abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_175585057
quote:
De Europese Commissie daagt Hongarije voor verschillende zaken voor de hoogste EU-rechter. Het land moet zich verantwoorden voor een wet die buitenlandse maatschappelijke organisaties treft alsook voor een omstreden universiteitswet.

Daarnaast schakelt vicevoorzitter Frans Timmermans het EU-hof van Justitie in vanwege de Hongaarse weigering om asielzoekers uit Italië en Griekenland op te nemen.

De Hongaarse wet voor buitenlandse maatschappelijke organisaties verplicht niet-gouvermentele organisaties (ngo’s) die jaarlijks meer dan 24.000 euro buitenlandse steun krijgen zich te registreren. Bovendien moeten ze zich in hun publicaties en op hun websites bekendmaken als een ''door buitenland gesteunde organisatie”. Ook moeten ze de autoriteiten informatie geven over hun geldschieters. Doen ze dat niet, dan dreigen sancties.

Volgens Timmermans worden buitenlandse organisaties hierdoor gediscrimineerd. Ook heeft hij zorgen over de gegevensbescherming van de donateurs. Hongarije schendt tevens het recht van vereniging en vrij kapitaalverkeer.

Academische vrijheid

De universiteitswet is volgens Brussel in strijd met het recht op academische vrijheid en vrije vestiging. Door de wet dreigt de Central European University (CEU) in Boedapest te moeten sluiten. De Hongaarse premier Viktor Orbán staat op voet van oorlog met de oprichter van de CEU, de Hongaars-Amerikaanse filantroop George Soros.

In april beloofde Orbán in het EU-parlement de wet in lijn te brengen met EU-regels. Aanmaningen om de Hongaren in het gareel te krijgen hebben niets uitgericht.
Weigering

Voor de weigering om mee te werken aan het herplaatsen van asielzoekers uit Italië en Griekenland sleept de commissie ook Polen en Tsjechië voor de rechter. In september deed het EU-hof in Luxemburg al uitspraak dat die afspraak uit 2015 moet worden nageleefd.
https://www.nu.nl/politie(...)ge-invoeren-wet.html
Timmermans zet de EU (en ons geld in) in om z'n globalistenmaatje Soros te helpen. Transparantie over geldschieters is ongewenst. Met transparantie kan er immers geen 'academische vrijheid' bestaan.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2017 21:18:18 ]
  vrijdag 8 december 2017 @ 21:23:15 #2
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175585206
Timmermans _O_
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_175590155
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 21:18 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Timmermans zet de EU (en ons geld in) in om z'n globalistenmaatje Soros te helpen. Transparantie over geldschieters is ongewenst. Met transparantie kan er immers geen 'academische vrijheid' bestaan.
Dat is nog al vrij duidelijk inderdaad.

timmerfrans snapt het begrio 'soeverijne staat' niet.
Wanneer kunnen we hem wegstemmen? Ow wacht.... Zo democratisch is de eu niet natuurlijk.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175590937
Kan iemand mij het grote fundamentele verschil tussen de Hongaarse wet en: https://www.volkskrant.nl(...)n-anti-pvv~a3137080/ aan mij uitleggen?

Afgezien dat de Nederlandse wet positief is voor globalisten en de Hongaarse niet natuurlijk.
pi_175591329
Echt elke keer als die vetklep zijn mond opendoet komt er stront uit.
pi_175592397
Op zich wel begrijpelijk. Timmerfrans kietelt het grootste gedeelte van zijn werkdag de anus van Juncker met zijn tongetje. Daar is hij voor aangenomen, dat zijn zijn kwaliteiten. Beter dus als hij al zijn tijd en energie daar insteekt. Hij moet zijn plaats weten als schandknaapje en zich gewoon niet met politiek bemoeien, beter voor hem en beter voor de samenleving.
pi_175595520
Wanneer rot die man eens op.
pi_175599681
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 11:48 schreef Solstice1 het volgende:
Wanneer rot die man eens op.
Geen idee we kunnen dat soort figuren immers niet wegstemmen.
pi_175599699
Hulde voor Timmerfrans.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_175599723
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 11:48 schreef Solstice1 het volgende:
Wanneer rot die man eens op.
Blijkbaar wanneer hij er zelf de brui aan geeft, zo werkt die "democratische" EU nu eenmaal.
pi_175599775
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 15:42 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Blijkbaar wanneer hij er zelf de brui aan geeft, zo werkt die "democratische" EU nu eenmaal.
quote:
Eurocommissarissen. De 28 leden van de Europese Commissie oefenen hun functie uit voor een periode van vijf jaar en zijn herkiesbaar. De voorzitter van het College van eurocommissarissen is sinds november 2014: Jean-Claude Juncker (Luxemburg).
Is het nou echt zo moeilijk om je een beetje te verdiepen in de materie voordat je weer domme onzin uit loopt te kramen?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_175599874
Westerse ngo's en universiteiten die zich bezig houden met sociale ''wetenschappen'' ver buiten hun eigen grenzen is een vorm van culturele liberale imperialisme (zo noemt de Chinese overheid het met name en daar hebben ze gelijk in): ze willen een maatschappij engineeren na hun liberale waarden middels onderwijs/media/sponsoren van natives die hun waarden uitdragen met grote sommen geld. Het is mij toch een morele kanker geworden het West-Europa + VS. Decadentie. Hier maken zich overigens niet alleen de West-Europese landen en Amerika zich aan schuldig het zogenaamd social engineering. Eveneens die stinkende Arabische golfstaten maar dan Arabisch-Islamitische waarden. Het blijft natuurlijk een Arabisch geloof. Ideaal vanuit hun standpunt bezien. Net zoals dat democratie en mensenrechten een Westers geloof zijn. Ook ideaal vanuit dat standpunt bezien.

quote:
Hongarije hoort samen met Israël, Rusland en China, thuis in het rijtje van landen die in het sponsoren van niet-gouvernementele organisaties (ngo's) door het buitenland een vijandelijke handeling zien. Dat zei de woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, Martin Schäfer, in juni 2017.

Rusland
Het Russische parlement heeft al een omstreden wet goedgekeurd waardoor er strengere regels gaan gelden voor private hulporganisaties (ngo's). De wet bestempelt ngo's die door het westen worden gefinancierd als 'buitenlandse agenten'. De partij van president Poetin had het wetsvoorstel ingediend. In de Doema waren er maar een paar tegenstemmers. Het Amerikaanse National Endowment For Democracy moest als eerste haar biezen pakken en uit Rusland vertrekken. President Vladimir Poetin hamert er al een tijdje op dat de met Amerikaans en/of Europees geld gefinancierde ngo's (vaak met ronkende democratische namen) vaak niet meer zijn dan 'westerse spionagecellen'.

In de Angelsaksische wereld wordt de media ook wel de vierde macht genoemd, omdat zij een controlerende functie hoort te hebben op de macht. Maar in de praktijk lijkt de media juist de eerste macht te zijn geworden, zo concludeert Margarita Simonyan, directrice van Russia Today. In plaats van de macht te controleren is de Westerse media uitgegroeid tot een instrument dat in staat is de publieke opinie en de normen en waarden in een land te manipuleren. Ook heeft de media de macht om bepaalde personen weg te zetten als dictators en tegelijkertijd het handelen van hun eigen regering goed te praten. Alle oorlogen die de Verenigde Staten begonnen is in het Midden-Oosten waren volgens Simonyan niet mogelijk geweest zonder de immense steun van de Westerse mainstream media.

In het gezelschap van de Russische president Poetin en de Chinese leider Xi Jinping hield de eindredactrice van Russia Today een vlijmscherp betoog.

Het betoog van de RT-eindredactrice
Vandaag hebben we een nieuw Russische televisiestation in China gelanceerd. Daarnaast zijn er nog 18 andere overeenkomsten getekend tussen onze nieuwsorganisaties. Het is moeilijk te overschatten hoe belangrijk het is dat de Russische en Chinese media op internationaal niveau samenwerken.

Waarom is dit belangrijk? Omdat we in een uniek tijdperk leven, waar de media – ook wel de vierde macht genoemd – de eerste macht geworden is. Ze maakt de spelregels en controleert de publieke opinie. Niet alleen kan ze de mening van mensen over leiders van welk land dan ook veranderen, ook kan ze de totale set van normen en waarden in de samenleving veranderen.

Deze vierde macht wordt door niemand gekozen. Ze heeft geen enkele legitimiteit om te beslissen over het lot van mensen, maar ze doet dat zo effectief dat de resultaten vaak beter zijn dan met het gebruik van welk leger in de wereld dan ook. Geen enkele oorlog van de laatste tijd is begonnen zonder de immense steun van de media in deze wereld. Geen enkele strijd heeft plaatsgevonden zonder voorafgegaan te worden door bombardementen van televisie, kranten, radio en online nieuwsbronnen.

De media kan het lot van mensen veranderen en kan een nogal insignificant persoon als Barack Obama neerzetten als de held van een generatie. En vice versa, de held van een generatie, zoals Julian Assange, wordt verstoten en gemarginaliseerd. De media kan het lot van mensen, van hun leiders en soms zelfs van territoriale grenzen veranderen. Kosovo had tijdens het Joegoslavische conflict bijvoorbeeld nooit mogelijk gemaakt kunnen worden zonder de eenzijdige steun van de volledige media in de wereld.

De macht van de media, die soms onbegrensd is, kan voor het goede gebruikt worden. Dat is wanneer we de onschuldigen verdedigen en wanneer we vechten tegen onrecht, tirannie, corruptie en andere wereldproblemen. Het tegenovergestelde is wanneer ze haar macht gebruikt om een agressief buitenlands beleid te verdedigen en hun acties illustreren aan de hand van de juiste beeldvorming.

Een van die beelden die iedereen zich kan herinneren is de kleine Omran, die het symbool werd van de ‘gruwelijkheden van Assad’. Hij stond op de voorpagina van vrijwel alle mainstream kranten en online media. En natuurlijk, wie heeft er geen medelijden met een jongetje die onder het puin vandaag is gehaald en met bloed en stof bedekt is?

Een maand geleden vonden we de familie van deze jongen. Zijn vader steunt president Assad en hij vertelde ons het tragische verhaal van de manier waarop een wel bekende organisatie simpelweg de jongen uit zijn handen trok, niet om eerste hulp te verlenen, maar om hem te fotograferen en de beelden door te sturen naar journalisten. Maar dat verhaal krijg je niet te horen. Naast China en Rusland zijn er natuurlijk weinig andere landen in de wereld die niet gevoelig zijn voor deze vorm van ‘informatie terrorisme’ – ik ben niet bang om deze woorden te gebruiken – die zo vaak voorkomt en die zo ruw is.

Nepnieuws is nu de norm geworden. Miljoenen mensen die gewend waren om de grote namen in de media te vertrouwen geloven er nu in. Overduidelijke leugens die in het verleden door de bevoorrechte tabloidkranten werden gebruikt worden nu overgenomen door de gerespecteerde media kanalen. Van daaruit worden de woorden overgebracht naar de wereldleiders. Dat is gemakkelijk voor iedereen, voor de media die dit doen en voor de leiders die hieraan meedoen.

Een voorbeeld daarvan is de nieuwe leider van Frankrijk, Emmanuel Macron, die ons [Russia Today] en Sputnik beschuldigt van het verspreiden van vals nieuws over hem. Hij citeerde zogenaamd uit voorbeelden van zaken waar we nooit over gepubliceerd hebben! Het gaat dan om dingen die nooit gebeurd zijn, maar dat interesseert niemand. In Rusland noemen we dat ‘aan de wijzers van de klok draaien’, de zaken omdraaien.

Hetzelfde gebeurde met de e-mails van Hillary Clinton, toen niemand zich meer interesseerde voor wat er in die e-mails stond en welk licht dat deed schijnen over de interne politieke ‘keuken’ in de Verenigde Staten, maar iedereen bezig was met de vraag wie deze mails gelekt zou hebben. Dat moesten uiteraard Russische hackers zijn geweest!

Onder zulke omstandigheden moeten we elkaar goed vasthouden. Het is niet alleen een kwestie van eenvoudige samenwerking, het is een zaak van overleven voor onze nieuwsbronnen, gescheiden van die van de Westerse mainstream media. Je kunt op één hand alle internationale mediakanalen tellen die het echte verhaal over de kleine Omran vertellen. We staan alleen tegen de gigantische machine van de Westerse mainstream media, dus uiteraard moeten wij elkaar helpen.

Een wereld waarin iedereen hetzelfde liedje zingt en niemand in staat is een ander perspectief te horen, dat is een gevaarlijke wereld. Dit is dezelfde wereld waarbij de media met een slaapliedje de bombardementen op Irak, Libië en Syrië goedpraten – waardoor ISIS en Al Qaeda konden ontstaan – en daar met afschuw naar staan te kijken!

Rusland heeft de Westerse landen meerdere malen aangeboden om gezamenlijk het internationaal terrorisme te bestrijden, of dat nou in Syrië was of ergens anders in de wereld. Maar het Westen wil dit niet. Laten we hun fouten niet herhalen. We willen jullie, onze Chinese collega’s, vragen om samen tegen dit ‘media terrorisme’ te vechten.

Het is een groot gebied waarop we onze krachten kunnen bundelen en dit veld is nog niet verkend! Vandaag de dag zijn alle Chinese televisiezenders beschikbaar voor alle Russen, zodat ze die 24 uur per dag kunnen bekijken. Russische televisiezenders in China zijn alleen nog maar beschikbaar voor buitenlanders, in bepaalde hotels. Ze zijn nog niet beschikbaar voor de gewone burger in China. Dit is een kwestie van vertrouwen en we zijn bereid alles te doen dat van onze kant nodig is om dat vertrouwen te versterken.

We willen graag dat onze televisiezenders in China net zo vrij worden uitgezonden als de Chinese zenders in Rusland. Ten tweede hebben we gratis toegang verleend voor als ons videomateriaal, dat veel Chinese media gebruiken voor hun publicaties. We willen jullie graag vragen om alle Chinese media te informeren over de beschikbaarheid van deze informatie. Met ingang van vandaag willen we graag hoogwaardige kwaliteit beeldmateriaal en documentaires bieden aan alle Chinese media, helemaal gratis.

Als derde en als laatste willen we graag meer media in de wereld zien die in staat zijn op te staan tegen het eenzijdige perspectief van de mainstream media. We willen jullie journalisten hier graag bij helpen en hebben al verschillende stages voor Chinese journalisten georganiseerd. We staan klaar om deze inspanningen te vergroten en om dat op permanente basis te gaan doen. Er wordt tegen ons [Russia Today] gevochten en die strijd zal alleen maar sterker worden. Als reactie daarop moeten we sterker worden en elkaar ondersteunen. Wij zijn van onze kant bereid om dat te doen. Dank voor uw aandacht.


Hongarije
De Europese Commissie daagt Hongarije voor verschillende zaken voor de hoogste EU-rechter. Het land moet zich verantwoorden voor een wet die buitenlandse maatschappelijke organisaties treft alsook voor een omstreden universiteitswet. Daarnaast schakelt vicevoorzitter Frans Timmermans het EU-hof van Justitie in vanwege de Hongaarse weigering om asielzoekers uit Italië en Griekenland op te nemen.

De Hongaarse wet voor buitenlandse maatschappelijke organisaties verplicht niet-gouvermentele organisaties (ngo's) die jaarlijks meer dan 24.000 euro buitenlandse steun krijgen zich te registreren. Bovendien moeten ze zich in hun publicaties en op hun websites bekendmaken als een ''door buitenland gesteunde organisatie". Ook moeten ze de autoriteiten informatie geven over hun geldschieters. Doen ze dat niet, dan dreigen sancties. Volgens Timmermans worden buitenlandse organisaties hierdoor gediscrimineerd. Ook heeft hij zorgen over de gegevensbescherming van de donateurs. Hongarije schendt tevens het recht van vereniging en vrij kapitaalverkeer.

Hongarije neemt nieuwe universiteitswet aan. De wet bedreigt het voortbestaan van de door filantroop en miljardair George Soros opgerichte Central European University. De zelfverklaarde 'illiberaal democratische' Hongaarse premier Viktor Orbán voerde de afgelopen maanden een forse campagne tegen de universiteit en haar oprichter, de liberale Hongaars-Amerikaanse filantroop George Soros. De CEU, die als missie heeft ,,toekomstige leiders voor te bereiden op het bouwen van open en democratische samenlevingen", is de zelfverklaard 'illiberale' premier Viktor Orbán een doorn in het oog. Het Hongaarse parlement onder premier Orbán heeft een wet goedgekeurd die de sluiting mogelijk maakt van universiteiten en ngo's die vanuit het buitenland worden gefinancierd.

China
In 2016 heeft de Chinese overheid haar nieuwe wetgeving voor Non-Gouvernementele Organisaties (NGO's) geratificeerd. De nieuwe wet, de "Administrative Law on Activities of Overseas Non-government Organizations within the Territory of the People's Republic of China", lijkt een volgende stap in het beleid van president Xi Jinping om buitenlandse invloeden op de Chinese maatschappij te beperken en is te plaatsen in een serie van wetten die de afgelopen maanden zijn aangenomen om de macht van de regering te versterken. De kleurenrevoluties in de voormalige Sovjet-Unie en de Jasmijn-en Facebook-revoluties in het Midden-Oosten zijn door de Chinese autoriteiten grondig bestudeerd op de rol van ,,vijandige factoren", binnenlands of buitenlands van aard. Human Rights Watch en Amnesty staan al op de zwarte lijst van de Chinese autoriteiten.

China schaart zich met deze nieuwe ngo-wet in het gezelschap van Rusland en Iran en gaat zelfs verder. Een Zweedse ngo-medewerker, Peter Dahlin, werd onlangs het land uitgezet nadat hij gedwongen was op de staatstelevisie een ,,bekentenis" af te leggen. De nieuwe ngo-wet maakt voor een categorie ngo's een uitzondering en dat zijn de buitenlandse liefdadigheidsorganisaties en instellingen die werken met wezen, met verstoten kinderen van ter dood veroordeelden en lichamelijke en geestelijk gehandicapten. Die waren en blijven van harte welkom, hetzij onder controle, want worden beschouwd als de echte vrienden van het Chinese volk. Xi spoorde de overheid van Hongkong eveneens aan vaart te maken met hervormingen in het onderwijssysteem om Hongkongers bij de les te brengen, en 'patriottistische educatie voor de jeugd' te zien als sleutel tot succes. De Chinese overheid heeft 'patriottische educatie' in het hele land ingevoerd uitgezonderd Hongkong dat een semi-autonome status en daarmee een eigen regering heeft. De semi-autonome stadstaat wordt vanuit de centrale overheid onder druk gezet om snel te volgen.

De Taiwanese mensenrechtenactivist Lee Ming-cheh is op 28 november veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens het ondermijnen van de staat. Ook worden hem twee jaar lang zijn politieke rechten ontnomen. De Chinese autoriteiten pakten de Taiwanese activist op 19 maart 2017 in China op. Hij zou een gevaar zijn voor de nationale veiligheid. Lee leidt in Taipei (Taiwan) een non-gouvernementele organisaties (ngo) die al jarenlang maatschappelijke organisaties en activisten in China steunt. Volgens de Chinese autoriteiten was Lee in China om een illegale organisatie op te richten. De Taiwanees was de eerste die werd vastgehouden onder de nieuwe wet voor buitenlandse ngo's. Hij wordt van beschuldigd sociale media te hebben gebruikt om 'de Chinese overheid aan te vallen' en 'westerse meerpartijendemocratie te propageren'. De officiële communicatie met Taipei werd afgelopen juni door Beijing verbroken. De Taiwanese regering riep China op de dialoog te hervatten. De Chinese investeringen in Taiwan zijn verlaagd en Chinese toeristen worden ontmoedigd daar op vakantie te gaan.

Israël
Buitenlandse ngo's zijn anti-Israëlisch, vindt Israël. Het was een spectaculaire ontdekking van de Israëlische geheime dienst Shin Bet. Begin augustus kwam het nieuws naar buiten dat een Palestijnse manager van de christelijke hulporganisatie World Vision in de Gazastrook in zeven jaar 45 miljoen euro had doorgesluisd aan Hamas. De man, Mohammed el-Halabi, werd gearresteerd en zou hebben bekend. Voor World Vision blijft de zaak niet zonder gevolgen. Australië en Duitsland, twee van de grootste donoren aan de internationaal werkende ngo, hebben hun jaarlijkse subsidies ingetrokken. In de Gazastrook, waar World Vision werkt met gedepriveerde kinderen, heeft de ngo haar werk moeten staken; 120 medewerkers zitten voorlopig zonder werk. Na een intensieve campagne tegen ngo's van eigen bodem, treedt Israël nu ook stevig op tegen internationale organisaties. Het land beschouwt de activiteiten van organisaties zoals World Vision als anti-Israëlisch.

Nadat de beschuldigingen tegen El-Halabi aan het licht kwamen, werd de zaak uitgevent door de Israëlische autoriteiten. Zo verspreidde het ministerie van Buitenlandse Zaken één dag na de beschuldigingen tegen El-Halabi een plaatje op Twitter waarin World Vision ervan wordt beticht dat voedsel voor arme kindjes bij gewapende Hamas-militanten is beland. Ook andere internationale ngo's ervaren de Israëlische druk. Neem het Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel (EAPPI) van de Wereldraad van Kerken, dat elk kwartaal enkele tientallen internationale waarnemers naar de Westelijke Jordaanoever haalt. De vrijwilligers moeten Palestijnen beschermen tegen aanvallen van kolonisten. Israël stuurt steeds meer vrijwilligers op de luchthaven terug, wegens deelname aan 'anti-Israëlische' activiteiten.

Polen
Ngo's die zich inzetten voor minderheden of mensenrechten hoeven niet meer te rekenen op steun van de Poolse regering. Een wet waarover de senatoren woensdag in Warschau debatteren, geeft de regering de macht de financiering van non-gouvernementele organisaties (ngo's) bij te sturen. De nieuwe wet roept een nieuw instituut in het leven: een soort toezichthouder op ngo's. Dit 'Nationaal Instituut voor Vrijheid' komt onder de directe bevoegdheid van premier Szydlo, en moet erop gaan toezien dat kleine clubs op het platteland evenveel toegang krijgen tot subsidies als hun concurrenten uit de grote steden. Subsidies zijn voortaan bedoeld voor het promoten van 'sociale en christelijke waarden'. Ngo's voor feminisme, lhbt- en immigrantenrechten krijgen het net omgespannen. Eerder verbrak de Poolse regering zonder nadere toelichting de samenwerking met een club uit Krakow, die zich inzet tegen genderdiscriminatie. Een adviesraad die racisme aankaartte, werd simpelweg opgeheven.

Het lijkt er sterk op dat Jaroslaw Kaczynzki een soort nieuwe christelijke elite wil klaarstomen. Geen sector blijft daarbij onaangeroerd: de rechterlijke macht, de media, ngo's, onderwijs en het leger niet. 'Ons doel', verklaarde Kaczynzki afgelopen zomer op het PiS-partijcongres, 'is om de Poolse intelligentsia weer tot leven te wekken'. Dit moet volgens de partijvoorzitter gebeuren door middel van een 'patriottisch ethos en grotendeels gekoppeld aan de kerk.' Het zijn teksten die aanslaan, blijkt uit de peilingen. In de nieuwste peiling scoort PiS 44 procent van de stemmen, tegen 38 bij de laatste verkiezingen. Eveneens is de regering bezig de Batorystichting aan te pakken. Batory verdeelt nu nog een meerjarige Europese miljoenensubsidie afkomstig uit Noorwegen, maar als het aan PiS ligt, komt dat potje ook onder regeringscontrole. Eerder probeerde Viktor Orbán (Hongarije) op vergelijkbare wijze het Noorse geld zijn land uit te jagen.


[ Bericht 3% gewijzigd door Zeibo op 10-12-2017 04:36:28 ]
pi_175600070
Interessant stuk hierboven. Het kost ook maar één generatie om een land ideologisch omver te werpen. Het is mogelijk oneindig veel schadelijker dan een fysieke oorlog.
pi_175600088
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 15:45 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

[..]

Is het nou echt zo moeilijk om je een beetje te verdiepen in de materie voordat je weer domme onzin uit loopt te kramen?
Jij weet dus blijkbaar niet wat "democratie" betekend.

quote:
Iedere lidstaat kandideert, in samenspraak met de voorzitter van de Europese Commissie, één eurocommissaris.
Maar blijkbaar is een vertegenwoordiger aanwijzen, wat natuurlijk ook gebeurd door een selectief clubje, welke een partij vertegenwoordigd die een monsterverlies heeft geleden totaal geen probleem, en nog mooier is natuurlijk dat die vertegenwoordiger gewoon zijn eigen idealen en partij programma kan vertegenwoordigen al hebben ze totaal geen steun van de bevolking voor dat beleid.

Gezien de laatste verkiezingen heeft Timmermans geen mandaat meer om in de EU zijn pro vluchtelingen propaganda te spuien, Nederland heeft duidelijk gestemd voor een strikter vluchtelingen beleid, en deze man gaat met de oogkleppen op voor nog meer vluchtelingen. Een eurocommissaris dient Nederland te vertegenwoordigen, en vooral de inhoud van die vertegenwoordiging af te stemmen op de uitslag van de verkiezingen, en niet doorgaan met zijn eigen idealen of het beleid van zijn partij.
pi_175600127
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 16:07 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Jij weet dus blijkbaar niet wat "democratie" betekend.

[..]

Maar blijkbaar is een vertegenwoordiger aanwijzen, wat natuurlijk ook gebeurd door een selectief clubje, welke een partij vertegenwoordigd die een monsterverlies heeft geleden totaal geen probleem, en nog mooier is natuurlijk dat die vertegenwoordiger gewoon zijn eigen idealen en partij programma kan vertegenwoordigen al hebben ze totaal geen steun van de bevolking voor dat beleid.

Gezien de laatste verkiezingen heeft Timmermans geen mandaat meer om in de EU zijn pro vluchtelingen propaganda te spuien, Nederland heeft duidelijk gestemd voor een strikter vluchtelingen beleid, en deze man gaat met de oogkleppen op voor nog meer vluchtelingen. Een eurocommissaris dient Nederland te vertegenwoordigen en niet zijn eigen idealen of het beleid van zijn partij.
Dat laatste is feitelijk onjuist, het behartigen van nationale belangen is niet de taak van een eurocommissaris of de Europese Commissie an sich. Je zou kunnen zeggen dat de Europese Raad deze rol vertegenwoordigt maar niet de Commissie.
pi_175600151
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 16:07 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Jij weet dus blijkbaar niet wat "democratie" betekend.

[..]

Maar blijkbaar is een vertegenwoordiger aanwijzen, wat natuurlijk ook gebeurd door een selectief clubje, welke een partij vertegenwoordigd die een monsterverlies heeft geleden totaal geen probleem, en nog mooier is natuurlijk dat die vertegenwoordiger gewoon zijn eigen idealen en partij programma kan vertegenwoordigen al hebben ze totaal geen steun van de bevolking voor dat beleid.

Gezien de laatste verkiezingen heeft Timmermans geen mandaat meer om in de EU zijn pro vluchtelingen propaganda te spuien, Nederland heeft duidelijk gestemd voor een strikter vluchtelingen beleid, en deze man gaat met de oogkleppen op voor nog meer vluchtelingen. Een eurocommissaris dient Nederland te vertegenwoordigen, en vooral de inhoud van die vertegenwoordiging af te stemmen op de uitslag van de verkiezingen, en niet doorgaan met zijn eigen idealen of het beleid van zijn partij.
De Eurocommissaris wordt voorgedragen waarna het Europees Parlement zich uitspreekt over de kandidaat. Pas als het EP akkoord is, kan de de commissaris worden geïnstalleerd.

Het is vergelijkbaar met de wijze waarop ons kabinet wordt samengesteld. Of is Nederland ook al geen democratie meer?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_175600167
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 00:05 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat is nog al vrij duidelijk inderdaad.

timmerfrans snapt het begrio 'soeverijne staat' niet.
Wanneer kunnen we hem wegstemmen? Ow wacht.... Zo democratisch is de eu niet natuurlijk.
Als een soevereine staat verdragen sluit waardoor ze voor de rechter kunnen worden gedaagd als men zich niet aan andere verdragen houdt moet die soevereine staat niet klagen.
pi_175600186
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 16:09 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Dat laatste is feitelijk onjuist, het behartigen van nationale belangen is niet de taak van een eurocommissaris of de Europese Commissie an sich. Je zou kunnen zeggen dat de Europese Raad deze rol vertegenwoordigt maar niet de Commissie.
Klopt, als je gaat kijken naar de feiten klopt het verhaal niet helemaal wat ik zeg. Maar hoe het nu gaat klopt al helemaal niet, als de PVV en alle extreem-rechtse partijen in Europa de verkiezingen winnen schieten we nog niets op, want in de EU commissie zitten mensen met andere idealen en een ander beleid, en zij zullen zich niets aantrekken van het signaal vanuit de bevolking maar gaan gewoon door met hun eigen beleid.

De EU gaat haar eigen weg, zonder de invloed van de burger, en zo krijg je dus een beleid welke haaks staat op de wensen van de burger. De burger in Hongarije wilt het niet, de politiek in Hongarije wilt het niet, maar iemand die eigenlijk geen mandaat meer mag hebben wilt het wel, dat klopt niet.
pi_175600188
Er is geen enkel ander Europees land, wat in de vorige eeuw zo is afgestraft, toen het tegen hun eigen wil toch de orders uitvoerde van een ander.
In 1914 wilden de Hongaren absoluut niet zelf een oorlog beginnen tegen de Serven, maar werden desondanks WO I ingesleept door de seniele, koppige en veel te oude keizer, de Oostenrijker Franz Jozeph,

Ik snap de huidige weerzin van Hongarije wel tegen de (in hun ogen onnodige) opgelegde Europese dwangmaatregelen om ergens aan mee te doen.
pi_175600227
Wat is het trouwens voor een rare opvatting dat je een eurocommissaris zou moeten kunnen wegstemmen, en dat als dat niet kan, de EU daarmee niet democratisch is. In geen enkele mij bekende democratie heb je de mogelijkheid om ministers weg te kunnen stemmen. Een regering is geen gekozen orgaan, daar heb je een parlement voor. Het Europees Parlement, waar we allemaal onze stem voor kunnen uitbrengen, bepaalt de samenstelling van de commissie en heeft de macht commissarissen of de commissie weg te stemmen. Zo moeilijk is het toch niet om je even in te lezen in staatsrechtelijke verhoudingen voordat je er je mening over gaat spuien?
pi_175600241
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 16:14 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Klopt, als je gaat kijken naar de feiten klopt het verhaal niet helemaal wat ik zeg. Maar hoe het nu gaat klopt al helemaal niet, als de PVV en alle extreem-rechtse partijen in Europa de verkiezingen winnen schieten we nog niets op, want in de EU commissie zitten mensen met andere idealen en een ander beleid, en zij zullen zich niets aantrekken van het signaal vanuit de bevolking maar gaan gewoon door met hun eigen beleid.

De EU gaat haar eigen weg, zonder de invloed van de burger, en zo krijg je dus een beleid welke haaks staat op de wensen van de burger.
De feitelijke macht ligt nog altijd bij de Raad van Europa en de nationale parlementen. Op eigen houtje kan de EU niet gek veel, tenzij er een mandaat is gegeven.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_175600302
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 16:14 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Klopt, als je gaat kijken naar de feiten klopt het verhaal niet helemaal wat ik zeg. Maar hoe het nu gaat klopt al helemaal niet, als de PVV en alle extreem-rechtse partijen in Europa de verkiezingen winnen schieten we nog niets op, want in de EU commissie zitten mensen met andere idealen en een ander beleid, en zij zullen zich niets aantrekken van het signaal vanuit de bevolking maar gaan gewoon door met hun eigen beleid.

De EU gaat haar eigen weg, zonder de invloed van de burger, en zo krijg je dus een beleid welke haaks staat op de wensen van de burger. De burger in Hongarije wilt het niet, de politiek in Hongarije wilt het niet, maar iemand die eigenlijk geen mandaat meer mag hebben wilt het wel, dat klopt niet.
De PVV en andere extreemrechtse partijen zitten gewoon in het Europees Parlement. Ze hebben echter niet genoeg stemmen gekregen en daardoor niet genoeg zetels om op eigen houtje de samenstelling van de Europese commissie te bepalen. Op nationaal niveau zijn er in Europa geen landen waar extreemrechts voldoende stemmen heeft gekregen om het nationale beleid te dicteren, met uitzondering van Hongarije en misschien Polen. Je moet de invloed van extreemrechts niet overschatten, het is gewoon geen politieke richting met voldoende steun onder de bevolking om de koers van de EU te bepalen .
pi_175600386
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 16:17 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

De feitelijke macht ligt nog altijd bij de Raad van Europa en de nationale parlementen. Op eigen houtje kan de EU niet gek veel, tenzij er een mandaat is gegeven.
Dus de burgers in Hongarije, Polen en Tsjechië stemmen tegen het vluchtelingenbeleid van de EU, maar de EU wilt ze toch dwingen om vluchtelingen op te nemen en daagt ze nu voor de rechter. Lijkt mij dat ze wel wat kunnen toch? (Kan het verkeerd zien trouwens)

De EU beslist wat het beste is, stelt er wetten voor op en iedereen dient zich eraan te houden, als over 30 jaar het EU parlement vol rechts-extremisten zitten die de treinen weer willen laten rijden, moeten we dan ook als burgers maar accepteren dat de EU dat beleid uitstippelt en ons eraan houden ondanks dat de bevolking iets heel anders wilt?
pi_175600459
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 16:24 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dus de burgers in Hongarije, Polen en Tsjechië stemmen tegen het vluchtelingenbeleid van de EU, maar de EU wilt ze toch dwingen om vluchtelingen op te nemen en daagt ze nu voor de rechter. Lijkt mij dat ze wel wat kunnen toch? (Kan het verkeerd zien trouwens)

De EU beslist wat het beste is, stelt er wetten voor op en iedereen dient zich eraan te houden, als over 30 jaar het EU parlement vol rechts-extremisten zitten die de treinen weer willen laten rijden, moeten we dan ook als burgers maar accepteren dat de EU dat beleid uitstippelt en ons eraan houden ondanks dat de bevolking iets heel anders wilt?
EU bereikt akkoord over verdeling vluchtelingen ondanks tegenstem

Het akkoord is bereikt door de ministers van de afzonderlijke lidstaten. Het is dus niet alsof Brussel even een en ander loopt te dicteren.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_175600502
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 00:05 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat is nog al vrij duidelijk inderdaad.

timmerfrans snapt het begrio 'soeverijne staat' niet.
Wanneer kunnen we hem wegstemmen? Ow wacht.... Zo democratisch is de eu niet natuurlijk.
Dus als het om de knaken gaat is het een hechte Unie, maar op het moment dat de lasten de hoek om komen niet thuisgeven? Zegt veel over de denkwijze van zo'n land.
Dit, dus.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')