quote:Op zondag 17 december 2017 22:41 schreef Tengano het volgende:
Dit zou best wel eens een hit kunnen zijn voor die saus waar ik op jaag
[..]
Ik heb er wel wat vertrouwen in hoorquote:Op zondag 17 december 2017 22:44 schreef mootie het volgende:
[..]
Maar mischien zijn er wel meer oosterse citrusvruchten hoor. Ik ken alleen deze.
Ik zou me wel erg RobinOok voelen als het hem is.quote:Op zondag 17 december 2017 22:46 schreef Tengano het volgende:
[..]
Ik heb er wel wat vertrouwen in hoor
Dit is er iig een die lijkt op iets van een mandarijn smaak,
daar zijn er vast niet heel veel meer van lijkt mij
quote:
Nou wie weetquote:Op zondag 17 december 2017 22:48 schreef mootie het volgende:
[..]
Ik zou me wel erg RobinOok voelen als het hem is.
Die zijn echt een stuk groter.quote:Op zondag 17 december 2017 22:48 schreef Tengano het volgende:
[..]
[..]
Nou wie weet
TS gaat morgen dus een kumquat kopen
En er schijnen dus ook madarinquats te bestaan die............. naar mandarijn smaken!
Ik zou mijn geld er niet op zetten.quote:Op zondag 17 december 2017 22:41 schreef Tengano het volgende:
[..]
Dit zou best wel eens een hit kunnen zijn voor die saus waar ik op jaag
[..]
Ik heb vanmorgen in de stad een oud vietnamees vrouwtje aangesproken en begon natuurlijk over die saus.quote:Op maandag 18 december 2017 11:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou mijn geld er niet op zetten.
Echt geen kumquat in een simpele loempiasaus.
Als er al citrus in zit is het gewoon die chen pi.
Maar eerlijk gezegd verwacht ik dat er nul citrusvrucht in zit.
In principe blijkt bijna iedere toevoeging dus mogelijk bij dit type saus. Maar bij de specifieke mandarijnsmaak die ik geproefd heb, lijkt me die combinatie minder wenselijk.quote:Op maandag 18 december 2017 20:41 schreef Sorella het volgende:
Zou er ook niet iets van pruimensaus/siroop in kunnen zitten ?
Dankjewel Ja, die mensen doen allemaal heel erg para over hun eigen receptjes; wel een beetje jammer, maar ook wel weer begrijpelijk; het is per slot van rekening hun business.quote:Op maandag 18 december 2017 23:33 schreef dexamfetamine het volgende:
Ik heb het gevraagd, de ingrediënten volgens haar: tomatenketchup, water, suiker beetje sambal and that's it. Ik heb zelf het idee dat ze niet alles wilde verklappen maar dit zijn wel de ingrediënten die ik altijd voor ze haal bij de winkel.
Ik heb zelf het vermoeden dat er ook iets van ananas uit blik bij zit.
Meestal zijn de bindmiddelen alginaat (e400-e404) en xanthaangom (e415). Die hebben dan de eigenschap dat de deeltjes chili niet naar de bodem zakken maar blijven zweven (Thixotropiesche binding) De combinatie van deze bindmiddelen zorgen daarvoor, daarom ook gebruikt in bv dressings.quote:Op maandag 8 januari 2018 21:56 schreef dexamfetamine het volgende:
De sambal die erin zit is sambal oelek. De saus wordt dikker gemaakt met aardappelzetmeel.
wie werkt er nou bij de loempiakraam? Gij of ik?quote:Op dinsdag 9 januari 2018 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meestal zijn de bindmiddelen alginaat (e400-e404) en xanthaangom (e415). Die hebben dan de eigenschap dat de deeltjes chili niet naar de bodem zakken maar blijven zweven (Thixotropiesche binding) De combinatie van deze bindmiddelen zorgen daarvoor, daarom ook gebruikt in bv dressings.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Thixotropie
N=1quote:Op dinsdag 9 januari 2018 13:59 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
wie werkt er nou bij de loempiakraam? Gij of ik?
TS vroeg om receptuur zoals bij de loempiakraam en die geef ik dan ook.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
N=1
https://www.erciyeshalal.nl/?product=loempiasaus-500-ml
https://www.hanos.nl/nl/A(...)SAUS/p/2000011286958
http://www.newlifeshop.nl(...)rtikel=85&cf1=1&art=
Zomaar 3 loempiasausen, alledrie met e415
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |