Als je naar zijn gevoel voor humor kijkt, dan leeft hij behoorlijk zouteloos en dan is een blik soep nogal een schok..quote:Op zaterdag 9 december 2017 18:52 schreef Embraer89 het volgende:
Als je alleen maar zoutloos eet dan zal dit wel enorm zout zijn ja.
en wit seperator vlees vanbinnen ipv rozequote:Op zaterdag 9 december 2017 19:05 schreef fespo het volgende:
die rookworsten zijn ook niet te eten zo zout.
En waarom dan juist nu aanbreken? Ik heb nog geen Rus gezien.quote:Op zaterdag 9 december 2017 19:20 schreef Hamzoef het volgende:
Nood proviand? Voor als de Russen binnen vallen?
En houdbaarheid natuurlijkquote:Op zaterdag 9 december 2017 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Meeste blikvoer is bremzout, ik vrees dat smaakpanels dat zo willen
Nee, hoeveelheid zout is daar niet genoeg voorquote:
Ohw okequote:Op zaterdag 9 december 2017 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, hoeveelheid zout is daar niet genoeg voor
Precies. Daarom zit ik me ook altijd dood te ergeren aan de fokkers hier die klagen dat de supermarkt op zondag niet open is. Dan kan ik me echt kapot aan ergeren.quote:Op zaterdag 9 december 2017 23:16 schreef Waterdrinker het volgende:
Zoutvergiftiging denk je dat mensen in de hongerwinter van '44 ook zaten te zeiken wanneer ze eindelijk een blikje soep hadden gevonden ergens? Wees blij dat je wat te nassen hebt als de moffen voor scheepsrecht gaan.
Voor vlees, vogels, vis etc heb ik een diepvries, of beter gezegd, 2 vrieskasten en een vrieskist. Verder een voorraadruimte voor droog spul.quote:Op zaterdag 9 december 2017 23:08 schreef Sigaartje het volgende:
Zouden meer Fokkers moeten doen hier. Ik heb nog nooit zo'n zooitje armoedszaaiers en bedelaars bij elkaar gezien. Als je in de supermarkt kijkt vind je ongelooflijk veel eten die in blik zit dat vijf jaar goed blijft. De gekste dingen, ham, vis, kipfilet en soep dus.
Als er al een oorlog komt in Europa is dat het minste probleem.quote:Op zaterdag 9 december 2017 23:26 schreef Sigaartje het volgende:
Als het oorlog is heb je niets aan een diepvries.
quote:Op zaterdag 9 december 2017 23:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier nog meer hamsteraars TRU / TEOTWAWKI-Survival topic #9
Wel als er geen hongerwinter is.quote:Op zaterdag 9 december 2017 23:26 schreef Sigaartje het volgende:
Als het oorlog is heb je niets aan een diepvries.
En wat nou als de stroom uitvalt? Geen ondenkbaar scenario in oorlogstijd.quote:Op zaterdag 9 december 2017 23:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor vlees, vogels, vis etc heb ik een diepvries, of beter gezegd, 2 vrieskasten en een vrieskist. Verder een voorraadruimte voor droog spul.
Blik hier alleen tomaten, tonijn voor de pizza en wat fruit.
Aggregaat.quote:Op woensdag 13 december 2017 14:52 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
En wat nou als de stroom uitvalt? Geen ondenkbaar scenario in oorlogstijd.
Seperatorvlees is geen restvlees zoals ogen etc.quote:Op woensdag 13 december 2017 14:58 schreef quirina het volgende:
Blikvoedsel is zo slecht, veel zout, weinig vitaminen,vezels stukgekookt.
En soep uit blik je wil niet weten wat er in die gehaktballetjes zitten.
Gemalen botten,restvlees zoals ogen,hersenen ( net zoals in frikandellen)
Gewoon zum kotzen!
Mwah, sinds ze hun recept "verbeterd" hebben gooi ik er zelf nog maar wat zout en peper bijquote:
Zeker wel, ken iemand die in zo’n fabriek werkte. Daarom eet ik die rommel nooit.quote:Op woensdag 13 december 2017 14:59 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Seperatorvlees is geen restvlees zoals ogen etc.
ik vind frikandellen heerlijkquote:Op woensdag 13 december 2017 14:58 schreef quirina het volgende:
Blikvoedsel is zo slecht, veel zout, weinig vitaminen,vezels stukgekookt.
En soep uit blik je wil niet weten wat er in die gehaktballetjes zitten.
Gemalen botten,restvlees zoals ogen,hersenen ( net zoals in frikandellen)
Gewoon zum kotzen!
Vorige week de speciale aflevering van KvW (TV / Keuringsdienst van waarde #28 Langzaam groeiende plofkippen...) over frikandellen gezien?quote:Op woensdag 13 december 2017 15:05 schreef quirina het volgende:
Zeker wel, ken iemand die in zo’n fabriek werkte. Daarom eet ik die rommel nooit.
Wat nou als je precies het gene waar je op dat moment zin in hebt niet in huis is op zondag. En warme dingen zoals hamkaascroissantjes en frikandelbroodjes kun je sowieso niet thuis op voorraad houden.quote:Op zaterdag 9 december 2017 23:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Precies. Daarom zit ik me ook altijd dood te ergeren aan de fokkers hier die klagen dat de supermarkt op zondag niet open is. Dan kan ik me echt kapot aan ergeren.
idd, dat ie zich maar dood ergert,lolquote:Op woensdag 13 december 2017 17:07 schreef borbit het volgende:
[..]
Wat nou als je precies het gene waar je op dat moment zin in hebt niet in huis is op zondag. En warme dingen zoals hamkaascroissantjes en frikandelbroodjes kun je sowieso niet thuis op voorraad houden.
Het is al irritant genoeg dat er niet gewoon ook 's nachts supermarkten open zijn. In beschaafde landen kun je gewoon 24/7 naar de supermarkt.quote:Op woensdag 13 december 2017 17:20 schreef THEFXR het volgende:
[..]
idd, dat ie zich maar dood ergert,lol
Dat soort spullen heb ik ALTIJD in huis. Niets boven een ovencroissant gekruld om plakjes kaas en hamquote:Op woensdag 13 december 2017 17:07 schreef borbit het volgende:
[..]
Wat nou als je precies het gene waar je op dat moment zin in hebt niet in huis is op zondag. En warme dingen zoals hamkaascroissantjes en frikandelbroodjes kun je sowieso niet thuis op voorraad houden.
Is geen onzin!quote:Op woensdag 13 december 2017 16:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Vorige week de speciale aflevering van KvW (TV / Keuringsdienst van waarde #28 Langzaam groeiende plofkippen...) over frikandellen gezien?
Dan had je kunnen weten dat je onzin uitkraamt.
Als je gekeken zou hebben naar de uitzending van KvW zou je kunnen hebben gezien dat in een laboratorium nauwkeurig alle elementen van een frikandel werden onderzocht en daar zitten dus geen hersenen of oogbollen bij.quote:Op woensdag 13 december 2017 18:07 schreef quirina het volgende:
Is geen onzin!
Ze verkopen ook paardevlees als rundvlees er gebeurd zoveel met je voedsel wat je niet eens weet!
Tot er weer eens een voedselschandaal is weet je helemaal niks. En dat is de waarheid ja.
Er gaan helemaal geen ogen e.d. in soepballen.quote:Op woensdag 13 december 2017 18:07 schreef quirina het volgende:
[..]
Is geen onzin!
Ze verkopen ook paardevlees als rundvlees er gebeurd zoveel met je voedsel wat je niet eens weet!
Tot er weer eens een voedselschandaal is weet je helemaal niks. En dat is de waarheid ja.
Blik is een fantastische barrière waarbij er geen conserveermiddelen en zout nodig zijn om de voeding goed te houden.quote:Op woensdag 13 december 2017 14:58 schreef quirina het volgende:
Blikvoedsel is zo slecht, veel zout, weinig vitaminen,vezels stukgekookt.
En soep uit blik je wil niet weten wat er in die gehaktballetjes zitten.
Gemalen botten,restvlees zoals ogen,hersenen ( net zoals in frikandellen)
Gewoon zum kotzen!
Is vooral voor de textuur. Een zout is een goedkope smaakmaker.quote:Op zaterdag 9 december 2017 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Meeste blikvoer is bremzout, ik vrees dat smaakpanels dat zo willen
Textuur?quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:27 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Is vooral voor de textuur. Een zout is een goedkope smaakmaker.
De panels willen niets. Overigens wordt overal momenteel het zout verlaagd.
Ja. Zout heeft interactie met pectine in plantencellen en zorgt voor verandering van osmotische waarde. Je kunt daarmee vochtbalansen aanpassen en daarmee ook textuur.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |