abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_179089309
Ik zie trouwens ook dat er in augustus een nieuw kookboek van hem verschijnt : de koekjesbijbel.
Somebody that I used to know
pi_179089596
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 15:22 schreef Postbus100 het volgende:
Ik zie trouwens ook dat er in augustus een nieuw kookboek van hem verschijnt : de koekjesbijbel.
*Stopt vingers in de oren*

Ik weet het al te lang. En een vriendin roept niet kopen je bent in september jarig. :o
Zij heeft de bakbijbel ook voor mij gekocht voor mijn verjaardag
pi_179089632
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 14:31 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine ^O^
zijn recepten kloppen gewoon altijd! De karamelslof die ik heb gemaakt is ook recept van hem
De Koekjesbijbel die uitkomt staat bovenaan mijn verlanglijstje maar een vriendin roept niet kopen je bent dan bijna jarig en de andere roept misschien staat hij wel op taart en trends kun je hem bij Rutger kopen. Het ook het hartige bakboek vorig jaar op taart en trends gekocht en dus een designeerde versie
pi_179089649
Heb jij de Broodbijbel al gezien, Goitske. Andere schrijver en ik ben benieuwd of het wat is.
pi_179089715
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 15:45 schreef MrsDuck het volgende:
Heb jij de Broodbijbel al gezien, Goitske. Andere schrijver en ik ben benieuwd of het wat is.
ik weet dat hij er is. Wil ik ook nog hebben. Nu 3 op mijn lijstje staan 1. Koekjesbijbel 2. Broodbijbel 3. Sjaakjes zoete bakboek

Vriendin die veel brood bakt heeft hem wel ingezien en ze wil hem hebben. Ze is absoluut geen fan van Levine, meer van Robert van beckhoven qua recepten. Ik heb zelf ook Robert van beckhoven hier thuis staan. Zijn manier van recepten vind ik fijner

Ik heb hier thuis nu 4 bijbels staan; bak, soep, pizza en pasta alle 4 hele lekkere recepten dus verwacht dat de Broodbijbel en zeker de Koekjesbijbel ook goed zijn qua recepten

Heb net het Belgisch bakboek binnen *O*
pi_179090300
Update: de cake is ook lekker met margarine :9
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_179090414
Wat maakt de recepten van Robert dan fijner volgens jou?
pi_179090505
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 16:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wat maakt de recepten van Robert dan fijner volgens jou?
ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijner

Je merkt in de recepten dat hij ook een bakkersachtergrond heeft en niet zelf aangeleerd zoals Levine
  vrijdag 11 mei 2018 @ 16:50:09 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179090661
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 14:31 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine ^O^
Zou ik ook gedaan hebben. Wij bakten vroeger alles met margarine. Margarine reageert tenminste hetzelfde als boter. Met olie is het toch anders en dus ander recept.
pi_179092039
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 16:29 schreef Lot_1 het volgende:
Update: de cake is ook lekker met margarine :9
fijn!
pi_179092614
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 16:41 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijner

Je merkt in de recepten dat hij ook een bakkersachtergrond heeft en niet zelf aangeleerd zoals Levine
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?
Somebody that I used to know
pi_179093592
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 18:59 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?
de technieken zijn perfect uitgelegd, zo dat iedereen het kan begrijpen. Verschil is ook met een standaard bakker dat hij ook workshops geeft en dus ook moet kunnen uitleggen.

Nu moet ik zeggen ik heb ze beide op taart en trends gezien en Robert straalt ook plezier uit in wat hij doet. De uitleg die hij daar gaf over cacao was ook erg leuk en ook opbouwend van dit is een cacao boon ruik er aan, breek eens door midden etc en dat gevoel heb ik bij zijn boeken ook.
Levine stond er ook, vond haar ook geen enthousiasme uitstralen, haar boeken pakten mij al niet.
pi_179094942
Oh, ik ben juist heel erg fan van Levine! Robert weet ik niet. Is dat die van HHB? Want die vind ik daar vreselijk. Maar ken geen kookboeken van hem.
pi_179100662
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Oh, ik ben juist heel erg fan van Levine! Robert weet ik niet. Is dat die van HHB? Want die vind ik daar vreselijk. Maar ken geen kookboeken van hem.
op tv mag hij van mij ook aardiger maar hoe hij een uitleg stond te geven en mensen erbij probeert te halen om te kijken, proeven, ruiken etc Af je dat hij niet gewoon een verhaal staat af te ratelen
Levine stond er als een stuk chagrijn bij haar eigen kraam. Ook geen positiviteit uit stralen.
Daarnaast vind ik Robert duidelijkere uitleg hebben en fijner weglezen zodat je zinin bakken hebt
pi_179108713


