heel herkenbaar allemaal.
pi_176611919
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 22:10 schreef 6star6lord6 het volgende:
Misschien een domme vraag. Maar is aseksualiteit een ziekte? Het lijkt mij in iedergeval niet gezond.
Net in zover als dat homoseksualiteit wel of geen ziekte is. Het is een afwijking, zeker als er qua hormonen niks mis is. Maar het kan geen kwaad, je hebt er zelf ook geen last van tenzij je het wel wilt willen zeg maar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')