abonnement Unibet Coolblue
pi_177584587
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 20:20 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nu ;(
Even zoeken of we er zelf een kunnen maken, we hebben namelijk wel van die bekjes.
ohja ik gebruik altijd wegwerp zakken mocht je ooit bedenken dat je spuitzakken wil kopen. Ik haat spuitzak schoon maken
pi_177586708
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 20:29 schreef Goitske het volgende:

[..]

bekje hoeft niet. Stevige plastic zak bijv van die hersluitbare kun je ook gebruiken of diepvrieszak. 1 punt af knippen en daar doorheen spuiten
De vorm is niet ideaal voor het vasthouden enzo maar werkt wel bij nood.
En het zit toch binnenin gaat om effen verdeling
Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenen :o
pi_177586890
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 21:30 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

Ah dankjewel voor de tips. We hebben een spuitzak gemaakt van een ziplockdiepvrieszak. De taart smaakt naar goedkope taart van de Jumbo. Hij zag er wel vrij aardig uit. Duidelijk dat we nog moeten oefenen :o
probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegd

Geen pakjes en zakjes want daar zit vaak die goedkope smaak in

En met oefenen kom je heel ver. Bij mij is er ook wel het eea de container in gegaan :X en soms nog -O-

[ Bericht 9% gewijzigd door Goitske op 03-03-2018 21:42:09 ]
pi_177587020
Mocht je een bakboek overwegen de bakbijbel van Rutger vd broek is heel erg goed en duidelijk. Ook de boeken van Laura's bakery zijn duidelijk
De bakbijbel is ook echt van beginner tot gevorderde en blijft boeiend door de variatie in recepten
pi_177587474
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 21:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

probeer eens de recepten op het blog van Laura's bakery en Rutger bakt eens. Zijn vaak goede recepten die duidelijk zijn uitgelegd

Geen pakjes en zakjes want daar zit vaak die goedkope smaak in

En met oefenen kom je heel ver. Bij mij is er ook wel het eea de container in gegaan :X en soms nog -O-
Dankjewel.
Ik heb zelf nog niet geproefd.
pi_177740619
Ik ben op zoek naar een (cup)cake recept voor een treintjesbakvorm dat niet zo veel omhoog komt. Dit moet het worden:



maar de vorige keer dat ik hem maakte was het beslag vooral omhoog gekomen en had het niet goed de randjes gevuld en moest ik dus ook een kopje afsnijden om ze goed te laten staan. Ik ben dus op zoek naar een recept waarmee ik de vormpjes eigenlijk zo goed als vol kan doen, zodat het vormpje goed is en liefst iets waarbij ik weinig tot niets hoef af te snijden om ze recht te houden, omdat ik niet wil dat ze uitdrogen.

Ik had toen het cupcake recept van Laura's Bakery gebruikt. In het recept van het plaatje zitten 2 tl bakpoeder, dus dat lijkt me ook nogal omhoog te komen en in het filmpje slaan ze nogal wat stappen over, dus ik zie niet of ze de kopjes afsnijden.
  zondag 11 maart 2018 @ 08:21:21 #109
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_177740709
Dot, ik zou denk ik een biscuitdeeg gebruiken, dat komt niet heel veel omhoog en is niet zo machtig.
Wat een super leuke bakvorm trouwens :D.
KuikenGuppy
pi_177740867
Om kopjes te voorkomen moet je de oven lager zetten dan bakken ze platter. Dus ongeveer 150 graden en dan wat langer in de oven tot ze terug veren

De kopjes komen doordat de buitenkant al gaar begint te worden en de binnenkant nog niet. Door een hogere temperatuur dann150 graden drukt de binnenkant het midden omhoog. Hierdoor ontstaat bijv ook een kam op een cake. Door op 150 max 160 graden te bakken en dus langer in de oven te doen gebeurt dit niet en zal hij plat bakken
pi_177740894
Ohja bij cupcake recepten altijd 2/3de vullen dan komt het goed
  zondag 11 maart 2018 @ 08:57:24 #112
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_177740970
Als je ze uit de oven haalt een zware snijplank er op leggen. Zeer effectief om ze plat te krijgen :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_177741305
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 08:47 schreef Goitske het volgende:
Ohja bij cupcake recepten altijd 2/3de vullen dan komt het goed
Ik ga je oventip eens proberen! Tot 2/3e vullen werkte hier dus niet, want hij is aan de bovenkant wat breder en ik wil juist het hele treintje gevuld hebben en daar kwam het beslag dus niet.

