Beste boter in west vlaanderenquote:Op zondag 10 december 2017 14:10 schreef Ole het volgende:
Je bedoelt echte boter oftewel roomboter denk ik?
Inderdaad. Loetje gebruikt margarine.
Je kan zelfs gewoon geklaarde boter kopen, maar is hier niet zo'n succes in Nederland geloof ik.quote:Op zondag 10 december 2017 14:24 schreef Farenji het volgende:
Boter bevat eiwitten en die kunnen gaan verbranden op hoge temperaturen. Dat kan soms een nadeel zijn. Je kan je boter klaren en daarmee bakken, doen ze in oa India vaak (daar heet het "ghee"). Klaren doe je door de boter op heel lage temperatuur te verwarmen totdat het eiwit boven komt drijven en dat er dan vanaf te scheppen netzolang tot de boter helder is.
Ik heb echter nog nooit een biefstuk in ghee gebakken, geen idee of dat lekker is.
Ja, in blikken in de toko, maar die vind ik niet echt lekker. Weet ook niet hoe vers dat is want het staat niet in het koelvak, wie weet hoe oud het al is. Nu hoef je ghee op zich niet gekoeld te bewaren, het blijft veel langer goed dan gewone boter, maar zelf maken van verse boter is veel lekkerder.quote:Op zondag 10 december 2017 14:47 schreef Embraer89 het volgende:
[..]
Je kan zelfs gewoon geklaarde boter kopen, maar is hier niet zo'n succes in Nederland geloof ik.
Volgens hun eigen website gebruiken ze alleen blue band.quote:Op zondag 10 december 2017 16:36 schreef Tuned22 het volgende:
Van der Pol, Brabantse roomboter is heel goed
Bij Loetje mengen ze volgens mij roomboter met Blue Band, om de biefstukken in te bakken.
Waarschijnlijk zullen ze van Unilever een leuke duit krijgen om dat te doen. Biefstuk bak je in boter.quote:Op zondag 10 december 2017 17:16 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Volgens hun eigen website gebruiken ze alleen blue band.
Inderdaad het beste product om mee te koken of voor op het brood. Niet het beste product om in te bakken. Als je dat toch wilt kun je het eerst clarificeren, dan haal je de eiwitten die normaal het eerst verbranden eruit en kun je het wat hoger stoken, maar je kunt ook gewoon aanbakken in wat olie en pas daarna, als je het wat zachter zet wat boter erbij doen. Voor de smaak/jus.quote:Op zondag 10 december 2017 13:59 schreef TjjWester het volgende:
Vroeger hoorde wij altijd dat beste boter het enige juiste product was om mee te koken en voor op het brood, bij ons thuis stond er altijd margarine op tafel.
Loetje doet dat al vanaf hun eerste zaak, in de jaren 70 ofzo?quote:Op zondag 10 december 2017 17:50 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Waarschijnlijk zullen ze van Unilever een leuke duit krijgen om dat te doen. Biefstuk bak je in boter.
volgens mij wel. Ik ga het even navragen. Vriend van me werkt daar in de keukenquote:Op zondag 10 december 2017 18:33 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Loetje doet dat al vanaf hun eerste zaak, in de jaren 70 ofzo?
Hun jus is 80% maragarine.
100 % Blueband.quote:Op zondag 10 december 2017 18:33 schreef TjjWester het volgende:
Loetje doet dat al vanaf hun eerste zaak, in de jaren 70 ofzo?
Hun jus is 80% maragarine.
Veel te duur overhyped biefstukrestaurantquote:Op maandag 11 december 2017 11:36 schreef r2d22 het volgende:
Wat is Loetje dan?
In olie bakken en wat roomboter toevoegen is het lekkerst.
Zal ook wel iets met de kosten te maken hebben.
Helemaal mee eens. Heb de biefstuk gehad. Garnituren moet je apart bij bestellen. En je biefstuk drijft in de jus. Heel bijzonder. Wat ik aan mijn bezoek merkte, was in Amsterdam, dat er vooral ontzettend veel ‘hipster’ mensen zijn en vooral onder het motto: kijk-mij-eten-bij-loetje.quote:Op maandag 11 december 2017 11:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Veel te duur overhyped biefstukrestaurant
Niet echt bijzonder, veel mensen die het zo eten met een stuk brood om in de jus te soppen.quote:Op maandag 11 december 2017 14:31 schreef Phone8 het volgende:
[..]
En je biefstuk drijft in de jus. Heel bijzonder.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |