ohja ik gebruik altijd wegwerp zakken mocht je ooit bedenken dat je spuitzakken wil kopen. Ik haat spuitzak schoon makenquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:20 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nu
Even zoeken of we er zelf een kunnen maken, we hebben namelijk wel van die bekjes.
Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenenquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
bekje hoeft niet. Stevige plastic zak bijv van die hersluitbare kun je ook gebruiken of diepvrieszak. 1 punt af knippen en daar doorheen spuiten
De vorm is niet ideaal voor het vasthouden enzo maar werkt wel bij nood.
En het zit toch binnenin gaat om effen verdeling
probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegdquote:Op zaterdag 3 maart 2018 21:30 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenen
Dankjewel.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 21:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegd
Geen pakjes en zakjes want daar zit vaak die goedkope smaak in
En met oefenen kom je heel ver. Bij mij is er ook wel het eea de container in gegaan en soms nog
Ik ga je oventip eens proberen! Tot 2/3e vullen werkte hier dus niet, want hij is aan de bovenkant wat breder en ik wil juist het hele treintje gevuld hebben en daar kwam het beslag dus niet.quote:Op zondag 11 maart 2018 08:47 schreef Goitske het volgende:
Ohja bij cupcake recepten altijd 2/3de vullen dan komt het goed
Ik heb een peuter die idolaat is van treinen, dus ik denk dat de komende 593 traktaties treinencakejes zullen zijnquote:Op zondag 11 maart 2018 11:37 schreef Postbus100 het volgende:
Wel een leuke bakvorm heb ze wel eens in de winkel zien liggen en denk dan : wat moet je ermee? (weer één in huis ) maar zo in opstelling en gedecoreerd heeft het toch wel wat
Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt...quote:Op zondag 11 maart 2018 13:11 schreef Goitske het volgende:
Ik heb die bakvorm gehad maar ik heb ruzie met silliconen bakvormen
quote:Op zondag 11 maart 2018 15:27 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt...
panko geweldig spul ik wil niet anders meer.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:33 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Bij mij valt het spul dan zo eruit.
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.quote:Op vrijdag 23 maart 2018 11:09 schreef madeliefff het volgende:
Wat is nou het verschil tussen slagroom en vanilleroom?
In die vanilleroomvlaai van de hema zit namelijk beide staat er
is dat dan niet een soort van banketbakkersroom gewoon? O die zit er trouwens ook nog eronder stond er. Je ziet ook eerst iets geels en dan iets wits. Als er drie vullingen zijn en je 2 lagen ziet zijn er dan 2 met elkaar gemengd ofzo?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 11:53 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.
-In vanilleroom zit vanillepuddingpoeder, melk, suiker, vanillesuiker, eierdooiers en room
Bij de vanilleroomvlaai van de Hema zit de vanilleroom als vulling en als topping de slagroom . MEGA ZOET!
Uhhhhhhh, dit is nieuw voor mij?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 11:53 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.
Ja indd banketbakkersroom. Dat is dat gele wat je ziet.quote:Op vrijdag 23 maart 2018 12:28 schreef madeliefff het volgende:
[..]
is dat dan niet een soort van banketbakkersroom gewoon? O die zit er trouwens ook nog eronder stond er. Je ziet ook eerst iets geels en dan iets wits. Als er drie vullingen zijn en je 2 lagen ziet zijn er dan 2 met elkaar gemengd ofzo?
https://nl.m.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Slagroomquote:Op vrijdag 23 maart 2018 14:06 schreef IJsdraakje het volgende:
Slagroom is toch gewoon room met x% vet?
maar k weet t nou nog steeds niet. In die vlaai zit slagroom, vanilleroom en banketbakkersroom maar ik zie met het oog maar 2 lagen. Dus wat hebben ze dan gedaan. Slagroom met vanilleroom gemengd?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 14:06 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
Ja indd banketbakkersroom. Dat is dat gele wat je ziet.
Weet niet welke idioot dit beschreven heeft maar dat is niet hoe je slagroom zelf maaktquote:Op vrijdag 23 maart 2018 14:07 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
https://nl.m.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Slagroom
Zie ‘zelf maken’.
Doe even een fotootje danquote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:19 schreef madeliefff het volgende:
[..]
maar k weet t nou nog steeds niet. In die vlaai zit slagroom, vanilleroom en banketbakkersroom maar ik zie met het oog maar 2 lagen. Dus wat hebben ze dan gedaan. Slagroom met vanilleroom gemengd?
quote:
Twee lagenquote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:31 schreef madeliefff het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
het gele ziet er lichter van kleur uit dan banketbakkersroom normaal is, waardoor ik denk dat dat iets anders is. de vanilleroom misshcien? wat dat dan ook moge zijn. of banketbakkersroom gemengd met room of zoiets
maar bij de tekst staat dus dat er ook vanilleroom in zit... wat bedoelen ze daar dan mee? en vind je het niet erg licht van kleur dan voor banketbakkersroom? zou het niet een diplomat cream zijn?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Twee lagen
Een laag pudding (banketbakkersroom) onderin en daarop een laag verdikte slagroom
Taart ziet eruit als Multi-Vlaai. Is gewoon verdikte melk/room met wat verdikkingsspul, suiker, kleurstof en wat vanillearoma.quote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:44 schreef madeliefff het volgende:
[..]
maar bij de tekst staat dus dat er ook vanilleroom in zit... wat bedoelen ze daar dan mee? en vind je het niet erg licht van kleur dan voor banketbakkersroom? zou het niet een diplomat cream zijn?
