abonnement Unibet Coolblue
pi_175643164

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen.


LEESVOER:

https://www.reddit.com/r/(...)t_invest_recklessly/

pi_175643408
In hoeverre denken jullie dat de overheid op een dag de koers van de bitcoin laat instorten door regulatie of het illegaal maken daarvan? Zie artikel van Bright: https://www.bright.nl/nieuws/overheid-gaat-ingrijpen-bij-bitcoin
pi_175643439
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 12:58 schreef Goudgeil het volgende:

[..]

Denken dat mensen in dit topic litecoin niet kennen :')

Maar ik wil Bitcoin zien met lagere fees, natuurlijk zijn altcoins beter qua transactionfees.
Dat denk ik helemaal niet, ik noemde gewoon een voorbeeld? En Bitcoin zal op termijn echt wel gaan schalen, er zit genoeg veelbelovends in de pijplijn.

Ook een blockgrootte aanpassing is nog prima denkbaar (en wellicht onvermijdelijk) en ik snap dat het velen niet snel genoeg gaat. Maar het is belangrijk om zo'n verhoging goed en voorzichtig aan te pakken, want hardforks leveren een boel onzekerheid op. Zowel BCH als SW2X deden/doen dit niet. Daarnaast zou een hardfork voor de blockgrootte moeten worden gebruikt om ook andere nieuwe features te introduceren. De ontwikkelaars hebben een "hardfork wishlist" met dingen die prettig zouden zijn om te hebben, maar enkel met een hardfork kunnen worden geintroduceerd. Als er dan toch een hardfork moet worden gehouden, zorg dan dat alle features waar brede steun voor is direct mee worden genomen. Anders blijf je forken of blijven de features op de plank liggen.

En tot die tijd zijn er talloze alternatieven om te gebruiken als je de fees te hoog vindt. :Y)
pi_175643739
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:16 schreef Apekoek het volgende:
In hoeverre denken jullie dat de overheid op een dag de koers van de bitcoin laat instorten door regulatie of het illegaal maken daarvan? Zie artikel van Bright: https://www.bright.nl/nieuws/overheid-gaat-ingrijpen-bij-bitcoin
pi_175643752
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 11:36 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Hoe kan ik een obscure coin a la CryptoPing depositen op de Waves exchange?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175643832
quote:
We kunnen wel wegkijken, maar alles wat draait om financiële sectoren en geld gaat uiteindelijk de overheid zich mee bemoeien. Wanneer dat gebeurt kan het zo maar over zijn.

Ik weet 100% zeker dat dit gaat gebeuren, maar wanneer is de vraag. Ik heb het dus niet zozeer over een bubbel.
  maandag 11 december 2017 @ 13:31:56 #7
131603 Afwazig
Serious business
pi_175643876
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 12:44 schreef Goudgeil het volgende:

[..]

Hoezo is het volgens dat boek geen oplossing?

Je kan zeggen dat het maar een tijdelijke oplossing is, maar met blocks van 10 MB kan men 10x zoveel transacties sturen, dan gaan de fees ook enorm omlaag. Als er dan 10 miljoen users bijkomen kan het weer groter worden gemaakt. Ja natuurlijk heb je dan enorme servers nodig voor een node, maar als er 10 miljoen users zijn zijn er vast genoeg rijke mensen die dat kunnen regelen.
Het probleem wat ze aandragen is dat de nodes meer rekenkracht nodig hebben en dat het dus niet bijdraagt aan de decentralisatie, Een 51% aanval is in dit geval veel makkelijker.

In het boek worden ook technieken zoals Lightning en Raiden uitgelegd. Dat klinkt wel veelbelovend. Maar alles staat nog in de kinderschoenen dus wie weet zijn er over een tijd nog veel betere oplossingen. Blocksize vergroten is ook maar een korte termijn oplossing. Als je nog 10x zoveel transacties hebt, ga je dan weer de blocksize vergroten?
pi_175643910
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:16 schreef Apekoek het volgende:
In hoeverre denken jullie dat de overheid op een dag de koers van de bitcoin laat instorten door regulatie of het illegaal maken daarvan? Zie artikel van Bright: https://www.bright.nl/nieuws/overheid-gaat-ingrijpen-bij-bitcoin
Lijkt me onwaarschijnlijk. Ik denk eerlijk gezegd dat BTC daar uiteindelijk alleen maar sterker uit komt. Bovendien vraag ik me af wat voor overheden BTC zouden willen verbieden en op grond waarvan.
pi_175643927
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:32 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Lijkt me onwaarschijnlijk. Ik denk eerlijk gezegd dat BTC daar uiteindelijk alleen maar sterker uit komt. Bovendien vraag ik me af wat voor overheden BTC zouden willen verbieden en op grond waarvan.
Wetten kunnen ontworpen worden.
  maandag 11 december 2017 @ 13:34:19 #10
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_175643939
Ik room sowieso regelmatig winst af naar mijn eurorekening. Ik ben me er van bewust dat het wel eens zomaar afgelopen kan zijn en dan wil ik niet met lege handen staan. Maar goed, voor hetzelfde geld is het een blijvertje.
pi_175643969
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:34 schreef BasEnAad het volgende:
Ik room sowieso regelmatig winst af naar mijn eurorekening. Ik ben me er van bewust dat het wel eens zomaar afgelopen kan zijn en dan wil ik niet met lege handen staan. Maar goed, voor hetzelfde geld is het een blijvertje.
Goed bezig maar ik vind dat ik nog niet genoeg heb om dat te doen :')
pi_175644001
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:33 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Wetten kunnen ontworpen worden.
Weten dienen wel een redelijke grondslag te hebben. Zo kunnen ze niet strijdig zijn met de bijv. de grondwet. En ze moeten nog door eerste en tweede kamer.
  maandag 11 december 2017 @ 13:40:00 #13
93231 Sosa
Bolivian druglord
pi_175644105
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:36 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Weten dienen wel een redelijke grondslag te hebben. Zo kunnen ze niet strijdig zijn met de bijv. de grondwet. En ze moeten nog door eerste en tweede kamer.
daarbij gaat een wet in NL echt geen invloed hebben op bitcoin. Ja, als alle overheden wereldwijd hun krachten bundelen. Maar zie jij dat al gebeuren? Ze kunnen het niet eens eens worden over eenvoudigere kwesties, laat staan bitcoin.
I only tell you once. Don't fuck me, Tony. Don't you ever try to fuck me.
pi_175644262
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:40 schreef Sosa het volgende:

[..]

daarbij gaat een wet in NL echt geen invloed hebben op bitcoin. Ja, als alle overheden wereldwijd hun krachten bundelen. Maar zie jij dat al gebeuren? Ze kunnen het niet eens eens worden over eenvoudigere kwesties, laat staan bitcoin.
Ik durf het je niet te zeggen, een domino effect kan overal zo maar gebeuren. Maar op basis van 1 land niet nee.
pi_175644297
Leuk, een wet die crypto's in een land verbieden. Belastingparadijs in een ander land incoming :9~
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  maandag 11 december 2017 @ 13:49:26 #16
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_175644376
Wat is een betrouwbare website waar je in ICO's kan stappen?
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
pi_175644393
quote:
99s.gif Op maandag 11 december 2017 13:49 schreef UtopiaVolger het volgende:
Wat is een betrouwbare website waar je in ICO's kan stappen?
Niet.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  maandag 11 december 2017 @ 13:51:44 #18
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_175644453
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:49 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Niet.
Ik zag laatst een paar sites waar je ICO crowdfundings hebt maar ben ze kwijt.
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
  Moderator maandag 11 december 2017 @ 13:53:01 #19
257132 crew  Awsom
pi_175644510
Kraken is gewoon een keer snel.
Dat ik dit nog mag meemaken.
pi_175644661
quote:
99s.gif Op maandag 11 december 2017 13:51 schreef UtopiaVolger het volgende:

[..]

Ik zag laatst een paar sites waar je ICO crowdfundings hebt maar ben ze kwijt.
Zit jij veel in ICOs? Nu BTC de show aan het stelen is, staan ze dan onder de ICO prijs wanneer ze op een exchange komen? Hoe ik het zie hebben we nu een BTC party, wanneer btc wat rustiger aan gaat doen kan mogelijk het algehele ico en altcoinfeestje weer beginnen.
Om kacheldik te zijn, heb je geen kachel nodig.
pi_175644817
vind die ico's tot nu maar kut. duurt vaak fucking lang voor ze verhandelbaar zijn en dan is het ook allemaal nog maar afwachten en hopen dat het opgepakt wordt
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
  maandag 11 december 2017 @ 14:04:26 #22
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_175644869
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 13:58 schreef smiths het volgende:

[..]

Zit jij veel in ICOs? Nu BTC de show aan het stelen is, staan ze dan onder de ICO prijs wanneer ze op een exchange komen? Hoe ik het zie hebben we nu een BTC party, wanneer btc wat rustiger aan gaat doen kan mogelijk het algehele ico en altcoinfeestje weer beginnen.
Nee ik lees er alleen zoveel mogelijk over en zoek er zoveel mogelijk op. Dan weet ik alvast een beetje als ze uiteindelijk op een exchange komen. Uiteindelijk wil ik wel in wat ICO's gaan stappen, maar mijn eerstvolgende stap is een tweede exchange er bij met wat andere coins dan op Bittrex. :9
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
  maandag 11 december 2017 @ 14:04:41 #23
336455 Mr.Meneer
Zeg maar gewoon meneer.
pi_175644879
Heb sell order geplaatst voor mijn Verge (XVG), mooie winst met lang HODL'en hopelijk te pakken, wat is verstandig: gewoon in BTC laten staan tot die uitgeknald is en dan in een nieuwe alt steken?
Het einde van de wereld is de schuld van:...................
  maandag 11 december 2017 @ 14:05:01 #24
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_175644895
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 14:03 schreef poker4lifee het volgende:
vind die ico's tot nu maar kut. duurt vaak fucking lang voor ze verhandelbaar zijn en dan is het ook allemaal nog maar afwachten en hopen dat het opgepakt wordt
Ik vind vooral de arrogantie om gelijk 1 dollar per coin te vragen nogal wat. Kom er behoorlijk wat tegen die dat doen.
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
pi_175644984
quote:
99s.gif Op maandag 11 december 2017 14:05 schreef UtopiaVolger het volgende:

[..]

Ik vind vooral de arrogantie om gelijk 1 dollar per coin te vragen nogal wat. Kom er behoorlijk wat tegen die dat doen.
Klopt, dat soort ICO's sla ik sowieso over.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')