Ziet er goed uit!!quote:Op zondag 24 december 2017 12:37 schreef douche-eendje het volgende:
Ik gooi hem er hier ook in
Tijdens het afkoelen, daarna nog bestrooid met poedersuiker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ] feestbrood uit het 2e boek van Levine
ziet er heel mooi uit!quote:Op zondag 24 december 2017 12:37 schreef douche-eendje het volgende:
Ik gooi hem er hier ook in
Tijdens het afkoelen, daarna nog bestrooid met poedersuiker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ] feestbrood uit het 2e boek van Levine
Oooh lekkerquote:Op maandag 25 december 2017 15:43 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
de gemaakte kerstkoekjes van dit jaar door mijn moeder, nicht en mij.
je kunt ze door de schaduw niet allemaal goed zien.
maar het zijn:
notenkoekjes (hoefijzers : voor geluk),
jamkoekjes,
kokosbonbons,
chocola / speculaaskoekjes gevuld met rumbotercreme,
speculaaskoekjes met frosting,
en chocoladetorrentjes gevuld met advocaat.
de chocoladekransjes en smarties zijn gekocht.
hier nog een close up van een paar
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 25 december 2017 16:03 schreef Goitske het volgende:
Chocolade bundt uit de foodies
[ afbeelding ]
Plaatjes zijn stuk. Beter gebruik je niet de url-tags maar img-tagsquote:
ik dacht al wat doe ik nu voor geks danquote:Op dinsdag 26 december 2017 10:00 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
[..]
Plaatjes zijn stuk. Beter gebruik je niet de url-tags maar img-tags
Excuus, ligt aan Imgur, niet aan jou. In een ander topic flippen de imgur-linkjes ook.
ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 26 december 2017 21:02 schreef Hupje het volgende:
Mijn cakerol is (voor de eerste keer) best aardig gelukt.
[ afbeelding ]
Merk je nou verschil kwa smaak tussen bladerdeeg uit koeling, vriezer of eigen gemaakte? Ik heb die uit de vriezer gebruikt want ze hadden die uit de koeling niet. Ik heb hem nog nooit geprobeerd want ik maak nooit iets met bladerdeeg.quote:Op zondag 7 januari 2018 18:16 schreef Goitske het volgende:
Mijn man was gisteren jarig dus morgen trakteren. Geen enorme hoogstandjes deze keer
Bladerdeeg deze keer niet zelf gemaakt maar uit het koelvak
Mini saucijzenbroodjes, mini knaks in bladerdeeg, roomkaas/pesto stengels en milionairs shortbread
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En nu ga ik ff mijn granola maken voor deze week
nou verschil tussen kant en klaar en zelfgemaakte proef ik wel. Koelkast en diepvries eigenlijk niet. Enige voordeel van de koelverse is dat het grotere lappen zijn dus kun je ook makkelijker een taartbodem ofzo er van maken ipv allemaal kleintjes moeten gebruikenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 20:37 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Merk je nou verschil kwa smaak tussen bladerdeeg uit koeling, vriezer of eigen gemaakte? Ik heb die uit de vriezer gebruikt want ze hadden die uit de koeling niet. Ik heb hem nog nooit geprobeerd want ik maak nooit iets met bladerdeeg.
ooooh lekker. Die moet ik ook weer een keer maken. Heb alleen meer puntige buisjes dus dat je echt een hoorntje krijgtquote:Op zaterdag 13 januari 2018 20:30 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Rolletjes gevuld met eiwitschuim
[ afbeelding ]
Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoortquote:Op zaterdag 13 januari 2018 20:40 schreef madeliefff het volgende:
De lekkerste taart ever is voor mij de bolvormige citroen meringuetaart van remy in blaricum. Zij hebben ongebakken eiwitschuim daaronder een dun laagje lemoncurd maar ook nog een dikke laag van iets anders. Een mousse of iets dergelijks. Ik ben er nog niet achter wat het is. Maar samen met eiwit is het goddelijk . De bodem is een wenerbodem.
en jij weet wat er in zit?quote:Op zaterdag 13 januari 2018 22:02 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoort
Nee, één keer geproefd en inderdaad: superlekker en niet te overtreffen. Ook een bodem van hardewener.quote:
ah okequote:Op zaterdag 13 januari 2018 21:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
nou verschil tussen kant en klaar en zelfgemaakte proef ik wel. Koelkast en diepvries eigenlijk niet. Enige voordeel van de koelverse is dat het grotere lappen zijn dus kun je ook makkelijker een taartbodem ofzo er van maken ipv allemaal kleintjes moeten gebruiken
woo van welke geheime club zijn zij lid dan met zijn 2en? Ik ga infiltrerenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 22:02 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Klinkt als dezelfde taart van patisserie Roethof in Amersfoort
Ja sweet Zijn erg lekker, aanrader!quote:Op vrijdag 26 januari 2018 16:39 schreef Goitske het volgende:
Oooh ziet er lekker uit
Hoe zijn ze?
Komt uit Sweet? Die ligt hier ook
Het wordt Rutger. Ik heb geloof ik alleen niet genoeg basterdsuiker. Kan ik basterd en kristalsuiker mengen tot het aangegeven aantal grammen?quote:Op vrijdag 9 februari 2018 18:10 schreef Postbus100 het volgende:
Rutger?
https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-perfecte-boterkoek/
Of Karin:
http://www.kokenmetkarin.nl/2013/03/04/boterkoek/
Ik zou ook voor Rutger kiezen. Die weet wel wat lekker isquote:Op vrijdag 9 februari 2018 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het wordt Rutger. Ik heb geloof ik alleen niet genoeg basterdsuiker. Kan ik basterd en kristalsuiker mengen tot het aangegeven aantal grammen?
Wat ziet dít er leuk uitquote:Op vrijdag 26 januari 2018 13:21 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Dit recept van ottolenghi
[ afbeelding ]
Oehh dat klinkt lekker!quote:Op zaterdag 10 februari 2018 18:42 schreef Postbus100 het volgende:
Nu in de oven:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)eukenknecht-a1591370
bloedsinaasappel-maanzaad-olijfoliecake van Janneke Vreugdenhil. Ben erg benieuwd!
(kocht ik op de markt eerst grapefruits i.p.v. bloedsinaasappels )
Is het ookquote:Op zaterdag 10 februari 2018 20:29 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Oehh dat klinkt lekker!
Hier vandaag deze geserveerd:
[ afbeelding ]
Chai brulee taartjes uit Sweet van Ottolengi
dar is toch alleen met boter en suiker?quote:
o inderdaad zeg. Die kende ik nog niet. Die staat nooit in het lijstje van botercreme's bloembotercreme lol. Ik maakte hem weleens op soesjesdeeg maar kon niet plaatsen wat het nu was omdat de persoon die het recept gegeven had dat er niet bij had gezet en het uberhaupt ook niet wist.quote:Op maandag 12 februari 2018 16:32 schreef Postbus100 het volgende:
Googlend kom ik op dit uit:
http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/
Brownies, chocola-zoute karamel, een zebrataart (is misschien meer iets voor een kinderverjaardag, maar toch wel tof effect). Er kan zo veel met chocola.quote:Op maandag 12 februari 2018 19:16 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Iets met chocola is altijd goed, tenzij:
[..]
Kersen
oooh lekkerquote:Op maandag 12 februari 2018 21:01 schreef laziness het volgende:
Guinness chocolate bundtcake met salted caramel glaze. Echt de topper wat mij betreft.
http://www.thehungryhouse(...)-chocolate-cake.html
Hier al eens gepost ook. [ afbeelding ]
mijn lievelingstaart blijft gebakken cheesecake. Is dat niks voor je? Wellicht niet nieuw voor je maar je zou wel een andere smaak kunnen uitproberen. Er zijn zoveel soorten van.quote:Op zondag 11 februari 2018 21:08 schreef douche-eendje het volgende:
Recept-stress!
MeneerEend viert volgende week zijn verjaardag en ik wil iets nieuws bakken. Zijn favoriet maak ik sowieso al (een limoen-citroentaart met monchou), maar ik moet nog een 2e maken. Ik weet niet wat
Ik heb een keer zo'n Guinness chocoladecake gemaakt. Misschien was ik iets te scheutig met de Guinness maar die proefte je zekerquote:Op maandag 12 februari 2018 21:01 schreef laziness het volgende:
Guinness chocolate bundtcake met salted caramel glaze. Echt de topper wat mij betreft.
http://www.thehungryhouse(...)-chocolate-cake.html
Hier al eens gepost ook. [ afbeelding ]
In de mijne proef je het niet!quote:Op dinsdag 13 februari 2018 20:31 schreef Bleie het volgende:
Hmm, dank, denk ik. Dan laat ik het toch maar zitten weggooien vind ik ook zo zonde...
En we hebben een winnaar: tiramisutaart . Nu even een tof recept gaan opzoeken.quote:Op maandag 12 februari 2018 23:25 schreef madeliefff het volgende:
[..]
mijn lievelingstaart blijft gebakken cheesecake. Is dat niks voor je? Wellicht niet nieuw voor je maar je zou wel een andere smaak kunnen uitproberen. Er zijn zoveel soorten van.
En anders creme bruleetaart, meringue taart, of ipv taart kleine gebakjes, tiramisutaart ,notentaart, dadeltaart..
dat verschilt. Soms is het enige verschil de vorm en dat er een taartbodem onder zit of bij andere taarten wordt er nog een laag van iets anders tussen gezet . Het is volgens mij wel standaard met slagroom eraan toegevoegd terwijl dat eigenlijk niet erin hoort maar bij gewone tiramisu wordt dat ook regelmatig toegevoegd dus ja.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is het verschil tussen tiramisu en een tiramisutaart?
ziet er heerlijk uit. Welk tiramisurecept heb je gekozen?quote:Op woensdag 14 februari 2018 10:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
En we hebben een winnaar: tiramisutaart . Nu even een tof recept gaan opzoeken.
Is een tiramisu in een ronde vorm maken niet vreselijk onhandig?quote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:03 schreef madeliefff het volgende:
[..]
dat verschilt. Soms is het enige verschil de vorm en dat er een taartbodem onder zit of wordt er nog een laag van iets anders tussen gezet . Het is volgens mij wel standaard met slagroom eraan toegevoegd terwijl dat eigenlijk niet erin hoort maar bij gewone tiramisu wordt dat ook regelmatig toegevoegd dus ja.
vanwege de koekjes? Mja vierkant is wel iets handiger mss maar je kunt ze makkelijk brekenquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is een tiramisu in een ronde vorm maken niet vreselijk onhandig?
Gewoon rechthoekig maken, snij je ook gemakkelijker gelijke stukken vanquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:09 schreef madeliefff het volgende:
[..]
vanwege de koekjes? Mja vierkant is wel iets handiger mss maar je kunt ze makkelijk breken
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1005276/tiramisutaartquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:04 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ziet er heerlijk uit. Welk tiramisurecept heb je gekozen?
Ik kon de koekjes mooi in een rondje neerleggen nuquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:09 schreef madeliefff het volgende:
[..]
vanwege de koekjes? Mja vierkant is wel iets handiger mss maar je kunt ze makkelijk breken
o met oreokoekjes ipv lange vingers , zo zie je maar weer hoeveel variaties er bestaanquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:15 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1005276/tiramisutaart
Deze in een iets grotere springvorm, dus wat minder hoog geworden.
[..]
Ik kon de koekjes mooi in een rondje neerleggen nu
ziet er goed uit ja, citroen is ook lekker. waar ik ook dol ben is zacht eiwitschuim in taart maar dan ipv lemon curd iets anders van citroen. ik vind dat curd niet zo lekker namelijk terwijl de meesten dat wel lekker vindenquote:Op zaterdag 17 februari 2018 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze citroentaart maak ik regelmatig, is echt goddelijk lekker
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/tarte_au_citron_94480
Bodem van Oreo, in de taart zelf zitten lange vingers die gedoopt zijn in een koffie-amaretto mengselquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:01 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o met oreokoekjes ipv lange vingers , zo zie je maar weer hoeveel variaties er bestaan
o zo okok. Lekker hoorquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bodem van Oreo, in de taart zelf zitten lange vingers die gedoopt zijn in een koffie-amaretto mengsel
moet je eens de citroen merengue taart uit de bakbijbel maken. Zit geen room is maat die is echt zooooo lekker. Hij staat blijkbaar op smulwebquote:Op zaterdag 17 februari 2018 19:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind citroen, room en merengue in taart echt geweldig.
Alles lemony in taart is goed. Ook de cake gemaakt met amandelmeel en citrusvruchten. Heerlijk.
is dat zonder lemoncurd of met? Plaatje lijkt van zonderquote:Op zaterdag 17 februari 2018 19:25 schreef Goitske het volgende:
[..]
moet je eens de citroen merengue taart uit de bakbijbel maken. Zit geen room is maat die is echt zooooo lekker. Hij staat blijkbaar op smulweb
http://www.smulweb.nl/rec(...)-knapperige-meringue
Deze! http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-cheesecake/quote:Op zaterdag 17 februari 2018 19:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind citroen, room en merengue in taart echt geweldig.
Alles lemony in taart is goed. Ook de cake gemaakt met amandelmeel en citrusvruchten. Heerlijk.
jepquote:Op zaterdag 17 februari 2018 19:47 schreef krakkemieke het volgende:
Ik houd erg van de franse manier van citroentaart maken. Gewoon zandtaartdeeg zonder suiker en een vulling die op lemon curd lijkt.
Das wel makkelijk. in de zomer kan je in de supermarkt kant en klare bodems kopen, En als ik er dan lemon curd op smeerde, dan was dat heerlijk!quote:Op zaterdag 17 februari 2018 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jep
Dat is het recept van Mary Berry die ik ook poste
Mja, de diepvriestaarten van Coppenrath & Wiese zijn beter dan van het gros van de bakkersquote:Op zaterdag 17 februari 2018 20:57 schreef krakkemieke het volgende:
Als ik op vakantie ben in frankrijk, dan smaken de gebakjes uit de supermarkt vaak beter dan in Nederland, ook al komen ze uit de diepvries.
Daar ben ik het niet mee eens. Ik ben meer dan eens teleurgesteld door dat merk. Het verse gebak uit mijn coop supermarkt is vaak nog beter. En het gebak van de ambachtelijke bakker is het beste.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja, de diepvriestaarten van Coppenrath & Wiese zijn beter dan van het gros van de bakkers
Ooooh, wat een mooi en sfeervol nestje En 2 dan ook En leuke actiefoto met de jongens!quote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:42 schreef Goitske het volgende:
Paastaart van Nigella ik heb hem nog niet geproeft. De losse onderdelen echt wauw maar is wel echt machtig
Ik heb kleine springvormen gebruikt van 18 cm
Recept verdubbeld en had nog wat over dus denk dat er 4 echt kleintjes uit kunnen dan. Per recept dus 2 van deze kleine
Het recept is gluten en lactose vrij. Het ingestortte deel moest dus ook voor de chocolade crème en eitjes zodat het een vogelnestje is
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En ik mocht ook eentje versieren van de jongens
[ afbeelding ]
Morgen gaat er eentje naar oma want die is jarig vandaag en eentje naar de buren en de andere weet ik nog niet
dat is handig vooral voor een dikke laag maar zonder werkt ook hoorquote:Op zaterdag 3 maart 2018 19:45 schreef Mekamotut het volgende:
Dochter en ik proberen een taart te maken.
We hebben nu dus een biscuitdeegding in de oven staan, de bedoeling was om dat ding te vullen met mascarpone en slagroom, maar nu zien we in filmpjes dat er een soort dijk gemaakt wordt om de vulling in de taart te houden. Iemand? Help.
ik had er 3 en nog 2 mini van 10 cm doorsnedequote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:00 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ooooh, wat een mooi en sfeervol nestje En 2 dan ook En leuke actiefoto met de jongens!
Ah dankjewel.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
dat is handig vooral voor een dikke laag maar zonder werkt ook hoor
Die "dijk" is vaak botercrème
doe evt je crème die je er in doet in een spuitzak en spuit het in circel/spiraal van buiten naar binnen zodat overal het even dik isquote:
Wat een geweldige foto van de jongens! En leuke taartjes. Vast ook heerlijk.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:42 schreef Goitske het volgende:
Paastaart van Nigella ik heb hem nog niet geproeft. De losse onderdelen echt wauw maar is wel echt machtig
Ik heb kleine springvormen gebruikt van 18 cm
Recept verdubbeld en had nog wat over dus denk dat er 4 echt kleintjes uit kunnen dan. Per recept dus 2 van deze kleine
Het recept is gluten en lactose vrij. Het ingestortte deel moest dus ook voor de chocolade crème en eitjes zodat het een vogelnestje is
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En ik mocht ook eentje versieren van de jongens
[ afbeelding ]
Morgen gaat er eentje naar oma want die is jarig vandaag en eentje naar de buren en de andere weet ik nog niet
niet maken hoor! echt niet.. je eet ze allemaal zo op zijn voor mijn eigen veiligheid allemaal het huis uitquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:14 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wat een geweldige foto van de jongens! En leuke taartjes. Vast ook heerlijk.
Wij zijn amateurs zonder spuitzak, geen zin om naar de Jumbo te rijden nuquote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:12 schreef Goitske het volgende:
[..]
doe evt je crème die je er in doet in een spuitzak en spuit het in circel/spiraal van buiten naar binnen zodat overal het even dik is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |