*Stopt vingers in de oren*quote:Op vrijdag 11 mei 2018 15:22 schreef Postbus100 het volgende:
Ik zie trouwens ook dat er in augustus een nieuw kookboek van hem verschijnt : de koekjesbijbel.
zijn recepten kloppen gewoon altijd! De karamelslof die ik heb gemaakt is ook recept van hemquote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:31 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine
ik weet dat hij er is. Wil ik ook nog hebben. Nu 3 op mijn lijstje staan 1. Koekjesbijbel 2. Broodbijbel 3. Sjaakjes zoete bakboekquote:Op vrijdag 11 mei 2018 15:45 schreef MrsDuck het volgende:
Heb jij de Broodbijbel al gezien, Goitske. Andere schrijver en ik ben benieuwd of het wat is.
ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijnerquote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wat maakt de recepten van Robert dan fijner volgens jou?
Zou ik ook gedaan hebben. Wij bakten vroeger alles met margarine. Margarine reageert tenminste hetzelfde als boter. Met olie is het toch anders en dus ander recept.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:31 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:41 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijner
Je merkt in de recepten dat hij ook een bakkersachtergrond heeft en niet zelf aangeleerd zoals Levine
de technieken zijn perfect uitgelegd, zo dat iedereen het kan begrijpen. Verschil is ook met een standaard bakker dat hij ook workshops geeft en dus ook moet kunnen uitleggen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 18:59 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?
op tv mag hij van mij ook aardiger maar hoe hij een uitleg stond te geven en mensen erbij probeert te halen om te kijken, proeven, ruiken etc Af je dat hij niet gewoon een verhaal staat af te ratelenquote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Oh, ik ben juist heel erg fan van Levine! Robert weet ik niet. Is dat die van HHB? Want die vind ik daar vreselijk. Maar ken geen kookboeken van hem.
ziet er heerlijk uitquote:Op donderdag 17 mei 2018 15:26 schreef Bluezz het volgende:
Even een crosspost, ik heb (zonder die mooie vormpjes) een masterchefsaustralia orangecake nagebakken vandaag... maar dan zonder de zabaione en mascarpone shizzle.
https://tenplay.com.au/ch(...)e-sauce-and-zabaione
[ afbeelding ]
zo ongeveer wel. Uit de Sweet nog niet maar heb wel op mijn lijstje staan. Belgisch bakboek heb ik nog maar net. Soms combineer ik ook recepten.quote:Op zondag 20 mei 2018 19:11 schreef Hupje het volgende:
Wow, gaaf! Heb je uit elk boek ook daadwerkelijk iets gemaakt?
Ik maakte gisteren voor het eerst tompoucen. De smaak viel niet tegen. Binnenkort eens een foto uploaden.
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keerquote:Op zondag 20 mei 2018 19:39 schreef Hupje het volgende:
Leuk idee, ik ben benieuwd of het lukt en of het dan ook leuk is om te doen. Waar haal je de tijd vandaan?
Hier mijn tompoucen:
[ afbeelding ]
Het was een beetje experimenteren, want a) dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe oven gebruikte, b) ze moesten koemelkvrij zijn en de meeste recepten zijn dat niet, c) ik heb twee recepten gecombineerd, en d) ik had geen bietensap en kon door omstandigheden geen kleurstof gebruiken voor het glazuur. Maar dat alles bij elkaar vond ik ze best lekker smaken.
maakt het wel lekker fris vaak. Even door een zeef drukken heb je geen pitjesquote:Op zondag 20 mei 2018 19:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keer
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarktquote:Op zondag 20 mei 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Dat is inderdaad een goed idee! Ik had er nu appelabrikozen compote doorheen gedaan (dat had ik en was licht oranje geel) maar dat gaf minder kleur dan ik hoopte.
diepvries frambozen werken ook heel goed hiervoorquote:Op zondag 20 mei 2018 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarkt
Ik ben er ook zo blij mee. Als er nog iets bij komt moet het echt een aanvulling zijn anders hoeft het niet.quote:Op zondag 20 mei 2018 20:41 schreef Bleie het volgende:
Wat een collectie Goitske! Leuk idee om een heel boek door te werken.
En Hupje, tof hoor, tompoucen. Ik zou het niet aandurven.
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast Gefeliciteerd!quote:Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Goitske het volgende:
Yessss rutgerbakt.nl had op fb een win actie en ik heb de Broodbijbel gewonnen
nee he maar ben wel heel erg blijquote:Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast Gefeliciteerd!
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen .quote:
uhmm ik ontken alles?quote:Op donderdag 31 mei 2018 18:00 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen .
ja nigella!quote:Op maandag 4 juni 2018 11:56 schreef Cathmar het volgende:
Wil iemand een goed baked cheesecake recept met me delen? Internet staat er vol mee maar kan niet kiezen. Wil iets dat bewezen werkt
Ik neem meestal gewoon die van de Lidl.quote:Op maandag 4 juni 2018 13:39 schreef Friday12 het volgende:
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou.quote:Op maandag 4 juni 2018 13:39 schreef Friday12 het volgende:
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
Aldi of lidl iddquote:Op maandag 4 juni 2018 18:31 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou.
we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende receptenquote:Op vrijdag 8 juni 2018 17:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Mijn keuken is chronisch ontploft, maar ik ben ontaarde huisvrouw.
Ik weet niet wat whoopies zijn, maar sodabread vond ik ook niet te vreten
het is bij mij ook de structuur waar ik van griezelquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:11 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Bananenbrood vind dan goed te eten, ik maar de chocoladeversie van pauline wel eens, die smaakt eigenlijk alleen naar chocolade en lijkt niet op brood
https://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananenbrood.html
Ja dat is veel lekkerderquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:25 schreef Joosie200 het volgende:
Ben ook geen fan van bananenbrood. Dan maak ik liever banana pancakes.
hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ikquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:13 schreef Goitske het volgende:
[..]
het is bij mij ook de structuur waar ik van griezel
succesquote:Op vrijdag 8 juni 2018 20:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ik
Probeer deze: https://smittenkitchen.com/2014/03/double-chocolate-banana-bread/quote:Op vrijdag 8 juni 2018 17:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende recepten
zal vast wel. Is bij mij alleen de crème brulee taart toen te dun geworden, waarschijnlijk te weinig gelatine in gedaan want die vond ik later terugquote:Op maandag 11 juni 2018 21:58 schreef Hupje het volgende:
Goed bezig geweest, Goitske!
Ik heb zojuist citroentaart gemaakt. Hij moet volgens het recept 2 uur afkoelen. Ik hoop dat hij dan nog wat indikt ofzo, want nu ziet het er zeer dubieus uit. Mocht het niks zijn, dan bak ik morgen alsnog een oldskool appeltaart.
Hmm, ziet er professioneel en lekker uit!quote:Op zondag 17 juni 2018 21:29 schreef Goitske het volgende:
Chocolade koekjes met een chocolade laagje, pinda's en er tussen karamel crème met pinda's.
Het onderste koekje is alleen chocolade koekje geen extra laag chocolade
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |