FOK!forum / Flora & Fauna / [Centraal] Cavia's met foto's deel 54 - Havermout sucks
Fem_LittleLadymaandag 18 december 2017 @ 19:03
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkäfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
NijntjesUkmaandag 18 december 2017 @ 19:38
Wat n schatje, LittleLady. O+
Fem_LittleLadymaandag 18 december 2017 @ 20:07
Het zijn inmiddels 4 baby's, zal morgen even een mooie foto van de vierling maken, ze drentelen al moedig in het rond.
Samzzmaandag 18 december 2017 @ 20:21
Godsamme ik wil ook cavia's ;(.
Fem_LittleLadymaandag 18 december 2017 @ 20:29
Wat voor cavia's zou je willen dan?
Samzzmaandag 18 december 2017 @ 20:34
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Wat voor cavia's zou je willen dan?
Alles O+.

Nee, rexjes of kruising rex, borstels vind ik ook erg leuk O+. Alles behalve glad en Peruuf, want die haren heb ik wel gehad :P.

Maar t gaat hem niet worden denk ik, twee jachthonden :P.
Fem_LittleLadymaandag 18 december 2017 @ 20:43
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 20:34 schreef Samzz het volgende:

[..]

Alles O+.

Nee, rexjes of kruising rex, borstels vind ik ook erg leuk O+. Alles behalve glad en Peruuf, want die haren heb ik wel gehad :P.

Maar t gaat hem niet worden denk ik, twee jachthonden :P.
Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Samzzmaandag 18 december 2017 @ 20:45
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Jaa, driekleur teddy's vind ik ook leuk O+.

Weerwolf en skinny weet ik niet... ik ben niet zo van t haarloze.
Fem_LittleLadymaandag 18 december 2017 @ 20:47
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 20:45 schreef Samzz het volgende:

[..]

Jaa, driekleur teddy's vind ik ook leuk O+.

Weerwolf en skinny weet ik niet... ik ben niet zo van t haarloze.
Dit is een weerwolfje

$_83.JPG

skinny's en weerwolfjes zijn wel heel sociaal
Samzzmaandag 18 december 2017 @ 20:51
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:47 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Dit is een weerwolfje

[ afbeelding ]

skinny's en weerwolfjes zijn wel heel sociaal
Ja maar ik vind er niks aan.
Samzzmaandag 18 december 2017 @ 20:53
Maar goed, zou niet weten hoe ik caafs en honden moet combineren :').
NijntjesUkmaandag 18 december 2017 @ 20:53
Die vind ik ook leuk haha.
Ik ben niet zo kritisch geloof ik. ;)
Fem_LittleLadymaandag 18 december 2017 @ 21:28
Tja sommige honden kijken er niet naar om, hier vrat de hond alleen het voerbakje leeg van de cavia's, maar goed ik heb een open flat, je kan natuurlijk ook dichte flat maken met chinchilla gaas ervoor.
steelheaddinsdag 19 december 2017 @ 12:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:53 schreef Samzz het volgende:
Maar goed, zou niet weten hoe ik caafs en honden moet combineren :').
De cavia's in een aparte ruimte waar de honden niet bij kunnen. Dat zou werken. Maar dan moet je wel weer tijd spenderen in die ruimte, om bij je cavia's te zijn

Vrienden van me hebben een Engelse Buldog. Ook een stoer beest trouwens. Die doet niks tegen hun cavia's. Sterker, als je iets verkeerd doet tegen die cavia's dan neemt hij ze in bescherming.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde in een ver verleden, kwam het hondje van mijn tante altijd standaard de cavia's groeten. Daar moest hij naar boven voor, want die stonden op mijn kamer. Hij was er dan wel weer bang voor als ze los liepen. Dat dan weer wel. Dat was een King Charles Spaniel.

Ligt dus volkomen aan de hond.

[ Bericht 13% gewijzigd door steelhead op 19-12-2017 12:52:53 ]
steelheaddinsdag 19 december 2017 @ 12:48
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:07 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Het zijn inmiddels 4 baby's, zal morgen even een mooie foto van de vierling maken, ze drentelen al moedig in het rond.
Echt een leuke babycaaf. Benieuwd naar de rest. O+
steelheaddinsdag 19 december 2017 @ 12:49
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Voor mij huidige caafs, had ik 2 CH en 1 US teddy. Dat waren echte fuzzies O+
Nu 2 vuilnisbak rasjes :D
Fem_LittleLadydinsdag 19 december 2017 @ 13:20
Heb gekeken, het zijn 3 dames en 1 heertje, een erg mooi nestje.

25398917_830539467132673_565179977102355491_n.jpg?oh=3fb5710371e8a286bdc71e6b44504bda&oe=5AC173E7

25398774_830539500466003_1139577439181168346_n.jpg?oh=0d4f6873506faa02465bd074c5b51561&oe=5AC96A70

25398621_830539523799334_1597727950032198887_n.jpg?oh=cb528014ef1691472e5e60b20f381172&oe=5AB5C369

25498172_830539563799330_673029134311345188_n.jpg?oh=94033159ef097c985a78e2175617e286&oe=5AD1B5D4
steelheaddinsdag 19 december 2017 @ 13:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 13:20 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Heb gekeken, het zijn 3 dames en 1 heertje, een erg mooi nestje.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Aaaaw wat een snuitjes O+ .
4EverBlackEyeddinsdag 19 december 2017 @ 15:53
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Ik blijf het een geweldige naam vinden
Mevrouw Blootje _O-
Samzzdinsdag 19 december 2017 @ 16:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 12:47 schreef steelhead het volgende:

[..]

De cavia's in een aparte ruimte waar de honden niet bij kunnen. Dat zou werken. Maar dan moet je wel weer tijd spenderen in die ruimte, om bij je cavia's te zijn

Vrienden van me hebben een Engelse Buldog. Ook een stoer beest trouwens. Die doet niks tegen hun cavia's. Sterker, als je iets verkeerd doet tegen die cavia's dan neemt hij ze in bescherming.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde in een ver verleden, kwam het hondje van mijn tante altijd standaard de cavia's groeten. Daar moest hij naar boven voor, want die stonden op mijn kamer. Hij was er dan wel weer bang voor als ze los liepen. Dat dan weer wel. Dat was een King Charles Spaniel.

Ligt dus volkomen aan de hond.
Ik weet niet wat mijn honden doen.

En ik zou de cavia's sowieso in een mooi groot hok in de woonkamer willen. Niet ergens anders.
steelheaddinsdag 19 december 2017 @ 17:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 15:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik blijf het een geweldige naam vinden
Mevrouw Blootje _O-
Ja idd geweldige naam _O- .
steelheaddinsdag 19 december 2017 @ 17:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 16:19 schreef Samzz het volgende:

[..]

Ik weet niet wat mijn honden doen.

En ik zou de cavia's sowieso in een mooi groot hok in de woonkamer willen. Niet ergens anders.
Dan gaat het idd lastig worden. Als ze er mee opgroeien is het vaak wel makkelijker. Anders Fem_Little lady lief aankijken of je de baby caafs mag knuffelen :D .
Fem_LittleLadydinsdag 19 december 2017 @ 18:19
Is leuk met al die hummeltjes knuffelen
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 07:56
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 08:00
Nu kijken wat ik met Ollie ga doen. Ik wil stoppen met de cavia's, maar wil Ollie ook niet kwijt ;(
Samzzwoensdag 20 december 2017 @ 08:11
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Agossie :'(. Sterkte, CL :*.
Fem_LittleLadywoensdag 20 december 2017 @ 08:32
Blijft altijd rot, ze laten ook altijd laat zien dat ze iets mankeren, of soms helemaal niet liggen ze er ineens.

Je doet je best en je verzorgd ze erg goed, je hebt denk ik gewoon pech met je diertjes.
4EverBlackEyedwoensdag 20 december 2017 @ 09:14
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Sterkte met het verlies, 6 jaar is een respectabele leeftijd !
NijntjesUkwoensdag 20 december 2017 @ 09:20
Sterkte. Is altijd verdrietig.
Is Ollie een sociale cavia?
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 10:01
Dank jullie wel :*

Ollie is wel sociaal, ja.
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 10:01
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:32 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Blijft altijd rot, ze laten ook altijd laat zien dat ze iets mankeren, of soms helemaal niet liggen ze er ineens.

Je doet je best en je verzorgd ze erg goed, je hebt denk ik gewoon pech met je diertjes.
De dierenarts wist het ook niet helemaal. Zelf denk ik dat die tumor die ze had is geknapt en ze daar ziek van is geworden, maar dat kun je ook niet zeker weten.
NijntjesUkwoensdag 20 december 2017 @ 10:10
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:01 schreef CherryLips het volgende:
Dank jullie wel :*

Ollie is wel sociaal, ja.
Lastig.
Ik snap dat je m niet kwijt wilt, maar wegkwijnen is ook sneu. :*
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 10:34
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
Fem_LittleLadywoensdag 20 december 2017 @ 10:37
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:34 schreef CherryLips het volgende:
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
Bij fokkers kun je soms een pensioentje overnemen, misschien is dat dan iets
NijntjesUkwoensdag 20 december 2017 @ 10:39
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:34 schreef CherryLips het volgende:
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
Wel fijn voor Ollie!
@LittleLady, das een goed idee!
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 10:55
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:37 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Bij fokkers kun je soms een pensioentje overnemen, misschien is dat dan iets
Ja goed plan :Y Ben alleen bang dat die ook ziek wordt. Omdat er een vloek in dit huis zit ofzo.
4EverBlackEyedwoensdag 20 december 2017 @ 11:10
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:00 schreef CherryLips het volgende:
Ik wil stoppen met de cavia's
-O- Nooooo
steelheadwoensdag 20 december 2017 @ 11:53
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Aaw arm beestje. Maar misschien wel beter nu, iig geen pijn meer. Heel veel sterkte CL.
steelheadwoensdag 20 december 2017 @ 11:55
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:55 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja goed plan :Y Ben alleen bang dat die ook ziek wordt. Omdat er een vloek in dit huis zit ofzo.
Dat gaat vast wel meevallen joh :). Ga eerst eens fijn knuffen met Ollie samen :). En dan kijken voor een pensioentje.
4EverBlackEyedwoensdag 20 december 2017 @ 13:05
Of wellicht een deal sluiten met een opvang.. dat het zeugje weer terug gaat, indien ollie komt te overlijden ?
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 13:12
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 13:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Of wellicht een deal sluiten met een opvang.. dat het zeugje weer terug gaat, indien ollie komt te overlijden ?
Dat had ik met Bob ook gedaan, die heeft een maand bij Knofje gezeten voor ze overleed. Kon ie weer terug :') Had ik vooraf al afgesproken, maar wist niet dat het zo snel zou gaan en ik vind het ook zielig om met cavia's te slepen. En er zijn weinig oudere zeugjes in de opvang. Toevallig bij het Kuufke twee.
Ik ga eerst de kooi uitmesten en kijken of het niet besmettelijk was voor Ollie.
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 13:15
Ik vind het toch altijd een beetje viezig, een dood en koud huisdier :@
4EverBlackEyedwoensdag 20 december 2017 @ 14:12
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 13:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik vind het toch altijd een beetje viezig, een dood en koud huisdier :@
Ja ik ook ...
maar het hoort erbij.
steelheadwoensdag 20 december 2017 @ 15:45
Het voelt altijd raar aan, als ze stijf en koud zijn idd. Maar geen moeite mee ze op te pakken en in een doosje te doen. Moest wel, mijn ex was altijd zwaar overstuur, daar had ik dus niks aan.
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:45 schreef steelhead het volgende:
Het voelt altijd raar aan, als ze stijf en koud zijn idd. Maar geen moeite mee ze op te pakken en in een doosje te doen. Moest wel, mijn ex was altijd zwaar overstuur, daar had ik dus niks aan.
Ik heb het net ook gedaan. Nog even naar haar vachtje gekeken, beetje geaaid. Ze was zo lekker pluizig. Ze was grotendeels bruin, op een voorpootje na, dat was wit ;( zo schattig.
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 15:52
O ja, weer iets. M'n hamster had vorige week een grote wond op de rug. Meegenomen naar dierenarts, die zei meteen "schimmel". Dus nu smeren (hele hamster zit onder). Die wond lijkt kleiner te worden maar nu heeft ie een droge plek op de schouders. Ik vraag me af in hoeverre dat besmettelijk is :{
steelheadwoensdag 20 december 2017 @ 15:53
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb het net ook gedaan. Nog even naar haar vachtje gekeken, beetje geaaid. Ze was zo lekker pluizig. Ze was grotendeels bruin, op een voorpootje na, dat was wit ;( zo schattig.
Die hoge schattigheids factor doet het hem wel. Gaat het me jou wel een beetje nu?
steelheadwoensdag 20 december 2017 @ 15:54
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:52 schreef CherryLips het volgende:
O ja, weer iets. M'n hamster had vorige week een grote wond op de rug. Meegenomen naar dierenarts, die zei meteen "schimmel". Dus nu smeren (hele hamster zit onder). Die wond lijkt kleiner te worden maar nu heeft ie een droge plek op de schouders. Ik vraag me af in hoeverre dat besmettelijk is :{
Ik had dat ooit met een cavia, die droge plek. Die kwam uit de opvang. Maar goed blijven smeren en je handen goed wassen. Want het kan wel doorgegeven worden.
Fem_LittleLadywoensdag 20 december 2017 @ 20:38
Als een dier dood is doet het me altijd denken aan die ouderwetse Steff knuffeldieren waar je ironisch genoeg, nog een koe mee dood kon gooien.

Hier doen de baby's het wel leuk, heb nu 9 baby's constant achter elkaar aan rennen
Fem_LittleLadywoensdag 20 december 2017 @ 20:49
25446410_831154513737835_9141254338212865604_n.jpg?oh=41000a844dbf64d9514e7a897afa4eac&oe=5ACF6FAD

Dit is onze kleine hamster, 4 week geleden was ze nog helemaal wildkleur, maar na een paar keer in de wasmachine met Robijntje voor de witte was is ze nu zo oO<
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 20:59
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 20:38 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Als een dier dood is doet het me altijd denken aan die ouderwetse Steff knuffeldieren waar je ironisch genoeg, nog een koe mee dood kon gooien.


Daar moest ik ook aan denken toen ik haar oppakte :')
Fem_LittleLadywoensdag 20 december 2017 @ 21:00
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 20:59 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Daar moest ik ook aan denken toen ik haar oppakte :')
Ohw gelukkig dacht al dat ik de enige was die het daar op vond lijken, als ze slap zijn vind ik het vervelender dan heb ik altijd het gevoel alsof ik net te laat was.
CherryLipswoensdag 20 december 2017 @ 21:02
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:00 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ohw gelukkig dacht al dat ik de enige was die het daar op vond lijken, als ze slap zijn vind ik het vervelender dan heb ik altijd het gevoel alsof ik net te laat was.
Moos was toen nog helemaal warm toen ik hem vond. Dacht ook serieus dat ie sliep, hij lag erbij als een croissant zeg maar.
steelheadwoensdag 20 december 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 20:49 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is onze kleine hamster, 4 week geleden was ze nog helemaal wildkleur, maar na een paar keer in de wasmachine met Robijntje voor de witte was is ze nu zo oO<
Aaaw wat een bolletje :D.
Fem_LittleLadydonderdag 21 december 2017 @ 07:56
Zo het is nog geen eens 8 uur en heb het hok in de kamer al schoon, ze stonden allemaal wat slaap dronken in de bak.
NijntjesUkdonderdag 21 december 2017 @ 08:02
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 07:56 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Zo het is nog geen eens 8 uur en heb het hok in de kamer al schoon, ze stonden allemaal wat slaap dronken in de bak.
Goed bezig. ;)

Zodra ik beneden kom, is Gizmo in opperste staat van paraatheid en aan het fluiten. Lexie komt dan slaapdronken kijken waar al die ophef voor nodig is. _O-
steelheaddonderdag 21 december 2017 @ 08:26
Hier hebben ze zoiets als: Hey hij is wakker. Eten, eten, eten. En het maakt niet uit als het 4:30 is om even snel naar de wc te gaan of om 8u.
CherryLipsdonderdag 21 december 2017 @ 11:51
Mailtje gestuurd naar een opvang voor een zeugje. Ik ben benieuwd.
Sjechovdonderdag 21 december 2017 @ 22:18
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 08:02 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Goed bezig. ;)

Zodra ik beneden kom, is Gizmo in opperste staat van paraatheid en aan het fluiten. Lexie komt dan slaapdronken kijken waar al die ophef voor nodig is. _O-
Hier idem.
Eerst bij mij .... en als het ff kan doen ze het 10 min bij mijn vrouw dunnetjes over 😜
NijntjesUkvrijdag 22 december 2017 @ 22:31
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:51 schreef CherryLips het volgende:
Mailtje gestuurd naar een opvang voor een zeugje. Ik ben benieuwd.
Al iets gehoord?
steelheadvrijdag 22 december 2017 @ 23:54
Of ook heel leuk. S'ochtens wakker worden en nog lekker in bed liggen. En de heren beginnen te piepen.

En dan mijn vriendin die doodleuk zegt; Je kinderen roepen je :{
NijntjesUkzaterdag 23 december 2017 @ 05:33
_O-
4EverBlackEyedzaterdag 23 december 2017 @ 09:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:54 schreef steelhead het volgende:
Of ook heel leuk. S'ochtens wakker worden en nog lekker in bed liggen. En de heren beginnen te piepen.

En dan mijn vriendin die doodleuk zegt; Je kinderen roepen je :{
_O-
4EverBlackEyedzaterdag 23 december 2017 @ 09:08
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:51 schreef CherryLips het volgende:
Mailtje gestuurd naar een opvang voor een zeugje. Ik ben benieuwd.
Ah fijn !
4EverBlackEyedzaterdag 23 december 2017 @ 09:09
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 08:26 schreef steelhead het volgende:
Hier hebben ze zoiets als: Hey hij is wakker. Eten, eten, eten. En het maakt niet uit als het 4:30 is om even snel naar de wc te gaan of om 8u.
Nee hallo
Als de wandelende voerdispenser (wij) wakker is dan is het altijd etenstijd :@
4EverBlackEyedzaterdag 23 december 2017 @ 09:11
Caafjes zijn nu bij oma
Wel raar zo’n leeg hok
CherryLipszaterdag 23 december 2017 @ 11:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ah fijn !
Bijna twee uur gereden, waren alle zeugjes vanmorgen opgehaald. Kan ik weer terug. En ik had Ollie bij me want dat moest vanwege het koppelen. Jezus Christus. Dus nu weer naar huis.
CherryLipszaterdag 23 december 2017 @ 12:59
Geneigd om nu bij de dierenwinkel een caaf te halen :')
Guppyfriendzaterdag 23 december 2017 @ 16:41
Zit er geen opvang dichter bij huis dan? :o
CherryLipszaterdag 23 december 2017 @ 17:38
Alleen maar jonkies en ik wilde een wat oudere caaf :@
steelheadzaterdag 23 december 2017 @ 20:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee hallo
Als de wandelende voerdispenser (wij) wakker is dan is het altijd etenstijd :@
Daar komt het wel op neer zo ongeveer. En ik altijd denken dat ze blij zijn om me te zien.
Alleen voor eten en bescherming als ze ergens van schrikken _O-.
steelheadzaterdag 23 december 2017 @ 20:37
quote:
15s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Caafjes zijn nu bij oma
Wel raar zo’n leeg hok
Dat lijkt me dan ineens ook raar. Ga je op vakantie?
steelheadzaterdag 23 december 2017 @ 20:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:24 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Bijna twee uur gereden, waren alle zeugjes vanmorgen opgehaald. Kan ik weer terug. En ik had Ollie bij me want dat moest vanwege het koppelen. Jezus Christus. Dus nu weer naar huis.
Hadden ze er geen apart gezet dan? Dat is wel slecht.
4EverBlackEyedzaterdag 23 december 2017 @ 20:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:24 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Bijna twee uur gereden, waren alle zeugjes vanmorgen opgehaald. Kan ik weer terug. En ik had Ollie bij me want dat moest vanwege het koppelen. Jezus Christus. Dus nu weer naar huis.
Koekoek ...

:{
CherryLipszaterdag 23 december 2017 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:38 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hadden ze er geen apart gezet dan? Dat is wel slecht.
Nee ze hadden ze niet allemaal op de foto gezet dus ik zou gewoon langskomen. Ze hadden zelf ook niet verwacht dat ze allemaal opgehaald zouden worden. Ik had ook gewoon een uur eerder weg moeten gaan ;(
steelheadzaterdag 23 december 2017 @ 20:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:45 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nee ze hadden ze niet allemaal op de foto gezet dus ik zou gewoon langskomen. Ze hadden zelf ook niet verwacht dat ze allemaal opgehaald zouden worden. Ik had ook gewoon een uur eerder weg moeten gaan ;(
Ah ok, ik neem aan dat ze je dan ook niet konden bellen. Wel jammer. Een oud dametje was wel mooi geweest :).
4EverBlackEyedzaterdag 23 december 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:37 schreef steelhead het volgende:

[..]

Daar komt het wel op neer zo ongeveer. En ik altijd denken dat ze blij zijn om me te zien.
Alleen voor eten en bescherming als ze ergens van schrikken _O-.
Het ziet er altijd zo enthousiast uit als ze al whiepend op hun achterpootjes staan en bijna uit het hok tuimelen.

Echter is de motivatie alleen eten idd ;(
Fem_LittleLadyzaterdag 23 december 2017 @ 22:02
Vandaag de verjaardag van mijn dochter gevierd, ontzettend leuk dus. Daar was een cavia het mee eens, een half uur voor de visite kwam hoppa even 3 jongen uitgepoept.
Hebben geen omkijken naar de kinderen gehad, die waren helemaal blij en hebben bijna de hele middag voor het cavia hok zitten tutten met alle baby's.
Alle cavia's zijn nu ook moe, de hele dag aandacht is wel heel veel. maar zijn 3 mooie creme witte baby's die er nu weer bij lopen.
4EverBlackEyedzondag 24 december 2017 @ 09:17
Gewoon kinderfeestjes gaan organiseren
Dan verdienen de cavia’s zelf hun hooi en brokjes
CherryLipszondag 24 december 2017 @ 09:25
Herinneringen op Facebook, ik maakte een paar jaar achter elkaar op deze dag een kerstfoto van m'n caafs. Ging van vijf naar vier naar een ;(
Oscar.zondag 24 december 2017 @ 11:19
10882331_10204565166307122_2825731548467515863_n.jpg?oh=194014f2b821e98dd081622e7b6c19dd&oe=5AFBE93F
NijntjesUkzondag 24 december 2017 @ 12:04
O+
4EverBlackEyedzondag 24 december 2017 @ 16:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:37 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dat lijkt me dan ineens ook raar. Ga je op vakantie?
Nee, een dagje België, dan schoonouders en daarna komen we ze weer ophalen :D als het 1 overnachting is, durven we ze nog wel alleen te laten. Twee overnachtingen niet en het voer is dan natuurlijk op :P
4EverBlackEyedzondag 24 december 2017 @ 16:48
quote:
4s.gif Op zondag 24 december 2017 11:19 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]
O+ Ahwww
steelheadzondag 24 december 2017 @ 22:31
quote:
4s.gif Op zondag 24 december 2017 11:19 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstige caaf :D.
steelheadzondag 24 december 2017 @ 22:35
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 16:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee, een dagje België, dan schoonouders en daarna komen we ze weer ophalen :D als het 1 overnachting is, durven we ze nog wel alleen te laten. Twee overnachtingen niet en het voer is dan natuurlijk op :P
Bij 2 nachten worden ze baldadig :P.

Gezellig iig. Veel plezier in België en bij je schoonouders :).
4EverBlackEyedwoensdag 27 december 2017 @ 09:33
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 22:35 schreef steelhead het volgende:

[..]

Bij 2 nachten worden ze baldadig :P.

Gezellig iig. Veel plezier in België en bij je schoonouders :).
_O-

Dank je wel!

Jij fijne dagen gehad ?

Moet ze weer een nachtje alleen laten met oud en nieuw :@
steelheadwoensdag 27 december 2017 @ 11:11
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 09:33 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Dank je wel!

Jij fijne dagen gehad ?

Moet ze weer een nachtje alleen laten met oud en nieuw :@
Zeker. Kerstnacht kip gemaakt naar middeleeuws recept. Die was erg goed gelukt.

1st kerst naar familie van mijn vriendin in Delft geweest.

En de 2de naar mijn ouders.

Was erg gezellig. Nu wel kapot.

Hoe was het in België? Leuke dingen gedaan?

Oud en nieuw eigenlijk een feestje bij een vriendin van mij. Maar voel er eigenlijk niet zo veel meer voor.
4EverBlackEyedwoensdag 27 december 2017 @ 21:17
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 11:11 schreef steelhead het volgende:

[..]

Zeker. Kerstnacht kip gemaakt naar middeleeuws recept. Die was erg goed gelukt.

1st kerst naar familie van mijn vriendin in Delft geweest.

En de 2de naar mijn ouders.

Was erg gezellig. Nu wel kapot.

Hoe was het in België? Leuke dingen gedaan?

Oud en nieuw eigenlijk een feestje bij een vriendin van mij. Maar voel er eigenlijk niet zo veel meer voor.
Ha, Delft, dan was je dichtbij :P

Het was zalig, we eten altijd goed in België :9
Beetje net zoals de caafs, geef mij eten en een lekker bed om te slapen en ik ben tevreden :@

Bepaalde reden dat je geen zin hebt in oud en nieuw ?
Ik heb overigens niet echt het idee dat de caafs echt reageren op vuurwerk.
NijntjesUkwoensdag 27 december 2017 @ 23:13
Gizmo wel, maar die hoort het dan ook voor het eerst. ;)
Het blijft bij even stil staan, oortjes "spitsen" en om zich heen kijken en dan snel verder eten. 😂
CherryLipswoensdag 27 december 2017 @ 23:18
Ik kan niet kiezen uit de zeugjes ;(
4EverBlackEyedvrijdag 29 december 2017 @ 10:04
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 23:13 schreef NijntjesUk het volgende:
Gizmo wel, maar die hoort het dan ook voor het eerst. ;)
Het blijft bij even stil staan, oortjes "spitsen" en om zich heen kijken en dan snel verder eten. 😂
"Oh het is niet eetbaar."

"hee eten... nom nom nom."
4EverBlackEyedvrijdag 29 december 2017 @ 10:05
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 23:18 schreef CherryLips het volgende:
Ik kan niet kiezen uit de zeugjes ;(
O jee, keuzestress ?
CherryLipsvrijdag 29 december 2017 @ 10:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

O jee, keuzestress ?
Ja echt hoor. Al zijn er weinig volwassen zeugjes op dit moment :{
4EverBlackEyedvrijdag 29 december 2017 @ 13:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:17 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja echt hoor. Al zijn er weinig volwassen zeugjes op dit moment :{
Naar wat voor zeugje gaat je voorkeur uit ?
Leeftijd/ kleur / haarsoort
CherryLipsvrijdag 29 december 2017 @ 14:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 13:57 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Naar wat voor zeugje gaat je voorkeur uit ?
Leeftijd/ kleur / haarsoort
Vanaf een jaar of 2, kleur liefst crème, wit, chocoladebruin, of rood of iets dergelijks. Ben wel dol op roze neusjes :@ Ras misschien een borstel, gladhaar (kan ook Engels/Amerikaans gekruind), lunk, coronet, CH Teddy.
4EverBlackEyedvrijdag 29 december 2017 @ 14:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 14:10 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vanaf een jaar of 2, kleur liefst crème, wit, chocoladebruin, of rood of iets dergelijks. Ben wel dol op roze neusjes :@ Ras misschien een borstel, gladhaar (kan ook Engels/Amerikaans gekruind), lunk, coronet, CH Teddy.
Ik zal mijn ogen eens openhouden, wel met de optie dat als eventueel je beertje komt te overlijden dat je het zeugje weer terug mag brengen ?
CherryLipsvrijdag 29 december 2017 @ 14:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 14:22 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik zal mijn ogen eens openhouden, wel met de optie dat als eventueel je beertje komt te overlijden dat je het zeugje weer terug mag brengen ?
Ja, dat is eigenlijk wel de bedoeling. Tenzij ik zo met haar vergroeid ben dat mijn ziel en zaligheid met haar is verbonden :@
4EverBlackEyedvrijdag 29 december 2017 @ 14:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 14:23 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, dat is eigenlijk wel de bedoeling. Tenzij ik zo met haar vergroeid ben dat mijn ziel en zaligheid met haar is verbonden :@
Dat heb je wel snel met van die schattige caviaatjes :@ O+
CherryLipsvrijdag 29 december 2017 @ 18:42
Wel een mooie choco-otter gezien bij een opvang O+ maar geen roze bekje en pas anderhalf jaar oud.
4EverBlackEyedvrijdag 29 december 2017 @ 20:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 18:42 schreef CherryLips het volgende:
Wel een mooie choco-otter gezien bij een opvang O+ maar geen roze bekje en pas anderhalf jaar oud.
Ik kan je ook niet helpen, het grut hier is vandaag pas 1 geworden :@
CherryLipsvrijdag 29 december 2017 @ 20:17
Nu een mooi gladhaartje gezien van 2,5. In zeeland :'( anderhalf uur rijden.
4EverBlackEyedzaterdag 30 december 2017 @ 13:48
Moet kunnen :')
steelheadzaterdag 30 december 2017 @ 14:37
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 21:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ha, Delft, dan was je dichtbij :P

Het was zalig, we eten altijd goed in België :9
Beetje net zoals de caafs, geef mij eten en een lekker bed om te slapen en ik ben tevreden :@

Bepaalde reden dat je geen zin hebt in oud en nieuw ?
Ik heb overigens niet echt het idee dat de caafs echt reageren op vuurwerk.
Ze weten in Bels wel wat eten is :9.

Eten en slapen. Wat wil je nog meer? :D. Beetje eigenaar of huisdier lijkt dilemma :P.

Voel me niet te best om te gaan. Griep opgelopen. Voelde het eigenlijk wel aankomen. Snotterende kinders tijdens kerst enzo.

Geloof ook niet dat ze er veel om geven, om vuurwerk. Zolang ze maar kunnen eten. Maffe beestjes :D. Ze slapen ook gewoon door als ik fear factory oid opzet.
steelheadzaterdag 30 december 2017 @ 14:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 20:17 schreef CherryLips het volgende:
Nu een mooi gladhaartje gezien van 2,5. In zeeland :'( anderhalf uur rijden.
Moet er iets voor over hebben :D.
steelheadzaterdag 30 december 2017 @ 14:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 20:17 schreef CherryLips het volgende:
Nu een mooi gladhaartje gezien van 2,5. In zeeland :'( anderhalf uur rijden.
Hier hebben ze een die Cherry heet.

https://caviaplein.nl/2017/11/27/5-dametjes/
CherryLipszaterdag 30 december 2017 @ 17:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 14:51 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hier hebben ze een die Cherry heet.

https://caviaplein.nl/2017/11/27/5-dametjes/
omg wat een schatje!!
Maar ik heb nu al contact met een andere opvang :D
4EverBlackEyedzaterdag 30 december 2017 @ 23:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 17:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

omg wat een schatje!!
Maar ik heb nu al contact met een andere opvang :D
Hopelijk hebben ze daar geen spontane leegloop van zeugjes :P
4EverBlackEyedzaterdag 30 december 2017 @ 23:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 14:37 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ze weten in Bels wel wat eten is :9.

Eten en slapen. Wat wil je nog meer? :D. Beetje eigenaar of huisdier lijkt dilemma :P.

Voel me niet te best om te gaan. Griep opgelopen. Voelde het eigenlijk wel aankomen. Snotterende kinders tijdens kerst enzo.

Geloof ook niet dat ze er veel om geven, om vuurwerk. Zolang ze maar kunnen eten. Maffe beestjes :D. Ze slapen ook gewoon door als ik fear factory oid opzet.
Oeh beterschap
Het heerst wel

Nee klopt, ging daarnet een cobra af (of zo): geen reactie
Vriend staat op; dikke paniek in de tent en dan zitten ze ineens met zn vieren in het houten huisje.
Wel dubbelgevouwen....
CherryLipszaterdag 30 december 2017 @ 23:53
Hier ging vanavond ook een of andere bom af. Geen reactie van Ollie. Ik sta op, en rennen joh.
4EverBlackEyedzondag 31 december 2017 @ 11:29
Cavia’s ....
steelheadzondag 31 december 2017 @ 13:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 17:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

omg wat een schatje!!
Maar ik heb nu al contact met een andere opvang :D
Was de andere foto's aan het kijken. Zou ze zo allemaal mee willen nemen.

Gaat wel niet.
steelheadzondag 31 december 2017 @ 13:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oeh beterschap
Het heerst wel

Nee klopt, ging daarnet een cobra af (of zo): geen reactie
Vriend staat op; dikke paniek in de tent en dan zitten ze ineens met zn vieren in het houten huisje.
Wel dubbelgevouwen....
Ja ken dat. Liggen ze openlijk in het midden te pitten oogjes dicht. Complete oorlog breekt ernaast los. Geen reactie. Even op staan en weg. Wel onder 1 sec. Wel knap van die lamzakken _O-.
4EverBlackEyedzondag 31 december 2017 @ 19:16
quote:
1s.gif Op zondag 31 december 2017 13:05 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ja ken dat. Liggen ze openlijk in het midden te pitten oogjes dicht. Complete oorlog breekt ernaast los. Geen reactie. Even op staan en weg. Wel onder 1 sec. Wel knap van die lamzakken _O-.
Ineens snelheid maken met mach 3 :')
CherryLipszondag 31 december 2017 @ 19:22
Ollie is nu al de hele dag van slag maar er wordt amper geknald -O-
steelheadmaandag 1 januari 2018 @ 09:33
De beste wensen voor jullie en de cavia's :D.
steelheadmaandag 1 januari 2018 @ 09:35
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 19:22 schreef CherryLips het volgende:
Ollie is nu al de hele dag van slag maar er wordt amper geknald -O-
Gaat het nu beter met Ollie?
CherryLipsmaandag 1 januari 2018 @ 10:46
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 09:35 schreef steelhead het volgende:

[..]

Gaat het nu beter met Ollie?
hij heeft sinds een kwartier een vriendinnetje dus ik hoop dat het weer beter gaat :D hij wordt vooralsnog gewoon keihard genegeerd
4EverBlackEyedmaandag 1 januari 2018 @ 10:51
Negeren is goed.
Ik heb er hier eentje die gelijk in de aanval gaat met opengesperd bekje en blaasgeluid.

Ik wist niet dat cavia’s konden blazen, totdat ik Cloud had :{
NijntjesUkmaandag 1 januari 2018 @ 10:54
Blazen? :o Wtf.

Foto van het vriendinnetje, CherryLips? En hoe heet ze, hoe oud is ze, etc..
4EverBlackEyedmaandag 1 januari 2018 @ 10:55
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 10:54 schreef NijntjesUk het volgende:
Blazen? :o Wtf.

Foto van het vriendinnetje, CherryLips? En hoe heet ze, hoe oud is ze, etc..
Nu ik erover nadenk is het meer een klein pufje, maar het geeft aan dat Cloud boos is :')

En idd: piccas ! :D
CherryLipsmaandag 1 januari 2018 @ 10:59
Ik weet m'n ww van imgur niet meer :')

Even kijken of dit werkt.

http://link.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

Het is echt een dikke zachte pannenkoek.
NijntjesUkmaandag 1 januari 2018 @ 11:01
O+
Guppyfriendmaandag 1 januari 2018 @ 11:03
O+
Oscar.maandag 1 januari 2018 @ 11:16
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 10:59 schreef CherryLips het volgende:
Ik weet m'n ww van imgur niet meer :')

Even kijken of dit werkt.

http://link.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

Het is echt een dikke zachte pannenkoek.
wat een aardappel
CherryLipsmaandag 1 januari 2018 @ 11:16
quote:
4s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:16 schreef Oscar. het volgende:

[..]

wat een aardappel
Ja echt hoor. Zo'n flespompoen.
CherryLipsmaandag 1 januari 2018 @ 11:17
https://m.imgur.com/r/aww/nNWmq5V
Elvimaandag 1 januari 2018 @ 11:57
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja echt hoor. Zo'n flespompoen.
Ik als cavia ;(
CherryLipsmaandag 1 januari 2018 @ 12:00
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:57 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ik als cavia ;(
Zachte pannenkoek :D
4EverBlackEyedmaandag 1 januari 2018 @ 20:04
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 10:59 schreef CherryLips het volgende:
Ik weet m'n ww van imgur niet meer :')

Even kijken of dit werkt.

http://link.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

Het is echt een dikke zachte pannenkoek.
Crèmekleurige cavia’s O+
steelheadmaandag 1 januari 2018 @ 22:23
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 10:59 schreef CherryLips het volgende:
Ik weet m'n ww van imgur niet meer :')

Even kijken of dit werkt.

http://link.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

Het is echt een dikke zachte pannenkoek.
Aaw O+

Die is leuk :D.
steelheadmaandag 1 januari 2018 @ 22:27
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:57 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ik als cavia ;(
Cavia’s zien er leuk uit. Mijn vriendin is cavia nr 3. Dat ontkent ze ook totaal niet.

Misschien heb ik te lang cavia's in dat opzicht.
CherryLipsmaandag 1 januari 2018 @ 22:36
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 22:23 schreef steelhead het volgende:

[..]

Aaw O+

Die is leuk :D.
Ze lagen net samen in een huisje O+ nou ja, huisje. Een doos van esprit.
steelheadwoensdag 3 januari 2018 @ 10:37
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 22:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze lagen net samen in een huisje O+ nou ja, huisje. Een doos van esprit.
Zo snel vriendjes :D. Foto van de caafs samen. Hint hint :P.
CherryLipsdonderdag 4 januari 2018 @ 16:35
Ennn de nieuwe loopt te niesen. Ik kwam net thuis, gaf ze wat groente, en ze nieste zo een keer of vier achter elkaar en vanmorgen kwam er ook al een raar geluid uit het hok.
Ik durf de kamer niet meer in te lopen :')

Zo klaar ermee.
NijntjesUkdonderdag 4 januari 2018 @ 16:52
Tkan ook toeval zijn he. ;)
CherryLipsdonderdag 4 januari 2018 @ 16:55
Ja weet ik, maar ik hoorde al de hele week af en toe wat uit het hok komen, maar zag het nooit gebeuren. Gister nieste ze ook al twee keer toen ik haar vast had.
Hypochonder van de cavia's ;(
NijntjesUkdonderdag 4 januari 2018 @ 17:00
Geef je ze ook vitamine D? Heel goed voor de weerstand. ;)
CherryLipsdonderdag 4 januari 2018 @ 17:11
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 17:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Geef je ze ook vitamine D? Heel goed voor de weerstand. ;)
Hoe dan :D
Vorige week las ik nog dat het werd afgeraden ;(
Vitamine C pakt ze nog niet aan, maar lijkt me sterk dat ze in de drie dagen dat ik haar heb meteen een tekort heeft EN verkouden is geworden, toch ;(
NijntjesUkdonderdag 4 januari 2018 @ 17:58
Ik geef druppels. Werkt ook preventief tegen blaasgruis.
Vitamine C geef ik in poeder (ze weigeren tabletjes), gemengd met D en pietsie water. Dan in een spuitje geven. Zo klaar.
CherryLipsdonderdag 4 januari 2018 @ 18:42
Bijna al mijn caafs pakten de tabletjes gewoon aan, Ollie ook dus ik hoopte dat de nieuwe hem na zou doen. Maar ze komt haar huisje alleen uit voor andijvie :D
Maar goed, morgen naar de dierenarts. Voor het geval dat. Anders zit ik van het weekend te kijken.
CherryLipsvrijdag 5 januari 2018 @ 12:29
Caaf was verkouden en krijgt nu een paar daagjes medicijnen. De dierenarts schatte haar ook ouder in dan mij was verteld en ze vond al die losse huid ook apart. Misschien was het een fokzeugje dat is afgedankt na al die jaren -O- dat zou mogelijk ook verklaren dat ze een beetje van slag is bij mij omdat ze nooit is gesocialiseerd.
Ik kreeg de tip om de huisjes even uit de kooi te halen en dan te zien wat ze deed.
Fem_LittleLadyvrijdag 5 januari 2018 @ 21:30
Jij hebt echt veel pech met cavia's he, jeetje, dan zal de cavia waarschijnlijk wel 3 jaar zijn.

Mijn moppie mocht even op de bar staan, even de kam er door en dan blijven ze echt wachten van ga door, ga door!

26167795_838190599700893_3804397056909220849_n.jpg?oh=6ab113607f3436a1348b1c6d31454344&oe=5AEFB443
CherryLipsvrijdag 5 januari 2018 @ 22:26
Ze schatte haar inderdaad ouder dan drie, misschien zelfs vier.
Maar ze heeft ondertussen de hangmat en de drinkfles gevonden waar ze al veel gebruik van heeft gemaakt. Ollie gaat ook netjes voor dr aan de kant op de hangmat. Ding staat er al twee weken ongebruikt in maar nu moeten ze er allebei ineens op.
As we speak zit ze volgens mij nu uit de voerbak te eten, kan het niet goe zien vanwege de lichtweerkaatsing op het plexiglas, maar toch.
Fem_LittleLadyvrijdag 5 januari 2018 @ 22:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 22:26 schreef CherryLips het volgende:
Ze schatte haar inderdaad ouder dan drie, misschien zelfs vier.
Maar ze heeft ondertussen de hangmat en de drinkfles gevonden waar ze al veel gebruik van heeft gemaakt. Ollie gaat ook netjes voor dr aan de kant op de hangmat. Ding staat er al twee weken ongebruikt in maar nu moeten ze er allebei ineens op.
As we speak zit ze volgens mij nu uit de voerbak te eten, kan het niet goe zien vanwege de lichtweerkaatsing op het plexiglas, maar toch.
Zou maar zo kunnen, sommige fokkers fokken echt lang door met zeugjes, heel sneu, vervelende is ook dat ze soms de papieren veranderen of met een natte vinger een stamboom. Heel sneu, de diertjes hebben het het meest eronder te lijden.

Hoop dat ze snel zal bijtrekken, gewoon elke keer lekkere hapjes uit de hand proberen te voeren, of op schoot en lekkers aanbieden, Heel sneu altijd dat het zo moet, maar ze kunnen goed bijtrekken hoor, heb hier ook een die was heel bang en staat nu altijd op het randje te bedelen.
CherryLipsvrijdag 5 januari 2018 @ 22:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 22:49 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Zou maar zo kunnen, sommige fokkers fokken echt lang door met zeugjes, heel sneu, vervelende is ook dat ze soms de papieren veranderen of met een natte vinger een stamboom. Heel sneu, de diertjes hebben het het meest eronder te lijden.

Hoop dat ze snel zal bijtrekken, gewoon elke keer lekkere hapjes uit de hand proberen te voeren, of op schoot en lekkers aanbieden, Heel sneu altijd dat het zo moet, maar ze kunnen goed bijtrekken hoor, heb hier ook een die was heel bang en staat nu altijd op het randje te bedelen.
Ze is niet echt bang, dat is het vreemde. Ook niet schrikkerig als ik beweeg of opsta en kan haar ook gewoon aaien.
Fem_LittleLadyvrijdag 5 januari 2018 @ 22:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 22:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze is niet echt bang, dat is het vreemde. Ook niet schrikkerig als ik beweeg of opsta en kan haar ook gewoon aaien.
Oh beter, die had ik wel, waren echte schuur cavia's
4EverBlackEyeddinsdag 9 januari 2018 @ 23:29
Ik maak me wel zorgen als Oreo er niet meer is, want Cloud kan echt bij niemand anders :')

Dominant dingetje.
steelheadvrijdag 12 januari 2018 @ 12:51
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik maak me wel zorgen als Oreo er niet meer is, want Cloud kan echt bij niemand anders :')

Dominant dingetje.
Als het niet gaat houd het op. Zag in de opvang er ook alleen zitten die niet te koppelen waren.
CherryLipsvrijdag 12 januari 2018 @ 16:08
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik maak me wel zorgen als Oreo er niet meer is, want Cloud kan echt bij niemand anders :')

Dominant dingetje.
Ollie was een lul tegen Schaap soms, heel dominant. Schaap kon ook aardig etteren, maar toch.
En tegen de nieuwe is ie heel anders :D Die likt z'n oren en ogen en flost z;n bakkebaarden, soms bijt ze zelfs. En hij vindt het geweldig.
4EverBlackEyedzaterdag 13 januari 2018 @ 00:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:51 schreef steelhead het volgende:

[..]

Als het niet gaat houd het op. Zag in de opvang er ook alleen zitten die niet te koppelen waren.
Echt raar, want wat boven zit is allemaal familie (mama, broer en zusjes).
Fem_LittleLadyzaterdag 13 januari 2018 @ 11:06
Tja heb hier ook een zeugje, die zit nu in mijn hippie groepje, die was ook niet te koppelen en voor het goed ging heeft ze nog even een cavia de kast uit getrapt, hoorde ik ineens een vallen voor het hok.
Nu gaat het gelukkig wel goed, ben ik wel blij om want ze is met pensioen en vind het sneu als ze de rest van haar leven alleen moet blijven achter in de flat.
4EverBlackEyedzaterdag 13 januari 2018 @ 14:08
Haha hippiegroepje

Orkas kroost is helaas bijzonder dominant :{
steelheadzondag 14 januari 2018 @ 10:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 00:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Echt raar, want wat boven zit is allemaal familie (mama, broer en zusjes).
Sommigen zijn raar :D. Het is dat ze cuteness overload zijn :P.
steelheadzondag 14 januari 2018 @ 11:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 11:06 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Tja heb hier ook een zeugje, die zit nu in mijn hippie groepje, die was ook niet te koppelen en voor het goed ging heeft ze nog even een cavia de kast uit getrapt, hoorde ik ineens een vallen voor het hok.
Nu gaat het gelukkig wel goed, ben ik wel blij om want ze is met pensioen en vind het sneu als ze de rest van haar leven alleen moet blijven achter in de flat.
Hippies _O-. Wel lekker rustig :D.
Maar dat zeugje is een flinke tante dan.
NijntjesUkzondag 14 januari 2018 @ 11:35
@CherryLips, hoe gaat t met je zeugje?

Gizmo groeit als kool en ze lijkt iets ruwharigs te hebben. :? De laatste cavia die ik "had" (paste ik vaak op als t baasje op vakantie was) was zo glad als n aal, maar zij dus niet. Kwist niet eens dat t bestond.
CherryLipszondag 14 januari 2018 @ 11:42
Zeugje eet nog amper, maar is wel actiever en ik heb haar wel wat kruiden en hooi zien eten. Alleen is de ontlasting dus ook niet goed en is er nog iets mis in de darmen. Er lag net een lekkere klodder diarree toen ik haar oppakte en nu jaagt ze op de keutels van de castraat. Ik weet dus niet of ik moet doorgaan met de medicijnen. Eerst poepte ze amper en waren de kleine keutels te droog en nu zijn ze te nat :')
Altijd leuk op zondag.
Fem_LittleLadyzondag 14 januari 2018 @ 16:04
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:00 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hippies _O-. Wel lekker rustig :D.
Maar dat zeugje is een flinke tante dan.
Gewoon, maar het is een loedertje, nu gaat het gelukkig goed, toen we vanmiddag thuis kwamen van een nacht weg, kwam ze ook een snoepje uit het trommeltje pakken samen met de anderen.
CherryLipszondag 14 januari 2018 @ 20:04
Ik had boodschappen gedaan en nieuwe caaf heeft gele paprika en wortelloof op. Misschien had ze al die tijd gewoon geen zin in andijvie en spinazie.
Elvizondag 14 januari 2018 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 20:04 schreef CherryLips het volgende:
Ik had boodschappen gedaan en nieuwe caaf heeft gele paprika en wortelloof op. Misschien had ze al die tijd gewoon geen zin in andijvie en spinazie.
Je moet vaker naar mij luisteren. Ik zei gister toch ook al dat ze misschien het eten niet lekker vond :P
CherryLipszondag 14 januari 2018 @ 20:19
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 20:18 schreef Elvi het volgende:

[..]

Je moet vaker naar mij luisteren. Ik zei gister toch ook al dat ze misschien het eten niet lekker vond :P
Caviafluisteraar O+
NijntjesUkzondag 14 januari 2018 @ 20:29
Kieskeurige dame dus. Hoop dat ze snel mooie keutels maakt
;)
steelheadzondag 14 januari 2018 @ 23:40
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:42 schreef CherryLips het volgende:
Zeugje eet nog amper, maar is wel actiever en ik heb haar wel wat kruiden en hooi zien eten. Alleen is de ontlasting dus ook niet goed en is er nog iets mis in de darmen. Er lag net een lekkere klodder diarree toen ik haar oppakte en nu jaagt ze op de keutels van de castraat. Ik weet dus niet of ik moet doorgaan met de medicijnen. Eerst poepte ze amper en waren de kleine keutels te droog en nu zijn ze te nat :')
Altijd leuk op zondag.
Het zit je ook niet mee he. Maar zo te zien eet ze iig wel. Misschien is het ook even wennen aan de nieuwe omgeving.
steelheadzondag 14 januari 2018 @ 23:41
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 16:04 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Gewoon, maar het is een loedertje, nu gaat het gelukkig goed, toen we vanmiddag thuis kwamen van een nacht weg, kwam ze ook een snoepje uit het trommeltje pakken samen met de anderen.
Het had even nodig om aan te passen :D. Goed dat het nu goed gaat.
Fem_LittleLadymaandag 15 januari 2018 @ 08:04
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 23:41 schreef steelhead het volgende:

[..]

Het had even nodig om aan te passen :D. Goed dat het nu goed gaat.
Ja echt wel, was al bang dat het straks zo'n eenzame bejaarde ging worden, maar ze keuvelen nu weer rond, heb net het hok al verschoond. Ik vind ze heel leuk, maar hoef ze niet te ruiken.
CherryLipsmaandag 15 januari 2018 @ 08:18
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 23:40 schreef steelhead het volgende:

[..]

Het zit je ook niet mee he. Maar zo te zien eet ze iig wel. Misschien is het ook even wennen aan de nieuwe omgeving.
Ze is wel gewend. Ze is niet schrikkerig en ze ligt samen met de andere caaf op de hangmat. Je vraagt je af hoe het past :D
steelheadmaandag 15 januari 2018 @ 09:11
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 08:04 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja echt wel, was al bang dat het straks zo'n eenzame bejaarde ging worden, maar ze keuvelen nu weer rond, heb net het hok al verschoond. Ik vind ze heel leuk, maar hoef ze niet te ruiken.
Zeker niet. Dat stinkt enorm. Altijd op tijd poetsen. Beter voor de caaf's en je neus :D.
steelheadmaandag 15 januari 2018 @ 09:13
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 08:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze is wel gewend. Ze is niet schrikkerig en ze ligt samen met de andere caaf op de hangmat. Je vraagt je af hoe het past :D
Gewoon frotten. Jaren geleden er 4 thuis en die vonden het leuk om in mijn oude aftandse pyjama te kruipen. 4 tegelijk als het moest. Even ongemakkelijk, maar wel lekker warm. _O-
Fem_LittleLadymaandag 15 januari 2018 @ 09:18
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:11 schreef steelhead het volgende:

[..]

Zeker niet. Dat stinkt enorm. Altijd op tijd poetsen. Beter voor de caaf's en je neus :D.
Echt wel, moet ook zeggen vind het zelf ook erg als ik bij mensen kom en het hele huis ruikt bv naar de kattenbak of naar het knaagdier hok, wil dat echt niet.
steelheadmaandag 15 januari 2018 @ 09:23
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:18 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Echt wel, moet ook zeggen vind het zelf ook erg als ik bij mensen kom en het hele huis ruikt bv naar de kattenbak of naar het knaagdier hok, wil dat echt niet.
Dan rennen ze gillend weg. Ik ruik het zelf niet meer, maar schijnbaar ruik je ze ook als ze pas gepoetst zijn.

Kattenbak, dat meurt echt. Ik heb lange tijd op de kat van een vriendin gepast als ze op vakantie was (Zij paste op mijn cavia's als het andersom was, woonde in dezelfde flat). Maar moest met een schepje de uitwerpselen uit die bakscheppen en door de wc spoelen. Wat een lucht :r.
Fem_LittleLadymaandag 15 januari 2018 @ 09:28
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:23 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dan rennen ze gillend weg. Ik ruik het zelf niet meer, maar schijnbaar ruik je ze ook als ze pas gepoetst zijn.

Kattenbak, dat meurt echt. Ik heb lange tijd op de kat van een vriendin gepast als ze op vakantie was (Zij paste op mijn cavia's als het andersom was, woonde in dezelfde flat). Maar moest met een schepje de uitwerpselen uit die bakscheppen en door de wc spoelen. Wat een lucht :r.
Nou ik vraag altijd aan visite of ze de dieren ruiken, maar ze ruiken eigenlijk altijd alleen het hooi, geen rare lucht. Had een poos 5 jonge wietplanten in huis staan, toen liepen mensen wel te klagen dat je de cavia's rook hahaha
steelheadmaandag 15 januari 2018 @ 09:35
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:28 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Nou ik vraag altijd aan visite of ze de dieren ruiken, maar ze ruiken eigenlijk altijd alleen het hooi, geen rare lucht. Had een poos 5 jonge wietplanten in huis staan, toen liepen mensen wel te klagen dat je de cavia's rook hahaha
De cavia's, jaja ;).

Ik weet dat die beesten af en toe high overkomen. Volgens mij is het ook voornamelijk het hooi. Niet doorgevraagd eigenlijk. Als ik ze eruit pak ruiken ze van dichtbij ook lekker naar hooi O+.

Behalve als ze onder mijn neus aan het ruften zijn -O- .
Fem_LittleLadymaandag 15 januari 2018 @ 09:42
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:35 schreef steelhead het volgende:

[..]

De cavia's, jaja ;).

Ik weet dat die beesten af en toe high overkomen. Volgens mij is het ook voornamelijk het hooi. Niet doorgevraagd eigenlijk. Als ik ze eruit pak ruiken ze van dichtbij ook lekker naar hooi O+.

Behalve als ze onder mijn neus aan het ruften zijn -O- .
Heb getest, er waren een paar die de bladeren van de wietplant erg lekker vonden, het hok rook daarna als een heuse coffee shop.
steelheadmaandag 15 januari 2018 @ 09:45
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:42 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Heb getest, er waren een paar die de bladeren van de wietplant erg lekker vonden, het hok rook daarna als een heuse coffee shop.
Hahahaha wat dacht jij? Ze mogen ook kruiden hebben? Geloof ik graag dat, dat ruikt. Ruik de poepies al als ze paprika ophebben.
Fem_LittleLadymaandag 15 januari 2018 @ 09:56
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:45 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hahahaha wat dacht jij? Ze mogen ook kruiden hebben? Geloof ik graag dat, dat ruikt. Ruik de poepies al als ze paprika ophebben.
Ja en ze vonden het erg lekker, tenminste een paar ervan, sommigen renden heel hard weg vn iieeuuhww
steelheadmaandag 15 januari 2018 @ 10:01
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:56 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja en ze vonden het erg lekker, tenminste een paar ervan, sommigen renden heel hard weg vn iieeuuhww
Die waren al high genoeg. Nou zullen ze vast niet high geworden zijn, want dat werkt alleen met de vrouwelijke toppen. Altijd leuk om naast mensen met wietplanten een mannelijke variant te zetten :P.
NijntjesUkmaandag 15 januari 2018 @ 10:33
Ik ben ook altijd bang dat het hok stinkt. Soms denk ik dat, vijf minuten later ruik ik niks meer (als ik de ruimte uitgeweest ben dus). Dan heeft er blijkbaar eentje geplast. :')

Ik kreeg gisteren het boze oog van Lexie. ;)

1571awm.jpg

Geen idee waarom ze op zn kop staat. :?

Dan ook maar even zo.
https://www.instagram.com/p/Bd7sGukBwmF/
steelheadmaandag 15 januari 2018 @ 12:36
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 10:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik ben ook altijd bang dat het hok stinkt. Soms denk ik dat, vijf minuten later ruik ik niks meer (als ik de ruimte uitgeweest ben dus). Dan heeft er blijkbaar eentje geplast. :')

Ik kreeg gisteren het boze oog van Lexie. ;)

[ afbeelding ]

Geen idee waarom ze op zn kop staat. :?


Dan ook maar even zo.
https://www.instagram.com/p/Bd7sGukBwmF/

Dat komt door tinypic. Bij mij zet het de foto's op zijn kant. Ook niks om het te draaien.

Maar leuke foto :D.

Dat is geen evil eye. Dat is meer van, haal dat ding (camera) uit mijn gezicht. :P.
Hier vinden ze foto's nemen ook nooit leuk _O-.
Fem_LittleLadymaandag 15 januari 2018 @ 12:50
26913952_842511685935451_1655485110_n.jpg?oh=33c47fe00c1a811028c1066f2f0945d2&oe=5A5EE571

Een jong uit mijn nieuwe lijn
steelheadmaandag 15 januari 2018 @ 14:40
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 12:50 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Een jong uit mijn nieuwe lijn
aaaw, :D
4EverBlackEyeddinsdag 16 januari 2018 @ 09:52
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 10:59 schreef steelhead het volgende:

[..]

Sommigen zijn raar :D. Het is dat ze cuteness overload zijn :P.
Ja en dan doen ze zo lelijk tegen elkaar ;( de schattige pluizenbolletjes
4EverBlackEyeddinsdag 16 januari 2018 @ 09:52
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:42 schreef CherryLips het volgende:
Zeugje eet nog amper, maar is wel actiever en ik heb haar wel wat kruiden en hooi zien eten. Alleen is de ontlasting dus ook niet goed en is er nog iets mis in de darmen. Er lag net een lekkere klodder diarree toen ik haar oppakte en nu jaagt ze op de keutels van de castraat. Ik weet dus niet of ik moet doorgaan met de medicijnen. Eerst poepte ze amper en waren de kleine keutels te droog en nu zijn ze te nat :')
Altijd leuk op zondag.
Jij hebt echt megapech met je cavia's :{
4EverBlackEyeddinsdag 16 januari 2018 @ 09:52
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 12:50 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Een jong uit mijn nieuwe lijn
Hallo nieuw jong :D O+
4EverBlackEyeddinsdag 16 januari 2018 @ 09:53
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 10:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik ben ook altijd bang dat het hok stinkt. Soms denk ik dat, vijf minuten later ruik ik niks meer (als ik de ruimte uitgeweest ben dus). Dan heeft er blijkbaar eentje geplast. :')

Ik kreeg gisteren het boze oog van Lexie. ;)

[ afbeelding ]

Geen idee waarom ze op zn kop staat. :?

Dan ook maar even zo.
https://www.instagram.com/p/Bd7sGukBwmF/

_O- Ze kunnen ook zo lekker droog kijken
4EverBlackEyeddinsdag 16 januari 2018 @ 10:06
Ik laat binnenkort op mn werk een baal aubiose (15 kg) leveren via Zooplus.
Ben benieuwd :')
Fem_LittleLadydinsdag 16 januari 2018 @ 10:29
26239094_842862835900336_5748394931616300940_n.jpg?oh=213fc87211570bec5e21bdde6098b119&oe=5AF80DBA

Waarom?
4EverBlackEyeddinsdag 16 januari 2018 @ 10:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Waarom?
_O- _O- :D

Ik had vroeger een hooiruifje en daar zaten ze ook regelmatig IN :')
Fem_LittleLadydinsdag 16 januari 2018 @ 10:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O- _O- :D

Ik had vroeger een hooiruifje en daar zaten ze ook regelmatig IN :')
Heb altijd het idee dat ze in een soort strafhoekje worden gezet.
4EverBlackEyeddinsdag 16 januari 2018 @ 10:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:44 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Heb altijd het idee dat ze in een soort strafhoekje worden gezet.
Ze kijkt er wel een beetje beteuterd bij :P
steelheaddinsdag 16 januari 2018 @ 11:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja en dan doen ze zo lelijk tegen elkaar ;( de schattige pluizenbolletjes
Gisteren met het schoonmaken zaten ze van onder het kleed te loeren. 2 kopjes eronder uit. O+.

Dat lelijk doen ziet er ook raar uit.
steelheaddinsdag 16 januari 2018 @ 11:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Waarom?
Hoe? Vooral hoe.
NijntjesUkdinsdag 16 januari 2018 @ 11:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Waarom?
Waarom niet? ;)
4EverBlackEyeddinsdag 16 januari 2018 @ 11:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:05 schreef steelhead het volgende:

[..]

Gisteren met het schoonmaken zaten ze van onder het kleed te loeren. 2 kopjes eronder uit. O+.

Dat lelijk doen ziet er ook raar uit.
Klopt, ineens blazen en bekjes wijd open :')
Fem_LittleLadydinsdag 16 januari 2018 @ 12:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:06 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hoe? Vooral hoe.
Hij heeft zich onder het ruifje door gefrommeld, blijkbaar is dat leuk want hij zit er weer
Fem_LittleLadydinsdag 16 januari 2018 @ 12:34
26857067_842904835896136_221720305_n.jpg?oh=06c77002309a1f64ce190ff271b086fc&oe=5A602823

Blijkbaar hebben ze ook weer kappertje met Chrumpy gespeeld, dat beestje zag er net weer wat normaal uit en nu heeft ze weer een kort pittig kapsel
steelheaddinsdag 16 januari 2018 @ 18:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Klopt, ineens blazen en bekjes wijd open :')
Niet je hand tussen steken. Weet ik uit ervaring :{.
steelheaddinsdag 16 januari 2018 @ 18:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:31 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Hij heeft zich onder het ruifje door gefrommeld, blijkbaar is dat leuk want hij zit er weer
Hahaha wel schattig. :D.
steelheaddinsdag 16 januari 2018 @ 18:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:34 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Blijkbaar hebben ze ook weer kappertje met Chrumpy gespeeld, dat beestje zag er net weer wat normaal uit en nu heeft ze weer een kort pittig kapsel
Die ook O+.

Er had er ooit een kappertje met mij gespeeld. En ik denk laat hem maar. Kan vast geen kwaad. Hele happen uit mijn haar.

De kapster was ook verbaasd. Die dacht dat ik zelf geknipt had.
Oscar.dinsdag 16 januari 2018 @ 20:26
Boh, mijn cavia Scruff wordt morgen 7 jaar :7
Fem_LittleLadywoensdag 17 januari 2018 @ 08:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:22 schreef steelhead het volgende:

[..]

Die ook O+.

Er had er ooit een kappertje met mij gespeeld. En ik denk laat hem maar. Kan vast geen kwaad. Hele happen uit mijn haar.

De kapster was ook verbaasd. Die dacht dat ik zelf geknipt had.
Ben er niet zo blij mee dat ze het doen, had een mooie alpaca en die loopt ook met kort pittig kapsel.
NijntjesUkwoensdag 17 januari 2018 @ 09:22
quote:
4s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 20:26 schreef Oscar. het volgende:
Boh, mijn cavia Scruff wordt morgen 7 jaar :7
:o
Dat wordt taart eten!
Sjechovwoensdag 17 januari 2018 @ 11:26
quote:
4s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 20:26 schreef Oscar. het volgende:
Boh, mijn cavia Scruff wordt morgen 7 jaar :7
Dat wordt de oudste hier ook dit jaar. Prachtige leeftijd! Gefeliciteerd!
Fem_LittleLadywoensdag 17 januari 2018 @ 12:44
quote:
4s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 20:26 schreef Oscar. het volgende:
Boh, mijn cavia Scruff wordt morgen 7 jaar :7
Dat is weer een hele leeftijd
4EverBlackEyedwoensdag 17 januari 2018 @ 13:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:20 schreef steelhead het volgende:

[..]

Niet je hand tussen steken. Weet ik uit ervaring :{.
:’) stoffer en blik ertussen
steelheadwoensdag 17 januari 2018 @ 18:49
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 13:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

:’) stoffer en blik ertussen
Keertje klappen erboven werkt ook. En dan snel uit elkaar.
Fem_LittleLadywoensdag 17 januari 2018 @ 22:19
26731516_843576065829013_157210973828347844_n.jpg?oh=53708df6d824a238ca4b4e4c040d2e1d&oe=5AF469C8

Een van de 9 baby's, zal morgen eens kijken of ik ze allemaal even leuk op de foto krijg, de twee mama's krijgen het nog erg druk met al dat kleine schorriemorrie
4EverBlackEyeddonderdag 18 januari 2018 @ 10:15
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 18:49 schreef steelhead het volgende:

[..]

Keertje klappen erboven werkt ook. En dan snel uit elkaar.
Sleutels laten rinkelen
4EverBlackEyeddonderdag 18 januari 2018 @ 10:16
Mijn vriend zei: ik hoorde iets blazen

Ik: ja dat is Cloud :|W
NijntjesUkdonderdag 18 januari 2018 @ 10:25
quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 10:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn vriend zei: ik hoorde iets blazen

Ik: ja dat is Cloud :|W
_O-

Lexie heeft weer last van rammelende eierstokken (oftewel, die loopt te trommelen met schuddende kont). :|W

Gizmo heeft ontdekt dat ze haar kan afweren door te sproeien. :')
Fem_LittleLadydonderdag 18 januari 2018 @ 20:45
26941190_844008595785760_1736377282_n.jpg?oh=11e1df33a25acea7db0579ff93636b76&oe=5A6383DA

Dat lust ik ook
NijntjesUkdonderdag 18 januari 2018 @ 20:47
:D
Fem_LittleLadydonderdag 18 januari 2018 @ 20:52
Van mij mogen ze altijd even proeven
NijntjesUkdonderdag 18 januari 2018 @ 21:38
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 20:52 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Van mij mogen ze altijd even proeven
Fozzy was dol op citroen en mandarijnen(schil). :P
Fem_LittleLadydonderdag 18 januari 2018 @ 21:39
quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 21:38 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Fozzy was dol op citroen en mandarijnen(schil). :P
Heb van alles al geprobeerd, op cavia forum zouden ze mij direct stenigen als ze de waslijst inmiddels wisten
4EverBlackEyedzaterdag 20 januari 2018 @ 19:57
quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 10:25 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

_O-

Lexie heeft weer last van rammelende eierstokken (oftewel, die loopt te trommelen met schuddende kont). :|W

Gizmo heeft ontdekt dat ze haar kan afweren door te sproeien. :')
AH fijnnnn, sproeisporen overal :')
4EverBlackEyedzaterdag 20 januari 2018 @ 19:58
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 21:39 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Heb van alles al geprobeerd, op cavia forum zouden ze mij direct stenigen als ze de waslijst inmiddels wisten
Mij ook, maar Orka lust echt alles :')
Fem_LittleLadyzaterdag 20 januari 2018 @ 20:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 19:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Mij ook, maar Orka lust echt alles :')
Ik vind het eigenlijk wel grappig, mag graag proberen of een dier iets lust, bij een broodje kaas was het ook nomnomnom, bij een lepel soep, nomnomnom, ijsje, nomnomnom, stukje fudge, nomnomnom, het zijn echt kleine zwijntje ze lusten echt veel
4EverBlackEyedzaterdag 20 januari 2018 @ 20:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 20:00 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel grappig, mag graag proberen of een dier iets lust, bij een broodje kaas was het ook nomnomnom, bij een lepel soep, nomnomnom, ijsje, nomnomnom, stukje fudge, nomnomnom, het zijn echt kleine zwijntje ze lusten echt veel
Jaaaa _O-

Hmmm citroenijsjes ...
4EverBlackEyedzaterdag 20 januari 2018 @ 20:10
Over schudden met de kont ... dat doen Oreo, Yoshi en Orka ook als je ze aait ... beetje apart ? Wie weet wat dat betekent ? Ze “ dansen “ echt tegen de hand aan
Fem_LittleLadyzaterdag 20 januari 2018 @ 20:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 20:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Over schudden met de kont ... dat doen Oreo, Yoshi en Orka ook als je ze aait ... beetje apart ? Wie weet wat dat betekent ? Ze “ dansen “ echt tegen de hand aan
Normaal om te laten zien hoe geweldig ze zijn om indruk te maken op anderen. Bert stond hier eens over het randje naar de dames te kijken en deed net een soort salsa dansje
4EverBlackEyedzaterdag 20 januari 2018 @ 20:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 20:47 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Normaal om te laten zien hoe geweldig ze zijn om indruk te maken op anderen. Bert stond hier eens over het randje naar de dames te kijken en deed net een soort salsa dansje
Maar ik weet al dat ze geweldig en indrukwekkend zijn :D

Ja geweldig, Yoshi heeft ook zo’n berendansje inclusief bijpassende brrrrrrr
Fem_LittleLadyzaterdag 20 januari 2018 @ 20:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 20:49 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Maar ik weet al dat ze geweldig en indrukwekkend zijn :D

Ja geweldig, Yoshi heeft ook zo’n berendansje inclusief bijpassende brrrrrrr
Vind het wel grappig helemaal als jonge beertjes een week of 2 zijn en dat gaan doen, zie je zo'n klein ventje naast een andere dame staan dansen en druk indruk te maken op de dame, soms krijgen ze dan ook een schop.
4EverBlackEyedzaterdag 20 januari 2018 @ 20:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 20:50 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Vind het wel grappig helemaal als jonge beertjes een week of 2 zijn en dat gaan doen, zie je zo'n klein ventje naast een andere dame staan dansen en druk indruk te maken op de dame, soms krijgen ze dan ook een schop.
Ja hilarisch
Al die dames totaal niet onder de indruk van zo’n dansende dreumes.
Fem_LittleLadyzaterdag 20 januari 2018 @ 20:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 20:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja hilarisch
Al die dames totaal niet onder de indruk van zo’n dansende dreumes.
Blijft wel een heel apart diertje met eigen wereldje, vind ze soms zo grappig
4EverBlackEyedzaterdag 20 januari 2018 @ 22:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 20:57 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Blijft wel een heel apart diertje met eigen wereldje, vind ze soms zo grappig
Ja en zo schattig O+
CherryLipsdinsdag 23 januari 2018 @ 09:37
Update: nieuwe caaf eet nog steeds heel slecht, de medicijnen hebben eigenlijk niks gedaan. Ze krijgt nu twee keer per dag een papje van tarwegraspoeder maar ze is qua omvang gehalveerd de afgelopen drie weken (zolang als ik haar nu heb). In het hok zitten zij en de castraat alleen maar hutje mutje op elkaar, er is totaal geen contact met mij of enthousiasme en de castraat reageert ook niet meer op eten. Heb vanmorgen een groot deel van de andijvie van gisteravond weg kunnen gooien en heb gister al een kilo wortels weggegooid die in de kast lagen te schimmelen, want die eten ze dus ook niet.
Dierenarts kan niets vinden, kiezen zijn al een paar keer bekeken. Beestje lijkt wel depressief ofzo -O-
Ben er een beetje klaar mee eigenlijk :@
Fem_LittleLadydinsdag 23 januari 2018 @ 13:17
@ CherryLips: jij hebt echt heel veel pech met je diertjes he, weet je ook wat voor voer ze eerder kreeg?

Heb bij de paardensportzaak weer 2 bakken snoepjes gekocht, die vrouw nog zo van, ja ze lusten soms wel wat lekkers he. Dus reageerde droog dat het voor de cavia's was.
Moet zeggen ze waren weer heel enthousiast, had de kruiden snoepjes en soort brokken die heel zoet ruiken meegenomen. De vorige keer had ik appel snoepjes, maar die wilden ze niet hebben, dus maar weer aan de paarden van een vriendin gegeven, maar deze twee worden weer enthousiast ontvangen.
Fem_LittleLadydinsdag 23 januari 2018 @ 13:18
27292494_846268725559747_1981369869_n.jpg?oh=797ad93965b52f0f50267f26e739e8b7&oe=5A699121
CherryLipsdinsdag 23 januari 2018 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:17 schreef Fem_LittleLady het volgende:
@ CherryLips: jij hebt echt heel veel pech met je diertjes he, weet je ook wat voor voer ze eerder kreeg?

Heb bij de paardensportzaak weer 2 bakken snoepjes gekocht, die vrouw nog zo van, ja ze lusten soms wel wat lekkers he. Dus reageerde droog dat het voor de cavia's was.
Moet zeggen ze waren weer heel enthousiast, had de kruiden snoepjes en soort brokken die heel zoet ruiken meegenomen. De vorige keer had ik appel snoepjes, maar die wilden ze niet hebben, dus maar weer aan de paarden van een vriendin gegeven, maar deze twee worden weer enthousiast ontvangen.
Ze kreeg goedkoop voer met heel veel vitamine c. Ik kon een zakje bij ze kopen, maar het is toch van de zotte dat ze niks eet? En dat de castraat ook van de leg is? Hij begon met Schaap altijd te popcornen als hij losliep en hij stond vooraan als ik met een zakje knisperde, dat is nu ook voorbij.
Fem_LittleLadydinsdag 23 januari 2018 @ 13:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:34 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze kreeg goedkoop voer met heel veel vitamine c. Ik kon een zakje bij ze kopen, maar het is toch van de zotte dat ze niks eet? En dat de castraat ook van de leg is? Hij begon met Schaap altijd te popcornen als hij losliep en hij stond vooraan als ik met een zakje knisperde, dat is nu ook voorbij.
Dat is vast Havens anti stress geweest, dat voer ik hier ook, hoorde ook al van een cavia koper hier, dat de twee jongen die ze had gekocht niets wilde weten van het nieuwe voer. Zij gaat natuurlijk geen Havens 20 kg zakken kopen voor 2 cavia's.
Het is erg smakelijk voer schijnt, want hier bunkeren ze er ook aardig in.
CherryLipsdinsdag 23 januari 2018 @ 13:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:39 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Dat is vast Havens anti stress geweest, dat voer ik hier ook, hoorde ook al van een cavia koper hier, dat de twee jongen die ze had gekocht niets wilde weten van het nieuwe voer. Zij gaat natuurlijk geen Havens 20 kg zakken kopen voor 2 cavia's.
Het is erg smakelijk voer schijnt, want hier bunkeren ze er ook aardig in.
Ik heb al een zakje ander voer gekocht, gemengd voer dat overal wordt geprezen en ook door de dierenarts werd aanbevolen, maar ook daar wordt niet echt van gegeten. Terwijl ik voorheen weleens had dat ik de voerbak met Science Selective 's avonds weer kon aanvullen.
Fem_LittleLadydinsdag 23 januari 2018 @ 15:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:43 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb al een zakje ander voer gekocht, gemengd voer dat overal wordt geprezen en ook door de dierenarts werd aanbevolen, maar ook daar wordt niet echt van gegeten. Terwijl ik voorheen weleens had dat ik de voerbak met Science Selective 's avonds weer kon aanvullen.
Ja ze hebben echt een voorkeur, vervelend allemaal
CherryLipsdinsdag 23 januari 2018 @ 15:10
Ik kan nog een zak Kasper halen, dat werd ook altijd geïnhaleerd maar sommige caafs gingen er meer van drinken.
Fem_LittleLadydinsdag 23 januari 2018 @ 15:14
Vind het heel rot voor je dat je zoveel pech hebt met je beestjes
CherryLipsdinsdag 23 januari 2018 @ 15:38
Ik ben er echt helemaal klaar mee, heb er echt geen plezier meer van :@ vooral nu Schaapje er niet meer is. Denk achteraf dat ik misschien beter een nieuw huisje voor Ollie had moeten zoeken ipv een nieuwe caaf in huis te halen.
4EverBlackEyedwoensdag 24 januari 2018 @ 21:55
Jammer dat je er geen plezier meer in hebt
Moet wel zeggen dat je extreem veel pech hebt met je cavia’s
CherryLipswoensdag 24 januari 2018 @ 22:18
Ze hebben een goede avond (even afkloppen). De groente is op (al had ik niet zo heel veel gegeven) en ze zijn wat actiever lijkt het. Ik had ze eens een half cherrytomaatje gegeven tijdens het koken en niet verwacht dat ze het zouden opeten, maar een minuut later was het ineens weg. Nog eentje en ja hoor, ze trokken hem bij elkaar uit de bek. Dus er is nog hoop.
4EverBlackEyedwoensdag 24 januari 2018 @ 23:18
*O*
Sjechovdonderdag 25 januari 2018 @ 19:28
Dilemma hier.
Wij hebben hier 2 dames van 6,5 jr en eentje van 7 mnd oud, waarvan ons oudje de baas is.
Nu kwam een collega vandaag bij mij met de vraag of ik nog een cavia kon “gebruiken”.
Er was er eentje overleden en ze was eigenlijk niet van plan er een andere bij te zetten.
Nu vroeg zij of ik hun overgebleven dame van 2 wou overnemen.

Nu wonen onze dames in een villa (omgebouwd kastje) van 2 verdiepingen incl. trap met een oppervlakte van 0,95 m x 0,55 m.
Wat te doen?
Hoe groot zijn de risico’s.
Ervaringen hiermee?
CherryLipsvrijdag 26 januari 2018 @ 16:55
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 19:28 schreef Sjechov het volgende:
Dilemma hier.
Wij hebben hier 2 dames van 6,5 jr en eentje van 7 mnd oud, waarvan ons oudje de baas is.
Nu kwam een collega vandaag bij mij met de vraag of ik nog een cavia kon “gebruiken”.
Er was er eentje overleden en ze was eigenlijk niet van plan er een andere bij te zetten.
Nu vroeg zij of ik hun overgebleven dame van 2 wou overnemen.

Nu wonen onze dames in een villa (omgebouwd kastje) van 2 verdiepingen incl. trap met een oppervlakte van 0,95 m x 0,55 m.
Wat te doen?
Hoe groot zijn de risico’s.
Ervaringen hiermee?
Ik heb sowieso geen goede ervaring met het koppelen van zeugjes :') De rangorde zal wel weer bepaald moeten worden. Als ze elkaar gewoon mogen is de ruimte geen probleem, lijkt me.
CherryLipsvrijdag 26 januari 2018 @ 16:56
Vraagje: hebben jullie tips om de cavia's te entertainen in de ren? Ik had ze vanmiddag weer los laten lopen in de keuken, tunnels enzo er neer gezet, een omgekeerd huisje met hooi, en hoewel ze aanvankelijk blij en nieuwsgierig zijn, kruipen ze na een minuut of tien in een tunnel en gaan ze daar liggen. Soms verplaats ik de tunnels dan en dan is het weer even interessant, maar hoe kan ik ze motiveren om wat actiever te worden? Hetzelfde geldt voor in de kooi, eigenlijk.
Sjechovvrijdag 26 januari 2018 @ 18:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 16:56 schreef CherryLips het volgende:
Vraagje: hebben jullie tips om de cavia's te entertainen in de ren? Ik had ze vanmiddag weer los laten lopen in de keuken, tunnels enzo er neer gezet, een omgekeerd huisje met hooi, en hoewel ze aanvankelijk blij en nieuwsgierig zijn, kruipen ze na een minuut of tien in een tunnel en gaan ze daar liggen. Soms verplaats ik de tunnels dan en dan is het weer even interessant, maar hoe kan ik ze motiveren om wat actiever te worden? Hetzelfde geldt voor in de kooi, eigenlijk.
Wij doen dat door ergens in of onder eten te verstoppen. Niet heel veel, maar kleine beetjes.
Vooral dingen die ze lekker vinden. Wij zien dat ze dan net als honden eigenlijk gaan "werken" met de neus. Soms worden ze helemaal gek. Na verloop van tijd (ene keer beduidend sneller dan de andere keer) hebben ze het gevonden en is het natuurlijk klaar.
Ook hebben we hier van die fleece kussentjes. Daar doen ze dan stoelendans mee .... :P

Thnx voor je bijdrage btw :)
CherryLipsvrijdag 26 januari 2018 @ 19:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 18:43 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Wij doen dat door ergens in of onder eten te verstoppen. Niet heel veel, maar kleine beetjes.
Vooral dingen die ze lekker vinden. Wij zien dat ze dan net als honden eigenlijk gaan "werken" met de neus. Soms worden ze helemaal gek. Na verloop van tijd (ene keer beduidend sneller dan de andere keer) hebben ze het gevonden en is het natuurlijk klaar.
Ook hebben we hier van die fleece kussentjes. Daar doen ze dan stoelendans mee .... :P

Thnx voor je bijdrage btw :)
Ik heb knuffelmutsen maar daar springen ze in en ze komen er niet meer uit. En eten doet de nieuwe ook nog niet zo heel best, ze eet wel wat maar is nog niet nieuwsgierig genoeg om op onderzoek uit te gaan. Ze waren vanmiddag wel wat actiever in de ren. Ik had een plastic huisje ondersteboven neergelegd en daar hooi in gedaan, en die tuthola flikkert dat hele huisje omver terwijl de castraat erin zat :') Ging gewoon op de rand staan en dan met het volle gewicht erop :')
4EverBlackEyedvrijdag 26 januari 2018 @ 20:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 16:56 schreef CherryLips het volgende:
Vraagje: hebben jullie tips om de cavia's te entertainen in de ren? Ik had ze vanmiddag weer los laten lopen in de keuken, tunnels enzo er neer gezet, een omgekeerd huisje met hooi, en hoewel ze aanvankelijk blij en nieuwsgierig zijn, kruipen ze na een minuut of tien in een tunnel en gaan ze daar liggen. Soms verplaats ik de tunnels dan en dan is het weer even interessant, maar hoe kan ik ze motiveren om wat actiever te worden? Hetzelfde geldt voor in de kooi, eigenlijk.
Meer huisjes en dingetjes *O*

Ik leg ook takken en eten neer

Na een bepaalde periode gaan ze gewoon liggen of trekken ze zich terug in een huisje
4EverBlackEyedvrijdag 26 januari 2018 @ 20:07
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 19:28 schreef Sjechov het volgende:
Dilemma hier.
Wij hebben hier 2 dames van 6,5 jr en eentje van 7 mnd oud, waarvan ons oudje de baas is.
Nu kwam een collega vandaag bij mij met de vraag of ik nog een cavia kon “gebruiken”.
Er was er eentje overleden en ze was eigenlijk niet van plan er een andere bij te zetten.
Nu vroeg zij of ik hun overgebleven dame van 2 wou overnemen.

Nu wonen onze dames in een villa (omgebouwd kastje) van 2 verdiepingen incl. trap met een oppervlakte van 0,95 m x 0,55 m.
Wat te doen?
Hoe groot zijn de risico’s.
Ervaringen hiermee?
Wat CL zegt, als ze elkaär mogen dan kun je ze zelfs kleiner houden.
Ik koppel op neutraal terrein en kijk wat de reactie is
Als ze elkaar negeren dan zit je goed, maar als het gelijk elkaar in de haren vliegen dan is het geen goede match.

Eigenlijk heb ik alle zeugjes nog hartstikke makkelijk kunnen koppelen :@ behalve de kinders van Orka
Die zijn een beetje speciaal :|W
NijntjesUkvrijdag 26 januari 2018 @ 20:24
Koppelen was hier ook nooit een probleem. Op neutraal terrein en er bij blijven.

Entertainen is hier niet nodig. Ze lopen flink heen en weer, vreten zich vol en gaan dan languit liggen. :Z
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 19:30
Dure caaf is duur.

Gisteravond kwam ik erachter dat Swiffer echt moeilijk ademde. Je zak hem moeite doen om te kunnen ademen. Samen met een nat neusje en vieze oogjes betekende weinig goed nieuws. Thermometer in zijn hol gestopt en ja hoor, 39.5 graden.

Dus wij naar de spoedkliniek in Amsterdam, waarvoor je moet bellen voor een afspraak. Niet erg spoed dus. De gecharmeerde dierenarts die wakker werd gemaakt voor een cavia doet natuurlijk de standaard dingen: shotje geven tegen de koorts en antibiotica. Kuurtje mee en 200 euro lichter naar huis met de opdracht om hem apart te zetten want hij heeft longontsteking.

Kennelijk heeft ie toch op de toch gestaan. Dat terwijl het hok in een hoek staat met een deken onder en over de kooi.

Maargoed, de patient doet alweer dat drukker dan gisteren, dus ik hoop dat het de goede kant op gaat. Witlof en komkommer wilt ie nog niet aanraken, maar sla, waar hij zich normaal te goed voor voelt, Scruff en Swiffer zitten nu uit elkaar, en oudje Scruff (7 jaar) vind het allemaal wel prima. Die racet, wat je kunt defineren als snel waggelen, door de kooi heen.

2018-01-27_23.35.18.jpg
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 19:41
Awww ;( Ik hoop dat het weer goed komt.
Wel vreemd dat je hem apart moet zetten omdat hij besmettelijk zou zijn, maar het zelf opgelopen zou hebben van de tocht?
En welke antibiotica heb je gekregen? Ik had destijds de verkeerde meegekregen ;(
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:14
quote:
4s.gif Op zondag 28 januari 2018 19:30 schreef Oscar. het volgende:
Dure caaf is duur.

Gisteravond kwam ik erachter dat Swiffer echt moeilijk ademde. Je zak hem moeite doen om te kunnen ademen. Samen met een nat neusje en vieze oogjes betekende weinig goed nieuws. Thermometer in zijn hol gestopt en ja hoor, 39.5 graden.

Dus wij naar de spoedkliniek in Amsterdam, waarvoor je moet bellen voor een afspraak. Niet erg spoed dus. De gecharmeerde dierenarts die wakker werd gemaakt voor een cavia doet natuurlijk de standaard dingen: shotje geven tegen de koorts en antibiotica. Kuurtje mee en 200 euro lichter naar huis met de opdracht om hem apart te zetten want hij heeft longontsteking.

Kennelijk heeft ie toch op de toch gestaan. Dat terwijl het hok in een hoek staat met een deken onder en over de kooi.

Maargoed, de patient doet alweer dat drukker dan gisteren, dus ik hoop dat het de goede kant op gaat. Witlof en komkommer wilt ie nog niet aanraken, maar sla, waar hij zich normaal te goed voor voelt, Scruff en Swiffer zitten nu uit elkaar, en oudje Scruff (7 jaar) vind het allemaal wel prima. Die racet, wat je kunt defineren als snel waggelen, door de kooi heen.

[ afbeelding ]
Hallo.. 200 euro :@ Hopelijk knapt je caaf snel weer op
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 20:24
Best erg dat ik niet eens meer schrik van de prijs :')
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 20:25
Met Sientje lijkt het steeds beter te gaan, maar ik durf niet te veel hoop te hebben natuurlijk. Maar ze eet en ze is nieuwsgierig en ze vindt me stom, dus dat gaat de goede kant op :7
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 20:30
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:14 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hallo.. 200 euro :@ Hopelijk knapt je caaf snel weer op
op zaterdagavond koste het consult iets meer dan 120 euro, en dan komt de medicatie er nog bij.

Nu weer een ellendige strijd dat ie de medicatie niet wilt doorslikken via het spuitje
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:33
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:24 schreef CherryLips het volgende:
Best erg dat ik niet eens meer schrik van de prijs :')
Voor 6 cavia's was ik bij Eva 90 euro kwijt.
Daar zaten nog twee rontgenfoto's bij, een AB kuur voor Oreo (middenooronsteking) en Orka (blaasontsteking), Primperan voor Oreo, voor alle caven een behandeling tegen hooiluisjes en ze zijn alle 6 nog even snel nagekeken.
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:35
quote:
4s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:30 schreef Oscar. het volgende:

[..]

op zaterdagavond koste het consult iets meer dan 120 euro, en dan komt de medicatie er nog bij.

Nu weer een ellendige strijd dat ie de medicatie niet wilt doorslikken via het spuitje
Ja fijn is dat... een meewerkende caaf. Oreo werkte totaal niet mee bij de dierenarts :')

Belangrijk is dat het spuitje achter de kiezen geplaatst wordt, zo kan hij niets anders dan doorslikken. En ja, dat is even doordrukken (wel met beleid, natuurlijk).
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 20:36
quote:
7s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:35 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja fijn is dat... een meewerkende caaf. Oreo werkte totaal niet mee bij de dierenarts :')

Belangrijk is dat het spuitje achter de kiezen geplaatst wordt, zo kan hij niets anders dan doorslikken. En ja, dat is even doordrukken (wel met beleid, natuurlijk).
Als ie het door slikt. Heb eht vaak genoeg meegemaakt dat ie het gewoon uit zijn bek laat lopen.
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 20:36
quote:
7s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:33 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Voor 6 cavia's was ik bij Eva 90 euro kwijt.
Daar zaten nog twee rontgenfoto's bij, een AB kuur voor Oreo (middenooronsteking) en Orka (blaasontsteking), Primperan voor Oreo, voor alle caven een behandeling tegen hooiluisjes en ze zijn alle 6 nog even snel nagekeken.
Tering, ik was tijdje geleden bij haar toen met schaap, een röntgenfoto, urinetest en medicijnen en dat was tachtig. Wat verschilt dat dan.
Voor Sientje was ik alleen consult plus medicijnen kwijt, dus 25 euro ofzo. En een halve tank benzine.
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:37
quote:
4s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:36 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Als ie het door slikt. Heb eht vaak genoeg meegemaakt dat ie het gewoon uit zijn bek laat lopen.
Doen ze hier ook, maar dan heb ik het spuitje niet ver genoeg in het bekje gedaan :P
NijntjesUkzondag 28 januari 2018 @ 20:37
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:24 schreef CherryLips het volgende:
Best erg dat ik niet eens meer schrik van de prijs :')
Ik ook niet. ;(
Hopelijk knapt ie snel op, Oscar.
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 20:38
Ik heb wel makkelijke caafs met medicijnen zie ik :D alleen Otje vertikte het toen, maar dat was toch een aflopende zaak.
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 20:39
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:37 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Doen ze hier ook, maar dan heb ik het spuitje niet ver genoeg in het bekje gedaan :P
En zichzelf daarna uitgebreid wassen natuurlijk. Dan krijgt ie ook wel wat binnen
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:39
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Tering, ik was tijdje geleden bij haar toen met schaap, een röntgenfoto, urinetest en medicijnen en dat was tachtig. Wat verschilt dat dan.
Voor Sientje was ik alleen consult plus medicijnen kwijt, dus 25 euro ofzo. En een halve tank benzine.
Ik had overigens nog wel even getankt in België :') ja.. als ik er dan toch ben...
Maar die prijzen gaan echt nergens over.. zo goedkoop.

Als ik hier naar een dierenarts ga ben ik dat voor 1 caaf kwijt... Dan maar 3 uur reizen voor de caviadierenarts :P
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:39
quote:
4s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:39 schreef Oscar. het volgende:

[..]

En zichzelf daarna uitgebreid wassen natuurlijk. Dan krijgt ie ook wel wat binnen
Eigenwijze beestjes...

Oreo vindt medicijnen gewoon vies, maar Orka lust alles en vindt AB zelfs lekker 8)7
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Eigenwijze beestjes...

Oreo vindt medicijnen gewoon vies, maar Orka lust alles en vindt AB zelfs lekker 8)7
ik heb nog nooit een caaf gehad de het lekker vond.
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:38 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb wel makkelijke caafs met medicijnen zie ik :D alleen Otje vertikte het toen, maar dat was toch een aflopende zaak.
Het is per caaf verschillend. Oreo is helemaal geen land mee te bezeilen en Orka is modelcaaf :D
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:41
quote:
4s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:40 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ik heb nog nooit een caaf gehad de het lekker vond.
Nee, ik ook niet... totdat Orka AB moest hebben. Vond het wel opmerkelijk.
Dan stond ze zo op haar achterpootjes van: laat maar doorkomen :')
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 20:41
quote:
4s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:40 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ik heb nog nooit een caaf gehad de het lekker vond.
Pijnstilling is volgens mij ook lekker. De andere caafs lebberen het van de lippen af.
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 20:42
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Pijnstilling is volgens mij ook lekker. De andere caafs lebberen het van de lippen af.
smaakt wel een beetje zoet. En ja, misschien willen ze ook high worden
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 20:42
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik had overigens nog wel even getankt in België :') ja.. als ik er dan toch ben...
Maar die prijzen gaan echt nergens over.. zo goedkoop.

Als ik hier naar een dierenarts ga ben ik dat voor 1 caaf kwijt... Dan maar 3 uur reizen voor de caviadierenarts :P
Ik was laatst in Driebergen zestig euro kwijt voor een consult.
Dan rij ik inderdaad naar België.
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:43
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik was laatst in Driebergen zestig euro kwijt voor een consult.
Dan rij ik inderdaad naar België.
Ik was 70 euro kwijt voor een consult, AB en pijnstilling
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 20:43
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik was laatst in Driebergen zestig euro kwijt voor een consult.
Dan rij ik inderdaad naar België.
voor een normaal consult ben ik hier wel goedkoper uit. maar ja, dat is op afspraak en niet om 23 uur in het weekend ;(
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 20:47
maar ik vind het wel weer teleurstellend dat de rascaaf van alles heeft een de vuilnisbakkenras uit de dierenwinkel met zijn 7 jaar zijn 3de jeugd in gaat.
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 20:56
Mja, ik heb hier "rascaven" en vuilnisbakjes, maar het is maar net hoe ze genetisch in elkaar zitten. :P
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 21:03
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:56 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mja, ik heb hier "rascaven" en vuilnisbakjes, maar het is maar net hoe ze genetisch in elkaar zitten. :P
nouja, ik kom wekelijks in de dierenwinkel waar Scruf is gekocht en dan ziet gewoon de familielijn steeds verkocht worden. Dus als ik een nieuwe daar koop, dan koop ik de ver-ver-ver achterneef van Scruff :Y
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 21:05
Ik vind familielijnen sowieso wel leuk :D
Daarom heb ik ook een nestje gefokt met Orka.
Zo schattig dat ze nog met haar kinders zit.
Al zien ze haar natuurlijk niet meer als mama
Oscar.zondag 28 januari 2018 @ 21:19
Dat wil ik niet. Want dan geef ik ze niet meer weg ;(
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 21:23
quote:
4s.gif Op zondag 28 januari 2018 21:19 schreef Oscar. het volgende:
Dat wil ik niet. Want dan geef ik ze niet meer weg ;(
Dit :D
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 21:24
Sientje loopt nu al een tijdje in de kooi te scharrelen O+
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 21:30
quote:
4s.gif Op zondag 28 januari 2018 21:19 schreef Oscar. het volgende:
Dat wil ik niet. Want dan geef ik ze niet meer weg ;(
Waarom denk je dat ik nu met 6 cavia's zit ;(
4EverBlackEyedzondag 28 januari 2018 @ 21:32
Nee, er is goed over nagedacht, want cavia's verkopen of weggeven wil ik niet.
Dan weet ik niet of ze goed terecht komen etc..
Dus daarom heb ik maar een caviaflat gekocht :D
_florezondag 28 januari 2018 @ 21:34
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 21:24 schreef CherryLips het volgende:
Sientje loopt nu al een tijdje in de kooi te scharrelen O+
Shht niet bewegen! _O-
CherryLipszondag 28 januari 2018 @ 21:50
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 21:34 schreef _flore het volgende:

[..]

Shht niet bewegen! _O-
Ja echt :D ik durfde al niet naar de keuken te lopen :')
NijntjesUkzondag 28 januari 2018 @ 22:14
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 21:50 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja echt :D ik durfde al niet naar de keuken te lopen :')
_O-
Ik zit al n uur in dezelfde houding, omdat Lexie tegen mn been aan ligt (te slapen?). O+
Oscar.maandag 29 januari 2018 @ 23:23
Jemig, ik heb nu 3 spuitjes.
1 met antibiotica
1 met vochtafdrijver
1 met krachtvoer

En meneer wil niet eten. Dus daarom de krachtvoer.

En drie keer raden als ie 10ml krachtvoer naar binnen heeft gewerkt?

Eerst uitgebreid wassen en daarna hooi eten....

Als ie niet de komende uur zelf gaat eten, dan mag dit hele circus weer overnieuw.

Dus ik heb nu een webcam op hem gericht. Met bewegingsensor. Alleen om hem in de gaten te houden.

Daar gaat mijn slaap....
4EverBlackEyeddinsdag 30 januari 2018 @ 22:15
quote:
4s.gif Op maandag 29 januari 2018 23:23 schreef Oscar. het volgende:


Dus ik heb nu een webcam op hem gericht. Met bewegingsensor. Alleen om hem in de gaten te houden.

Daar gaat mijn slaap....
_O-

Mensen in dit topic hebben veel over voor hun caaf O+
4EverBlackEyeddinsdag 30 januari 2018 @ 22:16
En Oreo wandelt hier ineens van de bank af... plof, ligt ze daar ineens op de grond :{

Dit jaar wordt mevrouw 5 jaar, maar dan moet dit geen gewoonte worden
NijntjesUkdinsdag 30 januari 2018 @ 22:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 22:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Mensen in dit topic hebben veel over voor hun caaf O+
Hoe kom je erbij?

Hoe gaat t nu met de zorgencaaf, Oscar?

@4everBlackEyed, ze wilde je reactievermogen testen. Helaas heb je gefaald. _O-
Deden ze hier gisteren ook. Ze lagen tussen 2 lagen van de handdoek in en 1tje lag blijkbaar op t randje en kukelde er vanaf. Lagen ze bijna samen op de grond. Kon ze net tegenhouden. *O*
4EverBlackEyeddinsdag 30 januari 2018 @ 22:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 22:30 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Hoe kom je erbij?

Hoe gaat t nu met de zorgencaaf?
Gewoon.. een vermoeden :D
Oscar.dinsdag 30 januari 2018 @ 23:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 22:30 schreef NijntjesUk het volgende:

Hoe gaat t nu met de zorgencaaf, Oscar?

ik heb geen idee. Hij lijkt beter te ademen, maar eten doet hij nog niet. Het is natuurlijk pas dag 3 dat hij antibiotica krijgt en hij is maandag nog eens door de mangel gehaald door de dierenarts.

Ik geef hem nu krachtvoer om de 2 uur zodat hij tenminste wel wat binnen krijgt, maar van harte gaat het nog niet. Daarna leg ik hem terug in zijn eigen bak, gevolgd door een flinke wasbeurt en wat boos geknaag en alles aan nog wat.

Hij reageert nog wel op Scruff, je merkt toch dat ze elkaar opzoeken.
CherryLipswoensdag 31 januari 2018 @ 00:36
Ik gaf Sientje tarwegraspoeder, vinden ze lekker. Ollie stak gewoon z'n kop in het glas, zo lekker vond ie het. Dus misschien kun je het daarmee lekkerder maken?
4EverBlackEyedwoensdag 31 januari 2018 @ 20:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 22:30 schreef NijntjesUk het volgende:

@4everBlackEyed, ze wilde je reactievermogen testen. Helaas heb je gefaald. _O-
Deden ze hier gisteren ook. Ze lagen tussen 2 lagen van de handdoek in en 1tje lag blijkbaar op t randje en kukelde er vanaf. Lagen ze bijna samen op de grond. Kon ze net tegenhouden. *O*
:') Whehehe

Nou ik verwachtte echt niet dat ze gewoon zo van de bank af zou wandelen, maar ik denk dat ze naar mij toe wilde lopen, alleen zat daar nog een gat tussen
Oscar.woensdag 31 januari 2018 @ 20:47
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 00:36 schreef CherryLips het volgende:
Ik gaf Sientje tarwegraspoeder, vinden ze lekker. Ollie stak gewoon z'n kop in het glas, zo lekker vond ie het. Dus misschien kun je het daarmee lekkerder maken?
ga ik morgen proberen.
4EverBlackEyedwoensdag 31 januari 2018 @ 21:23
quote:
4s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:39 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ik heb geen idee. Hij lijkt beter te ademen, maar eten doet hij nog niet. Het is natuurlijk pas dag 3 dat hij antibiotica krijgt en hij is maandag nog eens door de mangel gehaald door de dierenarts.

Ik geef hem nu krachtvoer om de 2 uur zodat hij tenminste wel wat binnen krijgt, maar van harte gaat het nog niet. Daarna leg ik hem terug in zijn eigen bak, gevolgd door een flinke wasbeurt en wat boos geknaag en alles aan nog wat.

Hij reageert nog wel op Scruff, je merkt toch dat ze elkaar opzoeken.
Krijgt je caaf ook pijnstilling ? Zo ja, welke pijnstilling is dit ?
CherryLipswoensdag 31 januari 2018 @ 22:12
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 20:47 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ga ik morgen proberen.
Ik had een potje van de Aldi, nog geen twee euro. Aanlengen met water tot een soepje (niet te dik) en met zo'n dun spuitje geven.
Oscar.woensdag 31 januari 2018 @ 23:14
quote:
5s.gif Op woensdag 31 januari 2018 21:23 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Krijgt je caaf ook pijnstilling ? Zo ja, welke pijnstilling is dit ?
Metacam. gekregen van de dierenarts
Oscar.woensdag 31 januari 2018 @ 23:18
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 22:12 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik had een potje van de Aldi, nog geen twee euro. Aanlengen met water tot een soepje (niet te dik) en met zo'n dun spuitje geven.
ik gebruik nu Critical Care, waar veel vitamine c in zit. nu we een dag verder zijn valt het tegenstribbelen wel mee. Hij bokt alleen nog soms bij het kauwen.
CherryLipswoensdag 31 januari 2018 @ 23:52
quote:
4s.gif Op woensdag 31 januari 2018 23:18 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ik gebruik nu Critical Care, waar veel vitamine c in zit. nu we een dag verder zijn valt het tegenstribbelen wel mee. Hij bokt alleen nog soms bij het kauwen.
Dat is altijd een gepier, ja ;(
De afgelopen keer had ik poeder van Eva Stoffels, daar zat ook vitamine C doorheen, en later dus dat tarwegras met een gemalen vitamine C-pil en probiotica erdoorheen. Zat er steeds met een paar minuutjes in, er ging een wereld voor me open.
Oscar.donderdag 1 februari 2018 @ 11:48
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 23:52 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dat is altijd een gepier, ja ;(
De afgelopen keer had ik poeder van Eva Stoffels, daar zat ook vitamine C doorheen, en later dus dat tarwegras met een gemalen vitamine C-pil en probiotica erdoorheen. Zat er steeds met een paar minuutjes in, er ging een wereld voor me open.
Wat voor probiotica?
Oscar.donderdag 1 februari 2018 @ 11:51
Dag 5 is aangebroken. Meneer wordt in de avond en de nacht/ochtend gedwangvoerd en overdag ligt hij te slapen in zijn nachthok. Gisteren had hij nog wel hoge koorts (40.7), maar zijn longen waren al aan de betere hand.

Gisteren was het best zielig en hij was zo in paniek, dat hij vanaf de behandeltafel tegen mij aan sprong. Dan kan je mij wegslepen hoor....
4EverBlackEyeddonderdag 1 februari 2018 @ 12:13
quote:
4s.gif Op woensdag 31 januari 2018 23:14 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Metacam. gekregen van de dierenarts
^O^ Top
CherryLipsdonderdag 1 februari 2018 @ 12:31
quote:
4s.gif Op donderdag 1 februari 2018 11:48 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Wat voor probiotica?
https://www.vitaminstore.(...)ca-stoelgang/P222055

Deze heb ik.
Oscar.donderdag 1 februari 2018 @ 21:44
dicht