abonnement Unibet Coolblue
pi_175620107
Vroeger hoorde wij altijd dat beste boter het enige juiste product was om mee te koken en voor op het brood, bij ons thuis stond er altijd margarine op tafel.

Toen ik uit huis ging heb ik margarine afgezworen en ben ik overgestapt op beste boter.

Nu lees ik dat beroemste steak restaurant van amsterdam(en nederland) al sinds de oprichting margarine gebruikt, ik lees dat steeds meer restaurants dit gaan gebruiken en sommige durven zelfs toe te geven dat ze er mee bakken(dat zou een mooier resultaat geven).

Wat is volgens de cul snobs nu het beste? Beste boter of margarine?
speak only if it improves the silence.
pi_175620174
Wat de hel is beste boter?
  Moderator / Miss SHO zondag 10 december 2017 @ 14:10:52 #3
22592 crew  Ole
pi_175620394
Je bedoelt echte boter oftewel roomboter denk ik?
Inderdaad. Loetje gebruikt margarine.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_175620450
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 14:10 schreef Ole het volgende:
Je bedoelt echte boter oftewel roomboter denk ik?
Inderdaad. Loetje gebruikt margarine.
Beste boter in west vlaanderen ^O^
speak only if it improves the silence.
pi_175620766
Boter bevat eiwitten en die kunnen gaan verbranden op hoge temperaturen. Dat kan soms een nadeel zijn. Je kan je boter klaren en daarmee bakken, doen ze in oa India vaak (daar heet het "ghee"). Klaren doe je door de boter op heel lage temperatuur te verwarmen totdat het eiwit boven komt drijven en dat er dan vanaf te scheppen netzolang tot de boter helder is.

Ik heb echter nog nooit een biefstuk in ghee gebakken, geen idee of dat lekker is.
  zondag 10 december 2017 @ 14:25:46 #6
473609 Het_Peenvarken
Grapperhaustechno
pi_175620805
Wat je zelf het lekkerst vindt.
pi_175621307
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 14:24 schreef Farenji het volgende:
Boter bevat eiwitten en die kunnen gaan verbranden op hoge temperaturen. Dat kan soms een nadeel zijn. Je kan je boter klaren en daarmee bakken, doen ze in oa India vaak (daar heet het "ghee"). Klaren doe je door de boter op heel lage temperatuur te verwarmen totdat het eiwit boven komt drijven en dat er dan vanaf te scheppen netzolang tot de boter helder is.

Ik heb echter nog nooit een biefstuk in ghee gebakken, geen idee of dat lekker is.
Je kan zelfs gewoon geklaarde boter kopen, maar is hier niet zo'n succes in Nederland geloof ik.
pi_175621924
Ik zou gewoon olie (zonnebloem- of arachide-) gebruiken en pas in de laatste minuten wat boter toevoegen voor de smaak. Margarine bestaat voornamelijk uit olie en water, dus ik begrijp de toegevoegde waarde niet zo ten opzichte van olie.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_175621988
beste boter is gemaakt van rauwe melk.
pi_175622655
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 14:47 schreef Embraer89 het volgende:

[..]

Je kan zelfs gewoon geklaarde boter kopen, maar is hier niet zo'n succes in Nederland geloof ik.
Ja, in blikken in de toko, maar die vind ik niet echt lekker. Weet ook niet hoe vers dat is want het staat niet in het koelvak, wie weet hoe oud het al is. Nu hoef je ghee op zich niet gekoeld te bewaren, het blijft veel langer goed dan gewone boter, maar zelf maken van verse boter is veel lekkerder.
pi_175623899
ik vind Guernsey boter altijd erg lekker, enige nadeel is dat het niet tegen hele hoge temperaturen kan.
pi_175624003
Van der Pol, Brabantse roomboter is heel goed :)

Bij Loetje mengen ze volgens mij roomboter met Blue Band, om de biefstukken in te bakken.
pi_175624759
Offtopic verwijderd. We gaan het niet over diervriendelijkheid hebben hier.
Spoilers!
pi_175625082
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 16:36 schreef Tuned22 het volgende:
Van der Pol, Brabantse roomboter is heel goed :)

Bij Loetje mengen ze volgens mij roomboter met Blue Band, om de biefstukken in te bakken.
Volgens hun eigen website gebruiken ze alleen blue band.
speak only if it improves the silence.
  zondag 10 december 2017 @ 17:50:41 #15
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_175626111
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 17:16 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Volgens hun eigen website gebruiken ze alleen blue band.
Waarschijnlijk zullen ze van Unilever een leuke duit krijgen om dat te doen. Biefstuk bak je in boter.
  zondag 10 december 2017 @ 18:23:51 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175626970
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 13:59 schreef TjjWester het volgende:
Vroeger hoorde wij altijd dat beste boter het enige juiste product was om mee te koken en voor op het brood, bij ons thuis stond er altijd margarine op tafel.
Inderdaad het beste product om mee te koken of voor op het brood. Niet het beste product om in te bakken. Als je dat toch wilt kun je het eerst clarificeren, dan haal je de eiwitten die normaal het eerst verbranden eruit en kun je het wat hoger stoken, maar je kunt ook gewoon aanbakken in wat olie en pas daarna, als je het wat zachter zet wat boter erbij doen. Voor de smaak/jus.

Persoonlijk vind ik bakken in boter niet lekker. Naar bijsmaakje.
Bakken in margarine doe ik niet.
pi_175627316
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 17:50 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waarschijnlijk zullen ze van Unilever een leuke duit krijgen om dat te doen. Biefstuk bak je in boter.
Loetje doet dat al vanaf hun eerste zaak, in de jaren 70 ofzo?

Hun jus is 80% maragarine.
speak only if it improves the silence.
  Moderator / Miss SHO zondag 10 december 2017 @ 18:34:45 #18
22592 crew  Ole
pi_175627380
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 18:33 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Loetje doet dat al vanaf hun eerste zaak, in de jaren 70 ofzo?

Hun jus is 80% maragarine.
volgens mij wel. Ik ga het even navragen. Vriend van me werkt daar in de keuken
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 10 december 2017 @ 20:19:24 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175630141
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 18:33 schreef TjjWester het volgende:

Loetje doet dat al vanaf hun eerste zaak, in de jaren 70 ofzo?

Hun jus is 80% maragarine.
100 % Blueband.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_175637645
Dat hun dat zo doen snap ik ook niet maargoed, ik vind het voor mij ook niet het beste steak restaurant of zo. Hier thuis wat op hogere temperatuur gebakken moet worden doe ik in olie, evt. op het laatst roomboter toevoegen. Dingen die niet zo'n hoge temperatuur moeten gewoon enkel roomboter. Nooit margarine of iets in huis.
pi_175640941
Wat is Loetje dan?
In olie bakken en wat roomboter toevoegen is het lekkerst.
Zal ook wel iets met de kosten te maken hebben.
  maandag 11 december 2017 @ 11:40:21 #22
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175641022
Bakken = olie.
Braden = boter.
And so is the past
  maandag 11 december 2017 @ 11:42:27 #23
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175641069
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 11:36 schreef r2d22 het volgende:
Wat is Loetje dan?
In olie bakken en wat roomboter toevoegen is het lekkerst.
Zal ook wel iets met de kosten te maken hebben.
Veel te duur overhyped biefstukrestaurant
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175645591
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 11:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Veel te duur overhyped biefstukrestaurant
Helemaal mee eens. Heb de biefstuk gehad. Garnituren moet je apart bij bestellen. En je biefstuk drijft in de jus. Heel bijzonder. Wat ik aan mijn bezoek merkte, was in Amsterdam, dat er vooral ontzettend veel ‘hipster’ mensen zijn en vooral onder het motto: kijk-mij-eten-bij-loetje.

Neeh. Niks voor mij.

Terugkomende op het topic: er zijn diverse soorten boter te verkrijgen bij de groothandel. Roomboter maar ook margarine met de smaak van roomboter etc.
  maandag 11 december 2017 @ 14:33:46 #25
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175645635
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 14:31 schreef Phone8 het volgende:

[..]

En je biefstuk drijft in de jus. Heel bijzonder.

Niet echt bijzonder, veel mensen die het zo eten met een stuk brood om in de jus te soppen.
And so is the past
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')