Goitske | zondag 24 december 2017 @ 07:56 |
Met uit het vorige deel: Books1 Postbus100 Goitske Laziness Goitske Raynl Madelief Goitske Bleie Postbus100 Goitske Bleie Goitske [ Bericht 26% gewijzigd door Goitske op 24-12-2017 08:29:42 ] | |
laziness | zondag 24 december 2017 @ 08:09 |
Even kijken of mobiel een foto plaatsen eens wil lukken.. Nee dus. Komt later op de laptop wel dan. | |
Goitske | zondag 24 december 2017 @ 08:35 |
Nav de vraag over broodjes afbakken de volgende dag misschien is dit leuk https://www.rutgerbakt.nl(...)gens-verse-broodjes/ | |
douche-eendje | zondag 24 december 2017 @ 12:37 |
Ik gooi hem er hier ook in Tijdens het afkoelen, daarna nog bestrooid met poedersuiker: feestbrood uit het 2e boek van Levine | |
soapie | zondag 24 december 2017 @ 13:05 |
Ziet er goed uit!! | |
Goitske | zondag 24 december 2017 @ 13:13 |
ziet er heel mooi uit! | |
Goitske | zondag 24 december 2017 @ 13:15 |
Ik kreeg een foto van de binnenkant van de kersttaart die naar mijn collega is gegaan | |
madeliefff | maandag 25 december 2017 @ 15:43 |
de gemaakte kerstkoekjes van dit jaar door mijn moeder, nicht en mij. je kunt ze door de schaduw niet allemaal goed zien. maar het zijn: notenkoekjes (hoefijzers : voor geluk), jamkoekjes, kokosbonbons, chocola / speculaaskoekjes gevuld met rumbotercreme, speculaaskoekjes met frosting, en chocoladetorrentjes gevuld met advocaat. de chocoladekransjes en smarties zijn gekocht. hier nog een close up van een paar [ Bericht 7% gewijzigd door madeliefff op 25-12-2017 15:55:04 ] | |
Goitske | maandag 25 december 2017 @ 16:02 |
Oooh lekker | |
Goitske | maandag 25 december 2017 @ 16:03 |
Chocolade bundt uit de foodies | |
Goitske | maandag 25 december 2017 @ 19:21 |
En de pavlova | |
Molo | maandag 25 december 2017 @ 20:05 |
Prachtig! | |
Goitske | dinsdag 26 december 2017 @ 08:39 |
thanks | |
Postbus100 | dinsdag 26 december 2017 @ 10:00 |
Plaatjes zijn stuk. Beter gebruik je niet de url-tags maar img-tags Excuus, ligt aan Imgur, niet aan jou. In een ander topic flippen de imgur-linkjes ook. [ Bericht 4% gewijzigd door Postbus100 op 26-12-2017 10:26:45 ] | |
Goitske | dinsdag 26 december 2017 @ 10:41 |
ik dacht al wat doe ik nu voor geks dan | |
Hupje | dinsdag 26 december 2017 @ 21:02 |
Mijn cakerol is (voor de eerste keer) best aardig gelukt. | |
Goitske | zondag 7 januari 2018 @ 18:10 |
ziet er goed uit! | |
Goitske | zondag 7 januari 2018 @ 18:16 |
Mijn man was gisteren jarig dus morgen trakteren. Geen enorme hoogstandjes deze keer Bladerdeeg deze keer niet zelf gemaakt maar uit het koelvak Mini saucijzenbroodjes, mini knaks in bladerdeeg, roomkaas/pesto stengels en milionairs shortbread En nu ga ik ff mijn granola maken voor deze week | |
Postbus100 | zondag 7 januari 2018 @ 22:37 |
Ik krijg spontaan trek, vooral van die tweede foto! | |
madeliefff | zaterdag 13 januari 2018 @ 20:30 |
Rolletjes gevuld met eiwitschuim | |
madeliefff | zaterdag 13 januari 2018 @ 20:37 |
Merk je nou verschil kwa smaak tussen bladerdeeg uit koeling, vriezer of eigen gemaakte? Ik heb die uit de vriezer gebruikt want ze hadden die uit de koeling niet. Ik heb hem nog nooit geprobeerd want ik maak nooit iets met bladerdeeg. | |
madeliefff | zaterdag 13 januari 2018 @ 20:40 |
De lekkerste taart ever is voor mij de bolvormige citroen meringuetaart van remy in blaricum. Zij hebben ongebakken eiwitschuim daaronder een dun laagje lemoncurd maar ook nog een dikke laag van iets anders. Een mousse of iets dergelijks. Ik ben er nog niet achter wat het is. Maar samen met eiwit is het goddelijk . De bodem is een wenerbodem. | |
Goitske | zaterdag 13 januari 2018 @ 21:50 |
nou verschil tussen kant en klaar en zelfgemaakte proef ik wel. Koelkast en diepvries eigenlijk niet. Enige voordeel van de koelverse is dat het grotere lappen zijn dus kun je ook makkelijker een taartbodem ofzo er van maken ipv allemaal kleintjes moeten gebruiken | |
Goitske | zaterdag 13 januari 2018 @ 21:51 |
ooooh lekker. Die moet ik ook weer een keer maken. Heb alleen meer puntige buisjes dus dat je echt een hoorntje krijgt | |
Postbus100 | zaterdag 13 januari 2018 @ 22:02 |
Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoort | |
Goitske | zaterdag 13 januari 2018 @ 22:03 |
en jij weet wat er in zit? | |
Postbus100 | zaterdag 13 januari 2018 @ 22:49 |
Nee, één keer geproefd en inderdaad: superlekker en niet te overtreffen. Ook een bodem van hardewener. | |
madeliefff | zaterdag 13 januari 2018 @ 23:44 |
ah oke | |
madeliefff | zaterdag 13 januari 2018 @ 23:46 |
woo van welke geheime club zijn zij lid dan met zijn 2en? Ik ga infiltreren | |
Zo-is-dat | vrijdag 26 januari 2018 @ 13:21 |
Dit recept van ottolenghi | |
Goitske | vrijdag 26 januari 2018 @ 16:39 |
Oooh ziet er lekker uit Hoe zijn ze? Komt uit Sweet? Die ligt hier ook | |
Zo-is-dat | zaterdag 27 januari 2018 @ 01:14 |
Ja sweet Zijn erg lekker, aanrader! | |
Goitske | zaterdag 27 januari 2018 @ 16:07 |
Oooh zie net bericht dat Rutger een nieuwe bakbijbel uit brengt de koekjes bijbel Helaas wachten tot augustus | |
Zo-is-dat | woensdag 31 januari 2018 @ 21:25 |
Recept: | |
Lucky_Strike | vrijdag 9 februari 2018 @ 17:15 |
Heeft er iemand een goed recept voor boterkoek? | |
Postbus100 | vrijdag 9 februari 2018 @ 18:10 |
Rutger? https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-perfecte-boterkoek/ Of Karin: http://www.kokenmetkarin.nl/2013/03/04/boterkoek/ | |
Lucky_Strike | vrijdag 9 februari 2018 @ 21:39 |
Het wordt Rutger. Ik heb geloof ik alleen niet genoeg basterdsuiker. Kan ik basterd en kristalsuiker mengen tot het aangegeven aantal grammen? | |
Postbus100 | vrijdag 9 februari 2018 @ 22:14 |
Ik zou ook voor Rutger kiezen. Die weet wel wat lekker is En mengen kan vast. Doe ik ook wel eens. Suiker is wat korreliger/lost wat minder gauw op dan basterdsuiker, maar in kleinere hoeveelheden valt dat vast te verwaarlozen. | |
Goitske | zaterdag 10 februari 2018 @ 00:33 |
Ik zou ook voor Rutger kiezen. Recepten van hem kloppen gewoon altijd Mengen kan geen probleem alleen de structuur met basterd is fijner dan met kristal thats it | |
Pisces29 | zaterdag 10 februari 2018 @ 07:51 |
Wat ziet dít er leuk uit *opslaat* | |
Postbus100 | zaterdag 10 februari 2018 @ 18:42 |
Nu in de oven: https://www.nrc.nl/nieuws(...)eukenknecht-a1591370 bloedsinaasappel-maanzaad-olijfoliecake van Janneke Vreugdenhil. Ben erg benieuwd! (kocht ik op de markt eerst grapefruits i.p.v. bloedsinaasappels ) | |
Zo-is-dat | zaterdag 10 februari 2018 @ 20:29 |
Oehh dat klinkt lekker! Hier vandaag deze geserveerd: Chai brulee taartjes uit Sweet van Ottolengi | |
Postbus100 | zaterdag 10 februari 2018 @ 20:56 |
Is het ook (alvast een plakje geproefd ) | |
douche-eendje | zondag 11 februari 2018 @ 21:08 |
Recept-stress! MeneerEend viert volgende week zijn verjaardag en ik wil iets nieuws bakken. Zijn favoriet maak ik sowieso al (een limoen-citroentaart met monchou), maar ik moet nog een 2e maken. Ik weet niet wat | |
Bleie | zondag 11 februari 2018 @ 22:10 |