En dan nog voor de zekerheid een snijplank erop :)
pi_177742911
Wel een leuke bakvorm :) heb ze wel eens in de winkel zien liggen en denk dan : wat moet je ermee? (weer één in huis :') ) maar zo in opstelling en gedecoreerd heeft het toch wel wat :)
Somebody that I used to know
pi_177744368
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 11:37 schreef Postbus100 het volgende:
Wel een leuke bakvorm :) heb ze wel eens in de winkel zien liggen en denk dan : wat moet je ermee? (weer één in huis :') ) maar zo in opstelling en gedecoreerd heeft het toch wel wat :)
Ik heb een peuter die idolaat is van treinen, dus ik denk dat de komende 593 traktaties treinencakejes zullen zijn ;)
pi_177744584
Ik heb die bakvorm gehad maar ik heb ruzie met silliconen bakvormen
pi_177747799
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 13:11 schreef Goitske het volgende:
Ik heb die bakvorm gehad maar ik heb ruzie met silliconen bakvormen
Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt...
  zondag 11 maart 2018 @ 15:33:33 #118
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_177747980
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 15:27 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik ook. Nou ja, niet met mijn cakevorm, maar wel met cupcakevormpjes. Toch weer voor gezwicht bij de Lidl. Dus als iemand nog tips heeft hoe je cupcakejes daar in één stuk uit krijgt...


Bij mij valt het spul dan zo eruit.
And so is the past
pi_177885082
https://photos.app.goo.gl/psI6lPnBoAgDteBg2

Ik ben er best blij mee na 3 mislukte pogingen ^O^

Die bakspray werkte niet goed genoeg en ze werden er echt ontzettend vet van. Biscuit was echt niet lekker en toen had ik ze helemaal niet extra ingevet dus dat kwam er echt niet uit. Deze keer met boter en bloem gecoat, cupcakesrecept gedaan en toen met een vel bakpapier erop in de oven gedaan. Ik had de andere bakplaat er vlak boven gezet met het idee dat die wel alles vlak zou houden maar zo hoog kwamen ze niet eens. En toen uit de oven nog even een snijplank erop.
pi_177885534
quote:
14s.gif Op zondag 11 maart 2018 15:33 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Bij mij valt het spul dan zo eruit.
panko *O* geweldig spul ik wil niet anders meer.
  vrijdag 23 maart 2018 @ 11:09:21 #121
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_178031242
Wat is nou het verschil tussen slagroom en vanilleroom?
In die vanilleroomvlaai van de hema zit namelijk beide staat er
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_178032145
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 11:09 schreef madeliefff het volgende:
Wat is nou het verschil tussen slagroom en vanilleroom?
In die vanilleroomvlaai van de hema zit namelijk beide staat er
-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.
-In vanilleroom zit vanillepuddingpoeder, melk, suiker, vanillesuiker, eierdooiers en room
Bij de vanilleroomvlaai van de Hema zit de vanilleroom als vulling en als topping de slagroom :9. MEGA ZOET!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-03-2018 11:53:50 ]
  vrijdag 23 maart 2018 @ 12:28:52 #123
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_178032796
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 11:53 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.
-In vanilleroom zit vanillepuddingpoeder, melk, suiker, vanillesuiker, eierdooiers en room
Bij de vanilleroomvlaai van de Hema zit de vanilleroom als vulling en als topping de slagroom :9. MEGA ZOET!
is dat dan niet een soort van banketbakkersroom gewoon? O die zit er trouwens ook nog eronder stond er. Je ziet ook eerst iets geels en dan iets wits. Als er drie vullingen zijn en je 2 lagen ziet zijn er dan 2 met elkaar gemengd ofzo?

[ Bericht 3% gewijzigd door madeliefff op 23-03-2018 12:56:56 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 23 maart 2018 @ 13:58:04 #124
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178034596
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 11:53 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

-In slagroom zitten melk, eieren, suiker en boter.

Uhhhhhhh, dit is nieuw voor mij?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_178034748
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 13:58 schreef Molo het volgende:

[..]

Uhhhhhhh, dit is nieuw voor mij?
Als je het zelf maakt wel hoor!
  vrijdag 23 maart 2018 @ 14:06:19 #126
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_178034773
Slagroom is toch gewoon room met x% vet?
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_178034776
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 12:28 schreef madeliefff het volgende:

[..]

is dat dan niet een soort van banketbakkersroom gewoon? O die zit er trouwens ook nog eronder stond er. Je ziet ook eerst iets geels en dan iets wits. Als er drie vullingen zijn en je 2 lagen ziet zijn er dan 2 met elkaar gemengd ofzo?
Ja indd banketbakkersroom. Dat is dat gele wat je ziet.
pi_178034808
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 14:06 schreef IJsdraakje het volgende:
Slagroom is toch gewoon room met x% vet?
https://nl.m.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Slagroom

Zie ‘zelf maken’.
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:19:47 #129
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_178037546
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 14:06 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

Ja indd banketbakkersroom. Dat is dat gele wat je ziet.
maar k weet t nou nog steeds niet. In die vlaai zit slagroom, vanilleroom en banketbakkersroom maar ik zie met het oog maar 2 lagen. Dus wat hebben ze dan gedaan. Slagroom met vanilleroom gemengd?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:22:12 #130
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178037606
quote:
Weet niet welke idioot dit beschreven heeft maar dat is niet hoe je slagroom zelf maakt :')
Zoals elk weldenkend mens weet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:22:33 #131
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178037612
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:19 schreef madeliefff het volgende:

[..]

maar k weet t nou nog steeds niet. In die vlaai zit slagroom, vanilleroom en banketbakkersroom maar ik zie met het oog maar 2 lagen. Dus wat hebben ze dan gedaan. Slagroom met vanilleroom gemengd?
Doe even een fotootje dan
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:31:49 #132
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_178037835
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:22 schreef Molo het volgende:

[..]

Doe even een fotootje dan


het gele ziet er lichter van kleur uit dan banketbakkersroom normaal is, waardoor ik denk dat dat iets anders is. de vanilleroom misshcien? wat dat dan ook moge zijn. of banketbakkersroom gemengd met room of zoiets
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:34:30 #133
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_178037892
deze vlaai is zo lekker he, ik wil hem zelf maken. ik ben niet echt fan van een vlaaienbodem, alleen bij deze vind ik het oke.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:40:27 #134
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178038043
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:31 schreef madeliefff het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

het gele ziet er lichter van kleur uit dan banketbakkersroom normaal is, waardoor ik denk dat dat iets anders is. de vanilleroom misshcien? wat dat dan ook moge zijn. of banketbakkersroom gemengd met room of zoiets
Twee lagen

Een laag pudding (banketbakkersroom) onderin en daarop een laag verdikte slagroom
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:44:44 #135
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_178038141
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:40 schreef Molo het volgende:

[..]

Twee lagen

Een laag pudding (banketbakkersroom) onderin en daarop een laag verdikte slagroom
maar bij de tekst staat dus dat er ook vanilleroom in zit... wat bedoelen ze daar dan mee? en vind je het niet erg licht van kleur dan voor banketbakkersroom? zou het niet een diplomat cream zijn?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 23 maart 2018 @ 16:48:21 #136
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178038221
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 16:44 schreef madeliefff het volgende:

[..]

maar bij de tekst staat dus dat er ook vanilleroom in zit... wat bedoelen ze daar dan mee? en vind je het niet erg licht van kleur dan voor banketbakkersroom? zou het niet een diplomat cream zijn?
Taart ziet eruit als Multi-Vlaai. Is gewoon verdikte melk/room met wat verdikkingsspul, suiker, kleurstof en wat vanillearoma.

Gewoon opknagen en niet over nadenken wat je eet

Vanilleroom is vast geen beschermde term
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_178039426
ik zie 3 lagen. of 5 als je de bodem en topping meetelt.
donkergeel, lichtgeel, wit
pi_178039660
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 17:54 schreef Elleska het volgende:
ik zie 3 lagen. of 5 als je de bodem en topping meetelt.
donkergeel, lichtgeel, wit
Ja, ik ook.
pi_178042977
Zwitserse room? 50/50 banketbakkersroom en slagroom
pi_178158415
Vandaag een paar paas recepten gemaakt van Laura's bakery

Lemon curd


Deze was voor de merengue pie bites


En paas koekjes
pi_178160029
Ziet er weer lekker uit!

Ik mis mijn keuken wel op het moment.
pi_178241993
Vanmiddag een lemon curd meringue cake gemaakt. Officieel een plaatcake maar gewoon in een lage ronde vorm gemaakt. Hij is echt zoooo lekker. Meringue en lemon curd ook volgens recept van Laura's bakery

https://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-plaatcake/

pi_178244968
Mooi!

Ik had een worteltaart met creamcheese frosting gemaakt. Was erg lekker, maar niet erg mooi, dus geen foto.
pi_178258806
quote:
1s.gif Op woensdag 28 maart 2018 21:42 schreef Goitske het volgende:
Vandaag een paar paas recepten gemaakt van Laura's bakery

Lemon curd
[ afbeelding ]

Deze was voor de merengue pie bites
[ afbeelding ]

En paas koekjes
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!
pi_178263931
Thanks
  woensdag 4 april 2018 @ 10:48:22 #146
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_178297371
Belinda’s kokos chocolade cake zonder bloem uit Sweet van ottolenghi


O+
pi_178297394
quote:
1s.gif Op woensdag 4 april 2018 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
Belinda’s kokos chocolade cake zonder bloem uit Sweet van ottolenghi


[ afbeelding ] O+
ooh ziet er lekker uit!
  zondag 8 april 2018 @ 21:22:59 #148
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_178395693
Een of andere fokker gaf kokkieslomo op als budgettip wat lekker was in een ander topic. Nou wilde ik toch al nasi maken en heb toen door die stapel recepten gelezen en kwam uit op deze Nasi goreng slomo istimewa welke ik heb aangepast aan mijn voorraadkastje. Als je wel eens nasi maakt dan loont het om deze het eens te proberen of een variatie van jezelf: Ik heb bijvooreeld geen tomatensambal of eigengemaakte boemboe gebruikt maar gewoon boemboe van de conimex á ¤1,19. Wat ik er van heb geleerd is dat bij goeie nasi de rijst ook gebakken is, veel lekkerder!
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zondag 8 april 2018 @ 21:33:45 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178396020
Is dit een matige trollpoging?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 8 april 2018 @ 22:02:15 #150
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_178396590
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_178396678
Je post in het baktopic, over taart en cake enzo.
  zondag 8 april 2018 @ 22:13:14 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_178396798
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 22:02 schreef govie het volgende:
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
Daar heb jij Conimex voor nodig?
Hou toch op man.
Iedereen weet dat je rijst voor nasi flink bakt.

Daarnaast is dit idd het baktopic, voor baksels, niet voor kookpogingen.
De foto's en beschrijvingen zouden iets weg kunnen hebben gegeven in die richting
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 8 april 2018 @ 22:15:30 #153
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178396842
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2018 22:02 schreef govie het volgende:
Ik had nog nooit eerder mijn rijst apart gebakken na het koken van de nasi. Ik vond het echt een openbaring qua smaak. Bij mijn weten schrijft conimex het ook niet voor, dus ik zal echt niet de enige zijn die dit nog nooit heeft gedaan, rijst kort bakken. Ik snap daarom ook niet waarom het een trolpoging zou zijn en vind je comment eigenlijk vrij offensief.
Verkeerde topic Govie ;)
Spoilers!
pi_178446471
Ik heb een vraag. Mijn dochter wil voor haar verjaardag roze en blauwe cupcakes uitdelen. Ze wil daarbij echt zo'n toefje er op zeg maar. Maar botercrème vind ze niet zo lekker. Welke topping kan ik dan het best gebruiken? Het moet een beetje zoet zijn en makkelijk te kleuren (met kleurstoffen ik weet het).
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178446676
Je hebt ook die kleuren slagroom in een spuitbus geloof ik
pi_178446710
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:53 schreef Goitske het volgende:
Je hebt ook die kleuren slagroom in een spuitbus geloof ik
Ja klopt. Maar die lust ze ook niet :{

Ik dacht misschien iets met monchou of iets dergelijks.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178446786
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:55 schreef Tally het volgende:

[..]

Ja klopt. Maar die lust ze ook niet :{

Ik dacht misschien iets met monchou of iets dergelijks.
Frosting? :) (met kleurstof erdoorheen)
Somebody that I used to know
pi_178446848
Ik zou anders een soort icing doen met leuke glittertje spikkels ofzo
pi_178449140
Verjaardagstraktatie van Teun bij de gastouder en gelijk zijn afscheid bij haar






[ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 11-04-2018 15:48:09 ]
  donderdag 12 april 2018 @ 09:20:04 #160
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178464434
Waaauw wat zijn ze leuk Goitske, en wat een heerlijk blij koppie erbij!

Ik kom hier na een eeuwigheid ook weer eens binnenvallen want ik ben het even kwijt :') Hopelijk is er iemand die even met me mee wil denken.

Mijn dochter wordt zaterdag 5 en wil graag een eenhoorn-taart. Obviously :')
Dus ik heb een eenhoornveulen van Schleich gekocht en wil die als caketopper gebruiken. Het mooist vind ik zelf om één hoge taart te maken, zoals dit:


of de bovenste laag van deze:


maarrrrrr dat is natuurlijk niet het handigst met aansnijden (en ook niet met bewaren trouwens).

Heeft iemand een leuk idee hoe ik het simpele, strakke van één zo'n hoge taart kan behouden en toch een beetje praktisch kan werken?

Het leukste van die tweede taart vind ik trouwens die sterretjes die naar de eenhoorn toe leiden. Dus wil iig zoiets, of een regenboogpad ofzo.
  donderdag 12 april 2018 @ 09:58:15 #161
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_178464859
Wat is volgens jou de onhandigheid met aansnijden? Ik heb ook wel eens zo’n taart gemaakt voor O. Gewoon dunnere stukken uitdelen maar het snijden opzich is geen probleem.
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 12 april 2018 @ 10:03:43 #162
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178464922
Nou bijvoorbeeld dat mijn gebaksbordjes helemaal niet zo groot zijn :D

Nee ik heb het ook wel eens gedaan, maar het is eigenlijk helemaal niet zo handig natuurlijk. De 'traditionele' taarthoogte van zo'n 5-7cm is prima. Maarja...... het oog wil ook wat :')

Misschien moet ik maar wel zo'n hoge taart maken en hem dan horizontaal doormidden snijden. Kan ik zaterdag de onderste laag serveren en zondag de bovenste.
pi_178464930
En anders misschien twee taarten van hetzelfde formaat stapelen, met een taartkarton ertussen en op dowels?

Als je zorgvuldig afsmeert zie je denk ik niet meer dat het twee taarten zijn. Bij het aansnijden zou je ze dan weer van elkaar af kunnen halen.
A balanced diet is a cookie in each hand
  donderdag 12 april 2018 @ 10:07:57 #164
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_178464951
Twee lagere waarbij de onderste net wat breder is dan de bovenste? Kan je ze per laag aansnijden.
Of even breed maar een taartkarton er tussen zodat je ook twee lagen behoud qua snijden en bewaren.

Edit: ah taartje stelt dat ook voor maar toen was ik nog aan het typen :+
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 12 april 2018 @ 10:15:31 #165
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_178465047
Ik doe het meestal ongeveer als op dit plaatje als er meerdere lagen zijn.



Dan heb je altijd ongeveer even grote stukken. Horizontaal delen zou ik zelf nooit doen. Dan liever nog iets kleinere stukjes.
And so is the past
  donderdag 12 april 2018 @ 10:22:39 #166
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178465174
Maar een taart van bijvoorbeeld 12 cm hoog, die snij je toch niet aan in repen van 12 hoog en 5x6 breed :?

Het taartkarton ertussen is nog wel slim ja.
  donderdag 12 april 2018 @ 10:24:05 #167
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178465203
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2018 10:07 schreef laziness het volgende:
Twee lagere waarbij de onderste net wat breder is dan de bovenste? Kan je ze per laag aansnijden.
Of even breed maar een taartkarton er tussen zodat je ook twee lagen behoud qua snijden en bewaren.

Edit: ah taartje stelt dat ook voor maar toen was ik nog aan het typen :+
Ik zie het niet voor me, zo'n 2-lagen taart. Het lijkt me niet mooi.

Maar misschien heeft iemand een tof voorbeeld voor me?
  donderdag 12 april 2018 @ 10:40:43 #168
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178465441
Heb je anders voldoende ontbijtbordjes ipv gebaksbordjes, LB? Of voor een keer kartonnen bordjes kopen?
Ik had voor Guppy's eerste verjaardag een regenboogtaart gemaakt, die was ook heel hoog. Dan kregen mensen stukjes van een cm dik ofzo.
KuikenGuppy
  donderdag 12 april 2018 @ 10:48:10 #169
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178465559
Ja, er is vast wel een bordje bij te vinden, maar ik ben blijkbaar de enige die zulke lange stukken taart onhandig vindt ;)

Ik ga vandaag vast de taartbodems bakken en dan zal ik dit weekend het resultaat wel komen showen!
  donderdag 12 april 2018 @ 10:48:56 #170
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178465572
Als ik tijd over had zou ik er trouwens een regenboogtaart van maken O+ Dat vind ik zó tof.
  donderdag 12 april 2018 @ 11:07:49 #171
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178465870
Het is niet eens zoveel extra werk vind ik, de lagen zijn dunner dus hoeven maar 20 minuten te bakken. Doe je 5 lagen, dan ben je dus een uurtje aan het bakken.
KuikenGuppy
  donderdag 12 april 2018 @ 14:48:22 #172
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178469653
Ok ik heb het erop gewaagd \O/

Als dit een gevalletje nailed it wordt kom ik bij jou klagen Burd oO<
  donderdag 12 april 2018 @ 14:49:00 #173
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178469663
Wat heb je nou gemaakt, een regenboogtaart? :P
KuikenGuppy
  donderdag 12 april 2018 @ 14:56:15 #174
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178469764
Yes.

Het hoort natuurlijk gewoon bij elkaar, eenhoorns en regenbogen.... plus ik heb de spullen er voor in huis, dus tsja :')

Duimen maar!!!
pi_178488718
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 14:56 schreef LadyBlack het volgende:
Yes.

Het hoort natuurlijk gewoon bij elkaar, eenhoorns en regenbogen.... plus ik heb de spullen er voor in huis, dus tsja :')

Duimen maar!!!
ooh ik ben benieuwd
Ik heb een HEMA foto taart besteld en ga straks cupcakes maken. Wens van Teun.
Hij mag alleen zelf de slagroomtaart niet eten ivm lactose intolerantie. Dus cupcakes zijn de wens voor zichzelf en de fototaart voor het uitblazen van de kaarsjes. Ik vind het prima :@
pi_178489132
Hier worden het cupcakes in zo’n ijsbakje met monchou frosting roze en blauw. Parapluutje er in! Bellenblaas erbij. Klaar!

Nou ja ik moet ze nog ‘ff’ maken. :P
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178489481
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 april 2018 13:24 schreef Tally het volgende:
Hier worden het cupcakes in zo’n ijsbakje met monchou frosting roze en blauw. Parapluutje er in! Bellenblaas erbij. Klaar!

Nou ja ik moet ze nog ‘ff’ maken. :P
goed geregeld! Ik ga volgend jaar ook frosting denk ik doen sowieso voor Jan die heeft geen allergie
  vrijdag 13 april 2018 @ 22:30:31 #178
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178498753
Ik kan wel janken....

Taart stapelen ging supermooi, maar ik leg het marsepein eroverheen en hetzelfde als de vorige keer: ik kreeg het er niet fatsoenlijk omheen.... Het leek aan de onderkant wel 3x zoveel als bovenop, dus met geen mogelijkheid strak te bekleden.

Heel idioot want daar had ik eerder nooit moeite mee :?

Maarja, nu is het dus een superlelijke taart geworden :'(
Echt eentje in de categorie moeders probeert ook een pinterest aaaaaand she nailed it :X
  vrijdag 13 april 2018 @ 22:48:46 #179
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_178499092
Kan je 'm niet alleen afsmeren zoals op je eerste foto?

Het is zo rot als het resultaat niet naar je zin is na al dat zwoegen.
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 13 april 2018 @ 23:08:47 #180
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178499548
Marsepein er af en afsmeren met botercrème :Y. Komt goed LB :*.
KuikenGuppy
pi_178503746
Ik zou hem inderdaad afsmeren met betercrème als de marsepein niet lukt
Ik had enorme ruzie met de grijze fondant werd te zacht afgelopen week.
  zaterdag 14 april 2018 @ 09:31:19 #182
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178504672
Mijn vriend ziet het met alleen botercreme niet zitten ivm aansnijden en uitdelen. Dus ik ga zo maar redden wat er te redden valt met nog wat decoratie.

Vraag me vooral af wat ik nou ineens verkeerd doe met dat marsepein. Te zacht? Te grote lap? Moet je een hoge taart anders bekleden dan een lage taart?
  zaterdag 14 april 2018 @ 10:01:16 #183
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_178505032


[ Bericht 100% gewijzigd door Books1 op 14-04-2018 10:03:42 ]
If you can dream it, you can do it...
  zaterdag 14 april 2018 @ 10:11:00 #184
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_178505203
Vandaag voor de tweede keer een cake gebakken.
De vorige was bijna perfect. Deze is minder goed gerezen.

Het verschil is dat ik nu zelfrijzend bakmeel gebruikte in plaats van meel plus zout en bakpoeder.
Zonde, maar ook hier weer van geleerd :)
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  zaterdag 14 april 2018 @ 12:05:08 #185
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178506899
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:31 schreef LadyBlack het volgende:
Mijn vriend ziet het met alleen botercreme niet zitten ivm aansnijden en uitdelen. Dus ik ga zo maar redden wat er te redden valt met nog wat decoratie.

Vraag me vooral af wat ik nou ineens verkeerd doe met dat marsepein. Te zacht? Te grote lap? Moet je een hoge taart anders bekleden dan een lage taart?
Je zou evt een los rondje bovenop kunnen doen, en dan een rechte lap marsepein er omheen?
KuikenGuppy
  zaterdag 14 april 2018 @ 19:38:33 #186
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_178514755
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 22:30 schreef LadyBlack het volgende:
Ik kan wel janken....

Taart stapelen ging supermooi, maar ik leg het marsepein eroverheen en hetzelfde als de vorige keer: ik kreeg het er niet fatsoenlijk omheen.... Het leek aan de onderkant wel 3x zoveel als bovenop, dus met geen mogelijkheid strak te bekleden.

Heel idioot want daar had ik eerder nooit moeite mee :?

Maarja, nu is het dus een superlelijke taart geworden :'(
Echt eentje in de categorie moeders probeert ook een pinterest aaaaaand she nailed it :X
Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:18:10 #187
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178516675
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 19:38 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Ik zie staan stapelen en dan bekleden, ik verwacht dat daar het probleem zit. Normaal gesproken bekleed je de taarten eerst en stapel je ze daarna pas.
Het werd 1 hoge taart, dus dat moest wel in één keer :D
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:22:22 #188
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178516739
Maarrrrrr het is goedgekomen. Ik had nog een hysterische eenhoorn-strooimix over van het cupcakes versieren tijdens E's kinderfeestje, dus dat werd de camouflage van de zijkanten :D

En de binnenkant was eigenlijk wonderwel gelukt! :o


Grote OOOOOOHHHH van iedereen toen ik m aansneed O+

Alleen ik had enchanted cream gebruikt voor het vullen en afsmeren; wat smerig is dat zeg :r Volgende keer wordt het definitely weer botercreme :9
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 14 april 2018 @ 21:25:11 #189
269689 crew  Viv
pi_178516780
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 21:22 schreef LadyBlack het volgende:
Grote OOOOOOHHHH van iedereen toen ik m aansneed O+
Wat fijn! O+ En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:25:19 #190
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_178516782
Hij is gaaf LB O+
Ik heb je lief mijn hele leven
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:32:27 #191
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178516899
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 21:25 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Wat fijn! O+ En hoe is het grote-te-kleine-gebaksbordjes-probleem opgelost?
Ik sneed punten en halveerde die daarna :7
  zondag 15 april 2018 @ 09:44:54 #192
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_178525430
Tof LB! Jammer dat de smaak tegen viel maat de looks zijn fantastisch O+



Hier koekjes gebakken: uit Sweet van ottolenghi, havermout, amandel, cranberry, witte chocolade :9
pi_178525657
Hij is prachtig geworden! Jammer van de smaak -O-
pi_178526090
Hij is mooi LadyBlack! Zag hem al op Facebook :)

Hier al mensen begonnen aan Chef's Table - Pastry? Gisteren heb ik, geïnspireerd door de eerste aflevering, de Momofuku Milk Bar Crack Pie gemaakt, vanmiddag proeven! :s)
pi_178526598
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 09:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Tof LB! Jammer dat de smaak tegen viel maat de looks zijn fantastisch O+


[ afbeelding ]
Hier koekjes gebakken: uit Sweet van ottolenghi, havermout, amandel, cranberry, witte chocolade :9
ooh zien er lekker uit!
pi_178531103
Roze en blauwe slagroom is niet meer te koop of bestellen bij de Appie ;(
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178531662
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 14:31 schreef Tally het volgende:
Roze en blauwe slagroom is niet meer te koop of bestellen bij de Appie ;(
plus in de buurt?
pi_178531705
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 15:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

plus in de buurt?
Plus, Jumbo en Appie gehad.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178532326
Andere kant van het dorp gereden. Daar zitten 2 Jumbo’s en een Plus. Ook beide niet. Nu zelf maar gekleurde slagroom maken.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178535135
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 15:44 schreef Tally het volgende:
Andere kant van het dorp gereden. Daar zitten 2 Jumbo’s en een Plus. Ook beide niet. Nu zelf maar gekleurde slagroom maken.
oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maar
Misschien wat slagroomversteviger er door doen
pi_178537147
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 17:49 schreef Goitske het volgende:

[..]

oh jammer, zag het hier vorige week nog bij de plus. Maja dan zelf kleuren maar
Misschien wat slagroomversteviger er door doen
Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklop :P
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_178540215
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 18:49 schreef Tally het volgende:

[..]

Het is gekleurd. En geklopt en staat in de koelkast. Is het te slap gooi ik het morgen weer in de mixer met klopklop :P
ik ben benieuwd naar het resultaat!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')