Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 20:56 |
Ik ben helemaal gek van lekkere zoetzure saus. Ik doe het over mijn vietnamese loemmpia's, over kipnuggetes, maar vooral over babi pangang spek. Ik vind die combinatie echt onweerstaanbaar Heel vaak heb ik zelf geprobeerd zo'n saus te maken, maar ik krijg het nog steeds niet zo spot on als de zoete loempiasaus van de echte vietnamees Sommige van die mensen maken die saus zelf, en als ze dat goed kunnen dan smaakt ie echt goddelijk en zit er ook een mandarijn smaak aan. Dus ben ik zelf gaan experimenteren. Eerst suiker gecarameliseert, daarna weer opgelost en toen met mandarijschillen, hele mandarijenen etc. aan de slag geweest. Ik kwam zo ook op chen pi, wat gedroogde mandarijnschillen zijn. Dingen toegevoegd als chinese rijstazijn, vissaus, knoflook, maar dan ga ik toch de verkeerde kant op qua smaak Maar je blijft op die manier dus eindeloos experimenteren. Zoektochten en youtube, internet maar ook op Fok! hebben mij nog niet opgeleverd wat ik zoek... Dus dacht ik, weet iemand hier het geheim, of een deel van het geheim hoe ze deze saus maken? En er mogen dus geen pepers inzitten want dat is een hele andere saus. PS; ik zoek dus niet van die amateur receptjes van water, suiker, azijn, beetje ketjap en tomatenketchup oid, want daarmee krijg je dus nooit die specifieke zachte mandarijnsmaak. Nou, ik hoop het van iemand te mogen horen als je er meer over weet..... | |
pfefferkatze | zaterdag 16 december 2017 @ 21:02 |
persoon naast mij die dit topic wilde lezen: "Ik werk bij een loempiazaak en ze maken daar de zoetzure saus gewoon wél met tomatenketchup. Ik zal eens vragen wat ze nog meer er in doen." | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:04 |
Daar zou je mij een heel groot plezier mee doen | |
Fer | zaterdag 16 december 2017 @ 21:06 |
Tomatenketchup, gesneden (rawit) pepertje, sherry, azijn, drupje soyasaus, dacht ik zo uit mijn hoofd. | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 21:06 |
Ik heb nog nooit mandarijn geproefd in loempiasaus. | |
pfefferkatze | zaterdag 16 december 2017 @ 21:08 |
Heb je het al gevraagd aan degene waar jij de saus vandaan haalt die jij zo lekker vindt? | |
yosander | zaterdag 16 december 2017 @ 21:08 |
Vraag het aan Mauri, die heeft namelijk zoveel loempiasaus gegeten | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:09 |
Ja, die sherry zou heel goed kunnen. Ik heb een oud chinees kookboek gehad en daar ging ook sherry in een zoetzure saus samen met wat azijn en worchestersaus. Sherry heeft een milde smaak en zou heel goed kunnen matchen. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:11 |
JA NATUURLIJK. Maar helaas krijg je van dat soort mensen nooit het juiste antwoord. Mijn eigen chinees zegt dan: Ja, professionele kok he En bij dat tentje waar ik het geproefd heb werd ik op een dwaalspoor gezet, maar ze was wel verbaasd dat ik die manderijnsmaak er uit haalde | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:12 |
Als sommige van die vietnamesen hem zelf maken, kun je dat tegenkomen en dan blijf je dus van die saus eten. Zo kwam ik dus ook op het ingredient chen pi wat ik op die site van jou vond. | |
Radegast | zaterdag 16 december 2017 @ 21:14 |
Mikken ze er geen gembersiroop in? | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:15 |
In sommige sauzen wel, maar in die zoete loempiasaus volgens mij niet. Ik proef het er niet in terug. De zoetzure saus van de chinees heeft dat wel. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:16 |
Wat leuk dat er nog zo veel mensen op de zaterdagavond reageren op dit onderwerp | |
Haeks | zaterdag 16 december 2017 @ 21:18 |
Hoe ík mijn loempiasambal maak? Knoflook, Madam Jeanette, zout, suiker stampen en tomatenketchup. Beetje roeren op zacht vuur en klaar. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:21 |
Ik geloof je, maar dan heb je geen zoete loempiasaus, want die is niet heet en daar zit dus zeker geen Madam Jeanette in. | |
Haeks | zaterdag 16 december 2017 @ 21:22 |
Aangezien ik van zoet houd is mijn loempiasambal ook zoet | |
Edwin_Posse | zaterdag 16 december 2017 @ 21:24 |
maar graag niet verder vertellen, dit is echt supppppper geheim, dit mag niet aan de grote klok | |
Fer | zaterdag 16 december 2017 @ 21:26 |
Het is een vervanger voor Chinese rijstwijn. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:27 |
Die heb ik nog nooit geprobeerd. Ik heb wel gisteren chinese rijstwijnazijn gescoord, maar die smaak was wel een beetje te | |
#ANONIEM | zaterdag 16 december 2017 @ 21:37 |
Kan me telkens moeilijk boos maken om die mongool in het filmpje. | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 21:44 |
Sherry, sure, écht niet! Dan eerder shaoxing rijstwijn. Maar ook dat denk ik niet. http://www.aziatische-ingredienten.nl/shaoxing-rijstwijn/ | |
yosander | zaterdag 16 december 2017 @ 21:46 |
hij heeft wel betere pranks | |
#ANONIEM | zaterdag 16 december 2017 @ 21:46 |
Nou hilarisch. | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 21:49 |
Rijstazijn is niet té, dat is gewoon heel neutrale azijn. Vergelijkbaar met onze natuurazijn of witte wijnazijn. http://www.aziatische-ingredienten.nl/heldere-rijstazijn/ En op zeker het zuur in zoetzure saus. | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 21:51 |
Heb je een voorbeeld, van welke je lekker vindt? Kan me niet voorstellen dat die niet na te maken is. Wat heb je over voor het ultieme recept? | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:51 |
Dan heb ik geloof ik toch iets anders gekregen, maar alles staat er in het chinees op dussuh... | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:52 |
Heel veel moeite en eindeloos geduld | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 21:54 |
Fotooooooooo. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:54 |
Op die site staat dus geen recept van zo'n zoete loempiasaus | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 21:58 |
Deze moest ik van de chinese mevrouw zeker nemen, die werd het meest gebruikt: Heb jij trouwens ooit wel eens iets gedaan met chen pi? | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 22:01 |
Ja, dat is dus Chinese, zwarte rijstazijn. http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-rijstazijn/ Die zal echt never nooit in enige zoetzure chilisaus zitten. En ja, Chen pi in stoofgerechten of sauzen of als poeder in sausjes en toetjes. http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-mandarijn-schil/ Maar gebruik het niet vaak. Weinig dus. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 22:05 |
Je hebt gelijk, denk. Zelfs de kleur kan eigenlijk niet eens matchen, maar ik vond ook de smaak veel te wrang, complex en donker die snel de smaak kan verpesten. Ik wilde eigenlijk al weer terug overstappen naar simpele witte keukenazijn, daar kan denk ik minder mee mis gaan. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 22:07 |
En toch vermoed ik dan dit een ingredient is in die heerlijke geurige, fruitige en meer kruidige zoetzure sausen en dus ook de zelfgemaakte loempiasauzen die compleet anders smaken dan de prefab sausjes. [ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 17-12-2017 23:39:39 ] | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 22:09 |
Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken. Daarom zal hier ook vast tomatenpuree gebruikt worden. Niet ketchup, gewoon puree uit zo'n blikje. | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 22:12 |
Het lijkt me ook echt heus lekker hoor! Maar ik heb niet veel ervaring met loempiasaus in restaurants/stands die zelfgemaakt zijn én naar mandarijn smaken. Ik ken het niet. Nogmaals, geef me een adres waar ze de saus serveren die je zoekt en ik ga proeven. (als in Rotterdam ) | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 22:12 |
Dat lijkt mij ook. die jongens die dat voor hun brood moeten maken en er marge op willen maken, gaan geen dure ingredienten gebruiken als het nodig is. En ze maken er ook niet meer werk van dan nodig. Maar naast witte azijn, suiker (eventueel eerste gecarameliseerd, dit geeft meer smaak en kost toch niet veel extra) en tomatenpuree, moet er nog meer in zitten om die mandarijnsmaak er aan te krijgen. Ik heb al verse mandarijnschillen geprobeerd mee te koken voor een uur en ik was niet ontevreden over het resultaat voordat ik weer doorschoot met verdere experimentele toevoegingen | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 22:13 |
Als in Limburg Maastricht dus..... (Is voor mij trouwens ook 2 uur reizen....) | |
RobinOok | zaterdag 16 december 2017 @ 22:15 |
Misschien het SAP uit z'n blik. Zal vast helpen qua smaak, maar kans is klein dat zij dat ook gebruiken.m Dan toch de chen pi eens proberen en dan het poeder ervan. Verse schillen smaken wel iets anders dan de gedroogde. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 22:17 |
Ik ben er mede opgekomen omdat als ik bij de chinees mijn eten ga halen, ze altijd aan de klant vragen of ze het misschien in een doos willen meenemen En goed oplettende TS ziet dan allerlei mandarijn en sinaasappeldozen staan ..... en die hebben ze natuurlijk niet leeg bij de supermarkt gehaald En ook bij die chinees hebben ze een goddelijke saus die naar mandarijn smaakt | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 22:19 |
De smaak van die saus heeft meer het aroma van de schil. Mijn verkoopdame van mijn toko had het ook al over die schil. Hoewel ik dus niet geloof dat die vietnamese loempia mensen die vruchtjes maar gewoon wegflikkeren. Wss koken ze die dus gewoon mee voor de smaak en het zoet wat er in zit. | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 23:51 |
Onze witte azijn schijnt toch iets te scherp te zijn voor de oosterse keuken. Zit bijgaand artikel op ook een interesante en informatieve site: https://tokowijzer.nl/2008/06/26/heldere-rijstazijn/#more-21 Het lijkt erop dat het type azijn, mild vs scherp een behoorlijke impact op zo'n zoetzure saus heeft. Zo'n milde mandarijnsaus moet je dus niet vergiftigen met zo'n donkere rijstazijn zoals ik die net in huis heb gehaald Dit schijnt de ideale heldere en milde rijstazijn te zijn: | |
dexamfetamine | zaterdag 16 december 2017 @ 23:51 |
laat je maandag weten ouwe | |
Tengano | zaterdag 16 december 2017 @ 23:52 |
Top kerel, ik hoor graag van je | |
pfefferkatze | zondag 17 december 2017 @ 00:20 |
zit zeker gewoon MSG in, dat doen al die Aziaten in hun voedsel. | |
RobinOok | zondag 17 december 2017 @ 00:24 |
Tssss. | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 00:49 |
Maakt mij niet uit, als ie maar lekker is | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 01:12 |
.... | |
Edwin_Posse | zondag 17 december 2017 @ 01:28 |
voor de bite ook beetje sambal manis erindoen, hoeveel hangt af van ej smaak | |
Edwin_Posse | zondag 17 december 2017 @ 01:29 |
knoflookje kan ook geen kwaad, en besef je dat er meer dan 1 soort suiker te koop is in de winkel of zelfs honing | |
Edwin_Posse | zondag 17 december 2017 @ 01:30 |
denk ook dat een toefje citroen zou kunnen... | |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 01:46 |
Citroen komt niet in toefjes. | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 10:16 |
Ja klopt, maar die professionals gebruiken liever goedkope producten om de marge aantrekkelijk te houden. Goedkope kristalsuiker ligt dan meer voor de hand dan honing. Maar als je zelf suiker carameliseert ontdekte ik dat je een meer aangename smaak toevoegt aan zo'n saus. Dankjewel voor je feedback | |
Edwin_Posse | zondag 17 december 2017 @ 10:36 |
citroengras | |
fespo | zondag 17 december 2017 @ 11:19 |
zal mij niet verbazen als het gewoon het basissaus is waar iets aan toegevoegd is. | |
Curiosity | zondag 17 december 2017 @ 11:44 |
Is het niet iets van sambal, ketjap manis, tomatenpuree en perziksap? | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 12:00 |
Nee, zeker geen ketjap manis. Maar perziksap zou best kunnen, hoewel dat qua kostenaspect niet zo aannemelijk is. En in de zoete loempiasaus zit nagenoeg niets pittigs, dus sambal is ook een no go [ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 17-12-2017 23:37:35 ] | |
Edwin_Posse | zondag 17 december 2017 @ 12:06 |
lees ook effe de e nummers die erin zitten, die zijn vaak ook smaak bepalend,,, | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 19:19 |
Ik was vandaag op het Dickens Festijn in Deventer en kwam daar bij een andere loempiakraam. Weer een paar loempia's gescoord. TS: Wat is de zoete saus? Loempiaman: die meneer. TS: Zit daar sambal in? Loempiaman: nee meneer TS: Zit er echt helemaal geen enkele peper in? Loempiaman: Nee meneer, want kinderen moeten die saus ook kunnen eten Topantwoord Conclusie: er zit geen sambal, nog rode pepers of wat voor peper dan ook in de zoete loempiasaus | |
RobinOok | zondag 17 december 2017 @ 19:23 |
Gadver. Lijkt me vrij smerig. Jij houdt van jam op je loempia? | |
Edwin_Posse | zondag 17 december 2017 @ 19:23 |
kan ook zijn dat een lekkere saus tikje gefermenteerd is, ... wat de smaak bepaald | |
Edwin_Posse | zondag 17 december 2017 @ 19:24 |
haaaaaa oje dat zal hem zijn, aardbei | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 19:31 |
Niet van jam Robin, het is zoetzure saus, zoals babi pangsaus ook zoetzuur is, en dat smaakt echt niet naar jam. Dit is trouwens een verdomd goeie link over iemand die ervaring heeft met vietnamese sauzen maken. Het interesante is dat zij start met een goeie zoetzure combinatie die goed moet smaken en daarna pas dingen toevoegt. Gek genoeg heb ik de eerste ook zo gedaan, waarna ik er zoveel heb bijgedaan dat ik het weg kon gooien https://www.vietworldkitc(...)sauce-nuoc-cham.html | |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 19:32 |
Ook niet in toefjes. | |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 19:33 |
Als hij een flesje had zou het een stuk simpeler zijn. | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 19:34 |
Die van vanmiddag smaakte als de standaard zoete loempiasaus en daar zat dus sinaasappel flavour aan. De variant die ik geproefd heb was dus van vergelijkbare receptuur maar dan met mandarijn. Sinaasappel (en citroen) zit trouwens ook in de babi pangangsaus. En in de pansitsaus (ook zoet) die ik ook lekker vind zit weer gember. En in de siroop die voor baklava gebruikt wordt zit weer kardamom. essential quotes from the internet:
[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 17-12-2017 20:36:49 ] | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 20:09 |
Dat wordt dus verkregen door de vissaus neem ik aan. Deze saus is al door twee mensen als GROTE favoriet aangemerkt : Nummer 3 die voor deze vissaus gaat: Deze heb ik de eerste keer als basis gebruikt. Het karamelliseren van de suiker vind ik briljant aan dit recept. Als je hierna je eigen additieven toevoegd als sambal, knoflook, sinaasappel of in mijn geval mandarijn kom je volgens mij redelijk uit waar je wilt zijn. [ Bericht 16% gewijzigd door Tengano op 17-12-2017 23:33:56 ] | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 21:11 |
