abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 13 december 2017 @ 13:54:24 #1
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_175693403


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


  woensdag 13 december 2017 @ 13:55:03 #2
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_175693414
Ik gok dat Froome geschorst wordt tot een week voor de Tour, waarna hij weer vlamt als vanouds in de Tour en met 5 minuten verschil wint,
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 13 december 2017 @ 13:55:14 #3
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_175693418
Is Ukad hier nog bij betrokken verder, want die onderhandelen gewoon over je schorsing _O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator woensdag 13 december 2017 @ 13:55:50 #4
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_175693431
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:55 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik gok dat Froome geschorst wordt tot een week voor de Tour, waarna hij weer vlamt als vanouds in de Tour en met 5 minuten verschil wint,
Vooropgezet plan om de Giro toch niet te hoeven rijden
  woensdag 13 december 2017 @ 13:56:53 #5
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_175693464
Froome gaat toch vrijuit, wat maakt het allemaal uit verder.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_175693465
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee, kijk, hier gaat het dus al mis.

Dit zegt Team Sky vandaag:

[..]

Froome heeft dus al bijna z'n hele leven lang last van astma, volgens het team.

Maar, dan gaan we even graven in het verleden.

[..]

Dus, iemand die al z'n hele leven lang astma heeft, krijgt daar in 2014 blijkbaar pas voor het eerst écht last van. Tot die tijd had hij er zo weinig last van dat hij het zelfs niet zijn biografie haalde. Terwijl zijn biografie,'the climb', gaat over zijn klim naar het firmament van de sport. In die biografie komt bijvoorbeeld uitgebreid zijn bilharzia aan de orde, als een van de redenen waarom hij pas op latere leeftijd vanuit het niets ineens een wereldtopper werd. Astma zou ook een van de redenen kunnen zijn waarom hij pas op latere leeftijd doorbrak. Dat hij dat pas later ontdekte of pas laat onder controle kreeg, weet je wel. Toch komt het woord astma nul keer voor in het boek. Boekje komt uit 2014, toen was Froome 29 en zat hij dus niet meer in z'n 'childhood'.

Kortom, als je denkt dat Froome last heeft van astma ben je vrij naïef. Als je denkt dat hij het al z'n hele leven heeft ben je zelfs een notoire domoor.
Froome heeft in zijn hele carriere slechts enkele keren dispensatie aangevraagd voor medicatie en dat was vooral tegen astma, sporadisch dus, als hij deze astma onder controle had met vrij eenvoudige medicatie dan ziet hij dit misschien niet eens als echte uitdaging of iets dat hem heeft tegengehouden toentertijd en bijvoorbeeld die mysterieuze Afrikaanse infectief, die wel, want dat heeft zijn prestaties duidelijk beinvloed in deze, mensen die te veel denken te zien in een commercieel ingesteld Boek, die noem ik pas notoire domoren overigens.
pi_175693485
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:53 schreef Slobeend het volgende:

[..]

:').
We zullen zien wat voor straf hij krijgt.
pi_175693491
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:49 schreef DeParo het volgende: [..] Volgens mij speelde vooral zijn mysterieuze Afrikaanse infectie toentertijd.
Dus alles want minder prominent speelt dan dat hoeft niet in de biografie te komen? Terwijl elke volger van de sport het als relevant zou aanduiden? Dan heette het boek "Froome en hoe hij omgaat met bilherzia" neem ik aan.
pi_175693493
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:55 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik gok dat Froome geschorst wordt tot een week voor de Tour, waarna hij weer vlamt als vanouds in de Tour en met 5 minuten verschil wint,
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:56 schreef Koffieplanter het volgende:
Froome gaat toch vrijuit, wat maakt het allemaal uit verder.
Met terugwerkende kracht 9 maanden geschorst vanaf september. :+
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  woensdag 13 december 2017 @ 13:58:00 #10
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175693498
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:52 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik Hoop dat je inziet dat ik Froome allerminst vrijpleit alleen dat ik het bewijs niet bepaald overtuigend vind.
1. Froome plast 2000 ng/ml
2. Met puffertjes kun je deze waarde niet halen
3. Het is niet toegestaan dit middel in tabletvorm te nemen
4. ?????
5. DeParo vindt bewijs van onregelmatigheden niet overtuigend
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_175693503
quote:
10s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:53 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

:D :'( :D . Hou op.
Ik snap dat sommige posters hier Froome maar wat graag zien hangen, maar als je niet objectief bent, dan kijk je ook niet rationeel naar zulke resultaten.
pi_175693534
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:52 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Maar deze man gaat op de praktijk in van Froome, die onderzoeken van jou niet.
Deze man gaat er net zo direct op in als de Boer en Ram in dat NOS-artikel, met als grote verschil dat hij een PhD-student is die op een publiek forum reageert, sorry hoor maar dan heb je toch echt wat meer nodig.
pi_175693555
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:52 schreef Wombcat het volgende:

[..]

OK. Begrijpelijk. Tnx.

[..]

Als je dat doet ben je ofwel heel erg dom bezig, ofwel je probeert de boel met opzet te belazeren.
Aangezien dit team Sky is, ben ik er van overtuigt dat het tweede dan het geval is. Die zijn niet zomaar wat amateuristisch aan het proberen.
Klopt, zeer dom inderdaad, maar dat geldt zowel voor als je doping of als medicatie hebt gebruikt, als hij het vaker gebruikt wat zo schijnt, dan verwacht je toch een lichte(re) overschrijding.
pi_175693564
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:56 schreef Koffieplanter het volgende:
Froome gaat toch vrijuit, wat maakt het allemaal uit verder.
Contador en valverde werden ook beiden terecht uiteindelijk gestraft. Ook geloof niet zo in een Angelsaksisch complot eerlijk gezegd, zeker niet met het vertrek van Cookson.

Maar we gaan het zien. Zoals Thijs terecht aangaf zal Sky wel weer eens op de marginal gains gaan letten in het samenstellen van het advocatenteam.
  Moderator woensdag 13 december 2017 @ 14:01:05 #15
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175693569
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:58 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik snap dat sommige posters hier Froome maar wat graag zien hangen, maar als je niet objectief bent, dan kijk je ook niet rationeel naar zulke resultaten.
Dit vind ik je leukste post tot nu toe.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 13 december 2017 @ 14:01:23 #16
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_175693575
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:59 schreef DeParo het volgende:

[..]

Deze man gaat er net zo direct op in als de Boer en Ram in dat NOS-artikel, met als grote verschil dat hij een PhD-student is die op een publiek forum reageert, sorry hoor maar dan heb je toch echt wat meer nodig.
Man man man.
pi_175693579
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:58 schreef Bugno het volgende:

[..]

1. Froome plast 2000 ng/ml
2. Met puffertjes kun je deze waarde niet halen
3. Het is niet toegestaan dit middel in tabletvorm te nemen
4. ?????
5. DeParo vindt bewijs van onregelmatigheden niet overtuigend
Volgens mij houdt het al op bij puntje 1. Of je het nu geïnhaleerd, geslikt, gesnoven of gespoten hebt. Overschrijding = overtreding = schorsing.

Punt 2 en 3 zijn hoogstens relevant voor de strafmaat.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2017 14:02:56 ]
pi_175693582
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:01 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dit vind ik je leukste post tot nu toe.
Dank.
pi_175693591
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:59 schreef DeParo het volgende:

[..]

Deze man gaat er net zo direct op in als de Boer en Ram in dat NOS-artikel, met als grote verschil dat hij een PhD-student is die op een publiek forum reageert, sorry hoor maar dan heb je toch echt wat meer nodig.
Hij is geen PhD-student kerel, hij hééft een PhD. Behaald met een onderzoek over dit middel en doping. Man man man man man.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_175693593
Froome :o :D
pi_175693599
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:01 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Man man man.
Bovendien heb ik ook nog eens een letterlijk onderzoek geciteerd, waarin je het hele onderzoek kan teruglezen, dus wat dat betreft.
pi_175693622
quote:
10s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:01 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Hij is geen PhD-student kerel, hij hééft een PhD. Behaald met een onderzoek over dit middel en doping. Man man man man man.
Nog atlijd op een publiek forum in deze.
  woensdag 13 december 2017 @ 14:03:14 #23
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_175693625
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:58 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik snap dat sommige posters hier Froome maar wat graag zien hangen, maar als je niet objectief bent, dan kijk je ook niet rationeel naar zulke resultaten.
Jij komt zelf wel lekker objectief over.
pi_175693655
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:03 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nog atlijd op een publiek forum in deze.
Oke, nou, hier zijn schrijven over dit onderwerp.

http://journals.lww.com/c(...)led_and_Oral.12.aspx

Maar goed, blijkbaar hoeven we wetenschappers die hun kennis delen op een publiek forum niet serieus te nemen.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  woensdag 13 december 2017 @ 14:04:26 #25
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_175693663
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:00 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Contador en valverde werden ook beiden terecht uiteindelijk gestraft. Ook geloof niet zo in een Angelsaksisch complot eerlijk gezegd, zeker niet met het vertrek van Cookson.

Maar we gaan het zien. Zoals Thijs terecht aangaf zal Sky wel weer eens op de marginal gains gaan letten in het samenstellen van het advocatenteam.
Wiggo, of Sky in het algemeen, moet ook nog steeds hangen, maar dat is de afgelopen jaren om onduidelijke redenen ook niet gebeurd. Ik geloof voor geen seconde dat Froome een schorsing aan zijn broek krijgt en/of resultaten mag gaan inleveren.
Put these foolish ambitions to rest.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')