abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_175965340
Met uit het vorige deel:

Books1


Postbus100


Goitske


Laziness



Goitske











Raynl


Madelief



Goitske




Bleie


Postbus100


Goitske






Bleie


Goitske


[ Bericht 26% gewijzigd door Goitske op 24-12-2017 08:29:42 ]
  zondag 24 december 2017 @ 08:09:45 #2
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_175965361
Even kijken of mobiel een foto plaatsen eens wil lukken..

Nee dus. Komt later op de laptop wel dan.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_175965403
Nav de vraag over broodjes afbakken de volgende dag misschien is dit leuk

https://www.rutgerbakt.nl(...)gens-verse-broodjes/
pi_175968972
Ik gooi hem er hier ook in :+

Tijdens het afkoelen, daarna nog bestrooid met poedersuiker:


feestbrood uit het 2e boek van Levine
pi_175969492
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 12:37 schreef douche-eendje het volgende:
Ik gooi hem er hier ook in :+

Tijdens het afkoelen, daarna nog bestrooid met poedersuiker:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ] feestbrood uit het 2e boek van Levine
Ziet er goed uit!! ^O^
pi_175969666
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 12:37 schreef douche-eendje het volgende:
Ik gooi hem er hier ook in :+

Tijdens het afkoelen, daarna nog bestrooid met poedersuiker:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ] feestbrood uit het 2e boek van Levine
ziet er heel mooi uit!
pi_175969702
Ik kreeg een foto van de binnenkant van de kersttaart die naar mijn collega is gegaan
  maandag 25 december 2017 @ 15:43:32 #8
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175994779

de gemaakte kerstkoekjes van dit jaar door mijn moeder, nicht en mij.
je kunt ze door de schaduw niet allemaal goed zien.
maar het zijn:

notenkoekjes (hoefijzers : voor geluk),
jamkoekjes,
kokosbonbons,
chocola / speculaaskoekjes gevuld met rumbotercreme,
speculaaskoekjes met frosting,
en chocoladetorrentjes gevuld met advocaat.

de chocoladekransjes en smarties zijn gekocht.

hier nog een close up van een paar


[ Bericht 7% gewijzigd door madeliefff op 25-12-2017 15:55:04 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_175995099
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 15:43 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
de gemaakte kerstkoekjes van dit jaar door mijn moeder, nicht en mij.
je kunt ze door de schaduw niet allemaal goed zien.
maar het zijn:

notenkoekjes (hoefijzers : voor geluk),
jamkoekjes,
kokosbonbons,
chocola / speculaaskoekjes gevuld met rumbotercreme,
speculaaskoekjes met frosting,
en chocoladetorrentjes gevuld met advocaat.

de chocoladekransjes en smarties zijn gekocht.

hier nog een close up van een paar
[ afbeelding ]
Oooh lekker
pi_175995114
Chocolade bundt uit de foodies
pi_175997397
En de pavlova
  maandag 25 december 2017 @ 20:05:07 #12
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175998098
Prachtig!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_176006387
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 20:05 schreef Molo het volgende:
Prachtig!
thanks
pi_176007476
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 16:03 schreef Goitske het volgende:
Chocolade bundt uit de foodies
[ afbeelding ]
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 19:21 schreef Goitske het volgende:
En de pavlova
[ afbeelding ]
Plaatjes zijn stuk. Beter gebruik je niet de url-tags maar img-tags ;)
Excuus, ligt aan Imgur, niet aan jou. In een ander topic flippen de imgur-linkjes ook.

[ Bericht 4% gewijzigd door Postbus100 op 26-12-2017 10:26:45 ]
Somebody that I used to know
pi_176008364
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 december 2017 10:00 schreef Postbus100 het volgende:

[..]


[..]

Plaatjes zijn stuk. Beter gebruik je niet de url-tags maar img-tags ;)
Excuus, ligt aan Imgur, niet aan jou. In een ander topic flippen de imgur-linkjes ook.
ik dacht al wat doe ik nu voor geks dan _O-
pi_176022256
Mijn cakerol is (voor de eerste keer) best aardig gelukt.
pi_176349305
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 21:02 schreef Hupje het volgende:
Mijn cakerol is (voor de eerste keer) best aardig gelukt.
[ afbeelding ]
ziet er goed uit!
pi_176349382
Mijn man was gisteren jarig dus morgen trakteren. Geen enorme hoogstandjes deze keer

Bladerdeeg deze keer niet zelf gemaakt maar uit het koelvak
Mini saucijzenbroodjes, mini knaks in bladerdeeg, roomkaas/pesto stengels en milionairs shortbread





En nu ga ik ff mijn granola maken voor deze week
pi_176356089
Ik krijg spontaan trek, vooral van die tweede foto!
Somebody that I used to know
  zaterdag 13 januari 2018 @ 20:30:30 #20
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_176482278






Rolletjes gevuld met eiwitschuim
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 13 januari 2018 @ 20:37:26 #21
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_176482494
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 18:16 schreef Goitske het volgende:
Mijn man was gisteren jarig dus morgen trakteren. Geen enorme hoogstandjes deze keer

Bladerdeeg deze keer niet zelf gemaakt maar uit het koelvak
Mini saucijzenbroodjes, mini knaks in bladerdeeg, roomkaas/pesto stengels en milionairs shortbread


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En nu ga ik ff mijn granola maken voor deze week
Merk je nou verschil kwa smaak tussen bladerdeeg uit koeling, vriezer of eigen gemaakte? Ik heb die uit de vriezer gebruikt want ze hadden die uit de koeling niet. Ik heb hem nog nooit geprobeerd want ik maak nooit iets met bladerdeeg.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 13 januari 2018 @ 20:40:58 #22
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_176482588
De lekkerste taart ever is voor mij de bolvormige citroen meringuetaart van remy in blaricum. Zij hebben ongebakken eiwitschuim daaronder een dun laagje lemoncurd maar ook nog een dikke laag van iets anders. Een mousse of iets dergelijks. Ik ben er nog niet achter wat het is. Maar samen met eiwit is het goddelijk . De bodem is een wenerbodem.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_176484971
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 20:37 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Merk je nou verschil kwa smaak tussen bladerdeeg uit koeling, vriezer of eigen gemaakte? Ik heb die uit de vriezer gebruikt want ze hadden die uit de koeling niet. Ik heb hem nog nooit geprobeerd want ik maak nooit iets met bladerdeeg.
nou verschil tussen kant en klaar en zelfgemaakte proef ik wel. Koelkast en diepvries eigenlijk niet. Enige voordeel van de koelverse is dat het grotere lappen zijn dus kun je ook makkelijker een taartbodem ofzo er van maken ipv allemaal kleintjes moeten gebruiken
pi_176485013
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 20:30 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]



[ afbeelding ]

Rolletjes gevuld met eiwitschuim
[ afbeelding ]
ooooh lekker. Die moet ik ook weer een keer maken. Heb alleen meer puntige buisjes dus dat je echt een hoorntje krijgt
pi_176485420
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 20:40 schreef madeliefff het volgende:
De lekkerste taart ever is voor mij de bolvormige citroen meringuetaart van remy in blaricum. Zij hebben ongebakken eiwitschuim daaronder een dun laagje lemoncurd maar ook nog een dikke laag van iets anders. Een mousse of iets dergelijks. Ik ben er nog niet achter wat het is. Maar samen met eiwit is het goddelijk . De bodem is een wenerbodem.

Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoort :o :{w
Somebody that I used to know
pi_176485468
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 22:02 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoort :o :{w
en jij weet wat er in zit?
pi_176486832
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 22:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

en jij weet wat er in zit?
Nee, één keer geproefd en inderdaad: superlekker en niet te overtreffen. Ook een bodem van hardewener.
Somebody that I used to know
  zaterdag 13 januari 2018 @ 23:44:42 #28
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_176488591
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 21:50 schreef Goitske het volgende:

[..]

nou verschil tussen kant en klaar en zelfgemaakte proef ik wel. Koelkast en diepvries eigenlijk niet. Enige voordeel van de koelverse is dat het grotere lappen zijn dus kun je ook makkelijker een taartbodem ofzo er van maken ipv allemaal kleintjes moeten gebruiken
ah oke
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 13 januari 2018 @ 23:46:16 #29
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_176488635
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 22:02 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoort :o :{w
woo van welke geheime club zijn zij lid dan met zijn 2en? Ik ga infiltreren
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_176757977


Dit recept van ottolenghi O+ :)

pi_176761684
Oooh ziet er lekker uit

Hoe zijn ze?

Komt uit Sweet? Die ligt hier ook
pi_176772398
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 16:39 schreef Goitske het volgende:
Oooh ziet er lekker uit

Hoe zijn ze?

Komt uit Sweet? Die ligt hier ook
Ja sweet O+ Zijn erg lekker, aanrader!
pi_176779138
Oooh zie net bericht dat Rutger een nieuwe bakbijbel uit brengt

de koekjes bijbel *O*
Helaas wachten tot augustus -O-
pi_176870998


Recept:




:9
pi_177060637
Heeft er iemand een goed recept voor boterkoek?
Spoilers!
pi_177066852
quote:
Het wordt Rutger. Ik heb geloof ik alleen niet genoeg basterdsuiker. Kan ik basterd en kristalsuiker mengen tot het aangegeven aantal grammen?
Spoilers!
pi_177067871
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het wordt Rutger. Ik heb geloof ik alleen niet genoeg basterdsuiker. Kan ik basterd en kristalsuiker mengen tot het aangegeven aantal grammen?
Ik zou ook voor Rutger kiezen. Die weet wel wat lekker is :Y
En mengen kan vast. Doe ik ook wel eens. Suiker is wat korreliger/lost wat minder gauw op dan basterdsuiker, maar in kleinere hoeveelheden valt dat vast te verwaarlozen.
Somebody that I used to know
pi_177071278
Ik zou ook voor Rutger kiezen. Recepten van hem kloppen gewoon altijd

Mengen kan geen probleem alleen de structuur met basterd is fijner dan met kristal thats it
pi_177073489
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 13:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Dit recept van ottolenghi O+ :)

[ afbeelding ]
Wat ziet dít er leuk uit :o

*opslaat*
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_177088815
Nu in de oven:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)eukenknecht-a1591370

bloedsinaasappel-maanzaad-olijfoliecake van Janneke Vreugdenhil. Ben erg benieuwd!

(kocht ik op de markt eerst grapefruits i.p.v. bloedsinaasappels :@ )
Somebody that I used to know
pi_177091570
quote:
2s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 18:42 schreef Postbus100 het volgende:
Nu in de oven:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)eukenknecht-a1591370

bloedsinaasappel-maanzaad-olijfoliecake van Janneke Vreugdenhil. Ben erg benieuwd!

(kocht ik op de markt eerst grapefruits i.p.v. bloedsinaasappels :@ )
Oehh dat klinkt lekker! :9

Hier vandaag deze geserveerd:





Chai brulee taartjes uit Sweet van Ottolengi :9~
pi_177092330
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:29 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Oehh dat klinkt lekker! :9

Hier vandaag deze geserveerd:


[ afbeelding ]

Chai brulee taartjes uit Sweet van Ottolengi :9~
Is het ook :Y



(alvast een plakje geproefd :Y) )
Somebody that I used to know
pi_177117689
Recept-stress!

MeneerEend viert volgende week zijn verjaardag en ik wil iets nieuws bakken. Zijn favoriet maak ik sowieso al (een limoen-citroentaart met monchou), maar ik moet nog een 2e maken. Ik weet niet wat :X
pi_177118784
Iets met chocola?
pi_177118995
Schwarzwalderkirsch :9~
Somebody that I used to know
  maandag 12 februari 2018 @ 13:13:16 #47
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177128256
Iemand enig idee voor welke creme dit het recept is?:

"Suiker, vanillesuiker en bloem mengen vervolgens beetje bij beetje door melk roeren en dan het mengsel op het vuur zetten en door blijven roeren tot het een dik glad mengsel is. Dan laten afkoelen.

Boter met poedersuiker mixen en vervolgens het afgekoelde mengsel van hierboven hier tijdens het mixen aan toevoegen".

Is het een soort van botercreme? Zoja welke dan?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177129495
Amerikaanse botercreme?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  maandag 12 februari 2018 @ 16:28:01 #49
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177133321
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2018 14:02 schreef robuust89 het volgende:
Amerikaanse botercreme?
dar is toch alleen met boter en suiker?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177133401
Somebody that I used to know
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')