Iets met chocola? | |
Postbus100 | zondag 11 februari 2018 @ 22:20 |
Schwarzwalderkirsch | |
madeliefff | maandag 12 februari 2018 @ 13:13 |
Iemand enig idee voor welke creme dit het recept is?: "Suiker, vanillesuiker en bloem mengen vervolgens beetje bij beetje door melk roeren en dan het mengsel op het vuur zetten en door blijven roeren tot het een dik glad mengsel is. Dan laten afkoelen. Boter met poedersuiker mixen en vervolgens het afgekoelde mengsel van hierboven hier tijdens het mixen aan toevoegen". Is het een soort van botercreme? Zoja welke dan? | |
robuust89 | maandag 12 februari 2018 @ 14:02 |
Amerikaanse botercreme? | |
madeliefff | maandag 12 februari 2018 @ 16:28 |
dar is toch alleen met boter en suiker? | |
Postbus100 | maandag 12 februari 2018 @ 16:32 |
Googlend kom ik op dit uit: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/ | |
Postbus100 | maandag 12 februari 2018 @ 16:40 |
Ermine icing / Flour buttercream, dat zijn termen die ik tegenkom: http://www.bostongirlbake(...)e-flour-buttercream/ | |
madeliefff | maandag 12 februari 2018 @ 17:08 |
o inderdaad zeg. Die kende ik nog niet. Die staat nooit in het lijstje van botercreme's bloembotercreme lol. Ik maakte hem weleens op soesjesdeeg maar kon niet plaatsen wat het nu was omdat de persoon die het recept gegeven had dat er niet bij had gezet en het uberhaupt ook niet wist. | |
douche-eendje | maandag 12 februari 2018 @ 19:16 |
Iets met chocola is altijd goed, tenzij: Kersen | |
Bleie | maandag 12 februari 2018 @ 20:45 |
Brownies, chocola-zoute karamel, een zebrataart (is misschien meer iets voor een kinderverjaardag, maar toch wel tof effect). Er kan zo veel met chocola. | |
laziness | maandag 12 februari 2018 @ 21:01 |
Guinness chocolate bundtcake met salted caramel glaze. Echt de topper wat mij betreft. http://www.thehungryhouse(...)-chocolate-cake.html Hier al eens gepost ook. | |
Goitske | maandag 12 februari 2018 @ 21:13 |
oooh lekker | |
Bleie | maandag 12 februari 2018 @ 21:54 |
Proef je daar de guiness erg in? | |
madeliefff | maandag 12 februari 2018 @ 23:25 |
mijn lievelingstaart blijft gebakken cheesecake. Is dat niks voor je? Wellicht niet nieuw voor je maar je zou wel een andere smaak kunnen uitproberen. Er zijn zoveel soorten van. En anders creme bruleetaart, meringue taart, of ipv taart kleine gebakjes, tiramisutaart ,notentaart, dadeltaart.. | |
Postbus100 | dinsdag 13 februari 2018 @ 09:02 |
Nee. Tenminste, ik niet in deze : https://www.nigella.com/recipes/chocolate-guinness-cake | |
Joosie200 | dinsdag 13 februari 2018 @ 09:54 |
Ik heb een keer zo'n Guinness chocoladecake gemaakt. Misschien was ik iets te scheutig met de Guinness maar die proefte je zeker | |
Bleie | dinsdag 13 februari 2018 @ 20:31 |
Hmm, dank, denk ik. Dan laat ik het toch maar zitten weggooien vind ik ook zo zonde... | |
laziness | dinsdag 13 februari 2018 @ 20:34 |
In de mijne proef je het niet! | |
douche-eendje | woensdag 14 februari 2018 @ 10:26 |
En we hebben een winnaar: tiramisutaart . Nu even een tof recept gaan opzoeken. | |
douche-eendje | zaterdag 17 februari 2018 @ 15:00 |
De limoentaart met lemoncurd: De tiramisutaart: | |
Pietverdriet | zaterdag 17 februari 2018 @ 15:17 |
Wat is het verschil tussen tiramisu en een tiramisutaart? | |
madeliefff | zaterdag 17 februari 2018 @ 16:03 |
dat verschilt. Soms is het enige verschil de vorm en dat er een taartbodem onder zit of bij andere taarten wordt er nog een laag van iets anders tussen gezet . Het is volgens mij wel standaard met slagroom eraan toegevoegd terwijl dat eigenlijk niet erin hoort maar bij gewone tiramisu wordt dat ook regelmatig toegevoegd dus ja. | |
madeliefff | zaterdag 17 februari 2018 @ 16:04 |
ziet er heerlijk uit. Welk tiramisurecept heb je gekozen? | |
Pietverdriet | zaterdag 17 februari 2018 @ 16:07 |
Is een tiramisu in een ronde vorm maken niet vreselijk onhandig? | |
madeliefff | zaterdag 17 februari 2018 @ 16:09 |
vanwege de koekjes? Mja vierkant is wel iets handiger mss maar je kunt ze makkelijk breken | |
Pietverdriet | zaterdag 17 februari 2018 @ 16:11 |
Gewoon rechthoekig maken, snij je ook gemakkelijker gelijke stukken van | |
Pietverdriet | zaterdag 17 februari 2018 @ 16:12 |
Deze citroentaart maak ik regelmatig, is echt goddelijk lekker https://www.bbc.co.uk/food/recipes/tarte_au_citron_94480 | |
douche-eendje | zaterdag 17 februari 2018 @ 16:15 |
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1005276/tiramisutaart Deze in een iets grotere springvorm, dus wat minder hoog geworden. Ik kon de koekjes mooi in een rondje neerleggen nu | |
madeliefff | zaterdag 17 februari 2018 @ 18:01 |
o met oreokoekjes ipv lange vingers , zo zie je maar weer hoeveel variaties er bestaan | |
madeliefff | zaterdag 17 februari 2018 @ 18:03 |
ziet er goed uit ja, citroen is ook lekker. waar ik ook dol ben is zacht eiwitschuim in taart maar dan ipv lemon curd iets anders van citroen. ik vind dat curd niet zo lekker namelijk terwijl de meesten dat wel lekker vinden | |
douche-eendje | zaterdag 17 februari 2018 @ 18:13 |
Bodem van Oreo, in de taart zelf zitten lange vingers die gedoopt zijn in een koffie-amaretto mengsel | |
madeliefff | zaterdag 17 februari 2018 @ 18:50 |
o zo okok. Lekker hoor | |
Spanky78 | zaterdag 17 februari 2018 @ 19:03 |
Ik vind citroen, room en merengue in taart echt geweldig. Alles lemony in taart is goed. Ook de cake gemaakt met amandelmeel en citrusvruchten. Heerlijk. | |
Goitske | zaterdag 17 februari 2018 @ 19:25 |
moet je eens de citroen merengue taart uit de bakbijbel maken. Zit geen room is maat die is echt zooooo lekker. Hij staat blijkbaar op smulweb http://www.smulweb.nl/rec(...)-knapperige-meringue | |
krakkemieke | zaterdag 17 februari 2018 @ 19:47 |
Ik houd erg van de franse manier van citroentaart maken. Gewoon zandtaartdeeg zonder suiker en een vulling die op lemon curd lijkt. | |
madeliefff | zaterdag 17 februari 2018 @ 20:10 |
is dat zonder lemoncurd of met? Plaatje lijkt van zonder | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 17 februari 2018 @ 20:13 |
Deze! http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-cheesecake/ | |
Pietverdriet | zaterdag 17 februari 2018 @ 20:43 |
jep Dat is het recept van Mary Berry die ik ook poste | |
krakkemieke | zaterdag 17 februari 2018 @ 20:51 |
Das wel makkelijk. in de zomer kan je in de supermarkt kant en klare bodems kopen, En als ik er dan lemon curd op smeerde, dan was dat heerlijk! | |
krakkemieke | zaterdag 17 februari 2018 @ 20:57 |
Als ik op vakantie ben in frankrijk, dan smaken de gebakjes uit de supermarkt vaak beter dan in Nederland, ook al komen ze uit de diepvries. | |
krakkemieke | zaterdag 17 februari 2018 @ 21:01 |
Dank je wel Piet! | |
Pietverdriet | zaterdag 17 februari 2018 @ 21:01 |
Mja, de diepvriestaarten van Coppenrath & Wiese zijn beter dan van het gros van de bakkers | |
krakkemieke | maandag 19 februari 2018 @ 21:12 |
Daar ben ik het niet mee eens. Ik ben meer dan eens teleurgesteld door dat merk. Het verse gebak uit mijn coop supermarkt is vaak nog beter. En het gebak van de ambachtelijke bakker is het beste. | |
krakkemieke | maandag 19 februari 2018 @ 21:38 |
Maar goed. Ik ben geopereerd en de dokter vond het goed. En de hechtingen zijn verwijderd. | |
krakkemieke | maandag 19 februari 2018 @ 21:57 |
Dus Piet: Ik kan je aanraden om een taart of een gebakje te kopen, een turco bij bakkerij Hendricksen | |
krakkemieke | maandag 19 februari 2018 @ 22:13 |
En Piet: als je ooit komt koffiedrinken, dan krijg je een gebakje van mij! | |
Goitske | vrijdag 2 maart 2018 @ 17:42 |
Paastaart van Nigella ik heb hem nog niet geproeft. De losse onderdelen echt wauw maar is wel echt machtig Ik heb kleine springvormen gebruikt van 18 cm Recept verdubbeld en had nog wat over dus denk dat er 4 echt kleintjes uit kunnen dan. Per recept dus 2 van deze kleine Het recept is gluten en lactose vrij. Het ingestortte deel moest dus ook voor de chocolade crème en eitjes zodat het een vogelnestje is En ik mocht ook eentje versieren van de jongens Morgen gaat er eentje naar oma want die is jarig vandaag en eentje naar de buren en de andere weet ik nog niet | |
Mekamotut | zaterdag 3 maart 2018 @ 19:45 |
Dochter en ik proberen een taart te maken. We hebben nu dus een biscuitdeegding in de oven staan, de bedoeling was om dat ding te vullen met mascarpone en slagroom, maar nu zien we in filmpjes dat er een soort dijk gemaakt wordt om de vulling in de taart te houden. Iemand? Help. | |
Pisces29 | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:00 |
Ooooh, wat een mooi en sfeervol nestje En 2 dan ook En leuke actiefoto met de jongens! | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:03 |
dat is handig vooral voor een dikke laag maar zonder werkt ook hoor Die "dijk" is vaak botercrème | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:05 |
ik had er 3 en nog 2 mini van 10 cm doorsnede 1 mini is naar mijn buurman gegaan 1 mini zelf opgegeten 1 naar mijn oude buren 1 naar mijn schoonmoeder 1 naar mijn collega En toen waren ze op | |
Mekamotut | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:06 |
Ah dankjewel. | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:12 |
doe evt je crème die je er in doet in een spuitzak en spuit het in circel/spiraal van buiten naar binnen zodat overal het even dik is | |
Bleie | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:14 |
Wat een geweldige foto van de jongens! En leuke taartjes. Vast ook heerlijk. | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:19 |
niet maken hoor! echt niet.. je eet ze allemaal zo op zijn voor mijn eigen veiligheid allemaal het huis uit [ Bericht 0% gewijzigd door Goitske op 04-03-2018 07:51:18 ] | |
Mekamotut | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:20 |
Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nu Even zoeken of we er zelf een kunnen maken, we hebben namelijk wel van die bekjes. | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:29 |
bekje hoeft niet. Stevige plastic zak bijv van die hersluitbare kun je ook gebruiken of diepvrieszak. 1 punt af knippen en daar doorheen spuiten De vorm is niet ideaal voor het vasthouden enzo maar werkt wel bij nood. En het zit toch binnenin gaat om effen verdeling | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 20:30 |
ohja ik gebruik altijd wegwerp zakken mocht je ooit bedenken dat je spuitzakken wil kopen. Ik haat spuitzak schoon maken | |
Mekamotut | zaterdag 3 maart 2018 @ 21:30 |
Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenen | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 21:34 |
probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegd Geen pakjes en zakjes want daar zit vaak die goedkope smaak in En met oefenen kom je heel ver. Bij mij is er ook wel het eea de container in gegaan en soms nog [ Bericht 9% gewijzigd door Goitske op 03-03-2018 21:42:09 ] | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 21:38 |
Mocht je een bakboek overwegen de bakbijbel van Rutger vd broek is heel erg goed en duidelijk. Ook de boeken van Laura's bakery zijn duidelijk De bakbijbel is ook echt van beginner tot gevorderde en blijft boeiend door de variatie in recepten | |
Goitske | zaterdag 3 maart 2018 @ 21:46 |
https://www.rutgerbakt.nl http://www.laurasbakery.nl Fb pagina's https://m.facebook.com/pr(...)0&ref=content_filter https://m.facebook.com/se(...)e=result&soft=search https://m.facebook.com/pr(...)8&ref=content_filter https://m.facebook.com/pr(...)5&ref=content_filter | |
Mekamotut | zaterdag 3 maart 2018 @ 21:51 |
Dankjewel. Ik heb zelf nog niet geproefd. | |
Dot. | zondag 11 maart 2018 @ 08:06 |
Ik ben op zoek naar een (cup)cake recept voor een treintjesbakvorm dat niet zo veel omhoog komt. Dit moet het worden: maar de vorige keer dat ik hem maakte was het beslag vooral omhoog gekomen en had het niet goed de randjes gevuld en moest ik dus ook een kopje afsnijden om ze goed te laten staan. Ik ben dus op zoek naar een recept waarmee ik de vormpjes eigenlijk zo goed als vol kan doen, zodat het vormpje goed is en liefst iets waarbij ik weinig tot niets hoef af te snijden om ze recht te houden, omdat ik niet wil dat ze uitdrogen. Ik had toen het cupcake recept van Laura's Bakery gebruikt. In het recept van het plaatje zitten 2 tl bakpoeder, dus dat lijkt me ook nogal omhoog te komen en in het filmpje slaan ze nogal wat stappen over, dus ik zie niet of ze de kopjes afsnijden. | |
Burdie | zondag 11 maart 2018 @ 08:21 |
Dot, ik zou denk ik een biscuitdeeg gebruiken, dat komt niet heel veel omhoog en is niet zo machtig. Wat een super leuke bakvorm trouwens . | |
Goitske | zondag 11 maart 2018 @ 08:43 |
Om kopjes te voorkomen moet je de oven lager zetten dan bakken ze platter. Dus ongeveer 150 graden en dan wat langer in de oven tot ze terug veren De kopjes komen doordat de buitenkant al gaar begint te worden en de binnenkant nog niet. Door een hogere temperatuur dann150 graden drukt de binnenkant het midden omhoog. Hierdoor ontstaat bijv ook een kam op een cake. Door op 150 max 160 graden te bakken en dus langer in de oven te doen gebeurt dit niet en zal hij plat bakken | |
Goitske | zondag 11 maart 2018 @ 08:47 |
Ohja bij cupcake recepten altijd 2/3de vullen dan komt het goed | |
laziness | zondag 11 maart 2018 @ 08:57 |
Als je ze uit de oven haalt een zware snijplank er op leggen. Zeer effectief om ze plat te krijgen | |
Dot. | zondag 11 maart 2018 @ 09:36 |
Ik ga je oventip eens proberen! Tot 2/3e vullen werkte hier dus niet, want hij is aan de bovenkant wat breder en ik wil juist het hele treintje gevuld hebben en daar kwam het beslag dus niet. En dan nog voor de zekerheid een snijplank erop | |
Postbus100 | zondag 11 maart 2018 @ 11:37 |
Wel een leuke bakvorm heb ze wel eens in de winkel zien liggen en denk dan : wat moet je ermee? (weer één in huis ) maar zo in opstelling en gedecoreerd heeft het toch wel wat | |
Dot. | zondag 11 maart 2018 @ 13:01 |
Ik heb een peuter die idolaat is van treinen, dus ik denk dat de komende 593 traktaties treinencakejes zullen zijn | |
Goitske | zondag 11 maart 2018 @ 13:11 |
Ik heb die bakvorm gehad maar ik heb ruzie met silliconen bakvormen | |
Bleie | zondag 11 maart 2018 @ 15:27 |
Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt... | |
nogeenoudebekende | zondag 11 maart 2018 @ 15:33 |
Bij mij valt het spul dan zo eruit. | |
Dot. | zaterdag 17 maart 2018 @ 16:25 |
https://photos.app.goo.gl/psI6lPnBoAgDteBg2 Ik ben er best blij mee na 3 mislukte pogingen Die bakspray werkte niet goed genoeg en ze werden er echt ontzettend vet van. Biscuit was echt niet lekker en toen had ik ze helemaal niet extra ingevet dus dat kwam er echt niet uit. Deze keer met boter en bloem gecoat, cupcakesrecept gedaan en toen met een vel bakpapier erop in de oven gedaan. Ik had de andere bakplaat er vlak boven gezet met het idee dat die wel alles vlak zou houden maar zo hoog kwamen ze niet eens. En toen uit de oven nog even een snijplank erop. | |
Goitske | zaterdag 17 maart 2018 @ 16:39 |
panko geweldig spul ik wil niet anders meer. | |
madeliefff | vrijdag 23 maart 2018 @ 11:09 |
Wat is nou het verschil tussen slagroom en vanilleroom? In die vanilleroomvlaai van de hema zit namelijk beide staat er | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2018 @ 11:53 |
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter. -In vanilleroom zit vanillepuddingpoeder, melk, suiker, vanillesuiker, eierdooiers en room Bij de vanilleroomvlaai van de Hema zit de vanilleroom als vulling en als topping de slagroom . MEGA ZOET! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-03-2018 11:53:50 ] | |
madeliefff | vrijdag 23 maart 2018 @ 12:28 |
is dat dan niet een soort van banketbakkersroom gewoon? O die zit er trouwens ook nog eronder stond er. Je ziet ook eerst iets geels en dan iets wits. Als er drie vullingen zijn en je 2 lagen ziet zijn er dan 2 met elkaar gemengd ofzo? [ Bericht 3% gewijzigd door madeliefff op 23-03-2018 12:56:56 ] | |
Molo | vrijdag 23 maart 2018 @ 13:58 |
Uhhhhhhh, dit is nieuw voor mij? | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2018 @ 14:05 |
Als je het zelf maakt wel hoor! | |
IJsdraakje | vrijdag 23 maart 2018 @ 14:06 |
Slagroom is toch gewoon room met x% vet? | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2018 @ 14:06 |
Ja indd banketbakkersroom. Dat is dat gele wat je ziet. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2018 @ 14:07 |
https://nl.m.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Slagroom Zie ‘zelf maken’. | |
madeliefff | vrijdag 23 maart 2018 @ 16:19 |
maar k weet t nou nog steeds niet. In die vlaai zit slagroom, vanilleroom en banketbakkersroom maar ik zie met het oog maar 2 lagen. Dus wat hebben ze dan gedaan. Slagroom met vanilleroom gemengd? | |
Molo | vrijdag 23 maart 2018 @ 16:22 |
Weet niet welke idioot dit beschreven heeft maar dat is niet hoe je slagroom zelf maakt Zoals elk weldenkend mens weet | |
Molo | vrijdag 23 maart 2018 @ 16:22 |
Doe even een fotootje dan | |
madeliefff | vrijdag 23 maart 2018 @ 16:31 |
het gele ziet er lichter van kleur uit dan banketbakkersroom normaal is, waardoor ik denk dat dat iets anders is. de vanilleroom misshcien? wat dat dan ook moge zijn. of banketbakkersroom gemengd met room of zoiets | |
madeliefff | vrijdag 23 maart 2018 @ 16:34 |
deze vlaai is zo lekker he, ik wil hem zelf maken. ik ben niet echt fan van een vlaaienbodem, alleen bij deze vind ik het oke. | |
Molo | vrijdag 23 maart 2018 @ 16:40 |
Twee lagen Een laag pudding (banketbakkersroom) onderin en daarop een laag verdikte slagroom | |
madeliefff | vrijdag 23 maart 2018 @ 16:44 |
maar bij de tekst staat dus dat er ook vanilleroom in zit... wat bedoelen ze daar dan mee? en vind je het niet erg licht van kleur dan voor banketbakkersroom? zou het niet een diplomat cream zijn? | |
Molo | vrijdag 23 maart 2018 @ 16:48 |
Taart ziet eruit als Multi-Vlaai. Is gewoon verdikte melk/room met wat verdikkingsspul, suiker, kleurstof en wat vanillearoma. Gewoon opknagen en niet over nadenken wat je eet Vanilleroom is vast geen beschermde term | |
Elleska | vrijdag 23 maart 2018 @ 17:54 |
ik zie 3 lagen. of 5 als je de bodem en topping meetelt. donkergeel, lichtgeel, wit | |
Bleie | vrijdag 23 maart 2018 @ 18:05 |
Ja, ik ook. | |
FranticDJ | vrijdag 23 maart 2018 @ 20:34 |
Zwitserse room? 50/50 banketbakkersroom en slagroom | |
Goitske | woensdag 28 maart 2018 @ 21:42 |
Vandaag een paar paas recepten gemaakt van Laura's bakery Lemon curd Deze was voor de merengue pie bites En paas koekjes | |
Hupje | woensdag 28 maart 2018 @ 22:38 |
Ziet er weer lekker uit! Ik mis mijn keuken wel op het moment. | |
Goitske | zondag 1 april 2018 @ 19:35 |
Vanmiddag een lemon curd meringue cake gemaakt. Officieel een plaatcake maar gewoon in een lage ronde vorm gemaakt. Hij is echt zoooo lekker. Meringue en lemon curd ook volgens recept van Laura's bakery https://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-plaatcake/ | |
Bleie | zondag 1 april 2018 @ 21:32 |
Mooi! Ik had een worteltaart met creamcheese frosting gemaakt. Was erg lekker, maar niet erg mooi, dus geen foto. | |
#ANONIEM | maandag 2 april 2018 @ 16:01 |
Ziet er goed uit! | |
Goitske | maandag 2 april 2018 @ 20:25 |
Thanks | |
Zo-is-dat | woensdag 4 april 2018 @ 10:48 |
Belinda’s kokos chocolade cake zonder bloem uit Sweet van ottolenghi | |
Goitske | woensdag 4 april 2018 @ 10:49 |
ooh ziet er lekker uit! | |
govie | zondag 8 april 2018 @ 21:22 |
Een of andere fokker gaf kokkieslomo op als budgettip wat lekker was in een ander topic. Nou wilde ik toch al nasi maken en heb toen door die stapel recepten gelezen en kwam uit op deze Nasi goreng slomo istimewa welke ik heb aangepast aan mijn voorraadkastje. Als je wel eens nasi maakt dan loont het om deze het eens te proberen of een variatie van jezelf: Ik heb bijvooreeld geen tomatensambal of eigengemaakte boemboe gebruikt maar gewoon boemboe van de conimex á ¤1,19. Wat ik er van heb geleerd is dat bij goeie nasi de rijst ook gebakken is, veel lekkerder! | |
Molo | zondag 8 april 2018 @ 21:33 |
Is dit een matige trollpoging? | |
govie | zondag 8 april 2018 @ 22:02 |
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief. | |
Hupje | zondag 8 april 2018 @ 22:06 |
Je post in het baktopic, over taart en cake enzo. | |
Molo | zondag 8 april 2018 @ 22:13 |
Daar heb jij Conimex voor nodig? Hou toch op man. Iedereen weet dat je rijst voor nasi flink bakt. Daarnaast is dit idd het baktopic, voor baksels, niet voor kookpogingen. De foto's en beschrijvingen zouden iets weg kunnen hebben gegeven in die richting | |
Lucky_Strike | zondag 8 april 2018 @ 22:15 |
Verkeerde topic Govie | |
Tally | woensdag 11 april 2018 @ 12:45 |
Ik heb een vraag. Mijn dochter wil voor haar verjaardag roze en blauwe cupcakes uitdelen. Ze wil daarbij echt zo'n toefje er op zeg maar. Maar botercrème vind ze niet zo lekker. Welke topping kan ik dan het best gebruiken? Het moet een beetje zoet zijn en makkelijk te kleuren (met kleurstoffen ik weet het). | |
Goitske | woensdag 11 april 2018 @ 12:53 |
Je hebt ook die kleuren slagroom in een spuitbus geloof ik | |
Tally | woensdag 11 april 2018 @ 12:55 |
Ja klopt. Maar die lust ze ook niet Ik dacht misschien iets met monchou of iets dergelijks. | |
Postbus100 | woensdag 11 april 2018 @ 12:59 |
Frosting? (met kleurstof erdoorheen) | |
Goitske | woensdag 11 april 2018 @ 13:03 |
Ik zou anders een soort icing doen met leuke glittertje spikkels ofzo | |
Goitske | woensdag 11 april 2018 @ 15:17 |
Verjaardagstraktatie van Teun bij de gastouder en gelijk zijn afscheid bij haar [ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 11-04-2018 15:48:09 ] | |
LadyBlack | donderdag 12 april 2018 @ 09:20 |
Waaauw wat zijn ze leuk Goitske, en wat een heerlijk blij koppie erbij! Ik kom hier na een eeuwigheid ook weer eens binnenvallen want ik ben het even kwijt Hopelijk is er iemand die even met me mee wil denken. Mijn dochter wordt zaterdag 5 en wil graag een eenhoorn-taart. Obviously Dus ik heb een eenhoornveulen van Schleich gekocht en wil die als caketopper gebruiken. Het mooist vind ik zelf om één hoge taart te maken, zoals dit: of de bovenste laag van deze: maarrrrrr dat is natuurlijk niet het handigst met aansnijden (en ook niet met bewaren trouwens). Heeft iemand een leuk idee hoe ik het simpele, strakke van één zo'n hoge taart kan behouden en toch een beetje praktisch kan werken? Het leukste van die tweede taart vind ik trouwens die sterretjes die naar de eenhoorn toe leiden. Dus wil iig zoiets, of een regenboogpad ofzo. | |
laziness | donderdag 12 april 2018 @ 09:58 |
Wat is volgens jou de onhandigheid met aansnijden? Ik heb ook wel eens zo’n taart gemaakt voor O. Gewoon dunnere stukken uitdelen maar het snijden opzich is geen probleem. | |
LadyBlack | donderdag 12 april 2018 @ 10:03 |
Nou bijvoorbeeld dat mijn gebaksbordjes helemaal niet zo groot zijn Nee ik heb het ook wel eens gedaan, maar het is eigenlijk helemaal niet zo handig natuurlijk. De 'traditionele' taarthoogte van zo'n 5-7cm is prima. Maarja...... het oog wil ook wat Misschien moet ik maar wel zo'n hoge taart maken en hem dan horizontaal doormidden snijden. Kan ik zaterdag de onderste laag serveren en zondag de bovenste. | |
Taartje | donderdag 12 april 2018 @ 10:05 |
En anders misschien twee taarten van hetzelfde formaat stapelen, met een taartkarton ertussen en op dowels? Als je zorgvuldig afsmeert zie je denk ik niet meer dat het twee taarten zijn. Bij het aansnijden zou je ze dan weer van elkaar af kunnen halen. | |
laziness | donderdag 12 april 2018 @ 10:07 |
Twee lagere waarbij de onderste net wat breder is dan de bovenste? Kan je ze per laag aansnijden. Of even breed maar een taartkarton er tussen zodat je ook twee lagen behoud qua snijden en bewaren. Edit: ah taartje stelt dat ook voor maar toen was ik nog aan het typen | |
nogeenoudebekende | donderdag 12 april 2018 @ 10:15 |
Ik doe het meestal ongeveer als op dit plaatje als er meerdere lagen zijn. Dan heb je altijd ongeveer even grote stukken. Horizontaal delen zou ik zelf nooit doen. Dan liever nog iets kleinere stukjes. | |
LadyBlack | donderdag 12 april 2018 @ 10:22 |
Maar een taart van bijvoorbeeld 12 cm hoog, die snij je toch niet aan in repen van 12 hoog en 5x6 breed Het taartkarton ertussen is nog wel slim ja. | |
LadyBlack | donderdag 12 april 2018 @ 10:24 |
Ik zie het niet voor me, zo'n 2-lagen taart. Het lijkt me niet mooi. Maar misschien heeft iemand een tof voorbeeld voor me? | |
Burdie | donderdag 12 april 2018 @ 10:40 |
Heb je anders voldoende ontbijtbordjes ipv gebaksbordjes, LB? Of voor een keer kartonnen bordjes kopen? Ik had voor Guppy's eerste verjaardag een regenboogtaart gemaakt, die was ook heel hoog. Dan kregen mensen stukjes van een cm dik ofzo. | |
LadyBlack | donderdag 12 april 2018 @ 10:48 |
Ja, er is vast wel een bordje bij te vinden, maar ik ben blijkbaar de enige die zulke lange stukken taart onhandig vindt Ik ga vandaag vast de taartbodems bakken en dan zal ik dit weekend het resultaat wel komen showen! | |
LadyBlack | donderdag 12 april 2018 @ 10:48 |
Als ik tijd over had zou ik er trouwens een regenboogtaart van maken Dat vind ik zó tof. | |
Burdie | donderdag 12 april 2018 @ 11:07 |
Het is niet eens zoveel extra werk vind ik, de lagen zijn dunner dus hoeven maar 20 minuten te bakken. Doe je 5 lagen, dan ben je dus een uurtje aan het bakken. | |
LadyBlack | donderdag 12 april 2018 @ 14:48 |
Ok ik heb het erop gewaagd \O/ Als dit een gevalletje nailed it wordt kom ik bij jou klagen Burd | |
Burdie | donderdag 12 april 2018 @ 14:49 |
Wat heb je nou gemaakt, een regenboogtaart? | |
LadyBlack | donderdag 12 april 2018 @ 14:56 |
Yes. Het hoort natuurlijk gewoon bij elkaar, eenhoorns en regenbogen.... plus ik heb de spullen er voor in huis, dus tsja Duimen maar!!! | |
Goitske | vrijdag 13 april 2018 @ 13:05 |
ooh ik ben benieuwd Ik heb een HEMA foto taart besteld en ga straks cupcakes maken. Wens van Teun. Hij mag alleen zelf de slagroomtaart niet eten ivm lactose intolerantie. Dus cupcakes zijn de wens voor zichzelf en de fototaart voor het uitblazen van de kaarsjes. Ik vind het prima | |
Tally | vrijdag 13 april 2018 @ 13:24 |
Hier worden het cupcakes in zo’n ijsbakje met monchou frosting roze en blauw. Parapluutje er in! Bellenblaas erbij. Klaar! Nou ja ik moet ze nog ‘ff’ maken. | |
Goitske | vrijdag 13 april 2018 @ 13:45 |
goed geregeld! Ik ga volgend jaar ook frosting denk ik doen sowieso voor Jan die heeft geen allergie | |
LadyBlack | vrijdag 13 april 2018 @ 22:30 |
Ik kan wel janken.... Taart stapelen ging supermooi, maar ik leg het marsepein eroverheen en hetzelfde als de vorige keer: ik kreeg het er niet fatsoenlijk omheen.... Het leek aan de onderkant wel 3x zoveel als bovenop, dus met geen mogelijkheid strak te bekleden. Heel idioot want daar had ik eerder nooit moeite mee Maarja, nu is het dus een superlelijke taart geworden Echt eentje in de categorie moeders probeert ook een pinterest aaaaaand she nailed it | |
laziness | vrijdag 13 april 2018 @ 22:48 |
Kan je 'm niet alleen afsmeren zoals op je eerste foto? Het is zo rot als het resultaat niet naar je zin is na al dat zwoegen. | |
Burdie | vrijdag 13 april 2018 @ 23:08 |
Marsepein er af en afsmeren met botercrème . Komt goed LB . | |
Goitske | zaterdag 14 april 2018 @ 08:03 |
Ik zou hem inderdaad afsmeren met betercrème als de marsepein niet lukt Ik had enorme ruzie met de grijze fondant werd te zacht afgelopen week. | |
LadyBlack | zaterdag 14 april 2018 @ 09:31 |
Mijn vriend ziet het met alleen botercreme niet zitten ivm aansnijden en uitdelen. Dus ik ga zo maar redden wat er te redden valt met nog wat decoratie. Vraag me vooral af wat ik nou ineens verkeerd doe met dat marsepein. Te zacht? Te grote lap? Moet je een hoge taart anders bekleden dan een lage taart? | |
Books1 | zaterdag 14 april 2018 @ 10:01 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Books1 op 14-04-2018 10:03:42 ] | |
Kaneelstokje | zaterdag 14 april 2018 @ 10:11 |