Ik ben zoooo blij deze heb ik gisteren binnen gekregen *O*
pi_179221131
Even een crosspost, ik heb (zonder die mooie vormpjes) een masterchefsaustralia orangecake nagebakken vandaag... maar dan zonder de zabaione en mascarpone shizzle.
https://tenplay.com.au/ch(...)e-sauce-and-zabaione

pi_179245685
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 15:26 schreef Bluezz het volgende:
Even een crosspost, ik heb (zonder die mooie vormpjes) een masterchefsaustralia orangecake nagebakken vandaag... maar dan zonder de zabaione en mascarpone shizzle.
https://tenplay.com.au/ch(...)e-sauce-and-zabaione

[ afbeelding ]
ziet er heerlijk uit
pi_179288254
Vandaag heb ik mijn bak en kookboeken maar eens uitgemest... Ik heb er te veel en nog een serie op mijn wensenlijst :@




Ik zit nu nog in dubio wat ik met mijn Jamie Oliver serie ga doen...

Verder deze week weespermoppen gemaakt niet de mooiste maar wel erg lekker
pi_179288942
Wow, gaaf! Heb je uit elk boek ook daadwerkelijk iets gemaakt?

Ik maakte gisteren voor het eerst tompoucen. De smaak viel niet tegen. Binnenkort eens een foto uploaden.
pi_179289014
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:11 schreef Hupje het volgende:
Wow, gaaf! Heb je uit elk boek ook daadwerkelijk iets gemaakt?

Ik maakte gisteren voor het eerst tompoucen. De smaak viel niet tegen. Binnenkort eens een foto uploaden.
zo ongeveer wel. Uit de Sweet nog niet maar heb wel op mijn lijstje staan. Belgisch bakboek heb ik nog maar net. Soms combineer ik ook recepten.
De bakbijbel gebruik ik echt heel erg veel vooral voor basis recepten die goed bevallen maar ook om regelmatig iets uit te bakken.

Ik wil eigenlijk nog eens een bakboek alle recepten maken. Dus gewoon voorin beginnen en dan elke week 1 of 2 recepten maken tot de laatste in het boek
Misschien leuk om te doen met de Koekjesbijbel want elke week een taart is ook weer niet nodig
pi_179289353
Leuk idee, ik ben benieuwd of het lukt en of het dan ook leuk is om te doen. Waar haal je de tijd vandaan?

Hier mijn tompoucen:

Het was een beetje experimenteren, want a) dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe oven gebruikte, b) ze moesten koemelkvrij zijn en de meeste recepten zijn dat niet, c) ik heb twee recepten gecombineerd, en d) ik had geen bietensap en kon door omstandigheden geen kleurstof gebruiken voor het glazuur. Maar dat alles bij elkaar vond ik ze best lekker smaken.
pi_179289529
Nou alles meegenomen zien ze er toch nog goed uit! Zoveel elementen om rekening mee te houden en de smaak is het belangrijkste!

En tja of het nog leuk is om te bakken als ik die actie ga doen geen idee.... Maar lijkt mij wel een leuk idee
pi_179289530
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:39 schreef Hupje het volgende:
Leuk idee, ik ben benieuwd of het lukt en of het dan ook leuk is om te doen. Waar haal je de tijd vandaan?

Hier mijn tompoucen:
[ afbeelding ]
Het was een beetje experimenteren, want a) dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe oven gebruikte, b) ze moesten koemelkvrij zijn en de meeste recepten zijn dat niet, c) ik heb twee recepten gecombineerd, en d) ik had geen bietensap en kon door omstandigheden geen kleurstof gebruiken voor het glazuur. Maar dat alles bij elkaar vond ik ze best lekker smaken.
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keer
pi_179289540
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keer
maakt het wel lekker fris vaak. Even door een zeef drukken heb je geen pitjes
pi_179289644
Dat is inderdaad een goed idee! Ik had er nu appelabrikozen compote doorheen gedaan (dat had ik en was licht oranje geel) maar dat gaf minder kleur dan ik hoopte.
pi_179289932
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Dat is inderdaad een goed idee! Ik had er nu appelabrikozen compote doorheen gedaan (dat had ik en was licht oranje geel) maar dat gaf minder kleur dan ik hoopte.
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarkt
pi_179289944
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarkt
diepvries frambozen werken ook heel goed hiervoor
pi_179290526
Wat een collectie Goitske! Leuk idee om een heel boek door te werken.

En Hupje, tof hoor, tompoucen. Ik zou het niet aandurven.
pi_179290583
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:41 schreef Bleie het volgende:
Wat een collectie Goitske! Leuk idee om een heel boek door te werken.

En Hupje, tof hoor, tompoucen. Ik zou het niet aandurven.
Ik ben er ook zo blij mee. Als er nog iets bij komt moet het echt een aanvulling zijn anders hoeft het niet.
Laatste aankopen zijn ook het Belgisch bakboek en Sweet dus niet het standaard. Misschien komt heel Holland bakt mee er ook nog wel in. Die van de winnaar van 2017 boeit mij ook niet. Ik hou van de stijl van Menno en Rutger en hun soort recepten. En nigella Lawson mag ook nog in de kast O+
pi_179516915
Yessss rutgerbakt.nl had op fb een win actie en ik heb de Broodbijbel gewonnen *O*
pi_179516924
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Goitske het volgende:
Yessss rutgerbakt.nl had op fb een win actie en ik heb de Broodbijbel gewonnen *O*
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast :+ Gefeliciteerd!
Somebody that I used to know
pi_179516941
quote:
2s.gif Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast :+ Gefeliciteerd!
nee he _O- maar ben wel heel erg blij *O*
pi_179516970
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 17:58 schreef Goitske het volgende:

[..]

nee he _O- maar ben wel heel erg blij *O*
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen :P.
Somebody that I used to know
pi_179517086
Wat tof!
pi_179517179
quote:
2s.gif Op donderdag 31 mei 2018 18:00 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen :P.
uhmm ik ontken alles? _O-
pi_179597561
Wil iemand een goed baked cheesecake recept met me delen? Internet staat er vol mee maar kan niet kiezen. Wil iets dat bewezen werkt :)
Met een meidenkwartet
  maandag 4 juni 2018 @ 12:22:07 #277
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_179598200
Nigella Lawson
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_179599488
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2018 11:56 schreef Cathmar het volgende:
Wil iemand een goed baked cheesecake recept met me delen? Internet staat er vol mee maar kan niet kiezen. Wil iets dat bewezen werkt :)
ja nigella!
  maandag 4 juni 2018 @ 13:39:00 #279
194233 Friday12
Originele kloon
pi_179599856
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
pi_179600135
Oké Nigella it is! De London? Wordt de eerste keer ooit dat ik een baked ga maken. Heb ook nul tools hier dus eerst even een mixer en vorm lenen.
Met een meidenkwartet
  maandag 4 juni 2018 @ 15:54:03 #281
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
  maandag 4 juni 2018 @ 15:54:54 #282
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179602257
quote:
6s.gif Op maandag 4 juni 2018 13:39 schreef Friday12 het volgende:
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
Ik neem meestal gewoon die van de Lidl.
KuikenGuppy
pi_179605331
quote:
6s.gif Op maandag 4 juni 2018 13:39 schreef Friday12 het volgende:
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou.
Somebody that I used to know
pi_179605469
quote:
2s.gif Op maandag 4 juni 2018 18:31 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou.
Aldi of lidl idd
pi_179677300
Vandaag een bakdag met een vriendin gehad resultaat

- whoopies zijn mislukt, gewoon op de bakplaat zoals het recept zegt is geen goed plan! Daarnaast in het blad waren ze roze bij mij gewoon cake kleur en precies gedaan wat in het recept stond.. Maja container
-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen


Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes


En een ontplofte keuken
pi_179677414
Mijn keuken is chronisch ontploft, maar ik ben ontaarde huisvrouw.
Ik weet niet wat whoopies zijn, maar sodabread vond ik ook niet te vreten :D
pi_179677506
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 17:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Mijn keuken is chronisch ontploft, maar ik ben ontaarde huisvrouw.
Ik weet niet wat whoopies zijn, maar sodabread vond ik ook niet te vreten :D
we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt :X hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende recepten
pi_179677767
Bananenbrood vind dan goed te eten, ik maar de chocoladeversie van pauline wel eens, die smaakt eigenlijk alleen naar chocolade en lijkt niet op brood
https://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananenbrood.html
pi_179677820
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 18:11 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Bananenbrood vind dan goed te eten, ik maar de chocoladeversie van pauline wel eens, die smaakt eigenlijk alleen naar chocolade en lijkt niet op brood
https://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananenbrood.html
het is bij mij ook de structuur waar ik van griezel
pi_179678006
Ben ook geen fan van bananenbrood. Dan maak ik liever banana pancakes. :9
mag het weten
pi_179679364
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 18:25 schreef Joosie200 het volgende:
Ben ook geen fan van bananenbrood. Dan maak ik liever banana pancakes. :9
Ja dat is veel lekkerder
pi_179680751
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 18:13 schreef Goitske het volgende:

[..]

het is bij mij ook de structuur waar ik van griezel
hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ik ;)
pi_179681475
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 20:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ik ;)
succes _O-
  maandag 11 juni 2018 @ 20:42:06 #295
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_179732534
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 17:55 schreef Goitske het volgende:

[..]

we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt :X hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende recepten
Probeer deze: https://smittenkitchen.com/2014/03/double-chocolate-banana-bread/

Hier zojuist uit de oven :9~ *O*
pi_179732829
Ik begin niet meer aan banenbrood, het is bij mij de structuur en smaak ik vind het helemaal niks.
pi_179734225
Goed bezig geweest, Goitske!

Ik heb zojuist citroentaart gemaakt. Hij moet volgens het recept 2 uur afkoelen. Ik hoop dat hij dan nog wat indikt ofzo, want nu ziet het er zeer dubieus uit. Mocht het niks zijn, dan bak ik morgen alsnog een oldskool appeltaart.
pi_179734350
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 21:58 schreef Hupje het volgende:
Goed bezig geweest, Goitske!

Ik heb zojuist citroentaart gemaakt. Hij moet volgens het recept 2 uur afkoelen. Ik hoop dat hij dan nog wat indikt ofzo, want nu ziet het er zeer dubieus uit. Mocht het niks zijn, dan bak ik morgen alsnog een oldskool appeltaart.
zal vast wel. Is bij mij alleen de crème brulee taart toen te dun geworden, waarschijnlijk te weinig gelatine in gedaan want die vond ik later terug _O-

En appeltaart altijd goed. Misschien een lekkere tip als je het deeg in de vorm hebt 1 a 2 handjes havermout over de bodem strooien en dan je appelmengsel er over.
Neemt de vocht op dus sowieso een droge goede bodem. Verder een heerlijke smaak maar niet dat je zegt ik proef havermout

Ik gebruik trouwens altijd het recept van Rutger voor appeltaart
En dan als isolatielaag dus de havermout. Mijn eigen toevoeging

https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-lekkerste-appeltaart/
pi_179857922
Chocolade koekjes met een chocolade laagje, pinda's en er tussen karamel crème met pinda's.
Het onderste koekje is alleen chocolade koekje geen extra laag chocolade


pi_179869856
quote:
1s.gif Op zondag 17 juni 2018 21:29 schreef Goitske het volgende:
Chocolade koekjes met een chocolade laagje, pinda's en er tussen karamel crème met pinda's.
Het onderste koekje is alleen chocolade koekje geen extra laag chocolade


[ afbeelding ]
Hmm, ziet er professioneel en lekker uit!
  dinsdag 19 juni 2018 @ 17:26:08 #301
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179899400
Vol!
KuikenGuppy
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')