abonnement Unibet Coolblue
pi_175846640
Uitgerekende data:

2017
30 december: vencodark (meisje)

2018
1 januari: minilot (jongen)

6 februari: BellaaElisa (meisje)
11 februari: OliviaIsTaken (meisje)
13 februari: ***LuDann***
19 februari: EDMAN- [vader] (jongen)

2 maart: Kimpossible (meisje)
5 maart: Songeur (meisje)
11 maart: D.U.M.A.N. (jongen)
15 maart: Little Miss Naughty
19 maart: Aventura (meisje)
30 maart: DonnaRush (meisje)
31 maart: Mabawa. (meisje)

03 april: Karstman
29 april: Malteser
29 april: Sethiwe
29 april: annegirly27 (jongen)

2 mei: Elleska
7 mei: Philomijn
9 mei: L0t..
11 mei: DorothyGale
13 mei: ***VitaBella*** (meisje)
17 mei: Jagartrut

3 juni: DagenNachtdromer
10 juni: Aure

17 juli: coccinelle

7 augustus: noix
8 augustus: noa11

***-----------------***vermeldingen zijn (a.s.) officiële fokbaby's (een fokbaby is een baby geboren uit een relatie waar man en vrouw elkaar hebben leren kennen op/door FOK).

Voor aanpassingen graag een dm/pm/quote :+
pi_175846704
LuDann wat fijn dat de verbouwing nu aan het afronden is - eindelijk rust in de tent *O*
pi_175849228
Malteser, morgen weer echo inderdaad!
pi_175849595
Ik krijg het niet voor elkaar om mobiel te quoten uit het vorige topic, dus even zo als reactie op LuDann's vraag

'Ik hoor dit wel eens voorbijkomen, meteen op de eigen kamer en ben dan altijd wel nieuwsgierig, waarom hebben jullie daarvoor gekozen toen? En hoe ging dat praktisch in zijn werk? Die van mij raakte instant in paniek wanneer er geen contact was en heeft de eerste weken/maanden alleen maar bovenop mij geslapen. Ik kan me er dus zo moeilijk iets bij voorstellen. _O- Moest ze niet huilen? Ging ze gewoon slapen en werd ze alleen wakker als ze honger had?'

In mijn beleving zou het meer voor mijn eigen gevoel zijn om dochter op onze slaapkamer te leggen 's nachts. We hebben misschien ook wel geluk gehad met het feit dat ze niet heel moeilijk in slaap viel (in mijn herinnering dan..). Overdag sliep ze veel op mij, en 's avonds legde ik haar met een vol buikje slapend in haar bedje. Vervolgens meldde ze zich om de zoveel tijd, en dan stond ik op, voedde ik haar, viel zij weer in slaap en gingen we weer verder waar we gebleven waren.
Let wel, dit is allemaal 3 jaar geleden, en mijn geheugen is nu niet echt in de beste staat zeg maar ;(
Ik kan me in de kraamweek herinneren dat ze 1 nacht absoluut niet wou slapen in haar bedje, en toen hebben we haar op het voedingskussen tussen ons in gelegd, maar dat is ook gelijk de enige keer geweest dat ze bij ons in bed geslapen heeft :P
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_175850179
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 21:18 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Malteser, morgen weer echo inderdaad!
Ik duim! :*
  dinsdag 19 december 2017 @ 21:43:24 #6
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_175850414
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 12:27 schreef Philomijn het volgende:

Wij oriënteren ons nu op kdv, kamertje en de naam ( :') ). Ben heel benieuwd wat jij nu hebt gekozen Sacre!

Je bent niet de enige geloof ik :P
Maar zo'n bijzondere naam is het niet, wel mooi!

en trouwens over rompers, ik krijg wss iets van een eind april/begin mei baby en heb alleen mouwloze rompers.
(bij mijn oktober dochter baby ook alleen mouwloze gebruikt)

'Je hebt mouwloze rompertjes, met korte mouwen en lange mouwen. De keuze tussen deze rompers heeft meer met jouw persoonlijke voorkeur te maken, dan het seizoen. Het is namelijk niet zo simpel dat je voor een zomerkindje mouwloze rompertjes koopt en voor een winterkindje rompers met lange mouwen.' 24baby.nl
pi_175850735
Pff mijn jongste heeft wel even een fase momenteel hoor. Zelf doen en alles is nee en krijsen als iets niet gaat zoals hij wil incl op de grond vallen. Weet dat het de leeftijd is (2-2,5jaar) maar icm bekken en vermoeidheid is het niet heel ideaal.

Verder ima succes morgen!

Morgen uitslag toch bella? Ik duim!

En verder dan dat reikt dit brein niet :P
pi_175850840
LuDann, geen naam zou ik in jouw geval ook langzaamaan lichte stress bij voelen. Hebben jullie wel al ideeën of echt nog blanco? En zijn er nog namen die jullie Wolk niet gegeven hebben maar die wel nog een kans maken voor nummer 2? De jongensnaam die je bij Wolk had bijvoorbeeld.
Wat fijn van de verbouwing!

LMN, sliep dochter maar één nacht in jullie bed in 3 jaar tijd? Wow. Hier ligt Twix in geval van ziekte sowieso bij ons (omdat ik in zijn geval zijn ademhaling dan in de gaten wil houden) en indien niet ziek, eindigt hij de nacht ook wel eens tussen ons in.
Ik heb er verder geen mening over en vind vooral dat iedereen moet doen wat voor hem/haar goed voelt. Maar er zijn dus kindjes die écht elke nacht in hun eigen bed op hun eigen kamer slapen. Dat is meer waar ik me over verbaas. Maar misschien komt dat ook wel omdat Twix over het algemeen een goede slaper is maar wel heel onrustig. Dus ik kan het me bij hem nog niet voorstellen.

Mijn hormonen zijn blij, de grote klussen op Twix' nieuwe kamer zijn klaar (inbouwkast en al het verfwerk). Zaterdag wil man beginnen met het inrichten (nieuwe bed in elkaar, plankjes ophangen, dat soort dingen). Zo benieuwd of het zo tof wordt als ik in mijn hoofd heb. In de Kerstvakantie gaat Twix over. En on topic, dan kunnen we daarna de babykamer eens goed bekijken. Andere indeling of alleen nieuwe accessoires. Helemaal zin in!
pi_175851754
Wha, jullie gaan veel te snel! Ik kan me alleen nog iets herinneren over ‘s nachts voeden en verschonen. Wij deden dat eigenlijk gewoon in bed allemaal. Zeker de eerste maand, toen ik sowieso nauwelijks kon lopen door de wond van de ks. Bij krampjes of andere dingen buiten bed ging man eruit. Ik hoefde ook niet voor te stellen om eruit te gaan, dan werd ik streng toegesproken. Hij vond een ks en bv al teveel fysieke inspanning om dan ook nog eens wakker bij te liggen en rond te moeten lopen O+ Later meer afgewisseld, maar eigenlijk is ‘t altijd wel een beetje zo gebleven dat ik ‘s nachts de voedingen deed en hij alles buiten bed. Ik ben een gezegend mens O+ Mini ligt trouwens nog steeds bij ons (as we speak op m’n schouder te slapen en m’n arm te aaien O+ )

Lu, fijn dat de verbouwing een beetje vlot O+ Ik sta niet in de lijst, maar snap je gevoel van HUH NU AL?! heel goed.. Al kunnen namen en geboortekaartjes me gestolen worden. Ik wil haar gewoon ontmoeten en dan lekker met z’n viertjes in het grote bed en de rest komt allemaal wel als we weer wakker en een beetje terug op aarde zijn (waar ik trouwens steeds verder van verdwijn :’) coconnetje begint zich langzaam te vormen)

IMA succes morgen :*
Make your own kind of music.
pi_175851975
Nog even teruggelezen, want gatenkaas en ik wist dat ik iets belangrijks had gemist: elliebel! Ellie, gefeliciteerd *O* en sterkte met je kleintje jn het ziekenhuis :* Lijkt me heel lastig. Hopelijk mag hij snel mee naar huis!

Cocci dubbele cijfers O+ Step by step..
Make your own kind of music.
pi_175857243
Ben er nog altijd niet aan toegekomen om verder te posten. Baby maakt het goed maar viel al op dag 1 teveel af ondanks dat hij al wel bv pakte. Sinds gisteren is het ellende met kolven en kunstvoeden. Voeding loopt goed, ik kolf nou al 40cc maar nou drinkt de baby niet meer aan de borst.

Dat betekent ook dat ik minder tijd doorbreng met baby omdat hij als hij niet drinkt toch uit de fles krijgt. Zijn actieve momenten zijn dan ook niet meer bij mij, ik heb vaak de baby die wel aanhapt en dan weer doorslaapt.

Dat, en kraamhulp die te wensen overlaat. 's Avonds ruim ik zelf maar rommel op terwijl ik moet rusten. Ik heb constant dorst omdat er geen water in de buurt staat en eten is er ook echt minder dan ik nodig heb. Ga ik dan zelf wat halen dan krijg ik te horen dat ik dat niet zelf hoef te doen.

Ze mag met een jaar met pensioen en is flink doof en vastgeroest. En ook als ik mijn wensen duidelijk doorgeef (kost me zat moeite) of ik ben het ergens niet mee eens komt de boodschap niet aan.

Als je veel op bed moet blijven dan wil je een opgeruimde slaapkamer, geen gestreken beddengoed. Schone vaatdoeken wil je niet vinden op de vloer van je gangkast. Het opstapje naast bed aan de kant zetten en niet terug is haast wreed, dan ben ik nog minder mobiel.

Vandaag viel ik mijn lief dus huilend in zijn armen toen de kraamhulp naar huis ging. En ook hij heeft kraamtranen omdat het nog zo zwaar is.
Morgen is zij voor het laatst, daarna krijgen we een verse waar ik heel kritisch ga kijken of het wel klikt.
Gelukkig heeft ze ook fijne kanten, anders had ik maandag al wel om een andere gevraagd. ;-)

Kraambezoek is overigens geweldig, ik vind het ook leuk als mensen langer blijven om onze baby te bewonderen.

De baby is in ieder geval fantastisch, ik ga weer proberen terug te klimmen naar de de blauwe wolk. ;-)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_175857247
En gefeliciteerd Ellie en sterkte voor wie het ook nodig heeft. :-)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  woensdag 20 december 2017 @ 07:04:27 #13
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_175857766
Pannenkoek, bel even de kraamzorg of je vandaag al een nieuwe kan krijgen. Dit is niet hoe het moet zijn en niet goed voor je :* .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_175857829
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:04 schreef AwayTL het volgende:
Pannenkoek, bel even de kraamzorg of je vandaag al een nieuwe kan krijgen. Dit is niet hoe het moet zijn en niet goed voor je :* .
Dit! Echt! Ook al heeft ze zoals je zegt ook wel goede punten.
Het klinkt niet fijn en als jullie er samen om huilen, is het duidelijk. Een kraamhulp is er om je te helpen en je in de watten te leggen, niet om voor irritatie en extra werk te zorgen. :*
pi_175857952
Dank dames maar nieuwe kraamhulp vandaag zie ik echt als nog meer drama. Deze zware dagen liggen echt niet alleen aan de kraamzorg, sinds donderdag kon ik de uurtjes slaap op twee handen tellen en ik wil zelf ook nog zoveel doen. Ik wil me vandaag in ieder geval op de bank vestigen, dan ben ik al veel mobieler en kan ik wat ik nodig heb om me heen verzamelen.

Vannacht toch nog goed geslapen en onze kleine V. kon eindelijk weer bij me drinken. Het luchtte ook echt op om hier mijn beklag te doen. Heb manlief nou ook al een paar keer op zijn kop gegeven voor dingen (net, slapen met oordopjes) en deze lijn wil ik vandaag doorzetten.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_175858235
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:34 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Dank dames maar nieuwe kraamhulp vandaag zie ik echt als nog meer drama. Deze zware dagen liggen echt niet alleen aan de kraamzorg, sinds donderdag kon ik de uurtjes slaap op twee handen tellen en ik wil zelf ook nog zoveel doen. Ik wil me vandaag in ieder geval op de bank vestigen, dan ben ik al veel mobieler en kan ik wat ik nodig heb om me heen verzamelen.

Vannacht toch nog goed geslapen en onze kleine V. kon eindelijk weer bij me drinken. Het luchtte ook echt op om hier mijn beklag te doen. Heb manlief nou ook al een paar keer op zijn kop gegeven voor dingen (net, slapen met oordopjes) en deze lijn wil ik vandaag doorzetten.
Pannenkoekenmix voor het borstvoedingsverhaal kun je ook een lactatiedeskundige inschakelen :*
pi_175858309
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:34 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
(net, slapen met oordopjes)
Really? }:|
Protège moi de mes désirs.
  woensdag 20 december 2017 @ 08:23:27 #18
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_175858370
Jeetje Pannenkoek, dat klinkt zwaar. Maar, afgezien van die hork van een kraamhulp, ook wel redelijk hoe een kraamtijd ook is of kan zijn. Ik vind die oordopjes eigenlijk helemaal niet gek. Man en ik gingen afwisselend wel eens in het logeerbed op zolder slapen, dan was in elk geval een van ons fit en uitgeslapen. Man gaf dan wat afgekolfde melk als hij 'duty' had.
  woensdag 20 december 2017 @ 08:23:57 #19
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_175858374
En onthoud, alles gaat voorbij en elke dag gaat het een stukje beter.
pi_175858563
Pannekoek jeetje wat vervelend zeg, van je kraamhulp en dat het allemaal zo tegenzit met de borstvoeding. Het klinkt heel herkenbaar allemaal, ik had de eerste keer na een KS ook grote borstvoedingsproblemen en een zak hooi van een kraamhulp. Ik had achteraf gezien wel spijt dat ik geen andere hulp had laten komen (ik kreeg de laatste dagen ook al een andere die veel beter beviel). Ik hoop dat de volgende kraamhulp wat zorgzamer is. En wat waterdruppel al zei: een lactatiekundige inschakelen kan veel inzicht opleveren.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 21:26 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Ik krijg het niet voor elkaar om mobiel te quoten uit het vorige topic, dus even zo als reactie op LuDann's vraag

'Ik hoor dit wel eens voorbijkomen, meteen op de eigen kamer en ben dan altijd wel nieuwsgierig, waarom hebben jullie daarvoor gekozen toen? En hoe ging dat praktisch in zijn werk? Die van mij raakte instant in paniek wanneer er geen contact was en heeft de eerste weken/maanden alleen maar bovenop mij geslapen. Ik kan me er dus zo moeilijk iets bij voorstellen. _O- Moest ze niet huilen? Ging ze gewoon slapen en werd ze alleen wakker als ze honger had?'

In mijn beleving zou het meer voor mijn eigen gevoel zijn om dochter op onze slaapkamer te leggen 's nachts. We hebben misschien ook wel geluk gehad met het feit dat ze niet heel moeilijk in slaap viel (in mijn herinnering dan..). Overdag sliep ze veel op mij, en 's avonds legde ik haar met een vol buikje slapend in haar bedje. Vervolgens meldde ze zich om de zoveel tijd, en dan stond ik op, voedde ik haar, viel zij weer in slaap en gingen we weer verder waar we gebleven waren.
Let wel, dit is allemaal 3 jaar geleden, en mijn geheugen is nu niet echt in de beste staat zeg maar ;(
Ik kan me in de kraamweek herinneren dat ze 1 nacht absoluut niet wou slapen in haar bedje, en toen hebben we haar op het voedingskussen tussen ons in gelegd, maar dat is ook gelijk de enige keer geweest dat ze bij ons in bed geslapen heeft :P
Wat heerlijk joh, zo'n goedslapende baby. Ik ben wel een tikje jaloers, al heb ik mijn baby toch het liefst bij me in bed straks. Doorslapen is nog steeds niet een van haar talenten helaas en dat zal bij nummer 2 straks precies zo zijn vermoed ik.
pi_175858635
Vervelend van je kraamhulp Pannenkoekenmix.
Hopelijk bevalt ( :+ ) je nieuwe straks beter.
Het zal in het begin toch wel even zoeken zijn met bv en alles. Komt allemaal goed.

Ik dacht vannacht dat het toch weleens begonnen kon zijn. Werd wakker met krampen en 2 uur lang had ik ongeveer elke 10 minuten een minuut kramp in mijn buik en toen zakte het weer.
Soort menstruatiekramp of diarree. :')
Maar ja, na 2 uur wakker te liggen, ben ik wat gaan eten en toch weer in slaap gesukkeld.
Tussendoor wel een kramp hier en daar gevoeld maar verder is het gestopt.
Het is nog wel soms gevoelig daar dus wie weet pakt het 1 deze dagen toch door.
Vanmiddag in ieder geval controle dus dat komt goed uit. :)
pi_175858655
@malteser: nee, we hebben echt nog geen idee en de namen van de vorige keer bevallen gewoon niet zo meer. Maar goed, komt vast wel goed. Als de verbouwing eenmaal af is en ik met verlof ben heb ik wat meer ruimte over in mijn hoofd om hiermee bezig te zijn. Wat fijn joh, dat dit weekend de kamer van Twix afgemaakt wordt! Hurray for happy hormones. O+

Ik ben echt klaar met die verbouwing. Gisteravond om 22 uur waren we nog druk bezig met het verwijderen van wat hardnekkige plinten. Nu hebben we dit in de gang: https://imgur.com/a/uPh05
Echt fantastisch. Dat gat wat je ziet is dus de buitenmuur. :') De resterende plinten tegen die muur in een andere kamer hebben we maar laten zitten, dan maar geen nieuwe. :')

Maar goed, in ieder geval belde vanochtend om 7:30 zowaar de laminaat legger aan, dus die is in ieder geval komen opdagen. In tegenstelling tot het mannetje die maandag zou komen, die is schijnbaar van de aardbodem verdwenen.
pi_175858686
Spannend Venco, ben benieuwd of het doorzet!

Ik wilde nog bedanken voor de tip die ik hier kreeg trouwens, van meer drinken. Het heeft wel geholpen. Ik heb nu alleen het probleem dat het soms ondanks volle blaas niet lukt om te plassen. Meestal een half uur later dan wel, maar het is wel vervelend zo. Zal het morgen eens ter sprake brengen bij de VK.
pi_175858766
Mooi gat, LuDann! :D

Pannenkoek, ik hoop dat je een geweldige, nieuwe kraamhulp krijgt!

Fijn van Twix zijn kamer, Malteser! Hier willen we peuter ook in de kerstvakantie in zijn nieuwe kamer hebben.

Onze oudste heeft het eerste half jaar (misschien langer?) bij ons op de kamer geslapen. Toen hij naar zijn eigen kamer verhuisde sliepen we allemaal wel een stuk beter eigenlijk :') Nu slaapt hij weer even in ons bed wegens ziek, erg gezellig hoor maar ik slaap er niet beter door :D
Baby gaat de eerste periode weer bij ons op de kamer.

Ik ben iets eerder dan gepland met verlof gegaan. Kreeg erg veel last van krampen en harde buiken dus in overleg met de verloskundige gestopt met werken. Ik zou sowieso na deze week vrij zijn, dus heel veel mis ik niet gelukkig. Ik ga voor een 2018 bevalling!
pi_175858782
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 09:01 schreef LuDann het volgende:
Spannend Venco, ben benieuwd of het doorzet!

Ik wilde nog bedanken voor de tip die ik hier kreeg trouwens, van meer drinken. Het heeft wel geholpen. Ik heb nu alleen het probleem dat het soms ondanks volle blaas niet lukt om te plassen. Meestal een half uur later dan wel, maar het is wel vervelend zo. Zal het morgen eens ter sprake brengen bij de VK.
Hee dat heb ik ook! Rotgevoel is dat.. Hier drukken baby en bm dan de plasbuis dicht en van houding veranderen helpt (wel beetje awkward om boven de wc te staan twerken tot de sluizen open gaan, maar hee, wat werkt dat werkt :') )

Pannenkoek, wat rot van je kraamhulp. Ik hoop echt dat je een beetje je rust kunt nemen :*

OIT verlof *O* Lekker uitrusten :)
Make your own kind of music.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')