abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 16 december 2017 @ 21:51:46 #26
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175771450
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 21:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Rijstazijn is niet tť, dat is gewoon heel neutrale azijn. Vergelijkbaar met onze natuurazijn of witte wijnazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/heldere-rijstazijn/

En op zeker het zuur in zoetzure saus. ^O^
Dan heb ik geloof ik toch iets anders gekregen, maar alles staat er in het chinees op dussuh... :{
  zaterdag 16 december 2017 @ 21:52:43 #27
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175771474
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 21:51 schreef RobinOok het volgende:
Heb je een voorbeeld, van welke je lekker vindt? Kan me niet voorstellen dat die niet na te maken is.
Wat heb je over voor het ultieme recept? :D
Heel veel moeite en eindeloos geduld :)
  zaterdag 16 december 2017 @ 21:54:00 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175771512
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 21:51 schreef Tengano het volgende:

[..]

Dan heb ik geloof ik toch iets anders gekregen, maar alles staat er in het chinees op dussuh... :{
Fotooooooooo. :)
  zaterdag 16 december 2017 @ 21:54:37 #29
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175771530
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 21:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Rijstazijn is niet tť, dat is gewoon heel neutrale azijn. Vergelijkbaar met onze natuurazijn of witte wijnazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/heldere-rijstazijn/

En op zeker het zuur in zoetzure saus. ^O^
Op die site staat dus geen recept van zo'n zoete loempiasaus :'(
  zaterdag 16 december 2017 @ 21:58:05 #30
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175771635
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 21:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Fotooooooooo. :)
Deze moest ik van de chinese mevrouw zeker nemen, die werd het meest gebruikt:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb jij trouwens ooit wel eens iets gedaan met chen pi?
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:01:40 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175771727
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 21:58 schreef Tengano het volgende:

[..]

Deze moest ik van de chinese mevrouw zeker nemen, die werd het meest gebruikt:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb jij trouwens ooit wel eens iets gedaan met chen pi?
Ja, dat is dus Chinese, zwarte rijstazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-rijstazijn/
Die zal echt never nooit in enige zoetzure chilisaus zitten.

En ja, Chen pi in stoofgerechten of sauzen of als poeder in sausjes en toetjes.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-mandarijn-schil/
Maar gebruik het niet vaak. Weinig dus.
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:05:54 #32
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175771843
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat is dus Chinese, zwarte rijstazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-rijstazijn/

Die zal echt never nooit in enige zoetzure chilisaus zitten.
Je hebt gelijk, denk. Zelfs de kleur kan eigenlijk niet eens matchen, maar ik vond ook de smaak veel te wrang, complex en donker die snel de smaak kan verpesten. Ik wilde eigenlijk al weer terug overstappen naar simpele witte keukenazijn, daar kan denk ik minder mee mis gaan.
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:07:58 #33
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175771906
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En ja, Chen pi in stoofgerechten of sauzen of als poeder in sausjes en toetjes.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-mandarijn-schil/
Maar gebruik het niet vaak. Weinig dus.
En toch vermoed ik dan dit een ingredient is in die heerlijke geurige, fruitige en meer kruidige zoetzure sausen en dus ook de zelfgemaakte loempiasauzen die compleet anders smaken dan de prefab sausjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 17-12-2017 23:39:39 ]
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:09:14 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175771947
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:05 schreef Tengano het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, denk. Zelfs de kleur kan eigenlijk niet eens matchen, maar ik vond ook de smaak veel te wrang, complex en donker die snel de smaak kan verpesten. Ik wilde eigenlijk al weer terug overstappen naar simpele witte keukenazijn, daar kan denk ik minder mee mis gaan.
Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken.

Daarom zal hier ook vast tomatenpuree gebruikt worden. Niet ketchup, gewoon puree uit zo'n blikje.
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:12:17 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175772023
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:07 schreef Tengano het volgende:

[..]

En toch vermoed ik dan dit een ingredient is in die heelijke geurige, fruitige en meer kruidige zoetzure sausen en dus ook de zelfgemaakte loempiasauzen die compleet anders smaken dan de prefab sausjes.
Het lijkt me ook echt heus lekker hoor! Maar ik heb niet veel ervaring met loempiasaus in restaurants/stands die zelfgemaakt zijn ťn naar mandarijn smaken. Ik ken het niet.

Nogmaals, geef me een adres waar ze de saus serveren die je zoekt en ik ga proeven. :P
(als in Rotterdam :) )
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:12:49 #36
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175772038
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken.

Daarom zal hier ook vast tomatenpuree gebruikt worden. Niet ketchup, gewoon puree uit zo'n blikje.
Dat lijkt mij ook. die jongens die dat voor hun brood moeten maken en er marge op willen maken, gaan geen dure ingredienten gebruiken als het nodig is. En ze maken er ook niet meer werk van dan nodig.

Maar naast witte azijn, suiker (eventueel eerste gecarameliseerd, dit geeft meer smaak en kost toch niet veel extra) en tomatenpuree, moet er nog meer in zitten om die mandarijnsmaak er aan te krijgen.

Ik heb al verse mandarijnschillen geprobeerd mee te koken voor een uur en ik was niet ontevreden over het resultaat voordat ik weer doorschoot met verdere experimentele toevoegingen }:|
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:13:50 #37
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175772067
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het lijkt me ook echt heus lekker hoor! Maar ik heb niet veel ervaring met loempiasaus in restaurants/stands die zelfgemaakt zijn ťn naar mandarijn smaken. Ik ken het niet.

Nogmaals, geef me een adres waar ze de saus serveren die je zoekt en ik ga proeven. :P
(als in Rotterdam :) )
Als in Limburg Maastricht dus..... :X

(Is voor mij trouwens ook 2 uur reizen....)
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:15:56 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175772116
Misschien het SAP uit z'n blik.
Zal vast helpen qua smaak, maar kans is klein dat zij dat ook gebruiken.m
Dan toch de chen pi eens proberen en dan het poeder ervan. Verse schillen smaken wel iets anders dan de gedroogde.
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:17:39 #39
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175772166
Ik ben er mede opgekomen omdat als ik bij de chinees mijn eten ga halen, ze altijd aan de klant vragen of ze het misschien in een doos willen meenemen :)

En goed oplettende TS ziet dan allerlei mandarijn en sinaasappeldozen staan >:)

..... en die hebben ze natuurlijk niet leeg bij de supermarkt gehaald :+

En ook bij die chinees hebben ze een goddelijke saus die naar mandarijn smaakt :9~
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:19:18 #40
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175772226
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:15 schreef RobinOok het volgende:
Misschien het SAP uit z'n blik.
Zal vast helpen qua smaak, maar kans is klein dat zij dat ook gebruiken.m
Dan toch de chen pi eens proberen en dan het poeder ervan. Verse schillen smaken wel iets anders dan de gedroogde.
De smaak van die saus heeft meer het aroma van de schil. Mijn verkoopdame van mijn toko had het ook al over die schil. Hoewel ik dus niet geloof dat die vietnamese loempia mensen die vruchtjes maar gewoon wegflikkeren.

Wss koken ze die dus gewoon mee voor de smaak en het zoet wat er in zit.
  zaterdag 16 december 2017 @ 23:51:02 #41
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175774440
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken.

Daarom zal hier ook vast tomatenpuree gebruikt worden. Niet ketchup, gewoon puree uit zo'n blikje.
Onze witte azijn schijnt toch iets te scherp te zijn voor de oosterse keuken.

Zit bijgaand artikel op ook een interesante en informatieve site:

https://tokowijzer.nl/2008/06/26/heldere-rijstazijn/#more-21

Het lijkt erop dat het type azijn, mild vs scherp een behoorlijke impact op zo'n zoetzure saus heeft.

Zo'n milde mandarijnsaus moet je dus niet vergiftigen met zo'n donkere rijstazijn zoals ik die net in huis heb gehaald :N

Dit schijnt de ideale heldere en milde rijstazijn te zijn:

2613325340_7999a32497_m.jpg
pi_175774446
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 december 2017 21:02 schreef racerdkb het volgende:
persoon naast mij die dit topic wilde lezen: "Ik werk bij een loempiazaak en ze maken daar de zoetzure saus gewoon wťl met tomatenketchup. Ik zal eens vragen wat ze nog meer er in doen."
laat je maandag weten ouwe
Ruurd denkt alleen maar aan zichzelf
  zaterdag 16 december 2017 @ 23:52:31 #43
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175774479
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 23:51 schreef dexamfetamine het volgende:

[..]

laat je maandag weten ouwe
Top kerel, ik hoor graag van je :)
pi_175774967
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 23:51 schreef dexamfetamine het volgende:

[..]

laat je maandag weten ouwe
zit zeker gewoon MSG in, dat doen al die Aziaten in hun voedsel.
  zondag 17 december 2017 @ 00:24:25 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175775044
Tssss. :{
  zondag 17 december 2017 @ 00:49:17 #46
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175775484
quote:
8s.gif Op zondag 17 december 2017 00:20 schreef racerdkb het volgende:

[..]

zit zeker gewoon MSG in, dat doen al die Aziaten in hun voedsel.
Maakt mij niet uit, als ie maar lekker is :9
  zondag 17 december 2017 @ 01:12:34 #47
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_175775897
....
pi_175776175
voor de bite ook beetje sambal manis erindoen, hoeveel hangt af van ej smaak
pi_175776187
knoflookje kan ook geen kwaad, en besef je dat er meer dan 1 soort suiker te koop is in de winkel of zelfs honing
pi_175776205
denk ook dat een toefje citroen zou kunnen...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')