Vandaag voor de tweede keer een cake gebakken. De vorige was bijna perfect. Deze is minder goed gerezen. Het verschil is dat ik nu zelfrijzend bakmeel gebruikte in plaats van meel plus zout en bakpoeder. Zonde, maar ook hier weer van geleerd | |
Burdie | zaterdag 14 april 2018 @ 12:05 |
Je zou evt een los rondje bovenop kunnen doen, en dan een rechte lap marsepein er omheen? | |
SV-tje | zaterdag 14 april 2018 @ 19:38 |
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas. | |
LadyBlack | zaterdag 14 april 2018 @ 21:18 |
Het werd 1 hoge taart, dus dat moest wel in één keer | |
LadyBlack | zaterdag 14 april 2018 @ 21:22 |
Maarrrrrr het is goedgekomen. Ik had nog een hysterische eenhoorn-strooimix over van het cupcakes versieren tijdens E's kinderfeestje, dus dat werd de camouflage van de zijkanten En de binnenkant was eigenlijk wonderwel gelukt! Grote OOOOOOHHHH van iedereen toen ik m aansneed Alleen ik had enchanted cream gebruikt voor het vullen en afsmeren; wat smerig is dat zeg Volgende keer wordt het definitely weer botercreme | |
Viv | zaterdag 14 april 2018 @ 21:25 |
Wat fijn! En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost? | |
laziness | zaterdag 14 april 2018 @ 21:25 |
Hij is gaaf LB | |
LadyBlack | zaterdag 14 april 2018 @ 21:32 |
Ik sneed punten en halveerde die daarna | |
Zo-is-dat | zondag 15 april 2018 @ 09:44 |
Tof LB! Jammer dat de smaak tegen viel maat de looks zijn fantastisch Hier koekjes gebakken: uit Sweet van ottolenghi, havermout, amandel, cranberry, witte chocolade | |
Goitske | zondag 15 april 2018 @ 09:52 |
Hij is prachtig geworden! Jammer van de smaak | |
IsabellaMariaAnna | zondag 15 april 2018 @ 10:06 |
Hij is mooi LadyBlack! Zag hem al op Facebook Hier al mensen begonnen aan Chef's Table - Pastry? Gisteren heb ik, geïnspireerd door de eerste aflevering, de Momofuku Milk Bar Crack Pie gemaakt, vanmiddag proeven! | |
Goitske | zondag 15 april 2018 @ 10:24 |
ooh zien er lekker uit! | |
Tally | zondag 15 april 2018 @ 14:31 |
Roze en blauwe slagroom is niet meer te koop of bestellen bij de Appie | |
Goitske | zondag 15 april 2018 @ 15:03 |
plus in de buurt? | |
Tally | zondag 15 april 2018 @ 15:05 |
Plus, Jumbo en Appie gehad. | |
Tally | zondag 15 april 2018 @ 15:44 |
Andere kant van het dorp gereden. Daar zitten 2 Jumbo’s en een Plus. Ook beide niet. Nu zelf maar gekleurde slagroom maken. | |
Goitske | zondag 15 april 2018 @ 17:49 |
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maar Misschien wat slagroomversteviger er door doen | |
Tally | zondag 15 april 2018 @ 18:49 |
Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklop | |
Goitske | zondag 15 april 2018 @ 21:00 |
ik ben benieuwd naar het resultaat! | |
Tally | zondag 15 april 2018 @ 21:07 |
Anders ik wel. Net besloten dat ik ook een plan b heb. Lukt het niet haal ik aardbeien en perenijsjes | |
Tally | maandag 16 april 2018 @ 10:35 |
Ik heb geen foto’s gemaakt want ze zagen er niet uit. Volgende keer gewoon weer knutselen met fondant. Maar de smaak was er niet minder om en ze waren zo op. Dat ze er een bellenblaas bijkregen was natuurlijk helemaal geweldig. En nu ga ik plat. | |
Goitske | maandag 16 april 2018 @ 10:49 |
dat doet het altijd goed! Ik heb al bedacht dat ik met Teun zijn verjaardag daar mee weg kan komen als het weer mee zit. Jan wordt denk ik op termijn zakjes chips😁 | |
Kaneelstokje | dinsdag 24 april 2018 @ 12:04 |
Iemand wel eens zelf turks brood gebakken? | |
H0D3NPYL | woensdag 25 april 2018 @ 10:57 |
Ik wil een jiggle japanese cheesecake maken maar heb geen grote braadslee waar de springvorm in kan. Ik kan wel twee cakevormen in een braadslee doen. Is dit ook prima? | |
Goitske | donderdag 3 mei 2018 @ 17:36 |
ik zou het gewoon proberen alleen let op dat je wel het bakpapier aan de bovenkant aan 2 kanten uit laat steken om hem er uit te tillen | |
Goitske | donderdag 3 mei 2018 @ 17:40 |
Nav Laura's bakery de bak strijd aan gegaan en thema van de maand is een slof bakken Dus bij deze 2 sloffen van mij Vruchtenslof met zelfgemaakte amandelspijs en mascarpone slagroom aardbeien crème, rood fruit en slagroom toefjes Aardbeien slof met zelfgemaakte amandelspijs en zwitserseroom, aardbeien en slagroom Vanmorgen mee gegaan naar mijn werk en nu op... Ik vond ze allebei erg lekker maar de vruchtenslof het lekkerste door de frisse smaak. Het testpanel kon niet kiezen | |
vinnypassy | donderdag 3 mei 2018 @ 17:54 |
Ziet er goed uit! | |
Molo | donderdag 3 mei 2018 @ 18:08 |
Goitske bakkoningin | |
HaverMoutKoekje | donderdag 3 mei 2018 @ 18:27 |
Ik ben jarig vandaag Goiske, mag ik een stukkie | |
Postbus100 | donderdag 3 mei 2018 @ 19:10 |
Tjee zeg, Goitske, ga je eens heel snel opgeven voor HHB (ik weet het, je wilt niet ) | |
Goitske | donderdag 3 mei 2018 @ 19:14 |
haha laatst ben ik bijna opgegeven door Puala maar bij het invullen van het formulier bleek het een halve psychologische test te zijn en zijn we toch afgehaakt | |
Goitske | donderdag 3 mei 2018 @ 19:15 |
om mijn werk een arts-assistente jeej Goitske heeft weet gebakken Moest er zo om lachen | |
Goitske | donderdag 3 mei 2018 @ 19:16 |
gefeliciteerd | |
Aventura | vrijdag 4 mei 2018 @ 11:54 |
Pff even een vraag, ben bezig met tiramisu, en ergens in mijn hoofd dacht ik dat ik ricotta nodig had, maar dat moet mascarpone zijn. Kan het ook met ricotta? | |
miss_dynastie | vrijdag 4 mei 2018 @ 11:56 |
Ja. Niet uit eigen ervaring, maar ik zie het in diverse recepten. Wel vaak gecombineerd met Griekse yoghurt of kwark. Zie bijv dit recept: https://www.lekkerensimpe(...)ke-ricotta-tiramisu/ | |
Goitske | vrijdag 4 mei 2018 @ 21:01 |
Hoe is hij geworden? Ik ben wel benieuwd | |
Bleie | zaterdag 5 mei 2018 @ 08:18 |
Oooh, die sloffen! Zien er echt prachtig uit. Maak ik weer eens foto's, vergeet ik ze te plaatsen. Meneer Bleie was jarig. Citroen merengue New York coffee crumble cake | |
Goitske | zaterdag 5 mei 2018 @ 09:25 |
Ooooh lekker! | |
madeliefff | zaterdag 5 mei 2018 @ 11:40 |
lijkt me raar. dat smaakt anders en is t kwa structuur niet anders ook? | |
madeliefff | zaterdag 5 mei 2018 @ 11:42 |
oeehh lekker zeg. Waar zit het slagroom mascarpone mengsel dan? Of zijn dat die toefjes? | |
tombolafan | zaterdag 5 mei 2018 @ 14:25 |
dat lichtroze onder de aardbeien gok ik | |
Goitske | zaterdag 5 mei 2018 @ 16:03 |
jep helemaal goed! Dat is het roze | |
Goitske | zaterdag 5 mei 2018 @ 16:04 |
Ik wil eigenlijk nog iets met mijn rondo vormen doen. Wil ook kano vormen hebben voor mini slofjes | |
madeliefff | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:47 |
oja ik had t niet goed gelezen, ik dacht dat er EN een slagroom mascarpone mengsel was EN een aardbei creme hihi | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 10:48 |
Karamel slof met amandelspijs, dulche leche en karamelslagroom Paar kleintjes en een grote [ Bericht 1% gewijzigd door Goitske op 11-05-2018 11:53:38 ] | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 11 mei 2018 @ 11:00 |
wat een plaatjes. Bordje staat klaar | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 11:53 |
thanks! De kleintjes zijn naar de buren gegaan en zij moesten van hun overschot krielkip eieren af dus ik heb een doosje met super schattige eitjes De grote gaat naar mijn schoonouders | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 11 mei 2018 @ 12:25 |
Jouw omgeving boft maar | |
Lot_1 | vrijdag 11 mei 2018 @ 13:35 |
Ik heb alles in huis voor de citroën-maanzaad cake uit de Bakbijbel behalve roomboter. Zou je dat kunnen vervangen met zonnebloemolie? | |
RobinOok | vrijdag 11 mei 2018 @ 13:37 |
Ik zou dat niet doen. Ik zou een ander recept zoeken op internet voor peugeot-maanzaad cake met olie. Deze bijvoorbeeld, maar dat is de eerste hit, ik zou even verder zoeken en vergelijken: https://goodfood.uktv.co.uk/recipe/lemon-and-poppy-seed-cake/ | |
Lot_1 | vrijdag 11 mei 2018 @ 13:39 |
autocorrect! Ik lees op een blog waar het verschil is getest dat het duidelijk minder lekker is. Maar daar vinden ze margarine wel lekker.. | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 13:50 |
ik zou even op het blog van Rutger bakt kijken. Hij heeft geloof ik ooit cakes gebakken met olie, margarine of boter en de smaak verschillen Of het was Laura's bakery die getest heeft | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 13:54 |
als ik zelf alles op zou eten zou ik helemaal #viesdik zijn Ben nu al te dik | |
Lot_1 | vrijdag 11 mei 2018 @ 14:00 |
Ik me rot zoeken op de blog van Rutger.. Ik lees in elk geval op Laura's bakery dat het wel kan. Aangezien ik margarine in huis heb die ik verder nooit opkrijg ga ik het proberen met margarine. | |
Lot_1 | vrijdag 11 mei 2018 @ 14:02 |
Had je toevoeging niet gezien.. dat klinkt ook lekker yoghurt is ook in huis. Ik twijfel en zoek nog even verder. | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 14:05 |
https://www.rutgerbakt.nl/test-cakes-verschillende-vetstoffen/ | |
Lot_1 | vrijdag 11 mei 2018 @ 14:31 |
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine | |
Postbus100 | vrijdag 11 mei 2018 @ 15:22 |
Ik zie trouwens ook dat er in augustus een nieuw kookboek van hem verschijnt : de koekjesbijbel. | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 15:42 |
*Stopt vingers in de oren* Ik weet het al te lang. En een vriendin roept niet kopen je bent in september jarig. Zij heeft de bakbijbel ook voor mij gekocht voor mijn verjaardag | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 15:45 |
zijn recepten kloppen gewoon altijd! De karamelslof die ik heb gemaakt is ook recept van hem De Koekjesbijbel die uitkomt staat bovenaan mijn verlanglijstje maar een vriendin roept niet kopen je bent dan bijna jarig en de andere roept misschien staat hij wel op taart en trends kun je hem bij Rutger kopen. Het ook het hartige bakboek vorig jaar op taart en trends gekocht en dus een designeerde versie | |
MrsDuck | vrijdag 11 mei 2018 @ 15:45 |
Heb jij de Broodbijbel al gezien, Goitske. Andere schrijver en ik ben benieuwd of het wat is. | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 15:51 |
ik weet dat hij er is. Wil ik ook nog hebben. Nu 3 op mijn lijstje staan 1. Koekjesbijbel 2. Broodbijbel 3. Sjaakjes zoete bakboek Vriendin die veel brood bakt heeft hem wel ingezien en ze wil hem hebben. Ze is absoluut geen fan van Levine, meer van Robert van beckhoven qua recepten. Ik heb zelf ook Robert van beckhoven hier thuis staan. Zijn manier van recepten vind ik fijner Ik heb hier thuis nu 4 bijbels staan; bak, soep, pizza en pasta alle 4 hele lekkere recepten dus verwacht dat de Broodbijbel en zeker de Koekjesbijbel ook goed zijn qua recepten Heb net het Belgisch bakboek binnen | |
Lot_1 | vrijdag 11 mei 2018 @ 16:29 |
Update: de cake is ook lekker met margarine | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 11 mei 2018 @ 16:35 |
Wat maakt de recepten van Robert dan fijner volgens jou? | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 16:41 |
ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijner Je merkt in de recepten dat hij ook een bakkersachtergrond heeft en niet zelf aangeleerd zoals Levine | |
RobinOok | vrijdag 11 mei 2018 @ 16:50 |
Zou ik ook gedaan hebben. Wij bakten vroeger alles met margarine. Margarine reageert tenminste hetzelfde als boter. Met olie is het toch anders en dus ander recept. | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 18:17 |
fijn! | |
Postbus100 | vrijdag 11 mei 2018 @ 18:59 |
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt? | |
Goitske | vrijdag 11 mei 2018 @ 19:56 |
de technieken zijn perfect uitgelegd, zo dat iedereen het kan begrijpen. Verschil is ook met een standaard bakker dat hij ook workshops geeft en dus ook moet kunnen uitleggen. Nu moet ik zeggen ik heb ze beide op taart en trends gezien en Robert straalt ook plezier uit in wat hij doet. De uitleg die hij daar gaf over cacao was ook erg leuk en ook opbouwend van dit is een cacao boon ruik er aan, breek eens door midden etc en dat gevoel heb ik bij zijn boeken ook. Levine stond er ook, vond haar ook geen enthousiasme uitstralen, haar boeken pakten mij al niet. | |
Bleie | vrijdag 11 mei 2018 @ 21:29 |
Oh, ik ben juist heel erg fan van Levine! Robert weet ik niet. Is dat die van HHB? Want die vind ik daar vreselijk. Maar ken geen kookboeken van hem. | |
Goitske | zaterdag 12 mei 2018 @ 08:51 |
op tv mag hij van mij ook aardiger maar hoe hij een uitleg stond te geven en mensen erbij probeert te halen om te kijken, proeven, ruiken etc Af je dat hij niet gewoon een verhaal staat af te ratelen Levine stond er als een stuk chagrijn bij haar eigen kraam. Ook geen positiviteit uit stralen. Daarnaast vind ik Robert duidelijkere uitleg hebben en fijner weglezen zodat je zinin bakken hebt | |
Goitske | zaterdag 12 mei 2018 @ 17:41 |
Ik ben zoooo blij deze heb ik gisteren binnen gekregen | |
Blues | donderdag 17 mei 2018 @ 15:26 |
Even een crosspost, ik heb (zonder die mooie vormpjes) een masterchefsaustralia orangecake nagebakken vandaag... maar dan zonder de zabaione en mascarpone shizzle. https://tenplay.com.au/ch(...)e-sauce-and-zabaione | |
Goitske | vrijdag 18 mei 2018 @ 17:50 |
ziet er heerlijk uit | |
Goitske | zondag 20 mei 2018 @ 18:26 |
Vandaag heb ik mijn bak en kookboeken maar eens uitgemest... Ik heb er te veel en nog een serie op mijn wensenlijst Ik zit nu nog in dubio wat ik met mijn Jamie Oliver serie ga doen... Verder deze week weespermoppen gemaakt niet de mooiste maar wel erg lekker | |
Hupje | zondag 20 mei 2018 @ 19:11 |
Wow, gaaf! Heb je uit elk boek ook daadwerkelijk iets gemaakt? Ik maakte gisteren voor het eerst tompoucen. De smaak viel niet tegen. Binnenkort eens een foto uploaden. | |
Goitske | zondag 20 mei 2018 @ 19:16 |
zo ongeveer wel. Uit de Sweet nog niet maar heb wel op mijn lijstje staan. Belgisch bakboek heb ik nog maar net. Soms combineer ik ook recepten. De bakbijbel gebruik ik echt heel erg veel vooral voor basis recepten die goed bevallen maar ook om regelmatig iets uit te bakken. Ik wil eigenlijk nog eens een bakboek alle recepten maken. Dus gewoon voorin beginnen en dan elke week 1 of 2 recepten maken tot de laatste in het boek Misschien leuk om te doen met de Koekjesbijbel want elke week een taart is ook weer niet nodig | |
