abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175933911
registreer om deze reclame te verbergen
Nationaal Archief geeft weer stukken vrij

Het Nationaal Archief in Den Haag geeft dinsdag 2 januari weer een groot aantal stukken vrij die nog niet of beperkt openbaar zijn.

Het gaat onder meer om dossiers over vermogens van landverraders, Duitsers in Nederland en tijdens de oorlog verdwenen personen. Die laatste groep bestaat veelal uit gedeporteerde of ondergedoken Joden.

Verder kunnen belangstellenden meer te weten komen over de Amsterdamse rellen van 1966, onder meer bij het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus en rondom De Telegraaf. Deze leidden tot het ontslag van burgemeester Gijs van Hall. Er komt persoonlijke correspondentie beschikbaar van een van de onderzoekers, professor Chr. Enschedé.

Hij toonde ook aan dat beschuldigingen van CDA-prominent Willem Aantjes, dat hij als bewaker voor de Germaansche SS had gewerkt, onjuist waren.

Ook interessant zijn volgens het archief stukken over met name de dekolonisatie van Nederlands-Indiė, aan de hand van J.W. Meijer Ranneft (1887-1968), ambtenaar in de archipel en later lid van de Raad van State.

(Frontpage)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  vrijdag 22 december 2017 @ 22:13:05 #2
233102 cherrycoke
This picture disturbs me
pi_175934110
hebben ze dit gedigitaliseerd ofzo?
🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂
pi_175936470
Hoeft niet. Er kan een geheimhouding van 50 of 75 jaar opgezeten hebben en dat is nu vervallen waardoor iedereen het mag gaan inzien. Bijvoorbeeld bij de gebeurtenissen in 1966, maar daar zal in 1967 ook nog wel wat over geschreven zijn. Ik zit te wachten op de vrijgave van een geboorteakte uit 1924 voor een stamboomonderzoek, maar op geboortes zit een slotje van 100 jaar. Even geduld nog...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')