abonnement Unibet Coolblue
pi_175719415
quote:
Dader verliest beroep tegen tbs-verlenging in zaak 'meisje van Nulde'
Mike J., de veroordeelde stiefvader van het ‘meisje van Nulde’, blijft voorlopig nog in de tbs-kliniek. Zijn beroep tegen de verlenging van zijn tbs-behandeling met twee jaar werd donderdag afgewezen.

Mike J. (48) werd in 2013 tot twaalf jaar cel en tbs veroordeeld voor de gewelddadige dood van kleuter Rowena Rikkers in 2001. De dochter van zijn vriendin kwam door stelselmatige mishandeling om het leven en haar lichaamsdelen werden teruggevonden bij onder meer Hoek van Holland en Strand Nulde. Ook haar moeder werd veroordeeld.

De rechtbank verlengde zijn tbs-behandeling eerder dit jaar met twee jaar. Deskundigen uit de kliniek vinden verlenging van de maatregel nodig, omdat de problematiek rond de persoonlijkheid van J. nog onverminderd groot is. Ook wordt de kans op herhaling groot geacht, vooral als hij weer in een relatie met een kwetsbare vrouw belandt.

Mike J. is het daar niet mee eens. Hij denkt dat hij klaar is voor een voorwaardelijke beëindiging van de behandeling en ging daarom in hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem.
Bericht is verkeerd, want meneer is veroordeeld in 2003, niet 2013. Maar goed om te zien dat dit figuur vast blijft zitten. Alhoewel dat ongetwijfeld enige vrijheid voor hem biedt.
Die Würde des Menschen ist unantastbar. Sie zu achten und zu schützen ist Verpflichtung aller staatlichen Gewalt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')