Hupje | zondag 20 mei 2018 @ 19:39 |
Leuk idee, ik ben benieuwd of het lukt en of het dan ook leuk is om te doen. Waar haal je de tijd vandaan? Hier mijn tompoucen: Het was een beetje experimenteren, want a) dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe oven gebruikte, b) ze moesten koemelkvrij zijn en de meeste recepten zijn dat niet, c) ik heb twee recepten gecombineerd, en d) ik had geen bietensap en kon door omstandigheden geen kleurstof gebruiken voor het glazuur. Maar dat alles bij elkaar vond ik ze best lekker smaken. | |
Goitske | zondag 20 mei 2018 @ 19:48 |
Nou alles meegenomen zien ze er toch nog goed uit! Zoveel elementen om rekening mee te houden en de smaak is het belangrijkste! En tja of het nog leuk is om te bakken als ik die actie ga doen geen idee.... Maar lijkt mij wel een leuk idee | |
HaverMoutKoekje | zondag 20 mei 2018 @ 19:48 |
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keer | |
Goitske | zondag 20 mei 2018 @ 19:49 |
maakt het wel lekker fris vaak. Even door een zeef drukken heb je geen pitjes | |
Hupje | zondag 20 mei 2018 @ 19:55 |
Dat is inderdaad een goed idee! Ik had er nu appelabrikozen compote doorheen gedaan (dat had ik en was licht oranje geel) maar dat gaf minder kleur dan ik hoopte. | |
HaverMoutKoekje | zondag 20 mei 2018 @ 20:08 |
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarkt | |
Goitske | zondag 20 mei 2018 @ 20:09 |
diepvries frambozen werken ook heel goed hiervoor | |
Bleie | zondag 20 mei 2018 @ 20:41 |
Wat een collectie Goitske! Leuk idee om een heel boek door te werken. En Hupje, tof hoor, tompoucen. Ik zou het niet aandurven. | |
Goitske | zondag 20 mei 2018 @ 20:46 |
Ik ben er ook zo blij mee. Als er nog iets bij komt moet het echt een aanvulling zijn anders hoeft het niet. Laatste aankopen zijn ook het Belgisch bakboek en Sweet dus niet het standaard. Misschien komt heel Holland bakt mee er ook nog wel in. Die van de winnaar van 2017 boeit mij ook niet. Ik hou van de stijl van Menno en Rutger en hun soort recepten. En nigella Lawson mag ook nog in de kast | |
Goitske | donderdag 31 mei 2018 @ 17:57 |
Yessss rutgerbakt.nl had op fb een win actie en ik heb de Broodbijbel gewonnen | |
Postbus100 | donderdag 31 mei 2018 @ 17:57 |
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast Gefeliciteerd! | |
Goitske | donderdag 31 mei 2018 @ 17:58 |
nee he maar ben wel heel erg blij | |
Postbus100 | donderdag 31 mei 2018 @ 18:00 |
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen . | |
Bleie | donderdag 31 mei 2018 @ 18:05 |
Wat tof! | |
Goitske | donderdag 31 mei 2018 @ 18:09 |
uhmm ik ontken alles? | |
Cathmar | maandag 4 juni 2018 @ 11:56 |
Wil iemand een goed baked cheesecake recept met me delen? Internet staat er vol mee maar kan niet kiezen. Wil iets dat bewezen werkt | |
laziness | maandag 4 juni 2018 @ 12:22 |
Nigella Lawson | |
Goitske | maandag 4 juni 2018 @ 13:22 |
ja nigella! | |
Friday12 | maandag 4 juni 2018 @ 13:39 |
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar? | |
Cathmar | maandag 4 juni 2018 @ 13:51 |
Oké Nigella it is! De London? Wordt de eerste keer ooit dat ik een baked ga maken. Heb ook nul tools hier dus eerst even een mixer en vorm lenen. | |
Burdie | maandag 4 juni 2018 @ 15:54 |
New York cheesecake . http://www.smaakhetzelf.nl/recept-new-york-cheesecake/ | |
Burdie | maandag 4 juni 2018 @ 15:54 |
Ik neem meestal gewoon die van de Lidl. | |
Dragonberry | maandag 4 juni 2018 @ 16:12 |
Deze http://www.ohmyfoodness.n(...)ekker-van-miljuschka | |
Postbus100 | maandag 4 juni 2018 @ 18:31 |
Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou. | |
Goitske | maandag 4 juni 2018 @ 18:40 |
Aldi of lidl idd | |
Goitske | vrijdag 8 juni 2018 @ 17:43 |
Vandaag een bakdag met een vriendin gehad resultaat - whoopies zijn mislukt, gewoon op de bakplaat zoals het recept zegt is geen goed plan! Daarnaast in het blad waren ze roze bij mij gewoon cake kleur en precies gedaan wat in het recept stond.. Maja container -iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes En een ontplofte keuken | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 juni 2018 @ 17:50 |
Mijn keuken is chronisch ontploft, maar ik ben ontaarde huisvrouw. Ik weet niet wat whoopies zijn, maar sodabread vond ik ook niet te vreten | |
Goitske | vrijdag 8 juni 2018 @ 17:55 |
we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende recepten | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 juni 2018 @ 18:11 |
Bananenbrood vind dan goed te eten, ik maar de chocoladeversie van pauline wel eens, die smaakt eigenlijk alleen naar chocolade en lijkt niet op brood https://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananenbrood.html | |
Goitske | vrijdag 8 juni 2018 @ 18:13 |
het is bij mij ook de structuur waar ik van griezel | |
Joosie200 | vrijdag 8 juni 2018 @ 18:25 |
Ben ook geen fan van bananenbrood. Dan maak ik liever banana pancakes. | |
Goitske | vrijdag 8 juni 2018 @ 19:50 |
Ja dat is veel lekkerder | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 juni 2018 @ 20:40 |
hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ik | |
Goitske | vrijdag 8 juni 2018 @ 21:12 |
succes | |
Zo-is-dat | maandag 11 juni 2018 @ 20:42 |
Probeer deze: https://smittenkitchen.com/2014/03/double-chocolate-banana-bread/ Hier zojuist uit de oven | |
Goitske | maandag 11 juni 2018 @ 20:57 |
Ik begin niet meer aan banenbrood, het is bij mij de structuur en smaak ik vind het helemaal niks. | |
Hupje | maandag 11 juni 2018 @ 21:58 |
Goed bezig geweest, Goitske! Ik heb zojuist citroentaart gemaakt. Hij moet volgens het recept 2 uur afkoelen. Ik hoop dat hij dan nog wat indikt ofzo, want nu ziet het er zeer dubieus uit. Mocht het niks zijn, dan bak ik morgen alsnog een oldskool appeltaart. | |
Goitske | maandag 11 juni 2018 @ 22:02 |
zal vast wel. Is bij mij alleen de crème brulee taart toen te dun geworden, waarschijnlijk te weinig gelatine in gedaan want die vond ik later terug En appeltaart altijd goed. Misschien een lekkere tip als je het deeg in de vorm hebt 1 a 2 handjes havermout over de bodem strooien en dan je appelmengsel er over. Neemt de vocht op dus sowieso een droge goede bodem. Verder een heerlijke smaak maar niet dat je zegt ik proef havermout Ik gebruik trouwens altijd het recept van Rutger voor appeltaart En dan als isolatielaag dus de havermout. Mijn eigen toevoeging https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-lekkerste-appeltaart/ | |
Goitske | zondag 17 juni 2018 @ 21:29 |
Chocolade koekjes met een chocolade laagje, pinda's en er tussen karamel crème met pinda's. Het onderste koekje is alleen chocolade koekje geen extra laag chocolade | |
#ANONIEM | maandag 18 juni 2018 @ 13:31 |
Hmm, ziet er professioneel en lekker uit! | |
Burdie | dinsdag 19 juni 2018 @ 17:26 |
Vol! |