abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176100074
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:37 schreef Stormqueen het volgende:
Wie passen er dan zoal op de kinderen bij jullie? Opa's en oma's zijn hier namelijk nauwelijks nog een optie :{
Meestal toch mijn schoonouders bij ons, maar ook wel mijn nichtje van 21, mijn zussen of een betaalde oppas (buurmeisje). Laatste optie bezorgt mij het minste schuldgevoel :').

Maar. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we pas sinds een jaar of anderhalf weer geregeld samen weggaan.
Venus in pocketformaat
© loveli
  vrijdag 29 december 2017 @ 08:57:42 #127
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_176100206
Hier passen ook de opa's en oma's graag op. J heeft gescheiden ouders, dus ook 3 adressen. Twee van de drie paren oma's (en 1 opa) hebben altijd in het basisonderwijs gewerkt, dus die zijn wel wat gewend qua kinderen. Dan zijn die twee jongens van ons blijkbaar prima te handelen ;) De andere opa en oma vinden allebei tegelijk soms wel zwaar, dus daar gaan ze wel eens alleen logeren voor wat privé opa en oma tijd ^O^

As we speak staan de logeertassen in de gang, oma komt ze over een uurtje halen, ze blijven twee nachtjes slapen. Wij gaan klussen op de zolder, en hopelijk vanavond luxe eten in eigen huis *;

Verder hebben we geen oppassen. Mijn zusje is geen optie (die is gewoon echt niet goed met kinderen), J's oudste broer heeft net zelf een baby gekregen (en woont op een uur rijden). J's jongste broer + vriendin die dol is op kinderen zouden we wel kunnen vragen, maar dat is eigenlijk nog nooit nodig geweest.
pi_176100576
Wij hebben de luxe van 2 sets opa en oma en een oom en tante die sowieso allemaal al opvangen tijdens onze werkdagen en ook daarbuiten altijd klaarstaan O+
En voor noodgevallen hebben we nog meer ooms en tantes achter de hand.

Hier een zielig peutertje getroffen door de griep ;( blijkbaar was die zeehondenhoest alleen nog niet genoeg :{w nu ook flinke koorts erbij. Zonder pcm is het alleen maar huilen, terwijl ze anders juist bijna nooit huilt.
Eten doet ze vrijwel niet (maar gelukkig heeft ze wel wat reserves met dr 17kg ;) ), drinken is ook een flinke strijd :{
Dus wij zitten mét pcm voor de 8e keer op 3 dagen tijd Frozen te kijken :')

Hoop alleen dat het onze mini meneer bespaard blijft, want die snottert ook al :'(
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_176100697
registreer om deze reclame te verbergen
Wij nemen wel eens een dag vrij als de kinderen naar de opvang gaan en gaan dan lekker ergens lunchen en naar de film oid.

Onze buren passen ook wel eens op naast de opa’s en oma’s, maar dat zijn meer bonusgrootouders.

En qua rustige kerstuitjes kan ik de stoomtrein bij Katwijk erg aanraden voor treinliefhebbers! Leuk ingericht museumpje erbij en een heel gezellig restaurant ernaast. Peuter was uitermate blij O+
pi_176100963
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:54 schreef Stormqueen het volgende:

Het probleem zit ook wel een beetje in mezelf hoor. Ik durf alleen andere mensen met mijn kind op te zadelen (ja, ik weet dat het geen opzadelen is maar zo voelt het voor mij) als de nood bijzonder hoog is. Dus als ik naar de tandarts moet ofzo.
Iemand vragen om op te passen omdat ik lekker naar de kroeg wil komt simpelweg niet in me op. Zou ik best eens mogen doen eigenlijk.
Ja dit dus. Het zijn hier ook alleen opa en oma en heel soms eens schoonzus die oppassen als we weg ‘moeten’. Het ene stel grootouders past al structureel op, dus die wil ik niet vragen voor zomaar een keertje, tenzij we dus een bruiloft of zoiets hebben.
De andere grootouders zeggen altijd dat ze graag willen inspringen als we eens omhoog zitten, maar ze kunnen in de praktijk nooit want pensionado’s met 1001 lang van tevoren gemaakte afspraken :P

Daarom moet ik dus eigenlijk echt een betaald iemand in de buurt hebben, dan voel ik me ook niet bezwaard.

[ Bericht 13% gewijzigd door Mineola op 29-12-2017 13:47:26 ]
pi_176101501
Wij waren net gewend aan avondjes uit met een betaalde oppas in huis (de oudste dochter van onze gastouder O+) en toen kwam de baby. :+. Voorlopig gaan we dus weer even niet, denk ik. Volgende week ga ik voor het eerst weer sporten, dat vind ik spannend genoeg. :@.

I logeert wel regelmatig bij mijn ouders, maar voor alleen een avondje weg vind ik dat te omslachtig, met twee keer anderhalf uur rijden. Dat deden we wel regelmatig toen we nog aan het verbouwen waren, zodat wij even flink konden klussen. Toen het met mij na de bevalling zo slecht ging was het wel heel fijn om te weten dat ze heel goed voor hem zorgden. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  vrijdag 29 december 2017 @ 10:09:02 #132
409579 LuDann
All the way
pi_176101594
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een heerlijke foto Shop, wat worden ze groot! O+

Hier waren het voorheen sporadisch mijn schoonouders die hier wel eens oppasten, 2 keer per jaar ofzo. Maar dat ging altijd al heel nadrukkelijk samen met de boodschap dat ze het alleen deden om ons een plezier te doen, het was wel ver rijden voor ze (of vermoeiend als we haar brachten) en we moesten altijd wel op tijd terug zijn. We voelden ons dus altijd al bezwaard. Nu hebben we wat onenigheid gehad en dus besloten dat we ze helemaal niet meer inschakelen als oppas.

Mijn eigen ouders hebben een eigen zaak en werken nog gewoon veel (zelfs nu ze allebei ernstig ziek zijn). Ondanks dat paste mijn moeder tot voor kort nog eens per week op zodat we een dag minder opvang nodig hadden.

Verder voor eens een uurtje of 2 (rijles meestal) had ik een vriendin maar die is nu ook hoogzwanger en gaat helaas weg verhuizen. Wat wel nog op de planning staat om een keer uit te proberen in de toekomst is mijn broer, die heeft net een nieuwe vriendin die in tegenstelling tot hijzelf wel enige ervaring met kinderen heeft. Wolk vind hem erg tof ook, hij is alleen vaak en langdurig in het buitenland. Mijn man is enigst kind dus aan die kant niks verder. :P

Ik zou ook wel een betaalde oppas willen maar man is nogal huiverig daarvoor, hij vertrouwt slecht (ook 1 van de redenen dat we geen geschikte GO hebben kunnen vinden).
pi_176102217
SQ, jullie hadden toch buren die bij de bevalling van Noud op Mauw hebben gepast? Is dat niet een optie om nog eens te vragen? Wij vragen voor de middag wel eens of I een poosje bij de buren mag spelen, als we onze handen vrij willen hebben.

Wij hebben ook geen opa's en oma's die kunnen oppassen, maar wel een paar nichtjes, die we daar ook gewoon voor betalen. Verder hadden we een vaste betaalde oppas, die heel fijn was, maar die heeft nu een drukke baan en doet het niet meer. We gaan wel op zoek naar een andere, maar ik merk dat ik het nu met Y nog wat te vroeg vind daarvoor. Vanaf dat hij een jaar is of zoiets gaan we dat wel doen denk ik. We hebben wel al de afspraak dat we in de toekomst minimaal één avond per maand samen weg gaan. O+ .We hebben ook wel eens gedaan dat een vriend die heel dichtbij ons woont, kwam als I op bed lag en dan gewoon bij ons thuis ging zitten werken achter z'n laptop terwijl wij naar de film gingen/de kroeg in doken. Het scheelt ook wel dat de bioscoop bij ons zo ongeveer om de hoek is, we hoeven maar heel kort van tevoren de deur uit.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176102581
Ik weet nog een oppas optie, namelijk een oude vlam van vroeger :p

Ik pas wekelijks op het dochtertje van een ex. (Een ex die mij dumpte, omdat ik nog geen kinderen wou? Een half jaar later was ze zwanger. 30 he ;) )

In ieder geval, het lijkt mij dat je iedereen van wie je vertrouwt kan vragen. Ik als kindloze ervaar het nooit als opzadelen. Oppassen is het hoogtepunt van mijn week :D

Maak misbruik van de naiviteit van mensen die niet dagelijks met kinderen te maken hebben.
  vrijdag 29 december 2017 @ 11:47:12 #135
409579 LuDann
All the way
pi_176104460
Dan heeft je ex het getroffen, Wodan!

Wat we mogelijk nog eens willen uitproberen is uit eten bij het restaurant bij ons in de straat. Ik gok dat de babymonitor daar nog net bereik heeft (en anders hebben we daar een app voor). Als Wolk zou gaan huilen staan we met 3 minuten in haar kamer dan, maar toch voelt het een beetje gek dus we hebben het nog nooit gedaan. :P
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:21:30 #136
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_176105589
Wij hebben een oppasmeisje, zij komt 1 of 2 keer per maand oppassen zodat wij uit eten of naar de bios (escape room, café, etc) kunnen. Voor haar is het een bijbaantje; ze heeft meerdere oppasgezinnen en vindt het super leuk om te doen. De jongens lopen met haar weg en we betalen haar gewoon dus ik voel me daar geen seconde opgelaten over.
KuikenGuppy
pi_176106040
Wij hebben 3 oppasmeisjes, 2 van 17 en 1 van 15.
En die van 17 kunnen dus nooit en nu hebben we een dolenthousiast meisje van 15 erbij die nu in een maand tijd al 4 keer heeft opgepast.
En ze is supergoed met F en de kleine dame doet ze er ook ontzettend liefdevol bij O+
Laatst heeft ze een halve avond met Pollewop op haar kamertje gezeten wnt ze was op haar arm in slaap gevallen.

Mijn tip voor oppasmeisjes, via andere moeders vragen, via kdv vragen. Collega's met dochters zijn ook reuze handig.
Het meisje van 15 dat we nu hebben is het nichtje van de vrouw van mijn ex.
pi_176106297
Wij hebben 2 vaste oppasmeisjes en voor lange dingen zoals dagen/nachten weg vragen we grootouders idd. Maar dat is met meer kinderen wel lastiger dan met 1 idd. Dat lijkt me ook wel weer beter worden als ze wat ouder zijn? Overigens is dat hier gemiddeld 1x per jaar. Oppas 2 a 3x per maand, maar meestal savonds dus voor de kinderen effectief maar een uurtje of 2 dat ik weg ben.
pi_176107452
Hier kunnen ze bij opa en oma of bij mijn moeder logeren. Inmiddels nu ze wat groter zijn (en mn moede een nieuwe heup heeft) met zn 2. eerder ging de ene naar schoonouders en de ander naar mijn moeder..Verder hebben we n oppasmeisje van 20. Ze doet pabo en vind t vooral heel leuk om op te passen als ze wakker zijn. Vaak eet ze met ze en legt ze dan in bed..
  vrijdag 29 december 2017 @ 13:35:12 #140
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_176107788
Oppassen ik doe het nu ook op een jochie van bijna 4 en meisje van 1.5.

Enige hoe ik de oudste een beetje rustig kan krijgen is tv... :{ Ik wil helemaal eigenlijk niet zo'n oppasser zijn.
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_176108087
Wij waren vanmorgen eens gaan kijken in het Gouden Woud in Liempde, dat was briljant rustig voor 12.00u! Sjaak heeft daar 1,5 uur best op zijn gemak kunnen spelen. Na 11.30u werd het steeds drukker en hebben wij het al snel voor gezien gehouden. Dus dat lijkt me een goede tip voor de Brabanders onder ons.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  vrijdag 29 december 2017 @ 14:27:30 #142
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_176109983
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 13:42 schreef MevrouwCactus het volgende:
Wij waren vanmorgen eens gaan kijken in het Gouden Woud in Liempde, dat was briljant rustig voor 12.00u! Sjaak heeft daar 1,5 uur best op zijn gemak kunnen spelen. Na 11.30u werd het steeds drukker en hebben wij het al snel voor gezien gehouden. Dus dat lijkt me een goede tip voor de Brabanders onder ons.
Was t leuk O+? J's kinderfeestje is er inmiddels geboekt. Wel op een zaterdagmiddag (want ja, kleuters moeten wel kunnen natuurlijk, en zaterdagochtend is zwemlesochtend), en ik ben heel benieuwd!
  vrijdag 29 december 2017 @ 15:26:56 #143
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176112750
Mijn ouders komen eens in de tien dagen een middag oppassen (is bijna 2 uur reizen enkele reis, dus erg lief van ze!). Mijn schoonouders wonen dichterbij, maar passen minder vaak op. Maar we kunnen ze wel altijd bellen als er iets is. Verder incidenteel nog een oppas (kennis van 20, of een vriendin van mij).
Helaas gebruiken we die tijd meestal om te werken, want allebei een eigen bedrijf... dus samen iets leuks doen, komt er echt bijna nooit van.

Verder niet heel goed bijgelezen, want we zitten in Portugal bij N's overgrootmoeder, oftewel 'kleine oma' zoals ze het zegt :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176119832
Zijn jullie peuters momenteel ook zo moe? I doet niet anders dan slapen en als hij dat niet doet, klaagt hij dat hij moe is. Van de week ging hij op eigen verzoek om 18:15 uur naar bed (we hebben er onderweg naar boven nog een boterham in gepropt) en toen sliep hij tot 7:45 de volgende ochtend. Winterdipje...?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_176119988
Hier ook DaD. We hebben grote familiekerst gehad dus ik wijtte de vermoeidheid daar aan.. maar ik mag langer uitslapen dan in de afgelopen 3 jaar ongeveer O+.
  vrijdag 29 december 2017 @ 18:53:52 #146
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176120153
Wel een beetje ja,vandaag en gisteren heeft ze ruim 2 uur geslapen ‘s middags, terwijl ze de laatste maand regelmatig de middagdut oversloeg. We zijn nu op vakantie, misschien vond ze de reis vermoeiend? Maar mijn man en ik zijn ook moe, heel veel gewerkt de laatste maanden.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176120403
Ja ik ben zelf ook moe, maar I hoeft niet elke nacht een baby te voeden. :+.

Maar blij dat jullie het herkennen. Er is ook nogal wat om van bij te komen, de laatste tijd.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  vrijdag 29 december 2017 @ 19:29:12 #148
409579 LuDann
All the way
pi_176121373
Leuk Saskia, geniet van jullie tijd daar. Hopelijk hebben jullie het weer mee.

Mijnes geeft niet echt aan dat ze moe is of wil slapen maar ze slaapt wel elke dag van 19-20 uur tot 9-10 uur de volgende ochtend. :P En soms nog een middagslaap erbij van 2-3 uur. Dus ze zal vast wel moe zijn. :')

Edit: wel met regelmatig nachtelijke onderbrekingen van een paar uur momenteel. Leuke fase weer.
pi_176121511
Hier is peuter juist lekker energiek..
Wel wat later wakker, maar ik gok dat stiekem over de gang sluipen en dan bij zus in de hoogslaper kruipen daar iets mee te maken heeft..
Kleuter klaagde wel dat hij s avonds laat nog kletst en dan toch vroeg wakker is :)
Kleuter is ook eindelijk weer een beetje bijgekomen van alle drukte op school..
pi_176121573
Beide kinderen slapen trouwens al vanaf dat t s avonds en s ochtends donker is ongeveer een halfuur per nacht meer dan in de zomer..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')