Nog een topvideo voor een prima sweet & sour sauce door twee insiders Chin en Choo. Dit is geen zoete loempiasaus en dus een beetje off topic, maar het resultaat mag er toch zijn Hij deed mij al een beetje denken toen ik vanmiddag die hotwine bij het Dickens Festijn zag staan. Ook daar gingen sinaasappels in met kruidnagels en wellicht ook kaneel zoals ook in deze zoetzure saus. Deze wil ik dan ook best een keertje proberen [ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 17-12-2017 21:22:59 ] | |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 21:42 |
En kumquat? Ipv mandarijn? | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 21:47 |
Die ken ik niet, maar die dame van die loempiasaus zei dat er geen sinaasappel in zat maar een andere vrucht. Dit zou wel een een good guess kunnen zijn mootie Ik heb alleen geen idee hoe die dingen smaken, maar ik ga er eens eentje proberen binnenkort. Thanks | |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 22:02 |
Is een heel klein citrusvruchtje. Smaakt ook naar sinaasappel. Ik dacht er aan omdat het een oosters vruchtje is. | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 22:15 |
Smaakt het meer naar mandarijn dan naar sinaasappel? | |
JeSuisDroppie | zondag 17 december 2017 @ 22:18 |
Goed topic | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 22:37 |
Thanks | |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 22:40 |
Meer sinaasappel. Je eet ze met schil en al. Flinke bessen eigenlijk. En dan is de schil zoet en de binnenkant iets zoeter. Ik denk dat je ze zo rond kerst in elke supermarkt wel vindt. | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 22:41 |
Dit zou best wel eens een hit kunnen zijn voor die saus waar ik op jaag
| |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 22:42 |
| |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 22:43 |
| |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 22:44 |
Maar mischien zijn er wel meer oosterse citrusvruchten hoor. Ik ken alleen deze. | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 22:46 |
Ik heb er wel wat vertrouwen in hoor Dit is er iig een die lijkt op iets van een mandarijn smaak, daar zijn er vast niet heel veel meer van lijkt mij En voor die saus is hij volledig te processen, iets wat zij volgens mij ook gedaan hadden, er zat een soort gemoest en geblenderd vruchtvlees in, met schil en al dus in dit geval Iets wat ik ook met mijn mandarijn had gedaan, maar die smaak was nog behoorlijk wrang en bitter, omdat een mandarijnen schil daar veel meer last van heeft als een kumquat als ik het zo teruglees. | |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 22:48 |
Ik zou me wel erg RobinOok voelen als het hem is. | |
Tengano | zondag 17 december 2017 @ 22:48 |
Nou wie weet TS gaat morgen dus een kumquat kopen En er schijnen dus ook madarinquats te bestaan die............. naar mandarijn smaken! [ Bericht 23% gewijzigd door Tengano op 17-12-2017 23:22:01 ] | |
mootie | zondag 17 december 2017 @ 23:53 |
Die zijn echt een stuk groter. Het is echt al een hele tijd terug dat ik een kumquat at. Vond ze niet lekker, smaakte naar sinaasappelschil. Maar kan natuurlijk zijn dat ik net een niet al te rijpe had. Daarna niet meer geprobeerd. | |
RobinOok | maandag 18 december 2017 @ 11:11 |
Ik zou mijn geld er niet op zetten. Echt geen kumquat in een simpele loempiasaus. Als er al citrus in zit is het gewoon die chen pi. Maar eerlijk gezegd verwacht ik dat er nul citrusvrucht in zit. | |
Tengano | maandag 18 december 2017 @ 13:28 |
Ik heb vanmorgen in de stad een oud vietnamees vrouwtje aangesproken en begon natuurlijk over die saus. Het gesprek kwam er eigenlijk op neer dat alles kan en dat je alles in kleine beetjes moet proberen zei ze. Maar sinaasappel deed zeker mee. Uit het gesprek bleek ook dat je kunt kiezen om de sinaasappel te blenderen of er eventueel uit te halen. Alles kan dus en het hangt helemaal af van je eigen smaak. Maar toch smaken die zoete loempiasauzen allemaal vaak hetzelfde en ik proef er wel degelijk sinaasappel in. Maar ik kan mij vergissen natuurlijk [ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 18-12-2017 14:27:11 ] | |
RobinOok | maandag 18 december 2017 @ 14:30 |
Ja, ik denk dat je je vergist. | |
Sorella | maandag 18 december 2017 @ 20:41 |
Zou er ook niet iets van pruimensaus/siroop in kunnen zitten ? | |
Tengano | maandag 18 december 2017 @ 21:05 |
In principe blijkt bijna iedere toevoeging dus mogelijk bij dit type saus. Maar bij de specifieke mandarijnsmaak die ik geproefd heb, lijkt me die combinatie minder wenselijk. Eigenlijk zitten die sausjes allemaal vrij eenvoudig in elkaar: water, suiker, zuur, vissaus en dan nog je eigen toevoegingen gestyled naar je eigen smaak. Pruimensaus zou dan ook kunnen dus. And here you are: http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/zoetzure-pruimensaus/ Ik moet overigens wel toegeven dat niet iedere toevoeging echt zou kunnen. Ik denk dat een zoetzure aardbei of banaan bijvoorbeeld echt niet kan Zo kwam ik trouwens wel weer bij deze terecht: http://www.aziatische-ingredienten.nl/zoete-chilisaus/ [ Bericht 5% gewijzigd door Tengano op 18-12-2017 21:14:45 ] | |
dexamfetamine | maandag 18 december 2017 @ 23:33 |
Ik heb het gevraagd, de ingrediënten volgens haar: tomatenketchup, water, suiker beetje sambal and that's it. Ik heb zelf het idee dat ze niet alles wilde verklappen maar dit zijn wel de ingrediënten die ik altijd voor ze haal bij de winkel. Ik heb zelf het vermoeden dat er ook iets van ananas uit blik bij zit. | |
Tengano | dinsdag 19 december 2017 @ 00:08 |
Dankjewel Ja, die mensen doen allemaal heel erg para over hun eigen receptjes; wel een beetje jammer, maar ook wel weer begrijpelijk; het is per slot van rekening hun business. Dat ananassap snap ik wel, dat zie je ook vaker bij zoetzure sauzen en dat zou in dit geval een variatie kunnen zijn. Daarnaast moeten ze wel iets van een beetje vissaus toevoegen voor die wat meer oosterse smaak. Mocht je er nog een keer met je neus bovenop staan, of als ze wellicht nog iets laten ontvallen, laat het dan svp weten en meld het hier. Dat wordt door mij en vast nog wel door wat andere mensen gewaardeerd | |
dexamfetamine | maandag 8 januari 2018 @ 21:56 |
De sambal die erin zit is sambal oelek. De saus wordt dikker gemaakt met aardappelzetmeel. | |
Pietverdriet | dinsdag 9 januari 2018 @ 09:15 |
Meestal zijn de bindmiddelen alginaat (e400-e404) en xanthaangom (e415). Die hebben dan de eigenschap dat de deeltjes chili niet naar de bodem zakken maar blijven zweven (Thixotropiesche binding) De combinatie van deze bindmiddelen zorgen daarvoor, daarom ook gebruikt in bv dressings. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Thixotropie | |
Postbus100 | dinsdag 9 januari 2018 @ 12:47 |
Is die loempiasaus niet de chilisaus? (ik haal nooit loempia's ) | |
dexamfetamine | dinsdag 9 januari 2018 @ 13:59 |
wie werkt er nou bij de loempiakraam? Gij of ik? | |
Pietverdriet | dinsdag 9 januari 2018 @ 14:34 |
N=1 https://www.erciyeshalal.nl/?product=loempiasaus-500-ml https://www.hanos.nl/nl/A(...)SAUS/p/2000011286958 http://www.newlifeshop.nl(...)rtikel=85&cf1=1&art= Zomaar 3 loempiasausen, alledrie met e415 | |
dexamfetamine | dinsdag 9 januari 2018 @ 15:51 |
TS vroeg om receptuur zoals bij de loempiakraam en die geef ik dan ook. |