Ja, ik ook.quote:Op vrijdag 23 maart 2018 17:54 schreef Elleska het volgende:
ik zie 3 lagen. of 5 als je de bodem en topping meetelt.
donkergeel, lichtgeel, wit
Ziet er goed uit!quote:Op woensdag 28 maart 2018 21:42 schreef Goitske het volgende:
Vandaag een paar paas recepten gemaakt van Laura's bakery
Lemon curd
[ afbeelding ]
Deze was voor de merengue pie bites
[ afbeelding ]
En paas koekjes
[ afbeelding ]
ooh ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 4 april 2018 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
Belinda’s kokos chocolade cake zonder bloem uit Sweet van ottolenghi
[ afbeelding ]
Daar heb jij Conimex voor nodig?quote:Op zondag 8 april 2018 22:02 schreef govie het volgende:
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
Verkeerde topic Goviequote:Op zondag 8 april 2018 22:02 schreef govie het volgende:
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
Ja klopt. Maar die lust ze ook nietquote:Op woensdag 11 april 2018 12:53 schreef Goitske het volgende:
Je hebt ook die kleuren slagroom in een spuitbus geloof ik
Frosting? (met kleurstof erdoorheen)quote:Op woensdag 11 april 2018 12:55 schreef Tally het volgende:
[..]
Ja klopt. Maar die lust ze ook niet
Ik dacht misschien iets met monchou of iets dergelijks.
Ik zie het niet voor me, zo'n 2-lagen taart. Het lijkt me niet mooi.quote:Op donderdag 12 april 2018 10:07 schreef laziness het volgende:
Twee lagere waarbij de onderste net wat breder is dan de bovenste? Kan je ze per laag aansnijden.
Of even breed maar een taartkarton er tussen zodat je ook twee lagen behoud qua snijden en bewaren.
Edit: ah taartje stelt dat ook voor maar toen was ik nog aan het typen
ooh ik ben benieuwdquote:Op donderdag 12 april 2018 14:56 schreef LadyBlack het volgende:
Yes.
Het hoort natuurlijk gewoon bij elkaar, eenhoorns en regenbogen.... plus ik heb de spullen er voor in huis, dus tsja
Duimen maar!!!
goed geregeld! Ik ga volgend jaar ook frosting denk ik doen sowieso voor Jan die heeft geen allergiequote:Op vrijdag 13 april 2018 13:24 schreef Tally het volgende:
Hier worden het cupcakes in zo’n ijsbakje met monchou frosting roze en blauw. Parapluutje er in! Bellenblaas erbij. Klaar!
Nou ja ik moet ze nog ‘ff’ maken.
Je zou evt een los rondje bovenop kunnen doen, en dan een rechte lap marsepein er omheen?quote:Op zaterdag 14 april 2018 09:31 schreef LadyBlack het volgende:
Mijn vriend ziet het met alleen botercreme niet zitten ivm aansnijden en uitdelen. Dus ik ga zo maar redden wat er te redden valt met nog wat decoratie.
Vraag me vooral af wat ik nou ineens verkeerd doe met dat marsepein. Te zacht? Te grote lap? Moet je een hoge taart anders bekleden dan een lage taart?
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:30 schreef LadyBlack het volgende:
Ik kan wel janken....
Taart stapelen ging supermooi, maar ik leg het marsepein eroverheen en hetzelfde als de vorige keer: ik kreeg het er niet fatsoenlijk omheen.... Het leek aan de onderkant wel 3x zoveel als bovenop, dus met geen mogelijkheid strak te bekleden.
Heel idioot want daar had ik eerder nooit moeite mee
Maarja, nu is het dus een superlelijke taart geworden
Echt eentje in de categorie moeders probeert ook een pinterest aaaaaand she nailed it
Het werd 1 hoge taart, dus dat moest wel in één keerquote:Op zaterdag 14 april 2018 19:38 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.
Wat fijn! En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?quote:Op zaterdag 14 april 2018 21:22 schreef LadyBlack het volgende:
Grote OOOOOOHHHH van iedereen toen ik m aansneed
Ik sneed punten en halveerde die daarnaquote:Op zaterdag 14 april 2018 21:25 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Wat fijn! En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?
ooh zien er lekker uit!quote:Op zondag 15 april 2018 09:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Tof LB! Jammer dat de smaak tegen viel maat de looks zijn fantastisch
[ afbeelding ]
Hier koekjes gebakken: uit Sweet van ottolenghi, havermout, amandel, cranberry, witte chocolade
plus in de buurt?quote:Op zondag 15 april 2018 14:31 schreef Tally het volgende:
Roze en blauwe slagroom is niet meer te koop of bestellen bij de Appie
Plus, Jumbo en Appie gehad.quote:
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maarquote:Op zondag 15 april 2018 15:44 schreef Tally het volgende:
Andere kant van het dorp gereden. Daar zitten 2 Jumbo’s en een Plus. Ook beide niet. Nu zelf maar gekleurde slagroom maken.
Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklopquote:Op zondag 15 april 2018 17:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maar
Misschien wat slagroomversteviger er door doen
ik ben benieuwd naar het resultaat!quote:Op zondag 15 april 2018 18:49 schreef Tally het volgende:
[..]
Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklop
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |