abonnement Unibet Coolblue
pi_175678446
Besten,

Met veel interesse alle reacties gelezen, ik wil graag om wat advies vragen hoe de verwarming in te stellen en of dit nu juist is gebeurd.
In mijn nieuwgebouwde huis heb ik de volgende situatie:
- benedenverdieping geheel vloerverwarming
- 1e verdieping: lage temperatuur radiatoren (die op een kamer na altijd uit staan), badkamer met vloerverwarming en handdoekradiator.

- CV ketel: Nefit TrendLine HRC30/CW5
- Verdeler beneden: VTE SLIM 9 groepen

Nu staat de ketel ingesteld op 55 graden, maar ik vermoed door het bijmengen loopt de aanvoertemperatuur in de vloer heel langzaam op naar max. 30 graden (met de thermostaatkraan volledig open op 55 graden). Het kan zeker 10 uur duren om van 20 graden naar 30 graden op te lopen. De vloer beneden wordt wel egaal warm. De retour temperatuur op de vloer is ongeveer 6-7 graden onder de aanvoertemperatuur.

Nu vraag ik me af wat nu verstandig is om te doen. Ik zou verwachten dat ik gemakkelijk lager kan stoken, bv. op 45 graden (of nog lager als boven dan nog warm genoeg wordt), maar dan loopt de temperatuur in de aanvoer niet goed op.

Nu verdenk ik de verdeler hiervan, dat er teveel wordt bijgemengd en ik heb gelezen dat er evt. een LTC ventiel voor gebruikt kan worden om de hoeveelheid bijmengen te kunnen beperken.
Ik weet er alleen te weinig van af of dit nodig is, of dat stoken op 55 graden voor deze situatie gewenst is.

Alvast bedankt.
pi_175678799
kunnen meerdere oorzaken zijn.

kun je de ketel instellingen uitlezen? maximaal vermogen etc

En is de installatie waterzijdig ingeregeld?
pi_175683014
Ik heb vloerverwarming met een verdelerblok geschikt voor LT water. Ketel staat ingesteld op 60 maar moduleert zichzelf terug. Af en toe kijk ik wel eens en zie dan de ketel ook wel eens op 40 graden draait.

Zolang je aanvoer warmer of gelijk is dan wat je instelt op je vloerverwarming verdeler klopt het toch?

Heb je ook een bypass ventiel erop?
pi_175696927
Met lage temperatuur verwarming moet je eerder richting continue stoken gaan dan naar nachtverlaging, dan kun je de aanvoer prima verder verlagen.
pi_175708638
Heb je het nu koud? Mijn vloer komt ook niet verder dan 30, maar dat heb ik zo ingesteld met de aanvoer op de verdeler. Ketel, ook een Trendline, staat op 65 maar komt daar zelden aan, omdat het ruim voldoende is om de gewenste woonkamertemperatuur te halen.

Je kan proberen om op de Nefit de minimale pomptoerental te verhogen, die staat nu waarschijnlijk op 30. Als je die hoger zet, zal er meer water rondegepompt worden en ook meer aanvoer in de verdeler komen.
.
pi_175725492
Bedankt voor de reacties. Na langduriger stoken zie ik inderdaad de aanvoertemperatuur van wat de vloer in gaat tot iets boven de 30 graden oplopen. Hiermee lijkt het huis goed warm te krijgen, als ik het 's nachts niet te veel laat afkoelen. Ik kies er nu voor om vrijwel constante temperatuur in te stellen, maar weet nog niet wat dat voor de energierekening gaat betekenen.
  donderdag 14 december 2017 @ 20:55:58 #7
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_175727073
Maar is de installatie nou waterzijdig ingeregeld? Dat scheelt een hoop. Je zou kunnen beginnen door de pompsnelheid van je vv wat te verlagen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')