abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175816740
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkäfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
  maandag 18 december 2017 @ 19:38:30 #2
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175817985
Wat n schatje, LittleLady. O+
pi_175818961
Het zijn inmiddels 4 baby's, zal morgen even een mooie foto van de vierling maken, ze drentelen al moedig in het rond.
pi_175819439
registreer om deze reclame te verbergen
Godsamme ik wil ook cavia's ;(.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175819704
Wat voor cavia's zou je willen dan?
pi_175819901
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Wat voor cavia's zou je willen dan?
Alles O+.

Nee, rexjes of kruising rex, borstels vind ik ook erg leuk O+. Alles behalve glad en Peruuf, want die haren heb ik wel gehad :P.

Maar t gaat hem niet worden denk ik, twee jachthonden :P.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175820229
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 20:34 schreef Samzz het volgende:

[..]

Alles O+.

Nee, rexjes of kruising rex, borstels vind ik ook erg leuk O+. Alles behalve glad en Peruuf, want die haren heb ik wel gehad :P.

Maar t gaat hem niet worden denk ik, twee jachthonden :P.
Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
pi_175820309
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Jaa, driekleur teddy's vind ik ook leuk O+.

Weerwolf en skinny weet ik niet... ik ben niet zo van t haarloze.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175820406
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 20:45 schreef Samzz het volgende:

[..]

Jaa, driekleur teddy's vind ik ook leuk O+.

Weerwolf en skinny weet ik niet... ik ben niet zo van t haarloze.
Dit is een weerwolfje

$_83.JPG

skinny's en weerwolfjes zijn wel heel sociaal
pi_175820518
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:47 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Dit is een weerwolfje

[ afbeelding ]

skinny's en weerwolfjes zijn wel heel sociaal
Ja maar ik vind er niks aan.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175820619
Maar goed, zou niet weten hoe ik caafs en honden moet combineren :').
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  maandag 18 december 2017 @ 20:53:33 #12
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175820622
Die vind ik ook leuk haha.
Ik ben niet zo kritisch geloof ik. ;)
pi_175821911
Tja sommige honden kijken er niet naar om, hier vrat de hond alleen het voerbakje leeg van de cavia's, maar goed ik heb een open flat, je kan natuurlijk ook dichte flat maken met chinchilla gaas ervoor.
pi_175835550
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:53 schreef Samzz het volgende:
Maar goed, zou niet weten hoe ik caafs en honden moet combineren :').
De cavia's in een aparte ruimte waar de honden niet bij kunnen. Dat zou werken. Maar dan moet je wel weer tijd spenderen in die ruimte, om bij je cavia's te zijn

Vrienden van me hebben een Engelse Buldog. Ook een stoer beest trouwens. Die doet niks tegen hun cavia's. Sterker, als je iets verkeerd doet tegen die cavia's dan neemt hij ze in bescherming.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde in een ver verleden, kwam het hondje van mijn tante altijd standaard de cavia's groeten. Daar moest hij naar boven voor, want die stonden op mijn kamer. Hij was er dan wel weer bang voor als ze los liepen. Dat dan weer wel. Dat was een King Charles Spaniel.

Ligt dus volkomen aan de hond.

[ Bericht 13% gewijzigd door steelhead op 19-12-2017 12:52:53 ]
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175835572
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:07 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Het zijn inmiddels 4 baby's, zal morgen even een mooie foto van de vierling maken, ze drentelen al moedig in het rond.
Echt een leuke babycaaf. Benieuwd naar de rest. O+
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175835617
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Voor mij huidige caafs, had ik 2 CH en 1 US teddy. Dat waren echte fuzzies O+
Nu 2 vuilnisbak rasjes :D
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175836236
Heb gekeken, het zijn 3 dames en 1 heertje, een erg mooi nestje.

25398917_830539467132673_565179977102355491_n.jpg?oh=3fb5710371e8a286bdc71e6b44504bda&oe=5AC173E7

25398774_830539500466003_1139577439181168346_n.jpg?oh=0d4f6873506faa02465bd074c5b51561&oe=5AC96A70

25398621_830539523799334_1597727950032198887_n.jpg?oh=cb528014ef1691472e5e60b20f381172&oe=5AB5C369

25498172_830539563799330_673029134311345188_n.jpg?oh=94033159ef097c985a78e2175617e286&oe=5AD1B5D4
pi_175836949
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 13:20 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Heb gekeken, het zijn 3 dames en 1 heertje, een erg mooi nestje.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Aaaaw wat een snuitjes O+ .
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175840089
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Ik blijf het een geweldige naam vinden
Mevrouw Blootje _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175840701
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 12:47 schreef steelhead het volgende:

[..]

De cavia's in een aparte ruimte waar de honden niet bij kunnen. Dat zou werken. Maar dan moet je wel weer tijd spenderen in die ruimte, om bij je cavia's te zijn

Vrienden van me hebben een Engelse Buldog. Ook een stoer beest trouwens. Die doet niks tegen hun cavia's. Sterker, als je iets verkeerd doet tegen die cavia's dan neemt hij ze in bescherming.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde in een ver verleden, kwam het hondje van mijn tante altijd standaard de cavia's groeten. Daar moest hij naar boven voor, want die stonden op mijn kamer. Hij was er dan wel weer bang voor als ze los liepen. Dat dan weer wel. Dat was een King Charles Spaniel.

Ligt dus volkomen aan de hond.
Ik weet niet wat mijn honden doen.

En ik zou de cavia's sowieso in een mooi groot hok in de woonkamer willen. Niet ergens anders.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175842360
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 15:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik blijf het een geweldige naam vinden
Mevrouw Blootje _O-
Ja idd geweldige naam _O- .
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175842391
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 16:19 schreef Samzz het volgende:

[..]

Ik weet niet wat mijn honden doen.

En ik zou de cavia's sowieso in een mooi groot hok in de woonkamer willen. Niet ergens anders.
Dan gaat het idd lastig worden. Als ze er mee opgroeien is het vaak wel makkelijker. Anders Fem_Little lady lief aankijken of je de baby caafs mag knuffelen :D .
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175843081
Is leuk met al die hummeltjes knuffelen
pi_175858159
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
NARF
pi_175858186
Nu kijken wat ik met Ollie ga doen. Ik wil stoppen met de cavia's, maar wil Ollie ook niet kwijt ;(
NARF
pi_175858272
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Agossie :'(. Sterkte, CL :*.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175858435
Blijft altijd rot, ze laten ook altijd laat zien dat ze iets mankeren, of soms helemaal niet liggen ze er ineens.

Je doet je best en je verzorgd ze erg goed, je hebt denk ik gewoon pech met je diertjes.
pi_175858823
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Sterkte met het verlies, 6 jaar is een respectabele leeftijd !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 20 december 2017 @ 09:20:23 #29
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175858925
Sterkte. Is altijd verdrietig.
Is Ollie een sociale cavia?
pi_175859623
Dank jullie wel :*

Ollie is wel sociaal, ja.
NARF
pi_175859634
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:32 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Blijft altijd rot, ze laten ook altijd laat zien dat ze iets mankeren, of soms helemaal niet liggen ze er ineens.

Je doet je best en je verzorgd ze erg goed, je hebt denk ik gewoon pech met je diertjes.
De dierenarts wist het ook niet helemaal. Zelf denk ik dat die tumor die ze had is geknapt en ze daar ziek van is geworden, maar dat kun je ook niet zeker weten.
NARF
  woensdag 20 december 2017 @ 10:10:17 #32
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175859756
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:01 schreef CherryLips het volgende:
Dank jullie wel :*

Ollie is wel sociaal, ja.
Lastig.
Ik snap dat je m niet kwijt wilt, maar wegkwijnen is ook sneu. :*
pi_175860160
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
NARF
pi_175860212
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:34 schreef CherryLips het volgende:
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
Bij fokkers kun je soms een pensioentje overnemen, misschien is dat dan iets
  woensdag 20 december 2017 @ 10:39:35 #35
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175860257
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:34 schreef CherryLips het volgende:
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
Wel fijn voor Ollie!
@LittleLady, das een goed idee!
pi_175860591
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:37 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Bij fokkers kun je soms een pensioentje overnemen, misschien is dat dan iets
Ja goed plan :Y Ben alleen bang dat die ook ziek wordt. Omdat er een vloek in dit huis zit ofzo.
NARF
pi_175860941
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:00 schreef CherryLips het volgende:
Ik wil stoppen met de cavia's
-O- Nooooo
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175861987
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Aaw arm beestje. Maar misschien wel beter nu, iig geen pijn meer. Heel veel sterkte CL.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175862053
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:55 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja goed plan :Y Ben alleen bang dat die ook ziek wordt. Omdat er een vloek in dit huis zit ofzo.
Dat gaat vast wel meevallen joh :). Ga eerst eens fijn knuffen met Ollie samen :). En dan kijken voor een pensioentje.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175863546
Of wellicht een deal sluiten met een opvang.. dat het zeugje weer terug gaat, indien ollie komt te overlijden ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175863698
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 13:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Of wellicht een deal sluiten met een opvang.. dat het zeugje weer terug gaat, indien ollie komt te overlijden ?
Dat had ik met Bob ook gedaan, die heeft een maand bij Knofje gezeten voor ze overleed. Kon ie weer terug :') Had ik vooraf al afgesproken, maar wist niet dat het zo snel zou gaan en ik vind het ook zielig om met cavia's te slepen. En er zijn weinig oudere zeugjes in de opvang. Toevallig bij het Kuufke twee.
Ik ga eerst de kooi uitmesten en kijken of het niet besmettelijk was voor Ollie.
NARF
pi_175863753
Ik vind het toch altijd een beetje viezig, een dood en koud huisdier :@
NARF
pi_175865041
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 13:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik vind het toch altijd een beetje viezig, een dood en koud huisdier :@
Ja ik ook ...
maar het hoort erbij.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175866966
Het voelt altijd raar aan, als ze stijf en koud zijn idd. Maar geen moeite mee ze op te pakken en in een doosje te doen. Moest wel, mijn ex was altijd zwaar overstuur, daar had ik dus niks aan.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175867106
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:45 schreef steelhead het volgende:
Het voelt altijd raar aan, als ze stijf en koud zijn idd. Maar geen moeite mee ze op te pakken en in een doosje te doen. Moest wel, mijn ex was altijd zwaar overstuur, daar had ik dus niks aan.
Ik heb het net ook gedaan. Nog even naar haar vachtje gekeken, beetje geaaid. Ze was zo lekker pluizig. Ze was grotendeels bruin, op een voorpootje na, dat was wit ;( zo schattig.
NARF
pi_175867125
O ja, weer iets. M'n hamster had vorige week een grote wond op de rug. Meegenomen naar dierenarts, die zei meteen "schimmel". Dus nu smeren (hele hamster zit onder). Die wond lijkt kleiner te worden maar nu heeft ie een droge plek op de schouders. Ik vraag me af in hoeverre dat besmettelijk is :{
NARF
pi_175867135
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb het net ook gedaan. Nog even naar haar vachtje gekeken, beetje geaaid. Ze was zo lekker pluizig. Ze was grotendeels bruin, op een voorpootje na, dat was wit ;( zo schattig.
Die hoge schattigheids factor doet het hem wel. Gaat het me jou wel een beetje nu?
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175867157
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:52 schreef CherryLips het volgende:
O ja, weer iets. M'n hamster had vorige week een grote wond op de rug. Meegenomen naar dierenarts, die zei meteen "schimmel". Dus nu smeren (hele hamster zit onder). Die wond lijkt kleiner te worden maar nu heeft ie een droge plek op de schouders. Ik vraag me af in hoeverre dat besmettelijk is :{
Ik had dat ooit met een cavia, die droge plek. Die kwam uit de opvang. Maar goed blijven smeren en je handen goed wassen. Want het kan wel doorgegeven worden.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175875293
Als een dier dood is doet het me altijd denken aan die ouderwetse Steff knuffeldieren waar je ironisch genoeg, nog een koe mee dood kon gooien.

Hier doen de baby's het wel leuk, heb nu 9 baby's constant achter elkaar aan rennen
pi_175875832
25446410_831154513737835_9141254338212865604_n.jpg?oh=41000a844dbf64d9514e7a897afa4eac&oe=5ACF6FAD

Dit is onze kleine hamster, 4 week geleden was ze nog helemaal wildkleur, maar na een paar keer in de wasmachine met Robijntje voor de witte was is ze nu zo oO<
pi_175876206
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 20:38 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Als een dier dood is doet het me altijd denken aan die ouderwetse Steff knuffeldieren waar je ironisch genoeg, nog een koe mee dood kon gooien.


Daar moest ik ook aan denken toen ik haar oppakte :')
NARF
pi_175876239
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 20:59 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Daar moest ik ook aan denken toen ik haar oppakte :')
Ohw gelukkig dacht al dat ik de enige was die het daar op vond lijken, als ze slap zijn vind ik het vervelender dan heb ik altijd het gevoel alsof ik net te laat was.
pi_175876318
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:00 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ohw gelukkig dacht al dat ik de enige was die het daar op vond lijken, als ze slap zijn vind ik het vervelender dan heb ik altijd het gevoel alsof ik net te laat was.
Moos was toen nog helemaal warm toen ik hem vond. Dacht ook serieus dat ie sliep, hij lag erbij als een croissant zeg maar.
NARF
pi_175878386
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 20:49 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is onze kleine hamster, 4 week geleden was ze nog helemaal wildkleur, maar na een paar keer in de wasmachine met Robijntje voor de witte was is ze nu zo oO<
Aaaw wat een bolletje :D.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175885485
Zo het is nog geen eens 8 uur en heb het hok in de kamer al schoon, ze stonden allemaal wat slaap dronken in de bak.
  donderdag 21 december 2017 @ 08:02:35 #56
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175885527
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 07:56 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Zo het is nog geen eens 8 uur en heb het hok in de kamer al schoon, ze stonden allemaal wat slaap dronken in de bak.
Goed bezig. ;)

Zodra ik beneden kom, is Gizmo in opperste staat van paraatheid en aan het fluiten. Lexie komt dan slaapdronken kijken waar al die ophef voor nodig is. _O-
pi_175885668
Hier hebben ze zoiets als: Hey hij is wakker. Eten, eten, eten. En het maakt niet uit als het 4:30 is om even snel naar de wc te gaan of om 8u.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175888841
Mailtje gestuurd naar een opvang voor een zeugje. Ik ben benieuwd.
NARF
  donderdag 21 december 2017 @ 22:18:18 #59
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_175906017
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 08:02 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Goed bezig. ;)

Zodra ik beneden kom, is Gizmo in opperste staat van paraatheid en aan het fluiten. Lexie komt dan slaapdronken kijken waar al die ophef voor nodig is. _O-
Hier idem.
Eerst bij mij .... en als het ff kan doen ze het 10 min bij mijn vrouw dunnetjes over 😜
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  vrijdag 22 december 2017 @ 22:31:06 #60
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175934729
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:51 schreef CherryLips het volgende:
Mailtje gestuurd naar een opvang voor een zeugje. Ik ben benieuwd.
Al iets gehoord?
pi_175937172
Of ook heel leuk. S'ochtens wakker worden en nog lekker in bed liggen. En de heren beginnen te piepen.

En dan mijn vriendin die doodleuk zegt; Je kinderen roepen je :{
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
  zaterdag 23 december 2017 @ 05:33:52 #62
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175939855
_O-
pi_175940480
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:54 schreef steelhead het volgende:
Of ook heel leuk. S'ochtens wakker worden en nog lekker in bed liggen. En de heren beginnen te piepen.

En dan mijn vriendin die doodleuk zegt; Je kinderen roepen je :{
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175940484
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:51 schreef CherryLips het volgende:
Mailtje gestuurd naar een opvang voor een zeugje. Ik ben benieuwd.
Ah fijn !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175940495
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 08:26 schreef steelhead het volgende:
Hier hebben ze zoiets als: Hey hij is wakker. Eten, eten, eten. En het maakt niet uit als het 4:30 is om even snel naar de wc te gaan of om 8u.
Nee hallo
Als de wandelende voerdispenser (wij) wakker is dan is het altijd etenstijd :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175940504
Caafjes zijn nu bij oma
Wel raar zo’n leeg hok
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175942250
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ah fijn !
Bijna twee uur gereden, waren alle zeugjes vanmorgen opgehaald. Kan ik weer terug. En ik had Ollie bij me want dat moest vanwege het koppelen. Jezus Christus. Dus nu weer naar huis.
NARF
pi_175943629
Geneigd om nu bij de dierenwinkel een caaf te halen :')
NARF
pi_175949030
Zit er geen opvang dichter bij huis dan? :o
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_175950649
Alleen maar jonkies en ik wilde een wat oudere caaf :@
NARF
pi_175955217
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee hallo
Als de wandelende voerdispenser (wij) wakker is dan is het altijd etenstijd :@
Daar komt het wel op neer zo ongeveer. En ik altijd denken dat ze blij zijn om me te zien.
Alleen voor eten en bescherming als ze ergens van schrikken _O-.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175955223
quote:
15s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Caafjes zijn nu bij oma
Wel raar zo’n leeg hok
Dat lijkt me dan ineens ook raar. Ga je op vakantie?
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175955238
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:24 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Bijna twee uur gereden, waren alle zeugjes vanmorgen opgehaald. Kan ik weer terug. En ik had Ollie bij me want dat moest vanwege het koppelen. Jezus Christus. Dus nu weer naar huis.
Hadden ze er geen apart gezet dan? Dat is wel slecht.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175955334
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:24 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Bijna twee uur gereden, waren alle zeugjes vanmorgen opgehaald. Kan ik weer terug. En ik had Ollie bij me want dat moest vanwege het koppelen. Jezus Christus. Dus nu weer naar huis.
Koekoek ...

:{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175955483
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:38 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hadden ze er geen apart gezet dan? Dat is wel slecht.
Nee ze hadden ze niet allemaal op de foto gezet dus ik zou gewoon langskomen. Ze hadden zelf ook niet verwacht dat ze allemaal opgehaald zouden worden. Ik had ook gewoon een uur eerder weg moeten gaan ;(
NARF
pi_175955668
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:45 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nee ze hadden ze niet allemaal op de foto gezet dus ik zou gewoon langskomen. Ze hadden zelf ook niet verwacht dat ze allemaal opgehaald zouden worden. Ik had ook gewoon een uur eerder weg moeten gaan ;(
Ah ok, ik neem aan dat ze je dan ook niet konden bellen. Wel jammer. Een oud dametje was wel mooi geweest :).
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175958400
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:37 schreef steelhead het volgende:

[..]

Daar komt het wel op neer zo ongeveer. En ik altijd denken dat ze blij zijn om me te zien.
Alleen voor eten en bescherming als ze ergens van schrikken _O-.
Het ziet er altijd zo enthousiast uit als ze al whiepend op hun achterpootjes staan en bijna uit het hok tuimelen.

Echter is de motivatie alleen eten idd ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175958521
Vandaag de verjaardag van mijn dochter gevierd, ontzettend leuk dus. Daar was een cavia het mee eens, een half uur voor de visite kwam hoppa even 3 jongen uitgepoept.
Hebben geen omkijken naar de kinderen gehad, die waren helemaal blij en hebben bijna de hele middag voor het cavia hok zitten tutten met alle baby's.
Alle cavia's zijn nu ook moe, de hele dag aandacht is wel heel veel. maar zijn 3 mooie creme witte baby's die er nu weer bij lopen.
pi_175965610
Gewoon kinderfeestjes gaan organiseren
Dan verdienen de cavia’s zelf hun hooi en brokjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175965711
Herinneringen op Facebook, ik maakte een paar jaar achter elkaar op deze dag een kerstfoto van m'n caafs. Ging van vijf naar vier naar een ;(
NARF
  Eindredactie Games zondag 24 december 2017 @ 11:19:21 #81
19054 crew  Oscar.
Maakt van elk topic een pretje
pi_175967320
10882331_10204565166307122_2825731548467515863_n.jpg?oh=194014f2b821e98dd081622e7b6c19dd&oe=5AFBE93F
Groetjes aan je voetjes en toedeloetjes!
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Nintendo Network: Buikschuiver
  zondag 24 december 2017 @ 12:04:02 #82
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175968177
O+
pi_175974547
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:37 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dat lijkt me dan ineens ook raar. Ga je op vakantie?
Nee, een dagje België, dan schoonouders en daarna komen we ze weer ophalen :D als het 1 overnachting is, durven we ze nog wel alleen te laten. Twee overnachtingen niet en het voer is dan natuurlijk op :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175974563
quote:
4s.gif Op zondag 24 december 2017 11:19 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]
O+ Ahwww
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175982047
quote:
4s.gif Op zondag 24 december 2017 11:19 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstige caaf :D.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_175982111
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 16:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee, een dagje België, dan schoonouders en daarna komen we ze weer ophalen :D als het 1 overnachting is, durven we ze nog wel alleen te laten. Twee overnachtingen niet en het voer is dan natuurlijk op :P
Bij 2 nachten worden ze baldadig :P.

Gezellig iig. Veel plezier in België en bij je schoonouders :).
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176030847
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 22:35 schreef steelhead het volgende:

[..]

Bij 2 nachten worden ze baldadig :P.

Gezellig iig. Veel plezier in België en bij je schoonouders :).
_O-

Dank je wel!

Jij fijne dagen gehad ?

Moet ze weer een nachtje alleen laten met oud en nieuw :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176033182
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 09:33 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Dank je wel!

Jij fijne dagen gehad ?

Moet ze weer een nachtje alleen laten met oud en nieuw :@
Zeker. Kerstnacht kip gemaakt naar middeleeuws recept. Die was erg goed gelukt.

1st kerst naar familie van mijn vriendin in Delft geweest.

En de 2de naar mijn ouders.

Was erg gezellig. Nu wel kapot.

Hoe was het in België? Leuke dingen gedaan?

Oud en nieuw eigenlijk een feestje bij een vriendin van mij. Maar voel er eigenlijk niet zo veel meer voor.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176054089
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 11:11 schreef steelhead het volgende:

[..]

Zeker. Kerstnacht kip gemaakt naar middeleeuws recept. Die was erg goed gelukt.

1st kerst naar familie van mijn vriendin in Delft geweest.

En de 2de naar mijn ouders.

Was erg gezellig. Nu wel kapot.

Hoe was het in België? Leuke dingen gedaan?

Oud en nieuw eigenlijk een feestje bij een vriendin van mij. Maar voel er eigenlijk niet zo veel meer voor.
Ha, Delft, dan was je dichtbij :P

Het was zalig, we eten altijd goed in België :9
Beetje net zoals de caafs, geef mij eten en een lekker bed om te slapen en ik ben tevreden :@

Bepaalde reden dat je geen zin hebt in oud en nieuw ?
Ik heb overigens niet echt het idee dat de caafs echt reageren op vuurwerk.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 27 december 2017 @ 23:13:02 #90
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176058921
Gizmo wel, maar die hoort het dan ook voor het eerst. ;)
Het blijft bij even stil staan, oortjes "spitsen" en om zich heen kijken en dan snel verder eten. 😂
pi_176059134
Ik kan niet kiezen uit de zeugjes ;(
NARF
pi_176101509
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 23:13 schreef NijntjesUk het volgende:
Gizmo wel, maar die hoort het dan ook voor het eerst. ;)
Het blijft bij even stil staan, oortjes "spitsen" en om zich heen kijken en dan snel verder eten. 😂
"Oh het is niet eetbaar."

"hee eten... nom nom nom."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176101519
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 23:18 schreef CherryLips het volgende:
Ik kan niet kiezen uit de zeugjes ;(
O jee, keuzestress ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176101810
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

O jee, keuzestress ?
Ja echt hoor. Al zijn er weinig volwassen zeugjes op dit moment :{
NARF
pi_176108675
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:17 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja echt hoor. Al zijn er weinig volwassen zeugjes op dit moment :{
Naar wat voor zeugje gaat je voorkeur uit ?
Leeftijd/ kleur / haarsoort
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176109235
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 13:57 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Naar wat voor zeugje gaat je voorkeur uit ?
Leeftijd/ kleur / haarsoort
Vanaf een jaar of 2, kleur liefst crème, wit, chocoladebruin, of rood of iets dergelijks. Ben wel dol op roze neusjes :@ Ras misschien een borstel, gladhaar (kan ook Engels/Amerikaans gekruind), lunk, coronet, CH Teddy.
NARF
pi_176109744
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 14:10 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vanaf een jaar of 2, kleur liefst crème, wit, chocoladebruin, of rood of iets dergelijks. Ben wel dol op roze neusjes :@ Ras misschien een borstel, gladhaar (kan ook Engels/Amerikaans gekruind), lunk, coronet, CH Teddy.
Ik zal mijn ogen eens openhouden, wel met de optie dat als eventueel je beertje komt te overlijden dat je het zeugje weer terug mag brengen ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176109787
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 14:22 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik zal mijn ogen eens openhouden, wel met de optie dat als eventueel je beertje komt te overlijden dat je het zeugje weer terug mag brengen ?
Ja, dat is eigenlijk wel de bedoeling. Tenzij ik zo met haar vergroeid ben dat mijn ziel en zaligheid met haar is verbonden :@
NARF
pi_176110258
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 14:23 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, dat is eigenlijk wel de bedoeling. Tenzij ik zo met haar vergroeid ben dat mijn ziel en zaligheid met haar is verbonden :@
Dat heb je wel snel met van die schattige caviaatjes :@ O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176119780
Wel een mooie choco-otter gezien bij een opvang O+ maar geen roze bekje en pas anderhalf jaar oud.
NARF
pi_176123040
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 18:42 schreef CherryLips het volgende:
Wel een mooie choco-otter gezien bij een opvang O+ maar geen roze bekje en pas anderhalf jaar oud.
Ik kan je ook niet helpen, het grut hier is vandaag pas 1 geworden :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176123163
Nu een mooi gladhaartje gezien van 2,5. In zeeland :'( anderhalf uur rijden.
NARF
pi_176146106
Moet kunnen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176147771
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 21:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ha, Delft, dan was je dichtbij :P

Het was zalig, we eten altijd goed in België :9
Beetje net zoals de caafs, geef mij eten en een lekker bed om te slapen en ik ben tevreden :@

Bepaalde reden dat je geen zin hebt in oud en nieuw ?
Ik heb overigens niet echt het idee dat de caafs echt reageren op vuurwerk.
Ze weten in Bels wel wat eten is :9.

Eten en slapen. Wat wil je nog meer? :D. Beetje eigenaar of huisdier lijkt dilemma :P.

Voel me niet te best om te gaan. Griep opgelopen. Voelde het eigenlijk wel aankomen. Snotterende kinders tijdens kerst enzo.

Geloof ook niet dat ze er veel om geven, om vuurwerk. Zolang ze maar kunnen eten. Maffe beestjes :D. Ze slapen ook gewoon door als ik fear factory oid opzet.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176147820
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 20:17 schreef CherryLips het volgende:
Nu een mooi gladhaartje gezien van 2,5. In zeeland :'( anderhalf uur rijden.
Moet er iets voor over hebben :D.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176148222
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 20:17 schreef CherryLips het volgende:
Nu een mooi gladhaartje gezien van 2,5. In zeeland :'( anderhalf uur rijden.
Hier hebben ze een die Cherry heet.

https://caviaplein.nl/2017/11/27/5-dametjes/
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176153941
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 14:51 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hier hebben ze een die Cherry heet.

https://caviaplein.nl/2017/11/27/5-dametjes/
omg wat een schatje!!
Maar ik heb nu al contact met een andere opvang :D
NARF
pi_176172298
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 17:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

omg wat een schatje!!
Maar ik heb nu al contact met een andere opvang :D
Hopelijk hebben ze daar geen spontane leegloop van zeugjes :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176172465
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 14:37 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ze weten in Bels wel wat eten is :9.

Eten en slapen. Wat wil je nog meer? :D. Beetje eigenaar of huisdier lijkt dilemma :P.

Voel me niet te best om te gaan. Griep opgelopen. Voelde het eigenlijk wel aankomen. Snotterende kinders tijdens kerst enzo.

Geloof ook niet dat ze er veel om geven, om vuurwerk. Zolang ze maar kunnen eten. Maffe beestjes :D. Ze slapen ook gewoon door als ik fear factory oid opzet.
Oeh beterschap
Het heerst wel

Nee klopt, ging daarnet een cobra af (of zo): geen reactie
Vriend staat op; dikke paniek in de tent en dan zitten ze ineens met zn vieren in het houten huisje.
Wel dubbelgevouwen....
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176173065
Hier ging vanavond ook een of andere bom af. Geen reactie van Ollie. Ik sta op, en rennen joh.
NARF
pi_176184625
Cavia’s ....
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176188141
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 17:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

omg wat een schatje!!
Maar ik heb nu al contact met een andere opvang :D
Was de andere foto's aan het kijken. Zou ze zo allemaal mee willen nemen.

Gaat wel niet.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176188187
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oeh beterschap
Het heerst wel

Nee klopt, ging daarnet een cobra af (of zo): geen reactie
Vriend staat op; dikke paniek in de tent en dan zitten ze ineens met zn vieren in het houten huisje.
Wel dubbelgevouwen....
Ja ken dat. Liggen ze openlijk in het midden te pitten oogjes dicht. Complete oorlog breekt ernaast los. Geen reactie. Even op staan en weg. Wel onder 1 sec. Wel knap van die lamzakken _O-.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176200920
quote:
1s.gif Op zondag 31 december 2017 13:05 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ja ken dat. Liggen ze openlijk in het midden te pitten oogjes dicht. Complete oorlog breekt ernaast los. Geen reactie. Even op staan en weg. Wel onder 1 sec. Wel knap van die lamzakken _O-.
Ineens snelheid maken met mach 3 :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176201153
Ollie is nu al de hele dag van slag maar er wordt amper geknald -O-
NARF
pi_176210774
De beste wensen voor jullie en de cavia's :D.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176210779
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 19:22 schreef CherryLips het volgende:
Ollie is nu al de hele dag van slag maar er wordt amper geknald -O-
Gaat het nu beter met Ollie?
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176211220
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 09:35 schreef steelhead het volgende:

[..]

Gaat het nu beter met Ollie?
hij heeft sinds een kwartier een vriendinnetje dus ik hoop dat het weer beter gaat :D hij wordt vooralsnog gewoon keihard genegeerd
NARF
pi_176211262
Negeren is goed.
Ik heb er hier eentje die gelijk in de aanval gaat met opengesperd bekje en blaasgeluid.

Ik wist niet dat cavia’s konden blazen, totdat ik Cloud had :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 1 januari 2018 @ 10:54:15 #120
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176211286
Blazen? :o Wtf.

Foto van het vriendinnetje, CherryLips? En hoe heet ze, hoe oud is ze, etc..
pi_176211307
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 10:54 schreef NijntjesUk het volgende:
Blazen? :o Wtf.

Foto van het vriendinnetje, CherryLips? En hoe heet ze, hoe oud is ze, etc..
Nu ik erover nadenk is het meer een klein pufje, maar het geeft aan dat Cloud boos is :')

En idd: piccas ! :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176211366
Ik weet m'n ww van imgur niet meer :')

Even kijken of dit werkt.

http://link.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

Het is echt een dikke zachte pannenkoek.
NARF
  maandag 1 januari 2018 @ 11:01:38 #123
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176211382
O+
pi_176211402
O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  Eindredactie Games maandag 1 januari 2018 @ 11:16:06 #125
19054 crew  Oscar.
Maakt van elk topic een pretje
pi_176211536
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 10:59 schreef CherryLips het volgende:
Ik weet m'n ww van imgur niet meer :')

Even kijken of dit werkt.

http://link.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

Het is echt een dikke zachte pannenkoek.
wat een aardappel
Groetjes aan je voetjes en toedeloetjes!
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Nintendo Network: Buikschuiver
pi_176211544
quote:
4s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:16 schreef Oscar. het volgende:

[..]

wat een aardappel
Ja echt hoor. Zo'n flespompoen.
NARF
  maandag 1 januari 2018 @ 11:57:54 #128
47102 Elvi
Omelette du fromage.
pi_176212019
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja echt hoor. Zo'n flespompoen.
Ik als cavia ;(
pi_176212046
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:57 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ik als cavia ;(
Zachte pannenkoek :D
NARF
pi_176221397
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 10:59 schreef CherryLips het volgende:
Ik weet m'n ww van imgur niet meer :')

Even kijken of dit werkt.

http://link.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

Het is echt een dikke zachte pannenkoek.
Crèmekleurige cavia’s O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176226190
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 10:59 schreef CherryLips het volgende:
Ik weet m'n ww van imgur niet meer :')

Even kijken of dit werkt.

http://link.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

Het is echt een dikke zachte pannenkoek.
Aaw O+

Die is leuk :D.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176226315
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:57 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ik als cavia ;(
Cavia’s zien er leuk uit. Mijn vriendin is cavia nr 3. Dat ontkent ze ook totaal niet.

Misschien heb ik te lang cavia's in dat opzicht.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176226621
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 22:23 schreef steelhead het volgende:

[..]

Aaw O+

Die is leuk :D.
Ze lagen net samen in een huisje O+ nou ja, huisje. Een doos van esprit.
NARF
pi_176253524
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 22:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze lagen net samen in een huisje O+ nou ja, huisje. Een doos van esprit.
Zo snel vriendjes :D. Foto van de caafs samen. Hint hint :P.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176283828
Ennn de nieuwe loopt te niesen. Ik kwam net thuis, gaf ze wat groente, en ze nieste zo een keer of vier achter elkaar en vanmorgen kwam er ook al een raar geluid uit het hok.
Ik durf de kamer niet meer in te lopen :')

Zo klaar ermee.
NARF
  donderdag 4 januari 2018 @ 16:52:16 #136
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176284129
Tkan ook toeval zijn he. ;)
pi_176284212
Ja weet ik, maar ik hoorde al de hele week af en toe wat uit het hok komen, maar zag het nooit gebeuren. Gister nieste ze ook al twee keer toen ik haar vast had.
Hypochonder van de cavia's ;(
NARF
  donderdag 4 januari 2018 @ 17:00:39 #138
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176284319
Geef je ze ook vitamine D? Heel goed voor de weerstand. ;)
pi_176284533
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 17:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Geef je ze ook vitamine D? Heel goed voor de weerstand. ;)
Hoe dan :D
Vorige week las ik nog dat het werd afgeraden ;(
Vitamine C pakt ze nog niet aan, maar lijkt me sterk dat ze in de drie dagen dat ik haar heb meteen een tekort heeft EN verkouden is geworden, toch ;(
NARF
  donderdag 4 januari 2018 @ 17:58:43 #140
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176285574
Ik geef druppels. Werkt ook preventief tegen blaasgruis.
Vitamine C geef ik in poeder (ze weigeren tabletjes), gemengd met D en pietsie water. Dan in een spuitje geven. Zo klaar.
pi_176286429
Bijna al mijn caafs pakten de tabletjes gewoon aan, Ollie ook dus ik hoopte dat de nieuwe hem na zou doen. Maar ze komt haar huisje alleen uit voor andijvie :D
Maar goed, morgen naar de dierenarts. Voor het geval dat. Anders zit ik van het weekend te kijken.
NARF
pi_176299272
Caaf was verkouden en krijgt nu een paar daagjes medicijnen. De dierenarts schatte haar ook ouder in dan mij was verteld en ze vond al die losse huid ook apart. Misschien was het een fokzeugje dat is afgedankt na al die jaren -O- dat zou mogelijk ook verklaren dat ze een beetje van slag is bij mij omdat ze nooit is gesocialiseerd.
Ik kreeg de tip om de huisjes even uit de kooi te halen en dan te zien wat ze deed.
NARF
pi_176311464
Jij hebt echt veel pech met cavia's he, jeetje, dan zal de cavia waarschijnlijk wel 3 jaar zijn.

Mijn moppie mocht even op de bar staan, even de kam er door en dan blijven ze echt wachten van ga door, ga door!

26167795_838190599700893_3804397056909220849_n.jpg?oh=6ab113607f3436a1348b1c6d31454344&oe=5AEFB443
pi_176312851
Ze schatte haar inderdaad ouder dan drie, misschien zelfs vier.
Maar ze heeft ondertussen de hangmat en de drinkfles gevonden waar ze al veel gebruik van heeft gemaakt. Ollie gaat ook netjes voor dr aan de kant op de hangmat. Ding staat er al twee weken ongebruikt in maar nu moeten ze er allebei ineens op.
As we speak zit ze volgens mij nu uit de voerbak te eten, kan het niet goe zien vanwege de lichtweerkaatsing op het plexiglas, maar toch.
NARF
pi_176313481
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 22:26 schreef CherryLips het volgende:
Ze schatte haar inderdaad ouder dan drie, misschien zelfs vier.
Maar ze heeft ondertussen de hangmat en de drinkfles gevonden waar ze al veel gebruik van heeft gemaakt. Ollie gaat ook netjes voor dr aan de kant op de hangmat. Ding staat er al twee weken ongebruikt in maar nu moeten ze er allebei ineens op.
As we speak zit ze volgens mij nu uit de voerbak te eten, kan het niet goe zien vanwege de lichtweerkaatsing op het plexiglas, maar toch.
Zou maar zo kunnen, sommige fokkers fokken echt lang door met zeugjes, heel sneu, vervelende is ook dat ze soms de papieren veranderen of met een natte vinger een stamboom. Heel sneu, de diertjes hebben het het meest eronder te lijden.

Hoop dat ze snel zal bijtrekken, gewoon elke keer lekkere hapjes uit de hand proberen te voeren, of op schoot en lekkers aanbieden, Heel sneu altijd dat het zo moet, maar ze kunnen goed bijtrekken hoor, heb hier ook een die was heel bang en staat nu altijd op het randje te bedelen.
pi_176313536
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 22:49 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Zou maar zo kunnen, sommige fokkers fokken echt lang door met zeugjes, heel sneu, vervelende is ook dat ze soms de papieren veranderen of met een natte vinger een stamboom. Heel sneu, de diertjes hebben het het meest eronder te lijden.

Hoop dat ze snel zal bijtrekken, gewoon elke keer lekkere hapjes uit de hand proberen te voeren, of op schoot en lekkers aanbieden, Heel sneu altijd dat het zo moet, maar ze kunnen goed bijtrekken hoor, heb hier ook een die was heel bang en staat nu altijd op het randje te bedelen.
Ze is niet echt bang, dat is het vreemde. Ook niet schrikkerig als ik beweeg of opsta en kan haar ook gewoon aaien.
NARF
pi_176313552
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 22:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze is niet echt bang, dat is het vreemde. Ook niet schrikkerig als ik beweeg of opsta en kan haar ook gewoon aaien.
Oh beter, die had ik wel, waren echte schuur cavia's
pi_176402692
Ik maak me wel zorgen als Oreo er niet meer is, want Cloud kan echt bij niemand anders :')

Dominant dingetje.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176451234
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik maak me wel zorgen als Oreo er niet meer is, want Cloud kan echt bij niemand anders :')

Dominant dingetje.
Als het niet gaat houd het op. Zag in de opvang er ook alleen zitten die niet te koppelen waren.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176455104
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik maak me wel zorgen als Oreo er niet meer is, want Cloud kan echt bij niemand anders :')

Dominant dingetje.
Ollie was een lul tegen Schaap soms, heel dominant. Schaap kon ook aardig etteren, maar toch.
En tegen de nieuwe is ie heel anders :D Die likt z'n oren en ogen en flost z;n bakkebaarden, soms bijt ze zelfs. En hij vindt het geweldig.
NARF
pi_176467769
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:51 schreef steelhead het volgende:

[..]

Als het niet gaat houd het op. Zag in de opvang er ook alleen zitten die niet te koppelen waren.
Echt raar, want wat boven zit is allemaal familie (mama, broer en zusjes).
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176472071
Tja heb hier ook een zeugje, die zit nu in mijn hippie groepje, die was ook niet te koppelen en voor het goed ging heeft ze nog even een cavia de kast uit getrapt, hoorde ik ineens een vallen voor het hok.
Nu gaat het gelukkig wel goed, ben ik wel blij om want ze is met pensioen en vind het sneu als ze de rest van haar leven alleen moet blijven achter in de flat.
pi_176474848
Haha hippiegroepje

Orkas kroost is helaas bijzonder dominant :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176494494
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 00:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Echt raar, want wat boven zit is allemaal familie (mama, broer en zusjes).
Sommigen zijn raar :D. Het is dat ze cuteness overload zijn :P.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176494535
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 11:06 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Tja heb hier ook een zeugje, die zit nu in mijn hippie groepje, die was ook niet te koppelen en voor het goed ging heeft ze nog even een cavia de kast uit getrapt, hoorde ik ineens een vallen voor het hok.
Nu gaat het gelukkig wel goed, ben ik wel blij om want ze is met pensioen en vind het sneu als ze de rest van haar leven alleen moet blijven achter in de flat.
Hippies _O-. Wel lekker rustig :D.
Maar dat zeugje is een flinke tante dan.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
  zondag 14 januari 2018 @ 11:35:23 #156
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176495327
@CherryLips, hoe gaat t met je zeugje?

Gizmo groeit als kool en ze lijkt iets ruwharigs te hebben. :? De laatste cavia die ik "had" (paste ik vaak op als t baasje op vakantie was) was zo glad als n aal, maar zij dus niet. Kwist niet eens dat t bestond.
pi_176495455
Zeugje eet nog amper, maar is wel actiever en ik heb haar wel wat kruiden en hooi zien eten. Alleen is de ontlasting dus ook niet goed en is er nog iets mis in de darmen. Er lag net een lekkere klodder diarree toen ik haar oppakte en nu jaagt ze op de keutels van de castraat. Ik weet dus niet of ik moet doorgaan met de medicijnen. Eerst poepte ze amper en waren de kleine keutels te droog en nu zijn ze te nat :')
Altijd leuk op zondag.
NARF
pi_176500574
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:00 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hippies _O-. Wel lekker rustig :D.
Maar dat zeugje is een flinke tante dan.
Gewoon, maar het is een loedertje, nu gaat het gelukkig goed, toen we vanmiddag thuis kwamen van een nacht weg, kwam ze ook een snoepje uit het trommeltje pakken samen met de anderen.
pi_176505609
Ik had boodschappen gedaan en nieuwe caaf heeft gele paprika en wortelloof op. Misschien had ze al die tijd gewoon geen zin in andijvie en spinazie.
NARF
  zondag 14 januari 2018 @ 20:18:35 #160
47102 Elvi
Omelette du fromage.
pi_176506053
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 20:04 schreef CherryLips het volgende:
Ik had boodschappen gedaan en nieuwe caaf heeft gele paprika en wortelloof op. Misschien had ze al die tijd gewoon geen zin in andijvie en spinazie.
Je moet vaker naar mij luisteren. Ik zei gister toch ook al dat ze misschien het eten niet lekker vond :P
pi_176506076
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 20:18 schreef Elvi het volgende:

[..]

Je moet vaker naar mij luisteren. Ik zei gister toch ook al dat ze misschien het eten niet lekker vond :P
Caviafluisteraar O+
NARF
  zondag 14 januari 2018 @ 20:29:28 #162
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176506416
Kieskeurige dame dus. Hoop dat ze snel mooie keutels maakt
;)
pi_176511425
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:42 schreef CherryLips het volgende:
Zeugje eet nog amper, maar is wel actiever en ik heb haar wel wat kruiden en hooi zien eten. Alleen is de ontlasting dus ook niet goed en is er nog iets mis in de darmen. Er lag net een lekkere klodder diarree toen ik haar oppakte en nu jaagt ze op de keutels van de castraat. Ik weet dus niet of ik moet doorgaan met de medicijnen. Eerst poepte ze amper en waren de kleine keutels te droog en nu zijn ze te nat :')
Altijd leuk op zondag.
Het zit je ook niet mee he. Maar zo te zien eet ze iig wel. Misschien is het ook even wennen aan de nieuwe omgeving.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176511444
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 16:04 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Gewoon, maar het is een loedertje, nu gaat het gelukkig goed, toen we vanmiddag thuis kwamen van een nacht weg, kwam ze ook een snoepje uit het trommeltje pakken samen met de anderen.
Het had even nodig om aan te passen :D. Goed dat het nu goed gaat.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176513375
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 23:41 schreef steelhead het volgende:

[..]

Het had even nodig om aan te passen :D. Goed dat het nu goed gaat.
Ja echt wel, was al bang dat het straks zo'n eenzame bejaarde ging worden, maar ze keuvelen nu weer rond, heb net het hok al verschoond. Ik vind ze heel leuk, maar hoef ze niet te ruiken.
pi_176513456
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 23:40 schreef steelhead het volgende:

[..]

Het zit je ook niet mee he. Maar zo te zien eet ze iig wel. Misschien is het ook even wennen aan de nieuwe omgeving.
Ze is wel gewend. Ze is niet schrikkerig en ze ligt samen met de andere caaf op de hangmat. Je vraagt je af hoe het past :D
NARF
pi_176513825
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 08:04 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja echt wel, was al bang dat het straks zo'n eenzame bejaarde ging worden, maar ze keuvelen nu weer rond, heb net het hok al verschoond. Ik vind ze heel leuk, maar hoef ze niet te ruiken.
Zeker niet. Dat stinkt enorm. Altijd op tijd poetsen. Beter voor de caaf's en je neus :D.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176513847
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 08:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze is wel gewend. Ze is niet schrikkerig en ze ligt samen met de andere caaf op de hangmat. Je vraagt je af hoe het past :D
Gewoon frotten. Jaren geleden er 4 thuis en die vonden het leuk om in mijn oude aftandse pyjama te kruipen. 4 tegelijk als het moest. Even ongemakkelijk, maar wel lekker warm. _O-
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176513886
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:11 schreef steelhead het volgende:

[..]

Zeker niet. Dat stinkt enorm. Altijd op tijd poetsen. Beter voor de caaf's en je neus :D.
Echt wel, moet ook zeggen vind het zelf ook erg als ik bij mensen kom en het hele huis ruikt bv naar de kattenbak of naar het knaagdier hok, wil dat echt niet.
pi_176513925
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:18 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Echt wel, moet ook zeggen vind het zelf ook erg als ik bij mensen kom en het hele huis ruikt bv naar de kattenbak of naar het knaagdier hok, wil dat echt niet.
Dan rennen ze gillend weg. Ik ruik het zelf niet meer, maar schijnbaar ruik je ze ook als ze pas gepoetst zijn.

Kattenbak, dat meurt echt. Ik heb lange tijd op de kat van een vriendin gepast als ze op vakantie was (Zij paste op mijn cavia's als het andersom was, woonde in dezelfde flat). Maar moest met een schepje de uitwerpselen uit die bakscheppen en door de wc spoelen. Wat een lucht :r.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176513979
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:23 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dan rennen ze gillend weg. Ik ruik het zelf niet meer, maar schijnbaar ruik je ze ook als ze pas gepoetst zijn.

Kattenbak, dat meurt echt. Ik heb lange tijd op de kat van een vriendin gepast als ze op vakantie was (Zij paste op mijn cavia's als het andersom was, woonde in dezelfde flat). Maar moest met een schepje de uitwerpselen uit die bakscheppen en door de wc spoelen. Wat een lucht :r.
Nou ik vraag altijd aan visite of ze de dieren ruiken, maar ze ruiken eigenlijk altijd alleen het hooi, geen rare lucht. Had een poos 5 jonge wietplanten in huis staan, toen liepen mensen wel te klagen dat je de cavia's rook hahaha
pi_176514059
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:28 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Nou ik vraag altijd aan visite of ze de dieren ruiken, maar ze ruiken eigenlijk altijd alleen het hooi, geen rare lucht. Had een poos 5 jonge wietplanten in huis staan, toen liepen mensen wel te klagen dat je de cavia's rook hahaha
De cavia's, jaja ;).

Ik weet dat die beesten af en toe high overkomen. Volgens mij is het ook voornamelijk het hooi. Niet doorgevraagd eigenlijk. Als ik ze eruit pak ruiken ze van dichtbij ook lekker naar hooi O+.

Behalve als ze onder mijn neus aan het ruften zijn -O- .
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176514112
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:35 schreef steelhead het volgende:

[..]

De cavia's, jaja ;).

Ik weet dat die beesten af en toe high overkomen. Volgens mij is het ook voornamelijk het hooi. Niet doorgevraagd eigenlijk. Als ik ze eruit pak ruiken ze van dichtbij ook lekker naar hooi O+.

Behalve als ze onder mijn neus aan het ruften zijn -O- .
Heb getest, er waren een paar die de bladeren van de wietplant erg lekker vonden, het hok rook daarna als een heuse coffee shop.
pi_176514152
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:42 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Heb getest, er waren een paar die de bladeren van de wietplant erg lekker vonden, het hok rook daarna als een heuse coffee shop.
Hahahaha wat dacht jij? Ze mogen ook kruiden hebben? Geloof ik graag dat, dat ruikt. Ruik de poepies al als ze paprika ophebben.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176514309
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:45 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hahahaha wat dacht jij? Ze mogen ook kruiden hebben? Geloof ik graag dat, dat ruikt. Ruik de poepies al als ze paprika ophebben.
Ja en ze vonden het erg lekker, tenminste een paar ervan, sommigen renden heel hard weg vn iieeuuhww
pi_176514376
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 09:56 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja en ze vonden het erg lekker, tenminste een paar ervan, sommigen renden heel hard weg vn iieeuuhww
Die waren al high genoeg. Nou zullen ze vast niet high geworden zijn, want dat werkt alleen met de vrouwelijke toppen. Altijd leuk om naast mensen met wietplanten een mannelijke variant te zetten :P.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
  maandag 15 januari 2018 @ 10:33:44 #177
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176515019
Ik ben ook altijd bang dat het hok stinkt. Soms denk ik dat, vijf minuten later ruik ik niks meer (als ik de ruimte uitgeweest ben dus). Dan heeft er blijkbaar eentje geplast. :')

Ik kreeg gisteren het boze oog van Lexie. ;)

1571awm.jpg

Geen idee waarom ze op zn kop staat. :?

Dan ook maar even zo.
https://www.instagram.com/p/Bd7sGukBwmF/
pi_176517137
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 10:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik ben ook altijd bang dat het hok stinkt. Soms denk ik dat, vijf minuten later ruik ik niks meer (als ik de ruimte uitgeweest ben dus). Dan heeft er blijkbaar eentje geplast. :')

Ik kreeg gisteren het boze oog van Lexie. ;)

[ afbeelding ]

Geen idee waarom ze op zn kop staat. :?


Dan ook maar even zo.
https://www.instagram.com/p/Bd7sGukBwmF/

Dat komt door tinypic. Bij mij zet het de foto's op zijn kant. Ook niks om het te draaien.

Maar leuke foto :D.

Dat is geen evil eye. Dat is meer van, haal dat ding (camera) uit mijn gezicht. :P.
Hier vinden ze foto's nemen ook nooit leuk _O-.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176517349
26913952_842511685935451_1655485110_n.jpg?oh=33c47fe00c1a811028c1066f2f0945d2&oe=5A5EE571

Een jong uit mijn nieuwe lijn
pi_176519312
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 12:50 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Een jong uit mijn nieuwe lijn
aaaw, :D
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176536889
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 10:59 schreef steelhead het volgende:

[..]

Sommigen zijn raar :D. Het is dat ze cuteness overload zijn :P.
Ja en dan doen ze zo lelijk tegen elkaar ;( de schattige pluizenbolletjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176536895
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:42 schreef CherryLips het volgende:
Zeugje eet nog amper, maar is wel actiever en ik heb haar wel wat kruiden en hooi zien eten. Alleen is de ontlasting dus ook niet goed en is er nog iets mis in de darmen. Er lag net een lekkere klodder diarree toen ik haar oppakte en nu jaagt ze op de keutels van de castraat. Ik weet dus niet of ik moet doorgaan met de medicijnen. Eerst poepte ze amper en waren de kleine keutels te droog en nu zijn ze te nat :')
Altijd leuk op zondag.
Jij hebt echt megapech met je cavia's :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176536898
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 12:50 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Een jong uit mijn nieuwe lijn
Hallo nieuw jong :D O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176536903
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 10:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik ben ook altijd bang dat het hok stinkt. Soms denk ik dat, vijf minuten later ruik ik niks meer (als ik de ruimte uitgeweest ben dus). Dan heeft er blijkbaar eentje geplast. :')

Ik kreeg gisteren het boze oog van Lexie. ;)

[ afbeelding ]

Geen idee waarom ze op zn kop staat. :?

Dan ook maar even zo.
https://www.instagram.com/p/Bd7sGukBwmF/

_O- Ze kunnen ook zo lekker droog kijken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176537121
Ik laat binnenkort op mn werk een baal aubiose (15 kg) leveren via Zooplus.
Ben benieuwd :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176537586
26239094_842862835900336_5748394931616300940_n.jpg?oh=213fc87211570bec5e21bdde6098b119&oe=5AF80DBA

Waarom?
pi_176537867
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Waarom?
_O- _O- :D

Ik had vroeger een hooiruifje en daar zaten ze ook regelmatig IN :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176537900
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O- _O- :D

Ik had vroeger een hooiruifje en daar zaten ze ook regelmatig IN :')
Heb altijd het idee dat ze in een soort strafhoekje worden gezet.
pi_176538117
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:44 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Heb altijd het idee dat ze in een soort strafhoekje worden gezet.
Ze kijkt er wel een beetje beteuterd bij :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176538375
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja en dan doen ze zo lelijk tegen elkaar ;( de schattige pluizenbolletjes
Gisteren met het schoonmaken zaten ze van onder het kleed te loeren. 2 kopjes eronder uit. O+.

Dat lelijk doen ziet er ook raar uit.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176538401
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Waarom?
Hoe? Vooral hoe.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
  dinsdag 16 januari 2018 @ 11:12:39 #192
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176538527
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Waarom?
Waarom niet? ;)
pi_176538951
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:05 schreef steelhead het volgende:

[..]

Gisteren met het schoonmaken zaten ze van onder het kleed te loeren. 2 kopjes eronder uit. O+.

Dat lelijk doen ziet er ook raar uit.
Klopt, ineens blazen en bekjes wijd open :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_176540089
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:06 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hoe? Vooral hoe.
Hij heeft zich onder het ruifje door gefrommeld, blijkbaar is dat leuk want hij zit er weer
pi_176540168
26857067_842904835896136_221720305_n.jpg?oh=06c77002309a1f64ce190ff271b086fc&oe=5A602823

Blijkbaar hebben ze ook weer kappertje met Chrumpy gespeeld, dat beestje zag er net weer wat normaal uit en nu heeft ze weer een kort pittig kapsel
pi_176547526
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Klopt, ineens blazen en bekjes wijd open :')
Niet je hand tussen steken. Weet ik uit ervaring :{.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176547540
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:31 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Hij heeft zich onder het ruifje door gefrommeld, blijkbaar is dat leuk want hij zit er weer
Hahaha wel schattig. :D.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
pi_176547580
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:34 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Blijkbaar hebben ze ook weer kappertje met Chrumpy gespeeld, dat beestje zag er net weer wat normaal uit en nu heeft ze weer een kort pittig kapsel
Die ook O+.

Er had er ooit een kappertje met mij gespeeld. En ik denk laat hem maar. Kan vast geen kwaad. Hele happen uit mijn haar.

De kapster was ook verbaasd. Die dacht dat ik zelf geknipt had.
I see hell in your eyes taken in by surprise touching you makes me feel alive touching you makes me die inside
  Eindredactie Games dinsdag 16 januari 2018 @ 20:26:55 #199
19054 crew  Oscar.
Maakt van elk topic een pretje
pi_176551035
Boh, mijn cavia Scruff wordt morgen 7 jaar :7
Groetjes aan je voetjes en toedeloetjes!
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Nintendo Network: Buikschuiver
pi_176559791
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:22 schreef steelhead het volgende:

[..]

Die ook O+.

Er had er ooit een kappertje met mij gespeeld. En ik denk laat hem maar. Kan vast geen kwaad. Hele happen uit mijn haar.

De kapster was ook verbaasd. Die dacht dat ik zelf geknipt had.
Ben er niet zo blij mee dat ze het doen, had een mooie alpaca en die loopt ook met kort pittig kapsel.
  woensdag 17 januari 2018 @ 09:22:27 #201
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_176560275
quote:
4s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 20:26 schreef Oscar. het volgende:
Boh, mijn cavia Scruff wordt morgen 7 jaar :7
:o
Dat wordt taart eten!
  woensdag 17 januari 2018 @ 11:26:25 #202
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_176562304
quote:
4s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 20:26 schreef Oscar. het volgende:
Boh, mijn cavia Scruff wordt morgen 7 jaar :7
Dat wordt de oudste hier ook dit jaar. Prachtige leeftijd! Gefeliciteerd!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_176563697
quote:
4s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 20:26 schreef Oscar. het volgende:
Boh, mijn cavia Scruff wordt morgen 7 jaar :7
Dat is weer een hele leeftijd
pi_176564081
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:20 schreef steelhead het volgende:

[..]

Niet je hand tussen steken. Weet ik uit ervaring :{.
:’) stoffer en blik ertussen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')