Anders ik wel. Net besloten dat ik ook een plan b heb. Lukt het niet haal ik aardbeien en perenijsjesquote:
dat doet het altijd goed! Ik heb al bedacht dat ik met Teun zijn verjaardag daar mee weg kan komen als het weer mee zit. Jan wordt denk ik op termijn zakjes chips😁quote:Op zondag 15 april 2018 21:07 schreef Tally het volgende:
[..]
Anders ik wel. Net besloten dat ik ook een plan b heb. Lukt het niet haal ik aardbeien en perenijsjes
ik zou het gewoon proberen alleen let op dat je wel het bakpapier aan de bovenkant aan 2 kanten uit laat steken om hem er uit te tillenquote:Op woensdag 25 april 2018 10:57 schreef H0D3NPYL het volgende:
Ik wil een jiggle japanese cheesecake maken maar heb geen grote braadslee waar de springvorm in kan. Ik kan wel twee cakevormen in een braadslee doen. Is dit ook prima?
haha laatst ben ik bijna opgegeven door Puala maar bij het invullen van het formulier bleek het een halve psychologische test te zijn en zijn we toch afgehaaktquote:Op donderdag 3 mei 2018 19:10 schreef Postbus100 het volgende:
Tjee zeg, Goitske, ga je eens heel snel opgeven voor HHB
(ik weet het, je wilt niet )
om mijn werk een arts-assistente jeej Goitske heeft weet gebakkenquote:
gefeliciteerdquote:Op donderdag 3 mei 2018 18:27 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik ben jarig vandaag Goiske, mag ik een stukkie
Ja. Niet uit eigen ervaring, maar ik zie het in diverse recepten. Wel vaak gecombineerd met Griekse yoghurt of kwark. Zie bijv dit recept: https://www.lekkerensimpe(...)ke-ricotta-tiramisu/quote:Op vrijdag 4 mei 2018 11:54 schreef Aventura het volgende:
Pff even een vraag, ben bezig met tiramisu, en ergens in mijn hoofd dacht ik dat ik ricotta nodig had, maar dat moet mascarpone zijn. Kan het ook met ricotta?
lijkt me raar. dat smaakt anders en is t kwa structuur niet anders ook?quote:Op vrijdag 4 mei 2018 11:54 schreef Aventura het volgende:
Pff even een vraag, ben bezig met tiramisu, en ergens in mijn hoofd dacht ik dat ik ricotta nodig had, maar dat moet mascarpone zijn. Kan het ook met ricotta?
oeehh lekker zeg. Waar zit het slagroom mascarpone mengsel dan? Of zijn dat die toefjes?quote:Op donderdag 3 mei 2018 17:40 schreef Goitske het volgende:
Nav Laura's bakery de bak strijd aan gegaan en thema van de maand is een slof bakken
Dus bij deze 2 sloffen van mij
Vruchtenslof met zelfgemaakte amandelspijs en mascarpone slagroom aardbeien crème, rood fruit en slagroom toefjes
[ afbeelding ]
Aardbeien slof met zelfgemaakte amandelspijs en zwitserseroom, aardbeien en slagroom
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanmorgen mee gegaan naar mijn werk en nu op...
Ik vond ze allebei erg lekker maar de vruchtenslof het lekkerste door de frisse smaak.
Het testpanel kon niet kiezen
dat lichtroze onder de aardbeien gok ikquote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:42 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oeehh lekker zeg. Waar zit het slagroom mascarpone mengsel dan? Of zijn dat die toefjes?
jep helemaal goed! Dat is het rozequote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:25 schreef tombolafan het volgende:
[..]
dat lichtroze onder de aardbeien gok ik
oja ik had t niet goed gelezen, ik dacht dat er EN een slagroom mascarpone mengsel was EN een aardbei creme hihiquote:Op zaterdag 5 mei 2018 14:25 schreef tombolafan het volgende:
[..]
dat lichtroze onder de aardbeien gok ik
thanks!quote:Op vrijdag 11 mei 2018 11:00 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
wat een plaatjes.
Bordje staat klaar
Ik zou dat niet doen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:35 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb alles in huis voor de citroën-maanzaad cake uit de Bakbijbel behalve roomboter. Zou je dat kunnen vervangen met zonnebloemolie?
autocorrect!quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat niet doen.
Ik zou een ander recept zoeken op internet voor peugeot-maanzaad cake met olie.
ik zou even op het blog van Rutger bakt kijken. Hij heeft geloof ik ooit cakes gebakken met olie, margarine of boter en de smaak verschillenquote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:35 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb alles in huis voor de citroën-maanzaad cake uit de Bakbijbel behalve roomboter. Zou je dat kunnen vervangen met zonnebloemolie?
als ik zelf alles op zou eten zou ik helemaal #viesdik zijnquote:
Ik me rot zoeken op de blog van Rutger..quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik zou even op het blog van Rutger bakt kijken. Hij heeft geloof ik ooit cakes gebakken met olie, margarine of boter en de smaak verschillen
Of het was Laura's bakery die getest heeft
Had je toevoeging niet gezien.. dat klinkt ook lekker yoghurt is ook in huis. Ik twijfel en zoek nog even verder.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat niet doen.
Ik zou een ander recept zoeken op internet voor peugeot-maanzaad cake met olie.
Deze bijvoorbeeld, maar dat is de eerste hit, ik zou even verder zoeken en vergelijken:
https://goodfood.uktv.co.uk/recipe/lemon-and-poppy-seed-cake/
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarinequote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:05 schreef Goitske het volgende:
https://www.rutgerbakt.nl/test-cakes-verschillende-vetstoffen/
*Stopt vingers in de oren*quote:Op vrijdag 11 mei 2018 15:22 schreef Postbus100 het volgende:
Ik zie trouwens ook dat er in augustus een nieuw kookboek van hem verschijnt : de koekjesbijbel.
zijn recepten kloppen gewoon altijd! De karamelslof die ik heb gemaakt is ook recept van hemquote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:31 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine
ik weet dat hij er is. Wil ik ook nog hebben. Nu 3 op mijn lijstje staan 1. Koekjesbijbel 2. Broodbijbel 3. Sjaakjes zoete bakboekquote:Op vrijdag 11 mei 2018 15:45 schreef MrsDuck het volgende:
Heb jij de Broodbijbel al gezien, Goitske. Andere schrijver en ik ben benieuwd of het wat is.
ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijnerquote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wat maakt de recepten van Robert dan fijner volgens jou?
Zou ik ook gedaan hebben. Wij bakten vroeger alles met margarine. Margarine reageert tenminste hetzelfde als boter. Met olie is het toch anders en dus ander recept.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 14:31 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
thanks! Ik ben fan van Rutgers recepten dus het wordt zijn recept met margarine
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:41 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijner
Je merkt in de recepten dat hij ook een bakkersachtergrond heeft en niet zelf aangeleerd zoals Levine
de technieken zijn perfect uitgelegd, zo dat iedereen het kan begrijpen. Verschil is ook met een standaard bakker dat hij ook workshops geeft en dus ook moet kunnen uitleggen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 18:59 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?
op tv mag hij van mij ook aardiger maar hoe hij een uitleg stond te geven en mensen erbij probeert te halen om te kijken, proeven, ruiken etc Af je dat hij niet gewoon een verhaal staat af te ratelenquote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Oh, ik ben juist heel erg fan van Levine! Robert weet ik niet. Is dat die van HHB? Want die vind ik daar vreselijk. Maar ken geen kookboeken van hem.
ziet er heerlijk uitquote:Op donderdag 17 mei 2018 15:26 schreef Bluezz het volgende:
Even een crosspost, ik heb (zonder die mooie vormpjes) een masterchefsaustralia orangecake nagebakken vandaag... maar dan zonder de zabaione en mascarpone shizzle.
https://tenplay.com.au/ch(...)e-sauce-and-zabaione
[ afbeelding ]
zo ongeveer wel. Uit de Sweet nog niet maar heb wel op mijn lijstje staan. Belgisch bakboek heb ik nog maar net. Soms combineer ik ook recepten.quote:Op zondag 20 mei 2018 19:11 schreef Hupje het volgende:
Wow, gaaf! Heb je uit elk boek ook daadwerkelijk iets gemaakt?
Ik maakte gisteren voor het eerst tompoucen. De smaak viel niet tegen. Binnenkort eens een foto uploaden.
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keerquote:Op zondag 20 mei 2018 19:39 schreef Hupje het volgende:
Leuk idee, ik ben benieuwd of het lukt en of het dan ook leuk is om te doen. Waar haal je de tijd vandaan?
Hier mijn tompoucen:
[ afbeelding ]
Het was een beetje experimenteren, want a) dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe oven gebruikte, b) ze moesten koemelkvrij zijn en de meeste recepten zijn dat niet, c) ik heb twee recepten gecombineerd, en d) ik had geen bietensap en kon door omstandigheden geen kleurstof gebruiken voor het glazuur. Maar dat alles bij elkaar vond ik ze best lekker smaken.
maakt het wel lekker fris vaak. Even door een zeef drukken heb je geen pitjesquote:Op zondag 20 mei 2018 19:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keer
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarktquote:Op zondag 20 mei 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Dat is inderdaad een goed idee! Ik had er nu appelabrikozen compote doorheen gedaan (dat had ik en was licht oranje geel) maar dat gaf minder kleur dan ik hoopte.
diepvries frambozen werken ook heel goed hiervoorquote:Op zondag 20 mei 2018 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarkt
Ik ben er ook zo blij mee. Als er nog iets bij komt moet het echt een aanvulling zijn anders hoeft het niet.quote:Op zondag 20 mei 2018 20:41 schreef Bleie het volgende:
Wat een collectie Goitske! Leuk idee om een heel boek door te werken.
En Hupje, tof hoor, tompoucen. Ik zou het niet aandurven.
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast Gefeliciteerd!quote:Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Goitske het volgende:
Yessss rutgerbakt.nl had op fb een win actie en ik heb de Broodbijbel gewonnen
nee he maar ben wel heel erg blijquote:Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast Gefeliciteerd!
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen .quote:
uhmm ik ontken alles?quote:Op donderdag 31 mei 2018 18:00 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen .
ja nigella!quote:Op maandag 4 juni 2018 11:56 schreef Cathmar het volgende:
Wil iemand een goed baked cheesecake recept met me delen? Internet staat er vol mee maar kan niet kiezen. Wil iets dat bewezen werkt
Ik neem meestal gewoon die van de Lidl.quote:Op maandag 4 juni 2018 13:39 schreef Friday12 het volgende:
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou.quote:Op maandag 4 juni 2018 13:39 schreef Friday12 het volgende:
Wat voor roomkaas kopen jullie voor de taarten? en waar?
Aldi of lidl iddquote:Op maandag 4 juni 2018 18:31 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Gewoon die van de Aldi. Net zo goed of zelfs beter dan die van Monchou.
we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende receptenquote:Op vrijdag 8 juni 2018 17:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Mijn keuken is chronisch ontploft, maar ik ben ontaarde huisvrouw.
Ik weet niet wat whoopies zijn, maar sodabread vond ik ook niet te vreten
het is bij mij ook de structuur waar ik van griezelquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:11 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Bananenbrood vind dan goed te eten, ik maar de chocoladeversie van pauline wel eens, die smaakt eigenlijk alleen naar chocolade en lijkt niet op brood
https://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananenbrood.html
Ja dat is veel lekkerderquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:25 schreef Joosie200 het volgende:
Ben ook geen fan van bananenbrood. Dan maak ik liever banana pancakes.
hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ikquote:Op vrijdag 8 juni 2018 18:13 schreef Goitske het volgende:
[..]
het is bij mij ook de structuur waar ik van griezel
succesquote:Op vrijdag 8 juni 2018 20:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
hmmm, probeer nu te bedenken wat je bedoelt. Maar weer eens bakken geloof ik
Probeer deze: https://smittenkitchen.com/2014/03/double-chocolate-banana-bread/quote:Op vrijdag 8 juni 2018 17:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
we konden het beide niet weg krijgen zo weg gemikt hadden wij ook beide bij bananenbrood ondanks verschillende recepten
zal vast wel. Is bij mij alleen de crème brulee taart toen te dun geworden, waarschijnlijk te weinig gelatine in gedaan want die vond ik later terugquote:Op maandag 11 juni 2018 21:58 schreef Hupje het volgende:
Goed bezig geweest, Goitske!
Ik heb zojuist citroentaart gemaakt. Hij moet volgens het recept 2 uur afkoelen. Ik hoop dat hij dan nog wat indikt ofzo, want nu ziet het er zeer dubieus uit. Mocht het niks zijn, dan bak ik morgen alsnog een oldskool appeltaart.
Hmm, ziet er professioneel en lekker uit!quote:Op zondag 17 juni 2018 21:29 schreef Goitske het volgende:
Chocolade koekjes met een chocolade laagje, pinda's en er tussen karamel crème met pinda's.
Het onderste koekje is alleen chocolade koekje geen extra laag chocolade
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |