abonnement Unibet Coolblue
pi_179092614
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 16:41 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik vind ze duidelijker en uitleg van technieken ook fijner

Je merkt in de recepten dat hij ook een bakkersachtergrond heeft en niet zelf aangeleerd zoals Levine
Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?
Somebody that I used to know
pi_179093592
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 18:59 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oh? Interessant verschil. Lijkt me juist in zijn nadeel werken omdat hij het misschien te ingewikkeld maakt? Maar heb je een klein voorbeeldje van wat je bedoelt?
de technieken zijn perfect uitgelegd, zo dat iedereen het kan begrijpen. Verschil is ook met een standaard bakker dat hij ook workshops geeft en dus ook moet kunnen uitleggen.

Nu moet ik zeggen ik heb ze beide op taart en trends gezien en Robert straalt ook plezier uit in wat hij doet. De uitleg die hij daar gaf over cacao was ook erg leuk en ook opbouwend van dit is een cacao boon ruik er aan, breek eens door midden etc en dat gevoel heb ik bij zijn boeken ook.
Levine stond er ook, vond haar ook geen enthousiasme uitstralen, haar boeken pakten mij al niet.
pi_179094942
Oh, ik ben juist heel erg fan van Levine! Robert weet ik niet. Is dat die van HHB? Want die vind ik daar vreselijk. Maar ken geen kookboeken van hem.
pi_179100662
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Oh, ik ben juist heel erg fan van Levine! Robert weet ik niet. Is dat die van HHB? Want die vind ik daar vreselijk. Maar ken geen kookboeken van hem.
op tv mag hij van mij ook aardiger maar hoe hij een uitleg stond te geven en mensen erbij probeert te halen om te kijken, proeven, ruiken etc Af je dat hij niet gewoon een verhaal staat af te ratelen
Levine stond er als een stuk chagrijn bij haar eigen kraam. Ook geen positiviteit uit stralen.
Daarnaast vind ik Robert duidelijkere uitleg hebben en fijner weglezen zodat je zinin bakken hebt
pi_179108713


Ik ben zoooo blij deze heb ik gisteren binnen gekregen *O*
pi_179221131
Even een crosspost, ik heb (zonder die mooie vormpjes) een masterchefsaustralia orangecake nagebakken vandaag... maar dan zonder de zabaione en mascarpone shizzle.
https://tenplay.com.au/ch(...)e-sauce-and-zabaione

pi_179245685
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 15:26 schreef Bluezz het volgende:
Even een crosspost, ik heb (zonder die mooie vormpjes) een masterchefsaustralia orangecake nagebakken vandaag... maar dan zonder de zabaione en mascarpone shizzle.
https://tenplay.com.au/ch(...)e-sauce-and-zabaione

[ afbeelding ]
ziet er heerlijk uit
pi_179288254
Vandaag heb ik mijn bak en kookboeken maar eens uitgemest... Ik heb er te veel en nog een serie op mijn wensenlijst :@




Ik zit nu nog in dubio wat ik met mijn Jamie Oliver serie ga doen...

Verder deze week weespermoppen gemaakt niet de mooiste maar wel erg lekker
pi_179288942
Wow, gaaf! Heb je uit elk boek ook daadwerkelijk iets gemaakt?

Ik maakte gisteren voor het eerst tompoucen. De smaak viel niet tegen. Binnenkort eens een foto uploaden.
pi_179289014
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:11 schreef Hupje het volgende:
Wow, gaaf! Heb je uit elk boek ook daadwerkelijk iets gemaakt?

Ik maakte gisteren voor het eerst tompoucen. De smaak viel niet tegen. Binnenkort eens een foto uploaden.
zo ongeveer wel. Uit de Sweet nog niet maar heb wel op mijn lijstje staan. Belgisch bakboek heb ik nog maar net. Soms combineer ik ook recepten.
De bakbijbel gebruik ik echt heel erg veel vooral voor basis recepten die goed bevallen maar ook om regelmatig iets uit te bakken.

Ik wil eigenlijk nog eens een bakboek alle recepten maken. Dus gewoon voorin beginnen en dan elke week 1 of 2 recepten maken tot de laatste in het boek
Misschien leuk om te doen met de Koekjesbijbel want elke week een taart is ook weer niet nodig
pi_179289353
Leuk idee, ik ben benieuwd of het lukt en of het dan ook leuk is om te doen. Waar haal je de tijd vandaan?

Hier mijn tompoucen:

Het was een beetje experimenteren, want a) dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe oven gebruikte, b) ze moesten koemelkvrij zijn en de meeste recepten zijn dat niet, c) ik heb twee recepten gecombineerd, en d) ik had geen bietensap en kon door omstandigheden geen kleurstof gebruiken voor het glazuur. Maar dat alles bij elkaar vond ik ze best lekker smaken.
pi_179289529
Nou alles meegenomen zien ze er toch nog goed uit! Zoveel elementen om rekening mee te houden en de smaak is het belangrijkste!

En tja of het nog leuk is om te bakken als ik die actie ga doen geen idee.... Maar lijkt mij wel een leuk idee
pi_179289530
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:39 schreef Hupje het volgende:
Leuk idee, ik ben benieuwd of het lukt en of het dan ook leuk is om te doen. Waar haal je de tijd vandaan?

Hier mijn tompoucen:
[ afbeelding ]
Het was een beetje experimenteren, want a) dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe oven gebruikte, b) ze moesten koemelkvrij zijn en de meeste recepten zijn dat niet, c) ik heb twee recepten gecombineerd, en d) ik had geen bietensap en kon door omstandigheden geen kleurstof gebruiken voor het glazuur. Maar dat alles bij elkaar vond ik ze best lekker smaken.
ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keer
pi_179289540
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ik heb hele poos geleden roze koeken gemaakt, waarbij het glazuur zijn kleur en smaak kreeg van sap van frambozen (was volgens mij kwestie van paar prakken en sap eruit laten lopen). Misschien idee voor de volgende keer
maakt het wel lekker fris vaak. Even door een zeef drukken heb je geen pitjes
pi_179289644
Dat is inderdaad een goed idee! Ik had er nu appelabrikozen compote doorheen gedaan (dat had ik en was licht oranje geel) maar dat gaf minder kleur dan ik hoopte.
pi_179289932
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:55 schreef Hupje het volgende:
Dat is inderdaad een goed idee! Ik had er nu appelabrikozen compote doorheen gedaan (dat had ik en was licht oranje geel) maar dat gaf minder kleur dan ik hoopte.
lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarkt
pi_179289944
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

lijkt mij ook handiger, bietensap heb je niet zonaar in huis maar framboosjes hebben ze bij elke supermarkt
diepvries frambozen werken ook heel goed hiervoor
pi_179290526
Wat een collectie Goitske! Leuk idee om een heel boek door te werken.

En Hupje, tof hoor, tompoucen. Ik zou het niet aandurven.
pi_179290583
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:41 schreef Bleie het volgende:
Wat een collectie Goitske! Leuk idee om een heel boek door te werken.

En Hupje, tof hoor, tompoucen. Ik zou het niet aandurven.
Ik ben er ook zo blij mee. Als er nog iets bij komt moet het echt een aanvulling zijn anders hoeft het niet.
Laatste aankopen zijn ook het Belgisch bakboek en Sweet dus niet het standaard. Misschien komt heel Holland bakt mee er ook nog wel in. Die van de winnaar van 2017 boeit mij ook niet. Ik hou van de stijl van Menno en Rutger en hun soort recepten. En nigella Lawson mag ook nog in de kast O+
pi_179516915
Yessss rutgerbakt.nl had op fb een win actie en ik heb de Broodbijbel gewonnen *O*
pi_179516924
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Goitske het volgende:
Yessss rutgerbakt.nl had op fb een win actie en ik heb de Broodbijbel gewonnen *O*
Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast :+ Gefeliciteerd!
Somebody that I used to know
pi_179516941
quote:
2s.gif Op donderdag 31 mei 2018 17:57 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Goed voor je portemonnee, maar niet goed voor je steeds maar uitdijende boekenkast :+ Gefeliciteerd!
nee he _O- maar ben wel heel erg blij *O*
pi_179516970
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 17:58 schreef Goitske het volgende:

[..]

nee he _O- maar ben wel heel erg blij *O*
Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen :P.
Somebody that I used to know
pi_179517086
Wat tof!
pi_179517179
quote:
2s.gif Op donderdag 31 mei 2018 18:00 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Och, ik maak me geen illusies. Linksom of rechtsom was hij er toch wel gekomen :P.
uhmm ik ontken alles? _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')