FOK!forum / Lifestyle / [CZT #60] Chronisch Ziek Topic
LPFANmaandag 18 december 2017 @ 16:34
Een algemeen topic voor mensen die Chronisch ziek zijn. Je kunt hier zowel je positieve als negatieve ervaringen kwijt en we proberen elkaar zoveel mogelijk als kan te steunen. Het maakt niet uit welke Chronische ziekte je hebt, iedereen is welkom!

Ben je zelf ziek, ken je iemand die ziek is of ben je chronisch nieuwsgierig met brandende vragen? Aarzel vooral niet om mee te posten!

Er is ook een topic voor chronisch psychische zieken: R&P / Chronisch Psychische Klachten Topic In dit topic kan je spuien over de problemen of issues die jij hebt omtrent je psyche (al dan niet door een chronische ziekte). Zo houden we elk topic gescheiden qua onderwerp en voelt iedereen zich op haar/zijn gemak om te posten.

Om het voor iedereen wat overzichtelijker te houden, zodat je je eventuele vragen gericht kan stellen en om onze soms warrige medicijnhoofdjes wat rust te geven vind je hieronder onze awesome vaste gasten incluis een korte medische samenvatting.

Wil je ook een plekje in het lijstje? Stuur de TS dan even een PM of meldt het in het topic :)

SPOILER
_Hestia_
Ik ben _Hestia_ (1987) en heb sinds 2011 diabetes type 1. De eerste jaren heb ik insuline gespoten en sinds november 2015 heb ik de Medtronic 640G insulinepomp.

LPFAN

Ik ben LPFAN, 29 jaar, in 2014 kreeg ik acute nierfalen, 3 jaar moeten dialyseren tot ik eind Oktober 2016 een nieuwe nier kreeg. Alleen deze begon pas in Mei 2017 redelijk te werken waardoor ik nu zonder dialyse kan.


caroro

Ik ben caroro en ik ben 41 jaar jong.
Ik heb sinds 1995 rugklachten,het begon met 2 hernia's, en nu ben ik 10 operaties een klapvoet en blijvende zenuwschade verder. Ik heb een neurostimulator om pijn te bestrijden.
Ook de rest van mijn lijf heeft me nogal eens in de steek gelaten, dat heeft me ook nog eens 8x op de operatietafel opgeleverd.
Ik ben moeder van 3(18,13 en 3 jaar) en al 24 jaar samen met mijn jeugdvriendje.
O en ik was al nooit echt in de wieg gelegd om te werken :P en daar is het UWV het nu ook 100% mee eens :(

Disana
Ik was gezond en aan het werk tot ik in 2010 stopte met roken waardoor zich Colitis Ulcerosa openbaarde.
In het ziekenhuis liet mijn lichaam me totaal in de steek en lag ik vijf maanden in bed.
Mijn nieren werken nog maar voor eenderde, mijn hart dat twee keer stil bleef staan en een infarct meemaakte werkt ook nog maar voor eenderde. Tevens zijn mijn benen niet ongeschonden het ziekenhuis uitgekomen: ik loop slecht.
Ik heb nog meer, maar deze zaken maken het onmogelijk nog te werken of überhaupt veel te doen.

houdjemond

In september 2015 heeft deze 27-jarige de stempel "Chronische Pancreatitis" gekregen, beter bekend als chronische alvleesklierontsteking.
In totaal was ik meer dan 15 kilo afgevallen, woog ik nog maar 39 kilo en kon ik behalve pijnstillers eten niet veel meer.
Aangezien dit niet langer ging ben ik begin januari 2016 geopereerd en deze operatie, te weten de longitudinale pancreaticojejunostomie :') ,is succesvol geweest!
Nu volgt een lange tijd van revalideren en hopen dat de ontstekingen door de operatie rustig blijven en mij geen verdere pijn meer bezorgen, hoewel ik natuurlijk altijd een chronische ontsteking zou blijven houden.

Op mijn verjaardag,29-9 in 2017 is gebleken dat ik ook hoogstwaarschijnlijk MS heb.
Sucks to be me.

Superkimmi
Vrouw, geboren in 1990. Ik heb al sinds de basisschool astma en in de eerste periode vaak last gehad van longontstekingen. Na de puberteit ben ik een aantal jaar vrij stabiel geweest. Maar de laatste paar jaar ben ik onwijs vaak verkouden voor een langere periode. Dit heeft erg veel invloed op mijn energielevel, conditie en algehele lichamelijke toestand, omdat verkouden zijn voor mij echt een ramp is. In maart 2016 is na een nieuwe longontsteking bij mij longfibrose geconstateerd. Omdat mijn longen nog niet onwijs beschadigd zijn zullen de extra gevolgen voorlopig nog wel te overzien zijn. Gedurende 2016 zal ik vaak bij de longarts te vinden zijn om verder te onderzoeken wat mijn baseline scenario is (hoe gaat het met mijn longen als ik niet verkouden ben), wat er precies gebeurt wanneer ik wel verkouden ben en of er verdere medicatie nodig is (en werkt) in de nabije toekomst..

Sararaats
36 jaar.
Ik heb de ziekte van Hashimoto. Dit betekent dat mijn afweersysteem van mijn lichaam mijn schildklier aanvalt.

Heel kort: De ziekte van Hashimoto is een vaak voorkomende vorm van hypothyreoïdie. Het is een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem van het lichaam de schildklier aanvalt. Hierdoor ontstaan steeds terugkerende ontstekingen, en laat de klier het afweten. De gevolgen daarvan zijn voelbaar over het hele lichaam.

Ik was altijd maar moe en mijn schildklier zwol op.

Ik kreeg L-Thyroxine® 25mcg maar als die niet helpt: radio-actief jodium. Laatste optie is een operatie.

Jaimy_Luca
32 jaar inmiddels.
Ik heb diabetes type 2. Nog niet kunnen accepteren, daarom moet ik sinds een poosje insuline spuiten. Begon met 8EH, zit inmiddels op 60EH... Daarnaast nog 2 tabletjes Metformine.
Ik heb daarnaast autisme/contactstoornis en psychische problemen (en heel vroeger nog gediagnosticeerd met Schizoaffectieve stoornis).
Ik slaap vaak slecht wat m'n psyche zwak maakt en ik rare dingen kan denken/doen.
En ik heb PDS. Wat ervoor zorgt dat ik soms 6 keer per dag naar de wc kan, soms gelijk a la seconde moet als ik buikpijn heb. En dat ik soms lang weg ben.

Toto69
21 jaar

- Chronische open wond zitvlak sedert eind 2011, acht operaties aan gehad. Aandoening heet Sinus Pilonidalis.

Gia
- 52 jaar, neuropathie overgehouden aan chemo.
Kunsthartklep, mitralis, waarvoor levenslang bloedverdunners.

FindingPuma
Ik heb sinds mijn geboorte een hart-en long afwijking, (Tetralogie van Fallot) dit zorgt ervoor dat ik met enige fysieke inspanningen benauwd raak door het zuurstof tekort in het lichaam. Rennen, fietsen, sporten is voor mij vaak te zwaar. Trappen op misschien 2, bij de 3e lig ik naar adem te snakken. Ik slik al sinds mijn geboorte hiervoor medicijnen. Toendertijd kenden artsen deze aandoening nauwelijks en wisten ook niet goed hoe ze mij hiervoor moesten behandelen, tegenwoordig wordt er bij ontdekking op jonge leeftijd een correctie operatie uitgevoerd. Hierdoor hebben mensen er vaak geen tot weinig last van, bij mij is dit niet het geval.

In 2008 heb ik een trombose gehad in rechterbovenarm en kwam aan het licht dat ik te weinig medicijnen slikte en deze met spoed moesten worden verhoogd. Ook kreeg ik toen te horen dat ik nooit fulltime aan het werk zou kunnen omdat dit te zwaar zou zijn.

Er gingen paar jaar voorbij en vervolgens begon ik vocht vast te houden en bleken ook mijn nieren achteruit te gaan, waarschijnlijk door de hoeveelheid medicijnen die ik slik. Afvalstoffen en vocht wat mijn nieren niet meer kunnen verwerken. Conclusie verhoging plastabletten en eetbeperkingen. Nu zit ik dus aan een vocht en zoutbeperking.

Toen ging het eindelijk weer allemaal zijn gangetje en kreeg ik bijna een jaar geleden, uit het niets een herseninfarct, hart begon bloedproppen te maken door ritmestoornissen en 1 bloedprop is naar mijn hersenen geschoten. Links volledig verlamd, hersenoperatie gehad en dit met 2 dagen had ik alle functies weer terug. Lichamelijk alleen twee vingers overgehouden die niet helemaal lekker werken, geen schade aan het hart of longen. Geestelijk ben ik er ook redelijk goed vanaf gekomen, wat vergeetachtiger en helaas veel minder geduld, wordt sneller boos.

Aspergemeisje
Zoals je aan mijn naam kunt zien heb ik het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Dat maakt het omgaan met mijn chronische migraine er niet makkelijker op. Ik heb al meer dan tien jaar ernstige hoofdpijnaanvallen, die tot nu toe onbehandelbaar zijn. Daarnaast heb ik sinds drie jaar een sinus pilonidalis bij mijn stuitje, wat na twee operaties helaas nog niet opgelost is. Binnenkort een grote operatie, om er daarna hopelijk helemaal vanaf te zijn.

Amarantha
Hallo. Ik ben 27 jaar en ik heb al sinds begin tienerjaren last van acne inversa. Helaas is dit erger geworden sinds ik volwassen ben. Ik heb hier in het dagelijkse leven best veel last van (pijn met zitten en/of fietsen en ik heb weinig zelfvertrouwen). Ik heb mij vorig jaar over mijn schaamte heen gezet en ben naar een dermatoloog gegaan, daar loop ik nu dus voor mijn probleem. Ik hoop heel erg dat het ooit weer minder gaat worden.
2bd28f75dad7d6fa22a5004b22102daf.jpg
houdjemondmaandag 18 december 2017 @ 16:43
Ja echt.

Update want ze zijn vlot met bellen vandaag;

MDL arts noemde het een combinatie van ongelukkige voorgeschiedenis en deze medicijntjes.
Ze zien vaker dat het nog maanden (!!!) Kan blijven stijgen.

Moest 9 januari toch al bij de neuroloog zijn dus voor die tijd nog even bloedprikken en dan zien we verder.

Zucht. :6

Of ik heb een infectie/ontsteking op mijn lever maar daar gaan we dan maar niet vanuit. :{
LPFANmaandag 18 december 2017 @ 16:59
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 16:43 schreef houdjemond het volgende:
Ja echt.

Update want ze zijn vlot met bellen vandaag;

MDL arts noemde het een combinatie van ongelukkige voorgeschiedenis en deze medicijntjes.
Ze zien vaker dat het nog maanden (!!!) Kan blijven stijgen.

Moest 9 januari toch al bij de neuroloog zijn dus voor die tijd nog even bloedprikken en dan zien we verder.

Zucht. :6

Of ik heb een infectie/ontsteking op mijn lever maar daar gaan we dan maar niet vanuit. :{
Maanden? damn :/ Hopelijk is dat bij jou niet het geval.
houdjemondmaandag 18 december 2017 @ 17:05
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 16:59 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Maanden? damn :/ Hopelijk is dat bij jou niet het geval.
Alsof het mij nog zou verbazen als ik dat wél weer tref :')
LPFANmaandag 18 december 2017 @ 17:20
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 17:05 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Alsof het mij nog zou verbazen als ik dat wél weer tref :')
Dat ken ik ja :')
weethetevennietmeermaandag 18 december 2017 @ 17:45
Hier gaat het slecht, lijf is vervelend, pijn medicatie helpt niet, ook niet in hogere dosis :{.

Onze blauw-witte vrienden zijn ook traag. Verwacht deze week een brief, ze zijn pas 1 week te laat ;).
LPFANmaandag 18 december 2017 @ 20:07
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 17:45 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Hier gaat het slecht, lijf is vervelend, pijn medicatie helpt niet, ook niet in hogere dosis :{.

Onze blauw-witte vrienden zijn ook traag. Verwacht deze week een brief, ze zijn pas 1 week te laat ;).
Irritant ja! sterkte verder :*
LPFANdinsdag 19 december 2017 @ 10:40
Ik heb toch een roesje aangevraagd voor het onderzoek. Mijn werkster was hier vanmorgen en die heeft het een paar maand geleden ook gehad, en die ging ook gewoon weer met de bus naar huis en dergelijke en was ook gewoon alleen. Dan toch maar ben ik iig iets kalmer tijdens het onderzoek want ik zit me zelf op te vreten haha. Hoezo wispelturig _O-
houdjemonddinsdag 19 december 2017 @ 10:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 10:40 schreef LPFAN het volgende:
Ik heb toch een roesje aangevraagd voor het onderzoek. Mijn werkster was hier vanmorgen en die heeft het een paar maand geleden ook gehad, en die ging ook gewoon weer met de bus naar huis en dergelijke en was ook gewoon alleen. Dan toch maar ben ik iig iets kalmer tijdens het onderzoek want ik zit me zelf op te vreten haha. Hoezo wispelturig _O-
Ik snap je spanning wel hoor! Heb je niemand die mee kan voor de mentale ondersteuning dan?
LPFANdinsdag 19 december 2017 @ 10:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 10:45 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Ik snap je spanning wel hoor! Heb je niemand die mee kan voor de mentale ondersteuning dan?
Nee, maar hoeft ook niet. Ben nu een stuk geruster al :P
Disanadonderdag 21 december 2017 @ 18:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 10:40 schreef LPFAN het volgende:
Ik heb toch een roesje aangevraagd voor het onderzoek. Mijn werkster was hier vanmorgen en die heeft het een paar maand geleden ook gehad, en die ging ook gewoon weer met de bus naar huis en dergelijke en was ook gewoon alleen. Dan toch maar ben ik iig iets kalmer tijdens het onderzoek want ik zit me zelf op te vreten haha. Hoezo wispelturig _O-
Verstandig. Je bent inderdaad zo weer bij.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 18:53
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:52 schreef Disana het volgende:

[..]

Verstandig. Je bent inderdaad zo weer bij.
Ja, genoeg roesjes gehad om te weten hoe ik er op reageer.

Van mij mag het wel woensdag zijn, sinds gister met de Omeprazol gestopt, en heb behoorlijk last :{
Disanadonderdag 21 december 2017 @ 18:54
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:53 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja, genoeg roesjes gehad om te weten hoe ik er op reageer.

Van mij mag het wel woensdag zijn, sinds gister met de Omeprazol gestopt, en heb behoorlijk last :{
Ah bah. Nog even flink volhouden dus.
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 18:56
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:53 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja, genoeg roesjes gehad om te weten hoe ik er op reageer.

Van mij mag het wel woensdag zijn, sinds gister met de Omeprazol gestopt, en heb behoorlijk last :{
Dat gaat toch om het maagzuur? Of haal ik nu dingen door elkaar?
Disanadonderdag 21 december 2017 @ 18:57
Ik heb trouwens vandaag voor het eerst een spuiter gehad. Lieve hemel wat een troep.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 18:57
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:54 schreef Disana het volgende:

[..]

Ah bah. Nog even flink volhouden dus.
Ja.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dat gaat toch om het maagzuur? Of haal ik nu dingen door elkaar?
Ja klopt.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 18:57
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:57 schreef Disana het volgende:
Ik heb trouwens vandaag voor het eerst een spuiter gehad. Lieve hemel wat een troep.
Haha ja niet fijn he :P
Disanadonderdag 21 december 2017 @ 18:58
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:57 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Haha ja niet fijn he :P
Nee bepaald niet :D
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 18:59
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:58 schreef Disana het volgende:

[..]

Nee bepaald niet :D
Was je nog in het ziekenhuis of thuis?
Disanadonderdag 21 december 2017 @ 19:00
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:59 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Was je nog in het ziekenhuis of thuis?
Het was nog in het ziekenhuis, ik wou net opstaan toen ik voelde dat mijn elleboog heel warm werd. Trui staat nu in een sopje met zout.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 19:01
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:00 schreef Disana het volgende:

[..]

Het was nog in het ziekenhuis, ik wou net opstaan toen ik voelde dat mijn elleboog heel warm werd. Trui staat nu in een sopje met zout.
Dat scheelt idd, kan je gelijk weer zitten. Ja zout helpt goed inderdaad. Ik deed het altijd gelijk de wasmachine in met een schep zout.
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 19:02
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:57 schreef LPFAN het volgende:

Ja klopt.
Gisteren "Gezond verstand" gezien?
Dat is een programma waarbij mensen huis tuin en keuken middeltjes aan 3 artsen presenteren en die gaan dan kijken of ze er genoeg in geloven om het te onderzoeken.
https://www.npo.nl/gezond-verstand/POW_03522497

Gisteren een mevrouw die iets tegen maagzuur had, werkte bij sommige mensen wel, bij sommigen niet (vooral bij de lichtere gevallen wel), maar nu je niets mag slikken zou ik het gewoon even proberen, al verlicht het voor nu alleen maar...

Ik geloof dat het op haar nuchtere maag een kop "thee" was die ze maakte met een theelepel kaneel en een eetlepel honing, maar ik kan de verhoudingen verkeerd onthouden hebben.
Niet geschoten is altijd mis, en kaneel en honing zul je wel mogen hebben denk ik ;)

De aflevering van gisteren dus; Winterkwaaltjes, vanaf 36 minuten
Disanadonderdag 21 december 2017 @ 19:02
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:01 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Dat scheelt idd, kan je gelijk weer zitten. Ja zout helpt goed inderdaad. Ik deed het altijd gelijk de wasmachine in met een schep zout.
Oh ze hadden het over een emmer. Zo maar even overhevelen dan.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 19:03
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:02 schreef Leandra het volgende:

[..]

Gisteren "Gezond verstand" gezien?
Dat is een programma waarbij mensen huis tuin en keuken middeltjes aan 3 artsen presenteren en die gaan dan kijken of ze er genoeg in geloven om het te onderzoeken.
https://www.npo.nl/gezond-verstand/POW_03522497

Gisteren een mevrouw die iets tegen maagzuur had, werkte bij sommige mensen wel, bij sommigen niet (vooral bij de lichtere gevallen wel), maar nu je niets mag slikken zou ik het gewoon even proberen, al verlicht het voor nu alleen maar...

Ik geloof dat het op haar nuchtere maag een kop "thee" was die ze maakte met een theelepel kaneel en een eetlepel honing, maar ik kan de verhoudingen verkeerd onthouden hebben.
Niet geschoten is altijd mis, en kaneel en honing zul je wel mogen hebben denk ik ;)
Het is het proberen waard iig! Thanks! Heb iig wel maagpepermunt bij de apotheek gehaald. kijken of dat gaat helpen.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 19:04
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:02 schreef Disana het volgende:

[..]

Oh ze hadden het over een emmer. Zo maar even overhevelen dan.
Kan ook, maar deed het gewoon gelijk in de wasmachine, kwam er altijd schoon weer uit iig.
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 19:06
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:03 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Het is het proberen waard iig! Thanks! Heb iig wel maagpepermunt bij de apotheek gehaald. kijken of dat gaat helpen.
Ik had de post nog aangevuld; de aflevering van gisteren, "Winterkwaaltjes" vanaf 36 minuten.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 19:08
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:06 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik had de post nog aangevuld; de aflevering van gisteren, "Winterkwaaltjes" vanaf 36 minuten.
Zal het zo even bekijken!
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 19:09
Oh, half theelepeltje kaneel, theelepel honing zie ik nu.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 19:10
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:09 schreef Leandra het volgende:
Oh, half theelepeltje kaneel, theelepel honing zie ik nu.
Heb het gelukkig allebei in huis dus zal het uitproberen :P
Lienekiendonderdag 21 december 2017 @ 19:14
Ik had (was) dinsdag een spoedgeval. Plotselinge hevige pijn. Huisarts, SEH, pijnstilling die niks deed en uiteindelijk de verlossing van een diagnose en een spoedoperatie. Zeg maar blindedarm maar dan iets anders. Als ik hiervan goed herstel (mocht na één nacht naar huis), houd het hiermee gelukkig op.
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 19:16
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:14 schreef Lienekien het volgende:
Ik had (was) dinsdag een spoedgeval. Plotselinge hevige pijn. Huisarts, SEH, pijnstilling die niks deed en uiteindelijk de verlossing van een diagnose en een spoedoperatie. Zeg maar blindedarm maar dan iets anders. Als ik hiervan goed herstel (mocht na één nacht naar huis), houd het hiermee gelukkig op.
Jeetje! Veel beterschap!
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 19:19
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:10 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Heb het gelukkig allebei in huis dus zal het uitproberen :P
Tof! Al zou het alleen al fijn zijn als je daardoor de dagen tot de operatie wat beter door kunt komen.
Leandradonderdag 21 december 2017 @ 19:20
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:14 schreef Lienekien het volgende:
Ik had (was) dinsdag een spoedgeval. Plotselinge hevige pijn. Huisarts, SEH, pijnstilling die niks deed en uiteindelijk de verlossing van een diagnose en een spoedoperatie. Zeg maar blindedarm maar dan iets anders. Als ik hiervan goed herstel (mocht na één nacht naar huis), houd het hiermee gelukkig op.
Oi :o :{

Wel fijn als het hiermee klaar is als je goed herstelt. Beterschap!
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 19:20
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:19 schreef Leandra het volgende:

[..]

Tof! Al zou het alleen al fijn zijn als je daardoor de dagen tot de operatie wat beter door kunt komen.
Ja inderdaad. Zeker met kerst voor de deur.
Disanadonderdag 21 december 2017 @ 19:43
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:14 schreef Lienekien het volgende:
Ik had (was) dinsdag een spoedgeval. Plotselinge hevige pijn. Huisarts, SEH, pijnstilling die niks deed en uiteindelijk de verlossing van een diagnose en een spoedoperatie. Zeg maar blindedarm maar dan iets anders. Als ik hiervan goed herstel (mocht na één nacht naar huis), houd het hiermee gelukkig op.
Dat lijkt me flink schrikken.
Lienekiendonderdag 21 december 2017 @ 19:52
Dank!

Nou, je schrikt als die pijn zo hevig wordt dat je denkt ‘dit trek ik niet, dit houd ik niet vol’. En er schoot ook wel door me heen, toen ik in het ziekenhuis in de rolstoel van de SEH naar een spoedconsult werd gereden: ‘ik hoop dat ze wat vinden, maar ik hoop ook niet dat ze wat vinden’.

Maar het komt goed. De opluchting overheerst.
Lienekiendonderdag 21 december 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:20 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja inderdaad. Zeker met kerst voor de deur.
Sterkte, hè.

Onze kerst valt een beetje in het water, maar het is relatief. We blijven thuis met zijn tweeën en dat is ook fijn. Nog wel even bedenken wat we gaan eten, want mijn man is niet zo’n keukenprinses. :+
LPFANdonderdag 21 december 2017 @ 20:05
quote:
14s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Sterkte, hè.

Onze kerst valt een beetje in het water, maar het is relatief. We blijven thuis met zijn tweeën en dat is ook fijn. Nog wel even bedenken wat we gaan eten, want mijn man is niet zo’n keukenprinses. :+
Is ook wel eens lekker ;)
FANNvrijdag 22 december 2017 @ 00:17
quote:
7s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:52 schreef Lienekien het volgende:
Dank!

Nou, je schrikt als die pijn zo hevig wordt dat je denkt ‘dit trek ik niet, dit houd ik niet vol’. En er schoot ook wel door me heen, toen ik in het ziekenhuis in de rolstoel van de SEH naar een spoedconsult werd gereden: ‘ik hoop dat ze wat vinden, maar ik hoop ook niet dat ze wat vinden’.

Maar het komt goed. De opluchting overheerst.
Ik ben blij dat het goed is afgelopen Lien :*
houdjemondvrijdag 22 december 2017 @ 00:18
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:14 schreef Lienekien het volgende:
Ik had (was) dinsdag een spoedgeval. Plotselinge hevige pijn. Huisarts, SEH, pijnstilling die niks deed en uiteindelijk de verlossing van een diagnose en een spoedoperatie. Zeg maar blindedarm maar dan iets anders. Als ik hiervan goed herstel (mocht na één nacht naar huis), houd het hiermee gelukkig op.
Boh ;( schrikken!

Heel veel beterschap O+
weethetevennietmeervrijdag 22 december 2017 @ 00:20
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:14 schreef Lienekien het volgende:
Ik had (was) dinsdag een spoedgeval. Plotselinge hevige pijn. Huisarts, SEH, pijnstilling die niks deed en uiteindelijk de verlossing van een diagnose en een spoedoperatie. Zeg maar blindedarm maar dan iets anders. Als ik hiervan goed herstel (mocht na één nacht naar huis), houd het hiermee gelukkig op.
Beterschap en sterkte!
LPFANvrijdag 22 december 2017 @ 09:58
De thee met kaneel en honing hielp eventjes. Vanacht was het behoorlijk heftig alleen toen las ik dat het kan helpen om een flinke theelepel honing zo op te eten, en heb ik dat maar geprobeerd, en warempel het was een heel stuk minder en ben zo in slaap gevallen. Vanavond ook maar doen dan!

Zonet mijn verstandkies laten trekken, kwam maagzuur ook weer enorm opzetten maar had gelukkig een hele begripvolle tandarts en ik mocht rechtop zitten tijdens het trekken, dat scheelde enorm.
Leandravrijdag 22 december 2017 @ 16:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 09:58 schreef LPFAN het volgende:
De thee met kaneel en honing hielp eventjes. Vanacht was het behoorlijk heftig alleen toen las ik dat het kan helpen om een flinke theelepel honing zo op te eten, en heb ik dat maar geprobeerd, en warempel het was een heel stuk minder en ben zo in slaap gevallen. Vanavond ook maar doen dan!

Zonet mijn verstandkies laten trekken, kwam maagzuur ook weer enorm opzetten maar had gelukkig een hele begripvolle tandarts en ik mocht rechtop zitten tijdens het trekken, dat scheelde enorm.
Fijn dat je nu iig iets hebt om de scherpe kantjes eraf te halen.

En sterkte met de verstandskies. Vanillevla dan maar?
LPFANvrijdag 22 december 2017 @ 19:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 16:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Fijn dat je nu iig iets hebt om de scherpe kantjes eraf te halen.

En sterkte met de verstandskies. Vanillevla dan maar?
Ja iig voor in de nacht is het fijn dat het werkt! Haha heb niet veel last gelukkig, eten wil prima :P
Jaimy_Lucazondag 24 december 2017 @ 14:54
Fijne kerstdagen allemaal! :*

Wij gaan morgen saampjes naar schoonfamilie en 2e kerstdag naar mijn familie. Ik heb hartstikke gave laarzen met flinke hak gekocht voor kerst, komen tot voorbij de knie. O+ Rokje erboven en leuke top erop. ^O^
LPFANmaandag 25 december 2017 @ 00:00
Van mij mogen de feestdagen snel voorbij zijn, ik verga van het maagzuur, honing helpt ook niet meer ;( Sta op het punt om mijn Omeprazol gewoon te pakken.. Aftellen tot woensdag. (Sorry voor mijn geklaag)

[ Bericht 15% gewijzigd door LPFAN op 25-12-2017 00:05:53 ]
houdjemondmaandag 25 december 2017 @ 00:05
Ohja. Fijne dagen en zulks. O+
LPFANmaandag 25 december 2017 @ 00:06
Maar iedereen fijne dagen!!
Lienekienmaandag 25 december 2017 @ 04:14
Ja, fijne dagen!

Wat rottig, LPFAN. -O-
weethetevennietmeermaandag 25 december 2017 @ 04:26
Fijne dagen allen!

Neemt nog een (zware) pijnstiller ;(
Leandramaandag 25 december 2017 @ 08:16
Oh darn wat zonde LPFAN :{

Fijne dagen allemaal.
Koettiemaandag 25 december 2017 @ 08:48
Sterkte allemaal en hopelijk ondanks al het gedoe toch fijne dagen!
_Hestia_maandag 25 december 2017 @ 11:31
Wat naar LPFAN, sterkte ermee :*

Fijne feestdagen iedereen en het allerbeste voor 2018 :*
LPFANmaandag 25 december 2017 @ 12:39
Thanks allemaal :* Hele fijne dagen iedereen! :*
Disanamaandag 25 december 2017 @ 22:18
Ik wens jullie zo klachtenvrij mogelijke feestdagen toe.
_Hestia_maandag 25 december 2017 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 22:18 schreef Disana het volgende:
Ik wens jullie zo klachtenvrij mogelijke feestdagen toe.
Thnx!

Hier toch wel aardig wat geschommel met mn bloedsuiker, vanmiddag weer een hypo gehad. Eet echt veel koolhydraten deze dagen, bolus dus veel insuline en dat is mn lichaam niet gewend. Nou had ik bij mn ontbijt met kerststol al meer koolhydraten op dan ik normaal op een hele dag eet :')
Disanamaandag 25 december 2017 @ 22:23
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 22:21 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Thnx!

Hier toch wel aardig wat geschommel met mn bloedsuiker, vanmiddag weer een hypo gehad. Eet echt veel koolhydraten deze dagen, bolus dus veel insuline en dat is mn lichaam niet gewend. Nou had ik bij mn ontbijt met kerststol al meer koolhydraten op dan ik normaal op een hele dag eet :')
Het lijkt me moeilijk je met deze feestdagen aan een dieet te houden. Je wil tenslotte ook een beetje meedoen aan het verorberen van al dat lekkers. Succes daarmee!
_Hestia_maandag 25 december 2017 @ 22:24
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 22:23 schreef Disana het volgende:

[..]

Het lijkt me moeilijk je met deze feestdagen aan een dieet te houden. Je wil tenslotte ook een beetje meedoen aan het verorberen van al dat lekkers. Succes daarmee!
Ja precies, normaal echt gezond eten ( inmiddels bijna 15 kg afgevallen) en eet ik zo'n 100-120 gram koolhydraten op een dag. Vandaag zit ik al op 290 gram :X Dankje!
LPFANmaandag 25 december 2017 @ 22:49
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 22:24 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ja precies, normaal echt gezond eten ( inmiddels bijna 15 kg afgevallen) en eet ik zo'n 100-120 gram koolhydraten op een dag. Vandaag zit ik al op 290 gram :X Dankje!
Moet kunnen. Je moet ook niet doorslaan.
_Hestia_maandag 25 december 2017 @ 22:50
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 22:49 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Moet kunnen. Je moet ook niet doorslaan.
Nee ik eet ook wel gewoon dus, maar mn lichaam moet daar dus wel ff aan wennen. En ik ben toch altijd al geneigd om als ik meer dingen in korte tijd achter elkaar eet meer te bolussen, omdat ik anders vaak te hoog uit kom. Maar vanmiddag niet dus.
LPFANdinsdag 26 december 2017 @ 22:26
Nog 1 nacht volhouden en dan mag ik mijn medicijnen weer! (Zitten al in mijn tas _O- ) Ben super nerveus maar ook ontzettend blij dat het morgen eindelijk zover is.

Weet iig wel dat als ik dit onderzoek in de toekomst weer eens zou moeten ik dit niet weer doe, ze verzinnen dan maar wat anders.
Lienekiendinsdag 26 december 2017 @ 22:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 22:26 schreef LPFAN het volgende:
Nog 1 nacht volhouden en dan mag ik mijn medicijnen weer! (Zitten al in mijn tas _O- ) Ben super nerveus maar ook ontzettend blij dat het morgen eindelijk zover is.

Weet iig wel dat als ik dit onderzoek in de toekomst weer eens zou moeten ik dit niet weer doe, ze verzinnen dan maar wat anders.
Sterkte!
LPFANdinsdag 26 december 2017 @ 22:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 december 2017 22:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Sterkte!
Thanks!
Leandradinsdag 26 december 2017 @ 22:48
Succes morgen, en sterke deze medicijnvrije nacht nog :*
LPFANdinsdag 26 december 2017 @ 22:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 22:48 schreef Leandra het volgende:
Succes morgen, en sterke deze medicijnvrije nacht nog :*
Thanks!
LPFANdinsdag 26 december 2017 @ 22:58
Hoe blij kan je zijn dat je weer pillen mag gaan slikken _O- _O-
_Hestia_dinsdag 26 december 2017 @ 23:26
Heel veel succes morgen meis :*
LPFANwoensdag 27 december 2017 @ 06:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 23:26 schreef _Hestia_ het volgende:
Heel veel succes morgen meis :*
Thanks!
LPFANwoensdag 27 december 2017 @ 12:17
Zoooo achter de rug. Infuus prikken was hel en moest naar de holding boven toe om te laten prikken, en daardoor pas om half 10 aan de beurt was. Onderzoek viel me alles mee.

Heb een breuk in het middenrif, wat ik al wist en verder zijn er biopten genomen, hoor ik over een week de uitslag van.
Verder denkt de arts ook dat ik juist te weinig maagzuur aanmaak door mijn hoge dosis medicijnen, waardoor ik nu terug ga naar 40mg per dag.

En ben bij dialyse geweest en veel te lang blijven plakken maar was weer ff gezellig!

Heerlijk ouderwets even lopen auwhoeren O+
Lienekienwoensdag 27 december 2017 @ 12:22
Ben benieuwd. Als het maar wel verbetert!
_Hestia_woensdag 27 december 2017 @ 12:24
Balen van het infuus prikken, maar fijn dat het onderzoek zelf meeviel.
En leuk dat je zo lang bij dialyse bent blijven kletsen O+
Ik ben benieuwd naar de uitslag!
LPFANwoensdag 27 december 2017 @ 12:26
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:22 schreef Lienekien het volgende:
Ben benieuwd. Als het maar wel verbetert!
Ik hoop het inderdaad!
_Hestia_woensdag 27 december 2017 @ 12:27
Ik heb de Kerstdagen overleefd, helaas wel erg veel geschommeld qua waardes. Paar hypo's gehad en vannacht zat ik voor ik ging slapen op 13.1 :o Dat is echt super hoog voor mij :o Maar gecorrigeerd en met opstaan op 8.1. Dus dat is wel prima verder. Ik ben ook niet helemaal fit, snotverkouden etc. Dus dan zit ik sowieso altijd wel iets hoger. Nu weer normaal en voorspelbaar eten de komende dagen :P
LPFANwoensdag 27 december 2017 @ 12:27
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:24 schreef _Hestia_ het volgende:
Balen van het infuus prikken, maar fijn dat het onderzoek zelf meeviel.
En leuk dat je zo lang bij dialyse bent blijven kletsen O+
Ik ben benieuwd naar de uitslag!
Verwachting is dat er niks uit komt maar we gaan het zien, morgen even afspraak maken met huisarts.
Lienekienwoensdag 27 december 2017 @ 12:29
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:27 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik heb de Kerstdagen overleefd, helaas wel erg veel geschommeld qua waardes. Paar hypo's gehad en vannacht zat ik voor ik ging slapen op 13.1 :o Dat is echt super hoog voor mij :o Maar gecorrigeerd en met opstaan op 8.1. Dus dat is wel prima verder. Ik ben ook niet helemaal fit, snotverkouden etc. Dus dan zit ik sowieso altijd wel iets hoger. Nu weer normaal en voorspelbaar eten de komende dagen :P
Beterschap!

Hier inmiddels ruim een week na de operatie en het gaat steeds beter, gelukkig. Zoals verwacht en gehoopt.
LPFANwoensdag 27 december 2017 @ 12:42
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:27 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik heb de Kerstdagen overleefd, helaas wel erg veel geschommeld qua waardes. Paar hypo's gehad en vannacht zat ik voor ik ging slapen op 13.1 :o Dat is echt super hoog voor mij :o Maar gecorrigeerd en met opstaan op 8.1. Dus dat is wel prima verder. Ik ben ook niet helemaal fit, snotverkouden etc. Dus dan zit ik sowieso altijd wel iets hoger. Nu weer normaal en voorspelbaar eten de komende dagen :P
Beterschap!
LPFANwoensdag 27 december 2017 @ 12:43
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:29 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Beterschap!

Hier inmiddels ruim een week na de operatie en het gaat steeds beter, gelukkig. Zoals verwacht en gehoopt.
Fijn dat het beter gaat!
_Hestia_woensdag 27 december 2017 @ 12:45
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:29 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Beterschap!

Hier inmiddels ruim een week na de operatie en het gaat steeds beter, gelukkig. Zoals verwacht en gehoopt.
Dankje ( En LPFAN ook) en fijn dat het al beter met je gaat gelukkig!
superkimmidinsdag 2 januari 2018 @ 10:09
Beste wensen allemaal! Laten we hopen dat er dit jaar ook veel goede dingen te melden zijn!! O+

en de keerzijde: Natuurlijk ook sterkte het komende jaar, met alle onvermijdelijke rotmomenten :{
FoolWithMokeydinsdag 2 januari 2018 @ 17:50
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:27 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik heb de Kerstdagen overleefd, helaas wel erg veel geschommeld qua waardes. Paar hypo's gehad en vannacht zat ik voor ik ging slapen op 13.1 :o Dat is echt super hoog voor mij :o Maar gecorrigeerd en met opstaan op 8.1. Dus dat is wel prima verder. Ik ben ook niet helemaal fit, snotverkouden etc. Dus dan zit ik sowieso altijd wel iets hoger. Nu weer normaal en voorspelbaar eten de komende dagen :P
Gebruik je een pomp?
_Hestia_dinsdag 2 januari 2018 @ 17:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 17:50 schreef FoolWithMokey het volgende:

[..]

Gebruik je een pomp?
Ja ik heb een insulinepomp :Y Met Oud en Nieuw en de oliebollen etc is het gelukkig goed gegaan ^O^

De beste wensen iedereen!
FoolWithMokeydinsdag 2 januari 2018 @ 17:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 17:52 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ja ik heb een insulinepomp :Y Met Oud en Nieuw en de oliebollen etc is het gelukkig goed gegaan ^O^

De beste wensen iedereen!
Ik ken iemand die over gegaan is naar een pomp en bij diegene zijn de schommelingen kleiner geworden.
_Hestia_dinsdag 2 januari 2018 @ 17:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 17:56 schreef FoolWithMokey het volgende:

[..]

Ik ken iemand die over gegaan is naar een pomp en bij diegene zijn de schommelingen kleiner geworden.
Ja, ik heb normaal ook amper schommelingen hoor met de pomp. Maarja met de feestdagen eet je toch anders en is het allemaal wat lastiger inschatten ;)
Jaimy_Lucadonderdag 4 januari 2018 @ 22:52
De beste wensen voor 2018!

Het gaat hier heel erg goed. ^O^
Jaimy_Lucazaterdag 6 januari 2018 @ 16:44
Ik ben uitgekozen om mee te mogen doen met een stappenchallenge. Ik moest daarvoor een Apple Watch aanschaffen en die heb ik zojuist in ontvangst mogen nemen. *O*

Dit is heel erg goed voor m’n diabetes en sowieso mijn gezondheid. ^O^ Morgen gaan we in de bossen wandelen.
HaverMoutKoekjezaterdag 6 januari 2018 @ 16:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 16:44 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik ben uitgekozen om mee te mogen doen met een stappenchallenge. Ik moest daarvoor een Apple Watch aanschaffen en die heb ik zojuist in ontvangst mogen nemen. *O*

Dit is heel erg goed voor m’n diabetes en sowieso mijn gezondheid. ^O^ Morgen gaan we in de bossen wandelen.
je had zonder Applewatch al maanden/jaren in de bossen kunnen wandelen hoor.
Jaimy_Lucazaterdag 6 januari 2018 @ 16:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 16:46 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

je had zonder Applewatch al maanden/jaren in de bossen kunnen wandelen hoor.
Klopt. Maar ik had gewoon die aanmoediging even nodig. Nu moet het echt én ik krijg er geld voor. ^O^
Giazaterdag 6 januari 2018 @ 19:30
Allemaal nog de beste wensen, veel gezondheid en of beterschap.
HaverMoutKoekjezaterdag 6 januari 2018 @ 19:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 16:59 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Klopt. Maar ik had gewoon die aanmoediging even nodig. Nu moet het echt én ik krijg er geld voor. ^O^
maar je moest wel duur horloge kopen, of heb ik je nu verkeerd begrepen
Jaimy_Lucazondag 7 januari 2018 @ 00:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 19:38 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

maar je moest wel duur horloge kopen, of heb ik je nu verkeerd begrepen
Klopt, maar wat is duur? Ik kan ‘m in die 2 jaar bijna terug hebben verdiend.
tijdjes1234zondag 7 januari 2018 @ 10:27
heeft iemand hier lisinopril gebruikt of gebruikt iemand dit nu nog?

Ik ben er in mei 2015 mee begonnen in juli 2015 ben ik naar amerika geweest.
Hier heb ik een hoest met slijm gekregen waar ik ook vaak slijm ophoest. ik hoest omdat er slijm in mijn keel zit.
Van de dokter heb ik pufjes gehad maar dat helpt niet.

Heeft iemand deze bijwerkingen ook?
Lienekienzondag 7 januari 2018 @ 10:54
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 10:27 schreef tijdjes1234 het volgende:
heeft iemand hier lisinopril gebruikt of gebruikt iemand dit nu nog?

Ik ben er in mei 2015 mee begonnen in juli 2015 ben ik naar amerika geweest.
Hier heb ik een hoest met slijm gekregen waar ik ook vaak slijm ophoest. ik hoest omdat er slijm in mijn keel zit.
Van de dokter heb ik pufjes gehad maar dat helpt niet.

Heeft iemand deze bijwerkingen ook?
Ik slik het, maar heb daar geen last van.
Leandrazondag 7 januari 2018 @ 12:08
Ik gebruik het ook en maak daarbij dankbaar gebruik van het feit dat mijn zorgverzekering geen preferentiebeleid voert, ik gebruik dus niet de Accord maar de Aurobindo (die weer hetzelfde zou zijn als Actavis, maar daar maak ik dan fijn iedere keer ruzie over met de apotheek, want ik wil de Aurobindo).

Overigens staat Lisinopril er om bekend dat het hoesten als bijwerking kan hebben, maar ik heb er bij de Aurobindo dus geen last van, en bij de Accord wel.

Hulpstoffen in de Accord:
De andere stoffen in dit middel zijn mannitol, calciumwaterstoffosfaat, maïszetmeel, gepregelatineerd maïszetmeel, magnesiumstearaat en colloïdaal siliciumdioxide.
Hulpstoffen in de Aurobindo/Actavis:
De andere stoffen in dit middel zijn: calciumwaterstoffosfaat, maïszetmeel, mannitol,gepregelatineerd maïszetmeel en magnesiumstearaat. De 5 mg tabletten bevatten ook rood ijzeroxide (E172). De 10, 20, 30 en 40 mg tabletten bevatten ook geel ijzeroxide (E172).

Nou vermoed ik dat bij mij de siliciumdioxide het hoesten veroorzaakt, dat is immers het enige middel dat wel in het product zit waarvan ik ga hoesten, en niet in de variant waarvan ik niet hoest.

Overigens is in de 10 mg versie de Actavis al een tijdje het "snoepje van de maand" zoals ik het noem; het preferente medicijn dus, daar zou het dus niet in moeten zitten.
tijdjes1234zondag 7 januari 2018 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 12:08 schreef Leandra het volgende:
Ik gebruik het ook en maak daarbij dankbaar gebruik van het feit dat mijn zorgverzekering geen preferentiebeleid voert, ik gebruik dus niet de Accord maar de Aurobindo (die weer hetzelfde zou zijn als Actavis, maar daar maak ik dan fijn iedere keer ruzie over met de apotheek, want ik wil de Aurobindo).

Overigens staat Lisinopril er om bekend dat het hoesten als bijwerking kan hebben, maar ik heb er bij de Aurobindo dus geen last van, en bij de Accord wel.

Hulpstoffen in de Accord:
De andere stoffen in dit middel zijn mannitol, calciumwaterstoffosfaat, maïszetmeel, gepregelatineerd maïszetmeel, magnesiumstearaat en colloïdaal siliciumdioxide.
Hulpstoffen in de Aurobindo/Actavis:
De andere stoffen in dit middel zijn: calciumwaterstoffosfaat, maïszetmeel, mannitol,gepregelatineerd maïszetmeel en magnesiumstearaat. De 5 mg tabletten bevatten ook rood ijzeroxide (E172). De 10, 20, 30 en 40 mg tabletten bevatten ook geel ijzeroxide (E172).

Nou vermoed ik dat bij mij de siliciumdioxide het hoesten veroorzaakt, dat is immers het enige middel dat wel in het product zit waarvan ik ga hoesten, en niet in de variant waarvan ik niet hoest.

Overigens is in de 10 mg versie de Actavis al een tijdje het "snoepje van de maand" zoals ik het noem; het preferente medicijn dus, daar zou het dus niet in moeten zitten.
Thx voor je bericht.
Ik heb 5 mg van sandoz

Daar zitten deze stoffen bij behalve lisinoprildihydraat

calciumwaterstoffosfaatdihydraat, mannitol,
maïszetmeel, natriumcroscarmellose, magnesiumstearaat en rood ijzeroxide.
Leandrazondag 7 januari 2018 @ 13:22
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 12:55 schreef tijdjes1234 het volgende:

[..]

Thx voor je bericht.
Ik heb 5 mg van sandoz

Daar zitten deze stoffen bij behalve lisinoprildihydraat

calciumwaterstoffosfaatdihydraat, mannitol,
maïszetmeel, natriumcroscarmellose, magnesiumstearaat en rood ijzeroxide.
Daar is de natriumcarmellose dus het andere bestanddeel (en rood ijzeroxide vs geel in de 10 mg van Aurobindo).

Ik weet niet welke zorgverzekeraar je hebt, en of die een preferentiebeleid heeft, maar persoonlijk zou ik even de beide andere merken een medicijnperiode proberen dan (Accord en Aurobindo/Actavis), je hebt wel kans dat je het dan niet vergoed krijgt, maar voor die paar euro dagen zou ik dat er iig graag voor over hebben om het uit te proberen.
Als je dan weet of je er bij de andere merken ook last van hebt dan zou je wat dat betreft iig nog iets kunnen proberen bij de arts en/of zorgverzekeraar.
tijdjes1234zondag 7 januari 2018 @ 13:24
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:22 schreef Leandra het volgende:

[..]

Daar is de natriumcarmellose dus het andere bestanddeel (en rood ijzeroxide vs geel in de 10 mg van Aurobindo).

Ik weet niet welke zorgverzekeraar je hebt, en of die een preferentiebeleid heeft, maar persoonlijk zou ik even de beide andere merken een medicijnperiode proberen dan (Accord en Aurobindo/Actavis), je hebt wel kans dat je het dan niet vergoed krijgt, maar voor die paar euro dagen zou ik dat er iig graag voor over hebben om het uit te proberen.
Als je dan weet of je er bij de andere merken ook last van hebt dan zou je wat dat betreft iig nog iets kunnen proberen bij de arts en/of zorgverzekeraar.
hoelang zou je zoiets moeten proberen ook voordat die andere stof uit je lichaam is?
_Hestia_zondag 7 januari 2018 @ 16:44
Ik moet helaas ook een nieuw snoepje en daar baal ik echt van :(
Mn schildklierwaardes waren wel goed ondanks dat ik gestopt was met de Thyrax. Maar ondanks mijn super gezonde eten en 15+ kilo die ik kwijt ben blijft mn LDL-cholesterol te hoog :(

Dus ik moet toch weer aan een statine. In het verleden al eens gehad (simvastatine) maar toen gestopt vanwege teveel bijwerkingen. En die internist vond het toen ook weer niet zo nodig om wat anders te proberen. Deze internist wil het toch wel met wat anders proberen. Dus nu krijg ik Atorvastatine.

Kreeg wel als tip mee om het voor het slapen te nemen zodat ik hopelijk minder last van bijwerkingen heb. Ik hoop het maar dus. Maar baal er wel van :(
Jaimy_Lucazondag 7 januari 2018 @ 22:04
Ik slik Atorvastatine en heb geen bijwerkingen. Althans, laat ik het zo zeggen: Niet die me opvallen.
tijdjes1234maandag 8 januari 2018 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:22 schreef Leandra het volgende:

[..]

Daar is de natriumcarmellose dus het andere bestanddeel (en rood ijzeroxide vs geel in de 10 mg van Aurobindo).

Ik weet niet welke zorgverzekeraar je hebt, en of die een preferentiebeleid heeft, maar persoonlijk zou ik even de beide andere merken een medicijnperiode proberen dan (Accord en Aurobindo/Actavis), je hebt wel kans dat je het dan niet vergoed krijgt, maar voor die paar euro dagen zou ik dat er iig graag voor over hebben om het uit te proberen.
Als je dan weet of je er bij de andere merken ook last van hebt dan zou je wat dat betreft iig nog iets kunnen proberen bij de arts en/of zorgverzekeraar.
Hi,

Vandaag bij de apotheek geweest. volgens hun kan het onmogelijk door de hulpstoffen komen en krijg ik geen andere lisinopril. dus dat is heel jammer.
Leandramaandag 8 januari 2018 @ 10:43
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 10:03 schreef tijdjes1234 het volgende:

[..]

Hi,

Vandaag bij de apotheek geweest. volgens hun kan het onmogelijk door de hulpstoffen komen en krijg ik geen andere lisinopril. dus dat is heel jammer.
De apotheek kan zoveel zeggen, als jij merk X wilt en het zelf betaalt (want zij krijgen hem niet vergoed van de zorgverzekering) mogen ze je het niet weigeren.
Leandramaandag 8 januari 2018 @ 10:44
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 13:24 schreef tijdjes1234 het volgende:

[..]

hoelang zou je zoiets moeten proberen ook voordat die andere stof uit je lichaam is?
Weet ik niet, bij mij was het vrij snel over nadat ik de andere weer had, maar ik had ook niet al jaren gehoest.
Jaimy_Lucamaandag 8 januari 2018 @ 11:01
Hebben jullie eigenlijk goede voornemens?

Ik heb dus als goed voornemen meerdere keren per week wandelen (en van de zomer weer buiten sporten).

Als 2e goede voornemen heb ik: count your blessings. En dat doe ik. Ik ben een heel gezegend meisje.

Verder heb ik geen goede voornemens.

We gingen gister trouwens wandelen, zoals gezegd, dus ik mijn horloge aanzetten. Blijkt ie op het einde niet alles te hebben gemeten of opgeslagen. Gelukkig wel de route. En de stappen worden door een andere app geteld, dus die had ik gelukkig ook ruimschoots. Komt waarschijnlijk omdat het horloge vlak daarvoor een update had gehad. Heb ‘m even opnieuw opgestart. Bij thuiskomst, na wat gegeten te hebben, zat ik op 9.4 qua bloedsuiker.
tijdjes1234maandag 8 januari 2018 @ 14:40
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 10:43 schreef Leandra het volgende:

[..]

De apotheek kan zoveel zeggen, als jij merk X wilt en het zelf betaalt (want zij krijgen hem niet vergoed van de zorgverzekering) mogen ze je het niet weigeren.
Ik ben nog een keer gegaan vanmiddag.
Bij iemand anders en ik hem accord lisinopril gekregen. jij hebt er slechte ervaringen mee maar ik ga het toch maar even proberen.
Disanamaandag 8 januari 2018 @ 15:00
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 11:01 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Hebben jullie eigenlijk goede voornemens?

Ik heb dus als goed voornemen meerdere keren per week wandelen (en van de zomer weer buiten sporten).

Als 2e goede voornemen heb ik: count your blessings. En dat doe ik. Ik ben een heel gezegend meisje.

Verder heb ik geen goede voornemens.

We gingen gister trouwens wandelen, zoals gezegd, dus ik mijn horloge aanzetten. Blijkt ie op het einde niet alles te hebben gemeten of opgeslagen. Gelukkig wel de route. En de stappen worden door een andere app geteld, dus die had ik gelukkig ook ruimschoots. Komt waarschijnlijk omdat het horloge vlak daarvoor een update had gehad. Heb ‘m even opnieuw opgestart. Bij thuiskomst, na wat gegeten te hebben, zat ik op 9.4 qua bloedsuiker.
Ik heb geen voornemens. Succes met wandelen, dat is gezond en plezierig.
Leandramaandag 8 januari 2018 @ 18:35
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 14:40 schreef tijdjes1234 het volgende:

[..]

Ik ben nog een keer gegaan vanmiddag.
Bij iemand anders en ik hem accord lisinopril gekregen. jij hebt er slechte ervaringen mee maar ik ga het toch maar even proberen.
Ja, ik zou ze in jouw situatie ook gewoon proberen, wat bij de een een trigger is hoeft dat bij de ander niet te zijn.
Jaimy_Lucamaandag 8 januari 2018 @ 20:15
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 15:00 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik heb geen voornemens. Succes met wandelen, dat is gezond en plezierig.
Ik heb ook bij de Lidl kookboeken gekocht. 4 in totaal. Met minder koolhydraten, eentje speciaal voor diabetes, enz. Kortom: gezonde recepten. ^O^
Disanamaandag 8 januari 2018 @ 20:17
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:15 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb ook bij de Lidl kookboeken gekocht. 4 in totaal. Met minder koolhydraten, eentje speciaal voor diabetes, enz. Kortom: gezonde recepten. ^O^
Dat klinkt goed, ik hoop dat er lekkere dingen in staan.
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 21:38
Morgen neuroloog en ronde 4 van mijn leverwaarden aanhoren.
Ben echt vies zenuwachtig :@
LPFANmaandag 8 januari 2018 @ 21:44
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 21:38 schreef houdjemond het volgende:
Morgen neuroloog en ronde 4 van mijn leverwaarden aanhoren.
Ben echt vies zenuwachtig :@
Sterkte morgen! Ik ga duimen dat je waardes zijn gezakt. :*
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 21:45
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 21:44 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Sterkte morgen! Ik ga duimen dat je waardes zijn gezakt. :*
Ze stegen alleen maar.. laatste keer geprikt was 14 december dus ben benieuwd.

[ Bericht 1% gewijzigd door LPFAN op 08-01-2018 21:52:22 ]
LPFANmaandag 8 januari 2018 @ 21:52
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 21:45 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Ze stegen alleen maar.. laatste keer geprikt was 14 december dus ben benieuwd.

Spannend
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 22:11
SPOILER
IMG_1515408209139.jpg

Dit was dus eind november en halverwege december.

:') X miljoen
Disanamaandag 8 januari 2018 @ 22:34
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 21:44 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Sterkte morgen! Ik ga duimen dat je waardes zijn gezakt. :*
Ik duim mee.
Jaimy_Lucamaandag 8 januari 2018 @ 22:34
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:34 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik duim mee.
Ik ook houdjemond.
HaverMoutKoekjemaandag 8 januari 2018 @ 22:49
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:11 schreef houdjemond het volgende:
SPOILER
Dit was dus eind november en halverwege december.

:') X miljoen
hebben die bvitaminen ook met lever te maken?
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 22:54
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

hebben die bvitaminen ook met lever te maken?
Nee, en ook geen idee waarom ze zo hoog zijn :D heb even gekeken en het zit bijna overal in qua gewone dingen zoals brood, vlees, ei etc. }:|

Misschien dat ik het minder snel afbreek door die lever ofzo.

Ik weet het allemaal ook niet meer, behalve dat ik er doodmoe van word en wel even klaar ben met nieuwe medische geintjes van dit lichaam. :(
LPFANmaandag 8 januari 2018 @ 23:03
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:54 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Nee, en ook geen idee waarom ze zo hoog zijn :D heb even gekeken en het zit bijna overal in qua gewone dingen zoals brood, vlees, ei etc. }:|

Misschien dat ik het minder snel afbreek door die lever ofzo.

Ik weet het allemaal ook niet meer, behalve dat ik er doodmoe van word en wel even klaar ben met nieuwe medische geintjes van dit lichaam. :(
Logisch!
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 23:05
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:03 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Logisch!
Maar het was alle jaren hiervoor keurig en precies in die 5 weken Tecfidera gebeurde er dit.

Vind het wel erg toevallig als er wat anders aan de hand is.
In overleg met MDL arts zei neuroloog ook dat ze vaker zien dat het nog even blijft stijgen voordat het weer bijtrekt..

}:|
FlatEarthermaandag 8 januari 2018 @ 23:09
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:05 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Maar het was alle jaren hiervoor keurig en precies in die 5 weken Tecfidera gebeurde er dit.

Vind het wel erg toevallig als er wat anders aan de hand is.
In overleg met MDL arts zei neuroloog ook dat ze vaker zien dat het nog even blijft stijgen voordat het weer bijtrekt..

}:|
Je vitamine D is trouwens ook extreem laag. Heeft je behandelaar daar niets over gezegd?

http://bioprofiel.nl/vitamine-d-test-25-ohd/

Mijne was ook zo laag en ik kreeg ampullen om het aan te vullen.
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 23:12
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:09 schreef FlatEarther het volgende:

[..]

Je vitamine D is trouwens ook extreem laag. Heeft je behandelaar daar niets over gezegd?

http://bioprofiel.nl/vitamine-d-test-25-ohd/

Mijne was ook zo laag en ik kreeg ampullen om het aan te vullen.
Hij is van 19 naar 80 gegaan door die ampullen en nu elke ochtend nog braaf een pilletje als onderhoud, 800ie.
Ga binnenkort nog wel vragen of ze hem voor de leuk weer eens mee willen prikken.

Je moet het tabelletje van rechts naar links lezen, links zijn de laatst geprikte waarden :@ .
Maar lief dat je meedenkt O+
FlatEarthermaandag 8 januari 2018 @ 23:13
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:12 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Hij is van 19 naar 80 gegaan door die ampullen en nu elke ochtend nog braaf een pilletje als onderhoud, 800ie.
Ga binnenkort nog wel vragen of ze hem voor de leuk weer eens mee willen prikken.

Je moet het tabelletje van rechts naar links lezen, links zijn de laatst geprikte waarden :@ .
Ow dan is het goed. Dacht idd dat 19 je laatste uitslag was.
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 23:14
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:13 schreef FlatEarther het volgende:

[..]

Ow dan is het goed. Dacht idd dat 19 je laatste uitslag was.
Nee deze zit gelukkig weer in de lift :) ! 19 sloeg inderdaad nergens op.
FlatEarthermaandag 8 januari 2018 @ 23:16
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:14 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Nee deze zit gelukkig weer in de lift :) ! 19 sloeg inderdaad nergens op.
Van mij was 18 en ik voelde me toen extreem moe en vaak spierpijn. Zelfs hartkloppingen.
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 23:22
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:16 schreef FlatEarther het volgende:

[..]

Van mij was 18 en ik voelde me toen extreem moe en vaak spierpijn. Zelfs hartkloppingen.
Kan nou niet oprecht zeggen dat ik verschil merk eigenlijk, maar het cijfertje is weer goed dus het zal wel goed zijn.

Hebben ze bij jou een aantoonbare reden gevonden voor het tekort?
FlatEarthermaandag 8 januari 2018 @ 23:27
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:22 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Kan nou niet oprecht zeggen dat ik verschil merk eigenlijk, maar het cijfertje is weer goed dus het zal wel goed zijn.

Hebben ze bij jou een aantoonbare reden gevonden voor het tekort?
Bij mij komt het door mijn huidskleur.

Niet iedereen ondervindt klachten van vitamine D deficiëntie idd want mijn zusje had het ook en zij had geen klachten.
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 23:28
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:27 schreef FlatEarther het volgende:

[..]

Bij mij komt het door mijn huidskleur.

Niet iedereen ondervindt klachten van vitamine D deficiëntie idd want mijn zusje had het ook en zij had geen klachten.
Hm, dat kan het ook zijn dan. Of het valt gewoon niet op door de rest van mijn klachten :')
LPFANmaandag 8 januari 2018 @ 23:42
Door mijn nieren maak ik weinig vitamine d aan en is het ook te laag geweest maar ook nooit geen klachten van gehad.
LPFANdinsdag 9 januari 2018 @ 09:17
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:28 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Succes vandaag! :*
houdjemonddinsdag 9 januari 2018 @ 09:17
Morguh! :Z D-day nummer zoveel dus voor HJM. Afspraak is om 11.15.
houdjemonddinsdag 9 januari 2018 @ 09:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 09:17 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Succes vandaag! :*
O+
Leandradinsdag 9 januari 2018 @ 09:34
Succes!
houdjemonddinsdag 9 januari 2018 @ 09:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 09:34 schreef Leandra het volgende:
Succes!
O+
sararaatsdinsdag 9 januari 2018 @ 10:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 09:17 schreef houdjemond het volgende:
Morguh! :Z D-day nummer zoveel dus voor HJM. Afspraak is om 11.15.
succes :*
houdjemonddinsdag 9 januari 2018 @ 12:30
Jullie moeten vaker duimen want ze zijn gedaald! Komt toch door die medicatie.

Over 2 weken weer prikken en ik ga mee in de bespreekgroep van het VU.

Eerst de waarden weer helemaal normaal krijgen en dan kijken naar alternatieve medicatie *O* *O* *O* *O* :Y)
LPFANdinsdag 9 januari 2018 @ 12:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:30 schreef houdjemond het volgende:
Jullie moeten vaker duimen want ze zijn gedaald! Komt toch door die medicatie.

Over 2 weken weer prikken en ik ga mee in de bespreekgroep van het VU.

Eerst de waarden weer helemaal normaal krijgen en dan kijken naar alternatieve medicatie *O* *O* *O* *O* :Y)
Wat fijn!!! *O* *O*
Leandradinsdag 9 januari 2018 @ 12:47
Oh wat super!! *O*
houdjemonddinsdag 9 januari 2018 @ 12:52
Ohja, ze prikken voor de zekerheid wel hepatitis mee, meer voor het uitsluiten.
En en en ik heb een berg papier meegekregen en toestemming om dat *piep*UWV zonder verdere uitleg meteen door te verwijzen naar het "MS-opperhoofd" van mijn ziekenhuis omdat ik rust nodig hebt en zij met liefde die infantiele vragen voor mij willen beantwoorden! Dubbel dansje *O*
LPFANdinsdag 9 januari 2018 @ 13:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:52 schreef houdjemond het volgende:
Ohja, ze prikken voor de zekerheid wel hepatitis mee, meer voor het uitsluiten.
En en en ik heb een berg papier meegekregen en toestemming om dat *piep*UWV zonder verdere uitleg meteen door te verwijzen naar het "MS-opperhoofd" van mijn ziekenhuis omdat ik rust nodig hebt en zij met liefde die infantiele vragen voor mij willen beantwoorden! Dubbel dansje *O*
Nice!
_Hestia_dinsdag 9 januari 2018 @ 15:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:52 schreef houdjemond het volgende:
Ohja, ze prikken voor de zekerheid wel hepatitis mee, meer voor het uitsluiten.
En en en ik heb een berg papier meegekregen en toestemming om dat *piep*UWV zonder verdere uitleg meteen door te verwijzen naar het "MS-opperhoofd" van mijn ziekenhuis omdat ik rust nodig hebt en zij met liefde die infantiele vragen voor mij willen beantwoorden! Dubbel dansje *O*
Super voor je meis! *O*
En echt fijn dat het met je waardes weer beter gaat ^O^
houdjemondzondag 14 januari 2018 @ 10:58
SPOILER
Screenshot_20180114_105552.png

Cijfertjes voor de liefhebbers, linkse kolom zijn dus de laatst geprikte *O*
_Hestia_zondag 14 januari 2018 @ 11:26
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 10:58 schreef houdjemond het volgende:
SPOILER
Cijfertjes voor de liefhebbers, linkse kolom zijn dus de laatst geprikte *O*
Dat is al flink gedaald idd *O*
Hopelijk zet dat door! ^O^

Ik heb deze week al 11 hypo's gehad, tegenover 0 vorige week -O- Terwijl ik niks anders doe. Diabetes is raar. Maar nu dus wel weer al mn instellingen aangepast. Zo blijf je wel bezig als het elke keer veranderd. Kon het gelukkig soms wel combineren door alvast een maaltijd eerder te eten dan normaal, maar toch ook weer heel wat extra kcal binnengekregen :(
Terwijl ik echt niet van die cravings heb, maar je moet toch koolhydraten eten dan om het op te lossen.
TaksiZonderSuikerzondag 14 januari 2018 @ 18:57
Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben, ik zag wel in de OP dat er mensen waren met rugklachten, dus ik gok het erop!

2 jaar geleden heb ik een MRI gehad, hieruit bleek dat ik een hernia had zitten, na bijna 2 jaar tobben en terugkomende klachten ga ik binnenkort weer terug naar de neuroloog.

Deze zal mij vast weer door de MRI willen hebben, nu heb ik daar enigszins nachtmerries aan overgehouden omdat een kleine half uur op mijn rug stil liggen enorm pijnlijk is en niet kan. Buik eveneens. Dit was twee jaar geleden een enorm probleem. Ik heb toen 10 mg oxycodon ingenomen maar, ook al lag ik compleet versuft in die scan, het deed zeer en daarna ook. Heel erg zeer.

Nu ben ik bang want de neuroloog zal vast die scan weer voorstellen. Ik vroeg me af hoe andere mensen dit hebben gedaan? Hoe hebben jullie het uitgehouden?
Is er geen andere manier die ik eventueel kan vragen? Kunnen de foto’s genomen worden als ik op m’n zij lig?

Op Google word ik niet veel wijzer, ook niet dat mensen moeilijk op kun rug konden liggen met een hernia.
Alvast bedankt!
LPFANzondag 14 januari 2018 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 18:57 schreef TaksiZonderSuiker het volgende:
Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben, ik zag wel in de OP dat er mensen waren met rugklachten, dus ik gok het erop!

2 jaar geleden heb ik een MRI gehad, hieruit bleek dat ik een hernia had zitten, na bijna 2 jaar tobben en terugkomende klachten ga ik binnenkort weer terug naar de neuroloog.

Deze zal mij vast weer door de MRI willen hebben, nu heb ik daar enigszins nachtmerries aan overgehouden omdat een kleine half uur op mijn rug stil liggen enorm pijnlijk is en niet kan. Buik eveneens. Dit was twee jaar geleden een enorm probleem. Ik heb toen 10 mg oxycodon ingenomen maar, ook al lag ik compleet versuft in die scan, het deed zeer en daarna ook. Heel erg zeer.

Nu ben ik bang want de neuroloog zal vast die scan weer voorstellen. Ik vroeg me af hoe andere mensen dit hebben gedaan? Hoe hebben jullie het uitgehouden?
Is er geen andere manier die ik eventueel kan vragen? Kunnen de foto’s genomen worden als ik op m’n zij lig?

Op Google word ik niet veel wijzer, ook niet dat mensen moeilijk op kun rug konden liggen met een hernia.
Alvast bedankt!
Ik zou het ook even overleggen met de neuroloog, misschien weten hun een oplossing
weethetevennietmeerzondag 14 januari 2018 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 18:57 schreef TaksiZonderSuiker het volgende:
Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben, ik zag wel in de OP dat er mensen waren met rugklachten, dus ik gok het erop!

2 jaar geleden heb ik een MRI gehad, hieruit bleek dat ik een hernia had zitten, na bijna 2 jaar tobben en terugkomende klachten ga ik binnenkort weer terug naar de neuroloog.

Deze zal mij vast weer door de MRI willen hebben, nu heb ik daar enigszins nachtmerries aan overgehouden omdat een kleine half uur op mijn rug stil liggen enorm pijnlijk is en niet kan. Buik eveneens. Dit was twee jaar geleden een enorm probleem. Ik heb toen 10 mg oxycodon ingenomen maar, ook al lag ik compleet versuft in die scan, het deed zeer en daarna ook. Heel erg zeer.

Nu ben ik bang want de neuroloog zal vast die scan weer voorstellen. Ik vroeg me af hoe andere mensen dit hebben gedaan? Hoe hebben jullie het uitgehouden?
Is er geen andere manier die ik eventueel kan vragen? Kunnen de foto’s genomen worden als ik op m’n zij lig?

Op Google word ik niet veel wijzer, ook niet dat mensen moeilijk op kun rug konden liggen met een hernia.
Alvast bedankt!
Iedereen voelt pijn anders, ik loop ook dagelijks met pijn, zelfs Oxynorm / Oxycodon helpt niet.

Vrees dat op de zij liggen lastiger is met de MRI, kun je dat wel volhouden met stil liggen? Sowieso aangeven van de vorige keer, dan kunnen ze samen met jou kijken naar een evt mogelijkheid waardoor het beter te houden is voor jou :).

Anders gewoon 20mg Oxy erin, 20 tot 30 minuten van tevoren en even door de pijn heen! (Klinkt hard, maar zo bedoel ik het niet).

[ Bericht 5% gewijzigd door weethetevennietmeer op 14-01-2018 20:17:48 ]
houdjemondzondag 14 januari 2018 @ 20:46
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 20:05 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Iedereen voelt pijn anders, ik loop ook dagelijks met pijn, zelfs Oxynorm / Oxycodon helpt niet.

Vrees dat op de zij liggen lastiger is met de MRI, kun je dat wel volhouden met stil liggen? Sowieso aangeven van de vorige keer, dan kunnen ze samen met jou kijken naar een evt mogelijkheid waardoor het beter te houden is voor jou :).

Anders gewoon 20mg Oxy erin, 20 tot 30 minuten van tevoren en even door de pijn heen! (Klinkt hard, maar zo bedoel ik het niet).
En vragen om een pammetje :Y
SnoepTomaatjezondag 14 januari 2018 @ 21:15
Extra pijnstilling en om een Oxazepam vragen!
TaksiZonderSuikerzondag 14 januari 2018 @ 21:58
Dank voor de reacties.
Ik ga zeker vragen naar extra pijnstilling icm een oxazepam.

Op mijn zij liggen zou ik wel uithouden alleen zeiden de assistentes 2 jaar terug dat de foto’s minder goed zichtbaar zouden worden door de bewegingen. Alhoewel ik me afvraag hoeveel het zou verschillen, aangezien ze zoveel foto’s maken zal het wel gestackt worden maar ik heb verder geen idee hoe het werkt.

Gelukkig waren ze erg lief ondanks mijn gejammer :)
weethetevennietmeerzondag 14 januari 2018 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 21:58 schreef TaksiZonderSuiker het volgende:
Dank voor de reacties.
Ik ga zeker vragen naar extra pijnstilling icm een oxazepam.

Op mijn zij liggen zou ik wel uithouden alleen zeiden de assistentes 2 jaar terug dat de foto’s minder goed zichtbaar zouden worden door de bewegingen. Alhoewel ik me afvraag hoeveel het zou verschillen, aangezien ze zoveel foto’s maken zal het wel gestackt worden maar ik heb verder geen idee hoe het werkt.

Gelukkig waren ze erg lief ondanks mijn gejammer :)
Gelukkig zijn ze meestal lief, zit in het karakter van de (meeste) mensen die daar werken O+.

Met een MRI maken ze plakjes van je, en die plakken ze daarna weer op elkaar om een beeld te krijgen van hoe je er van binnen uit ziet :).
houdjemondzondag 14 januari 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 21:58 schreef TaksiZonderSuiker het volgende:
Dank voor de reacties.
Ik ga zeker vragen naar extra pijnstilling icm een oxazepam.

Op mijn zij liggen zou ik wel uithouden alleen zeiden de assistentes 2 jaar terug dat de foto’s minder goed zichtbaar zouden worden door de bewegingen. Alhoewel ik me afvraag hoeveel het zou verschillen, aangezien ze zoveel foto’s maken zal het wel gestackt worden maar ik heb verder geen idee hoe het werkt.

Gelukkig waren ze erg lief ondanks mijn gejammer :)
Pas je op je zij dan wel in de MRI? Qua hoogte zeg maar? Geen idee hoe groot je bent natuurlijk, bedoel er ook niks mee verder, probeer het me alleen voor te stellen. :D
TaksiZonderSuikerzondag 14 januari 2018 @ 22:22
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 22:09 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Pas je op je zij dan wel in de MRI? Qua hoogte zeg maar? Geen idee hoe groot je bent natuurlijk, bedoel er ook niks mee verder, probeer het me alleen voor te stellen. :D
Haha ik denk dat het wel moet passen, al zou het behoorlijk krap zijn denk ik, ben best wel smal maar dat is een MRI ook. Qua lengte ben ik te klein anders konden m’n schouders aan de andere kant eruit steken :P
houdjemondzondag 14 januari 2018 @ 23:09
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 22:22 schreef TaksiZonderSuiker het volgende:

[..]

Haha ik denk dat het wel moet passen, al zou het behoorlijk krap zijn denk ik, ben best wel smal maar dat is een MRI ook. Qua lengte ben ik te klein anders konden m’n schouders aan de andere kant eruit steken :P
Ik kan ook niet wachten op de dag dat ziekenhuizen in de buurt een open MRI krijgen.

Maar ik denk dat je op je zij toch onbewust teveel beweegt, en dan hebben ze helemaal niks aan de hele opname, ik wou toen ik er even uit werd gehaald voor contrastvloeistof dat masker van mijn gezicht en heel even opzitten maar dat mocht al niet want dan kregen ze scheve beelden :( , misschien je neuroloog bellen of eventueel een CTscan ipv MRI? Is alleen niet gebruikelijk geloof ik.
FlatEarthermaandag 15 januari 2018 @ 09:50
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 18:57 schreef TaksiZonderSuiker het volgende:
Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben, ik zag wel in de OP dat er mensen waren met rugklachten, dus ik gok het erop!

2 jaar geleden heb ik een MRI gehad, hieruit bleek dat ik een hernia had zitten, na bijna 2 jaar tobben en terugkomende klachten ga ik binnenkort weer terug naar de neuroloog.

Deze zal mij vast weer door de MRI willen hebben, nu heb ik daar enigszins nachtmerries aan overgehouden omdat een kleine half uur op mijn rug stil liggen enorm pijnlijk is en niet kan. Buik eveneens. Dit was twee jaar geleden een enorm probleem. Ik heb toen 10 mg oxycodon ingenomen maar, ook al lag ik compleet versuft in die scan, het deed zeer en daarna ook. Heel erg zeer.

Nu ben ik bang want de neuroloog zal vast die scan weer voorstellen. Ik vroeg me af hoe andere mensen dit hebben gedaan? Hoe hebben jullie het uitgehouden?
Is er geen andere manier die ik eventueel kan vragen? Kunnen de foto’s genomen worden als ik op m’n zij lig?

Op Google word ik niet veel wijzer, ook niet dat mensen moeilijk op kun rug konden liggen met een hernia.
Alvast bedankt!
Ik had vooraf CBD gebruikt, wat voor mij beter werkt dan pijnstillers.

Het jij dat ooit geprobeerd tegen pijn?


https://www.cbdolie.nl/rugpijn/
LPFANdonderdag 18 januari 2018 @ 10:26
Ben weer voor 3 maand goedgekeurd *O* waardes zijn zo stabiel als wat! Kreatine was zelfs iets lager.
HaverMoutKoekjedonderdag 18 januari 2018 @ 10:31
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 10:26 schreef LPFAN het volgende:
Ben weer voor 3 maand goedgekeurd *O* waardes zijn zo stabiel als wat! Kreatine was zelfs iets lager.
^O^
LPFANdonderdag 18 januari 2018 @ 10:44
Wel heel gedoe vanmorgen, UMCG heeft een nieuw systeem waardoor de labaanvragen digitaal nu gaan, alleen dat gaat dus niet helemaal goed :') Dus stond voor niks vanmorgen bij het lab. Wel gewoon naar de arts gegaan, kreeg papieren mee om te prikken en ze zou me maandag bellen met de uitslag.

Maar ze keek net even en alles was al binnen dus belde ze me gelijk. Zit ik iig niet het weekend nog in spanning *O*

Was ook mijn laatste keer UMCG, Vanaf nu weer terug op mijn vertrouwde stekkie met mijn eigen nefoloog in het Martini.
Lienekiendonderdag 18 januari 2018 @ 13:01
Gefeliciteerd, LPF!

Mijn operatie is vier weken geleden. Heb vandaag de vervolgafspraak afgezegd. Dat werd bij mijn ontslag aangeraden als ik verder geen zaken had voor die vervolgafspraak. Het enige is dat ik nog liever geen strakke spijkerbroeken draag wegens wat gevoeligheid, maar verder is alles normaal.
_Hestia_donderdag 18 januari 2018 @ 13:37
quote:
14s.gif Op donderdag 18 januari 2018 13:01 schreef Lienekien het volgende:


Mijn operatie is vier weken geleden. Heb vandaag de vervolgafspraak afgezegd. Dat werd bij mijn ontslag aangeraden als ik verder geen zaken had voor die vervolgafspraak. Het enige is dat ik nog liever geen strakke spijkerbroeken draag wegens wat gevoeligheid, maar verder is alles normaal.
Wat fijn dat het zo goed gaat ^O^
houdjemonddonderdag 18 januari 2018 @ 13:49
quote:
14s.gif Op donderdag 18 januari 2018 13:01 schreef Lienekien het volgende:
Gefeliciteerd, LPF!

Mijn operatie is vier weken geleden. Heb vandaag de vervolgafspraak afgezegd. Dat werd bij mijn ontslag aangeraden als ik verder geen zaken had voor die vervolgafspraak. Het enige is dat ik nog liever geen strakke spijkerbroeken draag wegens wat gevoeligheid, maar verder is alles normaal.
Wat fijn *O* ! En voor jou ook natuurlijk LP *O*
LPFANdonderdag 18 januari 2018 @ 18:05
quote:
14s.gif Op donderdag 18 januari 2018 13:01 schreef Lienekien het volgende:
Gefeliciteerd, LPF!

Mijn operatie is vier weken geleden. Heb vandaag de vervolgafspraak afgezegd. Dat werd bij mijn ontslag aangeraden als ik verder geen zaken had voor die vervolgafspraak. Het enige is dat ik nog liever geen strakke spijkerbroeken draag wegens wat gevoeligheid, maar verder is alles normaal.
Wat fijn!!
LPFANdonderdag 18 januari 2018 @ 18:06
quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 13:49 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Wat fijn *O* ! En voor jou ook natuurlijk LP *O*
Thanks!
Disanamaandag 22 januari 2018 @ 12:47
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 10:26 schreef LPFAN het volgende:
Ben weer voor 3 maand goedgekeurd *O* waardes zijn zo stabiel als wat! Kreatine was zelfs iets lager.
Wat mooi. Wie had dat ooit kunnen denken met zo'n slechte start.

En dat nieuwe systeem genaamd Epic is flink wennen voor de gebruikers. Dialyse duurt daardoor ook langer.
LPFANmaandag 22 januari 2018 @ 18:40
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 12:47 schreef Disana het volgende:

[..]

Wat mooi. Wie had dat ooit kunnen denken met zo'n slechte start.

En dat nieuwe systeem genaamd Epic is flink wennen voor de gebruikers. Dialyse duurt daardoor ook langer.
Het nieuwe Diamant is dat toch? Wel balen dat daardoor dialyse langer duurt!
Disanamaandag 22 januari 2018 @ 18:50
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 18:40 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Het nieuwe Diamant is dat toch? Wel balen dat daardoor dialyse langer duurt!
Diamant is een onderdeel van Epic en dat laten ze zoveel mogelijk links liggen omdat het zo raar doet.
LPFANmaandag 22 januari 2018 @ 18:51
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 18:50 schreef Disana het volgende:

[..]

Diamant is een onderdeel van Epic en dat laten ze zoveel mogelijk links liggen omdat het zo raar doet.
Ja snap ik idd. Als je al bekijkt hoe vaak Diamant moeilijk doet :')
Disanamaandag 22 januari 2018 @ 18:52
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 18:51 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja snap ik idd. Als je al bekijkt hoe vaak Diamant moeilijk doet :')
Ja, ik bedoel dat ze Diamant zoveel mogelijk links laten liggen. Epic is het overkoepelende programma.
LPFANmaandag 22 januari 2018 @ 18:53
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 18:52 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja, ik bedoel dat ze Diamant zoveel mogelijk links laten liggen. Epic is het overkoepelende programma.
Ahh oke
gkwekdinsdag 23 januari 2018 @ 16:33
Ik heb een vraag, in november 2017 ben ik bestraald wegens kanker aan jawel, mijn vinger, is het normaal dat je je daarna nog maanden slap en futloos voelt?
Ik weet dat je lichaam de verbrande rommel moet opruimen maar heb je daar na maanden nog last van? Of moet ik het meer zoeken in de psycho-sociale hoek, dat het toch een aanslag is op je gemoedsrust en dat je daarvan moet bijkomen?
LPFANwoensdag 24 januari 2018 @ 18:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:33 schreef gkwek het volgende:
Ik heb een vraag, in november 2017 ben ik bestraald wegens kanker aan jawel, mijn vinger, is het normaal dat je je daarna nog maanden slap en futloos voelt?
Ik weet dat je lichaam de verbrande rommel moet opruimen maar heb je daar na maanden nog last van? Of moet ik het meer zoeken in de psycho-sociale hoek, dat het toch een aanslag is op je gemoedsrust en dat je daarvan moet bijkomen?
Lijkt mij dat je daar heel lang last van blijft houden ja.
houdjemonddonderdag 25 januari 2018 @ 15:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:33 schreef gkwek het volgende:
Ik heb een vraag, in november 2017 ben ik bestraald wegens kanker aan jawel, mijn vinger, is het normaal dat je je daarna nog maanden slap en futloos voelt?
Ik weet dat je lichaam de verbrande rommel moet opruimen maar heb je daar na maanden nog last van? Of moet ik het meer zoeken in de psycho-sociale hoek, dat het toch een aanslag is op je gemoedsrust en dat je daarvan moet bijkomen?
Denk een combinatie van, en dat is helemaal niet erg. O+
Wel alles okay nu?


Ik heb net 5 buizen bloed laten tappen :'), werd toch een tikje wiebelig daarvan :{.

Maargoed dan hebben we het hele hepatitis alfabet zo'n beetje gehad en uiteraard weer al mijn leverfuncties, uitslag hoor ik maandag telefonisch -O-
gkwekdonderdag 25 januari 2018 @ 16:33
Dank voor jullie reacties, ja het gaat nu redelijk,
bizarre is dat ik huidkanker oploop van medicijnen die mijn nier binnenhouden, mwah, kiezen of delen he?
ik ken, dat, een boel bloed laten afnemen, dan zie je die prikmadam overwegen of ze een vlindernaald, met zo'n slangetje zal nemen.
sterkte!
weethetevennietmeerdonderdag 25 januari 2018 @ 21:55
Hoi!

Hier gaat het slecht helaas, lijf is vervelend, veel pijn, zware medicatie werkt niet echt meer. Alternatieven zijn er niet echt..

Ondertussen nog een beetje ruzie maken met het UWV, gaat echt goed :{ :'(
Molodonderdag 25 januari 2018 @ 22:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 16:33 schreef gkwek het volgende:
Ik heb een vraag, in november 2017 ben ik bestraald wegens kanker aan jawel, mijn vinger, is het normaal dat je je daarna nog maanden slap en futloos voelt?
Ik weet dat je lichaam de verbrande rommel moet opruimen maar heb je daar na maanden nog last van? Of moet ik het meer zoeken in de psycho-sociale hoek, dat het toch een aanslag is op je gemoedsrust en dat je daarvan moet bijkomen?
Dat kan heel goed. Als je er begeleiding bij wilt kun je via je huisarts verwezen worden naar bijvoorbeeld een revalidatietraject zoals Herstel en Balans
houdjemonddonderdag 25 januari 2018 @ 22:45
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 16:33 schreef gkwek het volgende:
Dank voor jullie reacties, ja het gaat nu redelijk,
bizarre is dat ik huidkanker oploop van medicijnen die mijn nier binnenhouden, mwah, kiezen of delen he?
ik ken, dat, een boel bloed laten afnemen, dan zie je die prikmadam overwegen of ze een vlindernaald, met zo'n slangetje zal nemen.
sterkte!
Ik vraag al om een vlindernaaldje :Y vind het prikken zelf ook niet erg maar die 5 buisjes vielen een beetje tegen :P .

Is andere medicijnen geen optie of denk ik nu heel erg makkelijk? :@
houdjemonddonderdag 25 januari 2018 @ 22:46
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 21:55 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Hoi!

Hier gaat het slecht helaas, lijf is vervelend, veel pijn, zware medicatie werkt niet echt meer. Alternatieven zijn er niet echt..

Ondertussen nog een beetje ruzie maken met het UWV, gaat echt goed :{ :'(
Terug naar de pijnpoli? CBD-olie?

En klopt, heb het UWV even naar jou doorgestuurd *O* .
Nee, flauw, wat moeten ze nu wéér dan? Headstrong :*
LPFANdonderdag 25 januari 2018 @ 23:01
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 16:33 schreef gkwek het volgende:
Dank voor jullie reacties, ja het gaat nu redelijk,
bizarre is dat ik huidkanker oploop van medicijnen die mijn nier binnenhouden, mwah, kiezen of delen he?
ik ken, dat, een boel bloed laten afnemen, dan zie je die prikmadam overwegen of ze een vlindernaald, met zo'n slangetje zal nemen.
sterkte!
Ja die kans heb ik natuurlijk ook van de medicijnen. Hopelijk krijg ik het niet.

Veel bloed afnemen ken ik ja. Op het moment staat het record op 13 buisjes in 1 keer :P
LPFANdonderdag 25 januari 2018 @ 23:02
quote:
1s.gif Op donderdag 25 januari 2018 22:45 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Ik vraag al om een vlindernaaldje :Y vind het prikken zelf ook niet erg maar die 5 buisjes vielen een beetje tegen :P .

Is andere medicijnen geen optie of denk ik nu heel erg makkelijk? :@
Je denkt helaas te makkelijk. ;( Zijn de medicijnen tegen afstoting. Daar zijn wel verschillende medicijnen in alleen hebben ze allemaal het zelfde risico. Ik heb die kans ook om huidkanker te ontwikkelen. Kans is behoorlijk groot. Komt oa doordat je immuunsysteem compleet op de schop ligt.

Ik mag bijvoorbeeld dan in de zomer ook niet de zon in tussen 12 en 4. Als ik wel de zon in moet, moet ik iig een hoed op en helemaal bedekt zijn. Om de kans zo veel mogelijk te verkleinen dat er huidkanker ontstaat.

[ Bericht 5% gewijzigd door LPFAN op 25-01-2018 23:11:51 ]
weethetevennietmeerdonderdag 25 januari 2018 @ 23:21
quote:
1s.gif Op donderdag 25 januari 2018 22:46 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Terug naar de pijnpoli? CBD-olie?

En klopt, heb het UWV even naar jou doorgestuurd *O* .
Nee, flauw, wat moeten ze nu wéér dan? Headstrong :*
Haha, ik moest hardop lachen, dank je wel ^O^ :D.

CBD heb ik geprobeerd, zo smerig :r. Pijnpoli durft niets te doen ivm zenuwen en scheve rug... :X
houdjemonddonderdag 25 januari 2018 @ 23:24
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 23:02 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Je denkt helaas te makkelijk. ;( Zijn de medicijnen tegen afstoting. Daar zijn wel verschillende medicijnen in alleen hebben ze allemaal het zelfde risico. Ik heb die kans ook om huidkanker te ontwikkelen. Kans is behoorlijk groot. Komt oa doordat je immuunsysteem compleet op de schop ligt.

Ik mag bijvoorbeeld dan in de zomer ook niet de zon in tussen 12 en 4. Als ik wel de zon in moet, moet ik iig een hoed op en helemaal bedekt zijn. Om de kans zo veel mogelijk te verkleinen dat er huidkanker ontstaat.
Sorry, wist ik helemaal niet.. Echt kiezen tussen twee kwade dus, ellende :( :(
houdjemonddonderdag 25 januari 2018 @ 23:26
quote:
1s.gif Op donderdag 25 januari 2018 23:21 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Haha, ik moest hardop lachen, dank je wel ^O^ :D.

CBD heb ik geprobeerd, zo smerig :r. Pijnpoli durft niets te doen ivm zenuwen en scheve rug... :X
Gewoon blowen? Niet dat ik je aan de drugs wilt helpen maar hoor qua pijn alleen maar positieve verhalen..
LPFANdonderdag 25 januari 2018 @ 23:32
quote:
1s.gif Op donderdag 25 januari 2018 23:24 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Sorry, wist ik helemaal niet.. Echt kiezen tussen twee kwade dus, ellende :( :(
Hoef je toch geen sorry voor te zeggen! Ik weet het ook alleen maar omdat ik die troep slik ;) En ja dat is wel zo idd.. maar goed, dat de kans er is betekend natuurlijk niet dat het gebeurd ;)
LPFANdonderdag 25 januari 2018 @ 23:45
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 21:55 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Hoi!

Hier gaat het slecht helaas, lijf is vervelend, veel pijn, zware medicatie werkt niet echt meer. Alternatieven zijn er niet echt..

Ondertussen nog een beetje ruzie maken met het UWV, gaat echt goed :{ :'(
Wat rot! ;( Sterkte :*
weethetevennietmeervrijdag 26 januari 2018 @ 03:16
quote:
1s.gif Op donderdag 25 januari 2018 23:26 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Gewoon blowen? Niet dat ik je aan de drugs wilt helpen maar hoor qua pijn alleen maar positieve verhalen..
Dank je, nou ja, qua medicatie zit ik eigenlijk al aan de drugs :+, dus erger kan het niet worden ;).
sararaatsvrijdag 26 januari 2018 @ 09:01
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 21:55 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Hoi!

Hier gaat het slecht helaas, lijf is vervelend, veel pijn, zware medicatie werkt niet echt meer. Alternatieven zijn er niet echt..

Ondertussen nog een beetje ruzie maken met het UWV, gaat echt goed :{ :'(
Knuffie.

Mijn chronische hoofdpijn blijkt toch van mijn neus te komen.

Grote wonde (kraakbeen ligt bloot) en scheefgegroeid neustussenschot.

Wat ik echt niet begrijp is dat ze dat in Klina niet gezien hebben.

Maar soit, operatie is noodzakelijk maar eerst moet die wonde genezen zijn. Daarna gaan ze er silliconen opplakken.

Dat wordt een retourtje UZA hehe.

Maar... In de zomervakantie ga ik een maand naar Zuid Afrika *O*
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 09:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 03:16 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Dank je, nou ja, qua medicatie zit ik eigenlijk al aan de drugs :+, dus erger kan het niet worden ;).
Allemaal drugsverslaafden hier! _O-
gkwekvrijdag 26 januari 2018 @ 09:15
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 23:32 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hoef je toch geen sorry voor te zeggen! Ik weet het ook alleen maar omdat ik die troep slik ;) En ja dat is wel zo idd.. maar goed, dat de kans er is betekend natuurlijk niet dat het gebeurd ;)
Mijn nieuwe nier doet het al heel lang, is supergoed nieuws natuurlijk, maar gaandeweg de jaren is huidkanker dan haast onvermijdelijk, het ene medicijn geeft een hoger risico dan het andere en ik doe het het beste op de rottigste soort. (immuran)
Bij ieder verdacht plekje rap naar het ziekenhuis dus, alleen slaat soms de afkeer toe, dat ik niet alweer een biopt wil terwijl de vorige plek nog niet helemaal dicht is.
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 09:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:15 schreef gkwek het volgende:

[..]

Mijn nieuwe nier doet het al heel lang, is supergoed nieuws natuurlijk, maar gaandeweg de jaren is huidkanker dan haast onvermijdelijk, het ene medicijn geeft een hoger risico dan het andere en ik doe het het beste op de rottigste soort. (immuran)
Bij ieder verdacht plekje rap naar het ziekenhuis dus, alleen slaat soms de afkeer toe, dat ik niet alweer een biopt wil terwijl de vorige plek nog niet helemaal dicht is.
Ah das wel balen ja! Logisch dat je af en toe afkeer krijgt. Heb je vaak plekjes dan?
Wel fijn dat je nier het al zo lang doet! Ik ben in oktober 2016 getransplanteerd, dus nog niet zo lang geleden.
gkwekvrijdag 26 januari 2018 @ 09:21
Ik heb hier nog niet vaak gereageerd, maar heb je wedervaren gevolgd en ben erg onder de indruk van je verhaal!
mijn nefroloog beweerde altijd ten stelligste dat nieren enkel achteruit gaan, dus jij bent een levend voorbeeld van het tegendeel.
hoe hoog is je kreat nu?
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 09:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 09:21 schreef gkwek het volgende:
Ik heb hier nog niet vaak gereageerd, maar heb je wedervaren gevolgd en ben erg onder de indruk van je verhaal!
mijn nefroloog beweerde altijd ten stelligste dat nieren enkel achteruit gaan, dus jij bent een levend voorbeeld van het tegendeel.
hoe hoog is je kreat nu?
Bij de controle vorige week was hij 243. 3 maanden geleden was hij 250 dus mooi stabiel!
gkwekvrijdag 26 januari 2018 @ 10:02
mooi zeg!
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 10:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:02 schreef gkwek het volgende:
mooi zeg!
Ja zeker! Erg blij mee. Wat is die van jou?
gkwekvrijdag 26 januari 2018 @ 10:33
rond de 150, wisselt wat.
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 10:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:33 schreef gkwek het volgende:
rond de 150, wisselt wat.
Netjes!
HaverMoutKoekjevrijdag 26 januari 2018 @ 11:23
Hoe hoger hoe beter, of hoe lager hoe beter?
houdjemondvrijdag 26 januari 2018 @ 12:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:23 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Hoe hoger hoe beter, of hoe lager hoe beter?
Ik geloof dat bij normale gezonde mensen ( no offence natuurlijk :D )je kreatinine tussen de 60 en 120 mag zijn.
Mijne zit altijd op het onderrandje.
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 12:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 11:23 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Hoe hoger hoe beter, of hoe lager hoe beter?
Hoe lager hoe beter. Hij was bij mij bijvoorbeeld toen ik nog dialyseerde standaard rond de 1200.
houdjemondvrijdag 26 januari 2018 @ 12:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 12:38 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hoe lager hoe beter. Hij was bij mij bijvoorbeeld toen ik nog dialyseerde standaard rond de 1200.
Kolere. :D
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 12:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 12:41 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Kolere. :D
Haha ja :P Na dialyse was het ook altijd gehalveerd _O-
HaverMoutKoekjevrijdag 26 januari 2018 @ 12:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 12:38 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hoe lager hoe beter. Hij was bij mij bijvoorbeeld toen ik nog dialyseerde standaard rond de 1200.
wow
sararaatsvrijdag 26 januari 2018 @ 13:04
Maar hoe gaat het nu met iedereen?

O+
houdjemondvrijdag 26 januari 2018 @ 13:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 13:04 schreef sararaats het volgende:
Maar hoe gaat het nu met iedereen?

O+
Goed en slecht.
Heb straks een sollicitatie omdat het kan. :7
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 13:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 13:06 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Goed en slecht.
Heb straks een sollicitatie omdat het kan. :7
Spannend! Waar?
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 13:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 13:04 schreef sararaats het volgende:
Maar hoe gaat het nu met iedereen?

O+
Hier gaat alles goed.
houdjemondvrijdag 26 januari 2018 @ 13:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 13:15 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Spannend! Waar?
Staat een topic in WGR. :P
LPFANvrijdag 26 januari 2018 @ 13:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 13:17 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Staat een topic in WGR. :P
Ik zie het :P
Disanavrijdag 26 januari 2018 @ 15:59
Op donderdag 25 januari 2018 16:33 schreef gkwek het volgende:
quote:
Dank voor jullie reacties, ja het gaat nu redelijk,
bizarre is dat ik huidkanker oploop van medicijnen die mijn nier binnenhouden, mwah, kiezen of delen he?
Tja, als je medicijnen slikt tegen de afstoting van je nieuwe nier, dan loop je een verhoogde kans op huidkanker. Ik hoop dat je je spoedig weer helemaal goed voelt.
gkwekvrijdag 26 januari 2018 @ 16:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 15:59 schreef Disana het volgende:
Op donderdag 25 januari 2018 16:33 schreef gkwek het volgende:

[..]

Tja, als je medicijnen slikt tegen de afstoting van je nieuwe nier, dan loop je een verhoogde kans op huidkanker. Ik hoop dat je je spoedig weer helemaal goed voelt.
dank, ik moet scherper zijn op huidtumoren, meestal waren ze nog klein en dus goed te verwijderen door dermatoloog, alleen nu had ik de plek niet als kanker herkend en dus te laat aan de bel getrokken,
houdjemondmaandag 29 januari 2018 @ 21:11
Nou, hepatitis was nog niet binnen maar verder doe ik het compleet niet volgens het boekje zoals jullie van mij zijn gewend :7

Voor die leverwaarden prikken ze 4 dingen (ALAT, ASAT GGT en AF) je zou denken die stijgen of dalen evenredig .. bij mij zijn er 2 sterk gedaald en 2 weer gestegen :D _O- _O- .
Ze weten dus niet meer wat ze ermee moeten en ga weer in de bespreking van het VU mee.
Never a dull moment.
LPFANmaandag 29 januari 2018 @ 21:16
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:11 schreef houdjemond het volgende:
Nou, hepatitis was nog niet binnen maar verder doe ik het compleet niet volgens het boekje zoals jullie van mij zijn gewend :7

Voor die leverwaarden prikken ze 4 dingen (ALAT, ASAT GGT en AF) je zou denken die stijgen of dalen evenredig .. bij mij zijn er 2 sterk gedaald en 2 weer gestegen :D _O- _O- .
Ze weten dus niet meer wat ze ermee moeten en ga weer in de bespreking van het VU mee.
Never a dull moment.
Gaat lekker bij jou. Niet dus :{
houdjemondmaandag 29 januari 2018 @ 21:18
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:16 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Gaat lekker bij jou. Niet dus :{
Slaat echt weer helemaal nergens op nee. :N
Maar positief bekijken, een deel is gedaald *O*
HaverMoutKoekjemaandag 29 januari 2018 @ 21:19
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:11 schreef houdjemond het volgende:
Nou, hepatitis was nog niet binnen maar verder doe ik het compleet niet volgens het boekje zoals jullie van mij zijn gewend :7

Voor die leverwaarden prikken ze 4 dingen (ALAT, ASAT GGT en AF) je zou denken die stijgen of dalen evenredig .. bij mij zijn er 2 sterk gedaald en 2 weer gestegen :D _O- _O- .
Ze weten dus niet meer wat ze ermee moeten en ga weer in de bespreking van het VU mee.
Never a dull moment.
stoppen met drinken joh :+
houdjemondmaandag 29 januari 2018 @ 21:20
quote:
6s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:19 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

stoppen met drinken joh :+
_O-
HaverMoutKoekjemaandag 29 januari 2018 @ 21:21
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:20 schreef houdjemond het volgende:

[..]

_O-
je zit gewoon je dokters te zieken jij (haha, zieken, haha)
houdjemondmaandag 29 januari 2018 @ 21:23
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:21 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

je zit gewoon je dokters te zieken jij (haha, zieken, haha)
Ja, doe het allemaal expres en tweak zelf die lab-uitslagen zodat ze wat te doen hebben :P.

Nee maar ik vind het zelf bijna "knap" dat ik weer van die compleet onlogische scheve uitslagen creëer :@
houdjemondwoensdag 31 januari 2018 @ 17:14
FHF / Stargamers gamen tegen MS!

*O*
gkwekwoensdag 7 februari 2018 @ 09:16
ik heb een vraag, misschien dat er hiermensen zijn die het weten, ik gebruik 'pufjes" tegen luchtweg-aandoening, van het merk foster, tijdje niet gebruikt.
Nu wil ik ermee herbeginnen, maar zie ik het volgende op de verpakkking staan:
"niet gebruiken na vijf maanden na de uitleveringsdatum die door de apotheker op de inhalator is geschreven". Datum is sept 2017
Terwijl het doosje een uiterste datum vermeldt die nog bijna een jaar duurt.
Wat nu, nieuwe halen of gewoon doorppuffen?
FlatEartherwoensdag 7 februari 2018 @ 09:27
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 09:16 schreef gkwek het volgende:
ik heb een vraag, misschien dat er hiermensen zijn die het weten, ik gebruik 'pufjes" tegen luchtweg-aandoening, van het merk foster, tijdje niet gebruikt.
Nu wil ik ermee herbeginnen, maar zie ik het volgende op de verpakkking staan:
"niet gebruiken na vijf maanden na de uitleveringsdatum die door de apotheker op de inhalator is geschreven". Datum is sept 2017
Terwijl het doosje een uiterste datum vermeldt die nog bijna een jaar duurt.
Wat nu, nieuwe halen of gewoon doorppuffen?
Ik zou gewoon een nieuwe halen. Die dingen worden vergoed uit basisverzekering toch?

Het kan waarschijnlijk geen kwaad als je het gebruikt maar ik persoonlijk neem geen genoegen met waarschijnlijk als het om mijn gezondheid gaat.
houdjemondwoensdag 7 februari 2018 @ 15:02
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 09:16 schreef gkwek het volgende:
ik heb een vraag, misschien dat er hiermensen zijn die het weten, ik gebruik 'pufjes" tegen luchtweg-aandoening, van het merk foster, tijdje niet gebruikt.
Nu wil ik ermee herbeginnen, maar zie ik het volgende op de verpakkking staan:
"niet gebruiken na vijf maanden na de uitleveringsdatum die door de apotheker op de inhalator is geschreven". Datum is sept 2017
Terwijl het doosje een uiterste datum vermeldt die nog bijna een jaar duurt.
Wat nu, nieuwe halen of gewoon doorppuffen?
Ik zou het er persoonlijk niet op gokken, maar denk dat die 5 maanden meer te maken heeft met de manier van bewaren (koel en donker)?
Aan de andere kant als het een nieuwe en dichte verpakking is.. Misschien even de apotheek bellen voor de zekerheid?
gkwekdonderdag 8 februari 2018 @ 09:41
Dank voor de reacties, ik ga de apotheek ff bellen.
gkwekdonderdag 8 februari 2018 @ 10:51
Ben er uit, spul komt uit buitenland en heeft een opgeplakte vertaalsticker, wat men bedoelde was dat de apotheek het niet mag meegeven als uiterste houdbaarheidsdatum binnen vijf maanden ligt.
Lees je 1 keer van je leven een verpakking...
houdjemonddonderdag 8 februari 2018 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 10:51 schreef gkwek het volgende:
Ben er uit, spul komt uit buitenland en heeft een opgeplakte vertaalsticker, wat men bedoelde was dat de apotheek het niet mag meegeven als uiterste houdbaarheidsdatum binnen vijf maanden ligt.
Lees je 1 keer van je leven een verpakking...
_O- Maargoed better safe than sorry toch?
gkwekdonderdag 8 februari 2018 @ 13:47
psies!
weethetevennietmeervrijdag 9 februari 2018 @ 09:46
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 09:16 schreef gkwek het volgende:
ik heb een vraag, misschien dat er hiermensen zijn die het weten, ik gebruik 'pufjes" tegen luchtweg-aandoening, van het merk foster, tijdje niet gebruikt.
Nu wil ik ermee herbeginnen, maar zie ik het volgende op de verpakkking staan:
"niet gebruiken na vijf maanden na de uitleveringsdatum die door de apotheker op de inhalator is geschreven". Datum is sept 2017
Terwijl het doosje een uiterste datum vermeldt die nog bijna een jaar duurt.
Wat nu, nieuwe halen of gewoon doorppuffen?
Geen idee hoe het zit met pufjes, maar met vaste tabletten hebben ze een tijd terug onderzoek gedaan, zijn nog járen na tht te gebruiken.

Dit geldt niet voor de liquid caps, die gaan eerder over datum ;).
weethetevennietmeervrijdag 9 februari 2018 @ 09:47
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 10:51 schreef gkwek het volgende:
Ben er uit, spul komt uit buitenland en heeft een opgeplakte vertaalsticker, wat men bedoelde was dat de apotheek het niet mag meegeven als uiterste houdbaarheidsdatum binnen vijf maanden ligt.
Lees je 1 keer van je leven een verpakking...
Ik zou willen dat ik met gemak pijnstillers uit het buitenland kon halen.

Zijn daar veel goedkoper, zonder recept te krijgen.

Wel met een geldige tht uiteraard :+
Leandravrijdag 9 februari 2018 @ 10:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 09:47 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Ik zou willen dat ik met gemak pijnstillers uit het buitenland kon halen.

Zijn daar veel goedkoper, zonder recept te krijgen.

Wel met een geldige tht uiteraard :+
Volgens mij heeft de apotheek het uit het buitenland gehaald ;)
weethetevennietmeervrijdag 9 februari 2018 @ 10:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 10:14 schreef Leandra het volgende:

[..]

Volgens mij heeft de apotheek het uit het buitenland gehaald ;)
Las ik, en klopt. Vast "goedkoper" en wel het Nederlandse tarief doorberekend :o :@
gkwekvrijdag 9 februari 2018 @ 10:25
Ik zie dat best vaak dat medicijnen uit griekenland komen, verdienen ze idd vast lekker op, maar ik vind het niet mijn taak daar achteraan te gaan, ik kan mijn weinige energie beter in leuke dingen stoppen.
maar het blijft raar.
gkwekvrijdag 9 februari 2018 @ 10:27
@weethetevennietmeer, kun je niet postorderen?
weethetevennietmeervrijdag 9 februari 2018 @ 10:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 10:27 schreef gkwek het volgende:
@weethetevennietmeer, kun je niet postorderen?
Dat risico wil ik niet lopen, iets met gereguleerde stoffen :D ;)
LPFANvrijdag 9 februari 2018 @ 10:56
Ik heb ook regelmatig medicijnen uit het buitenland ja, met een nederlands stickertje er op ;p komt meestal uit Rusland of Polen aan de taal te zien :P
sararaatsvrijdag 9 februari 2018 @ 11:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 10:56 schreef LPFAN het volgende:
Ik heb ook regelmatig medicijnen uit het buitenland ja, met een nederlands stickertje er op ;p komt meestal uit Rusland of Polen aan de taal te zien :P
gelukkig heb ik niet teveel medicatie nodig voor de Hashimoto. kost trouwens maar een goeie ¤0,70.
LPFANzondag 11 februari 2018 @ 22:46
Ik kijk net voor de grap even in mijn dossier van Anderzorg. in 2016 hebben ze bijna 100.000 euro betaald aan zorgkosten voor mij _O- en vorig jaar 50.000 euro. Wat zullen hun blij zijn dit jaar _O-
houdjemondmaandag 12 februari 2018 @ 13:08
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 22:46 schreef LPFAN het volgende:
Ik kijk net voor de grap even in mijn dossier van Anderzorg. in 2016 hebben ze bijna 100.000 euro betaald aan zorgkosten voor mij _O- en vorig jaar 50.000 euro. Wat zullen hun blij zijn dit jaar _O-
Dat jaar van mijn operatie zat ik aan de 41k :')
LPFANmaandag 12 februari 2018 @ 13:58
quote:
1s.gif Op maandag 12 februari 2018 13:08 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Dat jaar van mijn operatie zat ik aan de 41k :')
Hahah :P
gkwekdinsdag 13 februari 2018 @ 10:09
Ik zit, zeker het jaar van transplantatie nier, ook aan zulke idiote bedragen, laatst nog meer dan 1000 euro bij apotheek.
Wat me dan iedere keer verbaast is aan het eind van het jaar dat je zo hartelijk ontvangen wordt bij je verzekering en in de aanloop naar januari zulke gezellige post van ze krijgt, zouden ze niet liever van je afwillen?
houdjemonddinsdag 13 februari 2018 @ 10:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 10:09 schreef gkwek het volgende:
Ik zit, zeker het jaar van transplantatie nier, ook aan zulke idiote bedragen, laatst nog meer dan 1000 euro bij apotheek.
Wat me dan iedere keer verbaast is aan het eind van het jaar dat je zo hartelijk ontvangen wordt bij je verzekering en in de aanloop naar januari zulke gezellige post van ze krijgt, zouden ze niet liever van je afwillen?
Ik durf te wedden dat ze écht denken van oh sjips jongens, de rekeningen van LP, Gkwek en HJM zijn er weer _O- .
LPFANdinsdag 13 februari 2018 @ 12:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 10:55 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Ik durf te wedden dat ze écht denken van oh sjips jongens, de rekeningen van LP, Gkwek en HJM zijn er weer _O- .
Hahah ja idd _O- Dit is ook voor het eerst in 4 jaar dat ik mijn eigen risico nog heb in februari :P Normaal is die al helemaal op in januari.
FANNdinsdag 13 februari 2018 @ 23:22
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 22:46 schreef LPFAN het volgende:
Ik kijk net voor de grap even in mijn dossier van Anderzorg. in 2016 hebben ze bijna 100.000 euro betaald aan zorgkosten voor mij _O- en vorig jaar 50.000 euro. Wat zullen hun blij zijn dit jaar _O-
:D

Voor mij zijn ze ook niet blij :P
FANNdinsdag 13 februari 2018 @ 23:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 23:22 schreef FANN het volgende:

[..]

:D

Voor mij zijn ze ook niet blij :P
van mij.... bedoel ik......

afasie O+

ik heb nu altijd een goed excuus :+
houdjemondwoensdag 14 februari 2018 @ 00:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 12:41 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hahah ja idd _O- Dit is ook voor het eerst in 4 jaar dat ik mijn eigen risico nog heb in februari :P Normaal is die al helemaal op in januari.
Ben zo blij dat de gemeente het betaald :P

Wat was jouw topscore FANN? *O*
LPFANwoensdag 14 februari 2018 @ 09:41
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 00:44 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Ben zo blij dat de gemeente het betaald :P

Wat was jouw topscore FANN? *O*
Haha ja idd! Ik kom daar helaas niet voor in aanmerking ;(
Coralinewoensdag 14 februari 2018 @ 09:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 10:09 schreef gkwek het volgende:
Ik zit, zeker het jaar van transplantatie nier, ook aan zulke idiote bedragen, laatst nog meer dan 1000 euro bij apotheek.
Wat me dan iedere keer verbaast is aan het eind van het jaar dat je zo hartelijk ontvangen wordt bij je verzekering en in de aanloop naar januari zulke gezellige post van ze krijgt, zouden ze niet liever van je afwillen?
Nou ja, wie weet zijn ze juist erg blij met ons. Want mede dankzij ons hebben zij een baan en kan door mensen zoals in onze situatie een maatschappij weer onderhandelen met de farmaceutische en zorgbedrijven. En kunnen zij bestaan.
FANNvrijdag 16 februari 2018 @ 01:45
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 00:44 schreef houdjemond het volgende:

[..]Wat was jouw topscore FANN? *O*
Ik heb gekeken naar vorig jaar....

daar staat 18.191,32 euro maar ik denk dat dat alleen de medicijnen enzo zijn,

SPOILER
want ik het vorig jaar een nieuwe Hartoperatie gehad nieuwe Hartklep,

30icn0k.jpg

Herseninfarct allemaal van een bacterie, een bacteriële endocarditis, ik had
toen een forse Lupus uitbraak en toen had ik open wonden en waarschijnlijk
heeft de bacterie toe geslagen.

https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/endocarditis

Ik heb 3 maanden in het VUmc gelegen, 3 maanden Antibiotica gekreken,
je weet wel 3 maanden met zo'n paal gelopen en ik mocht niet douchen
ja dat mocht wel......... af en toe want dat was een heel gedoe want dan
moet alles gekoppeld worden.

Hier zie je die Paal, klote ding .... :+

11sjskm.jpg

ik zat er effe niet zitten daar... er moest weer iets gebeuren maar ik weet niet
meer wat.... :')

Die hersensinfarct kwam dus ook door de bacterie, ik kon hélemaal niet
praten, en kwamen alleen uit klanken uit :o dat was héél eng....

Oh... ja, ik moest een maag en darm operatie want toen ze gingen
kijken zagen ze een paar poliepen, die wilde ze ook ''even'' weghalen
maar de dag daarna ging er een klemmetje los, dus toen lag ik
ineens weer op de IC, ik was voor 80% bloed leeggebloed :')
was ook een tippertje :+

In het VU kreeg ik direct Logopodie, ik moest helemaal opnieuw leren
praten en schrijven, vreemd genoeg kon ik wel lezen, eerst wel moeizaam,
maar je ziet het, ik kan het weer :D alleen kost het me wel veel tijd
om zo'n post als dit te maken.... steeds verbeteren, dus Fokken is
eigenlijk een goeie therapie :P

Klok kijken moest ik ook helemaal leren, dat was een drama _O-

maar ik kan het weer :Y

o ja... enne in heb nu een runderklep (ik ben vegetariër _O- )
Je mag niet kiezen ook :+ dus ik hoop altijd het van een Biologisch rund is O+ ):O
Dus nou eh......... om een lang verhaal kort te maken.... :+

ik weet niet wat dat allemaal heeft gekost heeft, ik denk véél :o

Oh... ja dat hoor je nu niet natuurlijk, maar ik stotter nu, da's lastig, maar
het gaat wel iets beter....

Da was het........

Ik ben nu helemaal kapot na deze post :D
HaverMoutKoekjevrijdag 16 februari 2018 @ 06:47
Wat een verhaal Fann! En indrukwekkende foto’s
sararaatsvrijdag 16 februari 2018 @ 07:51
Ow FANN, ik word er stil van.

Knuffie (voor iedereen hé)
LPFANvrijdag 16 februari 2018 @ 08:51
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 01:45 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik heb gekeken naar vorig jaar....

daar staat 18.191,32 euro maar ik denk dat dat alleen de medicijnen enzo zijn,

SPOILER
want ik het vorig jaar een nieuwe Hartoperatie gehad nieuwe Hartklep,

[ afbeelding ]

Herseninfarct allemaal van een bacterie, een bacteriële endocarditis, ik had
toen een forse Lupus uitbraak en toen had ik open wonden en waarschijnlijk
heeft de bacterie toe geslagen.

https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/endocarditis

Ik heb 3 maanden in het VUmc gelegen, 3 maanden Antibiotica gekreken,
je weet wel 3 maanden met zo'n paal gelopen en ik mocht niet douchen
ja dat mocht wel......... af en toe want dat was een heel gedoe want dan
moet alles gekoppeld worden.

Hier zie je die Paal, klote ding .... :+

[ afbeelding ]

ik zat er effe niet zitten daar... er moest weer iets gebeuren maar ik weet niet
meer wat.... :')

Die hersensinfarct kwam dus ook door de bacterie, ik kon hélemaal niet
praten, en kwamen alleen uit klanken uit :o dat was héél eng....

Oh... ja, ik moest een maag en darm operatie want toen ze gingen
kijken zagen ze een paar poliepen, die wilde ze ook ''even'' weghalen
maar de dag daarna ging er een klemmetje los, dus toen lag ik
ineens weer op de IC, ik was voor 80% bloed leeggebloed :')
was ook een tippertje :+

In het VU kreeg ik direct Logopodie, ik moest helemaal opnieuw leren
praten en schrijven, vreemd genoeg kon ik wel lezen, eerst wel moeizaam,
maar je ziet het, ik kan het weer :D alleen kost het me wel veel tijd
om zo'n post als dit te maken.... steeds verbeteren, dus Fokken is
eigenlijk een goeie therapie :P

Klok kijken moest ik ook helemaal leren, dat was een drama _O-

maar ik kan het weer :Y

o ja... enne in heb nu een runderklep (ik ben vegetariër _O- )
Je mag niet kiezen ook :+ dus ik hoop altijd het van een Biologisch rund is O+ ):O
Dus nou eh......... om een lang verhaal kort te maken.... :+

ik weet niet wat dat allemaal heeft gekost heeft, ik denk véél :o

Oh... ja dat hoor je nu niet natuurlijk, maar ik stotter nu, da's lastig, maar
het gaat wel iets beter....

Da was het........

Ik ben nu helemaal kapot na deze post :D
Jeetje FANN wat een verhaal :{ :*
gkwekvrijdag 16 februari 2018 @ 10:00
Fann, oeps. wat een barre ellende allemaal!
En dat paalverhaal, zo herkenbaar, het enige voordeel is dat je niet aan bed gebonden bent maar verder een ramp qua vrijheid,
en dan heb ik het nog niet eens over het irritante alarmgepiep en de te kleine wieltjes en de te hoge drempels overal.
LPFANvrijdag 16 februari 2018 @ 10:07
Ja infuuspalen zijn vreselijk, ik hoor soms nog dat gepiep in mijn dromen _O-
Laysavrijdag 16 februari 2018 @ 10:13
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 01:45 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik heb gekeken naar vorig jaar....

daar staat 18.191,32 euro maar ik denk dat dat alleen de medicijnen enzo zijn,

SPOILER
want ik het vorig jaar een nieuwe Hartoperatie gehad nieuwe Hartklep,

[ afbeelding ]

Herseninfarct allemaal van een bacterie, een bacteriële endocarditis, ik had
toen een forse Lupus uitbraak en toen had ik open wonden en waarschijnlijk
heeft de bacterie toe geslagen.

https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/endocarditis

Ik heb 3 maanden in het VUmc gelegen, 3 maanden Antibiotica gekreken,
je weet wel 3 maanden met zo'n paal gelopen en ik mocht niet douchen
ja dat mocht wel......... af en toe want dat was een heel gedoe want dan
moet alles gekoppeld worden.

Hier zie je die Paal, klote ding .... :+

[ afbeelding ]

ik zat er effe niet zitten daar... er moest weer iets gebeuren maar ik weet niet
meer wat.... :')

Die hersensinfarct kwam dus ook door de bacterie, ik kon hélemaal niet
praten, en kwamen alleen uit klanken uit :o dat was héél eng....

Oh... ja, ik moest een maag en darm operatie want toen ze gingen
kijken zagen ze een paar poliepen, die wilde ze ook ''even'' weghalen
maar de dag daarna ging er een klemmetje los, dus toen lag ik
ineens weer op de IC, ik was voor 80% bloed leeggebloed :')
was ook een tippertje :+

In het VU kreeg ik direct Logopodie, ik moest helemaal opnieuw leren
praten en schrijven, vreemd genoeg kon ik wel lezen, eerst wel moeizaam,
maar je ziet het, ik kan het weer :D alleen kost het me wel veel tijd
om zo'n post als dit te maken.... steeds verbeteren, dus Fokken is
eigenlijk een goeie therapie :P

Klok kijken moest ik ook helemaal leren, dat was een drama _O-

maar ik kan het weer :Y

o ja... enne in heb nu een runderklep (ik ben vegetariër _O- )
Je mag niet kiezen ook :+ dus ik hoop altijd het van een Biologisch rund is O+ ):O
Dus nou eh......... om een lang verhaal kort te maken.... :+

ik weet niet wat dat allemaal heeft gekost heeft, ik denk véél :o

Oh... ja dat hoor je nu niet natuurlijk, maar ik stotter nu, da's lastig, maar
het gaat wel iets beter....

Da was het........

Ik ben nu helemaal kapot na deze post :D
Jezus Fann wat een ellende.
Disanavrijdag 16 februari 2018 @ 20:41
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 01:45 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik heb gekeken naar vorig jaar....

daar staat 18.191,32 euro maar ik denk dat dat alleen de medicijnen enzo zijn,

SPOILER
want ik het vorig jaar een nieuwe Hartoperatie gehad nieuwe Hartklep,

[ afbeelding ]

Herseninfarct allemaal van een bacterie, een bacteriële endocarditis, ik had
toen een forse Lupus uitbraak en toen had ik open wonden en waarschijnlijk
heeft de bacterie toe geslagen.

https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/endocarditis

Ik heb 3 maanden in het VUmc gelegen, 3 maanden Antibiotica gekreken,
je weet wel 3 maanden met zo'n paal gelopen en ik mocht niet douchen
ja dat mocht wel......... af en toe want dat was een heel gedoe want dan
moet alles gekoppeld worden.

Hier zie je die Paal, klote ding .... :+

[ afbeelding ]

ik zat er effe niet zitten daar... er moest weer iets gebeuren maar ik weet niet
meer wat.... :')

Die hersensinfarct kwam dus ook door de bacterie, ik kon hélemaal niet
praten, en kwamen alleen uit klanken uit :o dat was héél eng....

Oh... ja, ik moest een maag en darm operatie want toen ze gingen
kijken zagen ze een paar poliepen, die wilde ze ook ''even'' weghalen
maar de dag daarna ging er een klemmetje los, dus toen lag ik
ineens weer op de IC, ik was voor 80% bloed leeggebloed :')
was ook een tippertje :+

In het VU kreeg ik direct Logopodie, ik moest helemaal opnieuw leren
praten en schrijven, vreemd genoeg kon ik wel lezen, eerst wel moeizaam,
maar je ziet het, ik kan het weer :D alleen kost het me wel veel tijd
om zo'n post als dit te maken.... steeds verbeteren, dus Fokken is
eigenlijk een goeie therapie :P

Klok kijken moest ik ook helemaal leren, dat was een drama _O-

maar ik kan het weer :Y

o ja... enne in heb nu een runderklep (ik ben vegetariër _O- )
Je mag niet kiezen ook :+ dus ik hoop altijd het van een Biologisch rund is O+ ):O
Dus nou eh......... om een lang verhaal kort te maken.... :+

ik weet niet wat dat allemaal heeft gekost heeft, ik denk véél :o

Oh... ja dat hoor je nu niet natuurlijk, maar ik stotter nu, da's lastig, maar
het gaat wel iets beter....

Da was het........

Ik ben nu helemaal kapot na deze post :D
Allemachtig FANN, wat heb je allemaal meegemaakt in korte tijd. Ik heb oprecht met je te doen en hoop dat je herstel een beetje spoedig gaat.
Disanavrijdag 16 februari 2018 @ 20:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 10:00 schreef gkwek het volgende:
Fann, oeps. wat een barre ellende allemaal!
En dat paalverhaal, zo herkenbaar, het enige voordeel is dat je niet aan bed gebonden bent maar verder een ramp qua vrijheid,
en dan heb ik het nog niet eens over het irritante alarmgepiep en de te kleine wieltjes en de te hoge drempels overal.
Ik krijg nog steeds de zenuwen als ik die apparaten hoor piepen.
houdjemondvrijdag 16 februari 2018 @ 20:54
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 01:45 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik heb gekeken naar vorig jaar....

daar staat 18.191,32 euro maar ik denk dat dat alleen de medicijnen enzo zijn,

SPOILER
want ik het vorig jaar een nieuwe Hartoperatie gehad nieuwe Hartklep,

[ afbeelding ]

Herseninfarct allemaal van een bacterie, een bacteriële endocarditis, ik had
toen een forse Lupus uitbraak en toen had ik open wonden en waarschijnlijk
heeft de bacterie toe geslagen.

https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/endocarditis

Ik heb 3 maanden in het VUmc gelegen, 3 maanden Antibiotica gekreken,
je weet wel 3 maanden met zo'n paal gelopen en ik mocht niet douchen
ja dat mocht wel......... af en toe want dat was een heel gedoe want dan
moet alles gekoppeld worden.

Hier zie je die Paal, klote ding .... :+

[ afbeelding ]

ik zat er effe niet zitten daar... er moest weer iets gebeuren maar ik weet niet
meer wat.... :')

Die hersensinfarct kwam dus ook door de bacterie, ik kon hélemaal niet
praten, en kwamen alleen uit klanken uit :o dat was héél eng....

Oh... ja, ik moest een maag en darm operatie want toen ze gingen
kijken zagen ze een paar poliepen, die wilde ze ook ''even'' weghalen
maar de dag daarna ging er een klemmetje los, dus toen lag ik
ineens weer op de IC, ik was voor 80% bloed leeggebloed :')
was ook een tippertje :+

In het VU kreeg ik direct Logopodie, ik moest helemaal opnieuw leren
praten en schrijven, vreemd genoeg kon ik wel lezen, eerst wel moeizaam,
maar je ziet het, ik kan het weer :D alleen kost het me wel veel tijd
om zo'n post als dit te maken.... steeds verbeteren, dus Fokken is
eigenlijk een goeie therapie :P

Klok kijken moest ik ook helemaal leren, dat was een drama _O-

maar ik kan het weer :Y

o ja... enne in heb nu een runderklep (ik ben vegetariër _O- )
Je mag niet kiezen ook :+ dus ik hoop altijd het van een Biologisch rund is O+ ):O
Dus nou eh......... om een lang verhaal kort te maken.... :+

ik weet niet wat dat allemaal heeft gekost heeft, ik denk véél :o

Oh... ja dat hoor je nu niet natuurlijk, maar ik stotter nu, da's lastig, maar
het gaat wel iets beter....

Da was het........

Ik ben nu helemaal kapot na deze post :D
O+ O+ O+ dapper je hele verhaal zo zeg!
FANNvrijdag 16 februari 2018 @ 22:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 06:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wat een verhaal Fann! En indrukwekkende foto’s
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 07:51 schreef sararaats het volgende:
Ow FANN, ik word er stil van.

Knuffie (voor iedereen hé)
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 08:51 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jeetje FANN wat een verhaal :{ :*
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 10:00 schreef gkwek het volgende:
Fann, oeps. wat een barre ellende allemaal!
En dat paalverhaal, zo herkenbaar, het enige voordeel is dat je niet aan bed gebonden bent maar verder een ramp qua vrijheid,
en dan heb ik het nog niet eens over het irritante alarmgepiep en de te kleine wieltjes en de te hoge drempels overal.
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 10:13 schreef Laysa het volgende:

[..]

Jezus Fann wat een ellende.
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 20:41 schreef Disana het volgende:

[..]

Allemachtig FANN, wat heb je allemaal meegemaakt in korte tijd. Ik heb oprecht met je te doen en hoop dat je herstel een beetje spoedig gaat.
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 20:54 schreef houdjemond het volgende:

[..]

O+ O+ O+ dapper je hele verhaal zo zeg!
Dank jullie wel allemaal! O+

Alles gaat nu ..... misschien gaat het praten straks nog beter, en ik zal steeds nog fouten maken
denk ik, maar jah.... dat deed ik vroeger ook al denk ik dan maar :D

Maar allemaal voor de goede wensen :*

Lief.......
LPFANzaterdag 17 februari 2018 @ 12:03
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 22:56 schreef FANN het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Dank jullie wel allemaal! O+

Alles gaat nu ..... misschien gaat het praten straks nog beter, en ik zal steeds nog fouten maken
denk ik, maar jah.... dat deed ik vroeger ook al denk ik dan maar :D

Maar allemaal voor de goede wensen :*

Lief.......
:*
FANNzaterdag 17 februari 2018 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 12:03 schreef LPFAN het volgende:

[..]

:*
hoe gaat het met jou?
LPFANzaterdag 17 februari 2018 @ 20:27
quote:
12s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 20:20 schreef FANN het volgende:

[..]

hoe gaat het met jou?
Hier gaat alles goed. Druk met werk :P Nierfunctie is hartstikke stabiel. Moet in april weer op controle.
FANNzaterdag 17 februari 2018 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 20:27 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hier gaat alles goed. Druk met werk :P Nierfunctie is hartstikke stabiel. Moet in april weer op controle.
Mooi! Ik hoop dat het stabiel blijft! :*
LPFANzaterdag 17 februari 2018 @ 20:38
quote:
17s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 20:35 schreef FANN het volgende:

[..]

Mooi! Ik hoop dat het stabiel blijft! :*
Ik hoop het ook!
Disanamaandag 19 februari 2018 @ 14:34
Ik ben bezig met een test met ProGraft om te zien of ik ertegen kan. Maar ik krijg prompt griep.
gkwekmaandag 19 februari 2018 @ 15:07
Over griep gesproken, kan je dat ook hebben zonder verhoging?
gkwekmaandag 19 februari 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 14:34 schreef Disana het volgende:
Ik ben bezig met een test met ProGraft om te zien of ik ertegen kan. Maar ik krijg prompt griep.
Is adfagraft niet eenvoudiger?
LPFANmaandag 19 februari 2018 @ 17:38
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 15:07 schreef gkwek het volgende:
Over griep gesproken, kan je dat ook hebben zonder verhoging?
Dat kan, en hou er ook rekening mee dat door de medicijnen je lichaamstemperatuur lager is.
LPFANmaandag 19 februari 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 14:34 schreef Disana het volgende:
Ik ben bezig met een test met ProGraft om te zien of ik ertegen kan. Maar ik krijg prompt griep.
Hoeveel slik je?
_Hestia_dinsdag 20 februari 2018 @ 10:50
Jeetje FANN wat een verhaal zeg :o
Disana, rot dat je de griep hebt, beterschap en hopelijk kun je die test snel opnieuw doen dan!

Ik werd vanochtend door het UWV gebeld dat die toeslag voor Wajong is toegekend en dat ik die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari krijg *O*

Hier gaat het zo-zo qua diabetes. Ik blijf veel hypo's houden steeds dus elke week worden mn instellingen zowat wel aangepast. Maar mn lichaam trekt zich er weinig van aan en blijf veel op het randje ( veel 4.1 als waarde enzo) zitten. Terwijl het echt wel grote stappen zijn die we elke keer nemen, zowel qua basaal als ratio's. Ik krijg nu nog maar zo'n 26 eenheden totaal op een dag binnen :o
Afgelopen week heb ik er maar 3 gehad nu, dus hopelijk gaat het nu echt een keer de goede kant op. Volgende maand weer naar Diabeter, maar mn internist is met zwangerschapsverlof en ga dan alleen naar de DVK. Maar hoop wel dat ze met bloedprikken dat cholesterol meenemen, zodat ik weet of die pillen (Atorvastatine) nu een beetje helpen. Heb gelukkig niet heel veel bijwerkingen gehad met deze ^O^
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 20:10
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 16:57 schreef gkwek het volgende:

[..]

Is adfagraft niet eenvoudiger?
Ik weet niet wat dat is. De nefroloog zegt dat Prograft het beste is.
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 20:11
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 17:38 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Dat kan, en hou er ook rekening mee dat door de medicijnen je lichaamstemperatuur lager is.
Dat klopt, en ik vraag me af of de griepverschijnselen niet aan Prograft liggen want ik heb het inderdaad kouder.

Ik slikte vier dagen lang 3 kleine capsules en een grote.
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 20:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 10:50 schreef _Hestia_ het volgende:
Jeetje FANN wat een verhaal zeg :o
Disana, rot dat je de griep hebt, beterschap en hopelijk kun je die test snel opnieuw doen dan!

Ik werd vanochtend door het UWV gebeld dat die toeslag voor Wajong is toegekend en dat ik die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari krijg *O*

Hier gaat het zo-zo qua diabetes. Ik blijf veel hypo's houden steeds dus elke week worden mn instellingen zowat wel aangepast. Maar mn lichaam trekt zich er weinig van aan en blijf veel op het randje ( veel 4.1 als waarde enzo) zitten. Terwijl het echt wel grote stappen zijn die we elke keer nemen, zowel qua basaal als ratio's. Ik krijg nu nog maar zo'n 26 eenheden totaal op een dag binnen :o
Afgelopen week heb ik er maar 3 gehad nu, dus hopelijk gaat het nu echt een keer de goede kant op. Volgende maand weer naar Diabeter, maar mn internist is met zwangerschapsverlof en ga dan alleen naar de DVK. Maar hoop wel dat ze met bloedprikken dat cholesterol meenemen, zodat ik weet of die pillen (Atorvastatine) nu een beetje helpen. Heb gelukkig niet heel veel bijwerkingen gehad met deze ^O^
Wat fijn dat je Wajong is toegekend ^O^
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 20:37
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:11 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat klopt, en ik vraag me af of de griepverschijnselen niet aan Prograft liggen want ik heb het inderdaad kouder.

Ik slikte vier dagen lang 3 kleine capsules en een grote.
Ah dan had je waarschijnlijk 8 mg per dag, Grote is 5 mg en kleine is 1 mg per stuk. Prograft is een rot goedje hoor, ik heb het dus ook, en daar komen mijn trillende handen vandaan. Heel irritant.

Je griep kan er prima van komen, het zijn natuurlijk immuun verlagende medicijnen.

Dat koude ja, heel irritant! Ik liep voor de transplantatie altijd in een t-shirtje, ook in de winter, maar nu echt niet meer. Zit nu bijvoorbeeld nog te rillen van een kwartiertje fietsen met de kachel op 22 graden en ben een dik uur thuis.
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 20:39
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:37 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ah dan had je waarschijnlijk 8 mg per dag, Grote is 5 mg en kleine is 1 mg per stuk. Prograft is een rot goedje hoor, ik heb het dus ook, en daar komen mijn trillende handen vandaan. Heel irritant.

Je griep kan er prima van komen, het zijn natuurlijk immuun verlagende medicijnen.

Dat koude ja, heel irritant! Ik liep voor de transplantatie altijd in een t-shirtje, ook in de winter, maar nu echt niet meer. Zit nu bijvoorbeeld nog te rillen van een kwartiertje fietsen met de kachel op 22 graden en ben een dik uur thuis.
Ik heb het nagekeken: klopt 8 milligram.

Wat vervelend dat het zulk rotspul is en dat je er zulke verschijnselen bij krijgt. Hoe kan de nefroloog dan zeggen dat het het beste middel is.
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 20:42
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:39 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik heb het nagekeken: klopt 8 milligram.

Wat vervelend dat het zulk rotspul is en dat je er zulke verschijnselen bij krijgt. Hoe kan de nefroloog dan zeggen dat het het beste middel is.
Ik weet het niet. Je kan er niet zonder iig na een transplantatie, dat is het rotte. In feite is alles wat je slikt vergif. En elke hebben leuke bijwerkingen, van cellcept liggen mijn darmen af en toe over hoop, van prograft bovenstaande dus, en van prednison slaap ik slecht. Maar goed als ik het niet slik dan is het doei nier dus ja :P Neem het maar op de koop toe.
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:42 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik weet het niet. Je kan er niet zonder iig na een transplantatie, dat is het rotte. In feite is alles wat je slikt vergif. En elke hebben leuke bijwerkingen, van cellcept liggen mijn darmen af en toe over hoop, van prograft bovenstaande dus, en van prednison slaap ik slecht. Maar goed als ik het niet slik dan is het doei nier dus ja :P Neem het maar op de koop toe.
Naar is dat, kiezen tussen twee kwaden, dialyse of een nier met bijverschijnselen. Maar ja, wie zou er niet voor de nier gaan.

Weet je trouwens zeker dat je darmen niet van Prograft overhoop liggen?
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 20:54
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:45 schreef Disana het volgende:

[..]

Naar is dat, kiezen tussen twee kwaden, dialyse of een nier met bijverschijnselen. Maar ja, wie zou er niet voor de nier gaan.

Weet je trouwens zeker dat je darmen niet van Prograft overhoop liggen?
Ik leef liever zo met bijwerkingen en af en toe een kwaaltje door dat ik weinig weerstand heb, dan met dialyse ja ;p

Zou heel goed kunnen hoor, maar omdat ik een maand zware diarree heb gehad direct na de operatie en dat heel duidelijk kwam door de cellcept, (diarree was over toen de dosering verlaagd werd) geef ik die de schuld. En het is ook een bekende bijwerking van cellcept.
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 21:02
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:54 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik leef liever zo met bijwerkingen en af en toe een kwaaltje door dat ik weinig weerstand heb, dan met dialyse ja ;p

Zou heel goed kunnen hoor, maar omdat ik een maand zware diarree heb gehad direct na de operatie en dat heel duidelijk kwam door de cellcept, (diarree was over toen de dosering verlaagd werd) geef ik die de schuld. En het is ook een bekende bijwerking van cellcept.
Ah oké, dan komt het dus niet van Prograft. Ik vroeg dat omdat ik er last van heb prompt nadat ik Prograft ging slikken. Maar ja, wie weet wat waar vandaan komt. Er is toch niets aan te doen. Vind jij het fijn zo zonder dialyse?
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 21:04
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:02 schreef Disana het volgende:

[..]

Ah oké, dan komt het dus niet van Prograft. Ik vroeg dat omdat ik er last van heb prompt nadat ik Prograft ging slikken. Maar ja, wie weet wat waar vandaan komt. Er is toch niets aan te doen. Vind jij het fijn zo zonder dialyse?
Prograft heeft het ook als bijwerking hoor. Eigenlijk hebben ze allemaal de zelfde bijwerkingen.

Ja zeker ik mis het totaal niet, Kan gaan en staan waar ik wil, heb echt mijn leven terug, en mis zeker de katers en de spuiters niet :P
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 21:06
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:04 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Prograft heeft het ook als bijwerking hoor. Eigenlijk hebben ze allemaal de zelfde bijwerkingen.

Ja zeker ik mis het totaal niet, Kan gaan en staan waar ik wil, heb echt mijn leven terug, en mis zeker de katers en de spuiters niet :P
Heerlijk lijkt me dat. En het moeilijke prikken zoals bij mij, dat zou ik ook niet missen, hoe aardig de verpleegkundigen op de afdeling ook zijn. Werk je nog steeds in een tweedehands zaak?
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 21:14
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:06 schreef Disana het volgende:

[..]

Heerlijk lijkt me dat. En het moeilijke prikken zoals bij mij, dat zou ik ook niet missen, hoe aardig de verpleegkundigen op de afdeling ook zijn. Werk je nog steeds in een tweedehands zaak?
Ja dat is het enige wat ik soms mis, het geklets en dan vooral het geauwhoer met de verpleging. Nee ik werk nu 16 uur in de week in een participatiebaan (alhoewel het meestal wel meer is) bij een stichting die onder andere oude en zieke katten opvangt. Ik werk er als kattenverzorgster en ik doe de social media en de website, en ik ga mee met vergaderingen en dergelijke.
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 21:21
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:14 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja dat is het enige wat ik soms mis, het geklets en dan vooral het geauwhoer met de verpleging. Nee ik werk nu 16 uur in de week in een participatiebaan (alhoewel het meestal wel meer is) bij een stichting die onder andere oude en zieke katten opvangt. Ik werk er als kattenverzorgster en ik doe de social media en de website, en ik ga mee met vergaderingen en dergelijke.
Wat geweldig, werken met bejaarde en zieke katten. Dan doe je echt goed werk, dat is het opgeven van dialyse wel waard lijkt me.
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 21:26
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:21 schreef Disana het volgende:

[..]

Wat geweldig, werken met bejaarde en zieke katten. Dan doe je echt goed werk, dat is het opgeven van dialyse wel waard lijkt me.
Ja het is ook heel fijn werk, Wat wij ook doen is poezen plaatsen bij eenzame mensen, dit kunnen ouderen zijn maar ook bijvoorbeeld jongeren met een chronische ziekte. Wij blijven dan eigenaar, en komen ongeveer 2 a 3 keer in de week langs om de kat te verzorgen en even een praatje te maken. Erg dankbaar werk ook.
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 21:28
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:26 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja het is ook heel fijn werk, Wat wij ook doen is poezen plaatsen bij eenzame mensen, dit kunnen ouderen zijn maar ook bijvoorbeeld jongeren met een chronische ziekte. Wij blijven dan eigenaar, en komen ongeveer 2 a 3 keer in de week langs om de kat te verzorgen en even een praatje te maken. Erg dankbaar werk ook.
Dat is heel bijzonder, daar heb ik niet eerder van gehoord. Heel mooi dat zowel de beestjes als de 'pleegouders' er baat bij hebben. Goed werk, LPFAN.
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 21:31
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:28 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat is heel bijzonder, daar heb ik niet eerder van gehoord. Heel mooi dat zowel de beestjes als de 'pleegouders' er baat bij hebben. Goed werk, LPFAN.
Ja zeker! Ben ook erg blij dat ik dit gevonden heb, mijn bazin is zelf chronisch ziek en neemt ook alleen mensen aan die wat hebben,lichamelijk of geestelijk. Is wel fijn want er is totaal geen druk.
Disanawoensdag 21 februari 2018 @ 21:32
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:31 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja zeker! Ben ook erg blij dat ik dit gevonden heb, mijn bazin is zelf chronisch ziek en neemt ook alleen mensen aan die wat hebben,lichamelijk of geestelijk. Is wel fijn want er is totaal geen druk.
Heerlijk, je doet iets dat je leuk vindt en dat waardevol is. Wie had dat gedacht toen je nier niet leek te gaan werken.
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 21:43
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:32 schreef Disana het volgende:

[..]

Heerlijk, je doet iets dat je leuk vindt en dat waardevol is. Wie had dat gedacht toen je nier niet leek te gaan werken.
Ja idd!
weethetevennietmeerwoensdag 21 februari 2018 @ 21:54
Gaaf LPFAN ^O^.

Helaas blijf ik maar slecht nieuws melden, gaat verder achteruit :'( :{ }:|
houdjemondwoensdag 21 februari 2018 @ 22:01
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:54 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Gaaf LPFAN ^O^.

Helaas blijf ik maar slecht nieuws melden, gaat verder achteruit :'( :{ }:|
Dat hadden we niet afgesproken :(
LPFANwoensdag 21 februari 2018 @ 22:06
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:54 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Gaaf LPFAN ^O^.

Helaas blijf ik maar slecht nieuws melden, gaat verder achteruit :'( :{ }:|
:{ Sterkte! :*
_Hestia_woensdag 21 februari 2018 @ 22:10
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:12 schreef Disana het volgende:

[..]

Wat fijn dat je Wajong is toegekend ^O^
Wajong had ik al ;) Maar omdat ik vanaf 1 januari met die 5% gekort was kwam ik onder het sociaal minimum en krijg ik toch weer een extra toeslag zodat ik daar niet meer onder zit ;)
Beetje krom allemaal, doe dan gewoon die korting niet, maarja :')
weethetevennietmeerdonderdag 22 februari 2018 @ 00:09
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 22:01 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Dat hadden we niet afgesproken :(
Kun je mijn lijf dat even uit komen leggen, ik krijg het niet voor elkaar :+ :@
gkwekdonderdag 22 februari 2018 @ 09:09
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 22:10 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Wajong had ik al ;) Maar omdat ik vanaf 1 januari met die 5% gekort was kwam ik onder het sociaal minimum en krijg ik toch weer een extra toeslag zodat ik daar niet meer onder zit ;)
Beetje krom allemaal, doe dan gewoon die korting niet, maarja :')
Ja, die wajongkorting is iets belachelijks, zogenaamd om mensen te prikkelen richting werk, maar dat werk is er niet eens.
gelukkig maar dta je de toeslag krijgt1
_Hestia_donderdag 22 februari 2018 @ 09:12
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 09:09 schreef gkwek het volgende:

[..]

Ja, die wajongkorting is iets belachelijks, zogenaamd om mensen te prikkelen richting werk, maar dat werk is er niet eens.
gelukkig maar dta je de toeslag krijgt1
Ja precies! En voor heel veel mensen is het gewoon nog geen optie op dit moment. Het is gewoon een keiharde bezuiniging op mensen die toch al niet veel hebben. En dan zegt Rutte nog dat "iedereen erop vooruit gaat" :(
Dankje!
_Hestia_donderdag 22 februari 2018 @ 09:13
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 00:09 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Kun je mijn lijf dat even uit komen leggen, ik krijg het niet voor elkaar :+ :@
Rot dat het steeds slechter gaat :( :*
sararaatsdonderdag 22 februari 2018 @ 11:32
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 21:54 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Gaaf LPFAN ^O^.

Helaas blijf ik maar slecht nieuws melden, gaat verder achteruit :'( :{ }:|
Oei oei toch. Dikke knuffel.
weethetevennietmeerdonderdag 22 februari 2018 @ 11:40
Dank allemaal ^O^ O+ *;
Disanadonderdag 22 februari 2018 @ 19:45
Het was dus geen griep maar de Prograft waar ik zo ziek van was. Ik had een spiegel van 25 terwijl rond de 12 normaal is. De nefroloog denkt dat 4 milligram eerder het geval zal zijn dan de 8 milligram die ik kreeg, maar LPFAN, jij slikt toch ook 8 milligram?
Disanadonderdag 22 februari 2018 @ 19:46
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 11:40 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Dank allemaal ^O^ O+ *;
Wat naar dat het zo slecht gaat.
Disanadonderdag 22 februari 2018 @ 19:47
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 22:10 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Wajong had ik al ;) Maar omdat ik vanaf 1 januari met die 5% gekort was kwam ik onder het sociaal minimum en krijg ik toch weer een extra toeslag zodat ik daar niet meer onder zit ;)
Beetje krom allemaal, doe dan gewoon die korting niet, maarja :')
Belachelijk. Denken ze niet na?
weethetevennietmeerdonderdag 22 februari 2018 @ 19:52
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 19:45 schreef Disana het volgende:
Het was dus geen griep maar de Prograft waar ik zo ziek van was. Ik had een spiegel van 25 terwijl rond de 12 normaal is. De nefroloog denkt dat 4 milligram eerder het geval zal zijn dan de 8 milligram die ik kreeg, maar LPFAN, jij slikt toch ook 8 milligram?
Wow! Hoe schadelijk is dat? Totale leek is ;)
Disanadonderdag 22 februari 2018 @ 19:54
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 19:52 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Wow! Hoe schadelijk is dat? Totale leek is ;)
Dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben gewoon blij dat ik het maar 4 dagen hoefde te slikken.
LPFANdonderdag 22 februari 2018 @ 20:13
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 19:45 schreef Disana het volgende:
Het was dus geen griep maar de Prograft waar ik zo ziek van was. Ik had een spiegel van 25 terwijl rond de 12 normaal is. De nefroloog denkt dat 4 milligram eerder het geval zal zijn dan de 8 milligram die ik kreeg, maar LPFAN, jij slikt toch ook 8 milligram?
Nee ik slik 2 keer 2 mg per dag dus 4 mg totaal. Hangt ook helemaal van je spiegel af hoeveel je moet slikken, ik ben begonnen met 9 mg direct na de operatie, toen een tijdje op 8 mg gezeten, toen op 6 mg, en nu dus op 4.
sararaatsdonderdag 22 februari 2018 @ 20:14
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 19:45 schreef Disana het volgende:
Het was dus geen griep maar de Prograft waar ik zo ziek van was. Ik had een spiegel van 25 terwijl rond de 12 normaal is. De nefroloog denkt dat 4 milligram eerder het geval zal zijn dan de 8 milligram die ik kreeg, maar LPFAN, jij slikt toch ook 8 milligram?
Knuffel vanuit Hard Rock Café Antwerp :*
LPFANdonderdag 22 februari 2018 @ 20:15
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 19:52 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Wow! Hoe schadelijk is dat? Totale leek is ;)
Ik weet wel dat als je het slikt tegen afstoting dat als de spiegel te hoog is de kans op afstoting erg hoog is en meestal dan ook gebeurd.
Disanadonderdag 22 februari 2018 @ 20:21
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 20:13 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Nee ik slik 2 keer 2 mg per dag dus 4 mg totaal. Hangt ook helemaal van je spiegel af hoeveel je moet slikken, ik ben begonnen met 9 mg direct na de operatie, toen een tijdje op 8 mg gezeten, toen op 6 mg, en nu dus op 4.
Ah oké, dat wisselt dus. Ik hoop dat ze niet vergeten dat ik niet tegen 8 mg kan.
Disanadonderdag 22 februari 2018 @ 20:22
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 20:15 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik weet wel dat als je het slikt tegen afstoting dat als de spiegel te hoog is de kans op afstoting erg hoog is en meestal dan ook gebeurd.
Lieve hemel.